Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

The Phantom of the Opera Lontoossa: kaikki musikaalista

Lontoon West Endin musikaaleista The Phantom of the Opera on ansainnut erityisaseman. Jos haluat tietää miksi ja oppia kaiken tästä historiallisesta teoksesta, olet oikeassa paikassa.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

The Phantom of the Opera Lontoossa: kaikki musikaalista

Hänen Majesteettinsa teatteri, jossa Oopperan kummitus esitetään. | ©Andy Roberts

Lontoon West Endin musikaalien laatu on poikkeuksellinen. Sitä pidetäänkin Broadwayn ohella englanninkielisten musikaalien Mekkana. Yksi musikaali on kuitenkin ansainnut oman erityisasemansa: The Phantom of the Opera.

Gaston Leroux'n romaaniin perustuvaa näytelmää on esitetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1986 lähtien, mikä tekee siitä West Endin toiseksi pisimpään esitetyn musikaalin ja kolmanneksi pisimpään esitetyn musikaalin sen historiassa. Sen jälkeen esityksiä on kertynyt 13 000, ja niissä on käynyt yli 140 000 katsojaa. Kiehtova juoni, näyttävä lavastus ja historiaan jäänyt soundtrack ovat osa menestyksen avaimia.

Näin saat liput The Phantom of the Opera -näytelmään Lontoossa

Oopperan kummitus| ©Katie Rosseinsky
Oopperan kummitus| ©Katie Rosseinsky

The Phantom of the Opera on West Endin suurin show, ja tuhannet turistit saapuvat katsomaan sitä joka päivä. Siksi on lähes pakollista ostaa Phantom of the Opera -liput etukäteen.

Toinen etu lippujen ostamisessa verkosta on se, että voit valita paikkasi itse. Mitä pidemmälle etukäteen ostat liput, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada parhaat paikat. Suosittelen, että katsot vähintään pari viikkoa etukäteen. Parhaat näkymät ovat keskiriveiltä, jotka ovat lähimpänä lavaa, ja ylärivin eturivin paikoilta.

Aina on mahdollisuus ostaa liput teatterin lippukassasta. Siitä ei ole mitään etua verrattuna lippujen ostamiseen verkosta, sillä lippukassalla on jäljellä vain ne paikat, joista on vähiten näkyvyyttä, jos liput eivät ole loppuunmyytyjä. Mutta tämä vaihtoehto voi aina pelastaa meidät kiireeltä, varsinkin niille, jotka ovat taipuvaisempia improvisointiin.

Varaa lippusi The Phantom of the Opera -näytelmään Lontoossa

Kuinka paljon liput The Phantom of the Opera Lontoossa maksavat?

Esityksen alkamista odotellessa Her Majesty's Theatre -teatterissa| ©Lotta Holmström
Esityksen alkamista odotellessa Her Majesty's Theatre -teatterissa| ©Lotta Holmström

The Phantom of the Opera -musikaalin lippujen hinnat vaihtelevat valitun paikkakunnan mukaan. Halvimmat liput alkavat 45 punnasta eli 53 eurosta, ja kalleimmat liput maksavat 175 euroa.

  • Halvimmat liput ovat 53 ja 67 euron välillä. Nämä paikat ovat kauempana näyttämöstä ja sivuilla.
  • Välipaikkojen liput alkavat 81 eurosta ja nousevat noin 95 euroon. Ne ovat edullisimmat liput, ja ne jakautuvat kauimpana lavasta sijaitsevalta alueelta keskelle katsomoa, mutta keskemmälle ja paremmalla näkyvyydellä kuin edelliset.
  • Parhaat liput saa 100 eurosta lähes 175 euroon asti. Ne sijaitsevat aina lähellä lavaa, keskellä ja niillä on täydellinen näkyvyys.

Hinnat voivat vaihdella päivämäärän tai saatavilla olevienalennusten mukaan. Niinpä ruuhka-aikoina, kuten jouluna Lontoossa, hinnat yleensä nousevat.

Varaa lippusi Oopperan kummitus -näytelmään Lontoossa

Mitä odottaa The Phantom of the Opera -näytöksessä Lontoossa?

Esityksen aikana| ©Michael Lloyd
Esityksen aikana| ©Michael Lloyd

The Phantom of the Opera -musikaali on ohjaaja Andrew Lloyd Webberin teos, joka on loistavasti sovittanut Gaston Leroux'n alkuperäisromaanin.

Lavastus on yksinkertaisesti upea. Jokaisessa esityksessä käytetään noin 230 pukuelementtiä, 280 kynttilää sytytetään käsin ja näyttelijöillä on yli 100 peruukkia.

