Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoon parhaat kaupungingosat

Lontoon maantieteessä on paljon muutakin kuin sen monumentit. Tutustu kanssani tämän ikonisen kaupungin merkittävimpiin kaupunginosiin!

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Lontoon parhaat kaupungingosat

Lontoon kadut | ©Peter Spencer

Lontoossa ei olisi mitään ilman kaupunginosia, jotka herättävät kaupungin eloon. On sanoinkuvaamatonta arvostaa sitä, miten jokainen Lontoon kaupunginosa on oma maailmansa kohokohtineen ja tärkeimpine nähtävyyksineen.

Tässä oppaassa tutustut joihinkin kaupungin tunnusomaisimpiin kaupunginosiin ja siihen, mitä kussakin niistä voi tehdä. Näin pääset tutustumaan todelliseen Lontooseen!

1. Marylebone

Marylebone| ©Oxyman
Marylebone| ©Oxyman

Marylebone on yksi niistä oudoista kaupunginosista, jotka onnistuvat silti antamaan sinulle tunteen, että olet juuri törmännyt yhteen Lontoon salaisista paikoista.

Se on hillitympi kaupunginosa kuin sen vilkas naapuri Oxford Circus. Kortteli kiemurtelee hiljaisten, tyylikkäiden katujen ja kiehtovien käytävien halki ja tarjoaa hyvin kodikkaan tunnelman.

Marylebonen läpi kuljeskellessasi pääset Daunt Booksiin (yksi Lontoon kaupungin ja koko Yhdistyneen kuningaskunnan merkittävimmistä kirjakaupoista) ja ennen kaikkea voit arvostaa selvästi australialaista tunnelmaa, varsinkin kun saavut Daisy Greeniin.

Varaa henkilökohtainen yksityinen kierros Lontoossa

2. Camden

Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios
Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios

Olipa kerran pieni kaupunki nimeltä Camden Lontoon keskustan laitamilla. Sitten tulivat junat, kanavat ja varastot, sitten psykedeeliset lapset, punkkarit ja loistava nuori laulaja Amy Winehouse (Camdenin leijona). Ja, Viola, kaupunginosasta tuli yksi Lontoon ikonisimmista ja kuuluisimmista.

Nykyään Camden on jälleen kerran keskellä kehitystä. Uusia yrityksiä tulvii tähän Luoteis-Lontoon kaupunginosaan, ja yhä useammat kahvilat ja ravintolat avaavat ovensa.

Jos sinulla on aikaa ja matkustat Lontoossa vähintään 7 päivää, suosittelen piipahtamaan tässä ikonisessa kaupunginosassa, sen tunnelma on kummallisen erilainen ja voit jopa ottaa kuvan Amyn patsaan kanssa!

Varaa salainen kierros Lontoon keskustassa

3. Battersea

Battersean voimalaitos ilmasta| ©EG Focus
Battersean voimalaitos ilmasta| ©EG Focus

Intensiivisen kasvojenkohotuksen jälkeen, jonka ansiosta alue sai oman metroaseman ja satoja nuoria ja vähemmän nuoria pariskuntia muutti Battersea Power Stationin uuteen asuinalueeseen, Battersean jokirantaravintoloiden ja putiikkien paraatin ansiosta kaupunginosan suosio nousi jälleen kerran.

Asuinalue ei kuitenkaan rajoitu pelkästään edellä mainittuihin, vaan se loistaa entistäkin kirkkaammin vanhoihin rautatiekaariin sijoitetun Archlight-elokuvateatterin ja joen varrella sijaitsevan Battersea Parkin ansiosta, joka luo kauniin vihreän mikroilmaston.

.

4. Shoreditch

Kävelyretki Shoreditchin läpi| ©robertharding
Kävelyretki Shoreditchin läpi| ©robertharding

Vuodet eivät tunnu vaikuttavan Shoreditchiin, sillä energialla, jonka näillä kaduilla tuntee, ei tunnu olevan loppua eikä vanhentumispäivää.

Päivisin omalaatuiset ravintolat tarjoilevat asiakkailleen leivonnaisia, ja yöllä baarit ja yökerhot, joista osa on maailman parhaita, heräävät eloon aamuyön pikkutunneille asti.

Lisäksi Shoreditch on epäilemättä yksi Lontoon vilkkaimmista yöelämän alueista. Jos juhliminen on siis sinun juttusi, älä epäröi sisällyttää sitä Lontoon yöelämäkierroksellesi.

