Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Missä syödä Trasteveressä

Tässä on opas, jonka avulla voit nauttia Roomasta ikuisen kaupungin viehättävimmässä kaupunginosassa pastan, pizzan ja lasagnan avulla. Se ei ole isoäitisi ruokaa, mutta lähellä sitä. Nami!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

9 minuuttia luettu

Missä syödä Trasteveressä

Trastevere, Rooma | ©Daniele Salutari

Jos haluat maistaa Trasteveren kaupunginosassa jotain roomalaisempaa kuin kapitoliininen susi, mutta pelkäät, että tämän boheemin ja viehättävän kaupunginosan maine on mennyt päähän, ota huomioon muutama gastronominen ehdotus, jotta foodie-vierailusi tässä kaupunginosassa onnistuu.

Mutta jos sallitte minun antaa teille perusneuvoja, joita voidaan soveltaa lähes kaikkiin kulinaarisiin ehdotuksiini: varatkaa pöytä! Tämä kultainen sääntö on syytä ottaa huomioon kaikilla matkailijoilla, jotka haluavat täyttää vatsansa Trasteveressä, Italian pääkaupungin aidoimmassa kaupunginosassa. Se, joka varoittaa, ei ole petturi.

1. Tunne itsesi aidoksi italialaiseksi Trattoria Da Augustossa

Päivän ruokalajin nauttiminen Trattoria Da Augustossa| ©Joanne Wan
Päivän ruokalajin nauttiminen Trattoria Da Augustossa| ©Joanne Wan

Jos olet yksi niistä, jotka nauttivat naapuruston ravintoloista, tyypillisestä Paco-baarista tai ruokataloista, joissa tarjoillaan kotitekoisia ruokia, tulet rakastamaan tätä roomalaista trattoriaa. Trasteveren sydämessä sijaitseva Trattoria Da Augusto vie sinut ajassa taaksepäin aistiesi kautta. Täällä ei ole käytetty huipputekniikkaa, mutta ei tarvitsekaan, koska ruoat ovat varsin hyviä.

Se on pieni ravintola, joka on yleensä täynnä italialaisia ja jossa tarjoillaan kotitekoista ruokaa erittäin edulliseen hintaan. Tunnet itsesi "Cuéntame"-sarjan päähenkilöksi, Antonio Alcantaráksi, mutta italialaisessa versiossa. Ennen kuin matkustat Roomaan, sinun on hyvä tietää, että "trattoriat" ovat perheomisteisia ravintoloita, joissa tarjoillaan päivän menu erittäin edulliseen hintaan.

Ota käteistä mukaan

Huomaa, että tässä ravintolassa ei hyväksytä luottokortteja, joten ota käteistä mukaan, jos et halua jäädä tiskaamaan astioita. Mitä tulee tunnelmiin, jaat usein pöydän muiden ruokailijoiden kanssa, ja olet luultavasti hämmästynyt, koska saat laskusi suoraan paperipöytäliinaan - siinäpä raaka-aineiden hyödyntämistä!

Käytännön tietoa Trattoria Da Augustosta

  • Missä: Piazza de' Renzi, nro 15.
  • Keskihinta: noin 8-10 euroa per annos.
  • Aukioloajat: lounas klo 12.30-15.00 ja illallinen klo 20.00-23.00.
  • Kokin vinkki: Tämän ravintolan liha on yksi talon erikoisuuksista, ja sillä on hyvä maine.
  • Suositellaan, jos... haluat halvan ravintolan eikä sinulla ole suuria vaatimuksia.

Varaa ruokakierros Trastevereen

2. Trasteveren paras pizza, Pizzeria Ivolla

Pizzeria Ivon ulkopuolella| ©Despejo
Pizzeria Ivon ulkopuolella| ©Despejo

Tiesitkö, että pizza saapui Roomaan toisen maailmansodan jälkeen etelästä tulleiden maahanmuuttajien kautta? Jos siis luulit minun laillani, että roomalaiset syntyvät pizza kainalossa, olet hyvin hämmentynyt. Alle vuosisadassa siitä on kuitenkin jo tullut tähtiannos. Vaikka Rooman parasta pizzaa on vaikea valita, minun tapauksessani valitsisin Pizzeria Ivon pizzan. Se on sormia nuoleskellen hyvää!

Pizzeriaksi muutettu leipomo

Tämä ravintola on ilahduttanut Rooman asukkaita ja matkailijoita jo yli 60 vuoden ajan. Itse asiassa 1960-luvun alussa sen perustaja Ivo Stefanelli perusti Trastevereen oman yrityksensä, ensin jälkiruokien ja sitten pizzojen alalla, ja suusanojen ansiosta siitä tuli alueen trendikkäin paikka.

Laadukkaita pizzoja hyvään hintaan

Nykyään hänen poikansa Ivano on ottanut pizzerian ohjat käsiinsä ja alkanut parantaa raaka-ainevalikoimaa: hän on ottanut käyttöön tanskalaista lihaa, huippumerkkien juustoja ja suolattua lihaa, luomumerkkejä ja käsityöläisoluita. Ja mikä on hyvä uutinen? Keskimääräinen 20 euron hinta ei ole muuttunut. Hyvä, mukava ja halpa.

Käytännön tietoa Pizzeria Ivosesta

  • Missä: Via di S. Francesco a Ripa, nro 158.
  • Keskihinta: 10 euroa per pizza.
  • Aukioloajat: Tarjoillaan pääasiassa illallista kello 18.00-0.30, paitsi sunnuntaisin, jolloin ravintola on avoinna myös kello 12.00-15.00.
  • Kokin vinkki: Kokeile fiori di zuccaa (juustolla ja anjovistahnalla täytettyjä kesäkurpitsakukkia) ja tiramisua.
  • Suositellaan, jos... haluat syödä parasta pizzaa, eikä sinulla ole kiire (joskus tarjoilijat ovat hieman hitaita).

Varaa kiertoajelu Trasteveressä ja juutalaisessa ghetossa

3. Parasta pastaa parhaaseen hintaan Da Enzo al 29:ssä

Nauttimassa Da Enzon pasta al 29:stä.| ©Kalboz
Nauttimassa Da Enzon pasta al 29:stä.| ©Kalboz

Pitkistä jonoista huolimatta (jotka ovat muuten loogisia ja normaaleja) kannattaa odottaa ravintola Da Enzo al 29: een ja maistaa yhtä Trasteveren parhaista pastoista. Voin vain sanoa, että carbonara-annos oli niin upea, että toistin sen seuraavina päivinä. Olisi synti tulla Roomaan syömättä täällä - varokaa, että he eivät ota vastaan varauksia!

Mutta kuka on omistaja? Häntä on etsittävä kuin Wallya ruokasalin yhdeltä seinältä, jossa roikkuu hänen kuvansa trattoriassa. Hän kuoli 80-luvun lopulla, mutta Enzon läsnäolo on edelleen hyvin tuntuva: hän on niiden asiakkaiden muistissa, jotka kävivät ravintolassa silloin, kun hän itse johti sitä.

Käytännön tietoja trattoria Da Enzo al 29:stä

  • Missä: Via dei Vascellari, nro 29.
  • Keskihinta: 13 euroa pasta-annoksesta.
  • Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 12.15-15 ja klo 19-23.
  • Kokin vinkki: Kokeile mitä tahansa pastaa - ne ovat kaikki herkullisia!
  • Suositellaan, jos... haluat aidon roomalaisen aterian paikassa, joka säilyttää Rooman olemuksen.

Varaa Segway-kierros Trasteveressä

4. Paras spagetti ravintolassa Tonnarello

Trasteveren Tonnarello -ravintolan carbonara| ©Jaclyn Chen
Trasteveren Tonnarello -ravintolan carbonara| ©Jaclyn Chen

Kuulutko niihin ihmisiin, jotka ottavat neuvoja vastaan, vai niihin, jotka menevät ravintoloihin hullun kiireellä? Itse kuulun ensimmäiseen ryhmään, en tee päätöstä ennen kuin olen lukenut tuhat positiivista arvostelua. Hyvä esimerkki tästä oli vierailuni Tonnarello-ravintolassa, jolla oli yli 35 000 arvostelua, joista suurin osa oli erinomaisia. Ajattelin: eivät kai kaikki voi olla väärässä? Otin siis riskin, ja kokemukseni oli julma.

Fantastinen terassi, ihanteellinen kesällä Roomassa, viehättävä paikka ja talon tunnusmerkki: herkulliset tonnarellit (eräänlainen spagetti), käsintehty kuin italialainen noas. Lihansyöjät voivat puolestaan syödä lammasta, häränhäntää ja lihapullia. Jokainen ainesosa on huolella valittu, samoin kuin esillepano.

