Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Teneriffa 3 päivässä: opaskirja, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Haluatko tutustua ranta- ja vuoristoparatiisiin samassa paikassa? Teneriffa on unelmien saari, joka tarjoaa sinulle monenlaisia luonnonmaisemia, joihin voit tutustua vain kolmessa päivässä.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuuttia luettu

Teneriffa 3 päivässä: opaskirja, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Auringonlasku Teneriffalla | ©Guillermo Alonso

Kaikki Teneriffalla tehtävät asiat vievät monta päivää. Voit kuitenkin aina löytää keinon tutustua koko (tai lähes koko) saareen vain kolmessa päivässä. Oletko valmis tähän seikkailuun?

Huomaa, että jotkin nähtävyydet eivät välttämättä sisälly tähän matkasuunnitelmaan, mutta suosituimmat niistä sisältyvät. Nähdäksesi ne kaikki sinun on suunniteltava aikasi hyvin. Tämä voi edellyttää bussimatkoja, järjestettyjä kiertoajeluja ja muita vaihtoehtoja. Jos noudatat hyvin järjestettyä matkasuunnitelmaa, voit varmasti tutustua koko Teneriffaan ennen kuin lomasi on ohi.

1. päivä: Kierros Teneriffan pohjoisosassa

Santa Cruz de Tenerife| ©Carlos Camacho
Santa Cruz de Tenerife| ©Carlos Camacho

Olet saapunut ikuisen kevään saarelle! Teneriffa on tunnettu ilmastostaan, joka on yleensä kostea, erityisesti saaren pohjoisosassa. Tältä alueelta löydät sen pääkaupungin, Santa Cruz de Teneriffan, joitakin mielenkiintoisia puistoja nähtäväksi ja tietysti houkuttelevia rantoja. Koska tämä on ensimmäinen päiväsi, olisi hyvä yrittää maistella hieman sitä, mitä saarella on tarjottavanaan.

Ennen kuin aloitat matkasuunnitelmasi, yritä jättää kaikki siististi hotellihuoneeseesi. Syö hyvä aamiainen hotellissa tai läheisessä ravintolassa, jotta voit aloittaa päivän oikealla jalalla.

Kuljetus lentokentältä hotelliin

Olet vihdoin saapunut Teneriffalle! Jos saavut lentokoneella, muista, että tällä saarella on kaksi lentokenttää, toinen pohjoisessa ja toinen etelässä. Tässä matkasuunnitelmassa tarjoan sinulle suunnitelman, joka alkaa tutustua saaren pohjoisosaan. Riippumatta siitä, mistä päätät aloittaa matkasi, sinun on aina suunniteltava kuljetus lentokentältä hotelliin.

Santa Cruz on yksi parhaista paikoista majoittua, sillä se on lähellä monia mielenkiintoisia paikkoja. Pääset sinne Transportes Interurbanos de Tenerife (TITSA)-busseilla, vihreillä busseilla, jotka kulkevat ympäri saarta. Tämän liikennevälineen aikataulu alkaa joka päivä klo 6 aamulla ja päättyy klo 23 illalla. Hinnat vaihtelevat matkan pituuden mukaan. Ne ovat kuitenkin aina 5-10 euron välillä.

Suosittelen taksin ottamista hotellista Santa Cruz de Tenerifeen. Näin pääset perille rennommin, sillä muista, että tulet pitkältä lennolta matkatavaroiden kanssa. Jos haluat silti kokeilla julkista liikennettä, voit kävellä Aeropuerto Norten pysäkille ja odottaa bussia 104, joka vie sinut Intercambiador Santa Cruzin pysäkille.

Kävele Santa Cruz de Teneriffan vanhassa kaupungissa

Aloittaaksesi kierroksen saaren pääkaupungissa voit vierailla Plaza del Príncipe de Asturias -aukiolla. Tämä paikka sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa, ja se on erittäin suosittu sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Se on myös hyvin lähellä kunnallista taidemuseota. Täällä voit tutustua useisiin neljästätoista huoneesta, joissa on 1500- ja 1900-luvuilla tehtyjä teoksia.

Alle viiden minuutin päässä museosta on San Francisco de Asisin kirkko. Tämä oli entinen fransiskaaniluostari vuodelta 1690. Sen julkisivu ja sisällä olevat taideteokset hämmästyttävät sinua. Kävele muutaman metrin päässä kaupungin kaduilla, kunnes saavut Plaza de Españalle. Näet kauniin tekojärven ja San Cristóbalin linnan rauniot.