Juoni

Tarina kertoo miehestä, jolla on epämuodostuneet kasvot ja joka piiloutuu naamion taakse ja asuu Pariisin oopperatalon syvyyksissä. Aave hallitsee oopperaa herättämällä sen työntekijöissä pelkoa ja väkivaltaa. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun paikalle ilmestyy Christine, laulaja, johon aave rakastuu täysin. Päähenkilön yritykset valloittaa kaunis laulaja, joka rakastaa oopperajohtaja Raoulia, ovat intohimoisen rakkaus- ja mustasukkaisuustarinan keskiössä.

Näytelmässä tarina on jaettu prologiin ja kahteen näytökseen, jotka kestävät kaksi ja puoli tuntia 15 minuutin väliajalla. Näytelmässä on yli 40 näyttelijää, mukaan lukien laulajia, kuorolaisia, statisteja ja tanssijoita.

Varaa lippusi The Phantom of the Opera -näytelmään Lontoossa

Oopperan kummitus Lontoon esitysajat

Teatterin tuolit| ©Joseph Mayers
Teatterin tuolit| ©Joseph Mayers

The Phantom of the Opera -musikaali esitetään maanantaista lauantaihin klo **19.**30. Lisäksi torstaisin ja lauantaisin on kaksi ylimääräistä esitystä klo 14.30.

Huomaa, että musikaali kestää 2,5 tuntia. Jos haluat neuvoja, mikä päivä on paras päivä mennä, suosittelen maanantain ja keskiviikon välisenä aikana. Kaikki esitykset ovat täynnä, mutta torstaista alkaen kysyntä on yleensä suurempaa, joten jos menet aiemmin viikolla, sinulla on paremmat mahdollisuudet saada hyvät liput.

Varaa liput Lontoon Oopperan kummitus -esitykseen

Missä teatterissa The Phantom of the Opera esitetään Lontoossa ja mikä on osoite?

Her Majesty's Theatre| ©Elliott Brown
Her Majesty's Theatre| ©Elliott Brown

Musikaali esitetään legendaarisessa Her Majesty's Theatre -teatterissa. Se avasi ovensa vuonna 1897, ja siellä alettiin esittää William Shakespearen ja muiden klassikoiden näytelmiä. The Phantom of the Opera on esitetty sen näyttämöllä vuodesta 1986 lähtien. Teatteriin mahtuu 1 216 katsojaa.

Rakennus sijaitsee Lontoon Haymarket-kadulla, hyvin lähellä kuuluisaa Trafalgar Squarea. Koska se sijaitsee Lontoon sydämessä, sinne on erittäin helppo päästä.

Oma suosikkini sinne on Lontoon metrolla. Lähin on Piccadilly Circus, Piccadilly- ja Bakerloo-linjat, joiden pysäkki on 5 minuutin kävelymatkan päässä teatterista. Bussilla teatteriin vievät linjat 6, 13, 15, 23, 139, 159 ja 453.

Auto ei ole paras vaihtoehto Lontoon keskustan vilkkaan liikenteen vuoksi. Mutta jos valitset tämän vaihtoehdon, lähin pysäköintialue on Leicester Squaren vieressä, 5 minuutin kävelymatkan päässä Her Majesty's Theatresta.

Varaa lippusi The Phantom of the Opera -näytelmään Lontoossa

Voinko nähdä Oopperan kummitus -näytelmän Lontoossa lasten kanssa, ja sopiiko se lapsille?

Oopperan kummitus| ©Johan Persson
Oopperan kummitus| ©Johan Persson

Oopperan kummitus ei ole paras mahdollinen musikaali, jos olet menossa Lontooseen lasten kanssa, mutta se ei tarkoita, että se olisi tarkoitettu yksinomaan aikuisille. Tarina itsessään sopii lapsille, mutta joissakin musikaalin kohtauksissa on synkkä sävy, joka voi olla pelottava nuoremmille lapsille.

Jos etsit West Endistä musikaaleja lapsille, parhaat vaihtoehdot ovat Leijonakuningas, Matilda tai Mary Poppins.

Varaa lippusi Phantom of the Opera -näytelmään Lontoossa

Minkä tasoista englannin kielen taitoa minun täytyy osata nähdä The Phantom of the Opera Lontoossa?

Oopperan kummitusta Lontoossa mainostava juliste| ©Hossam el-Hamalawy
Oopperan kummitusta Lontoossa mainostava juliste| ©Hossam el-Hamalawy

Oopperan kummituksen tarina tunnetaan hyvin kaikkialla maailmassa. Jos tunnet sen jo romaanista, elokuvista tai muista näytelmistä, et tarvitse hyvää englannin kielen taitoa nauttiaksesi näytelmästä. Lavasteet, puvut, esitykset... Kaikki on erittäin korkeatasoista, joten ymmärtämättä dialogia voit seurata musikaalin kulkua ongelmitta.

Yhtä lailla, jos et tunne tarinaa etkä halua paljastaa yllätystä, englannin kielen taito ei ole pakollinen. Luultavasti ymmärrät näytelmän täydellisesti. Jos osaat sujuvasti englantia, mikään yksityiskohta ei tietenkään jää sinulta huomaamatta ja musikaalista tulee nautinnollisempi.