Käytännön tietoa ravintolasta Tonnarello

  • Missä: Via della Paglia, 1-2-3
  • Keskihinta: 9 € pasta-annoksesta ja 14 € pääruoasta.
  • Aukioloajat: 10:00-23:00 h.
  • Kokin vinkki: Tonarello Cacio e Pepe, joka on Rooman paras.
  • Suositellaan jos... haluat mennä viehättävään ravintolaan ja syödä varmasti hyvin.

5. Osteria Der Belli -ravintolassa parasta pastaa merenelävillä hyvään hintaan

Osteria Der Bellin sisäänkäynti| ©Gillian Longworth McGuire
Osteria Der Bellin sisäänkäynti| ©Gillian Longworth McGuire

Jos haluat herkutella edullisesti ja tuntea olosi roomalaiseksi, suosittelen sinua suuntaamaan Sardiniassa sijaitsevaan Osteria Der Belli-ravintolaan, joka on erikoistunut yksinkertaisiin äyriäisruokiin, kuten mustekalaan paistettujen perunoiden kera, meriahvencarpaccioon ja grillattuun mustekalaan, ja kaikki tämä edulliseen hintaan!

Se on hyvin perheravintola, jossa kaikki ovat mukana: omistajan siskot valmistavat herkullista tuorepastaa merenelävistä joka päivä. Tarjolla on myös maukkaita vaihtoehtoja kasvissyöjille, kuten pastaa sienikastikkeella tai raviolia pinaatilla ja ricottajuustolla. Kesällä kannattaa kokeilla ruokalistaa vilkkaalla ulkoterassilla.

Käytännön tietoja Osteria Der Belli -ravintolasta

  • Missä: Piazza di Sant'Apollonia, 11.
  • Keskihinta: 10-16 euroa per annos.
  • Aukioloajat: lounas klo 12.30-15.00 ja illallinen klo 19.00-23.30.
  • Keittiömestarin vinkki: simpukat, bruschetta al pomodoro ja pasta spigolalla (meriahven).
  • Suositellaan, jos... haluat nauttia mereneläviä kaikissa muodoissaan hyvään hintaan.

6. Nauti omaperäisimmästä pizzasta Tu pizza Illuminati -ravintolassa

Hyvästä pizzasta nauttiminen| ©Seu Pizza Illuminati
Hyvästä pizzasta nauttiminen| ©Seu Pizza Illuminati

Jos olet kyllästynyt tyypilliseen ohutpohjaiseen italialaiseen pizzaan (vaikka kyllästyminen on mahdotonta) ja haluat kokeilla jotain erilaista, suosittelen varaamaan pöydän Tu pizza Illuminatista, joka on minimalistinen paikka, joka etääntyy perinteisten pizzerioiden kliseistä ja kansanperinteestä.

Täällä pizzat ovat calzonen ja crepen sekoitus, ja niiden paksut mutta erittäin mehukkaat reunat ihastuttavat sinua. Ravintolan erikoisuutena on, että ruokalista vaihtelee sesongin mukaan, ja siellä on myös ihania makeita pizzoja (kannattaa käydä) ja paistettuja pizzoja, jotka ovat erinomaisia. Hinnat ovat hieman korkeammat kuin muissa paikoissa, mutta ne eivät ole liioiteltuja ja sopivat ruokalistaan.

Käytännön tietoa Tu pizza Illuminatiista

  • Missä: Via Angelo Bargoni, 10-18.
  • Keskihinta: 10-15 euroa per pizza.
  • Aukioloajat: klo 19.00 - 24.00 joka ilta (maanantaisin suljettu).
  • Kokin vinkki: Klassikkopizzat ovat pettämättömiä, kuten muun muassa margherita, marinara ja cosaco.
  • Suositellaan, jos... haluat kokeilla minimalistista pizzaa ja sen makeampaa versiota.

7. Paras alkupala Cantina dei Papin kinkkukaupassa

Aperitiivi Cantina Dei Papi -ravintolassa| ©cantinadeipapiviterbo
Aperitiivi Cantina Dei Papi -ravintolassa| ©cantinadeipapiviterbo

Jos haluat saada täyden kokemuksen Roomassa, sinun on maistettava Roomassa tyypillistä aperitiivoa, josta on tullut rituaali. Se on eräänlainen hauska afterwork, joka järjestetään yleensä joka päivä noin kello 18.00, ja se on yhtä perinteinen kuin sunnuntaisin Espanjassa nautittu vermuttikeitto.

