Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Colosseumin ja Forum Romanumin vierailujen kesto

Jos suunnittelet matkaa Roomaan ja haluat tietää, kuinka paljon aikaa tarvitset koko Colosseumin ja antiikin Rooman alueen kiertämiseen, tämä kiinnostaa sinua - lue eteenpäin!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Colosseumin ja Forum Romanumin vierailujen kesto

Näkymät Colosseumille ja Forum Romanumille | David Edkins

Rooman-vierailun aikana ei ole aikaa hukattavaksi. Sen aukiot, pienet kadut, värikkäät julkisivut, terassit... varastavat sydämesi välittömästi, ja haluat nauttia kaupungista mahdollisimman pitkään.

Jos haluat järjestää matkasi hyvin ja jos mietit, kuinka paljon aikaa todella tarvitset nauttiaksesi vierailustasi Colosseumilla ja Forum Romanumilla, suosittelen sinua jatkamaan lukemista.

Kuinka paljon aikaa tarvitaan Colosseumiin ja Forum Romanumiin tutustumiseen yhteensä?

Forum Romanum| ©Lucía García González
Forum Romanum| ©Lucía García González

Yleisesti ottaen tarvitset vähintään puoli päivää saadaksesi hyvän käsityksen koko alueesta, käydäksesi Colosseumissa ja kiertääksesi Forum Romanumilla.

Voit tietysti pidentää tätä aikaa, jos haluat pysähtyä katsomaan yksityiskohtaisesti Forum Romanumin arkeologisia jäännöksiä, kävellä Circus Massimolla, pysähtyä ottamaan kuvia koko alueesta....

Suosittelen myös käyttämään tilaisuutta hyväksenne ja kiertämään Colosseumin ulkoseinät (sen kiertämiseen menee noin 20 minuuttia) ja katsomaan sitä kaikista sen kulmista.

Montin kaupunginosaan johtavista portaista (ne sijaitsevat aivan Colosseon metroaseman yläpuolella) avautuu henkeäsalpaava näkymä Colosseumille.

Jos et ole ostanut lippuja etukäteen, lisää kaikkeen vierailuun tarvitsemasi aika, jopa pari tuntia jonottamiseen lipunmyyntipisteessä.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka kauan opastettu kierros Colosseumilla, Forum Romanumilla ja Palatinuksen kukkulalla kestää?

Palatine Hill| ©Fred Romero
Palatine Hill| ©Fred Romero

Opastetut kierrokset Colosseumissa vaihtelevat pituudeltaan sen mukaan, mitä kierrokseen sisältyy - kokonaiskesto on noin 1-3 tuntia. Esimerkiksi Colosseumin pikakierros kestää yhden tunnin, ja se on ihanteellinen, jos sinulla on Roomassa vähän aikaa, mutta opastetut kierrokset, jotka sisältävät Colosseumin, Forum Romanumin ja Palatinuksen kukkulan, kestävät yleensä noin kolme tuntia.

Näissä kierroksissa on se hyvä puoli, että niihin sisältyvillä lipuilla on etuoikeus, joten vältät pitkät jonot sekä Colosseumille että Forumille.

Tarjolla on myös vieläkin kattavampi (ja siten pidempi) vaihtoehto, jossa Colosseum-käynti yhdistetään vierailuun Vatikaanissa, aina asiantuntevan oppaan johdolla. Molemmat vierailut tapahtuvat samana päivänä, ja kierroksen kokonaiskesto on noin 6 tuntia, joten voitte odottaa viettävänne suurimman osan päivästä kiireisenä.

Varaa vierailusi Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka kauan minun pitäisi viettää Colosseumissa, jos vierailen siellä yksin?

Roomalainen Colosseum| ©Martijn Vonk
Roomalainen Colosseum| ©Martijn Vonk

Toinen vaihtoehto vierailla alueella omin päin on ostaa liput Colosseumiin (suosittelen, että teet tämän aina verkossa ja etukäteen, jotta voit varmistaa saatavuuden ja ohittaa jonot vierailupäivänä).

Jos vierailet Colosseumissa yksin, laske, että tarvitset vähintään tunnin sisällä, 20 minuuttia ulkona ja toisen tunnin kiertelemällä Forum Romanumissa.

Kaikkiaan vietät alueella vähintään 3 tuntia, jos haluat lähteä nähtyäsi kaiken olennaisen. Jos tulet kävellen Rooman keskustasta, sinulta menee luultavasti 30 minuuttia ylimääräistä aikaa, mutta näkymät ovat ehdottomasti sen arvoiset.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka kauan kestää käydä Colosseum Arenalla?

Colosseum Arena| ©Ruben Ramirez
Colosseum Arena| ©Ruben Ramirez

Voit astua Colosseum-areenalle opastetulla kierroksella, joka sisältää tämän osan kierroksesta (tarkista ennen varausta, sillä kaikki opastetut kierrokset eivät sisällä tätä osaa). Tämä pysähdys sisältyy yleensä 3-tuntiseen opastettuun kierrokseen, eikä se lisää aikaa matkasuunnitelmaan.

