Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

LontoonSt Paul's KatedraalinLiput: paljonko ne maksavat ja kuinka liput saada.

110 metriä korkea St Paul's on maailman toiseksi korkein katedraali, ja se on ehdoton nähtävyys Lontoon-matkallasi.

María Cano

María Cano

7 minuuttia luettu

LontoonSt Paul's KatedraalinLiput: paljonko ne maksavat ja kuinka liput saada.

Pyhän Paavalin katedraali | ©Eric Titcombe

Ludgate Hillillä sijaitseva, englantilaiseen barokkityyliin rakennettu St Paul's Cathedral on ehdoton vierailukohde Lontoon-matkallasi. Se on 110 metrin korkeudellaan maailman toiseksi korkein katedraali Pietarinkirkon jälkeen, ja sen kupolista avautuu yksi parhaista panoraamanäkymistä kaupunkiin.

Se on Lontoon hiippakunnan ja piispan koti, ja siellä on nähty historiallisesti merkittäviä tapahtumia, kuten prinssi Charlesin ja Walesin Dianan häät sekä Winston Churchillin ja Margaret Thatcherin hautajaiset.

Se on tällä hetkellä Yhdistyneen kuningaskunnan tunnusomaisin uskonnollinen rakennus, ja sinne saapuu päivittäin satoja turisteja. Jos siis aiot käydä siellä, suosittelen ostamaan liput etukäteen, jotta vältät pitkät jonot ja odottelut. Siellä on myös vaikuttavia kulmia, joita rakastat valokuvata, ja vielä parempi, jos voit tehdä sen kevyempinä aikoina.

:

Paras vaihtoehto

Lontoon St. Paulin katedraalin liput

Tutustu Saint Paulin katedraaliin ja kiipeä kupoliin nauttimaan panoraamanäkymistä.

Täydellinen vaihtoehto, jos et halua tuhlata aikaa lipunmyyntipisteessä ja nauttia täydellisestä vierailusta tässä barokkikatedraalissa, joka on Lontoon historiallisesti ja arkkitehtonisesti arvokas ikoni.

Varmista, että vierailet yhdessä Euroopan kuuluisimmista katedraaleista, Pyhän Paavalin katedraalissa. Se on kuuluisa kupolistaan ja erinomaisesti säilyneestä barokkityylistään, mutta myös juhlistaan. Siellä on järjestetty suuria kuninkaallisia tapahtumia, kuten prinssi Charlesin ja Lady Di:n häät vuonna 1981.

Voit myös nähdä monien Ison-Britannian historian merkkihenkilöiden, kuten Winston Churchillin, haudat.

Jos olet kiertelemässä Lontoossa etkä ole vielä käynyt St. Paul'sissa, suosittelen, että varaat liput ennakkoon ja sukellat Ison-Britannian puhtaaseen historiaan.

Suositellaan, jos... olet arkkitehtuurin ystävä tai et. St Paulin katedraali on pakollinen nähtävyys Lontoon-matkallasi, ja se tekee vaikutuksen joka käänteessä.

Kuinka paljon liput St Paulin katedraaliin maksavat?

St Paulin katedraali| ©Loco Steve
St Paulin katedraali| ©Loco Steve

Liput St Paulin k atedraaliin maksavat ennakkoon ostettuna alkaen 29 puntaa aikuiselta. On myös tiettyjä ryhmiä, jotka hyötyvät alennetusta hinnasta, kuten opiskelijat ja yli 65-vuotiaat, jotka maksavat noin 20 euroa, tai alle 18-vuotiaat lapset, jotka maksavat vain noin 2,10 euroa. Perhelippuja on saatavilla myös yhdelle aikuiselle ja kahdelle tai kolmelle lapselle alkaen 33 € ja kahdelle aikuiselle ja kahdelle tai kolmelle lapselle alkaen 50 €.

Lipun hintaan sisältyy ääniopas. Älä epäröi hankkia sitä, jotta saat selville kaikki vierailun yksityiskohdat. Huomaa myös, että pääsy St Paulin katedraaliin sisältyy joihinkin kaupungin turistipasseihin, kuten London Pass tai Explorer Pass.

Varaa lippu St Paulin katedraaliin

Onko St Paulin katedraalissa järjestetty opastettuja kierroksia?

