Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Lontoossa 6 päivässä

Jos sinulla on kuusi päivää aikaa tutustua Lontooseen, ehdit nähdä suurimman osan sen nähtävyyksistä. Jos järjestät oleskelusi hyvin, voit jopa tehdä retken kaupungin laitamille.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 6 päivässä

Millennium Bridge, Lontoo | ©Jonathan Chng

Usein matkan järjestäminen tarkoittaa sitä, että on valittava, mitä voi vierailla ja mitä ei voi aikarajoitusten vuoksi vierailla. Koska Lontoossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, matkasuunnitelma on mietittävä hyvin, sillä Lontoossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että kokeneimmallekin matkailijalle se voi olla ylivoimainen.

Tämä kuuden päivän Lontoon matkaohjelma sisältää Lontoon tärkeimmät nähtävyydet Tower of Londonista British Museumiin sekä päiväretken erittäin suositeltavaan Stonehengeen. Muista, että paras tapa nauttia olostasi on olla joustava, jotta voit muuttaa matkasuunnitelmaasi matkan varrella, jos löydät jotakin, joka kiinnostaa sinua erityisesti.

1. päivä: tutustu Westminsterin alueen tärkeimpiin nähtävyyksiin

Vartijan vaihtuminen| ©Mark Leishman
Vartijan vaihtuminen| ©Mark Leishman

Yksi parhaista paikoista aloittaa tutustuminen Britannian pääkaupunkiin on Westminsterin alue. Tämä on edelleen kaupungin kulttuurinen ja poliittinen keskus, ja täällä sijaitsee joitakin kaupungin nähtävyyksistä.

Buckinghamin palatsi ja vartijan vaihtuminen

Päivän ensimmäinen vierailu voidaan tehdä muun kierroksen tapaan kävellen, vaikka halutessasi voitkin tutkia Lontoon nähtävyyksiä kiertäviä busseja, jotka kiertävät aluetta. Buckinghamin palatsi on varmasti useimpien niistä reitillä.

[---ocio/palaciobuckingham-londres-historia-palaciosreales-cultura/20200818155430178321.html">Palacio de Buckingham](https://www.nuevatribuna.es/articulo/cultura<span data-type="non-translate-separator" translate="no){target="_blank" rel="noopener"} on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisimmista rakennuksista, sillä se on Britannian kuninkaan ja kuningattaren pääasuinpaikka. Sen lisäksi, että monet turistit vierailevat itse palatsissa, he tulevat tänne toivoen näkevänsä kuuluisan vartijavaihdon, joka tapahtuu noin klo 10:30-11:00 aamulla.

.

Varaa retkibussi

Astu sisään Westminster Abbeyyn

Matkalla seuraavalle vierailulle voit viettää aikaa St James Parkissa, joka on yksi Lontoon parhaista puistoista. Jos olet onnekas, saatat nähdä joitakin sen järvissä eläviä pelikaaneja. Se on myös loistava paikka kahvitteluun ennen kuin jatkat matkaa Westminster Abbeyyn.

Westminster Abbey on yksi Englannin tärkeimmistä kirkoista sekä arkkitehtuurinsa että historiansa vuoksi. Se on vierailun arvoinen, vaikka suosittelen, että sinulla on liput Westminster Abbeyyn etukäteen tai että olet ostanut Lontoon nähtävyyskortin, joka sisältää sen.

Vierailun aikana näet joidenkin Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisimpien historian henkilöiden haudat. Tänne on myös laskettu lepäämään Englannin monarkkien jäännökset. Jotta saatte siitä kaiken irti, suosittelen käyttämään sisäänkäynnin yhteydessä tarjottavaa ääniopasta.

.

Varaa vierailusi Westminster Abbeyyn

Kävele Trafalgar Square -aukiolla ja nauti National Galleryn taiteesta.

Luostarilta reitti jatkuu Trafalgarin aukiolle, joka on yksi koko kaupungin suosituimmista ja tunnetuimmista aukioista. Täältä löydät kuuluisan amiraali Nelsonin patsaan ja toisen neljän leijonan patsaan.

