10 Tekemistä Teneriffalla Lasten Kanssa

Teneriffan parhaista aktiviteeteista nauttiminen ei ole vain mahdollista vaan myös välttämätöntä lasten kanssa. He rohkaisevat meitä lähtemään rannalta ja osallistumaan seikkailuihin, joita saarella on tarjota, ja nauttimaan siitä perheenä.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Teneriffalla Lasten Kanssa

Jättiläisiä katsomassa | ©Udri

Teneriffa on yksi niistä paikoista, joissa lapset viihtyvät erinomaisesti perhelomalla. Rantojen lisäksi saarella on tarjolla monia muita aktiviteetteja, jotka ovat heille erittäin hauskoja.

Kanariansaarten merikasvillisuuteen ja -eläimistöön tutustuminen sukellusveneessä, interaktiiviset aktiviteetit parhaissa museoissa, köysirata puiden latvojen halki, Kanariansaarten korkeimmalle huipulle nouseminen ja valaiden tarkkailu ovat vain joitakin parhaita Teneriffan aktiviteetteja, ja kaikki ne voi tehdä lasten kanssa.

1. Lennä köysiradoilla Teneriffan metsäpuistossa

Zip line Teneriffalla| ©Anselmo Rodríguez
Zip line Teneriffalla| ©Anselmo Rodríguez

Jaa lasten kanssa yksi Teneriffan parhaista ulkoilma-aktiviteeteista: zip-lining. Vakuutan, että vietät unohtumattomia hetkiä yhdessä Tarzaniksi tai Indiana Jonesiksi muuttuneiden lasten kanssa 2-3 tunnin hauskanpidon aikana, jonka Forestal Park Tenerife tarjoaa.

Yhdessä lasten kanssa voit liikkua puiden latvojen välissä Kanariansaarten pisimmillä zip-köysiradoilla täysin turvallisessa toiminnassa. Aluksi sinun on kiivettävä 30 metrin köysitikkaita, jotta pääset 11:n jopa 230 metrin pituisen köysiradan muodostamalle radalle.

Sen jälkeen on vain keinuttava liaaneilla, ylitettävä tiibetiläisiä siltoja ja nautittava peleistä ja keinuista.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Aukioloajat: perjantaista sunnuntaihin klo 10:00-16:00. Paikalle on saavuttava 15-30 minuuttia ennen sisäänpääsyaikaa, jotta saat perehdyttävän keskustelun ja aktiviteetteihin tarvittavat turvavarusteet.
 • Osoite: Carretera de la Esperanza, Km 16, Las Lagunetas, Santa Cruz de Tenerife.
 • Tärkeää: Perheradan suorittaminen edellyttää vähintään 1,1 metrin pituutta ja urheiluradan suorittaminen vähintään 1,45 metrin pituutta.

2. Tutustu Teiden kansallispuistoon

Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki
Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki

Auringonlaskut Teidellä ovat saavuttaneet suosiota alueella tapahtuman romanttisen luonteen ansiosta, mutta Kanariansaarten suurimman kansallispuiston vuorten keskellä on tarjolla riemastuttavia aktiviteetteja aikuisille ja lapsille yhdellä Teneriffan parhaista päiväretkistä.

Nousu Teidelle köysiradalla

Teidelle tehtäviin retkiin kuuluu kiipeäminen Espanjan korkeimmalle huipulle, josta avautuvat näkymät moniväriselle tulivuorelle.

Matka kestää 8 minuuttia tukikohdasta, minkä jälkeen voit kulkea Pico Viejon, La Fortalezan tai Telesforo Bravon reittejä. Kahdella ensimmäisellä voit vaeltaa lasten kanssa.

Tähtitarkkailua Teiden näköalapaikoilta

La Rambletassa on La Fortalezan ja Pico Viejon näköalapaikat, 200 metriä ennen kuin saavut 3 718 metrin korkeuteen. Sieltä voit katsella sitä, mitä NASA on kutsunut ikkunaksi maailmankaikkeuteen, vaikuttavaa tähtien suihkua, joka tekee tiensä pilvimeren läpi.

Havaintokokemuksen voi tehdä täydellisen opastetun kierroksen yhteydessä, johon sisältyy illallinen perinteistä kanarialaista ruokaa, cava ja valokuvia retkestä.

