Venematkat Ciudadelasta

On mahdotonta olla rakastumatta Ciudadelaan, sen mukulakivikatuihin, valoon, ihmisiin... ja sen satamaan, josta lähtee laivamatkoja suoraan paratiisiin. Oletko mukana?

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Venematkat Ciudadelasta

Snorklauksesta nauttiminen | ©Jakob Owens

Ciudadela on Menorcan sielu. Kun kuvittelee kesäyötä, joutuu matkalle sen pienille kaduille, terasseille ja upeaan gastronomiaan. Mutta se, mikä tuo meidät tänään tähän Välimeren jalokiviin, on sen satama, josta lähtee päivittäin laivamatkoja saaren eteläosan hienoille hiekkarannoille ja turkooseille vesille.

Menorcan laivamatkoista erottuvat ne, jotka vievät sinut Macarellaan, Macarelletaan, Mitjanaan, Turquetaan tai Trebalúgueriin. Ja kun pääset sinne, tiedät miksi. Sinun on vaikea uskotella itsellesi, ettet ole Karibialla. Kerron sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää järjestäessäsi Ciutadellasta lähtevän veneretken.

Paras vaihtoehto

Menorca Southern Beaches Veneretki Sisältäen

Etelän paratiisimaiset poukamat, veneretkellä Ciudadelasta käsin

Tämä retki tekee päivästäsi lomasi parhaan päivän: tutustut Menorcan eteläosan suosittuihin poukamiin ja nautit laivalla herkullisen paellan. Pysähdyt uimaan ja nautit snorklauksesta saaren parhaissa vesissä.

Kesto: from 2 hours to 2 hours 30 minutes

Tällä Ciudadelasta lähtevällä retkellä sinun ei tarvitse huolehtia mistään: laivamiehistö vie sinut suoraan paratiisiin. Nousette laivaan kello 10 aamulla ja lähdette etelän ihaniin poukamiin. Vierailet Macarellassa, Macarelletassa, Turquetassa, Son Saurassa, Es Talaierissa ja monissa muissa paikoissa. Päivän aikana sinulla on aikaa sukeltaa, snorklata (veneestä saat tarvittavat varusteet) ja pysähtyä Son Boun rannalle ottamaan aurinkoa sen hienolla hiekalla.

Aluksella tarjoillaan baaripalvelun lisäksi herkullista perinteistä paellaa sekä virvoitusjuomaa tai juomaa, jotta voit ladata akkujasi jatkaaksesi purjehdusta iltapäivällä. Kun olet vieraillut muissa poukamissa, palaat takaisin Ciudadelaan noin klo 17:00 uskomattoman päivän jälkeen.

Parasta on se, että moniin poukamiin ei pääse autolla, ja niiden saavuttaminen vaatii pitkiä kävelymatkoja, joten veneen ansiosta voit nauttia niistä ilman, että sinun tarvitsee kärsiä pitkien kävelymatkojen kuumuudesta auringossa.

Miksi valita tämä kierros: Tämä on ylivoimaisesti suosituin kierros. Erittäin kohtuulliseen hintaan vietät päivän risteillen parhailla lahdilla, ja ruoka ja juoma sisältyvät hintaan. Mitä muuta voisit toivoa?

Suositellaan, jos... etsit parasta vastinetta rahalle vaihtoehtoa sukeltaa Menorcan eteläisten lahtien kristallinkirkkaisiin vesiin.


Kuinka paljon laivamatka Ciudadelasta maksaa?

Katamaraani Menorcan vesillä| ©Miquel Gelabert
Katamaraani Menorcan vesillä| ©Miquel Gelabert

Tarjonta on hyvin monipuolista, mutta voit viettää koko päivän laivalla noin 50 €:l la, johon sisältyy ruoka ja juoma. Tämä on saaren edullisin tarjous, joten Ciudadela on strateginen paikka, josta käsin voit varata laivamatkan. Reitin aikana vierailet saaren suosituimmissa poukamissa, vältät väkijoukkoja ja nautit niistä niin kuin se on parasta: vedestä käsin. Voit varata sen Hellotickets-sivustolta.

Tietenkin on syytä pitää mielessä, että yleensä laivamatkojen hinnat riippuvat paljon veneen ajasta, matkan pituudesta ja aluksella olevien henkilöiden määrästä. Jos haluat viettää päivän purjeveneellä, jossa on vain 10 muuta matkustajaa, hinta voi nousta 110 tai 120 euroon.