Tämä on toinen julkinen museo, jossa voit vierailla. Se on hyvin mielenkiintoinen, sillä se on maan alla ja siellä voit nähdä vanhoja valokuvia ja karttoja. Täytyy selventää, että et näe linnaa sinänsä, vaan sen maanalaiset rauniot 1500-luvulta. Sinusta tuntuu kuin olisit matkustanut ajassa taaksepäin! Kun poistut museosta, voit jatkaa kävelyä aukiolla ja käydä katsomassa kaatuneiden muistomerkkiä.

Yksi Teneriffalla lasten kanssa tehtäv istä asioista on vierailla Parque Infantil Gesta del 25 de julio de 1797 -lastenpuistossa (Gesta-lastenpuisto 25. heinäkuuta 1797). Kyseessä on historiallisen teeman mukainen puisto, jossa lapset voivat viettää hauskaa ja hauskaa aikaa ja oppia samalla hieman Teneriffan historiasta - sinäkin voit oppia!

Lounaan aika

Kierroksen tässä vaiheessa on luultavasti lounaan aika. Santa Cruz de Teneriffan kaduilta löydät monenlaisia ravintoloita. Parque Infantil Gesta del 25 de julio de 1797 -puistosta voit kävellä ja **päästä nopeasti McDonald'**siin. Saaren vierailun täydentämiseksi suosittelen kuitenkin käyntiä tyypillisessä ravintolassa.

Voit syödä La Hierbita -ravintolassa ja nauttia erittäin viihtyisästä ilmapiiristä sekä kanarialaisesta ruoasta. Ruokalistalla on muun muassa kalakeittoa, garbanzoja, grillattua mustekalaa ja mustaa hyljekalafileetä.

Toinen samanlainen ravintola on La Cuadra Del Palmero, joka sijaitsee vain muutaman metrin päässä edellisestä ravintolasta. Nämä ravintolat sijaitsevat Calle Clavel -kadulla, josta löydät myös muita vaihtoehtoja ja jopa baareja aivan läheltä.

Vieraile Las Teresitasin rannalla ja sen ympäristössä

Las Teresitasin ranta| ©Xavier Cirac Solé
Las Teresitasin ranta| ©Xavier Cirac Solé

Puiston jälkeen, noin kello 17:n aikaan on hyvä aika vierailla jollakin pohjoisessa sijaitsevista rannoista. Playa de las Teresitas on suositeltavin, koska siitä on tullut kaupungin symboli. Pääset sinne bussilla 271 Jardinan bussipysäkiltä, joka on 25 minuutin päässä Parque Rural de Anagasta.

Kun pääset Santa Cruzin risteykseen, ota bussi 910 Las Teresitasin asemalle. Sieltä sinun tarvitsee vain kävellä rannalle. Tämä kaunis luonnonparatiisi on täynnä lukuisia palmuja ja kultaista hiekkaa. Voit viettää iltapäivää ja vuokrata aurinkotuoleja, tuoleja ja muita mukavuuksia.

Lähellä rantaa voit kulkea Castillo de San Andresin linnoituksen ohi. Tämä historiallinen paikka tunnetaan myös nimellä Torre de San Andrés, ja se oli muinainen ympyränmuotoinen sotilaslinnoitus, jota pidetään Espanjan historiallisena perintökohteena. Voit nauttia auringonlaskusta rannalta tai linnan läheisyydestä, josta avautuvat parhaat historialliset ja luonnonmaisemat.

Illan tullen sinulla saattaa olla jo hieman nälkä. Ei hätää! Voit mennä johonkin rannan lähellä sijaitsevista ravintoloista. Yksi niistä on Bambu Beach Club ja El Caracol Beach Club, Las Teresitas. Näet kuitenkin muitakin mielenkiintoisia paikkoja, joissa voit syödä ja juoda.

Juhlat La Lagunassa

San Cristóbal de La Laguna, joka tunnetaan paremmin yksinkertaisesti nimellä La Laguna, oli jonkin aikaa Teneriffan pääkaupunki. Vaikka kaupunki ei enää olekaan poliittisen ja taloudellisen vallan keskus, se on edelleen täynnä elämää, etenkin öisin. Tämä johtuu osittain siitä, että ensimmäinen yliopisto perustettiin tälle puolelle saarta, mikä antaa sille nuorekkaan ilmapiirin.