Lisätietoja St Paulin katedraalista| ©duncanh1
Lisätietoja St Paulin katedraalista| ©duncanh1

Vieraillessasi Pyhän Paavalin katedraalissa voit osallistua opastetulle kierrokselle, jolla saat tietoa monumentin historiasta ja arkkitehtuurista, mutta opastuksia on tarjolla vain tiettyinä päivinä ja tiettyinä kellonaikoina.

Opastettu kierros vie sinut päälaivan, kryptan, Saint Michelin ja Saint Georgen kappelin, kuoron ja geometrisen portaikon läpi. Ja jos vierailusi ei osu yhteen opastettujen kierrosten kanssa, ei hätää, sillä lipun hintaan sisältyy ilmainen audio-opas useilla kielillä, ja voit myös tutustua kaikkiin Saint Paulin katedraalin yksityiskohtiin ja kuriositeetteihin.

Varaa pääsylipun Pyhän Paavalin katedraaliin

Miten saada lippuja Pyhän Paavalin katedraaliin?

Pyhän Paavalin katedraalin sisällä| ©soomness
Pyhän Paavalin katedraalin sisällä| ©soomness

Lippuja St Paulin katedraaliin voi ostaa sekä lipputoimistosta että verkosta, mutta suosittelen, että ostat liput etukäteen ja verkosta, sillä näin säästät aikaa ja rahaa ja varmistat, että pääset päivittäin tutustumaan tähän paljon vierailtuihin monumenttiin.

Osta lippuja St Paul's Cathedraliin

Sisältyvätkö liput Pyhän Paavalin katedraaliin johonkin kaupungin nähtävyyskorttiin?

Pyhän Paavalin katedraalin messun aikana| ©duncanh1
Pyhän Paavalin katedraalin messun aikana| ©duncanh1

Vierailu St Paulin katedraalissa sisältyy joihinkin Lontoon suosituimpiin turistipasseihin, kuten London Pass-korttiin, jota suositellaan niille, jotka haluavat nähdä matkallaan mahdollisimman paljon nähtävyyksiä, tai London Explorer Pass -korttiin, joka on tarkoitettu valikoivammille matkailijoille, jotka haluavat nähdä vain tietyn määrän nähtävyyksiä.

London Pass -kortilla valitset päivien määrän (1, 2, 3, 5 tai 7), ja tuona aikana pääset rajoittamattomasti tutustumaan kaikkiaan 80:een nähtävyyteen, mukaan luettuna St Paulin katedraali. Hinta riippuu siis ostopäivien määrästä.

 • Yhden päivän passin hinta on 99 € aikuiselta ja 64 € lapselta.
 • Kahden päivän passin hinta on 134 € aikuiselta ja 81 € lapselta.
 • Kolmen päivän passin hinta on 146 euroa aikuiselta ja 93 euroa lapselta.
 • Neljän päivän passin hinta on 163 euroa aikuiselta ja 111 euroa lapselta.
 • Viiden päivän passin hinta on 181 euroa aikuiselta ja 116 euroa lapselta.

London Explorer Passilla maksat tietystä määrästä nähtävyyksiä. Näin ollen 3 nähtävyyden passi maksaa alkaen 74 € aikuiselta ja 54 € lapselta, 5 nähtävyyden passi maksaa alkaen 113 € aikuiselta ja 77 € lapselta ja 7 nähtävyyden passi maksaa alkaen 141 € aikuiselta ja 99 € lapselta.

Jos haluat lisätietoja turistipasseista, lue postaus Lontoon paras turistikortti.

Varaa Lontoon nähtävyyspassi

Miten päästä St Paulin katedraaliin?

Metron odottaminen| ©Ingela Persson-Rue
Metron odottaminen| ©Ingela Persson-Rue

Voit päästä St Paul's Cathedraliin metrolla, bussilla tai junalla. Mielestäni mukavin vaihtoehto on metro, mutta jos kävelet Millennium Bridgeltä, sinulla on mahdollisuus ottaa upeita kuvia kupoli taustalla.

 • Metro: Jos matkustat metrolla, sinun on otettava keskuslinja, etkä voi olla huomaamatta määränpäässäsi olevaa asemaa, sillä sen nimi on St. Paul's, ja se sijaitsee temppelin vieressä. Voit kuitenkin lukea lisätietoja Lontoon metron käytännön oppaasta.
 • Bussi: Bussilla sinulla on monia vaihtoehtoja, sillä pääset perille linjoilla 4, 8, 11, 15, 17, 17, 23, 25, 26, 56, 76, 100, 172 ja 242.
 • Juna: Voit mennä myös junalla, ja lähimmät asemat ovat City Thameslink, joka on lähin ja vain kolmen minuutin kävelymatkan päässä, Blakfriars, joka on noin viiden minuutin päässä, ja Cannon Street, joka on noin kuuden minuutin päässä.

