Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Cala Pilarin ranta

Tervetuloa pohjoiseen! Cala Pilarin yksinäinen ja villi maisema on ristiriidassa eteläisten lahtien värien kanssa, mutta sen ainutlaatuinen luonto tekee siitä matkasi aikana pakollisen kohteen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Cala Pilarin ranta

Pilar Cove | Freepik

Cala Pilar on yksi niistä jalokivistä, joita Menorcan pohjoisrannikko tarjoaa sinulle. Alueella on kultaista ja punertavaa hiekkaa ja jopa savea, jonka avulla voit korjata ihoasi ottamalla mutakylvyn, ja voit nauttia sen kristallinkirkkaista vesistä, jos menet sinne silloin, kun Tramontana-tuuli ei puhalla.

Miten päästä Cala Pilariin

Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas
Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas

Kuten joihinkin saaren parhaisiin paratiisirantoihin, tälle koskemattomalle ja paratiisimaiselle rannalle ei pääse autolla. Sinun on käveltävä sinne, mutta kävely on sen arvoista. Kerron sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta pääset sinne mahdollisimman mukavasti. Katso Google maps.

Autolla

Lähin pysäköintialue, jossa voit pysäköidä matkalla Cala Pilariin, on reilun kilometrin päässä rannalta, eli noin puolen tunnin kävelymatkan päässä. Tarkista täältä parkkipaikan sijainti, jotta pääset sinne helposti autolla hotellista tai asunnosta.

Kävely

Kävelymatka parkkipaikalta kestää noin 30 minuuttia: ylität suositun Camí de Cavalls -reitin, jonka varrella on myös varjoisa mäntymetsä, jota voit pitää hyödyllisenä, koska siellä on alue, jossa voit istahtaa alas ja pitää piknikin. Kävelymatka ei yleensä ole kovin pitkä, varsinkin jos päätät tehdä sen aikaisin aamulla, ennen kuin aurinko nousee liian korkealle ja tulee liian kuuma.

Bussilla

Nykyään Cala Pilariin ei pääse bussilla, joten sinulla on oltava auto (voit vuokrata sellaisen lentokentältä), jotta pääset sinne autolla ja voit kävellä rannalle.

Vieraile Cala Pilarissa veneretkellä

Venematka| ©Patrick Lalonde
Venematka| ©Patrick Lalonde

Cala Pilar on yksi saaren pohjoisosan parhaista rannoista, ja koska sinne ei ole kovin helppo päästä, hyvä vaihtoehto saaren pohjoisrannikolla vierailemiseen on tehdä veneretki. Pohjoisempiin poukamiin pääset tutustumaan yhdellä Fornellsin lahdelta lähtevistä veneretkistä.

Katamaraanilla tai purjeveneellä purjehdit pohjoisrannikon turkooseja vesiä pitkin tuulen suunnan mukaan, ja koko aamun tai iltapäivän ajan (voit valita puolen päivän retken tai viettää koko päivän veneellä) sinulla on mahdollisuus snorklailla, pulahtaa ja tutustua pohjoisen karuihin rannikoihin ja luoliin.

Varaa venematka

Mitä tehdä Cala Pilarissa

Snorkkeli| ©Ishan Seefromthesky
Snorkkeli| ©Ishan Seefromthesky

Jos menet päivänä, jolloin ei tuule liikaa (jota suosittelen 100-prosenttisesti, jotta voit nauttia tästä rannasta täysin rinnoin), voit snorklata ja nauttia kristallinkirkkaista vesistä virkistävällä uinnilla. Matkalla rannalle on piknik-alue, joten voit syödä varjossa mäntyjen alla ja pitää tauon kuumuudesta.

Sen laajalla hiekkapinnalla on mutaisia alueita, joilla voit levittää savea ihollesi ja kokea mutakylpyjen hyödyt. Sen jälkeen hyvä dippi ja se siitä!

Paras aika vierailla Cala Pilarissa

Auringonlasku Menorcalla| ©Johannes Plenio
Auringonlasku Menorcalla| ©Johannes Plenio

Koska lahdelle ei ole helppo päästä ja sinne on 30 minuutin kävelymatka, on parasta saapua paikalle aikaisin aamulla (ennen klo 10, jos mahdollista), jotta voit pysäköidä helposti parkkipaikalle ja aloittaa 30 minuutin kävelymatkan ilman, että sinulla on liian kuuma.

Jos aiot matkustaa sesongin ulkopuolella, voit saapua mihin aikaan päivästä tahansa: muista, että pohjoisrannikolla on vähemmän väkeä kuin etelärannikolla, joten heinä- ja elokuun ulkopuolella Cala Pilariin voi tulla melkein mihin aikaan päivästä tahansa.

Mitä palveluja Cala Pilarilla on

Neitsytranta| ©Matthew Valentino
Neitsytranta| ©Matthew Valentino

Ei mitään. Cala Pilar on täysin koskematon, joten siellä ei ole baareja, rantabaareja, ravintoloita tai vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja. Siksi on tärkeää, että otat päivän ajaksi mukaan aurinkovarjon sekä ruokaa ja juomaa. Muista ottaa mukaan aurinkovoidetta ja mukavat kengät, jotta kävely rannalle ei ole liian vaikeaa.

Vieraile Cala Pilarissa lasten kanssa

Lapset leikkivät rannalla| ©Limor Zellermayer
Lapset leikkivät rannalla| ©Limor Zellermayer

Cala Pilar on aina hyvä ajatus lasten kanssa, varsinkin jos vältät päiviä, jolloin on kova aallokko tai Tramontana-tuuli. Näin voit nauttia rauhallisesta merestä ja oleskella rannalla, jossa tuuli ei heikennä kokemusta. Pienimmät voivat leikkiä hiekalla, uida turvallisesti ja kävellä pitkin pitkää rantaviivaa maisemista nauttien.

Jos siis harkitset vierailua Cala Pilariin perheesi kanssa, voit olla varma, että se on hyvä idea. Muista ottaa mukaan riittävästi ruokaa ja juomaa kaikille, sillä siellä ei ole baaria tai kahvilaa, josta voisi ostaa virvokkeita tai ruokaa.

Snorklausta Cala Pilarissa

Snorklaaminen| ©Nicontents .
Snorklaaminen| ©Nicontents .

Yleisesti ottaen snorklaaminen Menorcalla on hauskaa. Kristallinkirkkaat vedet ja tyyni meri antavat sinulle upean näkymän vedenalaiseen panoraamaan, ja voit tutustua joihinkin Menorcan tavaroissa eläviin suojeltuihin lajeihin. Tarvitset vain snorkkelin ja suojalasit, eikä sinun tarvitse edes mennä kauas rannasta nähdäksesi värikkäitä kaloja, joten se ei vaadi erityistä kuntoa.

Toisaalta, kuten jo tiedät, vältä vierailua Cala Pilarissa silloin, kun Tramontana-tuuli puhaltaa, jotta voit snorklata ilman liian suuria aaltoja tai virtauksia, jotka tekevät kokemuksesta vaikean.