10 Lontoon West-Endin parasta musikaalia

Jos New Yorkissa on Broadway, Lontoossa on West End, Euroopan musikaalien mekka. Se on yksi Englannin pääkaupungin erikoisimmista nähtävyyksistä.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

10 minuuttia luettu

10 Lontoon West-Endin parasta musikaalia

Piccadilly Circus | ©Andrzej Kidaj

West End on ollut alue, jonne maan eliitti on keskittynyt, mutta sen maine ei johdu vallankäyttäjistä. Tällä alueella sijaitsee valtaosa Lontoon teattereista, ja se on New Yorkin Broadwayn ohella maailman johtava englanninkielisen teatterin edustaja. Musikaalin katsominen Lontoossa on epäilemättä ainutlaatuinen kokemus.

Lyceum Theatre, Apollo Theatre ja Her Majesty 's Theatre ovat West Endin legendaarisimpia näyttämöitä. Niiden saleissa on esitetty suuria näytelmiä, joissa on esiintynyt suuria näyttelijöitä ja maineikkaita yleisöjä. Vasta 1900-luvun puolivälistä lähtien musikaalit saapuivat West Endiin jäädäkseen.

Oopperan kummitus -musikaali on yksi pisimpään teattereissa esitetyistä musikaaleista, mutta sitä seurasi laaja lista upeita musikaaleja, jotka ovat nykyään osa Lontoon suuria nähtävyyksiä. Tule mukaani, kun näytän, mitä musikaaleja voit käydä katsomassa nykyään West Endissä ja mitä kaikkea sinun tarvitsee tietää.

.

1. Oopperan kummitus

Klassinen

The Phantom Of The Opera Liput

Hanki parhaat liput The Phantom of the Opera -näytelmään West Endissä.

Tämä intohimoinen rakkaustarina ja sen uskomaton lavastus tekevät tästä musikaalista yhden Lontoon teattereiden pitkäikäisimmistä musikaaleista.

The Phantom of the Opera-liput antavat sinulle pääsyn yhteen West Endin tunnetuimmista ja pisimpään esitetyistä musikaaleista. Sitä on esitetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1986 lähtien, mikä johtuu sen suuresta yleisömenestyksestä. Gaston Leroux'n romaaniin perustuvassa teoksessa on upea soundtrack ja näyttämö.

Musikaali kestää kaksi ja puoli tuntia (väliajat mukaan luettuina), ja se kertoo tarinan salaperäisestä naamioituneesta miehestä, joka ansaitsee lempinimen aave ja terrorisoi Pariisin oopperataloa saadakseen oopperalaulajan rakkauden. Tuttu tarina.

Sitä esitetään historiallisessa Her Majesty's Theatre -teatterissa, joka sijaitsee hyvin lähellä Piccadilly Circusin metroasemaa ja Trafalgar Squarea.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Koska se on klassisin musikaali, jonka löydät Englannin pääkaupungista. Oopperan kummitus ei koskaan mene pois muodista, ja se täyttää teatterit ympäri maailmaa joka vuosi. Sen katsominen Lontoon West-Endissä on elämys, johon kannattaa panostaa. Kaiken lisäksi tarina on kielestä riippumatta erittäin helposti seurattavissa.

Ihanteellinen

Aikuisille ja nuorille, sillä pienet lapset saattavat pelästyä.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Helloticketsista: Phantom of the Opera Tickets Lontoo

Hyödyllistä tietoa

2. Mamma Mia

Myyttinen

Mamma Mia! Liput

Hanki parhaat liput Mamma Mia -näytökseen West Endissä

Muistele 70-lukua tässä musikaalissa, joka on täyttänyt teatterit vuodesta 1999 lähtien ja joka on kunnianosoitus legendaariselle Abba-yhtyeelle ja sen legendaarisille lauluille.