Halutessasi lähes kaikki järjestetyt Lontoon kierrokset vievät sinut tälle alueelle, ja yleensä oppaat kertovat alueen historiasta.

Sen lisäksi, että voit kuljeskella aukiolla jonkin aikaa, taiteen ystävillä on lähes pakollinen vierailukohde: Kansallisgalleria, jonne on vapaa pääsy.

Galleriassa on yksi maailman parhaista maalaustaidekokoelmista, ja se on erikoistunut eurooppalaisiin taiteilijoihin 1200-luvulta 1900-luvulle. Voit nauttia muun muassa Rembrandtin, Tizianin, Velázquezin ja Van Goghin teoksista.

.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

Kävele Big Benille Downing Streetin kautta

Big Ben ja parlamentti, Lontoo| ©Lucas Davies
Big Ben ja parlamentti, Lontoo| ©Lucas Davies

Käänny Trafalgar Squarelta Whitehall Streetille, joka johtaa Parliament Squarelle. Matkan varrella voit nähdä vuonna 1698 palaneen palatsin säilyneen osan, johon kuuluu Rubensin maalaama katto.

Ennen kuin saavut edellä mainitulle parlamenttiaukiolle, kävelymatka kulkee kuuluisan Downing Streetin läpi, jossa sijaitsee Britannian pääministerin virallinen asunto, nimittäin numero 10.

Aukiota koristavat useat patsaat, jotka esittävät historiallisia henkilöitä, sekä brittiläisiä (esimerkiksi Winston Churchill) että maailmanhistorian henkilöitä (muun muassa Abraham Lincoln ja Nelson Mandela).

Aukion toisella puolella on Westminsterin palatsi, joka tunnetaan myös parlamenttitalona. Tässä rakennuksessa sijaitsee torni, joka tunnetaan virheellisesti nimellä Big Ben. Todellisuudessa tämä nimi viittaa vain siellä sijaitsevaan kelloon, mutta ajan myötä monet ihmiset ovat käyttäneet sitä koko tornista.

Westminsterin silta

Kun olet käynyt kaikissa edellä mainituissa paikoissa, voit kävellä läheisen Westminsterin sillan yli ja ihailla parlamenttitalon ja joen näkymiä.

Tähän aikaan päivästä on melko todennäköistä, että etsit ruokapaikkaa Thamesin rannalta. Toinen hyvä vaihtoehto on varata yksi Lontoon mielenkiintoisista yökierroksista, joiden avulla voit nähdä Lontoon nähtävyydet eri näkökulmasta.

Varaa yökierros Lontoossa

Päivä 2: Thamesia pitkin

Lontoon torni| ©Francesco Gasparetti
Lontoon torni| ©Francesco Gasparetti

Matkan toisena päivänä keskitytään myös Lontoon keskustaan, mutta tässä tapauksessa keskitytään Englannin suurimman joen, Thamesin, varrella sijaitseviin nähtävyyksiin. Suositeltava matka alkaa Tower of Londonista ja päättyy London Eye-näköalapaikalle.

Astu sisään Lontoon Toweriin

Päivä alkaa vierailulla Tower of Londoniin, entiseen linnoitukseen, jota käytettiin vankilana yli 900 vuotta. Monet kruunun arvostelijat vangittiin täällä, ja se oli kuuluisa kidutuksista ja teloituksista.

Lontoon Toweriin päätyneiden epäonnisten joukossa on sellaisia merkittäviä henkilöitä kuin Anne Boleyn, Thomas More ja kuningatar Jane Grey.

Vierailu Tower of Londonin sisätiloissa on erittäin suositeltavaa, erityisesti kruununjalokiviä, kappelia ja valkoista tornia esittelevän näyttelyn vuoksi. Jos olet onnekas, voit myös nähdä siellä asuvia korppeja, joista kerrotaan mielenkiintoinen legenda.

Osta lippu Lontoon Toweriin

Rentoudu Thamesia pitkin lyhyellä risteilyllä

Kun olet ihaillut Tower of Londonin nähtävyyksiä, voit viettää aikaa lyhyellä risteilyllä Thamesia pitkin.

Näiden risteilyjen valikoima on varsin laaja, samoin kuin Thamesin risteilyjen hinnat. Osa niistä on suunniteltu iltaristeilyjä varten, kuten illallisristeilyjä, kun taas toiset yhdistävät Thames-risteilyn ja vierailun London Eye -näköalapaikalla

.

Varaa Thamesin risteily

Kaksi Lontoon kuuluisinta siltaa: Tower Bridge ja London Bridge

Tornin silta| ©Charles Postiaux
Tornin silta| ©Charles Postiaux

Vaikka olet ehkä jo nähnyt ne risteilylläsi, kannattaa myös kävellä joen varrella katsomaan kahta kaupungin kuuluisinta siltaa: Tower Bridgeä ja London Bridgeä.

Vaikka molemmilla silloilla on omat näyttelyt, on ajan vuoksi parasta jatkaa kierrosta. Joka tapauksessa voit aina valita jommankumman ja improvisoida myöhemmin.

Lontoon vankityrmä

Seuraavat pysäkit edellyttävät paluuta Westminsterin sillan alueelle. Ensinnäkin, jos pidät teemasta, kannattaa ostaa liput London Dungeoniin.

Tämä interaktiivinen nähtävyys kertoo kaupungin synkemmästä historiasta, ja pelokkaat pelästyvät varmasti välillä. Jos luulet, että se on liikaa hahmollesi, ei ole liian kaukana Lontoon Sea Life London Aquarium.

Hyppää Lontoon silmään ja nauti näköalasta

Jos edellinen vierailu ei sopinut kovin pelokkaille, London Eye, näyttävä 135 metriä korkea maailmanpyörä, saattaa aiheuttaa tärinää huimauksesta kärsiville.

Jos tämä ei ole sinun tapauksessasi, suosittelen ostamaan liput London Eye - näköalapaikalle etukäteen, jotta voit nauttia parhaista näkymistä London Eye -näköalapaikalta.

Kellonajasta riippuen voit etsiä illalliselle jonkin London Eye -silmän ympärillä sijaitsevista ravintoloista.

Osta liput Lontoon silmään

  1. päivä: Tutustu historiaan British Museumissa ja St Paulin katedraalissa ja käy lopuksi musikaalissa.
Sisäänpääsy British Museumiin| ©Patrick
Sisäänpääsy British Museumiin| ©Patrick

Matkan puolivälissä on aika vierailla toisessa museossa ja yhdessä Yhdistyneen kuningaskunnan tärkeimmistä kirkoista. Periaatteessa tämän päivän kiertoajelu voidaan tehdä kävellen, mutta jos jalkasi alkavat antaa periksi, tässä on pieni opas siitä, miten pääset liikkumaan Lontoon metrolla.

British Museum

Tämä on epäilemättä yksi Lontoon parhaista museoista sekä suuren kokoelmansa että tilojensa ansiosta.

British Museum, johon on vapaa pääsy, on niin suuri, että tarvitsisit useita päiviä nähdäksesi sen kokonaisuudessaan, mutta sinun on tyydyttävä ainakin pariin tuntiin.

Paras tapa ottaa kaikki irti tuosta ajasta on ottaa mukaan sisäänkäynnin yhteydessä saatava kartta sekä espanjankielinen ääniopas.

Varaa vierailu British Museumiin

Napatkaa jotain syötävää Covent Gardenissa

Kun jatkat kävelyä, saavut aukiolle, joka on täynnä tunnelmaa ja taikaa: Covent Gardeniin. Täällä oli aikoinaan vanhat kukkamarkkinat, ja nykyään täällä on lukuisia katutaiteilijoita, ravintoloita, pubeja ja ruokakojuja.

