Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Vatikaanin krypta ja katakombit

Vatikaanissa on lukemattomia salaisia ja mystisiä paikkoja. Yksi niistä, joka on vierailun arvoinen, ovat katakombit, jotka sijaitsevat Pietarinkirkon alla. Kerron sinulle, miten pääset sinne.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Vatikaanin krypta ja katakombit

Vatikaanin krypta | Sandip Roy

Pietarinkirkon monumentaalisuus houkuttelee Roomaan vuosittain miljoonia vierailijoita. Majesteettisen rakenteensa ja upean kupolinsa lisäksi sen kellarissa on joitakin vierailun arvoisia huoneita: katolisen kirkon tärkeimpien paavien haudat ja sarkofagit.

Paras vaihtoehto

Opastettu kierros Pietarinkirkossa ja sen kupolissa ja käydään hautausmaalla ja katakombeissa

Täydellisin vaihtoehto tutustua Pietarinkirkkoon ja paavin hautoihin.

Tutustu asiantuntijaoppaan johdolla vaikuttavaan Pietarinkirkkoon, paavien kryptaan ja sen alla olevaan nekropoliin. Pääset myös kupoliin ja voit nauttia parhaista panoraamanäkymistä Roomaan.

Kesto: 1 hour 45 minutes

.

Vierailu Pietarinkirkossa sijaitseviin paavin hautoihin on mahdollista tämän Pietarinkirkon opastetun kierroksen ansiosta, joka vie sinut suuressa osassa kirkkoa ja sen katakombeissa. Asiantunteva opas kertoo sinulle tämän monumentaalisen basilikan historiallisista ja taiteellisista yksityiskohdista, mukaan lukien eksklusiivinen nousu kupoliin.

Suositellaan, jos... aiot vierailla paavin haudoilla, mutta et halua jättää väliin Pietarinkirkon ja sen kupolin yksityiskohtia. Ja kaikki tämä pienessä ryhmässä asiantuntijaoppaan johdolla.

Miten ostaa lippuja Vatikaanin krypteihin ja Vatikaanin hautausmaalle?

Laskeutuminen Pyhän Pietarin haudalle basilikan alttarin takana.| ©CucombreLibre
Laskeutuminen Pyhän Pietarin haudalle basilikan alttarin takana.| ©CucombreLibre

Vatikaanin krypta- ja katakombit, joissa on paavien hautoja, sijaitsevat Pietarinkirkon kellarissa, ja ensimmäisessä maanalaisessa kerroksessa on joidenkin tärkeimpien paavien krypta- ja hautakammiot (vierailu on maksuton).

Hanki liput Necropolis

Nekropolien kapasiteetti on itse asiassa niin rajallinen, että sinun on pyydettävä etukäteen päästäksesi niihin opastetulla kierroksella. Nekropoliin tutustumiseen on kaksi vaihtoehtoa:

1. Omin päin: Ota yhteyttä sähköpostitse Vatikaanin osastoon, joka vastaa niiden hallinnoinnista(scavi.va tai mene kaivausten toimistoon eteläisellä sisäänkäynnillä (vasemmalla puolella), Pietarinaukion pylväskäytävän ulkopuolella. Jos teet sen sähköpostitse, kirjoita tiedot siitä, kuinka monta ihmistä haluat opastetulle kierrokselle ja minä päivinä, niin he vastaavat ja ilmoittavat kierroksen hinnan ja tiedot.

2. Virallisen oppaan kanssa: Vain viralliset oppaat voivat vierailla katakombeissa. Tästä linkistä löydät halvimman vaihtoehdon ja lisäksi espanjaksi. Tämä on helpoin vaihtoehto, ja se takaa sinulle paikan, jos varaat sen hyvissä ajoin etukäteen, sillä kapasiteetti on rajoitettu, vain 250 henkeä päivässä.

