Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liput

Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä ostaaksesi liput Borghesen galleriaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liput

Näkymä Villa Borgheseen | © Jordan Brierley

Borghesen galleria on yksi maailman tunnetuimmista taidegallerioista Berninin, Rafaelin, Botticellin ja Rubensin koruistaan. Onko se vierailun arvoinen? Tietenkin, eikä vain sen sisältämien teosten vuoksi, vaan myös sen vertaansa vailla olevan sijainnin vuoksi Villa Borghesen puutarhoissa.

Premium-vaihtoehto

Rooman galleria Borghese Yksityinen opastettu kierros

Vieraile Borghesen galleriassa taideasiantuntijan oppaan johdolla.

Täydellinen, jos haluat saada kaiken irti vierailustasi yhdessä Rooman viehättävimmistä museoista. Mukana on koko ajan taideasiantuntija, joka opastaa sinua Borghesen gallerian kiehtovien taideteosten historiaan.

Jos olet todellinen taiteen ystävä ja haluat vieläkin rikkaamman kokemuksen, voit osallistua yksityiselle kierrokselle Borghese-galleriaan taidehistorian asiantuntijan kanssa, jolloin taidehistorian asiantuntija selittää kaikki yksityiskohdat Borghese-gallerian ja sen taideteosten historiasta.

Opas tekee opastetun kierroksen galleriassa, jonka jälkeen opastettu kierros huvilan puutarhoissa. Lopuksi hän vie sinut läheiselle suurelle Piazza del Popololle, jota ympäröi kaksi mahtavaa kirkkoa. Siellä voit verrata Rafaelin renessanssiajan Cappella Chigin järjestystä ja harmoniaa Caravaggion barokkitaideteosten emotionaaliseen ja aistilliseen voimaan Santa Maria del Popolon kirkossa.

Kaksi tunnetuinta taidemaalarin teosta ovat "Pyhän Pietarin ristiinnaulitseminen" ja "Pyhän Paavalin kääntymys".

Voit jopa muokata oppaan selityksiä yksilöllisemmiksi ilmoittamalla, mitä haluat oppia museosta eniten, jolloin opas voi kertoa yksityiskohtaisemmin museon historiasta, veistoksista tai maalauksista.

Kierrokseen sisältyy ammattitaidehistorioitsijan opastus koko ajan, sisäänpääsy Borghese-galleriaan jonon ohi ja opastettu kierros puutarhoissa ja Piazza del Popololla. Koska tämä on yksityinen kiertoajelu, vain sinä ja seuralaisesi osallistutte siihen.


Ostaa lippuja Galleria Borghese Internetissä

Yksityiskohta gallerian sisätiloista| ©Unsplash
Yksityiskohta gallerian sisätiloista| ©Unsplash

Paras suositus, jonka voin antaa sinulle Borghesen galleriassa vierailua varten, on ostaa liput hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta et jää paitsi kokemuksesta, ja tehdä se verkossa. Se on peruslippu, ja sillä pääset museoon ennalta varattuna aikana ja ilman odotusta. Kuten missä tahansa muussa museossa maailmassa, jos ostat tämän lipun ilman jonoja, voit nauttia museovierailusta omaan tahtiisi ilman, että sinun tarvitsee seurata mitään tiettyä reittiä. Koska kävijöitä on kuitenkin paljon, suosittelen, että olette hyvin täsmällisiä aikataulussanne, jotta vältytte pääsyongelmilta.

Tämä on epäilemättä yksi parhaista asioista Roomassa matkustajalle, joka ei halua jättää väliin tätä upeaa kokoelmaa ilman, että hänen tarvitsee maksaa ylimääräistä ammattitaitoisesta oppaasta. Jos tämä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten, suosittelen, että hankit hyvän käsityksen siitä, mitä aiot nähdä ennen vierailua, jotta saat kaiken irti tästä maailmassa ainutlaatuisesta kokoelmasta.

Varaa lippusi Borghesen galleriaan

Osta liput Galleria Borghese -näyttelyyn puhelimitse

Villa Borghesen järvi| ©Unsplash
Villa Borghesen järvi| ©Unsplash

Koska Borghesen galleria houkuttelee paljon turisteja, lippuja voi ostaa vain etukäteen puhelimitse tai verkossa. Tämä on puhelinnumero: (0039) 06 841 3979. Minusta tämä ei ole kaikkein mukavin vaihtoehto, koska puhelu maksaa ja koska et voi vertailla eri lipputyyppien hintoja rauhassa.

