Venematkat Cala Galdanasta

Cala Galdana on luultavasti yksi saaren suosituimmista lahdista. Cala Macarellan ja Turquetan ohella se on täydellinen paikka lähteä retkelle Menorcan etelärannikolle.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Venematkat Cala Galdanasta

Menorcan kristallinkirkkaista vesistä nauttiminen veneellä | ©Joao Branco

Menorcan etelärannikon paratiisimaisimpien lahtien ympäröimä Cala Galdana on saaren matkailun keskus. Täällä on kaksi suurinta hotellia, aurinkotuoleilla ja -varjoilla varustettu ranta sekä suuria turisti- ja perheryhmiä. Ajatus päivän viettämisestä kaikkein ruuhkaisimmalla rannalla ei ehkä houkuttele, mutta harkitse sitä, jos haluat lähte ä veneretkelle eteläisille poukamille.

Macarellan, Turquetan ja Mitjanan tunnetut poukamat ovat hyvin lähellä Cala Galdanaa, ja vaikka ne vaativat pitkän kävelymatkan tai pitkät jonot parkkipaikoilla, jos matkustat autolla, hyvä tapa vierailla niissä on osallistua yhdelle Menorcan monista veneretkistä. Kerron teille kaikki yksityiskohdat:

.

Paljonko laivamatka Cala Galdanasta maksaa?

Menorcan eteläosan poukamat| ©Ricardo Frantz
Menorcan eteläosan poukamat| ©Ricardo Frantz

Sinulla on onnea, sillä yksi Menorcan halvimmista veneretkistä lähtee Cala Galdanasta: 29 eurolla voit lähteä retkelle, joka vie sinut tutustumaan muun muassa Macarellaan, Trebalúgueriin, Turquetaan ja Cala Mitjanaan. Jos haluat, voit valita saman vaihtoehdon, mutta nauttia koko päivän purjehduksesta 50 €:lla, mutta sinun on matkustettava Ciudadelaan.

Vertailun vuoksi muihin saarella tarjottaviin retkiin tai veneretkiin: koko päivän purjehduksen hinta on noin 50 euroa, jos purjehdit suurella veneellä, ja noin 120 euroa, jos päätät viettää koko päivän purjeveneellä, jossa on vain 10 muuta matkustajaa.

Keskihintainen vaihtoehto on purjehtia puoli päivää katamaraanilla, joka voi maksaa noin 65 euroa. Kuten huomaat, Menorcalla on vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja budjettiin.

Jos matkustat muuten perheen kanssa, muista tarkistaa, onko tarjolla erikoishintoja perheen pienimmille, sillä lapsille on yleensä alennetut hinnat.

Näin varaat retken

Uimasta nauttiminen Menorcalla| ©Daniel Ferrandiz
Uimasta nauttiminen Menorcalla| ©Daniel Ferrandiz

Tärkeintä on pitää mielessä, että varaukset kannattaa tehdä mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, etenkin jos matkustat sesonkiaikaan (kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin). Tätä varten on parasta tarkistaa asia netistä. Esimerkiksi Hellotickets-sivustolla voit vertailla reittejä, hintoja, päivämääriä ja kunkin laivan kapasiteettia.

Vaikka tarjonta on laaja, kysyntä on erittäin suurta, ja jos haluat varmistaa paikan itsellesi parhaiten sopivaan aikaan ja laivalla, sinun kannattaa tehdä varaus hyvissä ajoin etukäteen. Kun teet varauksen, tarkista myös, mitä kukin retki sisältää: suurin osa tarjoaa snorklaus- tai melontalaitteita, ruokaa, välipaloja ja juomia aluksella jne. Tarkista asia etukäteen, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan retken!

Cala Galdanasta lähtevien veneretkien aikataulu

Menorcan rannikko| ©Unsplash
Menorcan rannikko| ©Unsplash

Yksi Menorcan eteläosan poukamia pitkin purjehtimisen suurista eduista on se, että vaihtoehtoja on paljon, joten voit valita retken ajankohdan ja keston: purjehdus voi olla aamuvarhaisesta myöhäiseen iltapäivään, ja voit valita puolen päivän tai koko päivän reitin.

Kuinka pitkiä ovat laivamatkat Cala Galdanasta?

Snorklaus| ©Jakob Owens
Snorklaus| ©Jakob Owens

Jos osallistut veneretkelle, sinun on hyvä tietää, että voit valita puolipäiväisten ja kokopäiväretkien välillä. Jos valitset kokopäiväretken, lähdet yleensä laivaan noin kello 10 aamulla ja palaat satamaan kello 17:00-18:00 välillä. Jos haluat tehdä lyhyemmän retken, se kestää yleensä kolmesta neljään tuntia, ja voit valita retken aamu- tai iltapäivällä.

Retken perusta on sama retken kestosta riippumatta, ja kapteeni huolehtii siitä, että vierailet tärkeimmissä poukamissa. Kokopäiväretkellä sinulla on kuitenkin enemmän aikaa nauttia sukelluksista, snorklauksesta ja ennen kaikkea rentoutua aluksella aperitiivin ja hyvän paellan äärellä.

.

Veneretkien matkasuunnitelma

Menorcan paratiisimaiset rannat| ©Unsplash
Menorcan paratiisimaiset rannat| ©Unsplash

Kaikki laivamatkat, jotka lähtevät Cala Galdanasta tai kulkevat sen kautta, vievät sinut Cala Macarellaan ja sen pikkusiskoon Macarelletaan. Ohitat myös Cala Trebalúguerin, Cala Mitjanan ja Cala Turquetan. Niiden hieno, valkoinen hiekka, kristallinkirkas vesi ja niitä ympäröivät luolat tekevät matkasta todellisen kävelyretken Espanjan Karibialla.

Valmistaudu kameraan, äläkä huolehdi mistään, sillä kippari antaa sinulle suojalasit ja snorkkelin, jotta voit snorklata ja mennä luoliin tutustumaan saaren kiehtovaan vedenalaiseen elämään. Anna miehistön suositusten ohjata itseäsi: he varmistavat, että uimapysähdykset tehdään parhaaseen paikkaan päivän tuulen ja aallokon mukaan.

Veneretket muista poukamista tai kaupungeista

Ciudadelan satama| ©Jr Harris
Ciudadelan satama| ©Jr Harris

Jos et ole löytänyt tarpeisiisi sopivaa vaihtoehtoa, joka lähtee Cala Galdanasta, ei hätää. Esimerkiksi Ciudadela on hyvin lähellä ja tarjoaa myös venematkoja, jotka lähtevät päivittäin. Jos haluat tutustua saaren pohjoisosaan, voit nousta laivaan Fornellsissa, ja pääkaupungista Mahónista voit valita haluamasi reitin. Kerron sinulle kaiken siitä:

Ciudadelasta

Ciudadela näyttää kuin satukirjasta. Ennen kuin lähdet laivamatkalle Ciudadelasta tai sen jälkeen, sinun on käveltävä sen mukulakivikaduilla ja nautittava sen hienosta gastronomiasta. Mutta takaisin siihen, mistä olemme kiinnostuneita, eli veneretkiin, kannattaa tietää, että Menorcan rannikon menestynein retki lähtee Ciudadelasta. Tällä päiväretkellä Menorcan eteläosan poukamiin pääset tutustumaan saaren suosituimpiin poukamiin vain 50 eurolla, ja mikä parasta, pääset syömään laivalla tarjoiltua perinteistä paellaa.

.

Fornellsistä

Fornells on toinen keskeinen paikka, josta voit lähteä veneretkelle. Lahti on kaunis: sen valkoiseksi kalkittujen talojen kylä on kristallinkirkkaiden vesien ympäröimä, ja muutaman minuutin päässä maisema muuttuu koskemattomaksi ja karuksi. Sinun on vaikea ajatella mitään muuta kuin aaltoja, merta ja tuulta. Voit purjehtia romanttisella purjeveneellä tai ylellisellä katamaraanilla ja uida kirkkaassa päivänvalossa tai lähteä auringonlaskun aikaan katsomaan saaren parasta auringonlaskua. Pohjoisessa on paljon tarjottavaa, joten harkitse venematkaa Fornellsista.

.

Mahonista

Mahon on Menorcan pääkaupunki, ja koska se on saaren pääkaupunki, satamassa on valtavasti nähtävää ja koettavaa. Kun olet saapunut sinne, huomaat, että mantereelta saapuvat suuret lautat nousevat maihin ja laskeutuvat maihin sen kauniissa satamassa. Parasta sen sijainnissa on se, että se on samankaltaisen matkan päässä sekä pohjois- että etelärannalta. Siksi laivamatkan tekeminen Mahónista antaa sinulle mahdollisuuden valita matkasuunnitelmasi ja reittisi ongelmitta, mikä on suuri etu.

Älä muuten jätä väliin sen viehättäviä katuja ennen tai jälkeen veneretken - et tule katumaan!

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Menorcalla

Safarin aikana
Safarin aikana

Poistumatta vedestä voit jatkaa Menorcan kylpevästä kristallinkirkkaasta merestä nauttimista kajakkiretkellä, joka tuo lomaasi ripauksen seikkailua. Fornellsin lahti on täydellinen paikka liittyä asiantuntevan ohjaajan seuraan, joka vie sinut joko pohjoisen koskemattomien poukamien tai Los Inglesesin karujen luolien läpi. Valinta on sinun. Älä jää maalle, vaan tarkista täältä kaikki yksityiskohdat Menorcan kajakkikierrokselle osallistumisesta.

On selvää, että meri on yksi saaren suurista vetonauloista, mutta Menorca on paljon muutakin kuin aurinkoa ja rantaa. Siksi sinun kannattaa rohkaistua tutustumaan saaren sisäosiin ja tutkimaan sen piilotettuja kulmia.

Paikallinen menorcalaisista asiantuntijoista koostuva yritys on järjestänyt eksklusiivisen auringonlaskusafarin, jolla pääset tutustumaan jylhimpiin kallioihin, perinteiseen maatilaan, jossa voit maistaa paikallisia menorcalaisia herkkuja, ja saaren parhaaseen auringonlaskuun. En mieluummin kertoisi sinulle loput, sillä reitti on tutustumisen arvoinen henkilökohtaisesti. Jos olet valmis siihen, kerron tässä kaikki yksityiskohdat siitä, miten voit osallistua tälle jeeppisafarille Menorcalla.