Varaa vierailu Vatikaanin katakombeihin

Necropolis lippujen hinnat nähdä Crypts ja haudat paavit

Bonifatius VIII:n hauta| ©Francesco Gasparetti
Bonifatius VIII:n hauta| ©Francesco Gasparetti

Nekropoliin ei voi ostaa lippuja omatoimisesti, vaan sinne pääsee vain opastetulla kierroksella. Viralliset kierrokset (jotka varataan sähköpostitse) maksavat noin 28 euroa ja kestävät 90 minuuttia, mutta voit myös yhdistää katakombivierailun Vatikaanin opastettuun kierrokseen. Vaikka hinta nousee 60 euroon, se on sen arvoinen, koska näet myös Vatikaanin museot.

Kierroksen aikana sinulla on runsaasti aikaa vierailla Vatikaanin tärkeimmillä sarkofageilla ja kryptapaikoilla. Sinne on haudattu tärkeimmät paavit sekä Pyhä Pietari. Virallinen opas kertoo, miten hautaukset suoritettiin, mikä on hautakammioiden symboliikka ja miten niitä säilytetään nykyään. Et voi kävellä kryptien läpi yksin, vaan opas on koko ajan mukanasi.

Varaa kierros Vatikaanin katakombeihin

Miten pääset ilmaiseksi paavin luoliin?

Paavien haudat| ©Sergio Calleja (Life is a trip)
Paavien haudat| ©Sergio Calleja (Life is a trip)

Paavien luolia (pieni maanalainen galleria) ei pidä sekoittaa kaksi kerrosta basilikan alapuolella sijaitsevaan hautausmaahan, johon Pyhä Pietari on haudattu.

Paavien haudoilla vierailu on sen sijaan maksutonta, ja sinne pääsee pienestä ovesta, joka on itse basilikan sisällä.

Varaa vierailu Vatikaanin katakombeihin

Huomaa, että et voi ottaa valokuvia

Johannes Paavali II:n hauta| ©budget travel accommodation
Johannes Paavali II:n hauta| ©budget travel accommodation

Kameran käyttö ei ole sallittua nekropolivierailun aikana, ei edes ilman salamaa. Huomaa, että tämä on hyvin erityinen paikka, jonka suojelu on ensiarvoisen tärkeää, joten sinun on laitettava kamerasi ja matkapuhelimesi pois tältä kertaa. Älä kuitenkaan huolestu, sillä kryptapaikkojen valaistus ei myöskään anna sinulle mahdollisuutta ottaa kovin hyviä kuvia.

Sinulla on mahdollisuus ikuistaa Rooman matkasi monissa kaupunginosissa ja jopa Vatikaanin muissa osissa, kuten museoissa, basilikassa tai Pietarinaukiolla.

.

Noudata Pietarinkirkon pukeutumissääntöjä

Pukeudu asianmukaisesti vierailua varten| ©Anna Church
Pukeudu asianmukaisesti vierailua varten| ©Anna Church

Muista, että sekä Pyhän Pietarin basilika että sen nekropoli ovat jumalanpalveluspaikkoja, ja siksi sinun on noudatettava pukeutumissääntöjä päästessäsi sisätiloihin. Sekä miesten että naisten on peitettävä hartiat ja polvet, joten lyhyitä housuja tai hameita ja puseroita on vältettävä.

Naisten tulisi myös peittää dekolteensa, joten käytännöllisin tapa vierailla Vatikaanissa (varsinkin jos matkustat kesällä) on pitää olkapäiden yli puettua huivia tai foulardia. Nämä säännöt koskevat myös vierailuja Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin.

Varaa kierros Vatikaanin katakombeihin

Jätä reput ja tilaa vievät tavarat hotelliin

Johannes XXIII:n turmeltumaton ruumis| ©jennicatpink
Johannes XXIII:n turmeltumaton ruumis| ©jennicatpink

Tilaa krypteissa on melko vähän ja ne ovat hyvin herkkiä, joten niiden täydellisen säilymisen vuoksi et pääse maan alle suurilla repuilla tai tilaa vievillä matkatavaroilla. Siksi on suositeltavaa jättää laukut tai reput, joita et tarvitse päivän aikana, hotelliin, jotta ne eivät aiheuta haittaa.

