Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 parasta puistoa Lontoossa

Jos rakastat viheralueita, Lontoo on kohde, jota kannattaa harkita. Jotkut niistä ovat niin tiheitä ja epätavallisia, että saatat epäillä olevasi edes Lontoossa.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

10 parasta puistoa Lontoossa

Näkymä puistoon | ©Pixabay

Lontoo on vihreä kaupunki, ihmeellisen vihreä. Jokaista rakennusta, katua ja jalkakäytävää kohden on suunnilleen saman verran viheraluetta, puutarhaa, puistoa ja peltoa. Jos 8,4 miljoonaa lontoolaista päättäisi oma-aloitteisesti halata puuta, jokaiselle löytyisi puu.

Viheralueiden merkitys kaupungissa on niin suuri, että niihin tutustuminen yksi kerrallaan on jopa yleistä kulttuuria. Lontoossa on kymmeniä puistoja, ja tässä artikkelissa käymme läpi 10 tärkeintä, tai ainakin minun näkökulmastani tärkeintä.

1. St John's Lodge Gardens Regent's Parkissa sijaitsevassa puistossa

Kävely Regent's Parkissa| ©Duane Schermerhorn
Kävely Regent's Parkissa| ©Duane Schermerhorn

St John's Lodge Gardens on tila, joka suunniteltiin vuonna 1888 yhdelle aikansa vaikutusvaltaisimmista markiiseista (tästä nimi) meditaatiopaikaksi. Tämän viheralueen uskonnollinen luonne antaa sille intiimin, rauhallisen ja hengellisen ilmapiirin. Vaikka tämä puutarha on osa yksityisasuntoa, se on avoinna yleisölle**(ja ilman kassan kautta kulkemista**).

Tämä on epäilemättä yksi Lontoon salaisista paikoista, joka lumoaa kauneudellaan ja saa meidät viettämään täällä enemmän aikaa kuin odotimme. Siellä on uskonnollisia patsaita, värikkäitä kukkia (erityisesti orvokkeja ja ruusuja) ja köynnöstäviä kasveja, jotka sulautuvat täydellisesti rakennuselementteihin antaen täydellisen ja vaikuttavan kuvan.

Se, että puisto on kävijämäärältään hiljainen, tarkoittaa sitä, että sen läpi voi kävellä päästä päähän ja nähdä sen jokaisen nurkan, jopa keväällä Lontoossa, jolloin kaupungin puistot tulvivat paikallisia ja ulkomaisia kävijöitä.

Sen vaikea sijainti ja yksityinen ulkonäkö tekevät sen lempinimestä**"kruununjalokivi**" entistäkin merkityksellisemmän. Nämä puutarhat sijaitsevat Regent's Parkissa ja ovat avoinna päivittäin aamuviidestä iltahämärään.

Varaa pyöräretki Lontoon puistojen läpi

2. Chiswickin puutarhat

Chiswick House and Gardens| ©jacquemart
Chiswick House and Gardens| ©jacquemart

Chiswick Gardens on kiistatta yksi Englannin tärkeimmistä kulttuuripuistoista. Sen merkitys on niin suuri, että jopa The Beatles käytti sen kauneutta hyväkseen kuvatessaan ja mainostaessaan varhaisia musiikkialbumeitaan.

Tämä puisto syntyi 1720-luvulla, kun arkkitehti ja suunnittelija William Kent toteutti kaiken sen, minkä hän sanoi tekevän hänet unenpöpperöksi, antamalla meille luonnonkauneuden, joka tunnetaan myös englantilaisena maisemapuistona.

Puiston ulkonäkö on toinen niistä seikoista, joiden vuoksi se erottuu, se yrittää paeta muodollista, keinotekoista ja jättää luonnollisen jäljen järvillä, klassisilla temppeleillä ja muistomerkeillä, jotka ovat sopusoinnussa täydellisyyteen pyyhkäistyn nurmikon kanssa. Et ehkä tiedä, että tämä puistomuoto oli vallankumous Euroopassa ja innoitti monia muita.

