Mitä tehdä Lontoossa 6 päivässä

Jos sinulla on kuusi päivää aikaa tutustua Lontooseen, ehdit nähdä suurimman osan sen nähtävyyksistä. Jos järjestät oleskelusi hyvin, voit tehdä retken jopa kaupungin laitamille.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 6 päivässä

Millennium Bridge, Lontoo | ©Jonathan Chng

Matkan järjestäminen tarkoittaa usein sitä, että joudut valitsemaan, mihin voit tutustua ja mihin et voi aikarajoitusten vuoksi tutustua. Koska Lontoossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, matkasuunnitelma on mietittävä hyvin, sillä se voi olla kokeneellekin matkailijalle ylivoimainen. Lontoossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että matkasuunnitelmasi on oltava hyvin harkittu, sillä se voi olla ylivoimainen kokeneellekin matkailijalle.

Tämä kuuden päivän Lontoon matkasuunnitelma sisältää tärkeimmät nähtävyydet Lontoon Towerista British Museumiin sekä päiväretken erittäin suositeltavaan Stonehengeen. Muista, että paras tapa nauttia olostasi on olla joustava, jotta voit muuttaa matkasuunnitelmaasi matkan varrella, jos löydät jotakin, joka kiinnostaa sinua erityisesti.

Päivä 1: tutustu Westminsterin alueen tärkeimpiin nähtävyyksiin

Kaartin vaihtuminen| ©Mark Leishman
Kaartin vaihtuminen| ©Mark Leishman

Yksi parhaista paikoista aloittaa tutustuminen Britannian pääkaupunkiin on Westminsterin alue. Se on edelleen kaupungin kulttuurinen ja poliittinen keskus, ja sieltä löytyy joitakin kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Buckinghamin palatsi ja vartijan vaihtuminen

Päivän ensimmäisen vierailun voi tehdä muun kierroksen tavoin kävellen, mutta jos haluat, voit varata Lontoon kiertoajelubussin, joka vie sinut ympäri aluetta. Buckinghamin palatsi on varmasti useimpien bussien reitillä.

Samoin Buckinghamin palatsin vierailun varaaminen vartijanvaihtoseremonian yhteydessä on matkasi ehdoton edellytys. Se on yksi koko Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisimmista rakennuksista, sillä se on Britannian kuninkaan ja kuningattaren pääasuinpaikka. Sen lisäksi, että monet matkailijat vierailevat itse palatsissa, he tulevat tänne toivoen voivansa nähdä Lontoossa kuuluisan vartijanvaihdon, joka järjestetään noin klo 10.30-11.00 aamulla.

Varaa Big Bus -kiertoajelubussi Lontoossa

Sisään Westminster Abbeyyn

Matkalla seuraavalle vierailullesi voit viettää aikaa St James Parkissa, joka on yksi Lontoon parhaista puistoista. Jos olet onnekas, saatat nähdä joitakin sen järvissä eläviä pelikaaneja. Se on myös loistava paikka kahvitteluun ennen kuin jatkat matkaa Westminster Abbeyyn.

Westminster Abbey on yksi Englannin tärkeimmistä kirkoista sekä arkkitehtuurinsa että historiansa vuoksi. Se on vierailun arvoinen, vaikka suosittelen, että ostat liput Westminster Abbeyyn etukäteen tai olet ostanut esimerkiksi London Passin, joka sisältää sen.

Vierailun aikana näet joidenkin Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisimpien historian henkilöiden haudat. Siellä lepäävät myös Englannin monarkkien jäännökset. Saadaksesi siitä kaiken irti, suosittelen käyttämään sisäänkäynnin yhteydessä tarjottavaa ääniopasta.

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyyn

Kävele Trafalgar Squaren läpi ja nauti National Galleryn taiteesta.

Jatka kierrosta Abbeysta Trafalgar Squarelle, joka on yksi kaupungin suosituimmista ja tunnetuimmista aukioista. Täältä löydät kuuluisan amiraali Nelsonin patsaan ja toisen, neljää leijonaa esittävän patsaan.

