Mitä nähdä Madame Tussaudsissa Lontoossa: parhaat vahakabinetit

Madame Tussaudin nimi ei ehkä tule tutuksi. Mutta jos kerron sinulle Lontoon vahakabinetista, se on eri juttu. Tule mukaani ja tutustu maailman kuuluisimpaan vahakabinettiin.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Mitä nähdä Madame Tussaudsissa Lontoossa: parhaat vahakabinetit

Madame Tussaud's, Lontoo | ©Nikos Roussos

Vahamuseot ovat nykyään hyvin suosittuja. Niitä on eri puolilla maailmaa suurimmissa kaupungeissa, ja ne ovat suosittu matkailukohde. Kaikista maailman vahamuseoista yksi erottuu edukseen, Madame Tussauds.

Tässä museossa on maailman suurin vahahahmojen näyttely, jossa on esillä maailmankuuluja henkilöitä eri aloilta. Veistokset ovat niin hyvin tehtyjä, että saat vaikutelman, että seisot oikean henkilön edessä.

Jos ostat liput Madame Tussaudsiin Lontoossa, voit tutustua siihen, miten veistokset luodaan, ja ihailla lopputulosta sekä lavasteita, jotka on myös tehty äärimmäisen yksityiskohtaisesti.

1. David ja Victoria Beckham juhlaosastolla

Victoria ja David Beckhamin hahmot Madame Tussaudsissa Lontoossa| ©Luke Rauscher
Victoria ja David Beckhamin hahmot Madame Tussaudsissa Lontoossa| ©Luke Rauscher

Beckham-pariskunta on Britannian suosikki, ja heitä on aina tungosta kuvaamaan. Heidän kuuluisuutensa lisäksi on hämmästyttävää, miten realistisesti nämä hahmot on luotu.

Molemmat ovat Party-osastolla. Tässä osassa kävelet punaista mattoa pitkin ja näet veistoksia, jotka esittävät huippujuhlien suosituimpia tähtiä, kuten Angelina Jolieta, Brad Pittiä tai George Clooneya.

Varaa liput Madame Tussaudsiin

2. Kendall Jenner muotiviikoilla

Kendall Jenner vahassa| ©Luke Rauscher
Kendall Jenner vahassa| ©Luke Rauscher

Kuuluisa malli erottuu tässä muodin suurille hahmoille tarkoitetussa osastossa, ja hän tekee sen poseerauksensa ja lavastuksensa vuoksi. Sinusta tuntuu kuin olisit catwalkin takana mallin kanssa, joka on kuvattu vaikuttavan realistisesti.

Tästä muotimatkojen faneille suunnatusta osiosta löydät sellaisia malleja kuin Zendaya tai Cara Delevigne. Myös näiden veistosten vaatteet ovat haute couturea.

Varaa liput Madame Tussaudsiin

3. James Bond, maailman kuuluisin brittiagentti.

Kuuluisa James Bond| ©Luke Rauscher
Kuuluisa James Bond| ©Luke Rauscher

Tietenkin agentti 007:llä on hahmonsa, tai pikemminkin hahmonsa, museossa. Useat 007:ää ja joitakin hänen hahmojaan näytelleet näyttelijät käyttävät hahmolle tyypillisiä pukuja ja vempaimia. Daniel Craig tuntuu heräävän henkiin lavasteissa, joissa hänen hahmonsa on esillä.

Elokuvalle omistetussa "Film" -osastossa James Bondin rinnalla on historiallisia näyttelijöitä, kuten Charles Chaplin. Siellä on myös kuuluisia ohjaajia, kuten Steven Spielberg, ja hahmoja, kuten ET.

Varaa liput Madame Tussaudsiin

4. Maailman nopein mies. Usain Bolt

Usain Bolt Lontoon Madame Tussaudsissa| ©Karen Roe
Usain Bolt Lontoon Madame Tussaudsissa| ©Karen Roe

Urheilijoiden alueella on monia arvokkaita veistoksia, mutta Usain Boltin veistos teki erityisen vaikutuksen. Ja jos ei, niin kerro se sille lihaa ja verta olevalle miehelle, joka hämmästyi omasta vahakuvastaan. Näyttää siltä, että hän juoksee karkuun hetkenä minä hyvänsä.

Suuret urheilutähdet jakavat tilan sprintterin kanssa. Espanjalaisille selfie Rafa Nadalin hahmon kanssa on must. Merkittävimpiä urheilijoita, joilla on oma veistoksensa, ovat Michael Jordan, Muhammad Ali, Cristiano Ronaldo ja monet muut.

Varaa liput Madame Tussaudsiin

5. Hänen majesteettinsa Englannin kuningatar.

Englannin kuningatar vahassa| ©Wolfgang Kopp
Englannin kuningatar vahassa| ©Wolfgang Kopp

Englannissa ollessasi et voinut olla näkemättä Elisabet II:n hahmoa. Hänen vahahahmonsa yksityiskohdista näkee, miten paljon häntä palvotaan Lontoossa. Hän on yksi museon kuvatuimmista, ja hän on epäilemättä niin eläväinen, että et tiedä, pitäisikö hänelle kumartaa vai ei.

