Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Tee järjestetty retki Stonehengeen ja Bathiin Lontoosta käsin

Kahden Englannin vaikuttavimman nähtävyyden yhdistäminen yhdelle kiertomatkalle on paras vaihtoehto, jos olet Lontoossa.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

6 minuuttia luettu

Tee järjestetty retki Stonehengeen ja Bathiin Lontoosta käsin

Stonehenge | ©Ankit Sood

Stonehengen vierailun pitäisi olla Lontoon nähtävyyksien listan kärjessä. Vain reilun 130 kilometrin päässä pääkaupungista sijaitsevassa maagisessa neoliittisessa monumentissa vierailu on epäilemättä yksi hämmästyttävimmistä kokemuksista, joita voit saada.

Jos haluat ottaa kaiken irti ajastasi, voit yhdistää Stonehengen vierailun vierailuun myös vierailun läheisessä Bathin kaupungissa. Tämä pääkaupungista hyvin erilainen kaupunki tarjoaa nähtävyyksiä, kuten kuuluisat roomalaiset kylpylät ja kauniita katuja. Jotta voit tehdä molemmat vierailut yhden päivän aikana mukavasti ja ilman huolta mistään, olen analysoinut Lontoosta lähtevät matkat, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan matkan.

Paras vaihtoehto

Stonehenge, Windsor ja Bath päiväretki Lontoosta lounaalla

Katso Stonehenge, Windsor ja Bath.

Matkaan sisältyy vierailuja Stonehengen megaliiteille, Bathin kylpyläkaupunkiin ja Windsorin linnaan. Vierailu tapahtuu ammattitaitoisen oppaan johdolla ja mukavassa luksusbussissa.

Stonehenge on esihistoriallinen megaliittikompleksi, joka oli palvontakeskus, jonka elementit on kohdistettu auringonnousun ja -laskun merkiksi, ja sen sisällä sanotaan jopa syntyneen drakoniasadetta. Se on yli 5 000 vuotta vanha, ja se on rakennettu neoliittisella kaudella. Bathia pidetään kylpyläkaupunkina, joka tunnetaan luonnollisista kuumista lähteistään, ja sen hunajanvärisiin rakennuksiin ja arkkitehtuuriin kannattaa tutustua.

Lopuksi Windsor on Berkshiren kreivikunnassa (Englanti) sijaitseva pikkukaupunki, jossa sijaitsee Windsorin linna, joka on 40 monarkin virallinen asuinpaikka, ja jossa on kaikki kuninkaallisten nähtävyydet ja paljon löydettävää vierailun aikana.

Suositellaan, jos... haluat tutustua hieman syvällisemmin Lontoon ympäristöön ja oppia lisää sekä monarkian historiasta, sen arkkitehtuurista että vaikuttavista esihistoriallisista rakennuksista.

Vaihtoehto 1: Retki Stonehengeen, Windsorin linnaan ja Bathiin

Windsorin linnassa| ©Kevin Hutchinson
Windsorin linnassa| ©Kevin Hutchinson

Yksi Lontoossa varattavissa olevista retkistä, joilla voit vierailla Stonehengessä ja Bathissa, sisältää kolmannen vierailun, joka saattaa myös olla mieleisesi: Windsorin linna.

Kun olet lähtenyt pääkaupungista ja matkustat aina ylellisessä linja-autossa ja asiantuntevan oppaan seurassa, joka selittää kaiken, mitä tarvitset vierailun nauttimiseksi, matka suuntautuu Windsorin linnaan, joka on ollut Britannian kuninkaallisen perheen koti noin 900 vuoden ajan ja johon voit ostaa lippuja.

Mitä näet, jos valitset tämäntyyppisen kiertoajelun?

 • Stonehenge: Ensimmäinen pysähdyspaikka Stonehengeen saavuttuasi on vierailijakeskus. Siellä voit paitsi noutaa äänioppaasi myös käydä museossa ja näyttelyissä, joissa kerrotaan monumentin historiasta ja paljon muuta.
 • Bath: Bathin kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat upea Pulteney Bridge, Royal Crescent ja joitakin sen kauniita taloja, mutta kaupunki on maailmankuulu muinaisista roomalaisista kylpylöistään.
 • Windsorin linna: Kuninkaallisen perheen asuinpaikkana tämä linna on Euroopan pisin yhtäjaksoisesti asuttu linna. Voit ostaa liput Windsorin linnaan etukäteen, ja vierailun aikana voit ihailla sen majesteettisuutta.

Toinen huone, johon voit mennä, on Pyhän Yrjön kappeli. Siellä sijaitsevat joidenkin Britannian tärkeimpien kuninkaiden haudat, ja se oli myös paikka, jossa prinssi Harry ja Meghan Markle menivät naimisiin.

Käytännön tietoja

 • Hinta: alkaen 80 €
 • Kesto: 11-12 tuntia

Miksi pidän tästä retkestä: Koska Stonehengen, Bathin ja Windsorin linnan näkeminen yhdessä päivässä ja ilman, että sinun tarvitsee huolehtia mistään, sopii täydellisesti kaikille Lontoossa vieraileville, jotka haluavat ottaa kaiken irti kokemuksesta.Suositellaan, jos... olet utelias näkemään, miten brittiläiset kuninkaat elävät, ja haluat käyttää päivän muiden lähiseudun nähtävyyksien kiertämiseen.

