Vatikaanin krypta ja katakombit

Vatikaanissa on lukemattomia salaisia ja mystisiä paikkoja. Yksi niistä, joka on vierailun arvoinen, ovat katakombit, jotka sijaitsevat Pietarinkirkon alla. Kerron sinulle, miten pääset sinne.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Vatikaanin krypta ja katakombit

Vatikaanin krypta | Sandip Roy

Pietarinkirkon monumentaalisuus houkuttelee Roomaan vuosittain miljoonia vierailijoita. Sen majesteettisen rakenteen ja upean kupolin lisäksi sen kellarissa on joitakin vierailun arvoisia huoneita: katolisen kirkon tärkeimpien paavien haudat ja sarkofagit.

Paras vaihtoehto

Opastettu Kiertue Pietarin Kirkossa, sisältäen pääsyn Maanalaisiin Luoliin Ja Kupoliin

Täydellisin vaihtoehto tutustua Pietarinkirkkoon ja paavin hautoihin.

Tutustu asiantuntijaoppaan johdolla mahtavaan Pietarinkirkkoon ja paavien kryptaan maan alla. Nekropoli ei sisälly tähän kierrokseen.

Kesto: 1 tunti 45 minuuttia

.

Vierailu Pietarinkirkossa sijaitseviin paavin hautoihin on mahdollista tämän Pietarinkirkon ja kryptapaikkojen opastetun kierroksen ansiosta, joka vie sinut läpi suuren osan kirkosta ja sen katakombeista. Asiantunteva opas kertoo sinulle tämän monumentaalisen basilikan historiallisista ja taiteellisista yksityiskohdista sekä maanalaisen ensimmäisen kerroksen, jossa säilytetään joidenkin kuninkaiden ja paavien jäännöksiä 10. vuosisadasta lähtien.

Vatikaanin luolien toisella tasolla sijaitsevaan nekropoliin, jonne on haudattu apostoli Pietari, vaaditaan erityyppinen pääsylippu, joka on pyydettävä erikseen, koska kapasiteetti on rajallinen.

Suositellaan, jos... Pyhän Pietarin basilikan kierroksella et halua jättää väliin luolia ja arkeologisia jäännöksiä, jotka kaivettiin esiin ja säilytetään katolisen temppelin lattian alla. Huomaathan, että jos haluat laskeutua toiseen kerrokseen ja vierailla hautausmaalla, sinun on ostettava lisälippu.

Miten ostaa liput Vatikaanin paavien kryptaaniin?

Laskeudu Pyhän Pietarin haudalle basilikan alttarin takana.| ©CucombreLibre
Laskeudu Pyhän Pietarin haudalle basilikan alttarin takana.| ©CucombreLibre

Vatikaanin krypta- ja katakombit, joissa on paavien haudat, sijaitsevat Pietarinkirkon kellarissa, ensimmäisellä maanalaisella tasolla. Vaikka pääsy tälle ensimmäiselle tasolle on ilmainen, tällä Pietarinkirkon opastetulla kierroksella pääset taatusti tälle alueelle oppaan selityksin, joka täydentää koko temppelin kierroksen, joka antaa sinulle kokonaisvaltaisen näkemyksen Pyhästä istuimesta.

Sisäänpääsy Nekropoliin, jossa Pyhän Pietarin hauta sijaitsee, ei kuitenkaan sisälly tähän kierrokseen. Pääsy seuraavalle maanalaiselle tasolle on hyvin rajoitettu, ja vain pieni määrä kävijöitä pääsee alas joka päivä. Selitän lisää seuraavassa kohdassa.

Varaa vierailu Vatikaanin paavin haudoille

Miten hankit liput Vatikaanin hautausmaalle?