Halutessasi lähes kaikki Lontoon järjestetyt kiertoajelut kattavat tämän alueen, ja yleensä oppaat kertovat aukiolla tapahtuneesta historiasta.

Aukiolla kävelyn lisäksi taiteen ystävien kannattaa ehdottomasti varata vierailu Kansallisgalleriaan, jonne on vapaa pääsy.

Galleriassa on yksi maailman parhaista maalaustaidekokoelmista, ja se on erikoistunut eurooppalaisiin taiteilijoihin 1200-luvulta 1900-luvulle. Voit nauttia muun muassa Rembrandtin, Tizianin, Velázquezin ja Van Goghin teoksista.

Varaa henkilökohtainen opastettu kierros Lontoossa

Matkalla Big Benille Downing Streetin kautta

Big Ben ja parlamentti, Lontoo| ©Lucas Davies
Big Ben ja parlamentti, Lontoo| ©Lucas Davies

Trafalgarin aukiolta käännytään Whitehall Streetille, joka johtaa parlamentin aukiolle. Matkan varrella näet vuonna 1698 palaneen palatsin säilyneen osan, johon kuuluu Rubensin maalaama katto.

Kävelymatka kulkee ennen edellä mainitulle Parliament Squarelle pääsyä kuuluisan Downing Streetin kautta, jossa sijaitsee Britannian pääministerin virallinen asunto, nimittäin numero 10.

Tämän aukion toisella puolella on Westminsterin palatsi, joka tunnetaan myös nimellä parlamenttitalo. Tässä rakennuksessa sijaitsee torni, joka tunnetaan virheellisesti nimellä Big Ben. Todellisuudessa tämä nimi viittaa vain siellä sijaitsevaan kelloon, mutta ajan myötä monet ihmiset ovat käyttäneet sitä koko tornista.

Westminsterin silta

Kun olet käynyt kaikissa edellä mainituissa kohteissa, voit kävellä läheisen Westminster Bridge -sillan yli ja ihailla näkymiä parlamenttitaloon ja joelle.

Kellonajan vuoksi on melko todennäköistä, että etsit ruokapaikan Thamesin rannalta. Toinen hyvä vaihtoehto on varata jokin Lontoon mielenkiintoisista yökierroksista, joiden avulla näet Lontoon nähtävyydet eri näkökulmasta.

Varaa Lontoon yöbussikierros

Päivä 2: Thamesin varrella

Lontoon torni| ©Francesco Gasparetti
Lontoon torni| ©Francesco Gasparetti

Matkan toinen päivä keskittyy myös Lontoon keskustaan, mutta tässä tapauksessa keskitytään Englannin suurimman joen, Thamesin, varrella sijaitseviin nähtävyyksiin. Suositeltu matkareitti alkaa Tower of Londonista ja päättyy London Eye-näköalapaikalle.

Sisäänkäynti Lontoon Toweriin

Päivä alkaa vierailulla Tower of Londoniin, entiseen linnoitukseen, jota käytettiin vankilana yli 900 vuotta. Monet kruunun arvostelijat vangittiin siellä, ja se oli kuuluisa siellä suoritetuista kidutuksista ja teloituksista.

Lontoon Toweriin päätyneiden onnettomien joukossa on sellaisia merkittäviä henkilöitä kuin Anne Boleyn, Thomas More ja kuningatar Jane Grey.

On erittäin suositeltavaavarata vierailu Lontoon Towerin sisätiloihin, erityisesti kruununjalokiviä esittelevään näyttelyyn, kappeliin ja Valkoiseen torniin. Jos olet onnekas, saatat myös nähdä siellä asuvia korppeja, joista kerrotaan mielenkiintoinen legenda.

Osta liput Tower of Londoniin

Rentoudu Thamesilla pienellä risteilyllä

Kun olet ihaillut Tower of Londonin nähtävyyksiä, voit halutessasi :::link|text=varata aikaa risteilylle Thamesilla|element=pa-2233:::.