Olet luultavasti jo hyräilemässä sen lauluja jo pelkästään sen nimen kuullessasi. Mamma Mia -musikaalin liput ovat olleet loppuunmyytyjä Lontoon teattereissa vuodesta 1999 lähtien. Kaikkien aikojen kuuluisimman ruotsalaisyhtyeen Abban laulujen kautta tämä tarina rakkaudesta ja ystävyydestä sijoittuu kreikkalaiselle saarelle.

Musikaali kestää 2 tuntia ja 35 minuuttia tauko mukaan lukien. Sitä esitetään Novello Theatre -teatterissa, joka sijaitsee lähellä Lyceum-teatteria Strand Streetillä.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Koska tarinasta riippumatta on mahdotonta olla innostumatta musikaalista, jossa on Abban lauluja. Yli kahden vuosikymmenen jälkeen tästä musikaalista on tullut klassikko, joka ei jätä ketään katsojaa välinpitämättömäksi.

Ihanteellinen

Perheet, joissa on yli 6-vuotiaita lapsia.

Miten ostaa lippuja

Sinulla on liput Mamma Miaan Helloticketsin sivuilla: Mamma Mia London Tickets

Hyödyllistä tietoa

 • Missä se on? Novello-teatterissa, Aldwych, Lontoo WC2B 4LD.
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia 35 minuuttia, mukaan lukien väliajat.

3. Wicked

Magic

Wicked Liput

Hanki parhaat liput Wickediin West Endissä

Tutustu Ozin velhon vaihtoehtoiseen versioon tässä ainutlaatuisessa, palkitussa näytelmässä, joka kiertää maailmaa näyttävällä lavastuksellaan.

Vaikka tämä näytelmä ei kuulu West Endin klassikoihin, se on ansainnut oikeuden tulla tunnustetuksi yhtenä Lontoon parhaista musikaaleista. Sen tarinassa pääosassa ovat Ozin velhon hahmot, mutta se saa erilaisen näkökulman. Ne, jotka ostavat liput Wickediin, löytävät vaihtoehtoisen tarinan kahden Ozin velhon tunnetuimman hahmon välillä: Lännen pahan noidan ja hyvän noidan Glindan.

Se on yleensä pienten lasten suosikki, ja sen kesto on 2 tuntia 45 minuuttia väliajoin mukaan lukien. Tämän musikaalin esityspaikkana toimii Apollo Victoria Theatre, joka sijaitsee lähellä Victorian metro- ja rautatieasemaa.

Miksi sitä ei voi jättää väliin

Koska tätä tarinaa ei voi nähdä elokuvateatterissa, koska esitys on voittanut kolme Tony-palkintoa ja Grammyn, koska siinä on yhtä lailla juonittelua ja huumoria ja lyhyesti sanottuna koska tämän musikaalin jälkeen et enää koskaan katso klassista Ozin velhoa samalla tavalla.

Ihanteellinen

Vaikka esitys on tarkoitettu kaikille yleisöille, nuoremmat lapset saattavat pelästyä, joten lippuja suositellaan 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Miten ostaa lippuja

Sinulla on ne Helloticketsissa: Liput Wicked Lontoo

Hyödyllistä tietoa

 • Missä se on? Apollo Victoria Theatre, 17 Wilton Rd
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia ja 45 minuuttia väliajalla.

4. Matilda

Koko perheelle

Matilda the Musical Liput

Hanki parhaat liput Matilda -näytökseen West Endissä

Jos olet nähnyt elokuvan tästä herttaisesta ja nokkelasta pikkutytöstä, anna mielikuvituksesi laukata tässä Lontoon menestysmusikaalissa.

Ei ole yllättävää, että tämä musikaali on nimetty Roald Dahlin näytelmän päähenkilön mukaan. Matilda on pieni tyttö, jolla on suuri älykkyys, jota hänen vanhempansa eivät arvosta, ja Matilda toimii lankana, joka kulkee erityisesti lapsille suunnatun erittäin hauskan tarinan läpi.

Matilda-musikaalin liput oikeuttavat pääsyn esitykseen Cambridgen teatterissa, joka sijaitsee Covent Garden Squaren vieressä, ja se kestää noin 2 tuntia ja 40 minuuttia.

