Venematkat Fornellsista

Fornells on pieni valkoisten talojen kylä Menorcan pohjoisrannikolla. Sen pienestä satamasta lähtevät päivittäiset veneretket vievät sinut tutustumaan saaren upeimpiin ja koskemattomimpiin rantoihin.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Venematkat Fornellsista

Purjehdus Fornellsin lahdella | ©Jonathan Smith

Jos aiot lähteä purjehtimaan lomallasi Menorcalla, Fornells on yksi tärkeimmistä kohteista, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun varaat veneilyretken.

Kuten voitte kuvitella, Menorcan laivamatkojen tarjonta on tietenkin valtava. Paratiisimaisten rantojen valtava määrä kutsuu sinua päästämään itsesi valloilleen veneellä, eikä sinun tarvitse huolehtia mistään muusta kuin siitä, mihin poukamaan ankkuroidut seuraavaa uintia varten. Jotta näin todella olisi, eikä sinun tarvitsisi huolehtia mistään muusta, kerron sinulle parhaista vaihtoehdoista laivamatkalle Fornellsista.

Suosikkimme

Menorcan Katamaraaniristeily

Tutustu pohjoisen poukamiin ylellisellä katamaraanilla Fornellsista käsin

Fornellsista lähtevällä katamaraanilla purjehtien voit tutustua Menorcan pohjoisrannikon saavuttamattomissa oleviin neitseellisiin rantoihin. Pysähdykset uintia ja snorklausta varten. Välipala ja juomat sisältyvät hintaan.

Jos vierailet Menorcalla kesällä, on enemmän kuin todennäköistä, että löydät joitakin rantoja täynnä kävijöitä, jotka haluavat nauttia saaren turkooseista vesistä. Mutta jos vierailet Menorcan pohjoisrannikolla, panoraama on aivan erilainen. Fornellsista lähtiessäsi voit purjehtia melko kauan törmäämättä kymmeniin veneisiin, ja maisemat ovat niin villejä ja koskemattomia, että ne näyttävät kuin ne olisi otettu toisesta mantereesta.

Pohjoiset poukamat ovat vierailun arvoisia, mutta niihin ei aina pääse jalan tai autolla. Siksi pohjoisrannikolla purjehtiminen ja näihin luonnonihmeisiin pääseminen veneellä on loistava ajatus. Tällä retkellä nouset alukseen Fornellsin satamassa ja purjehdit ylellisellä katamaraanilla. Kippari vie sinut kirjaimellisesti sinne, minne tuuli vie. Älä ole huolissasi reitistä, sillä hänen asiantuntemuksensa ansiosta hän varmistaa, että pääset kulkemaan pohjoisrannikon tärkeimpiin kolkkiin.

Retki kestää yli kolme tuntia, ja tänä aikana sinulla on mahdollisuus uida, snorklata (vene on täysin varustettu, joten saat suojalasit ja snorkkelin) ja tutustua saaren hämmästyttävään vedenalaiseen elämään. Aluksella voit nauttia välipalaa ja juomia akkujen lataamiseksi.

Miksi valita tämä retki: purjehdit kaikilla mukavuuksilla aluksella, mutta tutustut saaren aidoimpaan rannikkoon.

Suositellaan, jos... etsit jotain erilaista tekemistä matkasi aikana, jonka avulla voit nauttia Menorcan turkooseista vesistä kaukana turistijoukoista.


Katamaraaniretki auringonlaskun aikaan

Purjeveneellä purjehtiminen on jo itsessään romanttista, mutta päivän viimeisten auringonsäteiden alla se on lyömätöntä. Tällä purjehdusretkellä, joka lähtee Fornellsista Menorcan pohjoisosan poukamien läpi, nouset laivaan ennen kello 19:00, jotta voit katsella auringonlaskua sieltä, mistä se näkyy parhaiten: keskeltä merta. Mutta ei ennen kuin pysähdyt johonkin pohjoisen upeista lahdista pulahtamaan ja snorklaamaan.

Jos haluat nauttia kristallinkirkkaista vesistä niiden suurimmassa loistossa, olisi parempi tehdä retki aamulla, mutta jos haluat kokea ainutlaatuisen kokemuksen, joka leimaa matkasi ikuisesti, tämä on sinun vaihtoehtosi. Paluumatkalla, kun aurinko on laskenut ja yö alkaa laskea, purjehdit takaisin satamaan. Kuulet vain tuulen ja meren äänet. Oletko valmis siihen?

Miksi valita tämä retki: ei ole parempaa tapaa päättää päivän lomaa merellä, kun voi pulahtaa päivän viimeiselle uinnille ja nauttia romanttisesta illasta auringonlaskun aikaan.

Suositellaan, jos... haluat nauttia ainutlaatuisesta kokemuksesta, joka yhdistää sinut mereen ja luontoon.


Kuinka paljon laivamatka Fornellsista maksaa?

Purjehdus| ©Jacob Meissner
Purjehdus| ©Jacob Meissner

Fornellsista lähtevälle veneretkelle osallistuminen maksaa noin 60 €. Hinta riippuu luonnollisesti retken pituudesta, venetyypistä ja siitä, kuinka monta henkilöä retkellä on mukana. Voit varata sen Hellotickets-sivustolta.

Koska Menorcan pohjoisrannikko on eksklusiivisempi ja vähemmän suurten turistiryhmien suosima, löydät todennäköisesti pienempien ryhmien retkiä, aidompia veneitä ja vähemmän tungosta aiheuttavia retkiä. Hyvä asia on se, että kahdella ehdottamallamme retkellä veneet ovat täysin varustettuja snorklausvälineillä, ja niihin sisältyy juomia ja välipaloja, jotta oleskelusi aluksella olisi täydellistä.

