Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liput

Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä ostaaksesi liput Borghesen galleriaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liput

Näkymä Villa Borgheseen | © Jordan Brierley

Borghesen galleria on yksi maailman tunnetuimmista taidegallerioista Berninin, Rafaelin, Botticellin ja Rubensin helmistä. Onko se vierailun arvoinen? Totta kai, eikä vain sen sisältämien teosten vuoksi vaan myös sen verraton sijainti Villa Borghesen puutarhassa.

Paras vaihtoehto

Rooman galleria Borghesen opastettu kierros

Vieraile Borghesen galleriassa taideasiantuntijan oppaan johdolla.

Täydellinen, jos haluat saada kaiken irti vierailustasi yhdessä Rooman viehättävimmistä museoista. Sinua seuraa koko ajan asiantunteva taideopas, joka kertoo sinulle Borghese-gallerian kiehtovien taideteosten historiasta.

Jos olet todellinen taiteen ystävä ja haluat vielä rikkaamman kokemuksen, on mahdollista osallistua Borghese-gallerian kierrokselle taidehistorian asiantuntijan johdolla, jossa taidehistorian asiantuntija selittää kaikki yksityiskohdat Borghese-gallerian ja sen taideteosten historiasta.

Opas tekee opastetun kierroksen galleriassa, jonka jälkeen seuraa opastettu kierros huvilan puutarhoissa. Lopuksi hän vie sinut läheiselle suurelle Piazza del Popololle, jota ympäröi kaksi mahtavaa kirkkoa. Siellä voit verrata Rafaelin renessanssiajan Cappella Chigin järjestystä ja harmoniaa Caravaggion barokkitaideteosten emotionaaliseen ja aistilliseen voimaan Santa Maria del Popolon kirkossa.

Näet kaksi taidemaalarin kuuluisinta teosta: "Pyhän Pietarin ristiinnaulitseminen" ja "Pyhän Paavalin kääntymys".

Kierrokseen sisältyy aina ammattitaitoinen taidehistorioitsijaopas, sisäänpääsy Borghesen galleriaan jonon ohi ja opastettu kierros puutarhoissa ja piazza del Popololla.


Osta liput Galleria Borghese -kävelykierrokselle Internetistä

Yksityiskohta Galleria Borghesen sisätiloista| ©Unsplash
Yksityiskohta Galleria Borghesen sisätiloista| ©Unsplash

Paras suositus, jonka voin antaa sinulle Borghese-galleriassa vierailua varten, on ostaa liput hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta et jää paitsi kokemuksesta, ja tehdä se netissä. Kyseessä on peruslippu, ja sen avulla pääset museoon ennalta varattuna aikana ja ilman odotusta. Kuten missä tahansa muussa museossa maailmassa, jos ostat tämän lipun ilman jonoja, voit nauttia museovierailusta omaan tahtiisi ilman, että sinun tarvitsee seurata mitään tiettyä reittiä. Suuren kävijämäärän vuoksi suosittelen kuitenkin olemaan hyvin täsmällinen aikataulussaan, jotta vältytään ongelmilta sisäänpääsyn kanssa.

Tämä on epäilemättä yksi parhaista asioista Roomassa matkustajalle, joka ei halua jättää väliin tätä upeaa kokoelmaa. Jos tämä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten, suosittelen, että otat selvää, mitä aiot nähdä ennen vierailua, jotta saat kaiken mahdollisen irti tästä maailmassa ainutlaatuisesta kokoelmasta.

Varaa opastettu kierros Borghesen galleriaan

Osta liput Galleria Borghese -galleriaan puhelimitse

Villa Borghese -järvi| ©Unsplash
Villa Borghese -järvi| ©Unsplash

Borghese-galleriaan saapuvien turistien suuren määrän vuoksi lippuja Borghese-galleriaan voi ostaa vain etukäteen puhelimitse tai verkossa. Tämä on puhelinnumero: (0039) 06 841 3979. Minusta tämä ei ole mukavin vaihtoehto, koska puhelu maksaa ja koska et voi vertailla eri lipputyyppien hintoja kaikessa rauhassa.

