Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Kuinka saada alennuksia tai halpoja Vatikaanin lippuja

Jos suunnittelet matkaa Roomaan ja vierailua Vatikaaniin, mutta olet huolissasi siitä, että lippujen hinta rikkoo budjettisi, tässä on muutamia vinkkejä siitä, miten saat ilmaisia tai alennettuja lippuja.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Kuinka saada alennuksia tai halpoja Vatikaanin lippuja

Pietarinaukio ja basilikan julkisivu | Alisa Anton

Vatikaanissa on upeita taiteellisia helmiä, jotka ovat vierailun arvoisia. Ja kyllä, jotkut ovat kalliimpia kuin toiset. Jos haluat vierailla Sikstuksen kappelissa, joudut väistämättä maksamaan lipun ostamisesta, mutta näin voit leikata Vatikaanin vierailun budjettia.

Miten saada halvimmat liput Vatikaaniin?

Sikstuksen kappeli| ©Mike Norton
Sikstuksen kappeli| ©Mike Norton

Jos haluat käyttää Vatikaanissa käydessäsi mahdollisimman vähän rahaa, suosittelen, että ostat yksittäisen lipun (ilman ääniopasta tai opastettua kierrosta) Vatikaanin museoiden lipputoimistosta tai niiden viralliselta verkkosivustolta.

Huomaa, että näitä lippuja ei voi peruuttaa, kun ne ostetaan verkosta, ja jos päätät ostaa ne lipputoimistosta, jonot voivat kestää yli kaksi tuntia. Näiden lippujen normaalihinta on 17 euroa aikuisilta.

Paras vaihtoehto

Hieman budjettiystävällisempi vaihtoehto, mutta hinta-laatusuhteeltaan paras, on varata opastettu kierros Vatikaaniin, jolloin pääset Vatikaanin museoihin, Sikstuksen kappeliin ja Pietarinkirkkoon jonon ohi ja saat seuraksesi virallisen oppaan, joka seuraa sinua kierroksella.

Opastetun kierroksen avulla voit tutustua Vatikaanin tärkeimpiin kohtiin vierailusi aikana, ja lisäksi saat paremman käsityksen teoksista ja kontekstista, johon kaikki näkemäsi liittyy. Tämä vaihtoehto maksaa 36 euroa Helloticketsissä, ja se on erittäin kätevä, kun otetaan huomioon, mitä kaikkea se sisältää. Arvostat eniten sitä, että voit ohittaa jonot sekä museoissa että basilikassa.

Varaa liput Vatikaaniin

Kuka pääsee Vatikaaniin ilmaiseksi?

Vatikaanin museot| ©Marialaura Gionfriddo
Vatikaanin museot| ©Marialaura Gionfriddo

Vatikaanin museot, joiden sisällä on Sikstuksen kappeli, ovat maksullisia, ja sinun on ostettava Vatikaanin lippu voidaksesi vierailla niissä. Poikkeuksia on aina, ja on totta, että jotkut ryhmät voivat vierailla museoissa ilmaiseksi.

Huomaathan, että vaikka näille ryhmille on vapaa pääsy, heidän on silti ostettava lippunsa ilmaiseksi ja jonotettava lipunmyyntipisteessä. Nämä ryhmät pääsevät Vatikaaniin maksutta:

  • Vauvat ja alle 5-vuotiaat lapset
  • Vammaiset henkilöt, joiden tunnustettu vammaisuusaste on yli 74 % (jos he tarvitsevat saattajan, myös heidän saattajansa pääsee ilmaiseksi).
  • Pyhiinvaeltajat, papit tai uskonnollisen seurakunnan jäsenet, joiden ryhmä on virallisesti akkreditoitu Vatikaaniin.

Onko Vatikaaniin pääsyyn saatavissa alennuksia?

