Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Teneriffa 7 päivässä: opaskirja, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Seitsemän päivää on enemmän kuin tarpeeksi aikaa nauttia suurimmasta osasta maapallon matkailukohteita, eikä Teneriffa ole poikkeus tästä säännöstä. Selitän, miten voit nauttia saaresta matkasi jokaisena päivänä, jotta voit ottaa vierailustasi kaiken irti.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuuttia luettu

Teneriffa 7 päivässä: opaskirja, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Teneriffa | ©Andreas M

Kanariansaarilla on tuhansia vaihtoehtoja matkailun ja perheen viihdyttämiseen, ja suuri osa näistä aktiviteeteista järjestetään Teneriffalla , joka on saariston suurin ja väkirikkain saari. Samaan aikaan Teneriffan parhaat nähtävyydet ja tekemiset ovat hajallaan saaren pohjois- ja eteläosissa, mikä tekee matkasuunnitelman logistisesta suunnittelusta vähemmän hyötyä kuin välttämättömyyttä.

Tätä silmällä pitäen olen koonnut tähän postaukseen kaikenlaisia suunnitelmia ja kaikenlaisia paikkoja, joita vain voi kuvitella, jotta voit palata kotiin väittäen nähneesi Teneriffan viehättävimmät ja kiinnostavimmat paikat. Lue eteenpäin, jos haluat saada selkeämmän ja tiiviimmän käsityksen siitä, millaisesta matkasta voit nauttia, jos vierailet Teneriffalla 7 yhtäjaksoista päivää.

1. päivä: Aloita matka saaren pohjoisosasta

San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui
San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui

Teneriffan koillisosa on yksi koko saaren väkirikkaimmista alueista, koska pääkaupunki sijaitsee siellä. Samalla se on luonnostaan saaren osa, jolla on hyvin selkeä luonnonkauneus, sillä Anagan luonnonpuiston vehreys yhdessä La Ensilladan lumotun metsän kanssa luovat kontrastin kalliorannikoille, jotka ovat täynnä kallioita.

Suosittelen sinua aloittamaan matkasi tästä saaren osasta tietäen, että se on vierailun arvoinen. Kannattaa muistaa, että tänä päivänä ja koko loppumatkan ajan tarvitset vuokra-auton, jotta pääset nopeasti ja turvallisesti paikasta toiseen.

Tutustu Santa Cruz de Teneriffan kaduille

Santa Cruz de Tenerife on Kanariansaarten väkirikkain kaupunki, ja se erottuu kosmopoliittisena yhteisönä, jossa vanhojen kaupunginosien historiallinen tunnelma sekoittuu uusiin moderneihin rakennuksiin. Esimerkiksi Auditorio Adan Martin tai Centro Internacional de Ferias y Congresos de Tenerife.

Tahrattoman sikiämisen siirtomaa-aikainen kirkko, Palacio de Carta ja Luonnon ja ihmisen museo ovat vain muutamia paikkoja, joissa kannattaa käydä lyhyellä vierailulla tässä kauniissa kaupungissa. Plaza de España on toinen ehdoton nähtävyys Santa Cruz de Tenerifen keskustassa.

Jatka päivääsi vierailemalla La Lagunassa

Santa Cruz de Teneriffalla ollessasi on erittäin suositeltavaa vierailla San Cristóbal de La Lagunan kaupungissa. Se on viehättävä kaupunki, johon on tutustuttava kävellen, joten suosittelen jättämään auton historiallisen keskustan parkkipaikalle. Näin voit tutustua katedraaliin, joka kantaa samaa nimeä kuin kaupunki, sekä ympäröivään alueeseen ja kuuluisaan Plaza del Adelantadoon.

Plaza de la Concepción ja Teneriffan historian ja antropologian museo ovat myös pysähdyspaikkoja, jotka sinun on ehdottomasti tehtävä lyhyellä kaupunkikierroksellasi.

Kävele vanhaa tietä pitkin Pico del Inglésiin

La Lagunan keskustasta voit lähteä ajamaan kohti saaren pohjoiskärkeä ja ajaa TF-12-tietä Parque Rural de Anagan läpi. Tämä tie vie sinut matkan ensimmäisen päivän viimeiseen kohteeseen, mutta voit tehdä pienen kiertotien ja suunnata Mirador del Pico del Inglésille. Tätä tilaisuutta ei kannata jättää väliin.