Et tietenkään voi jättää väliin muitakaan Britannian kuningasperheen hahmoja. Kuningattaren vieressä "Royal"-osastolla ovat Cambridgen herttua ja herttuatar sekä prinssi Harry. He ovat epäilemättä lontoolaisten eniten kuvaamia hahmoja.

6. Nelson Mandela maailman johtajien joukossa

Nelson Mandela vahassa| ©Wolfgang Kopp
Nelson Mandela vahassa| ©Wolfgang Kopp

Museossa on osasto, joka on omistettu maailman suurille johtajille, joiden joukossa Nelson Mandela erottuu edukseen. Paljon rakastettu hahmo, jonka hahmosta on huolehdittu erityisen hyvin yksityiskohtien, kuten kasvojen ilmeiden ja hänen vaatekaappinsa osalta, jossa hänen edustuspaitansa vaihtuvat aika ajoin.

Myös muilla maailman suurilla johtajilla ja johtajilla on omat vahakuvionsa. Joillakin, kuten Obamalla tai Trumpilla tai brittipoliitikoilla, kuten Boris Johnsonilla, on hahmonsa museossa.

Varaa liput Madame Tussaudsiin

7. Tapaa Albert Einstein

Albert Einstein Lontoon Madame Tussaudsissa| ©Luke Rauscher
Albert Einstein Lontoon Madame Tussaudsissa| ©Luke Rauscher

Planeetan kuuluisin fyysikko ei voinut puuttua museosta. Hänen hahmonsa on taulun vieressä, joka sisältää joitakin hänen kuuluisimmista kaavoistaan, ja se on yksi kasvojen yksityiskohtien osalta kaikkein taitavimmista veistoksista. Myös hänen kuuluisat viiksensä ovat hyvin toteutetut.

Hän jakaa tilan historian suurten mielten kanssa. Keksijät, taiteilijat, kirjailijat... Steven Hawking, Shakespeare, Picasso tai Van Gogh ovat esimerkkejä.

Varaa liput Madame Tussaudsiin

8. Michael Jackson herää henkiin

Popin kuningas Michael Jackson.| ©Abi Skipp
Popin kuningas Michael Jackson.| ©Abi Skipp

Popin kuninkaan hahmo on yksinkertaisesti upea. Hänellä on yksi hänelle tyypillisistä tanssiasennoista, ja hän näyttää siltä, että hän aikoo tehdä kuuluisan Moonwalkinsa hetkenä minä hyvänsä. Hänen asunsa on identtinen sen alkuperäisen asun kanssa, joka hänellä on päällään videoklipissä "Billie Jean"

Musiikin saralla Michaelin rinnalla on kaikki historian suuret nimet. Madonna, Adele, Bob Marley, Freddy Mercury...

Varaa liput Madame Tussaudsiin

9. Hämähäkkimies, ystävämme ja naapurimme, muuttaa New Yorkista Lontooseen.

Hämähäkkimiehen hahmo| ©Karen Roe
Hämähäkkimiehen hahmo| ©Karen Roe

Marvelilla on oma osastonsa, johon kuuluu 4D-elokuvakokemus. Monista edustetuista supersankareista Hämähäkkimiehen hahmo on erityisen mielenkiintoinen, sillä hän kirjaimellisesti roikkuu katosta. Miten he tekivät vahahahmon tuohon asentoon kattoon? Se on kysymys, joka pyörii kaikkien mielessä, kun he näkevät Hämähäkkimies-hahmon.

Sarjakuva- ja Marvel-faneille on tarjolla myös Hulkin, Kapteeni Amerikan ja Rautamiehen vahakuvioita.

Varaa liput Madame Tussaudsiin

10. Koe uudelleen Star Wars -saagan myyttisin valomiekkojen kaksintaistelu

Tähtien sota Madame Tussaudsissa| ©Karen Roe
Tähtien sota Madame Tussaudsissa| ©Karen Roe

Star Wars -fanit voivat toteuttaa unelmansa ja kiivetä Millennium Falconin kyytiin, jossa Darth Vaderin, R2-D2:n ja Obi Wanin kaltaiset hahmot odottavat heitä valokuvausta varten. Tässä George Lucasin työlle omistetussa osastossa erottuu erityisesti Phantom Menace -elokuvan Kohtaloiden kaksintaistelu -kohtauksen kaksintaistelujäljitelmä.

Vahaveistokset ovat museon keskipiste, mutta ne eivät ole ainoa tapa nauttia museosta. Madame Tussauds tarjoaa kävijöilleen myös niin sanottuja**"elämyksiä**", joissa vahanuket yhdistetään valoon, ääneen tai näyttämönäytöksiin. Näitä elämyksiä ovat mm:

Sherlock Holmes Experience

Tämä on yksi museon suosituimmista aktiviteeteista, ja se koostuu interaktiivisesta teatterista, jossa katsojien on autettava näyttelijöitä ratkaisemaan rikos Sherlock Holmesin tavoin.