Bonifatius VIII:n hauta| ©Francesco Gasparetti
Bonifatius VIII:n hauta| ©Francesco Gasparetti

Nekropoliin on niin rajallinen kapasiteetti, että sinun on pyydettävä etukäteen, jos haluat päästä niihin opastetulla kierroksella. Tässä ovat yksityiskohdat:

  • Ota yhteyttä sähköpostitse Vatikaanin osastoon, joka vastaa niiden hallinnoinnista ([email protected]), tai mene Kaivausten toimistoon eteläisellä sisäänkäynnillä (vasemmalla puolella), Pietarinaukion pylväskäytävän ulkopuolella. Jos teet sen sähköpostitse, kirjoita tiedot siitä, kuinka monta henkilöä haluat opastetulle kierrokselle, kieli ja päivämäärät, niin saat vastauksen, jossa kerrotaan kierroksen hinta ja ohjeet.
  • Opastettu kierros kestää noinpuolitoista tuntia. Alle 15-vuotiaita lapsia ei saa ottaa mukaan, eikä kierrosta suositella klaustrofobisille henkilöille.
  • Kierroksen hinta on noin 13 euroa.
  • Vierailupäivänä sinun on oltava kaivausten toimistolla 10 minuuttia ennen sovittua aikaa.

Paavien luolien vierailujen hinnat

Paavien hautakammioiden koteloalueet| ©Sergio Calleja (Life is a trip)
Paavien hautakammioiden koteloalueet| ©Sergio Calleja (Life is a trip)

On tärkeää, ettei Paavien luolia (pieni maanalainen galleria) sekoiteta kaksi kerrosta basilikan alapuolella sijaitsevaan Nekropoliin, johon Pyhä Pietari on haudattu ja jonka vierailu edellyttää ennakkovarausta. Vierailu maksaa noin 13 euroa.

Käynti paavien haudoissa on sen sijaan maksuton, ja sinne pääsee pienestä ovesta, joka on itse basilikan sisällä. Saadaksesi täyden kokemuksen ja ymmärtääksesi siellä olevien arkeologisten jäännösten arvon suosittelen varaamaan opastetun kierroksen basilikaan grotteineen ja kupoleineen, johon sisältyy pääsy näihin hautoihin asiantuntevan oppaan kanssa.

Virallinen opas selittää, miten hautaukset suoritettiin, näiden kryptapaikkojen symboliikkaa ja sitä, miten ne on säilytetty nykyään. Et voi kävellä kryptapaikkojen läpi yksin, vaan opas on koko ajan mukanasi.

Varaa vierailu Vatikaanin paavin haudoille

Huomaa, että et voi ottaa valokuvia

Johannes Paavali II:n hauta| ©budget travel accommodation
Johannes Paavali II:n hauta| ©budget travel accommodation

Kameran käyttö ei ole sallittua vierailun aikana hautausmaalla, ei edes ilman salamaa. Huomaathan, että kyseessä on hyvin erityinen paikka, jonka suojelu on ensiarvoisen tärkeää, joten sinun on laitettava kamera ja matkapuhelin pois tällöin. Älä kuitenkaan huolestu, sillä kryptapaikkojen valaistus ei myöskään anna sinun ottaa kovin hyviä kuvia.

Varaa vierailu Vatikaanin paavin haudoille

Noudata pukeutumissääntöä Pietarinkirkossa

Pukeudu asianmukaisesti vierailua varten| ©Anna Church
Pukeudu asianmukaisesti vierailua varten| ©Anna Church

Muista, että sekä Pyhän Pietarin basilika että sen nekropoli ovat jumalanpalveluspaikkoja, ja siksi sinun on noudatettava pukeutumissääntöjä päästessäsi sisätiloihin. Sekä miesten että naisten on peitettävä hartiat ja polvet, joten lyhyitä housuja tai hameita ja pikeepaitoja kannattaa välttää.

Naisten on myös peitettävä dekolteensa, joten käytännöllisin tapa vierailla Vatikaanissa (etenkin jos matkustat kesällä) on pitää olkapäiden yli puettua huivia tai foulardia. Nämä säännöt koskevat myös Vatikaanin museoita ja Sikstuksen kappelia.

Varaa opastettu kierros Pietarinkirkkoon ja hautoihin

Jätä reput ja tilaa vievät esineet hotelliin

Johannes XXIII:n turmeltumaton ruumis| ©jennicatpink
Johannes XXIII:n turmeltumaton ruumis| ©jennicatpink

Tilaa kryptoissa on melko vähän ja ne ovat hyvin herkkiä, joten niiden täydellisen säilymisen vuoksi et pääse maanalaisiin tiloihin suurten selkäreppujen tai tilaa vievien matkatavaroiden kanssa. Siksi on suositeltavaa jättää hotellille laukut tai reput, joita et tarvitse päivän aikana, jotta niistä ei tule haittaa.

Jos joudut silti pitämään mukanasi laukkua tai reppua, jonka uskot voivan aiheuttaa ongelmia Nekropoliin mentäessäsi, on olemassa kaappeja tai tallelokeroita, joihin voit jättää tavarasi valvotusti. Tämä palvelu sijaitsee ennen temppeliin sisäänkäyntiä basilikan julkisivun oikealla puolella. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jonot voivat olla pitkiä, joten varaa reilusti aikaa, jotta et myöhästy opastetulta kierrokselta.

.

Alle 15-vuotiaat lapset eivät saa osallistua tähän vierailuun

Pius XI:n hauta| ©Northfielder
Pius XI:n hauta| ©Northfielder

Jos matkustat Roomaan perheenä, et voi osallistua tähän vierailuun perheen pienimpien jäsenten kanssa. Paitsi että sitä ei suositella, nuorimmat, alle 15-vuotiaat vierailijat eivät myöskään saa mennä sinne. Pidä tämä mielessäsi, kun järjestät vierailua kryptaan.

Jos matkustat lasten kanssa, älä kuitenkaan ole huolissasi, sillä muu basilika, Pietarinaukion mahtipontisuus ja jopa vierailu Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin saavat lapset suu auki.

Varaa opastettu kierros Pietarinkirkkoon ja hautakammioihin

Täydennä vierailu Pietarin kryptapaikoissa ja hautausmaalla käymällä Vatikaanissa

Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Richard Mortel
Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Richard Mortel

Ohita jono Pietarinkirkkoon

Kuten edellä mainittiin, pääsy Pietarinkirkkoon on ilmainen, mutta jos voin antaa sinulle suosituksen, niin se on, että hankit opastetun kierroksen Vatikaanin museoihin ja Piet arinkirkkoon, jonka avulla voit ohittaa (hyvin pitkät) jonot temppelin sisäänkäynnillä.

Jos ajattelet käydä basilikan sisäpuolella ja täydentää vierailun käymällä kupolissa tai opastetulla kierroksella nekropoliin, olet sisäänkäynnin pitkien jonojen jälkeen hyvin väsynyt, mikä vähentää vierailusi viehätystä. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä päästääksesi sisään Pietarinkirkkoon.

.

Kiipeä kupoliin saadaksesi parhaat näkymät kaupunkiin

On totta, että se ei ole heikkohermoisille, mutta kiipeäminen Pietarinkirkon kupoliin takaa sinulle parhaat näkymät Roomaan sekä ainutlaatuisen perspektiivin Pietarinaukiolle ja Rooman katoille. Kiipeämisen aikana (jonka voit tehdä osittain hissillä, mutta et voi välttää kapeaa portaikkoa) voit myös arvostaa Berninin majesteettisen kupolin yksityiskohtia.

Lippuja Pietarinkirkon kupoliin ei ollut viime aikoihin asti saatavilla verkossa, mutta nyt niihin sisältyy useita opastettuja kierroksia. Voit ostaa niitä myös itse basilikaan astuessasi sisään. Ne maksavat noin 8 euroa, jos päätät kävellä ylös asti, ja hieman enemmän, jos haluat käyttää hissiä. Joka tapauksessa se on sen arvoista!

Älä jätä väliin vierailua Sikstuksen kappelissa

Sikstuksen kappelissa käynti on epäilemättä yksi matkasi kohokohdista. Sen taiteellinen täydellisyys houkuttelee vuosittain miljoonia kävijöitä, jotka pysähtyvät miettimään Michelangelon freskoja suu auki. Et voi lähteä Roomasta käymättä siellä, joten tässä artikkelissa kerron, miten saat liput Sikstuksen kappeliin.

Varaa opastettu kierros Pietarinkirkossa ja haudoissa