Lapset nauttivat esityksestä, ja tietokonepohjaisista kaukoputkista tulee arvokkaita leluja tässä perhekokemuksessa.

.

Varaa tähtitarkkailuretkesi Teidelle

3. Nauti seikkailusta Puerto de la Cruzin teemapuistoissa

Siam Park| ©Andrei Rosca
Siam Park| ©Andrei Rosca

Yksi parhaista asioista lasten kanssa on viedä heidät Teneriffan teemapuistoihin, jotka sijaitsevat saaren pohjoisosassa.

Voit valita heidän makunsa mukaan Siam Park-vesipuiston ja Loro Parkin, trooppisen kauneuden innoittaman eläintarhan, välillä. Tällaisen kokemuksen pitäisi muodostaa kokonainen päivä lasten kanssa järjestettävien aktiviteettien kalenterissa.

Siam Park

Siam Park tuo mieleen muinaisen Siamin kuningaskunnan. Sen tiloista löydät kaiken kelluvista markkinoista lasten ja aikuisten viihdyttävimpiin vesielämyksiin. Siam Parkin 185 000 neliömetriä on katettu koko perheen nähtävyyksillä.

Siam Parkissa voit hypätä puhallettavilla lautoilla koskien yli, surffata maailman suurimmalla keinotekoisella aallolla, kokea adrenaliinia Tower of Power -liukumäessä tai rentoutua valkoisella hiekkarannalla samalla kun lapset löytävät kadonnutta kaupunkia useiden siltojen, tornien, liukumäkien, verkkojen ja vesiputousten keskellä.

.

 • Aukioloajat: Kesällä (heinäkuun ja syyskuun välisenä aikana) maanantaista sunnuntaihin klo 10:00-18:00.
 • Osoite: Av. Siam, s/n, Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife.
 • Tärkeää: Alle 3-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Loro Parque

Vesimaailmasta siirrymme Loro Parquen eläintarhaan, seikkailupuistoon, jossa on meri- ja maaeläimiä eksoottisen luonnon, trooppisten palmujen ja thaimaalaisen arkkitehtuurin ympäröimänä, vaikka paikan tähdet ovatkin epäilemättä tappajavalaat.

Jos uskallat, siellä voit kokea jännitystä puiston 4 esityksessä, joiden pääosassa ovat:

 • Merileijonat.
 • Delfiinit.
 • Orkut.
 • Papukaijat.

Loro Parquessa on oma alue pienimmille: Kinderlandia, lasten vapaa-ajanviettopaikka, jossa on riippusiltoja, kiemurtelevia liukumäkiä, juna ja seikkailu, jossa pääset tutustumaan puun sisälle. Ympäristöystävällisyydestään tämä puisto on saanut Animal Embassy -sertifikaatin vuodesta 2005 lähtien.

 • Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin klo 09:30-17:30.
 • Osoite: Av. Loro Parque, s/n, Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife.
 • Tärkeää: Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Varaa liput Siam Parkiin

4. Vieraile Teneriffan parhaissa museoissa

Güímarin pyramidit| ©Peter Allan
Güímarin pyramidit| ©Peter Allan

Vie lapsesi viihdyttävälle kierrokselle, joka esittelee Teneriffan historiaa Guancheista ja aboriginaalien arkeologisista jäänteistä kosmoksen observatorioon kulkien maailman pyramidien kautta.

Teneriffan parhaista museoista kerron sinulle, mitkä niistä sopivat parhaiten lapsille, jotta he voivat pitää hauskaa eivätkä kyllästy.

Güímarin pyramidit

Tunnetaan myös nimellä Majano de Chacona, ja tämä on etnografinen museo, jossa kuusi tulivuoriperäistä kalliopyramidia ympäröi kestävää kasvitieteellistä puutarhaa, myrkkypuutarhaa ja polynesialaista näyttelyä sekä kausinäyttelyitä. Täällä voit tutustua eksoottisimpiin pyramideihin ympäri maailmaa.

 • Aukioloajat: Calle Chacona, s/n Güímar, Santa Cruz de Tenerife.
 • Osoite: Maanantaista sunnuntaihin klo 10:00-18:00.

Osta liput Güímarin pyramideille

Tieteen ja kosmoksen museo

Tämä on Kanariansaarten astrofysiikan instituutin (Instituto de Astrofísica de Canarias ) aloite, jonka avulla voit matkustaa Linnunradan polkuja pitkin interaktiivisella tavalla.

