Colosseumin ja Forum Romanumin vierailujen kesto

Jos suunnittelet matkaa Roomaan ja haluat tietää, kuinka paljon aikaa tarvitset koko Colosseumin ja antiikin Rooman alueen kiertämiseen, tämä on sinua kiinnostavaa - lue eteenpäin!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Colosseumin ja Forum Romanumin vierailujen kesto

Näkymät Colosseumille ja Forum Romanumille | David Edkins

Rooman-vierailun aikana ei ole aikaa hukattavaksi. Sen aukiot, pienet kadut, värikkäät julkisivut, terassit... varastavat sydämesi välittömästi, ja haluat nauttia kaupungista mahdollisimman pitkään.

Jos haluat järjestää matkasi hyvin ja jos mietit, kuinka paljon aikaa todella tarvitset nauttiaksesi vierailusta Colosseumilla ja Forum Romanumilla, suosittelen sinua lukemaan lisää.

Kuinka paljon aikaa tarvitsen yhteensä Colosseumissa ja Forum Romanumissa vierailuun?

Forum Romanum| ©Lucía García González
Forum Romanum| ©Lucía García González

Yleisesti ottaen tarvitset vähintään puoli päivää saadaksesi hyvän käsityksen koko alueesta, vieraillaksesi Colosseumissa sisältä ja kiertääksesi Forum Romanumissa.

Voit tietysti pidentää tätä aikaa, jos haluat pysähtyä katsomaan yksityiskohtaisesti Forum Romanumin arkeologisia jäännöksiä, kiertää Circus Massimoa, pysähtyä ottamaan valokuvia koko alueesta, kiertää Colosseumia ulkoa... Niin, ja katsella Colosseumin ja Forum Romanumin portailta avautuvia näkymiä. Ai niin, ja näkymät Montin kaupunginosaan johtavilta portailta (löydät ne aivan Colosseon metroaseman yläpuolelta) antavat henkeäsalpaavat näkymät Colosseumille.

Jos et ole ostanut lippuja Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle ennakkoon, laske lippukassalla jonottamiseen jopa pari tuntia kaiken sen ajan lisäksi, jonka tarvitset vierailuun.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka kauan opastettu kierros Colosseumilla, Forum Romanumilla ja Palatinuksen kukkulalla kestää?

Palatinuksen kukkula| ©Fred Romero
Palatinuksen kukkula| ©Fred Romero

Colosseumin opastetut kierrokset kestävät vaihtelevasti sen mukaan, mitä kierrokseen sisältyy, mutta niiden kokonaiskesto on noin 1-3 tuntia. Esimerkiksi Colosseumin pikakierros kestää 1 tunnin, ja se on ihanteellinen, jos sinulla ei ole paljon aikaa Roomassa, mutta Colosseumin, Forum Romanumin ja Palatinuksen kukkulan opastetut kierrokset kestävät yleensä noin 3 tuntia.

Näissä kierroksissa on hienoa se, että niihin sisältyvillä lipuilla on etusija, joten voit ohittaa pitkät jonot päästessäsi sekä Colosseumille että Forumille.

Tarjolla on myös vieläkin kattavampi (ja siksi pidempi) vaihtoehto, jossa Colosseumiin tutustuminen yhdistetään vierailuun Vatikaanissa, aina asiantuntevan oppaan johdolla. Molemmat vierailut tapahtuvat samana päivänä, ja kierroksen kokonaiskesto on noin 6 tuntia, joten voit varautua siihen, että vietät suurimman osan päivästä kiireisenä.

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka paljon aikaa minun pitäisi viettää Colosseumissa, jos käyn siellä yksin?

Roomalainen Colosseum| ©Martijn Vonk
Roomalainen Colosseum| ©Martijn Vonk

Toinen vaihtoehto vierailla alueella omin päin on ostaa liput Colosseumiin omin päin (suosittelen, että teet sen aina verkossa ja etukäteen, jotta varmistat saatavuuden ja vältät jonot vierailupäivänäsi).

Jos vierailet Colosseumilla yksin, laske, että tarvitset vähintään tunnin sisällä, 20 minuuttia ulkona ja vielä tunnin kiertelemällä Forum Romanumia.

Kaikkiaan vietät alueella vähintään 3 tuntia, jos haluat lähteä kotiin nähtyäsi kaiken olennaisen. Jos tulet kävellen Rooman keskustasta, sinulta menee luultavasti 30 minuuttia ylimääräistä aikaa, mutta näkymät ovat ehdottomasti sen arvoisia.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka kauan kestää käydä Colosseumin areenalla?

Colosseumin areena| ©Ruben Ramirez
Colosseumin areena| ©Ruben Ramirez

Voit vierailla Colosseumin areenalla opastetulla kierroksella, joka sisältää tämän osan kierroksesta (tarkista ennen varauksen tekemistä, sillä kaikki opastetut kierrokset eivät sisällä tätä osaa kierroksesta). Tämä pysähdys sisältyy yleensä 3-tuntiseen opastettuun kierrokseen, eikä se lisää aikaa matkasuunnitelmaan.