Jos haluat päästä juhlatunnelmaan ja sinulla on vielä energiaa jatkaa yötä, suosittelen käymään lähialueen baareissa ja diskoissa. Näitä ovat Club La Estación, El Palco, Barock, E11ven, Kizomba Café Chillout ja HG Discobar.

Kaikki nämä paikat ovat ihanteellisia, jos haluat lähteä tanssimaan ja ottaa muutaman drinkin. Muista kuitenkin, että julkinen liikenne kulkee kello 23:een asti, ja sinulla on vielä kaksi päivää aikaa tutustua Teneriffaan, joten pidä energiaa yllä!

Vaihtoehtoinen suunnitelma ensimmäisen päivän iltapäiväksi: Vierailu Anagan maaseutupuistossa

Vaihtoehtoisesti, kun olet syönyt lounaan, jos haluat vuoristoilmastoon etkä halua mennä rannalle, suosittelen suuntaamaan Parque Rural de Anagaan. Voit ottaa bussin Santa Cruzista bussilinjoilla 945 ja 947. Kun pääset sinne, tulet häikäistymään sen korkealle kohoavien vuorten kauneudesta. Suosittelen kulkemaan Sendero de los sentidos (Aistien polku) -reittiä, jossa on kävelysiltoja, puita ja kukkia.

Lähellä reitin loppua on Llano de los Lorosin näköalapaikka. Sieltä voit ihailla Anaga-vuoristoa ja näet myös San Andrésin kalastusalueen. Näet myös Pared de laurisilvan, pienen haaran, joka sijaitsee muutaman metrin päässä Mirador del Pico del Inglésin näköalapaikalta.

Koko reitti kestää noin tunnin, ja se sopii lapsille ja aikuisille. Polkua pitkin kävellessäsi voit ottaa valokuvia. Suosittelen, että katsot kelloosi ja tarkistat, että sinulla on vielä aikaa jatkaa saaren pohjoisosan tutkimista, sillä Teneriffalla on paljon tarjottavaa!

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Sijainti: Carretera TF12- Monte de Las Mercedes, Km 6, 38294 La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.

  • Hinta: puistoon pääsee sisään ilman lipun ostamista, mutta jos päätät osallistua opastetulle kierrokselle, ota huomioon, että se maksaa keskimäärin 30 €.

  • Aukioloajat: klo 9.30-16.00.

2. päivä: Kävelyretki Teiden ja lähikylien ympäristössä

Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki
Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki

Vaikka aikaa on vain kolme päivää, voit vierailla tietyissä kohteissa, jotta tunnet nähneesi saaren kohokohdat. Toiseksi päiväksi suosittelen valmistautumaan tutustumaan moniin ulkoilmakohteisiin, jotta pääset hengittämään raitista ilmaa. Nouse aikaisin aamulla ja syö hyvä aamiainen hotellissasi ennen lähtöäsi.

Voidaksesi viettää hienon päivän Teiden kansallispuistossa ja muissa kohteissa, joissa vierailet, suosittelen käyttämään mukavia vaatteita ja kenkiä sekä lämmintä villapaitaa, sillä olet myöhään illalla ulkona kiertelemässä saarta. Monet suunnitelmat, joita suosittelen tälle päivälle, vaativat varauksia, koska ne ovat järjestettyjä retkiä. Suosittelen tekemään sen etukäteen, jotta voitte nauttia päivästä kaikessa rauhassa.

Retki El Teiden kansallispuistoon

Retki El Teiden kansallispuistoon on paras tapa hyödyntää kaikkea, mitä tällä luonnontilalla on tarjottavanaan. Yleisin retki tähän puistoon kestää luultavasti vain puoli päivää. Oppaasi noutaa sinut hotellistasi noin kello 8 aamulla ja vie sinut bussilla puistoon.

Matkalla näet kauniin tien, joka on täynnä puita ja mäntyjä. Lopulta saavutte Teidelle. Löydät kauniita maisemia, jotka ovat muodostuneet laavasta ja tuliperäisestä maasta. Kun jatkat matkaa, törmäät luonnon megaliitteihin, kuten El Dedo de Dios, La Cascada tai La Catedral. Lopuksi voit kiivetä tulivuorelle köysiradalla, mikä on paras vaihtoehto, kun vierailet Teneriffalla muutaman päivän ajan.