Tässä tapauksessa maksat juomasta kiinteän hinnan, ja siihen sisältyy erittäin hienostunut aperitiivi. Haluatko pitää tauon pastasta ja kokeilla tätä herkkua? Suosittelen vierailua Cantina dei Papin kinkkukaupassa, joka erottuu edukseen pöydillään, joissa on hieno valikoima paikallisia suolattuja lihoja ja juustoja.

Voit nauttia niistä hyvän viinin kera viihtyisässä ja intiimissä ilmapiirissä. Jos haluat juoda vettä, sitä tarjoillaan maksutta kannussa, mikä on tervetullutta.

Tilaa sekalainen lauta

Suosittelen tilaamaan sekalautasen, jossa sinulle tarjoillaan maalaismainen puinen lautanen, jossa on kinkkua, pekonia, villisikamakkaraa, porsaan ulkofileetä, sianlihaa ja muita italialaisia gourmet-tuotteita. Voit myös maistella erilaisia juustoerikoisuuksia, kuten tryffeleillä maustettuja juustoja sekä pistaasi- ja saksanpähkinäjuustoja. Tarjolla on myös bruschettoja (eräänlaisia italialaisia paahtoleipiä), joissa on erilaisia kastikkeita ja pasteijoita, kuten oliiveja, artisokkia, tryffeleitä... Ne ovat ihania!

Käytännön tietoja Prosciutteria Cantina dei Papi -ravintolasta

  • Missä: Via della Scala, nro 71.
  • Keskihinta: 5€ - 10€.
  • Aukioloajat: Joka päivä klo 11.30-23.30.
  • Keittiömestarin vinkki: Kokeile lautasia ja voileipiä, jotka perustuvat korkealaatuisiin käsityönä valmistettuihin kinkkuihin ja juustoihin.
  • Suositellaan, jos... haluat nauttia välipala-illallisen epävirallisessa ja nuorekkaassa ilmapiirissä, jossa on ystävällinen ja avulias henkilökunta.

8. Fiordilunan paras ja terveellisin jäätelö

Heladerian sisäänkäynti| ©mdfeeds
Heladerian sisäänkäynti| ©mdfeeds

Miksi Audrey Hepburn rakastui Roomaan: maisemiin, pizzoihin, italialaisiin? Emme tiedä, mutta selvää on, että yksi syy oli sen hienot käsityöläisjäätelöt, joita pidetään maailman parhaina. Pidän erityisesti Fiordilunan tuotteista, koska he hoitavat tuotetta: he käyttävät vain tuoreita hedelmiä!

Yli 25 vuoden ajan tämä paikka on valmistanut jäätelöä pieniltä tuottajilta ostetuista huippulaatuisista raaka-aineista: hasselpähkinöistä kaakaoon. Ja sen huomaa, kun maistaa niitä. Jos olet dieetillä, älä huoli, sillä he ovat kehittäneet myös jäätelöitä ilman lisättyä sokeria, joissa on uskomaton maku ja kermaisuus. Olet jo myöhässä kokeilla niitä!

Tutustu Rooman kaupunginosiin niiden jäätelöiden avulla

Jos olet makeanhimoinen ja utelias siitä, mistä löydät ikuisen kaupungin upeimmat jäätelöt, tässä on opas Rooman parhaisiin jäätelöihin. Sinusta tulee asiantuntija!

Käytännön tietoa Fiordilunasta

  • Missä: Via della Lungaretta, 96.
  • Kokin vinkki: pistaasijäätelö on herkullista.
  • Suositellaan, jos... haluat maistaa Trasteveren aidointa jäätelöä.

9. Maista parasta katuruokaa Trapizzino Trilussassa

Ruokaa Trapizzino Rome Trilussa -ravintolasta| ©Trapizzino
Ruokaa Trapizzino Rome Trilussa -ravintolasta| ©Trapizzino

Trendikkäät ja katuruokailijat voivat nauttia hyvää katuruokaa Trapizzino Trilussassa, joka on kehittänyt eräänlaisen tapaksen, joka on jossain voileivän ja pizzan välimaastossa ja jonka voi tilata mukaansa ja syödä aukiolla.

Tarkemmin sanottuna se on kolmionmuotoinen, keskeltä auki rullattu pizzaviipale, joka on täytetty roomalaisen keittiön tyypillisillä ja herkullisilla ruokalajeilla. Nykyään ideasta on tullut niin suosittu, että se on jo avannut useita franchising-yrityksiä Italiassa ja jopa New Yorkissa!