Sisäänpääsy Galleria Borghese -galleriaan Roma Passilla

Borghesen puutarhat| ©Gabriella Clare
Borghesen puutarhat| ©Gabriella Clare

Borghese-galleriaan tutustuminen sisältyy Roma Pass -matkailukorttiin, joka sisältää kiinteän hinnan tärkeimpien nähtävyyksien sisäänpääsystä. Säästät paljon rahaa yksittäisiin museolippuihin ja aikaa jonottamiseen.

Rooma on yksi maailman turistisimmista pääkaupungeista, joten jos aiot viettää kaupungissa useita päiviä ja haluat käydä suurimmassa osassa sen ihmeistä yrittämättä kuolla, suosittelen hankkimaan Roma Passin epäröimättä. Voit selvittää, mistä se koostuu ja miten se saadaan tästä toisesta artikkelista, jonka olen kirjoittanut osoitteesta Rooma-passi ja muut passit.

Muista kuitenkin, että vaikka sinulla olisikin Roma Pass -passisi, Borghese-galleriaan on myös varattava sisäänpääsyaika etukäteen. Voit tehdä varauksen puhelimitse numerosta 0039 06 32 810 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] (vastaus 48 tunnin kuluessa).

Varaa lippusi Galleria Borghese

Galleria Borghesen aukioloajat

Yksityiskohta Borghesen gallerian sisätiloista| ©Unsplash
Yksityiskohta Borghesen gallerian sisätiloista| ©Unsplash

Borghesen galleriaan voi tutustua tiistaista sunnuntaihin kello 8:30-19:30. Museo on avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi maanantaisin, 1. tammikuuta ja 25. joulukuuta.

Anan matkavinkki

Jos mahdollista, yritä välttää ruuhkaisimpia päiviä, jotta voit vierailla galleriassa mukavammin; ne ovat yleensä viikonloppuisin keskipäivällä.

Miten pääset Borghesen galleriaan

Miten päästä Villa Borgheseen| ©Gabriella Clare
Miten päästä Villa Borgheseen| ©Gabriella Clare

Galleria Borghese -näyttelyyn pääsee metrolla tai bussilla, kuten suurimpaan osaan Roomaa, sillä se sijaitsee hieman kauempana keskustasta, jossa monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsevat.

Metro

Lähin metropysäkki on Piazza di Spagna, linja A.

Bussi

Bussilla pääset sinne eri vaihtoehdoilla riippuen siitä, missä majoituspaikkasi on tai missä kaupungissa vierailet, kun lähdet Galleriaan:

 • Bussi 52 (15 minuutin välein): V.Tritone, Pza.Barberini, V.Veneto.... Se jättää sinut puiston ulkopuolelle, 200 metrin päähän sisäänkäynnistä.
 • Bussi 53 (25 minuutin välein): V.Tritone, Piazza Barberini, V.Veneto.... Jäätte pois samassa paikassa kuin edellisellä kerralla.
 • Bussi 95 (15 minuutin välein): Bocca Verità, V.Teatro Marcelo, P.Venezia, V.Corso. Se jättää sinut itse puistoon ja 10 minuutin kävelymatkan päähän galleriasta.
 • Bussit 86 ja 116 (sähköiset, kapeiden katujen kautta, 5-10 minuutin välein): V. Giulia, V. dei Baullari, Corso Rinascimento, V. Zanardelli.... Sinun on poistuttava Porta Pincianassa, yli 10 minuutin päässä puistosta.

Huomaa, että täsmällisyys Galleriaan pääsyssä on välttämätöntä, joten jos käyt julkisia liikennevälineitä, lähde hotellilta hyvissä ajoin, jos Rooman kaoottinen liikenne viivästyttää bussia tavallista enemmän.

Anan matkavinkki

Saavu paikalle hyvissä ajoin ennen vierailua, sillä jos myöhästyt vuorostasi, sinua ei päästetä sisään.