Miksi sitä ei kannata jättää väliin

Koska se on tarina, joka innostaa sekä lapsia että aikuisia, koska se on hauska ja koska se esitetään ensimmäistä kertaa näyttämöllä. Kun näkee sen menestyksen, on selvää, ettei se jää viimeiseksi.

Ihanteellinen

Kaikenikäisille.

Miten ostaa lippuja

Helloticketsissä on liput Matilda-musikaaliin Lontoossa.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä se on? Cambridge Theatre Earlham St, Lontoo WC2H 9HU
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia ja 40 minuuttia sisältäen väliajan.

5. Mormonin kirja

Hauskinta

The Book of Mormon Liput

Hanki parhaat liput The Book of Mormoniin West Endissä!

Et pysty lopettamaan nauramista tämän satiirisen tarinan kanssa, jossa on yhteiskunnallinen viesti. Musikaali, jota yleisö ja kriitikot ovat ylistäneet.

Toinen maailman parhaan musiikkiteatterin klassikko on tämä hulvaton tarina kahdesta mormonista, jotka yrittävät saarnata uskontoaan Ugandassa ja kohtaavat vihamielisen ympäristön. The Book of Mormon on provokatiivisella ja koskettavalla sanomallaan rakentavaa yhteiskuntakritiikkiä kiistanalaisimman huumorin näkökulmasta; ei suotta, että sen ovat kirjoittaneet aikuisten sarjakuvasarjan South Park tekijät.

Lipuilla The Book of Mormon -musikaaliin Prince of Wales Theatreen Lontooseen pääset nauramaan ääneen kuunnellessasi, kun hahmot kiroilevat sarjassaan katastrofaalisia epäonniaskelia. Kun esitys on ohi, et ylläty kuullessasi, että se on yksi historian palkituimmista musikaaleista.

Miksi sitä ei kannata jättää väliin

Tämä on erilainen musikaali, johon kannattaa mennä valmistautuneena pitämään hauskaa ja nauramaan paljon, mutta samalla se välittää kunnioituksen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden arvoja.

Ihanteellinen...

Aikuisille, jotka nauttivat mustasta huumorista ja yhteiskunnallisesta satiirista.

Miten ostaa lippuja

Helloticketistä voit ostaa lippuja musikaaliin The Book of Mormon Lontoossa.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä tapahtumapaikka on? Prince of Wales Theatre, 31 Coventry Street, Lontoo, W1D 6AS.
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia ja 30 minuuttia, mukaan lukien väliajalla.

6. Takaisin tulevaisuuteen

Odotetuin

Back To The Future - The Musical Liput

Hanki parhaat liput elokuvaan Takaisin tulevaisuuteen West Endissä

80-luvun legendaarisen elokuvan sovitus kääntää Lontoon näyttämöt ylösalaisin - älä missaa sitä!

Marty McFlyn ja Docin tarinaa ei tarvitse kertoa, mutta Back to the Future -liput virkistävät muistiasi uskomattomalla lavastuksella ja upealla musikaalituotannolla. Mukana on Alan Silvestri, joka on säveltänyt yhden kaikkien aikojen suurimman menestyselokuvan, Marvelin End Game -elokuvan, soundtrackin.

Sitä esitetään Adelphi Theatre - teatterissa lähellä Charing Crossin metro- ja juna-asemaa, ja se kestää 2,5 tuntia taukoineen.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Koska jos elokuva valloitti yleisön aikoinaan, sen näyttämösovitus ei ole kaukana siitä. Musikaalista on tullut yksi Lontoon myydyimmistä ja, miksipä ei sanoisi, myös yksi hauskimmista.

Ihanteellinen

Kaikenikäisille

Miten ostaa lippuja

Helloticketsistä voit ostaa liput musikaaliin Takaisin tulevaisuuteen Lontoossa.