Huomaa, että tämäntyyppistä retkeä varten tarvitaan lupa päästä huipulle. Tästä syystä suosittelemme retkeä, joka sisältää myös köysirata-ajelun. Näiden retkien keskihinta on 30 euroa. Joihinkin näistä retkistä sisältyy lounas, joka on ihanteellinen keskeytyksettömään tutustumiseen.

Kiinnostavat yksityiskohdat

  • Sijainti: TF-24, 38300 Arafo, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.

  • Hinta: noin 30 €.

  • Aikataulu: Näiden retkien aikataulu on klo 9-17.

Opastettu vierailu Teiden observatorioon

Teiden observatorio| ©Manuel ROMARIS
Teiden observatorio| ©Manuel ROMARIS

Jos pidät tähtitieteestä, tämä on mielestäni ehdoton käyntikohde. Teiden observatorio on yksi koko Euroopan mantereen arvostetuimmista. Kun olet kulkenut köysiradalla ylös, voit laskeutua alas ja kysyä seuraavalta oppaaltasi kohtaamispaikkaa itse Teiden sisällä, josta pääset observatorioon, jotta et eksy.

Kun pääset ryhmäsi kanssa sisään observatorioon, voit nauttia vierailijakeskuksesta ja oppia paljon mielenkiintoisia faktoja maailmankaikkeudesta. Siellä on jopa astrofysiikan työpaja kaikille. Tämä vierailu kestää noin kaksi tuntia ja maksaa keskimäärin 20 euroa.

Täällä voit myös nähdä tehokkaita teleskooppeja ja kokeita, joita observatoriossa tehdään. Tätä vierailua varten on kuitenkin varattava lippu etukäteen. Huomaa, että tämä paikka on avoinna yleisölle klo 9-16.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Sijainti: 38570 Izaña, Santa Cruz de Tenerife, Espanja.

  • Hinta: noin 20 €.

  • Aukioloajat: Observatorio on avoinna klo 9-16.

Matkavinkki
Liikenne on tärkeä tekijä kaikilla matkoillasi. Joissakin kohteissa voi olla parempi ottaa taksi tai hyödyntää järjestettyjen matkojen tarjoamia kuljetuksia. Siksi suosittelen, että järjestät koko matkasi niin, että pääset kiertämään saarta omaan tahtiisi.

Kävelyretki Mascassa, Icod de los Vinosissa ja Garachicossa

Täydentääksesi Teneriffan-vierailusi sinun on käytävä muutamissa kylissä. Masca, Icod de los Vinos ja Garachico kuuluvat yleensä Teneriffan parhaisiin retkikohteisiin. Joihinkin Teide-retkiin sisältyy myös tämä reitti, mutta silloin jää käynti observatoriossa väliin. Siksi suosittelen taksin ottamista Mascaan, joka on yksi Teneriffan kauneimmista kylistä.

Täällä näet kauniin laakson, jota ympäröivät kalliot ja kasvillisuus. Tuntuu kuin katselisit ihmeotetta! Suosittelen sinua käymään Mirador de Mascassa, jotta saat paremman näkymän koko kylästä. Jos teet kierroksen omin päin, voit mennä bussipysäkille Masca (T) ja ottaa bussin 355 Buenavista del Norteen (T).

Ota sitten bussi 363 Puerto de la Cruziin, kunnes tulet bussipysäkille Piscina. Täällä olet Garachicon kylässä, jossa suosittelen sinua kulkemaan Plaza de la Libertadin, Santa Anan kirkon ja El Caletónin ohi. Viimeksi mainittu kohde on luonnonaltaita, joissa voit uida rauhallisissa ja kirkkaissa vesissä.

Ennen pimeän tuloa suosittelen sinua lähtemään Icod de los Vinosiin bussilla 363 Puerto de la Cruzista Icodin asemalle (T). Täällä teillä on joitakin pakollisia pysähdyksiä, kuten Drago Milenario, puisto, joka on julistettu kansalliseksi muistomerkiksi. Sisäänpääsyyn on maksettava 5 euron pääsymaksu.