Jos sinulla on silti mukanasi laukku tai reppu, jonka uskot voivan aiheuttaa ongelmia, kun astut sisään Nekropoliin, siellä on kaappeja tai tallelokeroita, joihin voit jättää tavarasi valvotusti. Tämä palvelus sijaitsee ennen temppeliin menoa basilikan julkisivun oikealla puolella. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jonot voivat olla pitkiä, joten varaa reilusti aikaa, jotta et myöhästy opastetulta kierrokselta.

.

Tämä vierailu ei ole sallittu alle 15-vuotiaille lapsille

Pius XI:n hauta| ©Northfielder
Pius XI:n hauta| ©Northfielder

Jos matkustat Roomaan perheenä, et voi tehdä tätä vierailua perheen pienimpien jäsenten kanssa. Sitä ei suositella, mutta alle 15-vuotiaat lapset eivät myöskään saa mennä sinne. Pidä tämä mielessäsi, kun järjestät vierailusi krypteihin.

Jos matkustat lasten kanssa, älä kuitenkaan ole huolissasi, sillä muu basilika, Pietarinaukion mahtavuus ja jopa vierailu Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin saavat lapset suu auki.

Varaa vierailu Vatikaanin katakombeihin

Viimeistele vierailu krypteissä ja Pietarin hautausmaalla käymällä Vatikaanissa

Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Richard Mortel
Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Richard Mortel

Ohita jono Pietarinkirkkoon

Kuten edellä mainittiin, pääsy Pietarinkirkkoon on ilmainen, mutta jos voin antaa sinulle suosituksen, niin hanki opastettu kierros Vatikaanin museoihin ja Piet arinkirkkoon, jonka avulla voit ohittaa (hyvin pitkät) jonot temppelin sisäänkäynnillä.

Jos aiot tutustua basilikan sisätiloihin ja täydentää vierailun käymällä kupolissa tai tekemällä opastetun kierroksen nekropoliin, olet sisäänkäynnin pitkien jonojen jälkeen hyvin väsynyt, mikä vähentää vierailusi viehätystä. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä päästäksesi Pietarinkirkkoon.

.

Kiipeä kupoliin, josta avautuvat parhaat näkymät kaupunkiin

On totta, että se ei ole heikkohermoisille, mutta kiipeäminen Pietarinkirkon kupoliin takaa sinulle parhaat näkymät Roomaan sekä ainutlaatuisen näkymän Pietarinaukiolle ja Rooman katoille. Kiipeämisen aikana (jonka voit tehdä osittain hissillä, mutta et voi välttää kapeaa portaikkoa) voit myös ihailla Berninin majesteettisen kupolin yksityiskohtia.

Lippuja Pietarinkirkon kupoliin ei ollut viime aikoihin asti saatavilla verkossa, mutta nyt niihin sisältyy useita opastettuja kierroksia. Voit myös ostaa niitä, kun astut sisään itse basilikaan. Ne maksavat noin 8 euroa, jos päätät kävellä ylös asti, ja hieman enemmän, jos haluat käyttää hissiä. Joka tapauksessa se on sen arvoista!

Älä jätä väliin vierailua Sikstuksen kappeliin

Sikstuksen kappelissa vierailu on epäilemättä yksi matkasi kohokohdista. Sen taiteellinen täydellisyys houkuttelee vuosittain miljoonia kävijöitä, jotka pysähtyvät miettimään Michelangelon freskoja suu auki. Roomasta ei voi lähteä käymättä siellä, joten tässä artikkelissa kerron, miten saat liput Sikstuksen kappeliin.

Varaa vierailu Vatikaanin katakombeihin

UKK

  • Onko mahdollista käydä Pietarin haudalla?

    Pyhän Pietarin hauta ei ole tällä hetkellä avoinna vierailijoille, koska se on herkässä kunnossa. Vaikka muiden paavien haudoilla voi vierailla, erityisesti Pyhän Pietarin hauta on suljettu yleisöltä.