Spirit of London -ajelu

Tässä näyttelyssä tehdään matka läpi Lontoon kaupungin historian, ja se tapahtuu historiallisten ympäristöjen, kuten St. Paulin katedraalin, Buckinghamin palatsin ja Big Benin, uudelleenluomisen kautta.

Madame Tussauds -museon lyhyt historiikki

Obama Lontoon Madame Tussaudsissa| ©Veselina Dzhingarova
Obama Lontoon Madame Tussaudsissa| ©Veselina Dzhingarova

Madame Tussaudin nimi ei ole ylittänyt yhtä paljon kuin hänen museonsa, mutta on mielenkiintoista selvittää, kuka oli vahamuseoiden edelläkävijä. Madame Tussauds oli vuonna 1761 syntynyt ranskalainen nainen, joka omisti elämänsä kuvanveistolle. Hänet tunnettiin mehiläisten hunajakennoista irrottaman vahan hallitsemisesta, minkä ansiosta hänestä tuli Ranskan kuninkaallisten taiteilija. Pariisin kuninkaallisessa palatsissa hänellä oli ensimmäinen suuri näyttely ja siellä hän alkoi saada mainetta taiteilijana.

Maine vei hänet Lontooseen, jossa hän avasi vuonna 1835 pysyvän näyttelynsä, joka tunnetaan nykyään samannimisenä vahamuseona. Marie Tussaud oli tunnettu siitä, että hän veisteli Ranskan vallankumouksen aikaisen Ranskan historian suuria kasvoja, kuten Ludvig XVI:n ja Robespierren kasvot, ja jopa Benjamin Franklinin kaltaiset persoonallisuudet poseerasivat hänelle. Hänen tunnetuin perintönsä oli kuitenkin hänen näyttelynsä, joka muutettuaan vuonna 1884 museon nykyiseen rakennukseen tunnustettiin maailman ensimmäiseksi vahakabinetiksi.

Varaa liput Madame Tussaudsiin

Madame Tussaudsin museon tilat

Kierros Madame Tussauds Lontoossa| ©Luke Rauscher
Kierros Madame Tussauds Lontoossa| ©Luke Rauscher

Museossa on useita kerroksia ja lukemattomia hahmoja, joiden kanssa haluat ottaa kuvia, joten vierailu voi kestää useita tunteja. Riippuen tietysti siitä, miten rauhallisesti suhtaudut siihen. Vierailu vaatii kärsivällisyyttä, sillä jos haluat ottaa valokuvan joidenkin hahmojen kanssa, joudut todennäköisesti odottamaan niiden ympärille muodostuvissa jonoissa. Tästä huolimatta rakennuksessa on kaikenlaisia mukavuuksia, jotta vierailusi olisi mahdollisimman miellyttävä:

 • Jokaisessa kerroksessa on wc-tilat ja lastenvaihtotilat, jos olet menossa pienokaisen kanssa.
 • Siellä on lahjatavaramyymälä matkamuistoja varten sekä kahvila ja ruokakoju.
 • Siellä on maksullinen vaatehuone.
 • Sinne pääsee pyörätuolilla, ja kaikkiin kerroksiin on hissit.
 • WIFI on vierailijoiden käytettävissä.

Varaa liput Madame Tussaudsiin

Vinkkejä Madame Tussauds -museossa vierailuun

One Directionin hahmot Madame Tussaudsissa Lontoossa| ©Luke Rauscher
One Directionin hahmot Madame Tussaudsissa Lontoossa| ©Luke Rauscher

Jos haluat optimoida vierailusi vahakabinetissa ja nauttia siitä täysillä, tässä on muutamia vinkkejä, joista on varmasti hyötyä:

 • Varaa lippusi verkossa etukäteen.
 • Jos valitset premium-lipun, pääset kaikkiin näyttelyihin ilman lisämaksua ja mikä tärkeintä, säästät paljon aikaa jonottamiselta. Se on lisähinnan arvoinen.
 • Tutustu vaihtoehtoon, jossa on tarjolla kiertomatkoja, joihin sisältyy pääsy museoon yhdessä muiden muistomerkkien kanssa.
 • Käy museossa aikaisin aamulla tai keskellä päivää, jos haluat nähdä sen hiljaisempaan aikaan.

Madame Tussauds -museon lähellä olevia kiinnostavia kohteita

Vierailu Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard
Vierailu Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard

Kuten edellä mainittiin, museo sijaitsee alueella, jossa on useampiakin nähtävyyksiä. Jos haluat täydentää museovierailuasi muilla nähtävyyksillä, tässä ovat lähimmät niistä:

 • Regents Park: Se sijaitsee aivan museon takana ja on yksi Lontoon kuninkaallisista puistoista. Siellä on laajoja viheralueita, kahviloita, ulkoilmateattereita ja jopa yliopisto.
 • Lontoon eläintarha: Se sijaitsee Regents Parkin sisällä, ja se on loistava vaihtoehto etenkin, jos matkustat lasten kanssa.
 • Sherlock Holmes -museo: Vahamuseon vieressä ja myyttisellä Baker Streetillä on toinenkin museo, joka on omistettu tälle englantilaisen kirjallisuuden merkkihenkilölle.

Varaa liput Madame Tussaudsiin