Jos matkustat Lontooseen talvella, varsinkin jos matkustat Lontooseen tammikuussa, ja huono sää yllättää sinut, voit suojautua puiston konservatoriossa. Siellä on vaikuttava kokoelma kamelioita, mukaan lukien yksi kahdesta ainutlaatuisesta punaisesta Middlemist-kappaleesta.

Varaa Lontoon puistojen pyöräretki

3. Victoria Park

Piknik Victoria Parkissa| ©Charles Hutchins
Piknik Victoria Parkissa| ©Charles Hutchins

Victoria Park, joka on sijainnut Itä-Lontoossa vuodesta 1845 lähtien, on yksi Englannin suosituimmista puistoista. Se on alue kaikenikäisille.

Victoria Parkissa on lasten alue, jossa on leikkipaikka täynnä liukumäkiä, keinulaitteita ja kesäisin jopa uima-altaita. Puistossa on kuitenkin myös "aikuisten puoli ", jossa on alueita maailmanluokan musiikkifestivaaleille ja kaksi erinomaista kahvilaa puiston molemmissa päissä. Jos menet Lontooseen maaliskuussa tai huhtikuussa, huomaat tunnelman.

Se ei ole vain paikka hauskanpitoon, vaan myös meditaatioon ja rentoutumiseen järvien, puutarhojen ja kauniin pagodin ansiosta. Jos olet Lontoossa yli 5 päivää, suosittelen, että varaat ainakin yhden päivän taukoa varten käymään tässä kauniissa puistossa. Siitä tulee varmasti upea päivä.

Puisto on avoinna viikon jokaisena päivänä klo 7 alkaen. Lisätietoja saat virallisilta verkkosivuilta.

.

4. Holland Park

Iltapäivä Holland Parkissa| ©Simon
Iltapäivä Holland Parkissa| ©Simon

Vaikka Lontoossa on monia puistoja, joiden kauneus vetää puoleensa sekä turisteja että paikallisia, Holland Park on yksi niistä paikoista, jotka kannattaa ehdottomasti sisällyttää nähtävyyskierrokselle, sillä siinä on useita osia, jotka saavat oleskelusi siellä kestämään suunniteltua pidempään. Holland Park sisältää metsän, jossa on kotoperäisiä eläimiä, erityisesti riikinkukkoja, joilla on tiheä ja laaja höyhenpeite.

Puistossa on myös keväisiä viheralueita, joilla voi rentoutua ja ottaa piknik-retkiä, mikä on yksi Lontoon kevään huippuaktiviteeteista. Lisäksi puiston keskellä on Invectic-oopperatalo, kattamaton näyttämö, jossa järjestetään pieniä konsertteja, joiden musikaali ei jää alueella huomaamatta . Ja mikä olisikaan parempi paikka oopperalle kuin luontoäidin ympäröimänä!

Puiston eteläosa ei myöskään ole joutomaata, sillä sitä käytetään usein liikuntaharrastuksiin, erityisesti lasten ja teini-ikäisten toimesta.

Kioton puutarha

Huolimatta siitä, että se sijaitsee Holland Parkin sisällä, se ansaitsee erityismaininnan erikoisuutensa vuoksi. Se on puisto, joka on täysin japanilaisen puutarhatyylin mukainen. Siinä on lampi, jossa on silta ja vesiputous, useita bonsaita ja kukkia, jotka on jaettu vasemmalle ja oikealle, jotta se antaisi sille hengellisyyttä ja rauhallisuutta. Epäilemättä yksi Holland Parkin suosituimmista alueista.

Puisto on avoinna päivittäin klo 7.30 aamulla ja sulkeutuu puoli tuntia ennen auringonlaskua. Lisätietoja saat puiston virallisilta verkkosivuilta.

Varaa pyöräretki Lontoon puistoissa

5. Osterley Park

Syksy Osterley Parkissa| ©Cristian Bortes
Syksy Osterley Parkissa| ©Cristian Bortes

Tämä ikivanha maalaiskartano näyttää arvostavan ajan myötä kuin viini. Sen viehätysvoima ei näytä vanhenevan, vaan päinvastoin houkuttelevan yhä enemmän kävijöitä ja katsojia. Puiston alueella sijaitsee Osterley House - niminen kartano, joka toimi varakkaiden perheiden maalaispaikkana, mistä johtuu sen historiallinen merkitys.

Se on yksi Länsi-Lontoon suurimmista avoimista alueista. Sen nurmikot ja puutarhat, korkeat tammet, kastanjat ja setripuut antavat tilalle omaleimaisen tuoksun, joka on ristiriidassa keskustan saasteiden kanssa. Puiston ympäri kulkee pyöräilyreitti, jonka ansiosta puiston jokaiseen nurkkaan pääsee helposti tutustumaan. (Tiedoksi, että polkupyöriä voi vuokrata paikan päällä).

Puisto on avoinna aamulla kello 7.00-19.30. Sisäänpääsy on ilmainen vain National Trustin jäsenille, ja jos olet kiinnostunut kalastamaan Osterleyssa, huomaa, että Middle Lake -järvessä voi kalastaa vain erikseen myönnetyllä NT-lisenssillä. Liput voi ostaa joko sisäänkäynnin yhteydessä olevasta kioskista tai puiston viralliselta verkkosivustolta.

.

6. Richmond Park

Iltapäivä Richmond Parkissa| ©Christopher Bulle
Iltapäivä Richmond Parkissa| ©Christopher Bulle

Lontoon epäilemättä suurimmassa luonnonsuojelualueessa punahirvet ja metsäpeurat ovat vaeltaneet vapaina nurmialueilla vuodesta 1637 lähtien. Se pysyy poissa teiden ja pyöräteiden varsilta, mikä antaa sille vielä luonnollisemman tunnelman - harva paikka Lontoossa on yhtä avoin kuin tämä.

Jos olet Lontoossa kesällä, älä kuitenkaan mene tänne, sillä se on luonnonsuojelualue, ja näet vain kalpean, elottoman peitteen, kuin afrikkalaisen lakanan. Jos kuitenkin menet keväällä, näet atsaleoita, kamelioita ja kirkkaanvärisiä kukkia. Tämä on loistava tapa luoda yhteys luontoon ja irrottautua melusaasteesta ja ihmisistä yleensä.

Kuten useimmissa Lontoon puistoissa, sää on kuitenkin otettava huomioon, erityisesti Richmond Parkissa, jossa peurat ovat tärkein nähtävyys. Lontoon syksyt eivät myöskään ole aivan parasta aikaa vierailla, koska taivaalta sataa rankasti, erityisesti lokakuussa. Lisätietoja saat puiston virallisilta verkkosivuilta.

.

7. Hampstead Heath

Hampstead Heathin ilmakuva| ©Mark Fosh
Hampstead Heathin ilmakuva| ©Mark Fosh

Tämä Hampsteadin ja Highgaten välissä sijaitseva ikivanha maa-alue on ehkä Lontoon rakastetuin avoin alue. Sen kumpuilevat kukkulat, niityt, kimmeltävät lammet ja näkymät herättävät syvän maalaisuuden tunteen, jota ei ole missään muualla kaupungissa.

Kesäpiknik pitkällä ruohikolla, leijojen lennättäminen Parliament Hillillä, kelkkailu lumessa, uiminen puiston vesissä tai kävely mutakengillä ovat joitakin lontoolaisten yleisimpiä aktiviteetteja ympäri vuoden.

Lisäksi Heathin kumpuileva maantiede ja avoimet alueet tekevät siitä täydellisen lumisen leikkikentän kaikille talviaktiviteeteille - sinulla on Lontoon suunnitelmia tammikuuksi! Käy puiston verkkosivuilla saadaksesi lisätietoja.