Miten retki varataan

Kristallinkirkkaista vesistä nauttiminen| ©Unsplash
Kristallinkirkkaista vesistä nauttiminen| ©Unsplash

Tärkeintä on tehdä varaus hyvissä ajoin etukäteen, varsinkin jos matkustat sesonkiaikana. Tämä onnistuu parhaiten verkossa Helloticketsin kaltaisilla sivustoilla, joilla voit vertailla aikatauluja, hintoja ja reittejä. Veneet ovat yleensä pieniä ja pienikokoisia, mutta heinä- ja elokuussa kysyntä on yleensä hyvin suurta.

On myös mahdollista mennä Fornellsiin, kun laskeudut saarelle, ja kysyä satamasta, mitä veneitä on saatavilla, mutta tällöin on vaarana, että et voi valita haluamaasi aikaa ja päivämäärää.

Laivamatkojen aikataulu

Purjehdus auringonlaskun aikaan| ©Loreta Pavoliene
Purjehdus auringonlaskun aikaan| ©Loreta Pavoliene

Fornellsista lähtevien veneretkien tarjonta on monipuolista, joten voit valita, haluatko tehdä retken aamulla, iltapäivän puolivälissä vai myöhään illalla auringonlaskun aikaan. Aikaisin heräävät voivat esimerkiksi purjehtia klo 9.30 lähtevällä katamaraanilla, jolloin pääset pakoon päivän kuuminta aikaa ja näet turkoosit vedet parhaimmillaan. Sama retki on tarjolla myös iltapäivällä, lähtö klo 15:00.

Jos haluat päättää päivän merellä, voit nousta purjeveneeseen hieman ennen kello 19: 00 ja katsella auringonlaskua aluksella päivän viimeisen uinnin jälkeen.

Kuinka kauan laivamatkat Fornellsista kestävät?

Snorklauksesta nauttiminen| ©Jacob Owens
Snorklauksesta nauttiminen| ©Jacob Owens

Jos aiot lähteä Fornells Baystä veneretkelle, sinulla on mahdollisuus valita puolen päivän tai koko päivän retkistä. Kuten voitte kuvitella, hinta nousee, jos haluatte viettää koko päivän laivalla, mutta voitte aina kirjoittaa Helloticketsille tarkistaaksenne hinnan ja saatavuuden.

Jos haluat tutustua pohjoisrannikkoon, kolmen ja puolen tunnin retkillä on runsaasti aikaa tutkia upeimpia paikkoja, uida ja snorklata.

Fornellsista lähtevien veneretkien reittiohjelma

Auringonlasku mereltä| ©Johannes Plenio
Auringonlasku mereltä| ©Johannes Plenio

Menorcan pohjoisrannikon retkien houkuttelevin puoli on se, että tuuli määrää reitin: lähtösatama on aina Fornells, ja kolmen ja puolen tunnin purjehduksen aikana reitti voi vaihdella hieman: Cala Pregonda on retken läntisin kohta ja Cala Mongofre itäisin vierailukohde.

Veneretket muista lahdista

Menorcan rannat| ©Unsplash
Menorcan rannat| ©Unsplash

Jos et ole vielä varma, missä aiot yöpyä, älä huoli. Ensinnäkin siksi, että Menorca ei ole liian suuri, ja voit ajaa saaren toisesta päästä toiseen alle tunnissa. Jos kuitenkin haluat varmistaa suuremman mukavuuden, saaren tärkeimmistä lahdista ja kaupungeista voi tehdä venematkoja.

Cala Galdanasta

Tämä on luultavasti Menorcan eteläosan suosituin poukama. Siellä sijaitsee kaksi saaren suurimmista hotelleista, ja vaikka se on yleensä melko täynnä ihmisiä, se on täydellinen paikka tutustua muihin etelän paratiisimaisiin poukamiin Cala Galdanasta lähtevällä veneretkellä.

Ciudadelasta

Rakastut Ciudadelaan heti ensimmäisestä minuutista lähtien. Pienet kadut täynnä ihmisiä, vilkkaat terassit ja pieni satama ovat sen tärkein nähtävyys. Sen rantakadulta voit lisäksi osallistua Ciudadelasta lähtevälle veneretkelle, jolla voit tutustua saaren etelärannikon upeimpiin rantoihin. Älkää tietenkään lähtekö tutkimatta sen katuja!

Mahónista

Mahón on saaren suurin kaupunki, ja sen satamavaikutuksen voi tuntea heti, kun astut sen kaduille. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ihanteellinen paikka lähteä veneretkelle Mahónista ja lähteä vesille tutustumaan sekä eteläisiin että pohjoisiin poukamiin, sillä ne ovat samalla etäisyydellä kaupungista.

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Fornellsissa

Lähdössä melomaan| ©Ksenia Z
Lähdössä melomaan| ©Ksenia Z

Jos haluat tutustua Menorcan pohjoisosan poukamiin, tiedät jo, ettei sinulla ole paljon vaihtoehtoja: upeimpiin poukamiin ei pääse, jos haluat päästä sinne jalan tai autolla. Siksi toinen hyvä vaihtoehto niiden tutkimiseen on osallistua melontaretkelle, joka vie sinut joko Fornellsin lahden tai Los Inglesesin upeiden luolien ympäri.

Sinulla on joka tapauksessa aina mukanasi asiantunteva valvoja, joka kertoo sinulle, mitä tehdä ja mikä on paras reitti, jotta et menetä yhtään yksityiskohtaa. Äläkä ole huolissasi, jos et ole hyvässä fyysisessä kunnossa, sillä tämä on suhteellisen rauhallinen kävelyreitti, joka ei vaadi liikaa fyysistä rasitusta. Jos haluat tietää lisää, älä jätä väliin opastani Menorcan parhaista melontaretkistä.