Toinen suositeltava suunnitelma tässä kylässä on viinin ja juuston maistelukierros. Opit monia mielenkiintoisia faktoja niiden tuotannosta sekä maistat viinitilojen ja viinitarhojen parhaita tuotteita.

Palaa Santa Cruz de Tenerifeen ja käy Santa Úrsulassa

Jos yövyt Teneriffan pohjoisosassa, kun palaat toisena päivänä, on ihanteellinen aika vierailla Santa Úrsulan kylässä. Kuljet siellä todennäköisesti läpi noin kello 20 illalla edellisen aktiviteetin jälkeen. Tässä kylässä on lähes pakollista, että ohitatte Giganta Santa Úrsulan, lähes nelimetrisen patsaan.

Täällä ollessanne voitte syödä illallista jossakin matkan varrella olevista ravintoloista. La Tasca de Fran on hyvä vaihtoehto. Tämä on rento paikka, jossa voit syödä rennosti ja levätä päivän pitkästä matkasta grilliruokia ja kotitekoisia makeisia syödessäsi.

Kun olet syönyt illallisen loppuun, voit ottaa bussin Santa Cruz de Tenerifeen ja valmistautua viimeiseen Teneriffalla vietettyyn päivään.

3. päivä: Aja Teneriffan eteläosan läpi

Delfiinit risteilevät Teneriffan vesillä.| ©Bertrand Borie
Delfiinit risteilevät Teneriffan vesillä.| ©Bertrand Borie

Vihdoinkin kolmas päiväsi Teneriffalla on koittanut! Tämän päivän aikana suosittelen sinua tutustumaan saaren eteläosaan. Tältä alueelta löydät monia kauniita rantoja, joilla voit tehdä risteilyn ja vierailla rannoilla. Voit myös vierailla joissakin alueen parhaista huvipuistoista.

Päivän päätteeksi voit halutessasi juhlia. Eteläinen alue on täynnä baareja, klubeja ja ravintoloita. Ota kaikki irti yöstä ennen kuin on aika lähteä lennolle. Muista, että etelässä on toinenkin lentokenttä, joten jos haluat hyödyntää aikasi mahdollisimman tehokkaasti, voit ottaa lennon tältä alueelta.

Delfiinien katselu Costa Adejessa

Viimeisen Teneriffalla vietettävän päiväsi aluksi on ihanteellista lähteä delfiini- ja valasbongausretkelle Teneriffalla. Costa Adeje on yksi koko saaren parhaista paikoista tätä toimintaa varten. Saaren eteläosaan kannattaa matkustaa bussilla. Jos olet pääkaupungissa, voit ottaa bussin 111 Estación Costa Adejeen (T) Santa Cruzin risteysasemalla. Matka kestää noin puolitoista tuntia.

Kun saavut perille, voit nousta risteilyalukseen, joka vie sinut saaren etelärannikkoa pitkin. Näet Los Gigantesin kalliot ja Mascan lahden. Risteilyllä ollessasi voit nauttia ilmaisia juomia. Tämä retki kestää noin neljä tuntia, joten ehdit nähdä delfiinejä ja valaita.

Puolenpäivän aikoihin on lounaan aika. Se sisältyy yleensä risteilyn hintaan (noin 55 €). Riippuen siitä, millaisen risteilyn varaat etukäteen, voit pysähtyä nauttimaan rannasta. Joihinkin risteilyihin sisältyy jopa snorklausta tai sukellusta, mutta ne kestävät yleensä hieman pidempään.

Varaa katamaraani nähdäksesi delfiinejä ja valaita

Kierrä Aronan kaupunkia ja joitakin sen puistoja

Delfiinien katselukierroksen jälkeen voit lähteä aamupäivällä kävelylle Aronan kaupungin läpi. Täällä voit vierailla Plaza del Cristo de la Salud -aukiolla, San Antonio Abadin kirkossa ja Calvarion kappelissa. Tämän alueen vetonaula on myös se, että siellä onTeneriffan parhaita huvipuistoja.

Kaupunkikierroksen jälkeen voit noin kello 15.00 lähteä Jungle Parkiin, joka on yksi niistä puistoista, joissa haluat ehdottomasti käydä. Sisällä voit nähdä monia viidakon eläimiä, kuten kotkia, orankeja, leopardeja ja jopa pingviinejä. Liput tähän puistoon saa noin 8 eurolla.