Vähän historiaa Borghesen galleriasta

Daavid vastaan Goljat| ©Mateus Campos
Daavid vastaan Goljat| ©Mateus Campos

Borghesen galleriassa on poikkeuksellinen kokoelma italialaista maalausta 1500-1700-luvuilta, ja siellä on Tizianin, Antonello da Messinan, Bellinin.... Siellä on todellisia maalaustaiteen helmiä, kuten Rubensin "Pietà", Rafaelin "Nainen yksisarvisen kanssa" ja Canovan "Pauline Bonaparte".

Museo

Valon ja varjon mestarille Caravaggiolle on omistettu huoneita, joissa on hänen vaikuttava "Daavid Goljatin pään kanssa", ja muissa huoneissa on veistoksia loistavan Berninin ensimmäiseltä kaudelta, kuten "Apollo ja Daphne" ja "Daavid", sekä roomalaisia antiikkiesineitä, kuten "Mosaiikki gladiaattoreiden kanssa" 4. vuosisadalta jKr. ja "Tanssiva satiiri" 4. vuosisadalta eKr.

Se on myös todella kauniisti koristeltu museo, jossa on kaksi kerrosta, jotka voi kiertää kahdessa tunnissa (suurin sallittu aika jokaiselle vierailulle), eikä siellä ole tungosta - vain 360 ihmistä pääsee sisään kerrallaan. Tämä takaa erittäin rennon kierroksen.

Galleria on 1600-luvun palatsirakennus, tämän huvilan niin sanottu "Casino Nobile", joka rakennettiin vuonna 1633 Berninin mesenaatin, paavi Paavali V:n veljenpojan, kardinaali Scipione Borghesen jo tuolloin kuuluisan yksityisen kokoelman asunnoksi ja näyttelytilaksi, ja jolle galleria ja puutarha, jossa se sijaitsee, ovat nimensä velkaa.

Rakennus

Borghese-galleria on itse asiassa yksi maailman ensimmäisistä rakennuksista, jotka on rakennettu nimenomaan näyttelytarkoituksiin, mikä muihin modernin taiteen gallerioihin verrattuna merkitsee tiettyä antiikkisuutta. Tämä siitäkin huolimatta, että museo uudistettiin vuonna 1775 arkkitehti Antonio Aspruccin johdolla, jolloin museon veistokset ja muinaisesineet siirrettiin yhden ainoan temaattisen kriteerin alle.

Rakennus muutettiin 1700-luvun lopulla julkiseksi museoksi. Jonkin aikaa myöhemmin, vuonna 1808, perhe joutui myymään osan veistoksista ja antiikkiesineistä keisari Napoleon Bonapartelle, prinssi Camillo Borghesen lankomiehelle, koska perintöä oli mahdotonta säilyttää. Tämän seurauksena osa galleriassa säilytetyistä jalokivistä on nykyään Pariisin Louvressa, kuten merkittävä Borghesen gladiaattoripatsas.

Anan matkavinkki

Villa Borghesen puistoon on vapaa pääsy, ja voit nauttia siitä, vaikka sinulla ei olisi lippua Galleriaan. Minulle puisto on ehdoton osa jokaista Rooman matkaa.

Mitä voin nähdä Borghesen galleriassa?

Villa Borghesen puutarhat| ©Jordan Brierley
Villa Borghesen puutarhat| ©Jordan Brierley

Villa Borghesen puutarhat

Borghese-gallerian läheisyydessä on monia muita kiinnostavia kohteita, joissa voit vierailla samana päivänä kuin museossa. Jos olet jo päättänyt ostaa lipun Borghese-galleriaan, kuljetaan upean Villa Borghesen puutarhan läpi, joka on erillinen vierailun arvoinen, sillä se on yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista, jossa luonto ja taide yhdistyvät ja luovat todella unenomaisen ympäristön.

Gallerian, veistosten, lampien, huvimajojen ja metsiköiden lisäksi alueella on Rooman eläintarha, joka tunnetaan nimellä Bioparco ja jossa on yli 1000 eläintä 200 eri lajista; Pincion vesikello, 1800-luvun insinöörityön esimerkki, joka on edelleen täysin toiminnassa; ja jopa kopio Shakespearen lontoolaisesta Globe-teatterista, Silvano Toti Globe Theatre. Melkoinen spektaakkeli aisteille.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccinin kirkko

Hyvin lähellä aluetta, noin kilometrin päässä, on kaksi tunnettua kirkkoa. Santa Maria della Concezione dei Cappuccinin kirkko on yksi Rooman erikoisimmista, sillä siellä on vuosina 1626-1631 paavi Urban VIII:n määräyksestä rakennettu krypta, joka on koristeltu yli 4 000 vuosina 1528-1870 kuolleen kapusiinimunkin luilla.

Santa Maria della Vittoria on alueen toinen kiinnostava basilika, joka rakennettiin 1600-luvulla keisari Ferdinand II:n Monte Biancon taistelussa saavuttaman voiton kunniaksi. Se on erityisen tuttu, jos olet nähnyt Dan Brownin bestselleriin Enkelit ja demonit perustuvan elokuvan, sillä osa elokuvan tapahtumista sijoittuu sinne.

Piazza di Spagna ja muut nähtävyydet kaduilla ja aukioilla

Lyhyen matkan päässä sieltä voit vierailla toisella Rooman tärkeimmistä enklaaveista, kuuluisilla Espanjalaisilla portailla, jotka rakennettiin 1700-luvun alussa yhdistämään aukio Trinità dei Montin kirkkoon ja jotka ovat aina täynnä turisteja, katusoittajia, katukauppiaita ja roomalaisia.

Vain reilun kilometrin päässä on toinen kaupungin tunnusomaisimmista aukioista, Piazza Barberini, joka sijaitsee Via Veneton päässä ja on erityisen näyttävä sitä koristavien kahden merkittävän Berninin suihkulähteen, Tritonin ja Mehiläisten suihkulähteen, ansiosta.

Aukiolta ei ole kaukana Palazzo Barberini, upea barokkipalatsi, jossa sijaitsee antiikin taiteen kansallisgalleria, jossa on yli 1400 teosta tunnetuilta taiteilijoilta 1200-1800-luvuilta, mukaan lukien Tizianin, El Grecon, Caravaggion, Tintoretton ja Rafaelin loistavat teokset "La Fornarina".

Opastetut kierrokset Rooman kohokohtiin

Jos et halua missata yhtäkään kaupungin uskomattomimmista kaduista tai aukioista, suosittelen opastettua kierrosta. Rooman kaduilta löytyvien kujien, patsaiden, suihkulähteiden ja taideteosten määrä voi jäädä huomaamatta, ellet ota mukaan asiantuntijaa, joka selittää ne sinulle. Kirjoitin tämän oppaan Parhaat Rooman kierrokset joka voi auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivan opastetun kierroksen.

Jos olet kiinnostunut Borghesen galleriasta, sinua kiinnostaa myös

Rooma itsessään on ulkoilmamuseo, mutta kun olet käynyt sen tärkeimmissä nähtävyyksissä, Italian pääkaupungissa liikkuminen on myös hyvä tapa täydentää matkaasi. Rooman ympäristössä on joitakin todellisia ihmeitä, joihin pääsee päiväretkellä. Artikkelissani Parhaat päiväretket Roomasta Ehdotan mielenkiintoisimpia.

Jos haluat jatkaa pääkaupungin tutkimista, älä epäröi tutustua Trastevereen perusteellisesti, sillä se on yksi kaupungin viehättävimmistä ja boheemeimmista kaupunginosista. Kerron tässä artikkelissa, miten: Trasteveren kierrokset.

Varaa lippusi Borghesen galleriaan

UKK

 • Voiko Borghesen galleriassa ottaa valokuvia?

  Valokuvaus ilman salamaa on sallittu galleriassa. Selfie-kepit ja jalustat eivät ole sallittuja.

 • Onko Borghese-galleriaa varten olemassa erityinen etiketti?

  Ei, Borghese-galleriaan ei vaadita pukeutumiskoodia. Suosittelemme kuitenkin pukeutumaan mukaviin vaatteisiin ja varautumaan lämpimään säähän erityisesti kesäkaudella.

 • Kuinka kauan Borghesen galleriassa vieraileminen kestää?

  Borghese-galleriassa on kahden tunnin vierailurajoitus, ja on erittäin suositeltavaa käydä sen jälkeen kauniissa Galleria Borghesen puutarhassa (jossa on myös pieni eläintarha). Koko vierailu kestää noin kolme tuntia.