Perinteiset reseptit käärittynä pizzaan

Perustaja Stefano Calligarilla on muistikirja, johon hän kirjoittaa äitinsä ja tätinsä perinteisiä reseptejä, kuten seepia herneitä ja kanaa paprikan kera... joita hän sitten käyttää suljetuissa pizzoissaan. Keittiömestari on antanut asialle uuden käänteen tällä hauskalla tavalla maistella niitä: ilman sotkuisia ruokailuvälineitä ja mahdollisuudella nauttia trapizzinoja kadulla, missä tahansa Italian kolkassa.

Käytännön tietoa Trapizzino Trilussasta

  • Missä: Piazza Trilussa, 46.
  • Keskihinta: 4 € per trapizzino.
  • Aukioloajat: Joka päivä klo 12.00-1.00. Perjantaisin ja lauantaisin klo 2:een asti.
  • Kokin ehdotukset: polpetta al sugo, zighini, pollo alla cacciatora...
  • Suositellaan, jos... haluat kokeilla signature-ruokaa hyvään hintaan etkä halua tuhlata siihen liikaa aikaa.

10. Kokeile parasta slushya Sora Mirellassa, josta on näkymät joelle.

Sora Mirellan koju Roomassa| ©Kalboz
Sora Mirellan koju Roomassa| ©Kalboz

Kesällä paras tapa torjua Rooman korkeita lämpötiloja on nauttia kunnon grattachecca (roomalainen keksintö, joka muistuttaa slushieta). Suosittelen, että menet Sora Mirellaan, viehättävään pieneen ulkoilmakioskiin Tiber-joen varrella ja tilaat yhden näistä smoothieista - näkymät ovat upeat!

Se on myös yksi niistä harvoista paikoista, joissa grattachecca valmistetaan perinteisellä tavalla, eli kaapimalla jäälohkoa työkalulla eikä nykyaikaisella koneella. Grattacheccan päälle saat herkullisia tuoreita hedelmiä, ja voit tilata sen jopa alkoholin kera. Auringonlaskun katselu tämän juoman kanssa kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Käytännön tietoa Sora Mirellasta

  • Missä: Lungotevere Degli Anguillara.
  • Keskihinta: erittäin halpa.
  • Aukioloajat: joka päivä klo 9:00-13:30.
  • Suositellaan, jos... haluat nauttia herkullisen jälkiruoan ulkoilmassa, josta on hyvä näköala joelle ja sillalle.

Varaa opastettu kierros Trasteveressä

Kuinka paljon rahaa tarvitsen, jotta voin syödä Trasteveressä?

Laskun maksaminen| ©David Lombardía
Laskun maksaminen| ©David Lombardía

Yksi suurimmista huolenaiheistamme matkalle lähtiessämme on luultavasti rahan määrän laskeminen. Tässä Rooman kaupunginosassa, kuten olet nähnyt, on kuitenkin vaihtoehtoja kaikille budjeteille, ja jotkut niistä tuskin raapaisevat taskuasi.

Hyvä esimerkki tästä ovat tapakset, joita voit tilata mukaan Trapizzino Trilussa -ravintolasta, kukin noin 4 eurolla. Jos haluat syödä edullisesti mutta istua alas, kokeile perheomisteisia trattorioita, joissa on tarjolla päivän ruokaa edulliseen hintaan.

Toisaalta, jos etsit jotain hienostuneempaa ja modernimpaa, tämä esikaupunki on alan eturintamassa, joten löydät runsaasti vaihtoehtoja, jotka miellyttävät makusi ilman, että joudut vararikkoon.

Miten juomarahojen antaminen toimii Rooman ravintoloissa

Juomarahapaketti| ©Sam Dan Truong
Juomarahapaketti| ©Sam Dan Truong

Miljoonan dollarin kysymys: pitääkö tippiä antaa? Voit hengittää rauhassa... Italiassa juomarahojen antaminen ei ole pakollista eikä se ole kovin yleistä. Sinun ei tarvitse jättää laskusta prosenttiosuutta, kuten muissa Euroopan maissa.

Voit kuitenkin jättää vapaaehtoisesti rahaa kiitokseksi, jos pidit palvelusta ja ruoasta, jota luultavasti rakastat! Ravintoloissa maksat yleensä palvelusta kiinteän summan per henkilö, joka voi vaihdella 1 eurosta 4 euroon ravintolasta riippuen. Ja nyt, hyvää ruokahalua!