Se antaa sinulle kuitenkin erilaisen näkymän katsomoihin ja maanalaisiin labyrintteihin ja saa sinut tuntemaan itsesi pieneksi amfiteatterin valtavan koon edessä. Täältä käsin voit tuntea, miltä antiikin Rooman gladiaattorit tunsivat, kun he lähtivät taistelemaan.

Vaikka areenan sisältävän vierailun hinta on hieman korkeampi kuin tavallisen vierailun hinta (kun otetaan huomioon, että kyseessä on eksklusiivinen tila, jossa istumapaikkojen määrä on pienentynyt, ero on ymmärrettävä), se on täysin suositeltava!

Varaa opastettu kierros Colosseumiin, areenalle ja metroihin

Kuinka kauan kestää käydä Forum Romanumissa?

Tutustu Forum Romanumin yllätyksiin| ©chrisobayda
Tutustu Forum Romanumin yllätyksiin| ©chrisobayda

Kierros Forum Romanumissa kestää vähintään tunnin riippuen siitä, kuinka perusteellinen haluat olla. Forum Romanumin arkeologinen puisto sijaitsee Colosseumin vieressä (et voi olla huomaamatta sitä, näet sen heti), ja Colosseum-lippujen kanssa pääset Forum Romanumin maksulliseen osaan.

Matkan varrella näet arkeologisia jäännöksiä, jotka ovat aikoinaan olleet temppeleitä, basilikoita ja kokoontumispaikkoja. Eniten huomiotasi herättää (erityisesti siksi, että se on hyvin säilynyt) Riemukaari.

Kiinnitä erityistä huomiota matkan varrella olevien pylväiden jäännösten mittoihin; ne antavat sinulle käsityksen silloisten rakennelmien valtavista mitoista.

Jos haluat parhaat panoraamanäkymät Foorumille ennen tai jälkeen vierailun, mene Piazza del Campidoglion huipulle (jossa sijaitsevat Capitoliumin museot) ja etsi näköalapaikka, josta on näkymät Foorumille ja Colosseumille. Yksinkertaisesti upea.

Kuinka paljon aikaa tarvitsen vierailuun Circus Massimossa?

Sirkus Massimo| ©Fred Romero
Sirkus Massimo| ©Fred Romero

Circus Massimo on valtava, sillä sen kapasiteetti on 250 000 ihmistä. Se on noin 600 metriä pitkä ja 250 metriä leveä, joten sen kiertämiseen kuluu helposti yli tunti.

Valitettavasti nykyään on jäljellä vain vähän siitä, mikä oli antiikin Rooman himoituin hevosurheilurata, joten nykyään näet vain sen pinnan, eikä sitä mielestäni kannata kiertää koko matkaa.

Jos haluat mennä sinne, nähdä panoraamanäkymät, ihmetellä sen mittasuhteita ja palata takaisin, sinun ei pitäisi käyttää aikaa enempää kuin 20-30 minuuttia.

.

Varaa opastettu kierros Circus Maximusiin

Kuinka kauan minulta kestää kävellä Via dei Fori Imperiali -katua pitkin?

Via dei Fori Imperiali| ©Shadowgate
Via dei Fori Imperiali| ©Shadowgate

Via dei Fori Imperiali, joka yhdistää Piazza Venezian ja Colosseumin Roomassa, on noin kilometrin pituinen ja kestää noin 12 minuuttia. Parasta on se, että sunnuntaisin tämä suuri katu suljetaan liikenteeltä, ja voit kävellä sitä pitkin rauhassa Colosseumia lähestyessäsi.

Näkymät mistä tahansa pisteestä ovat upeat, koska pääset myös katsomaan suurelta osin Forum Romanumia, jolloin voit ottaa parhaat valokuvat Forumista.

Aluksi näet Colosseumin kaukaisuudessa, ja pikkuhiljaa pääset lähemmäksi ja lähemmäksi ja huomaat tämän valtavan amfiteatterin todelliset mittasuhteet. Toisaalta täällä on jonkin verran varjoa puiden alla, mutta suurin osa kävelystä on auringossa, joten suojaudu kuumuudelta ja auringon säteiltä aurinkovoiteella ja tarvittaessa virvokkeilla.

.

Kuinka kauan kestää päästä Colosseumille Rooman keskustasta?

Trevin suihkulähde| ©Michele Bitetto
Trevin suihkulähde| ©Michele Bitetto

Kaupungin "turistikeskus" on suhteellisen pieni, ja vaikka siellä on satoja käymisen arvoisia katuja ja aukioita, jos haluat kävellä kaupungin keskustasta, se kestää 20-30 minuuttia riippuen siitä, missä olet.

Jos haluat järjestää matkasi hyvin, tässä on lyhyt opas siitä , miten pääset Colosseumille.