Tämä on kapea reitti puiston tiheän kasvillisuuden läpi, mikä luo satumaisen näköisen polun. Tämän ominaispiirteensä vuoksi siitä on ajan myötä tullut yksi koko Teneriffan kuvatuimmista paikoista.

Aja Las Teresitasiin nauttimaan kauniista auringonlaskusta

Jos jatkat ajamista vielä noin tunnin verran, voit viettää myöhäisiltapäivän ja alkuillan Las Teresitasin rannalla. Tämä on kaunis rantakylä, jossa on lähes kaksi kilometriä yhtäjaksoista valkoista hiekkaa, ja sitä pidetään yhtenä saaren parhaista rantakohteista.

Se on loistava paikka nauttia matkan ensimmäisestä rantauinnista sekä herkullisesta illallisesta, joka on valmistettu päivän saaliista jossakin San Andresin viehättävän kaupungin ravintoloista. Paluu kaupunkiin voi olla nopeampi ja mukavampi, sillä voit vaihtoehtoisesti ajaa TF-11-tietä pitkin.

2. päivä: Vieraile Puerto de la Cruzissa ja sen ympäristössä

Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui
Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui

Puerto de la Cruz on toinen Teneriffan tärkeimmistä taajamista, ja 1800-luvun lopusta lähtien se on esitellyt itsensä maailmalle yhtenä ensimmäisistä matkailuun ja viihteeseen suuntautuneista espanjalaisista kaupungeista.

Kaikkialla tässä yhteisössä on kaikenlaisia suunnitelmia, mutta lyhyttä kävelyä sen historiallisessa keskustassa, kävelyä kalalaiturilla ja illallista yhdessä kaupungin sadoista ravintoloista ei kannata jättää väliin vierailun aikana.

Aloita päivä Mirador Cruz De La Atalayan näköalapaikalta

Puerto de la Cruzin laitamilla, Candelariaan johtavan tien varrella lähellä Tamaiden kylää on vaatimaton näköalapaikka, josta on yksi koko alueen parhaista näkymistä.

Kyseessä on Mirador Cruz De La Atalaya -näköalapaikka, ja se on erinomainen paikka aloittaa toinen päiväsi, sillä se antaa sinulle tilaisuuden nähdä aamun ensimmäiset taivaankappaleet ennen kuin ajat TF-21-tietä pitkin kohti seuraavaa määränpäätäsi, joka sijaitsee niin ikään Puerto de la Cruzin laitamilla.

Tutustu La Orotavan komeaan arkkitehtuuriin

Kuuluisa La Orotavan kaupunki tunnetaan paikallisesti parvekkeiden kaupunkina. Tämä johtuu sen kuuluisista puisista parvekkeista, jotka kuuluvat vanhoihin kartanoihin, jotka on rakennettu pitkin ja poikin sen mukulakivikatujen varrelle.

Tämän paikkakunnan kohokohtiin kuuluvat Victorian puutarhat, joille on ominaista niiden porrastettu muotoilu, joka on täynnä suihkulähteitä ja kukkia, jotka luovat hyvin kauniin ja erikoisen tunnelman. Casa de Los Balcones on toinen kaupungin suurista nähtävyyksistä, ja se koostuu suuresta ja komeasta rakennuksesta, jossa on nykyään yleisölle avoin museo, jossa voi tutustua Euroopan ja Latinalaisen Amerikan käsityöläismaailman hienouksiin.

Varaa liput museoon La Casa de Los Balcones

Vietä iltapäivä Loro Parquessa

Loro Parque on Teneriffalla hyvin tunnettu perheviihdekeskus, joka toimii eräänlaisena eläintarhana. Se on tila, jossa yhdistyvät myös opetustoiminta ja dynamiikka vuorovaikutukseen eläinten kanssa, joita siellä suojellaan luonnollisen ympäristönsä vaaroilta.

Siellä on pingviinejä, gorilloja, tiikereitä, punapandoja, delfiinialtaita ja paljon muita vaikuttavia eläimiä. Siellä on luonnontieteellisen museon tyyliin pystytettyjä näyttelyitä, ja siellä on myös joitakin kahviloita, joissa voit syödä lounasta.