Varaa Lontoon yökierros

5. Hackney Central

Hackney Central| ©Daniel Lynch
Hackney Central| ©Daniel Lynch

Vaikka Hackney Central ei kuulu niihin Lontoon kaupunginosiin, jotka saavat ansaitsemansa huomion, ajat ovat muuttumassa, ja alueesta on tulossa yksi Lontoon suosituimmista alueista, etenkin kesäisin Lontoossa.

Kyseessä on alue, jossa on maanalainen yöelämä, ruokailumahdollisuuksia ja vilkkaat viikonloppumarkkinat, joissa pubit ja ravintolat levittäytyvät kaduille ja luovat intiimin naapurustotunnelman, jossa on yhteisöllinen mentaliteetti. Moth Housesta Mare Streetille on paljon nähtävää.

Varaa yksityinen ajokierros Lontoossa

6. Camberwell

Kävely Camberwellissä| ©Reading Tom
Kävely Camberwellissä| ©Reading Tom

Monien lontoolaisten mielestä tämä on yksi kaupungin houkuttelevimmista ja huomiota herättävimmistä kaupunginosista, ja Camberwellin asukkaat ovat ylpeitä omasta itsenäisestä kylästään suurkaupungin sisällä.

Camberwellissa on omituisia kahviloita, kaikenlaisia putiikkeja ja ravintoloita, joissa on paljon tarjottavaa. Lisäksi se on yksi parhaista paikoista syödä, ja löydät sen varmasti joltakin Lontoon parhaista ruokakierroksista.

Se on myös kaupunginosa, jossa vallitsee hilpeä ilmapiiri, jota Camberwell College of Artin läsnäolo ruokkii suoraan. Yksi kaupunginosan merkittävimmistä puolista on kuitenkin sen musiikillinen lahjakkuus. Jos lähdet Lontooseen syksyllä, näet jazzin kukoistavan baareissa ja pubeissa iltaisin, ja jos päätät lähteä Lontooseen kesällä, kuulet karibialaisen musiikin soivan.

Varaa ruokakierros Lontoossa

7. Covent Garden

Joulu Covent Gardenissa| ©Jorge Franganillo
Joulu Covent Gardenissa| ©Jorge Franganillo

Jos etsimme suosittuja kaupunginosia, emme voi jättää pois Covent Gardenia, joka on ehkä yksi mielenkiintoisimmista ja joka kannattaa ehdottomasti sisällyttää Lontoon-kierrokseen. On totta, että Lontoon tärkeimpien muistomerkkien näkeminen on pakollista, mutta älkäämme unohtako sitä tunnetta, joka syntyy kävellessänne kaupungin tunnetuimpien kaupunginosien mukulakivikaduilla, puhtaasti lontoolaista tunnetta.

Kaupunginosan mukulakivikadut kiemurtelevat keskustorin läpi. Naapurustossa syntyneet ja kasvaneet katutaiteilijat kutsuvat näitä kierroksia usein "käveleviksi kodeikseen", ja kodikkaan tunnelman huomaat heti Covent Gardeniin astuessasi.

Tunnetuimpiin paikkoihin kuuluvat muun muassa Sushi Samba, trendikäs japanilainen ravintola, ja Red Farm, yksi kaupungin rakastetuimmista pubeista.

Varaa salainen kierros Lontoon keskustassa

8. Soho

Sohon kadut| ©CK Travels
Sohon kadut| ©CK Travels

Soho on se osa Lontoota, joka ei koskaan lakkaa muuttumasta ja kehittymästä, se on kuin perhonen jatkuvassa muutosprosessissa. Vaikka olisitkin Lontoossa vain päivän, jos et ole jumissa hotellissasi, päädyt todennäköisesti kulkemaan Sohon läpi.

Soho on yksi Lontoon ikonisimmista kaupunginosista, ja se rajoittuu Oxford Streetiin, Regent Streetiin, Leicester Squareen ja Charing Cross Roadiin.

Sohon energiset kadut West Endissä tarjoavat sekoituksen ravintoloita, yöelämää ja ostosmahdollisuuksia.

Yhtäältä Dean Street, Frith Street, Beak Street ja Old Compton Street ovat päivä- ja yöelämän keskus, ja Ronnie Scott's -jazzklubi on viihteen huippu. Toisaalta, jos olet teatterin ystävä, suosittelen Shaftesbury Avenueta - puhdasta näyttämötaidetta!