Jos matkustat lasten kanssa, tällä aukiolla sijaitsee museo, josta lapset yleensä pitävät: Lontoon liikennemuseo.

Pyhän Paavalin katedraali, maan elävää historiaa

Pyhän Paavalin katedraali on yksinkertaisesti henkeäsalpaava. Itse asiassa sen koko on toiseksi suurin Rooman Pietarinkirkon jälkeen.

Sen sisätilat lisäävät entisestään tunnetta siitä, että olet ainutlaatuisessa paikassa, joka on epäilemättä yksi Lontoon hienoimmista monumenteista. Upeasta yleiskoristelusta erottuvat sen kattoja koristavat freskot. Vieraillessasi siellä on ehdottomasti noustava kupoliin ja mentävä kryptaan.

Kuten muihinkin Lontoon muistomerkkeihin, St Paul's Cathedralin pääsylippu sisältää mielenkiintoisen ääniopastuksen.

Osta lippu St Paul's Cathedraliin

Nykytaiteen ystäville: Tate Modern

Kun lähdet katedraalista, ylitä Millennium Bridge -silta ja saavu yhteen maailman nykytaiteen temppeleistä: Tate Moderniin.

Jo pelkästään museorakennus on vierailun arvoinen, sillä se on entinen Banksiden voimalaitos.

Tate Modernissa, johon on vapaa pääsy, on joitakin nykytaiteen tunnetuimpia taidemaalareita. Joukossa on muun muassa **Picasson, Warholin, Salvador Dalín ja Monet'**n kaltaisia taiteilijoita.

Katso musikaali

Kun olet nauttinut nykytaiteen mestareista, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen, yksinkertaisempi, on syödä illallinen ja palata hotellille. Toinen vaihtoehto, jota suosittelen, on Lontoon West End, jossa voit nauttia joistakin Lontoon parhaista West Endin musikaaleista.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

Päivä 4: Päiväretki Stonehengeen

Stonehenge syyspäiväntasauksen aikaan| ©Stonehenge Stone Circle
Stonehenge syyspäiväntasauksen aikaan| ©Stonehenge Stone Circle

Neljäntenä päivänä voisi olla hyvä ajatus lähteä Lontoon asfaltilta Lontoon laitamille. Olen valinnut Stonehengen Lontoosta lähtevien mielenkiintoisimpien vierailukohteiden joukosta sekä sen oman kiinnostavuuden vuoksi että siksi, että vierailu voidaan yhdistää esimerkiksi Bathin kaltaisiin kauniisiin paikkoihin.

Voit tehdä tämän vierailun joko omatoimisesti tai vuokrata yhden Stonehengeen järjestetyistä retkistä, joiden kohteena on tämä paikka. Ensimmäisessä tapauksessa on tärkeää ottaa huomioon se, mitä selitän artikkelissani Miten päästä Stonehengeen Lontoosta ja tutkia sekä hyviä että huonoja puolia.

Päiväretki Stonehengeen ja Bathiin

Jos haluatte hyödyntää aikanne mahdollisimman hyvin, suosittelen retkeä, jossa yhdistetään Stonehengen megaliittinen monumentti ja Bathin kaupunki.

Stonehenge on epäilemättä yksi maailman taianomaisimmista paikoista, ja kesäpäivänseisauksen kaltaiset hetket Stonehengessä ovat yksi niistä kokemuksista, jotka jäävät mieleen. Kun saavut paikalle, voit tarkastella tuhansia vuosia sitten luotuja rakenteita ja oppia jotain siitä, miten esi-isämme elivät tuolloin.

Bathia puolestaan pidetään yhtenä maan vaikuttavimmista kaupungeista. Paitsi roomalaiset kylpylät, jotka ovat antaneet sille sen nimen, on myös monia muita nähtävyyksiä, jotka on ripoteltu ympäri katuja.

