Musei Capitolini aukioloajat

Ennen kuin menet Roomassa sijaitseviin Capitoliumin museoihin, tutustu niiden aukioloaikoihin ja suunnittele vierailusi.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

2 minuuttia luettu

Musei Capitolini aukioloajat

Capitoliumin museot | ©Leon Reed

Rooman Capitolium-museot ovat yksi kaupungin mielenkiintoisimmista ja tärkeimmistä kulttuurilaitoksista. Itse asiassa niitä pidetään maailman vanhimpana museona, ja niissä on esillä historiallisesti ja taiteellisesti arvokkaita esineitä.

Se on epäilemättä yksi niistä turistivierailuista, jotka sinun on ehdottomasti tehtävä Rooman-matkallasi, mutta tiedätkö, milloin ne avaavat ovensa ja kauanko sinulta kestää vierailla niissä? Entä mikä on paras aika mennä? Kerron sinulle nämä ja paljon muuta alla!

Mitkä ovat Capitoliumin museoiden aukioloajat?

Capitoliumin museoiden sali| ©Mike Steele
Capitoliumin museoiden sali| ©Mike Steele

Capitoliiniset museot ovat avoinna klo 9.30-19. 30 viikon jokaisena päivänä.

Lisäksi nämä museot ovat avoinna myös erityispäivinä, kuten jouluaattona (4. joulukuuta) ja uudenvuodenaattona (31. joulukuuta), mutta lyhyemmillä aukioloajoilla, kello 9:30 - 14:00.

Mihin aikaan on viimeinen aika vierailla Capitoliumin museoissa?

Viimeinen sisäänpääsy Capitoliinisiin museoihin on 1 tunti ennen sulkemisaikaa eli klo 18.30.

En kuitenkaan suosittele sinua menemään katsomaan näitä museoita niin lähellä sulkemisaikaa, sillä jos haluat saada vierailustasi kaiken irti ja kuolettaa Capitoliumin museoiden lipuista maksamasi hinnan, sinun on oltava sisällä yli 45 minuuttia saadaksesi yleisen ja täydellisen käsityksen kaikista kokoelmista, joita tämä laitos pitää seiniensä sisällä.

Jos olet kiinnostunut vierailemaan Capitoliumin museoissa, on parasta varata osa päivästä aikaa vierailla niissä rauhassa ja kaikessa rauhassa, sillä muuten lipun ostaminen ei kannata, koska tuskin näet mitään.

Varaa liput Capitoliinisiin museoihin

Milloin Capitoliumin museot sulkeutuvat?

Museossa kiertävät ihmiset| ©Mike Steele
Museossa kiertävät ihmiset| ©Mike Steele

Capitoliumin museot ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi joulupäivänä (25. joulukuuta), uudenvuodenpäivänä (1. tammikuuta) ja työläisten päivänä (1. toukokuuta).

Pidä nämä juhlapyhät mielessä, kun suunnittelet matkaasi Roomaan, jos aiot vierailla näissä museoissa lomasi aikana. Jos kuitenkin vierailet Roomassa jouluna, 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta on paljon muutakin tekemistä.

Varaa liput Capitoliinisiin museoihin

Kuinka kauan kierrokset kestävät ja kuinka kauan voin viipyä Capitoliumin museoissa?

Capitoliumin sudenpatsas museossa.| ©Malditofriki
Capitoliumin sudenpatsas museossa.| ©Malditofriki

Keskimäärin vierailu Capitoliinisissa museoissa kestää noin 2 tuntia, mutta riippuen siitä, kuinka paljon olet kiinnostunut Capitoliinisten museoiden taidekokoelmista, saatat haluta viipyä pidempään.

Lippu on voimassa 4 tuntia, etkä pääse sisään sen jälkeen, kun aika on kulunut umpeen, mutta kun olet päässyt sisään Capitoliinisiin museoihin, voit viipyä sisällä niin kauan kuin haluat.

Varaa lippusi Capitoliinisiin museoihin

Milloin on paras aika vierailla Capitoliinisissa museoissa ja milloin on paras aika?

Näkymä museon sisältä| ©Rodney
Näkymä museon sisältä| ©Rodney

Paras aika vierailla Capitoliinisissa museoissa on varhain aamulla tai lounasaikaan arkipäivänä, jos et halua joutua päällekkäin museoiden väkijoukkojen kanssa.

Capitoliiniset museot ovat täynnä viikonloppuisin, erityisesti sesonkiaikana. Rooman keski- tai hiljaisen matkailusesongin aikana tungos ei yleensä ole ongelma.

Onko jokin päivä, jolloin näissä museoissa voi käydä ilmaiseksi?

Aivan oikein! Jos haluat päästä Capitoliinisiin museoihin avaamatta lompakkoasi, jokaisen kuukauden ensimmäinen sunnuntai on kaikille kävijöille ilmainen.

Jos siis haluat vierailla Capitoliumin museoissa ilmaiseksi tänä päivänä, suosittelen nousemaan aikaisin ylös ja menemään hyvin aikaisin aamulla, sillä paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, sillä muuten voit joutua jonottamaan pidempään kuin haluaisit!

Capitoliumin museoiden lähellä sijaitsevien nähtävyyksien aikataulut

Piazza Venezia ja Vittorianon muistomerkki| ©Renata Rodrigues
Piazza Venezia ja Vittorianon muistomerkki| ©Renata Rodrigues

Tutustuttuasi Capitoliinisiin museoihin voit halutessasi lähteä kävelylle katsomaan muita lähialueen nähtävyyksiä. Tarkista alla olevien museoiden vieressä sijaitsevien suosituimpien nähtävyyksien aukioloajat.

  • Santa Maria in Aracoelin basilika: Avoinna päivittäin klo 9-12.30 ja 15-18.30.
  • Victor Emmanuel II:n muistomerkki: Avoinna päivittäin klo 9:30-19:30.
  • Palazzo Venezia: Avoinna maanantaista lauantaihin klo 10-13 ja 14-18.
  • Forum Romanum: Avoinna päivittäin klo 8.30-19.00. Suljettu joulupäivänä ja uudenvuodenpäivänä.

Varaa liput Capitoliumin museoihin