Varaa retki Stonehengeen, Windsoriin ja Bathiin

Vaihtoehto 2: Retki Stonehengeen ja Bathiin

Auringonpaisteessa paistattelu Stonehengessä| ©Michael Sutton
Auringonpaisteessa paistattelu Stonehengessä| ©Michael Sutton

Ison-Britannian pääkaupungissa itsessään on runsaasti nähtävyyksiä, joihin kannattaa tutustua useamman päivän ajan, mutta pääkaupungin lähellä on kaksi paikkaa, joiden pitäisi olla matkasi ehdoton kohde: Stonehenge ja Bath.

Ensimmäinen on kiistatta maailman tunnetuin megaliittinen muistomerkki. Stonehenge on täynnä salaperäisyyttä, ja se kannattaa nähdä Lontoosta käsin varaamalla retki Stonehengeen ja kiertelemällä sen kiviä.

Läheistä Bathin kaupunkia puolestaan pidetään yhtenä maan kauneimmista kaupungeista, ja siellä sijaitsevat myös vaikuttavat roomalaiset kylpylät, joista se sai nimensä. Koska molemmat kohteet sijaitsevat niin lähellä toisiaan, paras tapa nähdä ne yhdessä päivässä ja ottaa kaikki irti ajasta on varata järjestetty kiertomatka, joka yhdistää nämä kaksi paikkaa.

Mitä näet, jos valitset tämäntyyppisen retken?

 • Stonehenge: Parasta tällä kiertomatkalla on se, että sinulla on runsaasti aikaa kiertää Stonehengen kompleksissa, museo ja vierailijakeskus mukaan luettuina. Äänioppaan ansiosta sinulla on aina yksityiskohtaista tietoa siitä, mitä olet näkemässä, mikä tekee vierailusta entistäkin täydellisemmän kokemuksen. Tässä monumentissa voit nähdä sen kuuluisan sisäisen kivikehän sekä viisi neoliittisten talojen rekonstruktiota. Pääset myös nauttimaan kahdesta mielenkiintoisesta näyttelystä, jotta voit lähteä Stonehengen asiantuntijana.
 • Bath: Bathissa voit nähdä muun muassa upean Pulteney-sillan, Royal Crescentin ja joitakin sen kauniita taloja. Jos olet valinnut vaihtoehdon, joka sisältää liput roomalaisiin kylpylöihin, pääset tietenkin myös sisälle katsomaan niitä.

Hyödyllistä tietoa kaupungin vierailijoille

 • Hinta: Alkaen 90 €
 • Kesto: 10,5-11 tuntia.

Miksi pidän tästä retkestä: Se on täydellinen tapa nähdä kaksi maan vaikuttavinta paikkaa yhdessä päivässä ja ilman huolia.

Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti Lontoossa oleskelustasi ja vierailla muutamissa pääkaupungin lähellä sijaitsevissa paikoissa.

.

Mitkä ovat opastetun kierroksen edut verrattuna siihen, että käyn Stonehengessä ja Bathissa omin päin?

Kiertoajelu Bathissa| ©Pedro Szekely
Kiertoajelu Bathissa| ©Pedro Szekely

Saatat epäröidä, haluatko vuokrata järjestetyn kiertoajelun Lontoosta Stonehengeen ja Bathiin ( parhaiden kiertoajelujen listalla Lontoosta) vai yrittää tehdä sen omin päin. Jälkimmäinen on tietysti aina mahdollista, mutta edellisellä on kaksi suurta etua: aika ja mukavuus.

Stonehengen ja Bathin kiertäminen yksin yhden päivän aikana voi olla hankalaa. On totta, että molempien kohteiden saavuttaminen pääkaupungista ei ole vaikeaa. Stonehengen tapauksessa on lähes väistämätöntä vaihtaa junaa Salisburyssa, kun taas Bathiin on suoria junia ja busseja. Ongelmaksi muodostuu, kun haluat yhdistää molemmat vierailut samalle päivälle.

Vaikka Bathista pääsee junalla Salisburyyn, josta on otettava bussi muistomerkille, voi olla vaikeaa sovittaa aikataulua niin, että ehdit nähdä kaiken rauhassa. Ehkä paras vaihtoehto on viettää yö Bathissa ennen paluuta Lontooseen.

Kun sinun on tutkittava eri kuljetusyhdistelmiä ja aikatauluja kohteissa, joissa haluat vierailla, jotta ne eivät ole suljettuina, on järjestetyn kiertomatkan varaaminen Stonehengeen ja Bathiin paljon helpompaa. Loppujen lopuksi on vain hyppääminen bussiin, ja sinut viedään sekä Stonehengeen että Bathiin.

.