Varaa lippusi The Phantom of the Opera -näytelmään Lontoossa

Mikä on tämän musikaalin pukukoodi?

Ihmiset, jotka odottavat pääsyä esitykseen| ©Frank Thompson
Ihmiset, jotka odottavat pääsyä esitykseen| ©Frank Thompson

Paperilla ja virallisesti Lontoon West Endin teattereissa ei ole pukukoodia. Voit siis valita vapaasti, miten pukeudut.

Kaikissa teattereissa, myös Her Majesty's Theatre -teatterissa, on pukeutumisen osalta vaatehuone. Tämä palvelu maksaa noin 2 puntaa eli noin 2,36 euroa vaatetta kohden.

Varaa lippusi The Phantom of the Opera -näytelmään Lontoossa

Pitäisikö minun syödä illallista ennen vai jälkeen esityksen, ja ovatko ravintolat auki lähialueella?

Kahvittelua esityksen jälkeen| ©Elina Sazonova
Kahvittelua esityksen jälkeen| ©Elina Sazonova

Iltaesitykset kello 19.30 osuvat samaan aikaan kuin tavallinen illallisaika Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Siksi Her Majesty's Theatre ja kaikki West Endin teatterit tarjoavat kahvilapalveluja. On tavallista tilata välipala ennen esitystä ja syödä se väliajalla. Jos päätät tehdä näin, tilauksesi on valmiina nimelläsi varustettuna, kun poistut tauon jälkeen. Iltapassilla lähdet klo 22.00, ja lontoolaiset ravintolat sulkeutuvat yleensä noin klo 23.00. Sinulla on aikaa, mutta sinulla olisi kiire. Siksi suosittelen kahvilavaihtoehtoa.

Torstaisin ja lauantaisin heillä on 14:30 pass ja tällöin se ei vaikuta ateriaan. Lounasaika alkaa Lontoossa noin klo 12, joten sinulla on runsaasti aikaa nauttia rauhassa lounasta läheisessä ravintolassa.

Varaa liput Lontoon parhaisiin musikaaleihin

Miksi suosittelemme tätä musikaalia?

Näytelmän aikana| ©Katie Harding
Näytelmän aikana| ©Katie Harding

Klassikoissa on se hieno puoli, että ne ovat turvallinen valinta, eikä The Phantom of the Opera ole poikkeus. Sen yli 30 vuotta kestänyt esitys on hyvä tae tästä. Jos kaikista Lontoon West Endin musikaaleista valitset tämän, voin vakuuttaa, että et tule pettymään.

Näytelmä on erinomainen kaikilta niiltä osin, joita hyvällä musikaalilla pitääkin olla: näyttävä lavastus, pienintä yksityiskohtaa myöten huolitellut lavasteet, tarina, joka vangitsee ja liikuttaa katsojaa, sopiva näyttelijäkaarti ja tietysti soundtrack, joka on osa musikaalien historiaa.

Varaa liput Lontoon parhaisiin musikaaleihin

Muut samankaltaiset musikaalit, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Osa The Lion King -musikaalista Lontoossa| ©tuveuxmaphoto
Osa The Lion King -musikaalista Lontoossa| ©tuveuxmaphoto

Jos The Phantom of the Opera ei jostain syystä vakuuta sinua, tai olet nähnyt sen ja rakastunut siihen, West Endissä on paljon vaihtoehtoja. Tässä ovat parhaat niistä:

Les Miserables

Toinen suuri West Endin klassikko. Vain Les Miserables on ollut näyttämöllä pidempään kuin Oopperan kummitus. Vain 1 vuoden pidempään. Näytelmä perustuu Victor Hugon romaaniin ja on upea sovitus siitä.

Näyttävä 2,5 tunnin musikaali Queen's Theatre-teatterissa, 5 minuutin kävelymatkan päässä Piccadilly Circusin metroasemalta.

Moulin Rouge

Jos pidät Oopperan kummituksen kaltaisista rakkaustarinoista, Moulin Rouge on varmasti mieleesi. Esityksessä Baz Luhrmannin elokuva herää henkiin upeiden esitysten ja sen legendaarisen soundtrackin upeasti tulkitsemana.

Piccadilly Theatre, joka sijaitsee samannimisen aukion ja metroaseman vieressä, isännöi tätä upeaa musikaalia.

Tiedät jo kaiken yhdestä West Endin ja koko maailman suurimmista musikaaleista. Jos vierailet Britannian pääkaupungissa, kaikkien Lontoon-vierailun nähtävyyksien ja tekemisten joukossa kannattaa piipahtaa Her Majesty's Theatre -teatterissa, The Phantom of the Opera on täällä.

Varaa liput Lontoon parhaisiin musikaaleihin