Roomalaisen ForuminLiput: Kuinka ostaa ne, paljonko ne maksavat, ovatko ne sen arvoisia, jne.

Roomalaisella foorumilla kiertäminen täydentää näkemystäsi muinaisesta Roomasta, kun vierailet Colosseumilla. Näin hankit liput, jotta et jää paitsi.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Roomalaisen ForuminLiput: Kuinka ostaa ne, paljonko ne maksavat, ovatko ne sen arvoisia, jne.

Panoraamanäkymä Forum Romanumille | Fabio Fistarol

Se oli Rooman valtakunnan aikana sosiaalisen ja taloudellisen elämän keskus: siellä oli taloja, temppeleitä, palatseja ja aukioita, joilla roomalaiset kokoontuivat.

Se sijaitsee Colosseumin vieressä ja on yksi Rooman pakollisista nähtävyyksistä. Hanki liput Forum Romanumiin etukäteen, jotta vältät portille muodostuvat valtavat jonot.

Paras yhdistelmä

Colosseum, Forum Romanum ja Palatine Hill Liput ja Rooman avoin bussi

Matkusta antiikin Roomaan tällä lippuyhdistelmällä

Nauti Italian pääkaupungin vaikuttavimmista nähtävyyksistä: Colosseum, Forum Romanum ja Palatinuksen kukkula. Ota kaikki irti Roomassa oleskelustasi ja maksimoi nähtävyyksien katseluohjelma tällä vaihtoehdolla.

Näillä lipuilla voit vierailla ikuisen kaupungin tärkeimmillä nähtävyyksillä, kuten Colosseumilla, Forum Romanumilla ja Palatine-kukkulalla. Ilman jonottamista tai odottelua voit järjestää päivän nähtävyyksien kiertelyn ympäri kaupunkia ja käydä niissä haluamassasi järjestyksessä.

Vieraile Colosseumissa, joka on yksi antiikin maailman ihmeistä ja Unescon maailmanperintökohde. Tähän lippuun sisältyy myös digitaalinen ääniopas, joten voit oppia kaiken Rooman historiasta ja tämän amfiteatterin merkityksestä antiikin Roomassa.

24 tunnin ajan ennen Colosseumissa käyntiä tai sen jälkeen sinulla on pääsy seuraaviin kohteisiin:

  • Forum Romanum: Antiikin Rooman keskus, jossa kokoontuivat kaupalliset, poliittiset, yhteiskunnalliset ja jopa sotilaalliset paraatit. Se on yksi maailman tärkeimmistä arkeologisista nähtävyyksistä, ja siellä on edelleen säilynyt sellaisia monumentteja kuin Tituksen kaari ja Januksen temppeli.
  • Palatinuksen kukkula - nyky-Rooman alkuperä, josta Romulus aikanaan päätti perustaa uuden kaupungin. Siellä voit nykyään nähdä Apollon Palatinuksen temppelin rakenteen, jossa oli aikanaan valkoisia marmorikoristeita ja kullalla ja norsunluulla päällystettyjä ovia.

Suositellaan, jos... et halua jättää väliin mitään Rooman nähtävyyksistä ja järjestät matkasuunnitelmasi mieluummin etukäteen. Tämän yhdistelmälipun avulla voit maksimoida aikasi, oleskelusi ja rahasi.

.

Miten ostaa lippuja Forum Romanumiin

Forum Romanum| ©Blaz Erzetic
Forum Romanum| ©Blaz Erzetic

Hyvin helppoa: kaikkiin Colosseumin lippuihin sisältyy myös pääsy Forum Romanumiin, joten et tarvitse erillistä lippua tai lisämaksua tästä vierailusta.

Paras neuvo, jonka voin kuitenkin antaa lippujen hankkimiseksi Forum Romanumiin, on, että älä viivyttele liikaa ja osta liput netistä etukäteen: koska liput ovat yksi kaupungin suosituimmista ja suosituimmista paikoista, ne ovat erittäin haluttuja.

Lipputoimistoissa on yleensä pitkät jonot, joten jos voit, osta ne etukäteen ja netistä. Verkossa voit vertailla aikatauluja, hintoja ja opastettujen kierrosten tyyppejä ja varmistaa paikan päiväksi ja kellonajaksi, jolloin haluat kierrellä Forum Romanumilla.