Minun on sanottava, että on helppo ymmärtää, miksi tämä museo kiinnostaa nuorimpia kävijöitä. Voit lähteä tähtitieteellisille retkille, nauttia planetaariosta, osallistua eläviin kokeisiin, leikkiä peililabyrintissä, katsella elokuvia tai oppia yötaivaan legendoista...

Tiede- ja kosmostaiteen museossa hauskanpito on epäilemättä loputonta.

 • Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 09:00-19:00. Sunnuntaisin klo 10:00-17:00.
 • Osoite: Avenida de los Menceyes, 70, San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife.

La Casa de los Balcones

Tämä komea asuinpaikka, joka tunnetaan pääasiassa nimellä Casa Fonseca, on säilyttänyt 1600-luvun ulkoasunsa. Tämä on Teneriffan kuuluisin käsityökeskus, jossa voit paitsi hankkia käsiisi yhden näistä esineistä, myös nähdä, kuinka täällä työskentelevät käsityöläiset valmistavat niitä.

 • Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin klo 08.- 00-28.00.
 • Osoite: Calle San Francisco 3, La Orotava

.

Osta liput La Casa de los Balcones -tapahtumaan

5. Vieraile Espanjan ainoassa oikeassa viidakossa

Viidakkopuisto Teneriffalla| ©Maria Hernandez
Viidakkopuisto Teneriffalla| ©Maria Hernandez

Nyt sinun ei tarvitse matkustaa Espanjan ulkopuolelle nähdäksesi oikean viidakon: Teneriffalla on maan ainoa oikea viidakko. Kyseessä on 75 000 neliömetrin kokoinen tila, jossa on sata lajia ja noin 400 eläintä.

Viidakkopuistossa voit nähdä petolintuja, kuten kotkia, Humboldtin pingviinejä, araita, pelikaaneja, tukaaneja, ibejä ja muita eksoottisia lintuja.

On myös mahdollista kävellä makien seassa, seurata krokotiilien ja pingviinien elävää ruokintaa, todistaa merileijonaesitystä, kävellä orkidearion läpi tai ylittää riippusillat tutustuaksesi paikan tiheään viidakkoon.

Tämä on yksi unohtumattomista elämyksistä pienimmille dynaamisuuden ja vuorovaikutteisten aktiviteettien ansiosta.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin klo 10:00-17- :30.
 • Osoite: Urbanización Las Águilas del Teide, Km 3, Arona, Santa Cruz de Tenerife.

.

Osta liput Jungle Parkiin

6. Kajakoi ja snorklaa merikilpikonnien ympäröimänä

Nauti auringosta ja merestä kajakissa.| ©Thom Schneider
Nauti auringosta ja merestä kajakissa.| ©Thom Schneider

Ota lapsesi mukaan tutustumaan Teneriffan merielämään läheltä ja henkilökohtaisesti. Kun melot ja snorklaat saaren lahdella, saatat nähdä alueella eläviä viittä eri delfiinilajia.

Kun pääset piilotettuihin nurkkiin, voit lasten kanssa laittaa naamarin ja snorklaillamerikilpikonnia ja piispakaloja katsellen.

Varaa kajakkiretkesi merikilpikonnien ja delfiinien kanssa Teneriffalla

7. Seilaa Teneriffan etelärannikkoa pitkin lasten kanssa vesiskootterilla

Vesiskootterilla| ©Jet-Ski Safari
Vesiskootterilla| ©Jet-Ski Safari

Teneriffalla voit tutustua etelärannikkoon lastesi kanssa vesiskootterilla ammattilaisen opastuksella. Ensimmäisestä minuutista lähtien lapset ovat innoissaan. Purjeveneet sopivat hyvin perheelle, mutta jos haluat lisätä adrenaliinia ja hauskanpitoa, tämä kokemus on sinun nimesi.

Yleensä tämäntyyppiset kokemukset lähtevät Puerto Colónista tai San Miguelin satamasta, jossa yritykset odottavat sinua kaikkine tarvittavine varusteineen, joilla varmistetaan sinun ja lastesi turvallisuus. Mukana on yleensä märkäpuvut, pelastusliivit ja jopa snorkkeliputket ja -naamarit.

Reitti kattaa yleensä Costa del Silencion, Montaña Amarillan, Punta Raskan majakan, Los Cristianosin, Las Galletasin ja niin paljon kuin sää sallii 1-2 tunnin ajomatkan aikana.

Moottoripyörää ohjaa täysi-ikäinen henkilö, mutta 16-vuotiaista ylöspäin saa ajaa vanhempien tai huoltajan allekirjoitetulla suostumuksella. Perheen nuorimmat perheenjäsenet perämiehinä. He voivat osallistua seikkailuun 5-vuotiaista alkaen, kunhan he ovat tarpeeksi vahvoja pitämään kiinni kuljettajasta.

Varaa vesiskootteriretki etelärannikolla

8. Näe valaita ja delfiinejä niiden luonnollisessa elinympäristössä

Pääset lähelle delfiinejä| ©Danny UK
Pääset lähelle delfiinejä| ©Danny UK

Tämä on yksi Teneriffan ohittamattomista aktiviteeteista, varsinkin jos olet matkalla saarella kesällä, jolloin on paras aika valaiden ja delfiinien tarkkailuun. Tässä yhteydessä on sanottava, että lapset ovat vain tekosyy ilmoittautua tämäntyyppiselle retkelle, sillä todellisuudessa tapahtumasta nauttivat kaikki.

Tämäntyyppisen kokemuksen aikana tutustut Teneriffan rannikkoon. Usein käytte Mascan lahdella, Teno-Rascan valaansuojelualueella, Los Gigantesissa ja muissa paikoissa.

Mikä parasta, valaidenbongausretket alkavat vain 25 eurosta. Siitä voit valita vaihtoehdot, joissa on ruokaa ja juomaa, uintipysähdyksiä tai joihin sisältyy kuljetus.

Suosittelen, että osallistut tähän aktiviteettiin ja noudatat vinkkejä valaiden ja delfiinien katseluun lasten kanssa. Teneriffalla asuvien delfiinien ja valastyyppien kirjo ei jätä sinua välinpitämättömäksi.

Varaa valaanbongausretki Teneriffalla

9. Tutustu merielämään aidossa sukellusveneessä

Sukellusvene Teneriffalla| ©Jig Saw
Sukellusvene Teneriffalla| ©Jig Saw

Meren pintaa on helppo tutkia kajakilla, meloen, purjeveneellä tai snorkkelilla, mutta onko mahdollista vierailla Atlantin valtameren syvyyksissä Teneriffalla? Kyllä, turistisukellusveneessä.

Tällä vedenalaisella safarilla sinä ja lapset voitte istua yhdellä 42:sta seikkailua varten varatuista paikoista. Ryhmä laskeutuu noin 30 metriin Amarillan sataman ympärille, ja heti kun olette sukeltaneet mereen, voitte nähdä sukellusveneen 22 kattoikkunan läpi kalaparvia, rauskuperheitä, koralleja ja jopa valaita.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Aukioloajat: sunnuntaista perjantaihin klo 09:00-19- :00 ja lauantaisin klo 09:00-17:00.
 • Osoite: Marina San Miguel, Santa Cruz de Tenerife

.

10. Merirosvoja päiväksi!

Merirosvolaiva Teneriffalla| ©Thomas Tolkien
Merirosvolaiva Teneriffalla| ©Thomas Tolkien

Sen lisäksi, että pääset Teneriffalla laivamatkalle, voit myös muuttua oikeaksi merirosvoksi, vaatetuksestasi lähtien. Sinä ja lapsesi voitte purjehtia saaren etelärannikkoa pitkin aivan kuten vanhat korsaarit tekivät.

Kolmen tunnin retki alkaa Los Cristianosista ja päättyy La Gomeralle. Samalla kun miehistö viihdyttää teitä miekkaleikeillä ja interaktiivisilla aktiviteeteilla, voitte nauttia juomia veneen baarissa.

Tämän kokemuksen avulla voit elää uudelleen suurten viikinkien ajan. Seikkailu on suunniteltu perheen pienimmille, ja on syytä huomata, että tämä laiva pitää huolen siitä, että sekä aikuiset että lapset nauttivat kyydistä.

Ota kamera ja uimapuku mukaan, sillä voit räiskiä La Caletan vedessä ja täydentää retken snorklaamalla merikilpikonnien rinnalla.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Mistä löydät merirosvolaivan: Los Cristianosin retkeilyalueelta.
 • Aukioloajat: Maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 13:00 alkaen.