Menorcan parhaat rannat

Tulet Menorcalle sen turkoosien vesien houkuttelemana ja rakastut siihen, koska Välimerellä ei ole mitään parempaa. Tässä on saaren parhaiden poukamien järjestys:

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuuttia luettu

Menorcan parhaat rannat

Mitjana Cove | Joao Branco

Olet nähnyt ne postikorteissa ja valokuvissa satoja kertoja, mutta ennen kuin laitat jalkasi hiekkaan, sukellat sen vesiin ja nautit auringonotosta sen poukamissa, et usko, että tämä paratiisi oli niin lähellä. Jos haluat tietää, mitkä ovat Menorcan parhaat poukamat, lue lisää.

1. Macarellan ja Macarelletan poukamat

Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio
Macarella Cove| © Alejandro Muñoz Cabrisas - Trabajo propio

Monet pitävät Menorcan kauneimpina rantoina etelärannikolla sijaitsevia Cala Macarellan ja Cala Macarelletan rantoja, ja et voi lähteä Menorcalta viettämättä päivää nauttimatta sen upeista maisemista.

Kristallinkirkkaat vedet pääsevät täällä parhaimpaansa, ja kivijyrkänteiden ja puiden ympäröimä ympäristö ei jätä sinua välinpitämättömäksi. Vaikka ranta on koskematon, siellä on ravintola, jossa voit syödä, syödä välipalaa tai vain virkistäytyä.

Jos haluat nauttia siitä täysillä, voit osallistua veneretkelle. Tämäntyyppinen retki on erittäin mukava, koska vietät päivän laivalla ja siihen sisältyy myös lounas. Vältät väkijoukot, pitkät odotusajat parkkipaikoilla ja kävelyretket auringossa, ja sinulla on aikaa uida ja snorklata muun muassa Cala Macarellassa.

Huomaa, että Cala Macarelleta on nudistilahti (vaikka nykyään siellä on helppo tavata myös vaatteisiin pukeutuneita uimareita) ja että se on täysin koskematon, eikä siellä ole palveluja.

Missä se on: etelärannikko - katso Google Mapsista.

Varaa veneretki Menorcalla

2. Turqueta Cove

Turqueta Cove| © J. Braun - Wikipedia
Turqueta Cove| © J. Braun - Wikipedia

Tämä on toinen menorcalaisista ja matkailijoiden suosikeista. Nimi ei petä: sen turkoosit vedet ovat tämän lahden tärkein vetonaula, joka näyttää toisinaan olevan fluoresoivan sininen.

Sen hieno hiekka täydentää näyttämön, ja hyvä puoli on se, että sinne pääseminen ei kestä kauan: Ciudadelasta on kymmenen minuutin ajomatka, ja vain 10 minuutin kävelymatkan päässä on vehreä mäntymetsä, jonka poikki pääsee asettamaan aurinkovarjon ja pyyhkeen. Palkinto? Virkistävä pulahdus heti saapuessasi.

Vaikka se on koskematon poukama, sitä valvoo hengenpelastaja, ja sen lähellä on julkisia käymälöitä, joita voit tarvittaessa käyttää. Baareista, ravintoloista tai rantabaareista ei löydy mitään, joten on parasta ottaa ruokaa ja juomaa mukaan reppuun.

Mistä löydät meidät: etelärannikko - katso Google Mapsista.

Varaa veneretki Menorcalla

3. Son Saura Cove

Arenal de Son Saura| © hugos007 - Flickr
Arenal de Son Saura| © hugos007 - Flickr

Emme halua lähteä Menorcan etelärannikolta, sillä sen kristallinkirkkaat vedet ja valkoinen hiekka ovat lumonneet meidät täysin. Son Saura on taas yksi niistä lahdista, joissa kannattaa käydä (tai jäädä sinne asumaan ikuisiksi ajoiksi). Se on myös koskematon poukama, mutta viime vuosina siellä on ollut hengenpelastaja, mikä tekee siitä erityisen turvallisen perheille.

Pääset sinne autolla, ja kun olet perillä, voit nauttia laajasta varjoisasta alueesta sen vehreän mäntymetsän ansiosta. Son Sauran ainoa haittapuoli on se, että viime vuosina rannikolle on tullut usein levää, joka voi kerääntyä rannikolle ja tehdä uimisesta hieman epämiellyttävämpää.

Missä se sijaitsee: etelärannikko - katso Google Mapsista.

Varaa sukelluskokemus Menorcalta

4. Mitjana ja Mitjaneta Cove

Mitjana Cove| © De Voltumna, CC BY-SA 3.0 - Wikipedia
Mitjana Cove| © De Voltumna, CC BY-SA 3.0 - Wikipedia

Calas Mitjanan ja Mitjanetan kokonaisuus ei voi puuttua yhdestäkään Menorcan parhaiden lahtien luettelosta. Kun saavut hienolle hiekalle, jota reunustavat rotkot, mäntymetsät ja kalliot, tunnet olevasi yksin luonnon ympäröimä.

Sinne pääset pysäköimällä (tai poistumalla bussista) Cala Galdanassa ja kulkemalla Sa Puntan näköalapaikalta noin kilometrin pituista Camí de Cavalls -tietä. Kävelyyn ei mene yli 20 minuuttia (ellet pysähdy ottamaan valokuvia matkan varrella, mikä on täysin ymmärrettävää).

Miksi pidämme Cala Mitjanasta? Koska kävelymatka tähän poukamaan on hieman pidempi kuin muihin poukamiin johtava kävelymatka, tänne ei tule kovin paljon ihmisiä, varsinkaan pieneen Mitjanetaan. Muista kuitenkin ottaa mukaan ruokaa ja virvokkeita, tai sinun on käveltävä 20 minuuttia Cala Galdanaan, kun haluat syödä tai juoda jotain.

Missä se on: etelärannikko - katso Google Mapsista.

Varaa snorklauskokemus Menorcalla

5. Pregonda Cove

Pregonda Cove| © Jle1bat - Trabajo propio - Wikipedia
Pregonda Cove| © Jle1bat - Trabajo propio - Wikipedia

Jätämme hetkeksi etelän lahdet ja uppoudumme toiselle planeetalle. Kun saavut Cala Pregondaan, hämmästyt käytännössä kaikesta: maisemasta, hiekan punertavasta väristä ja edessäsi avautuvasta koskemattomasta maisemasta. Se sijaitsee Menorcan pohjoisrannikolla, jossa on yleensä vähemmän väkeä kuin etelärannikolla. Jos haluat välttää väkijoukkoja, pidä tämä mielessä.

Koska saari sijaitsee hieman etäällä muusta saaresta ja koska käveltävä matka on suhteellisen pitkä, turistit käyvät siellä hyvin vähän.

Jos haluat snorklata Menorcan lomallasi, älä epäröi ottaa suojalaseja esiin: Cala Pregonda on osa Menorcan merensuojelualuetta, sillä näissä vesissä elää erittäin paljon lajeja. Jos olet jo voittanut laiskuutesi päästäksesi tänne, ota kaikki irti poukamasta ja pulahda uimaan - muistat tämän poukaman ikuisesti!

Missä se on: pohjoisrannikko - katso Google Mapsista.

6. Trebalúger Cove

Trebalúgerin poukama| © Gabriel Vidal Álvarez (Gabriel Vidal) - Trabajo propio - Wikipedia
Trebalúgerin poukama| © Gabriel Vidal Álvarez (Gabriel Vidal) - Trabajo propio - Wikipedia

Kaikella hyvällä on hintansa, ja Cala Trebalúgeriin pääset noin 40 minuutin kävelymatkan päässä Cala Mitjanasta, mikä tekee yhteensä lähes tunnin kävelymatkan siitä, kun pysäköit autosi. Mutta jos Trebalúger on Menorcan 10 parhaan lahden joukossa, se johtuu siitä, että se on todella sen arvoinen.

Valkoisen kiven ympäröimä ja lähes mereen asti ulottuvien mäntyjen ympäröimä, sen siniset värit ja hieno hiekka tekevät siitä todellisen paratiisin ja silmänilon. Polku ei ole erityisen helppo, sillä se on melko jyrkkä ja joudut jopa ylittämään pienen puron.

Mutta minä vaadin: tämä koskematon poukama on yksi Menorcan etelärannikon aidoimmista, ja tulet nauttimaan sekä kävelystä että levosta vedessä. Älä epäröi, vaan lähde mukaan!

Missä se on: etelärannikko - katso Google Mapsista.

7. Presili Cove

Tortuga Cove, lähellä Presili Covea.| © Nicolas G. Mertens - Trabajo propio - Wikipedia
Tortuga Cove, lähellä Presili Covea.| © Nicolas G. Mertens - Trabajo propio - Wikipedia

Favàritxin majakka vartioi tätä upeaa rantaa Menorcan saaren itärannikolla. Voit ajaa majakalle autolla (varovasti! Autolla ei pääse majakalle sesonkiaikana, joten sinun on pysäköidyttävä hieman aikaisemmin) ja kävellä sinne. Tällöin on erityisen tärkeää käyttää mukavia, suljettuja kenkiä, sillä polku on jyrkempi kuin etelämpänä sijaitsevien lahtien polut.

Kun saavut perille, löydät upean koskematon ja vähän liikennöity ranta, jossa voit viettää täydellisen päivän auringossa. Muista, että koska kyseessä on todella koskematon ranta, siellä ei ole baaria tai ruoka- ja juomapalveluja, joten on parasta kuljettaa tarvikkeita repussa tai kylmälaukussa.

Varjoa ei myöskään ole paljon, joten suosittelen ottamaan sateenvarjon mukaan, jos aiot viettää siellä keskellä päivää kesällä.

Missä se on: pohjoisrannikko - katso Google Mapsista.

8. Escorxada Cove

Escorxada Cove| © MontanNito - Trabajo propio - Wikipedia
Escorxada Cove| © MontanNito - Trabajo propio - Wikipedia

Kun palaamme etelään, mutta jätämme tämän rannikon suosituimman lahden, löydämme Cala Escorxadan. Paljon syrjäisempi ja vaikeapääsyisempi, ja tässä lahdessa on hyvin harvoin väkijoukkoja, joten kun olet kerran siellä, voit nauttia siitä mahdollisimman paljon.

Cala Mitjanasta tai Santo Tomásista on käveltävä lähes tunti, mutta voin vakuuttaa, että kävely on sen arvoista, kun pulahdat sen turkooseihin vesiin. Jos haluat valita mukavan vaihtoehdon, on olemassa taksipalvelu (Taximar), joka 30 € voi viedä sinut lahdelle, mutta on totta, että polku on melko kaunis ja kävelyn arvoinen (ainakin idealla tai paluumatkalla). Jos uskallat, voit tehdä sen jopa pyörällä.

Täältäkään ei löydy palveluita, joten muista pakata kaikki päivän aikana tarvitsemasi tavarat reppuun.

Missä se on: etelärannikko - katso Google Mapsista.

9. Fornellsin lahti

Fornellsin lahti| © CC BY-SA 3.0 - Wikipedia
Fornellsin lahti| © CC BY-SA 3.0 - Wikipedia

Tässä Menorcan pohjoisrannikolla sijaitsevassa pienessä kalastajakylässä on satama, josta lähtevät kaikki pohjoisrannikon veneretket. Tänne pääsee mukavasti autolla ja parkkipaikalle, josta voi lähteä veneretkelle tai lähteä kajakilla merelle tutustumaan sitä ympäröiviin pieniin poukamiin.

Se on hyvä paikka snorklaukseen, sillä se sijaitsee Menorcan merensuojelualueella, ja voit jopa sukeltaa kuuluisassa Cueva de los Inglesesissä, jota ympäröi kallio, kasvillisuus ja merieläimistö. Fornellsissa on kaikki, mitä tarvitset päivän viettämiseen, ja jos osallistut veneajelulle pohjoisiin poukamiin, laivan miehistö huolehtii ruoan ja juomien tarjoilusta aluksella. Nauti!

Mistä löydät meidät: pohjoisrannikko - katso Google Mapsista.

10. Es Caló Blanc

Es CAló Blanc| © MontanNito - Trabajo propio - Wikipedia
Es CAló Blanc| © MontanNito - Trabajo propio - Wikipedia

Tämä on saaren pienin ranta ja luultavasti viehättävin. Sen täysin kristallinkirkkaat ja läpinäkyvät vedet kutsuvat uimaan tuntikausia. Ympäröivät maisemat ovat myös melko hyvät: rannan ympärillä on kaksi suurta kalliota, jotka jättävät hyvin vähän tilaa uimareille, mutta se ei ole ongelma, koska tämä ranta ei ole erityisen tunnettu turistien keskuudessa.

Saapuessasi löydät pienen parkkipaikan tien molemmin puolin, ja lyhyen kävelymatkan päästä pääset suoraan veteen - etkä halua lähteä sieltä koskaan pois!

Missä se on: etelärannikko - katso Google Mapsista.