Hyödyllistä tietoa

 • **Missä:**Adelphi Theatre, Strand, Lontoo WC2R 0NS.
 • Kuinka kauan esitys kestää? 2 tuntia ja 30 minuuttia, mukaan lukien väliajat.

7. Tina Tuner -musikaali

Rokkareita varten

TINA - The Tina Turner Musical Liput

Hanki parhaat liput The Tina Tuner -musikaaliin West Endissä.

Paras kunnianosoitus hiljattain edesmenneelle Tina Turnerille on jatkaa hurjimman show'n antamista musikaalillaan Lontoossa.

Rock 'n' rollin maailmankuningattarella on myös oma musikaali West Endissä. Artistin elämään ja musiikkiin perustuva musikaali on kunnianosoitus artistille ja hänen lauluilleen, jotka luonnollisesti sisältyvät esitykseen. Pakko nähdä yhden historian tunnistettavimman artistin faneille.

Tina Turner -musikaalin esityspaikaksi on valittu Aldwych Theatre, joka sijaitsee Strand Streetillä lähellä Novello Theatrea.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Koska sen lisäksi, että se on kunnianosoitus äskettäin kuolleelle artistille, se on myös kunnianosoitus rock and rollille. Lähdet teatterista tarinan liikuttamana ja tanssimishaluisena. Voit harjoitella Tina Turnerin koko uran kappaleita, sillä musikaali sisältää ne.

Ihanteellinen

Aikuisille ja nuorille, etenkin jos he ovat rock and rollin ystäviä.

Miten ostaa lippuja

Helloticketsin sivuilla on liput Tina Turnerin musikaaliin Lontoossa.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä tapahtumapaikka sijaitsee? Aldwych-teatteri, 49 Aldwych.
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia ja 45 minuuttia.

8. Grease The Musical

Rokkareita varten

Grease The Musical Liput

Hanki parhaat liput Grease The Musicaliin West Endissä.

Et pysty pysymään paikallasi, jos menet katsomaan Grease-klassikon päivitetyn version.

Elä uudelleen Sandyn ja Danny Zukon tarina Rydell High Schoolissa äläkä jätä väliin tätä musikaalia, joka villitsee sinut 70-luvun ikonisen elokuvan tansseilla ja lauluilla. Modernina versiona Grease The Musical tuo West Endiin yhden suosituimmista ja ylistetyimmistä musikaaleista.

Hanki liput Grease-esitykseen Lontoossa ja nauti Pink Ladysin ja Burger Palace Boysin valloittavasta energiasta ja hiteistä, kuten "You're the One That I Want" ja "Summer Nights", jotka saavat sinut värähtelemään istuimellasi Dominion-teatterissa.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Tämä on ehkä paras tilaisuus kokea tämä klassikkomusikaali sisältä päin, ja se tuo sinut takaisin teini-ikään ja hillittömiin kesärakkauksiin. Niin, ja vieläpä parhaaseen mahdolliseen hintaan!

Ihanteellinen

Legendaarisen elokuvan ystäville. Suositellaan 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Näin ostat liput

Liput Grease The Musical -näytelmään Lontoossa ovat saatavilla Helloticketsin verkkosivuilta.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä tapahtumapaikka on? Dominion Theatre London. 268-269 Tottenham Court Road, Lontoo, Suur-Lontoo.
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia ja 30 minuuttia, mukaan lukien väliajat.

9. Moulin Rouge

Cabaret

Moulin Rouge - The Musical Liput

Hanki parhaat liput Moulin Rouge -näytelmään West Endissä.

Koe viettelevin intohimo ja tanssi yhden kaikkien aikojen suurimman kassahitin sovituksessa. Moulin Rogen lavasteet ja musiikki eivät jätä sinua välinpitämättömäksi.