Sisäänpääsy Galleria Borghese -galleriaan Roma Pass -passilla.

Borghesen puutarhat| ©Gabriella Clare
Borghesen puutarhat| ©Gabriella Clare

Vierailu Galleria Borghesessa sisältyy Roma Pass -matkailijakorttiin, joka sisältää kiinteän hinnan pääsystä tärkeimpiin nähtävyyksiin. Sen avulla säästät paljon rahaa yksittäisiin museolippuihin ja paljon aikaa jonoissa.

Rooma on yksi maailman matkailullisimmista pääkaupungeista, joten jos aiot viettää kaupungissa useita päiviä ja haluat vierailla suurimmassa osassa sen ihmeistä ilman, että kuolet yrittämällä, suosittelen hankkimaan Roma Passin epäröimättä. Voit lukea, mistä se koostuu ja miten sen saa, tästä toisesta artikkelista, jonka olen kirjoittanut aiheesta. Rooma-passi ja muut passit.

Muista kuitenkin, että vaikka sinulla olisikin Roma Pass -passisi, Borghesen galleriassa käydessäsi sinun on myös pakko varata sisäänpääsyaikasi etukäteen. Voit tehdä varauksen puhelimitse numerosta 0039 06 32 810 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] (vastaus 48 tunnin kuluessa).

Varaa Roma Pass

Galleria Borghesen aukioloajat

Yksityiskohta gallerian sisätiloista| ©Unsplash
Yksityiskohta gallerian sisätiloista| ©Unsplash

Galleria Borghese on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 8.30-19.30. Museo on avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi maanantaisin, 1. tammikuuta ja 25. joulukuuta.

Anan matkavinkki

Jos mahdollista, yritä välttää ruuhkaisimpia päiviä, jotta voit vierailla galleriassa mukavammin; nämä päivät ovat yleensä viikonloppuisin keskipäivällä.

Miten Borghesen galleriaan pääsee?

Miten pääset Villa Borghese -galleriaan| ©Gabriella Clare
Miten pääset Villa Borghese -galleriaan| ©Gabriella Clare

Kuten suurimpaan osaan Roomaa, Borghese-galleriaan pääsee metrolla tai bussilla, sillä se sijaitsee hieman kauempana keskustan ytimestä, jossa monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsevat.

Metro

Lähin metropysäkki on Piazza di Spagna, linja A.

Bussi

Jos haluat päästä sinne bussilla, on eri vaihtoehtoja riippuen siitä, missä majoituspaikkasi on tai missä kaupungissa vierailet Galleriaan lähtiessäsi:

  • Bussi 52 (15 minuutin välein): V.Tritone, Pza.Barberini, V.Veneto..... Se jättää sinut puiston ulkopuolelle, 200 metrin päähän sisäänkäynnistä.
  • Bussi 53 (25 minuutin välein): V.Tritone, Piazza Barberini, V.Veneto... Jäätte pois samassa paikassa kuin edellinen.
  • Bussi 95 (15 minuutin välein): Bocca Verità, V.Teatro Marcelo, P.Venezia, V. Corso. Se lähtee itse puiston sisällä ja 10 minuutin kävelymatkan päässä galleriasta.
  • Bussit 86 ja 116 (sähköiset, kapeiden katujen kautta, 5-10 minuutin välein): V. Giulia, V. dei Baullari, Corso Rinascimento, V. Zanardelli... Jää pois Porta Pincianassa, yli 10 minuutin päässä puistosta.

Huomaa, että täsmällisyys galleriaan pääsyssä on pakollista, joten jos käytätte julkisia kulkuneuvoja, lähdette hotellista hyvissä ajoin, jos Rooman kaoottinen liikenne viivästyttää bussia tavallista enemmän.

.