Ja lopuksi, jos kuulut niihin, jotka eivät voi lähteä ostamatta matkamuistoja, suosittelen seuraamaan seuraavia katuja: Carnaby Streetin, Oxford Streetin ja Regent Streetin katuja, ostat varmasti jotain!

9. Dalston

Ridley Road Market Dalstonissa| ©Jim Linwood
Ridley Road Market Dalstonissa| ©Jim Linwood

Dalstonista löytyy paljon muutakin hyvää kuin runsaasti turkkilaisia ravintoloita.

Itse asiassa tässä Itä-Lontoon kaupunginosassa on paljon muutakin kuin mitä silmä näkee. Dalston on varmasti paikka, joka kokoaa yhteen kaikenlaisia aktiviteetteja:

Dalston on varmasti paikka, joka kokoaa yhteen kaikenlaisia aktiviteetteja, ja tässä kaupunginosassa voi elää vaikka koko elämänsä eikä jää mistään paitsi.

10. South Bank

London Eye kaukaa| ©Martie Swart
London Eye kaukaa| ©Martie Swart

South Bankissa sijaitsee yksi Lontoon parhaista markkinoista, mutta tämä Thamesin etelärannalla sijaitseva paikka tarjoaa paljon muutakin kuin Borough Marketin kuuluisat ruokakojut. Se on myös vilkas kaupunginosa ja Lontoon kulttuurielämän sydän.

Tässä kuuluisassa kaupunginosassa sijaitsevat Shakespearen alkuperäinen Globe-teatteri, Brittiläisen taiteen kansallisgalleria (Tate) ja upea Wobbly Bridge (tunnetaan myös nimellä Millennium Bridge), joka on pakollinen nähtävyys, jos valitset Harry Potter -kierroksen.

Lisäksi sen uskomattoman sijainnin ansiosta sieltä on upeat näkymät joelle (myös Thames-joen risteilyille) ja joihinkin Lontoon tärkeimpiin maamerkkeihin.

11. Notting Hill

Portobello Market| ©Wikimedia
Portobello Market| ©Wikimedia

Vaikka kaupunginosan pohjoisosassa on sosiaalisesti huono-osaisia alueita, eikä sitä toisinaan pidetä kunnon kaupunginosana, se on itse asiassa yksi Lontoon tunnetuimmista, ja siellä on useita merkittäviä alueita, kuten Portobello Market, josta on tullut merkittävä matkailunähtävyys.

Jos olet Lontoossa elokuussa, et myöskään voi jättää väliin Nothing Hill -karnevaalia, jota monet pitävät Euroopan suurimpana karnevaalina. Sen lisäksi sen esiintyminen elokuvissa on myös kiitettävää. Ylistetty Nothing Hill -elokuva kuvattiin kokonaan kaupunginosassa.

12. Brixton

Brixtonin markkinat| ©Willy Barton
Brixtonin markkinat| ©Willy Barton

Brixton on vaatimaton, vilkas ja monikulttuurinen kaupunginosa. Sillä on oma ruokapaikkansa, Brixton Market, josta voi ostaa katuruokaa ja vintage-tuotteita. Maatilojen tuotteita on paljon myynnissä, mikä kuvastaa kaupunginosan karibialaisia juuria.

Alueella on myös Brixton Village -niminen alue, joka on täynnä ravintoloita ja viihdepaikkoja.

Sukupolvien, etnisten ryhmien ja elämäntyylien vastakkainasettelu on yksi tämän rakastetun kaupunginosan tunnetuimmista piirteistä.

13. Hampstead

Hampsteadin kaupunginosa| ©Christine Matthews
Hampsteadin kaupunginosa| ©Christine Matthews

Hampsteadia, joka muistuttaa kylää, on pitkään pidetty yhtenä pääkaupungin ylellisimmistä ja halutuimmista kaupunginosista.

Hampstead on kuuluisa vehreistä aukeistaan, joten suosittelen viettämään päivän kävelyllä Heathissa(yksi Lontoon parhaista puistoista), tutustumalla historiallisiin kirjakauppoihin ja selailemalla paikallisia keramiikkakauppoja.

Varaa henkilökohtainen yksityinen kiertoajelu Lontooseen