Olitpa kabareen ystävä tai et, olet varmasti kanssani samaa mieltä siitä, että vuonna 2001 valmistunut elokuva Moulin Rouge on loistava elokuvakokemus, jonka taustalla on kaunis rakkaustarina ja upea soundtrack, joka saa niskakarvat nousemaan pystyyn. Nyt voit nauttia siitä livenä tässä musikaalissa Lontoon West Endissä Broadwayn valtavan menestyksen jälkeen.

Lipuilla Lontoon Piccadilly-teatterissa esitettävään Moulin Rouge The Musicaliin voit luulla matkustaneesi boheemiin Pariisiin vuonna 1899 ja astua ranskalaisen can-canin kiihkeään maailmaan. Juoni kertoo elokuvan tapaan maailman kuuluisimman kabareen tanssijaan rakastuneen runoilijan romanttisesta rakkaustarinasta, joka katkeaa aristokraatin halun vuoksi.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Kannattaa ehdottomasti lähteä jo pelkästään kuuntelemaan kahden Oscar-palkitun elokuvan alkuperäisiä kappaleita, joissa soittavat muun muassa Madonna ja Sia. Kun tähän lisätään vielä uskomaton lavastus ja lavasteet, ymmärrät, miksi Moulin Rougesta on tullut yksi Lontoon West Endin suosituimmista musikaaleista sen ensi-illan jälkeen vuonna 2021.

Ihanteellinen

Aikuisille ja nuorille, erityisesti niille, jotka nauttivat elokuvasta.

Näin ostat liput

Helloticketsin verkkosivuilta voit varata liput Moulin Rouge -näytelmään Lontooseen

.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä se on? Piccadilly Theatre. 16 Denman Street, Lontoo, Suur-Lontoo.
 • Kuinka kauan esitys kestää? 2 tuntia 45 minuuttia väliajoin.

10. Leijonakuningas

Ylistetyin

The Lion King Liput

Hanki parhaat liput The Lion King -näytelmään West Endissä

Koe Leijonakuninkaan taika Lontoossa, äläkä jätä väliin uskomatonta lavastusta. Mieleenpainuva soundtrack saa hiuksesi nousemaan pystyyn.

Osta liput Leijonakuningas-teatteriin, niin pääset katsomaan esitystä, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi iästä riippumatta. Sen maine on levinnyt kaikkialle maailmaan sen pukujen, lavastuksen ja maailmankuulun soundtrackin ansiosta.

Koska sen tarina ja laulut ovat niin hyvin tunnettuja, et tarvitse kovin hyvää englannin kielen taitoa nauttiaksesi esityksestä. Esitys kestää kaksi ja puoli tuntia, väliajat mukaan luettuina, ja se on puhdasta audiovisuaalista nautintoa. Se on täydellinen esitys, jos vierailet Lontoossa lasten kanssa, mutta se on nautittavaa myös aikuisille.

Musikaali on ollut Lyceum-teatterissa jo useita vuosia. Se on hieman kauempana muista teattereista, mutta jos seuraat Strandia Trafalgar Squarelta, et voi olla huomaamatta sitä.

Miksi sitä ei kannata jättää väliin

Ennen kaikkea näytelmän huolellisen lavastuksen vuoksi; jokainen hahmo on pukusuunnittelun, luonnehdinnan ja lyhyesti sanottuna lavastuksen vuoksi yllättävämpi kuin edellinen. Epäilemättä erilainen musikaali, jossa on takuulla klassinen tarina, jonka soundtrack on kaikkien tuntema.

Ihanteellinen

Koko perhe, aikuiset ja kaikenikäiset lapset.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Lontoon musikaaliin Leijonakuningas Helloticketsin virallisilta verkkosivuilta: The Lion King liput Lontoo.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä se on? Lyceum-teatterissa, 21 Wellington St.
 • Kuinka kauan se kestää? 2 ja puoli tuntia väliajalla.