Suosittelen kuitenkin, että teet sen mieluummin jossakin viereisen Punta Bravan kaupunginosan ravintoloista, jotta voit käyttää tilaisuutta hyväksenne vaellella viehättävillä kaduilla.

Katsele auringonlaskua Playa de Los Roquesissa

Auringonlaskuja kannattaa ihailla tässä osassa Teneriffaa, ja jos Puerto de La Cruzin ympäristössä on yksi paikka, jossa niistä voi nauttia, se on Playa de Los Roques. Kyseessä on käytännössä koskematon ranta, jolle on ominaista hiekan täydellinen puuttuminen ja useat kalliot, jotka seisovat veden voimakkaan aallokon edessä luoden varsin kiehtovan maiseman.

Vuokra-autolla ei pääse rannalle, mutta voit jättää sen julkiselle parkkipaikalle ja laskeutua rannalle lyhyttä polkua pitkin, joka on täydellisesti viitoitettu ja kunnostettu.

Päivä 3: Tutustu rannan luoteispuolella oleviin kallioihin

Punta Tenon majakka| ©Man Castillo
Punta Tenon majakka| ©Man Castillo

Teneriffan luoteiskärjessä erottuvat maailman kauneimmat kalliot, joiden jylhä maasto työntyy ulos rannikosta.

Myös sisämaassa alueella on useita luonnonnähtävyyksiä. Sillä mutkittelevat tiet kiemurtelevat Tenon maaseutupuiston läpi. Siellä on eniten kanjoneita ja jyrkänteitä koko saarella, mikä johtuu alueen vulkaanisen massiivin rakenteesta.

Mene Punta Tenon majakalle

Punta de Teno on Teneriffan turistien suosima paikka, koska se on koko saaren läntisin osa. Kolmas vierailupäiväsi kannattaa aloittaa täältä, sillä voit nauttia energisoivasta uinnista rannalla, joka kantaa samaa nimeä kuin alue.

Majakkaan astuminen ja sen panoraamanäkymien nauttiminen on ehdotonta. Vaikka siinä hypoteettisessa tapauksessa, että et pääse sisään, sinulla on myös mahdollisuus nauttia maisemasta Punta del Fraileten näköalapaikalta tai Punto del Tenon näköalapaikalta.

Kävele Tenon luonnonpuiston läpi

Jos ajat tietä TF-445 ja sen jälkeen etelään tietä TF-436, pääset nauttimaan etuoikeudesta ajaa kylien läpi, jotka sijaitsevat koko Tenon luonnonpuiston alueella.

El Palmar, Las Lagunetas ja Masca, jossa on kuuluisa näköalapaikka, ovat vain joitakin niistä kylistä, jotka ovat reitilläsi ja joissa sinulla on mahdollisuus pysähtyä hetkeksi kävelemään kapeilla kaduilla ja ihailemaan käsityöläisliikkeitä. Ne ovat myös ihanteellisia paikkoja nauttia tyypillinen kanarialainen aamiainen, jos et ole ehtinyt syödä siihen mennessä.

Ihaile Los Gigantesin valtavuutta

Los Gigantes on epäilemättä yksi maailman kauneimmista kallioista, ja se on yksi Teneriffan ja kaikkien Kanariansaarten suurista luonnonnähtävyyksistä. Sinulla on erilaisia vaihtoehtoja nauttia ja ihailla niiden kauneutta, ja valinta riippuu ajastasi ja kiinnostuksen kohteistasi.

Voit esimerkiksi istahtaa lounaalle johonkin Puerto de Los Gigantesin ravintoloista, joille on ominaista suora ja etuoikeutettu näkymä näihin vaikuttaviin geologisiin muodostelmiin. Erinomainen idea on myös nauttia katamaraani- tai purjehdusretkestä, jossa Los Gigantesin lähempi tutkiminen yhdistyy valasbongausretkeen.

Kätevintä on, että tämäntyyppiset meriretket lähtevät yleensä juuri tästä Puerto de Los Gigantesista. Playa Puerto de Santiagon ravintolat ovat myös suotuisa vaihtoehto ruokailuun näille retkille osallistumisen jälkeen, varsinkin kun ne tuovat sinut vielä lähemmäs päivän seuraavaa aktiviteettia.

Nauti valaiden tarkkailusta Los Gigantesissa ja Mascassa

Pulahda Acantilado de Los Gigantesin luonnonaltaaseen

Jos pidät luonnonaltaista, jotka ovat syntyneet kalliorannikon olosuhteista, et voi jättää väliin auringonlasku-uintia Natural Pool Acantilado de Los Gigantesissa.

Se tunnetaan myös nimellä Charco de Isla Cangrejo, ja se on ilmainen ja täysin turvallinen paikka, jossa voit nauttia hyvästä auringonlaskusta. Kaikki tämä samalla, kun kylvet suolavesialtaassa parhaaseen kanarialaistyyliin.

4. päivä: Rantaretki

Kultainen maili| ©Simon Eldin
Kultainen maili| ©Simon Eldin

Matkasi neljäntenä päivänä olet todennäköisesti kiinnostunut ottamaan kaiken irti Teneriffan kuuluisimmista rannoista. Tämän päivän matkasuunnitelma keskittyykin yksinomaan saaren etelärannan kauneuden tutkimiseen.

Kävele Kultaisella maililla

Ennen kuin alat uida saaren rantoja syleilevissä Atlantin vesissä, haluat luultavasti hyödyntää lyhyen ostossession yhdellä saaren kuuluisimmista ostoskaduista. Kyseessä on Golden Mile, ja se on periaatteessa tunnettu katu, jonka varrelle on rakennettu joitakin Playa de Las Americasin kuuluisimmista hotelleista. Sekä useita ravintoloita, kuten Hard Rock Café, tai ostoskeskuksia.

Vietä aamupäivä Los Cristianosin rannalla

Seuraavaksi Teneriffan etelärannikon rantatunnelmaa kannattaa alkaa kokea viereisellä Playa de Los Cristianosilla, joka on yksi tunnetuimmista ja edullisimmista uimarannoista.

Jos tämä rannikon osa ei sovi sinulle, voit silti viettää aamupäivän Playa de las Vistasissa tai yksinkertaisesti kävellä Playa de los Tarajalesin rantakadulla. Kannattaa muistaa, että tämä on yksi niistä aktiviteeteista, joita Teneriffalla kannattaa nähdä tai tehdä lasten kanssa, sillä ne ovat kaikki rantoja, joilla on vähän aaltoja ja rannikkovartija.

.

Käy Costa Adejen rannalla

Pari kilometriä pohjoiseen on Costa Adejen turistialue. Se on tunnettu suuresta hotelli- ja kauppakompleksien keskittymästä, joka luo yhden koko saaren merkittävimmistä elinkeinoista. Alueen varrella on myös useita mielenkiintoisia rantoja, kuten Playa de El Bobo, Playa de Troya tai laaja Playa de Fañabé.

Kannattaa muistaa, että osa Teneriffan valaidenbongausretkistä lähtee täältä. Se voi siis olla loistava viihdytysvaihtoehto, jos et päässyt nauttimaan veneretkestä Los Gigantesin kallioilla vieraillessasi.

Osta liput Costa Adejen valaanbongausretkille

Harrasta vesiskootteria Puerto Colonissa

Aivan Costa Adejen keskustassa on paikka, joka tunnetaan nimellä Puerto Colon. Pohjimmiltaan se on alueen venesatama, jossa sijaitsee suurin osa luksusjahtien, purjeveneiden, katamaraanien ja kaikenlaisten veneiden laitureista.

Sen läheisyys kauniiseen Playa de La Pintaan on jokseenkin kätevä, jos mikään rannikon muista osista ei ole toistaiseksi viehättänyt sinua.

Parasta on se, että tästä rannikkopaikkakunnasta järjestetään joitakin vesiskootteriretkiä. Ne voivat olla etsimäsi adrenaliiniannos Teneriffan turistisimman alueen rantatutkimuksen päätteeksi.

Nauti vesiskootteriseikkailusta Teneriffan eteläosassa

5. päivä: Keskity päivän aikana Teide-vuoren ihmeisiin

Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki
Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki

Teide on yli 3 700 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva tulivuori, joka sijaitsee aivan saaren keskellä ja on geologisesti ja matkailullisesti erittäin tärkeä kohde koko Espanjassa.