Pysäköinti

St Paul's Cathedralilla ei ole parkkipaikkaa, mutta kirkon vieressä on julkinen pysäköintialue, jos haluat käyttää autoa kulkuvälineenä. Parkkipaikan nimi on Baynard House Car Park, ja se sijaitsee osoitteessa 133 Queen Victoria Street, noin viiden minuutin kävelymatkan päässä muistomerkiltä. Hinnat alkavat 5 eurosta (4 puntaa) tunnissa.

Varaa lippu St Paul's Cathedraliin

Kannattaako St Paul's Cathedraliin mennä lasten kanssa?

Kierros St Paulin katedraalissa| ©Gary Campbell-Hall
Kierros St Paulin katedraalissa| ©Gary Campbell-Hall

St Paulin katedraaliin kannattaa tutustua, jos lähdet perheen pienimpien kanssa, sillä 85 metriä korkean kupolin viimeiseltä gallerialta avautuvat näkymät hämmästyttävät heidät todella. Heillä on mahdollisuus nähdä kaupungin tunnusomaisimpia monumentteja ja nähtävyyksiä, kuten London Eye, Millennium Bridge, Tate Modern, parlamentti...

Jos lähdet matkalle pienimpien kanssa, käy katsomassa Lontoon tekemistä lasten kanssa -postaus, josta löydät muita omaperäisiä ideoita matkallesi.

Varaa lippu St Paulin katedraaliin

Asiat, joita ei kannata jättää väliin St Paulin katedraalissa

Katedraalin kupolin yksityiskohdat| ©David Barrie
Katedraalin kupolin yksityiskohdat| ©David Barrie

St Paulin katedraali on ehdoton nähtävyys Lontoon-matkallasi. 110 metriä korkea katedraali on maailman toiseksi korkein. Alla kerron, mitä et voi jättää väliin vierailullasi.

 • Kupoli: Vieraillessasi St Paulin katedraalissa sinulla on mahdollisuus kiivetä kupoliin. Se koostuu kolmesta pyöreästä galleriasta, ja sen suunnittelussa Wren sai vaikutteita Michelangelon työstä Pietarinkirkossa. Sen koristelu on merkittävä Pyhän Paavalin apostolia esittävien maalausten ansiosta.
 • Whispering Gallery Ensimmäisenä pysähdyspaikkana on 257 askelmaa ja noin 30 metrin korkeus. Sen nimi, Whispering Gallery, johtuu sen erityisestä akustiikasta.
 • Kivigalleria: Kivigalleriasta pääsee 376 askeleen korkeudessa sijaitsevaan ulkokäytävään, joka ympäröi kupolia.
 • Kultainen galleria: Se on 85 metrin korkeudella rakennuksen korkein kohta. Älä anna portaiden lannistaa sinua, sillä huipulta avautuu yksi parhaista panoraamanäkymistä Lontoon kaupunkiin, sillä se sijaitsee 528 askeleen korkeudessa.
 • Krypta Tämä on toinen vierailun nähtävyyksistä. Tässä kryptassa lepäävät Britannian historian avainhenkilöt, kuten Winston Churchill, amiraali Nelson, herttua Wellington, Christopher Wren, Florence Nightingale ja Alexander Fleming. Lisäksi säilytetään jäänteitä temppeleistä, jotka edeltävät Christopher Wrenin nykyistä, vuonna 1666 tehtyä suunnitelmaa.
 • Julkisivu: Sekä ennen vierailua että sen jälkeen suosittelen, että istut julkisivun eteen ja tarkkailet huolellisesti sen torneja ja veistoksia. Yksi sen erityispiirteistä on kello, jonka halkaisija on viisi metriä ja joka on peräisin 1800-luvun lopulta.
 • Keskilaiva: Heti kun astut sisään Saint Paulin katedraaliin, yllätyt sen korkeista katoista. Suosittelen katsomaan temppelin lukuisia freskoja. Myös pääalttari vuodelta 1958 ja keskilaivan keskellä oleva kuoro erottuvat edukseen. Saint Paulin katedraalissa on myös Yhdistyneen kuningaskunnan suurimmat urut. Se asennettiin 1600-luvun lopulla, ja siinä on yhteensä 7 189 pilliä.