Tarjolla on melko laaja valikoima Thamesin risteilyjä, samoin kuin Thamesin risteilyjen hinnat. Jotkut niistä on suunniteltu iltaristeilyiksi, kuten Thames-risteilyt, joihin sisältyy illallinen, kun taas toiset yhdistävät Thames-risteilyn ja vierailun London Eye -näköalapaikalla.

:::link|text=Varaa Thamesin risteily|element=pa-2233:::

Kaksi Lontoon kuuluisinta siltaa: Tower Bridge ja London Bridge

Tornin silta| ©Charles Postiaux
Tornin silta| ©Charles Postiaux

Vaikka olet ehkä jo nähnyt ne risteilyn aikana, kannattaa myös kävellä jokea pitkin katsomaan kahta kaupungin kuuluisinta siltaa: Tower Bridgeä ja London Bridgeä.

Vaikka molemmissa silloissa on omat näyttelyt, kierrosta kannattaa jatkaa ajallisista syistä. Joka tapauksessa voit aina valita toisen niistä ja improvisoida sen jälkeen.

Lontoon vankityrmä

Seuraavat pysähdykset edellyttävät paluuta Westminster Bridgen alueelle. Ensinnäkin, jos pidät teemasta, kannattaa ostaa liput London Dungeoniin.

Kyseessä on interaktiivinen nähtävyys, joka kertoo kaupungin synkemmästä historiasta ja säikäyttää varmasti pelokkaimmankin toisinaan. Jos luulet, että se on liikaa hahmollesi, ei kovin kaukana ole Lontoon Sea Life London Aquarium.

Varaa liput kohteeseen Sea Life London

Kiipeä London Eyeen ja nauti näköalasta

Jos edellinen vierailu ei ollut heikkohermoisille, London Eye, näyttävä 135 metriä korkea maailmanpyörä, saattaa saada huimauksesta kärsivät värisemään.

Jos tämä ei ole sinun tapauksessasi, suosittelen ostamaan liput London Eye -pyörään etukäteen, jotta pääset nauttimaan parhaista näkymistä London Eye -pyörästä.

Kellonajasta riippuen kannattaa etsiä jokin London Eye -silmän ympärillä olevista ravintoloista, jossa voi käydä syömässä.

.

Osta liput London Eyeen

3. päivä: Tutustu historiaan British Museumissa ja St Paulin katedraalissa ja käy lopuksi musikaalissa.

Sisäänpääsy British Museumiin| ©Patrick
Sisäänpääsy British Museumiin| ©Patrick

Matkan puolivälissä on aika vierailla toisessa museossa ja yhdessä Yhdistyneen kuningaskunnan tärkeimmistä kirkoista. Periaatteessa tämän päivän kiertoajelun voi tehdä kävellen, mutta jos jalkasi alkavat antaa periksi, tässä on pieni opas siitä, miten pääset liikkumaan Lontoon metrolla.

Brittiläinen museo

Tämä on epäilemättä yksi Lontoon parhaista museoista sekä suuren kokoelmansa että tilojensa ansiosta.

Sisäänpääsy on ilmainen, ja museo on niin suuri, että kannattaa varata opastettu kierros British Museumiin. Todellisuudessa siihen menisi useita päiviä, mutta sinun on tyydyttävä ainakin pariin tuntiin.

Paras tapa ottaa tästä ajasta kaikki irti on ottaa mukaan sisäänkäynnin yhteydessä tarjottava kartta sekä englanninkielinen ääniopas.

Varaa vierailu British Museumiin

Napatkaa jotain syötävää Covent Gardenissa

Kun jatkat kävelyä, saavut tunnelmia ja taikaa täynnä olevalle aukiolle: Covent Gardeniin. Täältä löydät vanhat kukkamarkkinat, ja nykyään täällä on lukuisia katutaiteilijoita, ravintoloita, pubeja ja ruokakojuja.

Jos matkustat lasten kanssa, tällä aukiolla sijaitsee museo, josta lapset yleensä pitävät: Lontoon liikennemuseo.