Ei kaukana tästä puistosta on Monkey Park. Siellä asuu monia apinalajeja, joiden kanssa voi olla vuorovaikutuksessa. Voit jopa ruokkia niitä ja ottaa kuvia niiden kanssa. Se on ihanteellinen puisto lapsille, jotka rakastavat eläimiä.

Varaa lippu Jungle Parkiin

Nauti auringonlaskusta yhdellä rannoista

Auringonlasku Teneriffalla| ©Enrico Strocchi
Auringonlasku Teneriffalla| ©Enrico Strocchi

Iltapäivän päätteeksi voit käyttää tilaisuutta hyväkseen ja käydä Teneriffan eteläosan parhailla rannoilla. Muista, että pääset mille tahansa niistä bussilla. Playa de los Cristianos on tunnetuin, mutta hyvin lähellä sitä on muitakin erittäin mukavia rantoja, joilla voit viettää iltapäivän.

Playa El Camisón on puolestaan hyvin lähellä edellistä. Sitä ympäröivät viheralueet ja kauniit palmupuut. Sen vesi on matalaa, joten se on yleensä perheiden uimaranta. Playa Troya puolestaan on hyvin suosittu, koska sen ympärillä on monia baareja ja ravintoloita.

Muita läheisiä rantoja ovat Playa La Pinta, Playa Fañabé ja Playa Torviscas. Jokaisella niistä on oma erityinen viehätyksensä. Kutsun sinut viettämään iltapäivän jollakin niistä. Jos sinulla on nälkä, älä epäröi syödä jossakin ravintoloista. Varmista, että se on mereneläviä tai kalaa, sekä sangria tai kylmä olut.

Jos sinulla on vielä aikaa jatkaa saaresta nauttimista, suosittelen käymään Costa Adejen lähellä sijaitsevissa diskoissa tai baareissa. Joitakin niistä ovat Discoteca Habana Tenerife ja Faro Tenerife Club.

Mitä pakata mukaan, kun lähdet Teneriffalle?

Matkatavarat| ©Swansway Motor Group
Matkatavarat| ©Swansway Motor Group

Teneriffa on saari, jolla on monenlaisia matkailutoimintoja. Kuten huomasitkin, yhtenä päivänä olet vuorilla ja seuraavana päivänä rannalla. Siksi on tärkeää, että valmistaudut kaikkiin ympäristöihin ja lämpötiloihin, jotka odottavat sinua tällä taianomaisella saarella. Jotta et kanna liikaa painoa mukanasi, ajattele aina olennaisia asioita.

Ensimmäisenä kannattaa ottaa mukaan uima-asu. Ranta on ehdoton osa mitä tahansa matkaasi. Suosittelen, että otat mukaan vähintään kaksi uimapukua, pyyhkeen ja aurinkovoiteen. Nämä ovat välttämättömiä tavaroita rantapäivää varten.

Niitä päiviä varten, jolloin menet vuorille tai joudut kävelemään kylien läpi, olisi parempi ottaa mukaan treenitossut ja mukavat vaatteet. Varmista, etteivät ne ole liukkaita, jotta voit kiivetä Teidelle ja kävellä rauhassa. Tätä kohdetta varten on myös hyvä ottaa mukaan pusero, joka pitää sinut lämpimänä. Siitä on hyötyä myös silloin, jos lähdet yöllä ulos saarelle, vaikka se riippuu vuodenajasta.

Miten Teneriffan busseilla pääsee liikkumaan?

Kalastajamuseo| ©Benito Velasquez
Kalastajamuseo| ©Benito Velasquez

Kuten alussa kerroin, Teneriffaa liikennöi Transportes Interurbanos de Tenerife (TITSA) -yhtiö. Nämä bussit eli guaguat yhdistävät saaren pohjoisesta etelään. Jos haluat käyttää busseja etkä koskaan eksy, voit aina etsiä reittisi Google Mapsista. Sieltä löydät tiedot lähimmistä pysäkeistä ja niiden bussien nimet, joilla voit matkustaa.

TITSA:n verkkosivuilta voit myös tarkistaa kaikki nämä reitit ja päästä määränpäähäsi nopeasti. Suosittelen ostamaan kortin, jotta voit liikkua saarella helposti. Voit ostaa niitä eri myynti- ja latauspisteistä, joita on jaettu ympäri saarta.