Ensinnäkin siksi, että se on koko maan korkein huippu, ja toiseksi siksi, että se on tuliperäinen muodostuma, joka ei sijaitse mannerjalustalla vaan Atlantin valtameressä sijaitsevan saariston saarella.

Alue on täynnä suunnitelmia ja aktiviteetteja, jotka voivat pitää sinut hyvin viihdyttävänä koko päivän. Siksi on hyvä idea omistautua täysin nauttimaan tästä Kanariansaarten kauniista kolkasta matkasi viidentenä päivänä.

Vieraile saaren tähtitieteellisessä observatoriossa

On erinomainen päätös aloittaa päiväsi ja El Teiden alueen kiertoajelusi Kanariansaarten astrofysiikan instituutin observatoriosta. Tämä kompleksi on maailmanlaajuinen referenssi kosmologisten ilmiöiden seurannassa ja ulkoavaruuteen liittyvissä tutkimuksissa.

Tämä erityinen paikka on planeetan suurin auringon observatorio, ja sinulla on mahdollisuus nauttia opastetusta kierroksesta sekä ihailla sen rakennetta ulkopuolelta.

Nouse Teide-vuorelle kauniilla köysiradalla

Jos ajat observatoriolta TF-21-tietä pitkin, pääset suoraan Teiden köysiradan juurelle. Kyyti tällä hauskalla kuljetusjärjestelmällä on ehdoton edellytys päästä Espanjan korkeimman vuoren huipulle.

Kun pääset huipulle, sinulla on vaihtoehtoisesti mahdollisuus kulkea joitakin vaellusreittejä, jotka vievät sinut kauempana sijaitseville näköalapaikoille, tai voit myös nauttia itse köysirata-aseman näköalapaikan tarjoamista näkymistä. Köysiradan tukiasemalla voit halutessasi myös syödä, sillä siellä on ravintola niille sadoille tuhansille turisteille, jotka vierailevat Teiden huipulla vuosittain.

Yritä halata suurta mäntyä matkalla alas vuorelta

Jos jatkat ajamista TF-21-tietä pitkin, tulet kohtaan, jossa alat laskeutua vuorta alaspäin ja kulket esimerkiksi Las Lajasin virkistysalueen läpi.

Juuri ennen Vilaflorin viehättävään kylään saapumista on kuuluisa turistikohde, joka on perinteisesti Teide-vuoren retkien laskeutumisen peruspysäkki: Pino Gordo ja Pino de las dos Pernadas.

Ensin mainittu on suuri kanarialainen mänty, jonka runko on niin paksu, että paikalliset matkailutoimistot ovat kiinnittäneet siihen asti huomiota, että sen läheisyyteen on perustettu pysäköintialue. Jälkimmäinen on erikoinen mänty, jonka runko halkeaa kahtia rakenteensa yläosassa.

Nauti erikoinen illallinen San Miguelin linnassa

Jos jatkat TF-21-tietä ja TF-28-tielle saavuttaessasi lähdet ajamaan länteen, saavut San Miguelin kaupunkiin. Sieltä voit ajaa TF-25-tietä etelään, ja noin 15 minuutin kuluttua olet Castillo de San Miguelin sisäänkäynnin luona.

Se on keskiaikaisesta arkkitehtuurista inspiroitunut linna, ja kun vierailet siellä illalla, sinulla on mahdollisuus nauttia teemapäivällisestä. Tämän elämyksen aikana näet keskiaikaisen esityksen, jossa on ritareita haarniskoissa ja kaikenlaista teatterirekvisiittaa.

Se on hyvä viihdeaktiviteetti koko perheelle, ja se voi myös olla ihanteellinen tauko päivän jälkeen, jolloin olet ajanut ympäri Teide-vuoren pituutta ja leveyttä.

Keskiaikainen esitys ja juhlaillallinen San Miguelin linnassa Teneriffalla.

6. päivä: Tutustu Güímariin ja sen ympäristöön

Güímarin pyramidit| ©Peter Allan
Güímarin pyramidit| ©Peter Allan

Tässä vaiheessa matkaa Teneriffan lounaisosa on ainoa osa saarta, jossa et ole ehtinyt vierailla. Kaunis Güímarin kylä ja sen naapurikaupungit ovat täydellinen tilaisuus palata kotiin ja sanoa, että olet nauttinut suurimmasta osasta Teneriffaa.