St Paulin katedraali, maan elävää historiaa

On tärkeää ostaa liput St Paulin katedraaliin, sillä se on yksinkertaisesti henkeäsalpaava. Itse asiassa se on kooltaan toiseksi suurin Rooman Pietarinkirkon jälkeen.

Sen sisätilat lisäävät entisestään tunnetta siitä, että olet ainutlaatuisessa paikassa, joka on epäilemättä yksi Lontoon hienoimmista monumenteista. Upeasta yleiskoristelusta erottuvat sen kattoja koristavat freskot. Vieraillessasi siellä on ehdottomasti noustava kupoliin ja mentävä kryptaan.

Kuten muihinkin Lontoon maamerkkeihin, St Paul's Cathedralin pääsylippu sisältää mielenkiintoisen ääniopastuksen.

Osta lippu St Paulin katedraaliin

Nykytaiteen ystäville: Tate Modern

Kun lähdet katedraalista, ylitä Millennium Bridge -silta ja saavu yhteen maailman nykytaiteen temppelistä: Tate Moderniin. Jo pelkästään museon sijaitseva rakennus on vierailun arvoinen, sillä se oli ennen Banksiden voimalaitos.

Tate Moderniin on vapaa pääsy, ja sen sisällä on joitakin nykytaiteen tunnetuimpia teoksia, jotka kannattaa nähdä , jos varaat opastetun kierroksen. Mukana on muun muassa **Picasson, Warholin, Salvador Dalín ja Monet'**n kaltaisia taiteilijoita.

Varaa opastettu kierros Tate Moderniin Lontoossa

Katso musikaali

Kun olet nauttinut nykytaiteen mestareista, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen, yksinkertaisempi, on syödä illallinen ja palata hotelliin. Toinen vaihtoehto, jota suosittelen, on mennä Lontoon West Endiin nauttimaan Lontoon parhaista West Endin musikaaleista.

Osta lippuja musikaaliin Lontoossa

4. päivä: Päiväretki Stonehengeen

Stonehengen syyspäiväntasauksen aikaan| ©Stonehenge Stone Circle
Stonehengen syyspäiväntasauksen aikaan| ©Stonehenge Stone Circle

Neljäntenä päivänä voisi olla hyvä idea lähteä Lontoon asfaltilta matkalle Lontoon laitamille. Olen valinnut Lontoosta käsin tutustuttavista kohteista Stonehengen, sekä sen oman kiinnostavuuden vuoksi että siksi, että vierailun voi yhdistää esimerkiksi Bathin kaltaisten kauniiden paikkojen kanssa.

Voit tehdä tämän vierailun joko omin päin tai vuokrata Lontoosta Stonehengeen retken, jonka määränpää on tämä paikka. Ensimmäisessä tapauksessa on tärkeää ottaa huomioon se, mitä selitän artikkelissani Miten päästä Stonehengeen Lontoosta ja tutkia sekä hyviä että huonoja puolia.

Retki Stonehengeen ja Bathiin

Jotta voisit hyödyntää aikasi mahdollisimman hyvin, suosittelen retkeä, jossa yhdistetään Stonehengen megaliittinen monumentti ja Bathin kaupunki.

Stonehenge on epäilemättä yksi maailman maagisimmista paikoista, ja kesäpäivänseisauksen kaltaiset hetket Stonehengessä kuuluvat niihin kokemuksiin, jotka jäävät mieleen. Kun saavut paikalle, voit pohtia tuhansia vuosia sitten luotuja rakenteita ja oppia jotain siitä, miten esi-isämme elivät tuolloin.

Bathia puolestaan pidetään yhtenä koko maan vaikuttavimmista kaupungeista. Sen nimen antaneen roomalaisen kylpylän lisäksi sen kaduille on ripoteltu lukuisia muitakin nähtävyyksiä.