Näin varaat Stonehengen ja Bathin kiertoajelun

Stonehengeen tutustuminen opastetulla kierroksella| ©Bryony Elena
Stonehengeen tutustuminen opastetulla kierroksella| ©Bryony Elena

Stonehenge- ja Bath-kierroksen varaaminen on helppoa. Syötä vain päivämäärät ja tiedot verkkosivustolla, niin saat vahvistuksen sähköpostitse. Suosittelen kuitenkin kiinnittämään huomiota eri vaihtoehtoihin, joista voit valita.

Kun saavut tapaamispaikalle, sinun tarvitsee vain näyttää oppaalle sähköpostin mukana toimitettua kuponkia, eikä sinun tarvitse tulostaa mitään.

Varaa retki Bathiin, Aveburyyn ja Lacockin kylään

Kannattaako Stonehengeen ja Bathiin lähteä Lontoosta?

Bath| ©Aaron & Carol
Bath| ©Aaron & Carol

Tähän kysymykseen on mahdotonta antaa vastausta, sillä se riippuu makuusi. Jos siis olet showbisneksen ystävä, saatat mieluummin mennä johonkin Lontoon musikaaleista kuin viettää päivän vierailemalla näissä paikoissa, tai jos haluat maistella Lontoon parasta ruokaa, voit lähteä ruokakierrokselle Lontooseen. Tarkoitan sitä, että näin suuri kaupunki tarjoaa niin monia vaihtoehtoja, ja tämä kiertoajelu voi täydentää joitakin matkasi tärkeimpiä aktiviteetteja.

Neuvoni on kuitenkin, että yritä varata aikaa tälle kiertoajelulle. Stonehengen taika ja salaperäisyys tarjoavat vierailijoille kokemuksen, jota on vaikea voittaa, ja jos tähän lisätään Bathin kauneus, se on lähes välttämätön vierailu jokaiselle matkailijalle.

Valintasi riippuu tietenkin myös siitä, kuinka paljon aikaa aiot viettää Lontoossa. Jos viivyt vain kaksi tai kolme päivää, on tietysti melko todennäköistä, että jokainen hetki kuluu, olipa kyse sitten museoista tai yksinkertaisesti Lontoon eri kaupunginosien tarjontaan tutustumisesta. Jos viivyt Lontoossa kuitenkin vähintään kuusi päivää, suosittelen, että lähdet ulos kaupungista ja tutustut Stonehengen ja Bathin tarjoamiin ihmeisiin.

Suunnittele vierailusi: muutamia perusvinkkejä

Talvi Stonehengessä| ©Fred Rockwood
Talvi Stonehengessä| ©Fred Rockwood
 • Milloin mennä: Täältä voit tarkistaa parhaat ajat Stonehengessä käymiseen, mikä pätee myös Bathiin. Normaalisti siellä on väistämättä paljon kävijöitä, vaikka heidän määränsä vähenee syys- ja talvikuukausina. Näet silti molemmat kohteet mukavammin, jos et mene viikonloppuna.
 • Vierailun kesto: Vierailu Stonehengessä voi kestää 1 tunnista 1,5 tuntiin. Vaikka se ei ehkä tunnukaan pitkältä ajalta, tämä on enemmän kuin tarpeeksi aikaa kiertää kivirakennelmat ja vierailla museossa. Toisaalta Bathin vierailun kesto riippuu valitsemistasi vaihtoehdoista, mutta kaiken kaikkiaan se voi kestää suunnilleen yhtä kauan kuin pysähdys Stonehengessä.
 • Mitä pukea päällesi: Vaikka lähtisit kesällä, älä koskaan unohda, että Britannian sää voi olla varsin vaihteleva. Yritä aina pukeutua mukaviin vaatteisiin ja sääennusteesta riippuen riittävän lämpimiin vaatteisiin, jotta olosi ei ole epämukava. Myös kenkien on oltava mukavat, koska kävelet melko pitkään ja Stonehengen pinta on melko epätasainen. Älä myöskään unohda ottaa varmuuden vuoksi mukaan mackintoshia.
 • Ruokapaikka: Jos et ole varannut ruokailuvaihtoehtoja, sinun on löydettävä sopiva ruokapaikka. Voit aina ottaa mukaan välipalaa, tai jos et löydä, voit käyttää paikallisia. Stonehengen vierailijakeskuksessa on sisällä ravintola, joka ei tosin vedä vertoja Lontoon parhaille, mutta voi silti olla hyvä paikka syödä. Bathissa puolestaan sinulla ei ole vaikeuksia löytää mieleistäsi paikkaa.
 • Lasten kanssa Stonehengeen ja Bathiin meneminen: Molemmissa paikoissa on tarpeeksi nähtävyyksiä, jotta lapset eivät kyllästy vierailun aikana. On selvää, että heillä on taipumus väsyä ennen aikuisia, mutta jos heidän huomionsa kiinnittyy, he voivat viettää upean päivän. Stonehengessä kannattaa hankkia lapsille ääniopas, jotta he voivat kuunnella erilaisia selityksiä näkemästään.
 • Tarkista sää ennen matkaa: Kuten aiemmin mainitsin, Britannian sää on usein melko arvaamaton. Tästä syystä suosittelen tarkistamaan sääennusteen hieman etukäteen, jotta voit valmistautua vierailuun.

Varaa matkasi kohteisiin Bath, Avebury ja Lacock Village