Varaa opastettu kierros Borghesen galleriaan

Borghesen gallerian historiaa

Daavid vastaan Goljat| ©Mateus Campos
Daavid vastaan Goljat| ©Mateus Campos

Borghese-galleriassa on poikkeuksellinen kokoelma italialaista maalausta 1500-1700-luvuilta, ja siellä on Tizianin, Antonello da Messinan, Bellinin... Siellä on todellisia maalaustaiteen helmiä, kuten Rubensin Pietà, Rafaelin "Nainen yksisarvisen kanssa" ja Canovan "Pauline Bonaparte".

Museo

Museossa on valon ja varjon mestarille Caravaggiolle omistettuja huoneita, joissa on hänen vaikuttava "Daavid Goljatin pään kanssa", ja muita huoneita, joissa on veistoksia loistavan Berninin ensimmäiseltä kaudelta, kuten "Apollo ja Daphne" ja "Daavid", sekä roomalaisia antiikkiesineitä, kuten "Gladiaattoreita esittävä mosaiikki" 4. vuosisadalta jKr. ja "Tanssiva satiiri" 4. vuosisadalta eKr.

Se on myös todella kauniisti koristeltu museo, jossa on kaksi kerrosta, jotka voi kiertää kahdessa tunnissa (suurin sallittu aika jokaiselle vierailulle), eikä siellä ole tungosta - vain 360 ihmistä pääsee sisään kerrallaan. Tämä takaa erittäin rennon kierroksen.

Galleria on 1600-luvun palatsirakennus, niin sanottu "Casino Nobile", joka rakennettiin vuonna 1633 Berninin mesenaatin, paavi Paavali V:n veljenpojan, kardinaali Scipione Borghesen, jo tuolloin kuuluisan yksityisen kokoelman asunnoksi ja näyttelytilaksi, ja jolle galleria ja puutarha, jossa se sijaitsee, ovat nimensä velkaa.

Rakennus

Borghese-galleria on itse asiassa yksi maailman ensimmäisistä rakennuksista, jotka on rakennettu nimenomaan näyttelytarkoituksiin, mikä muihin modernin taiteen gallerioihin verrattuna merkitsee tiettyä vanhanaikaisuutta. Näin on siitä huolimatta, että se muutettiin vuonna 1775 arkkitehti Antonio Aspruccin johdolla, joka sijoitti museon veistokset ja antiikkiesineet yhden ainoan temaattisen kriteerin alle.

Rakennus muutettiin 1700-luvun lopulla julkiseksi museoksi. Jonkin aikaa myöhemmin, vuonna 1808, perheen oli pakko myydä osa veistoksista ja antiikkiesineistä keisari Napoleon Bonapartelle, prinssi Camillo Borghesen lankomiehelle, koska perintöä ei ollut mahdollista säilyttää. Tämän seurauksena osa galleriassa säilytetyistä jalokivistä on nykyään Pariisin Louvressa, kuten merkittävä Borghesen gladiaattoripatsas.

Anan matkavinkki

Villa Borghesen puistoon on vapaa pääsy, ja voit nauttia siitä, vaikka sinulla ei olisi lippua galleriaan. Minulle puisto on ehdoton osa jokaista Rooman matkaa.

Mitä voin nähdä Borghese-gallerian ympäristössä?

Villa Borghesen puutarhat| ©Jordan Brierley
Villa Borghesen puutarhat| ©Jordan Brierley

Villa Borghesen puutarhat

Borghese-gallerian ympäristössä on monia muita nähtävyyksiä, joihin voit tutustua museovierailun yhteydessä. Jos olet jo päättänyt ostaa lipun Borghese-galleriaan, käyt läpi upean Villa Borghesen puutarhan, joka on erillisen vierailun arvoinen, sillä se on yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista, jossa luonto ja taide kulkevat käsi kädessä luoden todella unenomaisen ympäristön.

Gallerian, veistosten, lampien, huvimajojen ja lehtojen lisäksi siellä on Rooman eläintarha, joka tunnetaan nimellä Bioparco ja jossa on yli tuhat eläintä 200 eri lajista; Pincio Water Clock, 1800-luvun insinöörityön esimerkki, joka on edelleen täysin toiminnassa; ja jopa Lontoossa sijaitsevan Shakespearen Globe-teatterin kopio, Silvano Toti Globe Theatre. Todellinen spektaakkeli aisteille.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccinin kirkko.

Hyvin lähellä aluetta, noin kilometrin päässä, sijaitsee kaksi kuuluisaa kirkkoa. Santa Maria della Concezione dei Cappuccinin kirkko on yksi Rooman erikoisimmista, sillä siellä on vuosina 1626-1631 paavi Urban VIII:n määräyksestä rakennettu krypta, jossa on yli 4000 vuosina 1528-1870 kuolleen kapusiinimunkin luut.

Santa Maria della Vittoria on alueen toinen kiinnostava basilika, joka rakennettiin 1600-luvulla keisari Ferdinand II:n Monte Blancon taistelussa saavuttaman voiton muistoksi. Se on erityisen tuttu, jos olet nähnyt Dan Brownin bestselleriin Enkelit ja demonit perustuvan elokuvan, sillä osa elokuvan tapahtumista sijoittuu sinne.

Plaza de España ja muut nähtävyydet kaduilla ja aukioilla

Lyhyen matkan päässä voit vierailla toisella Rooman tärkeimmistä maamerkeistä, kuuluisilla Espanjalaisilla portailla, jotka rakennettiin 1700-luvun alussa yhdistämään aukio Trinità dei Montin kirkkoon ja jotka ovat aina täynnä turisteja, katusoittajia, katukauppiaita ja itse roomalaisia.

Hieman yli kilometrin päässä voit nauttia toisesta kaupungin tunnusomaisimmista aukioista, Piazza Barberinista, joka sijaitsee Via Veneton päässä ja on erityisen vaikuttava sitä koristavien kahden merkittävän Berninin suihkulähteen, Tritonin ja Mehiläisten suihkulähteen, ansiosta.

Vain lyhyen matkan päässä aukiolta on Palazzo Barberini, upea barokkipalatsi, jossa sijaitsee antiikin taiteen kansallisgalleria, jossa on yli 1 400 teosta tunnetuilta taiteilijoilta 1200-1800-luvuilta, muun muassa Tizianin, El Grecon, Caravaggion, Tintoretton ja Rafaelin loistavine teoksineen "La Fornarina".

Opastetut kierrokset Rooman parhaimmistoon

Jos et halua missata yhtäkään kaupungin uskomattomimmista kaduista tai aukioista, suosittelen opastettua kierrosta. Rooman kaduilta löytyvien kujien, patsaiden, suihkulähteiden ja taideteosten määrä voi jäädä huomaamatta, jos et lähde asiantuntijan kanssa selittämään niitä. Kirjoitin tämän oppaan Parhaat Rooman kierrokset joka voi auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivan opastetun kierroksen.

Jos olet kiinnostunut Borghesen galleriasta, sinua kiinnostaa myös

Rooma itsessään on ulkoilmamuseo, mutta kun olet käynyt sen tärkeimmissä nähtävyyksissä, myös Italian pääkaupungista pois pääseminen on hyvä tapa täydentää matka. Rooman ympäristössä on todellisia ihmeitä, joihin pääsee päiväretkellä. Artikkelissani Parhaat päiväretket Roomasta ehdotan mielenkiintoisimpia niistä.

Jos haluat jatkaa pääkaupungin tutkimista, älä epäröi tutustua Trastevereen perusteellisesti, sillä se on yksi kaupungin viehättävimmistä ja boheemimmista kaupunginosista. Kerron tässä artikkelissa, miten: Trasteveren kierrokset.

Varaa opastettu kierros Borghesen galleriaan