Varaa matkasi Stonehengeen

5. päivä: Kierros kaupungin puistoissa ja yhdellä sen vaikuttavimmista markkinoista

Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios
Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios

Stonehengessä ja Bathissa vietetyn kiireisen päivän jälkeen viidennen päivän voi aloittaa vierailulla Camden Towniin ja sen markkinoille ja jatkaa rauhallisella kävelyllä Hyde Parkissa. Lopuksi voit valita, seuraatko Sherlock Holmesin jalanjälkiä vai menetkö maailman kuuluisimpaan vahakabinettiin.

Camden Town ja markkinat

Kun olet ottanut kuvia suosikkihahmojesi kanssa, kannattaa etsiä metroasemaa, joka johtaa Camden Towniin. Tässä elvytetyssä kaupunginosassa on Lontoon kuuluisimmat katumarkkinat. Sen näkemiseen kokonaisuudessaan menee yleensä pari tuntia.

Nämä markkinat sijaitsevat paikassa, joka on näkemisen arvoinen: kahden kauniin kanavan välissä Camden Townin kaupunginosassa. On erittäin mielenkiintoista kierrellä ympäri kaikkia kojuja, joita täältä löytyy, käsityökioskeista kaikenlaisiin ruokakojuihin.

Piknik Regent's Parkissa

Jos haluat lounastaa Candem Marketia rauhallisemmassa paikassa, hyvä vaihtoehto on mennä Regent's Parkiin, joka on toinen kaupungin tunnettu puisto. Se on täydellinen paikka piknikille supermarketissa tai pikaruokaravintolassa tehtyjen ostosten jälkeen.

Regent Park ei ole ainoa vaihtoehto rennolle lounaalle. Lähistöllä on Primrose Hill, toinen puisto, josta on myös upeat näkymät kaupunkiin.

Jos sää on huono, mikä ei ole Lontoossa epätodennäköistä, voit aina mennä paikalliseen pubiin. Siinä tapauksessa suosittelen The Volunteeria.

Varaa pyöräretki Lontoon puistoihin ja puutarhoihin

Kävele Hyde Parkissa

Hyde Park| ©Alberto Aguilera
Hyde Park| ©Alberto Aguilera

Hyde Park on epäilemättä yksi Lontoon hienoimmista puistoista. Sen sisäänkäynnille on myös helppo päästä Buckinghamista, sillä matka taittuu mukavalla kävelyllä.

Jos vierailet Lontoossa kesällä, voit sen poluilla kulkemisen lisäksi etsiä Peter Panin patsaan, Kensingtonin palatsin tai halutessasi vuokrata veneen puiston keskusjärvellä.

Jos taas vierailet Lontoossa talvella, Hyde Parkissa on yksi kaupungin vilkkaimmista ja hauskimmista joulumarkkinoista.

Astu Sherlock Holmesin aikakauteen Baker Streetillä

Sherlock Holmes -tarinoiden miljoonilla faneilla on Lontoossa ollessaan pakollinen vierailukohde: talo, johon Arthur Conan Doyle asetti historian kuuluisimman salapoliisin asuinpaikan.

Talo, joka on nykyään muutettu hahmolle omistetuksi museoksi, sijaitsee, kuten kaikki fanit tietävät, osoitteessa 221B Baker Street.

Madame Tussauds

Vaikka se ei olekaan kaikkien mieleen, ei ole epäilystäkään siitä, että Madame Tussauds -museo esittelee parhaita vahanukkeja kaikkialta maailmasta.

Sisällä voit nähdä tuhansia kuuluisia ihmisiä kaikkialta maailmasta urheilijoista näyttelijöihin, tiedemiehiin ja historian suurimpiin henkilöihin.

Osta lippu Madame Tussauds -museoon

6. päivä: Vieraile kaupungin tunnelmallisimmilla ostoskaduilla ja suuntaa The Shardille hyvästelemään kaupunki.