.

8. Crystal Palace Park

Crystal Palace Park| ©Berit Watkin
Crystal Palace Park| ©Berit Watkin

Crystal Palace on valtava puisto, jossa on maatila, lasten leikkipaikka ja sokkeloinen sokkelo, jossa on siksak-polkuja seikkailun ystäville, urheilukeskus ja yleisurheilustadion. Siellä on myös italialaisia terasseja, jotka ovat samantyylisiä kuin Sir Joseph Paxton Parkissa. Ja jos tämä ei vielä riittäisi, siellä on myös kahviloita ja konserttipaikkoja. Yksi puiston tärkeimmistä nähtävyyksistä ovat dinosauruspatsaat, jotka ovat säilyttäneet muotonsa vielä tänäkin päivänä.

Kannattaa huomata, että jos olet Lontoossa joulukuussa, kannattaa käydä kävelyllä puistossa, sillä siellä järjestetään erilaisia musiikki- ja vapaa-ajan aktiviteetteja erityisesti nuorille ja aikuisille.

Jos aiot lähteä Lontooseen helmikuussa ja juhlia ystävänpäivää kuluttamatta niin paljon rahaa, suosittelen sinua tulemaan puistoon kumppanisi kanssa, sillä voitte tehdä veneajelun yhdellä järvistä. Näkymät auringonlaskun aikaan ovat kauniit!

Puisto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 7.30 alkaen.

9. Bonnington Square Garden

Kiertoajelu Bonnington Square Gardenissa| ©Paul Farmer
Kiertoajelu Bonnington Square Gardenissa| ©Paul Farmer

Bonnington Square Garden on tilava vehreä puisto, jossa on useita labyrintin kaltaisia polkuja, jotka levittävät aluetta ja lisäävät tunnetta siitä, että olet luonnollisessa paikassa kaukana urbaanista, mutta silti Lontoossa.

Kasvillisuudeltaan puistossa on köynnöskasveja, kukkivia puita ja palmuja, jotka antavat tilalle puolitrooppisen tunnelman. Kävely palmuja, yukcoja, banaanikasveja ja muita eksoottisia yksilöitä katsellessa tulee väistämättä pakenemisen tunne, aivan kuin olisi kirjaimellisesti toisessa maailmankolkassa, Lontoosta puhumattakaan.

Puisto on avoinna joka päivä, aamusta iltaan. Tiedät, minne mennä, jos London Eye -näköalasta avautuvat näkymät huimaavat ja haluat saada happea.

.

10. Hyde Park

Hyde Parkin ilmakuva| ©Bald Boris
Hyde Parkin ilmakuva| ©Bald Boris

Hyde Park on Lontoon sykkivä sydän, laaja tila, joka on aina toiminut paikkana, jossa voi ilmaista itseään, olipa kyse sitten protestista, mielenosoituksesta tai vapautumisesta. Hyde Park on suurin niistä neljästä kuninkaallisesta puistosta, jotka muodostavat ketjun Kensingtonin palatsista Buckinghamin palatsiin.

Lenkkeily, pyöräily, rullaluistelu, tai-chi, uiminen Serpentine-joessa ja piknikretkeily ovat suosituimpia aktiviteetteja tällä laajalla viheralueella. Merkittävintä tässä puistossa on sen avaruus, joka antaa kenelle tahansa mahdollisuuden tuntea olonsa vapaaksi sen helmassa.

Jos vierailet Lontoossa heinäkuussa tai Lontoossa elokuussa, huomaat, että täällä järjestetään monia rock-konsertteja; tämä paikka on itse asiassa legendaarisen rock-yhtyeen The Rolling Stonesin suosikkipaikka.

Puisto on avoinna aamuviidestä keskiyöhön. Jos haluat tietää enemmän tästä paikasta, suosittelen sinua vierailemaan Royal Parksin virallisilla verkkosivuilla.

.

Varaa pyöräretki Lontoon puistojen läpi