Jos Saint Paulin katedraalissa vierailun jälkeen haluat nähdä kaupunkia muista näköalapaikoista, älä epäröi mennä ylös The Shardiin tai London Eyeen. Viesteissä Näkymät The Shardilta tai Näkymät London Eye - näköalapaikalta on lisätietoja molemmista näköalapaikoista.

Varaa lippu St Paulin katedraaliin

Mitkä ovat St Paulin katedraalin aukioloajat?

Pyhän Paavalin katedraalin kastemalja| ©Gary Campbell-Hall
Pyhän Paavalin katedraalin kastemalja| ©Gary Campbell-Hall

St Paulin katedraali on avoinna maanantaista lauantaihin kello 8.30-16.30, mutta kupolivierailu on lyhyempi, kello 9.30-16.15. Suosittelen, että menet aikaisin aamulla ja aloitat vierailun kirkkolaivassa, kun siellä ei ole liikaa väkeä, jotta voit mennä kupoliin tuntia myöhemmin, kun sinne pääsee.

Osta liput St Paul's Cathedraliin

Kuinka paljon aikaa tarvitset St Paulin katedraalissa käymiseen?

St Paulin katedraali yöllä| ©Brian Smithson
St Paulin katedraali yöllä| ©Brian Smithson

Vierailu St Paulin katedraalissa kestää arviolta noin kaksi tuntia. Tämä on tärkeää ottaa huomioon, jotta voit suunnitella loppupäivän mahdollisimman hyvin, sillä katedraalin vieressä on useita muistomerkkejä ja museoita, jotka voit käydä katsomassa ennen tai jälkeen vierailun.

Tärkeimmät nähtävyydet lähellä kohdetta Pyhän Paavalin katedraali

Tate Modern -museo Lontoossa| ©Eric Titcombe
Tate Modern -museo Lontoossa| ©Eric Titcombe

St Paulin katedraalissa vierailun jälkeen suosittelen käyttämään tilaisuutta hyväksenne ja vierailemaan muutamissa kirkkoa lähinnä olevissa kaupungin nähtävyyksissä, jotta saatte päivän nähtävyyksistä kaiken irti. Tässä ovat tärkeimmät:

 • Museum of London: Tämä on yksi kaupungin tärkeimmistä museoista, ja sen kokoelmiin kuuluu esineitä esihistorialliselta ajalta nykypäivään.
 • Shakespearen Globe-teatteri: Southwarkissa sijaitseva teatteri on rekonstruktio 1500-luvun lopun ja 1600-luvun alun The Globe -teatterista, jossa näytelmäkirjailija William Shakespeare kirjoitti suuren määrän näytelmiä.
 • The Millennium Bridge: Tämä jalankulkijoiden riippusilta yhdistää Lontoon Cityn ja Banksiden alueen.
 • Tate Modern: Tässä nykytaiteen museossa on merkittävä kokoelma teoksia, johon kuuluu muun muassa Dalín, Picasson ja Cézannen kaltaisten taiteilijoiden maalauksia.

Suosittelen myös lukemaan postauksen 10 salaista paikkaa Lontoossa ja tutustumaan muihin yllättäviin ehdotuksiin matkallesi.

Osta liput St Paulin katedraaliin

Suositukset vierailulle St Paulin katedraaliin

Iltapäivä St Paulin katedraali| ©Matt Smith
Iltapäivä St Paulin katedraali| ©Matt Smith

Jos haluat, että vierailusi St Paulin katedraalissa on mahdollisimman antoisa, älä epäröi ottaa huomioon seuraavia suosituksia:

 • Osta lippusi etukäteen, niin säästät muutaman euron ja vältät ajan tuhlaamisen lipunmyynnissä.
 • Sisällä ei ole mahdollista ottaa valokuvia tai videoita, joten suosittelen, että keskityt vierailuun ja nautit siitä mahdollisimman paljon.
 • Mene aikaisin aamulla, jotta sinulla on mahdollisuus nähdä päälaiva ennen kuin se täyttyy turisteista.

Suosittelen käyttämään mukavia kenkiä, sillä kupoliin on noustava yli 500 askelmaa.

Jos vierailusi osuu samaan aikaan kuoroesityksen tai urkukonsertin kanssa, olet onnekas, sillä voit nauttia kahdesta esityksestä yhden hinnalla.

Osta lippuja St Paul's Cathedraliin