Näkymä The Shardin huipulta| ©Dimitry Anikin
Näkymä The Shardin huipulta| ©Dimitry Anikin

Monet matkailijat viettävät viimeisen päivänsä matkakohteessa matkamuistojen ostoksilla. Tällä kiertomatkalla olemme pyrkineet varmistamaan, että ostosten tekeminen ei tarkoita nähtävyyksien katselupäivän menettämistä. Niinpä matkasuunnitelmassa on mukana kaupungin tunnetuimmat ja tunnelmallisimmat ostoskadut, joilla on usein tärkeitä arkkitehtonisia nähtävyyksiä ja todella historiallisia kauppoja.

Seurustele Oxford Streetin tuhansien kävijöiden kanssa

Noin kahden ja puolen kilometrin pituinen katu on täynnä ravintoloita, pubeja ja kauppoja, joissa vierailee päivittäin tuhansia ja taas tuhansia lontoolaisia ja turisteja. Monet väittävätkin, että se on Euroopan vilkkain katu.

Jos kävelet katua pitkin Marble Archin suuntaan, tulet törmäämään yhteen Lontoon kuuluisimmista tavarataloista: Selfridgesiin, joka sijaitsee arkkitehtonisesti erittäin tärkeässä rakennuksessa.

Tämä katu on myös ehdoton kohde, jos olet Lontoossa joulun aikaan, sillä siellä on upeat jouluvalot ja -koristelut, joita pidetään kaupungin parhaina. Niistä voi nauttia marraskuun puolivälistä lähtien.

Kadun päässä on Marble Arch. Se on riemukaari, joka oli ennen Buckinghamin palatsin sisäänkäynnin kohdalla. Vielä nykyäänkin, nyt siirrettynä, se on yksi kaupungin tunnetuimmista kuvista.

Opastettu kierros kaupungin keskustassa

Jos sinulla on vähän aikaa ja haluat katsoa vielä viimeisen kerran Lontoon keskustan nähtävyyksiä, yksi parhaista vaihtoehdoista on osallistua opastetulle kierrokselle Britannian pääkaupungissa. Vaikka olisitkin jo nähnyt suurimman osan nähtävyyksistä, oppaan selitykset auttavat sinua ymmärtämään paremmin kaiken, missä olet jo aiemmin käynyt.

Varaa yksityinen ajokierros Lontoossa

Aloita ilta Piccadilly Circuksesta

Piccadilly Circus on West Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius
Piccadilly Circus on West Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius

Piccadilly Circus on epäilemättä Lontoon tunnetuin risteys ja tärkeä pysähdyspaikka monille kaupungin nähtävyyksille.

Joidenkin mielestä se on Lontoon vastine New Yorkin Times Squarelle. Vain muutaman minuutin matkan päässä on joitakin kaupungin suosituimmista ostoskaduista.

Kuljeskele päämäärättömästi Sohon kaduilla.

Yksi miellyttävimmistä asioista kaupungissa on yksinkertaisesti vaeltaa ympäriinsä päämäärättömästi. Lontoon Soho on epäilemättä paras paikka tähän. Tältä alueelta löydät useita teattereita ja hyvän määrän kulttibaareja.

Yksi niistä paikoista, joita et voi jättää väliin, on Carnaby, Sohon kuuluisin katu. Sen tunnelma ja ylenpalttiset joulukoristeet ovat tehneet siitä pakollisen nähtävyyden kaikille Lontoossa tähän aikaan vuodesta vieraileville.

Suosittelen, että kun kävelet tätä katua pitkin, etsi oikealta puolelta kaunis galleria, jonka kyltissä lukee Kingly Court. Sisällä on ihana avoin sisäpiha ja kaksi kerrosta täynnä ravintoloita ja terasseja.

Hyvästele Lontoo The Shardista avautuvien parhaiden näköalojen avulla

Ei voi olla parempia jäähyväisiä Lontoolle kuin The Shard, moderni pilvenpiirtäjä, josta löydät The Shardin vaikuttavan näköalatasanteen, josta avautuvat parhaat näkymät Lontooseen.

Samasta rakennuksesta löydät myös upean Shard-ravintolan. Voit ruokailla täällä tai kävellä alueella etsimässä ruokapaikan The Shardin läheltä.