Se antaa kuitenkin erilaisen näkymän katsomoihin ja maanalaisiin labyrintteihin ja saa sinut tuntemaan itsesi pieneksi amfiteatterin valtavan koon edessä. Täältä käsin voit tuntea, miltä antiikin Rooman oikeista gladiaattoreista tuntui, kun he lähtivät taistelemaan.

Vaikka areenan sisältävän vierailun hinta on hieman korkeampi kuin tavallisen vierailun (kun otetaan huomioon, että kyseessä on eksklusiivinen tila, jossa on vähemmän istumapaikkoja, ero on ymmärrettävä), se on täysin suositeltava!

Varaa opastettu kierros Colosseumiin, areenalle ja maanalaisiin tiloihin

Kuinka paljon aikaa tarvitsen Forum Romanumiin tutustumiseen?

Tutustu Forum Romanumin yllätyksiin| ©chrisobayda
Tutustu Forum Romanumin yllätyksiin| ©chrisobayda

Roomalaisella foorumilla kiertämiseen menee vähintään tunti riippuen siitä, kuinka perusteellisesti haluat tutustua siihen. Roman Forumin arkeologinen puisto sijaitsee Colosseumin vieressä (et voi olla huomaamatta sitä, näet sen heti), ja Colosseum-lippujen kanssa pääset sisään maksulliseen Roman Forumin osaan.

Matkan varrella näet arkeologisia jäännöksiä, jotka ovat olleet aikoinaan temppeleitä, basilikoita ja kokoontumispaikkoja. Huomio kiinnittyy (erityisesti siksi, että se on erittäin hyvin säilynyt) voittokaareen.

Jos haluat parhaat panoraamanäkymät Forumille ennen tai jälkeen vierailun, mene Piazza del Campidoglion huipulle (jossa sijaitsevat Capitoliumin museot) ja etsi näköalapaikka, josta on näkymät Forumille ja Colosseumille. Se on yksinkertaisesti upea.

Kuinka paljon aikaa tarvitsen Circo Massimossa käymiseen?

Circus Massimo| ©Fred Romero
Circus Massimo| ©Fred Romero

Kun Circus Massimoon mahtuu 250 000 ihmistä, voit kuvitella, että se on valtava. Se on noin 600 metriä pitkä ja 250 metriä leveä, joten täysi kierros kestää helposti yli tunnin, mutta kannattaa varata opastettu kierros Circus Maximukseen.

Valitettavasti siitä, mikä oli aikoinaan antiikin Rooman himoituin hevosurheilurata, on enää vähän jäljellä, joten nykyään näet vain sen pinnan, eikä se mielestäni ole täyden kierroksen arvoinen.

Jos haluat mennä sinne, nähdä panoraamanäkymät, ihmetellä sen mittasuhteita ja palata takaisin, sinun ei pitäisi käyttää aikaa yhteensä kuin 20-30 minuuttia.

Varaa opastettu kierros Circus Maximuksessa

Kuinka kauan minulta kestää kävellä Via dei Fori Imperialia pitkin?

Via dei Fori Imperiali| ©Shadowgate
Via dei Fori Imperiali| ©Shadowgate

Via dei Fori Imperialin pätkä, joka yhdistää Piazza Venezian ja Colosseumin Roomassa, on noin kilometrin pituinen, ja sen kävely kestää noin 12 minuuttia. Parasta on, että sunnuntaisin tämä suuri katu suljetaan liikenteeltä, ja voit kävellä sitä pitkin rauhassa Colosseumia lähestyessäsi.

Näkymät mistä tahansa kohdasta ovat upeat, sillä sinulla on myös kohonnut näkymä suureen osaan Forum Romanumia, minkä ansiosta voit ottaa parhaat valokuvat Forumista.

Aluksi näet Colosseumin kaukaisuudessa, ja pikkuhiljaa pääset yhä lähemmäksi ja lähemmäksi ja huomaat tämän valtavan amfiteatterin todelliset mittasuhteet. Toisaalta löydät täältä jonkin verran varjoa puun alta, mutta suurin osa kävelystä on auringossa, joten suojaudu kuumuudelta ja auringon säteiltä aurinkovoiteella ja virvokkeilla, jos tarvitset niitä.

.

Kuinka kauan kestää päästä Colosseumille Rooman keskustasta?

Trevin suihkulähde| ©Michele Bitetto
Trevin suihkulähde| ©Michele Bitetto

Kaupungin "turistikeskus" on suhteellisen pieni, ja vaikka siellä on satoja käymisen arvoisia katuja ja aukioita, jos haluat kävellä keskustasta, matka kestää 20-30 minuuttia riippuen siitä, missä olet.

Jos haluat järjestää matkasi hyvin, tässä on lyhyt opas siitä , miten pääset Colosseumille.