Vieraile Güímarin pyramideilla

Güímarin pyramidit ovat tulivuoriperäiseen kallioon rakennettuja rakennelmia, jotka kuuluvat etnografiseen museoon, johon on yhdistetty kasvitieteellinen puutarha.

Tämä kohde tarjoaa matkailijoille lähikuvan Kanariansaarten esikolumbiaanisesta menneisyydestä. Sekä kaikenlaista tietoa saaren luonnosta Kanariansaarten erityisenä biosfäärialueena.

Osta liput Güimarin pyramideille

Tee patikointikierros Malpaís de Güímarin alueella

Kun olet osallistunut kaikkiin Güímarin pyramidien museossa tarjolla oleviin aktiviteetteihin, on hyvä idea lähteä vaellusreitille Malpaís de Güímarin erityisluonnonsuojelualueen läpi.

Tämä on saarelle erittäin tärkeä alue, sillä se on noin 290 hehtaarin koko inen alue, jonka maaperä ja kasvillisuus on täysin vulkaanista alkuperää. Luonnonsuojelualueella on vuori, jolle on melko helppo kiivetä, ja jotkut ihmiset haluavat kävellä rannikolle ja tarkkailla aaltojen törmäystä kallioon, joka on muodostunut 5 000 vuotta sitten vulkaanisista laavavirroista.

Kävele La Candelarian ja Punta Largan ympäristössä

Kun suuntaat TF-21-tietä pohjoiseen, pääset La Candelarian kuntaan. Se on rannikko- ja kalastajakylä, jossa on basilika, joka on ollut kanarialaisyhteisön pyhiinvaelluskohde jo muutaman vuosikymmenen ajan.

Naapurikylä Punta Larga on myös vierailun arvoinen, ja näiden kahden paikan välillä voit syödä lounasta ja kävellä pitkin mustia hiekkarantoja, jotka ovat vulkaanista alkuperää.

7. päivä: Lähde saarelta lyhyelle retkelle

Gomera| ©Vasile Cotovanu
Gomera| ©Vasile Cotovanu

Teneriffalla viettämäsi viikon viimeisenä päivänä voit valita ajatuksen retkestä jollekin lähisaarelle.

Tästä syystä kerron sinulle kahdesta yleisimmästä vaihtoehdosta, joiden avulla voit tutustua uuteen kohteeseen ja palata ajoissa saman päivän iltapäivällä tai illalla. Tämä tietäen, että seuraava asia logistiikassasi on lento tai lautta takaisin kotiin.

Mene La Gomeralle Teneriffalta kuten Colon teki

La Gomera on Teneriffan eteläpuolella oleva lähin saari, ja se on kohde, jossa on lukemattomia nähtävyyksiä, kuten Garajonayn kansallispuisto tai sen viehättävä pääkaupunki San Sebastian.

Kannattaa tietää, että tämäntyyppiset päivittäiset retket Teneriffalta La Gomeralle lähtevät yleensä Los Cristianosista tai Puerto de La Cruzista varhain aamulla, ja paluu on yleensä noin kello 17 tai 18. Kuljetuksen logistiikka ja La Gomeran turistireitti määräytyvät yleensä sen mukaan, minkä tyyppisen retken valitset.

Nauti lomamatkasta La Gomeralle Teneriffalta

Valitse vierailukohteeksi Kanariansaarten pienin saari

El Hierro on Kanariansaarten asutuista alueista pienin saari ja samalla yksi erikoisimmista ja kauneimmista. Retket, jotka vievät sinut myös tähän saariston osaan, lähtevät yleensä Puerto de La Cruzista tai mistä tahansa muusta Teneriffan kaakkoispuolella sijaitsevasta satamasta.

Tämäntyyppisellä päiväretkellä Teneriffalta El Hierrolle vierailet esimerkiksi Mirador de Jinaman tai Laurisilvan luonnonpuiston kaltaisissa paikoissa sekä vierailet lyhyesti esimerkiksi hotelli Punta Grandessa tai Roques de Salmorissa.

.