Varaa Stonehengen retki

Päivä 5: Kierros kaupungin puistoihin ja yhdelle sen vaikuttavimmista markkinoista

Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios
Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios

Stonehengessä ja Bathissa vietetyn kiireisen päivän jälkeen viides päivä voi alkaa vierailulla Camden Townissa ja sen markkinoilla ja jatkua rauhallisella kävelyllä Hyde Parkissa. Lopuksi voit seurata Sherlock Holmesin jalanjälkiä tai mennä maailman kuuluisimpaan vahakabinettiin.

Camden Town ja markkinat

Kun olet ottanut kuvan suosikkihahmojesi kanssa, etsi metroasemaa, joka johtaa Camden Towniin. Tällä elvytetyllä alueella on Lontoon kuuluisimmat katumarkkinat. Kestää yleensä pari tuntia nähdä se kokonaisuudessaan.

Nämä markkinat sijaitsevat näkemisen arvoisessa paikassa: kahden kauniin kanavan välissä Camden Townin kaupunginosassa. On erittäin mielenkiintoista kierrellä kaikissa kojuissa, joita siellä on, käsityöläiskioskeista kaikenlaisiin ruokakojuihin.

Piknik Regent's Parkissa

Jos haluat syödä jossakin rauhallisemmassa paikassa kuin Candem Marketissa, hyvä vaihtoehto on mennä Regent's Parkiin, joka on kaupungin toinen tunnettu puisto. Se on ihanteellinen paikka piknikille supermarketissa tai pikaruokaravintolassa tehtyjen ostosten jälkeen.

Regent Park ei ole ainoa vaihtoehto rennolle lounaalle. Lähistöllä on Primrose Hill, toinen puisto, josta on myös upeat näkymät kaupunkiin.

Jos sää on huono, mikä ei ole Lontoossa epätodennäköistä, voit aina mennä alueen pubiin. Siinä tapauksessa suosittelen The Volunteeria.

Varaa pyöräretki Lontoon puistoihin

Kävele Hyde Parkin läpi

Hyde Park| ©Alberto Aguilera
Hyde Park| ©Alberto Aguilera

Hyde Park on epäilemättä yksi Lontoon parhaista puistoista. Lisäksi sisäänkäynnille on helppo päästä Buckinghamista, sillä matka taittuu mukavasti kävellen.

Jos vierailusi Lontooseen osuu Lontoon kesään, voit sen poluilla vaeltelun lisäksi yrittää löytää Peter Panin patsaan, Kensingtonin palatsin tai halutessasi vuokrata veneen puiston keskusjärvellä.

Jos taas vierailet Lontoossa talvella, Hyde Park kätkee sisäänsä yhden kaupungin vilkkaimmista ja hauskimmista joulumarkkinoista.

Astu Sherlock Holmesin aikakauteen Baker Streetillä

Sherlock Holmes -tarinoiden miljoonilla faneilla on Lontoossa ollessaan pakollinen käyntikohde: talo, jossa Arthur Conan Doyle sijoitti historian kuuluisimman salapoliisin asuinpaikan.

Talo, joka on nykyään hahmolle omistettu museo, sijaitsee, kuten kaikki fanit tietävät, osoitteessa 221B Baker Street.

Madame Tussaudit

Vaikka Madame Tussauds -museo ei olekaan kaikkien mieleen, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö siellä esiteltäisi parhaita vahahahmoja kaikkialta maailmasta.

Sisällä voit nähdä tuhansia kuuluisuuksia kaikkialta maailmasta, urheilijoista ja naisista näyttelijöihin, tiedemiehiin ja historian suurimpiin henkilöihin.

Osta lippu Madame Tussauds -museoon

6. päivä: Tutustu kaupungin tunnelmallisimpiin ostoskatuihin ja suuntaa The Shardin huipulle hyvästelemään kaupunki.