Jos taas etsit jotain vieläkin edullisempaa, voit varata retken, joka on hyvin samankaltainen kuin retki eteläisille poukamille, mutta puolen päivän retkellä: sinulla on lähes 4 tuntia aikaa vierailla samoilla poukamilla ja maksat vain 28 €. Olipa budjettisi mikä tahansa, löydät varmasti matkallesi sopivan vaihtoehdon.

Miten varata veneretki Ciutadellasta käsin?

Menorcan poukamat| ©Ricardo Frantz
Menorcan poukamat| ©Ricardo Frantz

Laivamatkan varaaminen Ciudadelasta on erittäin helppoa: Internetissä, esimerkiksi Helloticketsin kaltaisilla sivustoilla, voit vertailla hintoja, aikatauluja, reittiä ja laivatyyppiä ja varmistaa paikan yhdellä napsautuksella. Varaus kannattaa kuitenkin tehdä hyvissä ajoin, varsinkin jos matkustat kesällä, sillä paikkoja on rajoitetusti ja kesäkuukausina kysyntä on suurta.

Muista, että hinta voi vaihdella sen mukaan, mitä retki sisältää (ruoka, juomat aluksella, snorklaus- tai melontalaitteet jne.), joten lue tiedot huolellisesti ennen varauksen tekemistä. Yleisesti ottaen on hyvin vaikeaa

Muuten, jos matkustat lasten kanssa, tarkista, onko tarjolla erityishintoja, sillä pienille lapsille on usein tarjolla alennettuja hintoja.

Laivamatkojen aikataulu

Auringonlasku Menorcalla| ©Johannes Plenio
Auringonlasku Menorcalla| ©Johannes Plenio

Aikataulut voivat vaihdella valitun reitin mukaan: kokopäiväretket lähtevät yleensä kello 10 aamulla, jotta aikaa on mahdollisimman paljon, ja palaavat noin kello 17:00 ja 18:00. Puolipäiväretket kestävät yleensä kolmesta neljään tuntia, ja ne voi tehdä joko aamulla (klo 10:00) tai iltapäivällä (klo 15:00).

Halutessasi on myös vaihtoehto (lähtö Fornellsista), joka lähtee klo 19:00, jotta voit nauttia illan viimeisistä valonsäteistä meressä ja pulahtaa uimaan ennen auringonlaskun katsomista laivalla. Upeaa!

Kuinka kauan retket kestävät

Snorklausta Menorcan vesillä| ©JMarco Assmann
Snorklausta Menorcan vesillä| ©JMarco Assmann

Retkien kesto riippuu siitä, mitä haluat sisällyttää matkasuunnitelmaan: kokopäiväretket ovat kattavimpia, ja ne voivat kestää jopa 8 tuntia. Tällöin juomat ja lounas sisältyvät yleensä hintaan. Puolipäiväiset retket kestävät puolestaan yleensä noin 4 tuntia, eivätkä ne sisällä lounasta, vaikka välipalaa tarjoillaan usein sukellusten välissä.

Ciutadellasta lähtevien retkien aikataulu

Menorca| ©Daniel Ferrandiz
Menorca| ©Daniel Ferrandiz

Ciudadelan satamasta lähtevien veneretkien reitti on yleensä samanlainen: ne kaikki kulkevat saaren eteläosan poukamien kautta, kuten tunnettujen Macarellan, Son Boun, Trebalúguerin, Turquetan ja Mitjanan poukamien kautta. Valitsemasi retken pituudesta riippuen he pysähtyvät enemmän tai vähemmän uimaan, ja voit jopa viettää aikaa jollakin rannalla.

On myös todennäköistä, että matkan aikana ne kulkevat tai pysähtyvät Cala Galdanassa, joka on erittäin suosittu ranta turistien keskuudessa, poimimaan matkustajia tai jättämään heitä maihin.

Veneretket muista lahdista

Venepurjehdus Menorcan poukamien läpi| ©Jordan Irving
Venepurjehdus Menorcan poukamien läpi| ©Jordan Irving

Jos Ciudadelan sijainti ei oikein sovi sinulle, kun varaat venematkaa, älä huoli. Menorcan pohjois- ja etelärannikolle tehdään päivittäin retkiä, jotka lähtevät muista saaren satamista. Nämä ovat tärkeimmät:

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Menorcalla

Olen varma, että kaiken kertomani perusteella voit jo kuvitella itsesi matkalaukku kädessä matkalla yhdelle Välimeren arvokkaimmista saarista, mutta jos sinulla on vielä epäilyksiä siitä, mitä muuta voit tehdä Menorcalla, tässä on matkaoppaani, johon voit kirjata ylös olennaiset asiat, jotka kannattaa nähdä ja tehdä Menorcalla.