Vatikaani| ©iam_os
Vatikaani| ©iam_os

Et löydä kuponkeja, kuponkeja tai ilmaisia lippuja Vatikaaniin mistään. On kuitenkin olemassa tiettyjä henkilöryhmiä tai henkilöryhmiä, jotka ovat oikeutettuja alennettuun verokantaan. Nämä ovat:

  • 6-18-vuotiaat lapset ja nuoret.
  • 19-25-vuotiaat opiskelijat, joilla on yliopistoltaan tai korkeakoulultaan saatu virallinen asiakirja, joka osoittaa, että he opiskelevat edelleen kuluvana vuonna.

Miten se toimii?

Jos valitset "alennettu hinta" -vaihtoehdon varatessasi lippusi verkossa, sinun on tuotava ovelle asiakirjat, jotka todistavat oikeutesi alennettuun hintaan (alaikäisten henkilökortti, virallinen opiskelijakortti jne.).

Jos olet varannut matkan matkatoimistosta, varmista, että heillä on tarvittavat asiakirjat, jotta museoihin saapumispäivänä ei tule yllätyksiä.

Jos sinulla on epäilyksiä tai et ole varma, takaavatko esittämäsi asiakirjat sinulle pääsyn alennettuun hintaan, voit aina jonottaa suoraan lipputoimistoon ja kysyä asiasta tiskillä.

Jos matkustat etukäteen akkreditoidun uskonnollisen seurakunnan kanssa, saatat olla oikeutettu erityiseen opastettuun kierrokseen tai etuihin lippuja ostaessasi, mutta tarkista asia matkanjärjestäjältäsi.

Milloin Vatikaani on vapaa?

Pietarinkirkon katto| ©Ariel Leek
Pietarinkirkon katto| ©Ariel Leek

Jos haluat säästää vierailustasi mahdollisimman paljon, voit päästä Vatikaaniin ilmaiseksi: Vatikaanin museot ovat ilmaisia joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina aamusta kello 12.30 asti. Rehellisesti sanottuna en suosittele käymään siellä lainkaan sunnuntaina.

Museoissa olevat väkijoukot, pitkät jonot sisäänpääsyä varten ja riski siitä, että et pääse sisään, vaikka olet jonottanut kilometrejä, voivat pilata sen, minkä pitäisi olla yksi Rooman matkasi mielenkiintoisimmista vierailuista.

Pietarinkirkko, ilmainen ympäri vuoden

Pietarinkirkko| ©Martijn Vonk
Pietarinkirkko| ©Martijn Vonk

Jos haluat käydä Vatikaanissa, mutta et halua käyttää siihen rahaa, voit aina tyytyä kävelemään Pietarinaukiolla ja vierailla Pietarinkirkossa, jota suosittelen 100-prosenttisesti. Sisällä voit ihailla muiden ihmeiden lisäksi Michelangelon Pieta-patsasta, joka on todellinen taideteos, sekä upeaa keskilaivaa, Baldachinia ja Berninin kupolia. Ei hassumpaa ilmaiseksi, eikö?

Tietenkin sinun on jonotettava pitkään päästäksesi sisään (ja käytävä turvatarkastuksen läpi), mutta se on sen arvoista, vakuutan sinulle.

Lyhyesti sanottuna, mitä Vatikaanissa voi nähdä ilmaiseksi?

Pietarinaukio| ©Melissa Cronin
Pietarinaukio| ©Melissa Cronin

Vatikaaniin on vapaa pääsy. Voit kävellä Pietarinaukion poikki, kulkea pylväskäytävän läpi ja jopa päästä Pietarinkirkkoon ilman, että sinun tarvitsee maksaa siitä tai ostaa lippua. Selkeyden vuoksi tässä on yhteenveto siitä, mitä Vatikaanissa voi nähdä ilmaiseksi ja mitä ei voi nähdä ilmaiseksi:

Pääsymaksua ei vaadita, ja se on ilmainen:

  • Pietarinaukio
  • Pietarinkirkko
  • Pääsy Pietarinaukiolle paavin audienssin ja Angeluksen aikana keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.
  • Messuun osallistuminen Pietarinkirkossa

Edellyttää maksullista sisäänpääsyä: