Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Musei Capitolini aukioloajat

Ennen kuin menet Roomassa sijaitseviin Capitoliumin museoihin, tutustu niiden aukioloaikoihin ja suunnittele vierailusi.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

2 minuuttia luettu

Musei Capitolini aukioloajat

Capitoliumin museot | ©Leon Reed

Rooman Capitolium-museot ovat yksi kaupungin mielenkiintoisimmista ja tärkeimmistä kulttuurilaitoksista. Sitä pidetään itse asiassa maailman vanhimpana museona, ja siellä on esillä historiallisesti ja taiteellisesti arvokkaita esineitä.

Se on epäilemättä yksi niistä turistivierailuista, jotka sinun on ehdottomasti tehtävä Rooman-matkallasi, mutta tiedätkö, milloin ne avaavat ovensa ja kuinka kauan sinulta kestää vierailla siellä? Ja mikä on paras aika mennä sinne? Kerron sinulle nämä ja paljon muuta alla!

Mitkä ovat Capitoliumin museoiden aukioloajat?

Capitoliumin museoiden sali| ©Mike Steele
Capitoliumin museoiden sali| ©Mike Steele

Capitoliumin museot ovat avoinna klo 9.30-19. 30 viikon jokaisena päivänä.

Lisäksi nämä museot ovat avoinna myös erityispäivinä, kuten jouluaattona (4. joulukuuta) tai uudenvuodenaattona (31. joulukuuta), mutta lyhyemmällä aukioloajalla, klo 9.30-14.00.

Mihin aikaan voin käydä viimeisen kerran Capitoliumin museoissa?

Viimeinen sisäänpääsy Capitoliumin museoihin on 1 tunti ennen sulkemisaikaa eli klo 18.30.

En kuitenkaan suosittele sinua menemään katsomaan näitä museoita juuri ajoissa, sillä jos haluat saada vierailustasi kaiken irti ja kuolettaa Capitoliumin museoiden lipuista maksamasi hinnan, sinun on oltava sisällä yli 45 minuuttia saadaksesi yleisen ja täydellisen käsityksen kaikista kokoelmista, joita tämä laitos pitää seiniensä sisällä.

Jos olet kiinnostunut vierailemaan Capitoliumin museoissa, on parasta varata osa päivästä aikaa vierailla niissä kaikessa rauhassa, sillä muuten ei kannata ostaa lippua, koska tuskin näet mitään.

Varaa liput Capitoliumin museoihin

Milloin Capitoliumin museot sulkeutuvat?

Museossa kierteleviä ihmisiä| ©Mike Steele
Museossa kierteleviä ihmisiä| ©Mike Steele

Capitoliumin museot ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi joulupäivänä (25. joulukuuta), uudenvuodenpäivänä (1. tammikuuta) ja työläisten päivänä (1. toukokuuta).

Pidä nämä juhlapyhät mielessäsi, kun suunnittelet matkaasi Roomaan, jos aiot vierailla näissä museoissa lomasi aikana. Jos kuitenkin vierailet Roomassa jouluna, 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta on paljon muutakin tekemistä.

Varaa opastettu kierros Capitoliumin museoihin

Kuinka kauan kierrokset kestävät ja kuinka kauan voin viipyä Capitoliumin museoissa?

Capitoliumin sudenpatsas museossa| ©Malditofriki
Capitoliumin sudenpatsas museossa| ©Malditofriki

Keskimäärin vierailu Capitoliinisiin museoihin kestää noin 2 tuntia, mutta riippuen siitä, kuinka paljon olet kiinnostunut Capitoliinisten museoiden taidekokoelmista, saatat haluta viipyä pidempään.

Lippu on voimassa 4 tuntia, etkä pääse sisään sen jälkeen, kun aika on kulunut, mutta kun olet päässyt sisään Capitoliumin museoihin, voit oleskella sisällä niin kauan kuin haluat.

Varaa opastettu kierros Capitoliumin museoihin

Milloin on paras aika vierailla Capitoliumin museoissa ja mikä on paras aika?

Näkymä museon sisältä| ©Rodney
Näkymä museon sisältä| ©Rodney

Paras aika vierailla Capitoliumin museoissa on varhain aamulla tai lounasaikaan arkipäivänä, jos et halua joutua päällekkäin museoiden väkijoukkojen kanssa.

Capitoliumin museot ovat täynnä viikonloppuisin, erityisesti sesonkiaikana. Rooman keski- tai hiljaisen matkailusesongin aikana tungos ei yleensä ole ongelma.

Onko näissä museoissa vierailuille vapaapäiviä?

Jos haluat päästä Capitoliumin museoihin avaamatta lompakkoasi, joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina sisäänpääsy on ilmainen kaikille kävijöille.

Jos siis haluatte käydä Capitoliumin museoissa ilmaiseksi tänä päivänä, suosittelen, että nousette aikaisin ylös ja menette hyvin aikaisin aamulla, sillä paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, muuten saatatte joutua jonottamaan sisäänpääsyä pidempään kuin haluaisitte!

Aikataulut nähtävyyksistä lähellä Capitolinuksen museoita

Piazza Venezia ja Vittorianon muistomerkki| ©Renata Rodrigues
Piazza Venezia ja Vittorianon muistomerkki| ©Renata Rodrigues

Kun olet tutustunut Capitoliinisiin museoihin, voit halutessasi tehdä kävelykierroksen ympäri aluetta ja tutustua muihin läheisiin nähtävyyksiin. Katso alla olevien museoiden ohella suosituimpien nähtävyyksien aukioloajat.

  • Santa Maria in Aracoelin basilika: Avoinna päivittäin klo 9-12.30 ja 15-18.30.
  • Victor Emmanuel II:n muistomerkki: Avoinna päivittäin klo 9.30-19.30
  • Palazzo Venezia: Avoinna maanantaista lauantaihin klo 10-13 ja klo 14-18.
  • Roman Forum: Avoinna päivittäin klo 8.30-19.00. Joulupäivä ja uudenvuodenpäivä suljettu.

Varaa liput Capitoliumin museoihin