Näkymä The Shardin huipulta| ©Dimitry Anikin
Näkymä The Shardin huipulta| ©Dimitry Anikin

Monet matkustajat viettävät viimeisen päivän matkakohteessa matkamuistojen ostoksilla. Tällä kiertomatkalla olemme pyrkineet varmistamaan, että ostokset eivät tarkoita nähtävyyksien katselua. Reitti kulkee siis kaupungin tunnetuimpien ja tunnelmallisimpien ostoskatujen kautta, joilla on usein merkittäviä arkkitehtonisia nähtävyyksiä ja joitakin todella historiallisia kauppoja.

Seurustele tuhansien kävijöiden kanssa Oxford Streetillä

Noin kahden ja puolen kilometrin pituinen katu on täynnä ravintoloita, pubeja ja kauppoja, joissa tuhannet ja taas tuhannet lontoolaiset ja turistit vierailevat päivittäin. Monet väittävät, että se on Euroopan vilkkain katu.

Jos kävelet katua pitkin kohti Marble Archia, tulet törmäämään yhteen Lontoon kuuluisimmista tavarataloista, Selfridgesiin, joka sijaitsee arkkitehtonisesti merkittävässä rakennuksessa.

Tämä katu on myös ehdoton nähtävyys, jos olet Lontoossa joulun aikaan, sillä sen upeat jouluvalot ja -koristeet ovat kaupungin parhaita. Voit nauttia niistä marraskuun puolivälistä alkaen.

Kadun päässä näkyy Marble Arch. Tämä on riemukaari, joka oli ennen Buckinghamin palatsin sisäänkäynnin yhteydessä. Vielä nykyäänkin, kun se on nyt siirretty, se on yksi kaupungin tunnetuimmista kuvista. .

Opastettu kierros kaupungin keskustassa

Jos sinulla on vähän aikaa ja haluat katsoa vielä kerran Lontoon keskustan muistomerkkejä, yksi parhaista vaihtoehdoista on osallistua opastetulle kierrokselle Britannian pääkaupungissa. Vaikka olisitkin jo nähnyt useimmat nähtävyydet, oppaasi selitykset auttavat sinua ymmärtämään paremmin kaiken, missä olet jo aiemmin käynyt.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

Aloita ilta Piccadilly Circusilta

Piccadilly Circus on West Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius
Piccadilly Circus on West Endin sydän.| ©Jimmy Baikovicius

Piccadilly Circus on epäilemättä Lontoon tunnetuin risteys ja tärkeä pysähdyspaikka matkalla kaupungin moniin nähtävyyksiin.

Joidenkin mielestä se on Lontoon vastine New Yorkin Times Squarelle. Jotkut kaupungin suosituimmista ostoskaduista ovat vain muutaman minuutin päässä.

Vaeltele päämäärättömästi Sohon kaduilla

Yksi miellyttävimmistä asioista kaupungissa on vaeltaa ympäriinsä päämäärättömästi. Lontoon Soho on epäilemättä paras paikka tähän. Tällä alueella on useita teattereita ja useita kulttibaareja.

Carnaby, Sohon kuuluisin katu, on yksi niistä paikoista, joita et voi jättää väliin. Sen tunnelma ja ylenpalttiset joulukoristeet ovat tehneet siitä pakollisen vierailukohteen kaikille Lontoossa tähän aikaan vuodesta vieraileville.

Suosittelen, että kun kävelette tätä katua pitkin, katsotte oikealle puolelle ja löydätte kauniin gallerian, jonka kyltissä lukee Kingly Court. Sisällä on upea avoin sisäpiha ja kaksi kerrosta täynnä ravintoloita ja terasseja.

.

Jäähyväiset parhaille näkymille kaupunkiin The Shardilta

Ei voi olla parempia jäähyväisiä Lontoolle kuin kiivetä The Shardiin, moderniin pilvenpiirtäjään, jonka vaikuttavalla näköalatasanteella on Lontoon parhaat näköalat.

Samassa rakennuksessa on myös loistava Shard-ravintola. Voit joko ruokailla täällä tai kävellä ympäri aluetta etsimään ruokapaikkaa läheltä The Shardia.

Varaa lippusi The Shardiin