Osta liput Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle

Rooman foorumin lippujen hinnat

Vieraile Forum Romanumissa oppaan johdolla| ©Victor Malyushev
Vieraile Forum Romanumissa oppaan johdolla| ©Victor Malyushev

Kuten sanoin, hinta sisältyy Colosseumin, Forum Romanumin ja Palatinuksen kukkulan lippupakettiin: se on noin 23 € Helloticketissä.

Jos haluat vain ostaa tavallisen lipun ja kiertää Foorumin omin päin, sisäänpääsy Colosseumille ja Forum Romanumille maksaa noin 17 € lipunmyyntipisteessä, mutta tiedät, että jonot voivat olla pitkiä. Ilman kierrosta menetät myös paljon näkemäsi asiayhteydestä. Tällöin suosittelen, että vuokraat erikseen ääniopastuksen.

Katso lisätietoja siitä, kuinka paljon sisäänpääsy Forum Romanumille maksaa, artikkelistani Colosseumin lippujen hinnoista.

Osta liput Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kannattaako ottaa opastettu kierros Forum Romanumiin?

Koe historia uudelleen| ©Victor Malyushev
Koe historia uudelleen| ©Victor Malyushev

Kyllä, erittäin paljon. Jos jo Colosseumilla suosittelemme opastettuja kierroksia, Forum Romanumilla se on vieläkin tärkeämpää. Kannattaa muistaa, että suurin osa näkemästäsi on raunioita ja arkeologisia jäännöksiä.

Vaikka jotkut niistä ovatkin hyvin säilyneet, asiantuntevan oppaan näkemys ja selitykset auttavat sinua hahmottamaan rakennelmat henkisesti uudelleen. Ymmärrät, millaista arki oli Rooman valtakunnan aikana, mihin heidän päätoimensa käytettiin ja miten yhteiskunnallinen elämä Forumilla kehittyi.

Matka ajassa taaksepäin, joka olisi sääli jättää väliin, jos vain vaeltaisit kapeilla kaduilla ymmärtämättä kunnolla, mitä olet näkemässä.

Varaa opastettu kierros Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka paljon aikaa tarvitsen Roman Forumiin tutustumiseen?

Näkymä Forumille Capitoliumin museoista käsin| ©David Bruggink
Näkymä Forumille Capitoliumin museoista käsin| ©David Bruggink

Kävitpä sitten yksin tai asiantuntevan oppaan kanssa, Forumin kiertämiseen kuluu vähintään puolitoista tuntia. Matkan varrella pysähdyt katsomaan tärkeimpiä rakennuksia, kävelet Via Sacraa pitkin, ihailet riemukaarta ja Trajanuksen pylvästä.

Kun olet kerran astunut sisään Forumiin, et tietenkään voi käyttää lippua enää uudelleen, joten sinun on mietittävä tarkkaan, milloin haluat käyttää sitä.

Olen tehnyt pienen käytännön oppaan Colosseumin ja koko Forum Romanumin arkeologisen alueen vierailun kestosta, joka voi auttaa sinua vierailun järjestämisessä.

Osta liput Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle

Voinko vierailla Forum Romanumissa ilmaiseksi?

Näkymä Forumille Via del Fiori Imperialilta.| ©Alexander Russy
Näkymä Forumille Via del Fiori Imperialilta.| ©Alexander Russy

Vaikka Forum Romanum on ulkoilmakäytössä, se on suljettu ja maksullinen, joten tarvitset sisäänpääsyyn lipun. Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina sekä Colosseum että Forum Romanum avaavat kuitenkin ovensa maksutta kaikille vierailijoille, jotka haluavat vierailla niissä.

Kannattaa muistaa, että väkijoukko on noina päivinä yleensä valtava, joten jos et halua tehdä tätä vierailua tuhansien turistien ympäröimänä, suosittelen välttämään kyseisiä päiviä ja ostamaan lipun, jolla pääset tutustumaan niihin omin päin viikolla, jolloin siellä on enemmän rauhaa ja hiljaisuutta.