Liput Lontoon musikaaleihin

Esityksen alkua odotellessa Her Majesty's Theatre -teatterissa| ©Lotta Holmström
Esityksen alkua odotellessa Her Majesty's Theatre -teatterissa| ©Lotta Holmström

Lontoon musikaalien hinnat vaihtelevat. Tämä tarkoittaa, että hinnat vaihtelevat kysynnän ja kunkin esityksen ajankohdan mukaan ja ennen kaikkea sen mukaan, miltä alueelta haluat varata paikkasi. Mikä tahansa lontoolainen musikaali voi maksaa halvimmillaan 50 eurosta (ja tämä olisi erittäin halpa, normaali lippu on noin 70 euroa) yli 200 euroon.

On teattereita, joiden kapasiteetti on suurempi kuin toisten, ja näytelmiä, joiden kysyntä on suurempi kuin toisten. Vaikka ei kaikkiin, yleinen suositukseni on, että hankit liput mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, jotta et jää ilman niitä. Jos jätät asian viime hetkeen, löydät lippuja vain paikoille, joiden näkyvyys on alhaisin.

Osta lippuja Lontoon parhaisiin musikaaleihin

Lontoon musikaalien ajat

Teatterituolit| ©Joseph Mayers
Teatterituolit| ©Joseph Mayers

Vaikka ne ovat eri teattereissa, kaikilla musikaaleilla on sama aikataulu, eikä niissä yleensä ole vaihtelua. Esityksiä on tiettyjä päivämääriä lukuun ottamatta viikon jokaisena päivänä, ja jokaista esitystä kohden on kaksi esitystä päivässä. Toinen klo 14:30 iltapäivällä ja toinen klo 19: 30 illalla. Vaikka ne eivät yleensä vaihtele, on päivämääriä, jolloin aikataulu voi muuttua, joten suosittelen tarkistamaan sen etukäteen. Huomaa, että esitysten keskimääräinen kesto on noin kaksi ja puoli tuntia.

Osta liput Lontoon parhaisiin musikaaleihin

Näin pääset Lontoon West-Endiin

Piccadilly Circus on West-Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius
Piccadilly Circus on West-Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius

Suurin osa teattereista sijaitsee West Endiksi kutsutulla alueella, ja Leicester Square ja Covent Garden ovat vertailukohtia, sillä lähes kaikki teatterit sijaitsevat niiden ympärillä. Koska alue on hyvin rajattu, on helppo kävellä yhdestä toiseen. Parhaiten sinne pääsee Lontoon metrolla, ja Piccadilly Circus, Leicester Square ja Covent Garden ovat kaikki hyödyllisiä pysäkkejä.

Osta lippuja Lontoon parhaisiin musikaaleihin

Minkä tasoista englannin kielen taitoa tarvitsen nähdäkseni musikaalin Lontoossa?

Her Majesty's Theatre| ©Elliott Brown
Her Majesty's Theatre| ©Elliott Brown

Saatat huomata, ettet ymmärrä englantia, ja ajatella, ettei kannata mennä musikaaliin, jos et ymmärrä sitä. Mutta kerrottakoon, ettei sen tarvitse olla niin. Useimmat musikaalit, ainakin klassisimmat, kuten Oopperan kummitus tai Leijonakuningas, ovat täysin nautittavia, vaikka et osaisikaan englantia. Niiden laulut ja tarinat ovat maailmankuuluja, ja tiedät ne lähes varmasti etukäteen. Lisäksi lavastus on upea, eikä sinun tarvitse osata kieltä sujuvasti nauttiaksesi siitä.

Muihin näytelmiin, kuten Come From Away, The Play That Goes Wrong ja The Book of Mormon, suosittelen menemään yksin, jos englanti ei ole sinulle ongelma.

Vaikka teatterit ovat erilaisia, niissä kaikissa on vähimmäistilat. Kaikissa teattereissa on kahvila, jossa voi nauttia juotavaa näytelmän tauon aikana, vaatehuone, wc:t, ja enemmän lapsille suunnatuissa näytelmissä on lapsille vahvistimet.

Jos olet musikaalien ystävä, tiedät jo, että Lontoon West End on ehdoton vierailukohde.

Osta liput Lontoon parhaisiin musikaaleihin