Jos haluat silti pitää budjetin pienenä, on olemassa vaihtoehto, josta pääset katsomaan Foorumia (tietysti kauempaa) ilmaiseksi. Via dei Fori Imperiali -kadulta (joka on sunnuntaisin koko päivän jalankulkuväylä), joka yhdistää Piazza Venezian ja Colosseumin, pääset näkemään suurimman osan Forumista korkealta, ja se on yksi Rooman parhaista näkymistä.

Osta liput Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle

Milloin on paras aika vierailla Forum Romanumissa?

Forum kirkkaana aamuna| ©Fabio Fistarol
Forum kirkkaana aamuna| ©Fabio Fistarol

Varhainen aamu on ehdottomasti paras aika: muista, että tällä alueella ei ole juuri lainkaan varjoa, joten keskipäivän tunteina kuumuus on liikaa ja vierailusta voi tulla epämiellyttävä.

Toisaalta suuret vierailijaryhmät saapuvat yleensä myöhemmin päivällä, joten jos nouset aikaisin, vältät heidät todennäköisesti. Vältä mahdollisuuksien mukaan viikonloppuja ja juhlapyhiä, jolloin Colosseum ja sen ympäristö ovat myös täynnä kotimaisia turisteja.

Osta liput Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle

Vinkkejä vierailuun Forum Romanumilla

Pukeudu mukavasti ja suojaudu auringolta.| ©Yolanda
Pukeudu mukavasti ja suojaudu auringolta.| ©Yolanda

Jos haluat, että vierailusi Forum Romanumissa on rentouttava ja miellyttävä kokemus, on muutama asia, jotka on hyvä pitää mielessä:

  • Käytä mukavia kenkiä. maa on mukulakivipäällysteistä tai hiekan peittämää, joten välttäisin epämukavia kenkiä, korkokenkiä tai sandaaleita, jotka eivät istu jaloillesi kunnolla.
  • Suojaudu auringolta: virvokkeilla, lippiksillä, hatuilla ja aurinkovoiteella. Usko minua, vaikka et matkustaisikaan kesällä, lämpötila (tai tuulen kylmyys) on täällä ahdistavampi kuin muualla kaupungissa.
  • Osta liput etukäteen välttääksesi jonot: pitkät jonot Forumin ja Colosseumin porteilla voivat olla kilometrien pituisia. Osta liput netistä, jotta et joudu Forumille väsyneenä.
  • Varoturistiloukkuja: ravintolat eivät ole parhaita eivätkä halvimpia (katso artikkelini siitä, missä syödä Colosseumin lähellä). Varo myös gladiaattoreiksi pukeutuneita miehiä: he lähestyvät sinua kohteliaasti tervehtiäkseen, mutta jos otat heidän kanssaan valokuvan, he pyytävät sen jälkeen juomarahaa.
  • Varo epävirallisia oppaita tai lippuja: Colosseumin ympäristö on täynnä torjujia tai epävirallisia oppaita, jotka tarjoavat sinulle lippuja ja opastettuja kierroksia "edulliseen" hintaan. Ole varovainen kaikessa, mitä he sinulle tarjoavat, sillä saatat joutua pettymään, jos liput eivät ole voimassa tai kierros ei vastaa odotuksiasi.

Jos haluat lisää vinkkejä tai yksityiskohtia, älä epäröi tutustua artikkeliini, jossa on vinkkejä Colosseumiin tutustumiseen.

Osta liput Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle

Vierailu Forum Romanumilla lasten kanssa

Eläydy menneisyyteen| ©tommao wang
Eläydy menneisyyteen| ©tommao wang

Roomalaisella foorumilla vierailu lasten kanssa on erittäin suositeltavaa. Lapset nauttivat antiikin Rooman kiehtovista tarinoista, antavat mielikuvituksensa laukata, kun he mielessään rekonstruoivat temppeleitä, rakennuksia ja aukioita, ja he tuntevat olevansa kuin elokuvan tähtiä.

On olemassa virtuaalikierros, jossa opas antaa heille virtuaalitodellisuuslasit, joiden avulla he voivat rekonstruoida Foorumin jokapäiväisiä kohtauksia. He tulevat olemaan hämmästyneitä!

Jos ajattelit lähteä Roomaan perheen kanssa, saatat olla kiinnostunut lukemaan artikkelini Colosseumiin ja Forum Romanumiin tutustumisesta lasten kanssa.

Osta liput Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle