Missä syödä Trasteveressä

Tässä on opas, jonka avulla voit nauttia Roomasta ikuisen kaupungin viehättävimmässä kaupunginosassa pastan, pizzan ja lasagnan avulla. Se ei ole isoäitisi ruokaa, mutta lähellä sitä. Nami!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minuuttia luettu

Missä syödä Trasteveressä

Trastevere, Rooma | ©Daniele Salutari

Jos haluat maistaa Trasteveren kaupunginosassa jotain roomalaisempaa kuin kapitoliininen susi, mutta pelkäät, että tämän boheemin ja viehättävän kaupunginosan maine on mennyt päähän, ota huomioon muutama gastronominen ehdotus, jotta foodie-vierailusi tässä kaupunginosassa onnistuu.

Mutta jos sallitte minun antaa teille perusneuvoja, joita voidaan soveltaa lähes kaikkiin kulinaarisiin ehdotuksiini: varatkaa pöytä! Tämä kultainen sääntö on syytä ottaa huomioon kaikilla matkailijoilla, jotka haluavat täyttää vatsansa Trasteveressä, Italian pääkaupungin aidoimmassa kaupunginosassa. Se, joka varoittaa, ei ole petturi.

1. Tunne itsesi aidoksi italialaiseksi Trattoria Da Augustossa

Päivän ruokalajin nauttiminen Trattoria Da Augustossa| ©Joanne Wan
Päivän ruokalajin nauttiminen Trattoria Da Augustossa| ©Joanne Wan

Jos olet yksi niistä, jotka nauttivat naapuruston ravintoloista, tyypillisestä Paco-baarista tai ruokataloista, joissa tarjoillaan kotitekoisia ruokia, tulet rakastamaan tätä roomalaista trattoriaa. Trasteveren sydämessä sijaitseva Trattoria Da Augusto vie sinut ajassa taaksepäin aistiesi kautta. Teknologia ei ole vielä saapunut tänne, mutta sen ei tarvitsekaan, koska ruoat ovat varsin hyviä.

Se on pieni ravintola, joka on yleensä täynnä italialaisia ja jossa tarjoillaan kotitekoista ruokaa erittäin edulliseen hintaan. Tunnet itsesi "Cuéntame"-sarjan päähenkilöksi, Antonio Alcantaráksi, mutta italialaisessa versiossa. Ennen kuin matkustat Roomaan, sinun on hyvä tietää, että "trattoriat" ovat perheomisteisia ravintoloita, joissa tarjoillaan päivän menu hyvin edulliseen hintaan.

Ota käteistä mukaan

Huomaa, että tässä ravintolassa ei hyväksytä luottokortteja, joten ota käteistä mukaan, jos et halua jäädä tiskaamaan astioita. Mitä tulee ilmapiiriin, jaat usein pöydän muiden ruokailijoiden kanssa, ja olet luultavasti hämmästynyt, koska he antavat laskun suoraan paperiseen pöytäliinan päälle. Sitä saa rahoilleen!

Käytännön tietoa Trattoria Da Augustosta

  • Missä: Piazza de' Renzi, Nº15.
  • Keskihinta: noin 8-10 € per annos.
  • Aukioloajat: lounas klo 12.30-15.00 ja illallinen klo 20.00-23.00.
  • Kokin vinkki: Tämän ravintolan liha on yksi talon erikoisuuksista, ja sillä on hyvä maine.
  • Suositellaan, jos... haluat halvan ravintolan eikä sinulla ole suuria vaatimuksia.

Varaa ruokakierros Trastevereen

2. Trasteveren paras pizza, Pizzeria Ivolla

Pizzeria Ivon ulkopuolella| ©Despejo
Pizzeria Ivon ulkopuolella| ©Despejo

Tiesitkö, että pizza tuotiin Roomaan toisen maailmansodan jälkeen eteläisistä osavaltioista tulleiden maahanmuuttajien toimesta? Jos siis luulit minun laillani, että roomalaiset syntyvät pizza kainalossa, olet hyvin hämmentynyt. Alle vuosisadassa siitä on kuitenkin jo tullut tähtiannos. Vaikka on vaikea valita Rooman parasta pizzaa, minun tapauksessani valitsisin Pizzeria Ivon pizzan. Se on sormia nuoleskellen hyvää!

Pizzeriaksi muutettu leipomo

Tämä paikka on ilahduttanut sekä Rooman asukkaita että turisteja jo yli 60 vuoden ajan. Itse asiassa 1960-luvun alussa perustaja Ivo Stefanelli perusti Trastevereen oman yrityksensä, jossa tarjottiin ensin jälkiruokia ja sitten pizzoja, ja suusanojen ansiosta siitä tuli alueen trendikkäin paikka.

Laadukkaita pizzoja hyvään hintaan

Nykyään hänen poikansa Ivano on ottanut pizzerian ohjat käsiinsä ja alkanut parantaa raaka-ainevalikoimaa: hän on ottanut käyttöön tanskalaista lihaa, huippumerkkien juustoja ja leikkeleitä, luomumerkkejä ja käsityöläisoluita. Ja mikä parasta? Keskimääräinen 20 euron hinta ei ole muuttunut. Hyvää, mukavaa ja halpaa.

Käytännön tietoa Pizzeria Ivosesta

  • Missä: Via di S. Francesco a Ripa, nro 158.
  • Keskihinta: 10 euroa pizza.
  • Aukioloajat: Tarjoillaan pääasiassa illallista kello 18.00-0.30, paitsi sunnuntaisin, jolloin ravintola on avoinna myös kello 12.00-15.00.
  • Kokin vinkki: Kokeile fiori di zuccaa (juustolla ja anjovistahnalla täytettyjä kesäkurpitsakukkia) ja tiramisua.
  • Suositellaan, jos... haluat syödä parasta pizzaa, eikä sinulla ole kiire (joskus tarjoilijat ovat hieman hitaita).

Varaa kiertoajelu Trasteveressä ja juutalaisessa ghetossa

3. Parasta pastaa parhaaseen hintaan Da Enzo al 29:ssä

Nauttimassa pastasta Da Enzo al 29 -ravintolassa| ©Kalboz
Nauttimassa pastasta Da Enzo al 29 -ravintolassa| ©Kalboz

Pitkistä jonoista huolimatta (jotka ovat toisaalta loogisia ja toisaalta normaaleja) kannattaa odottaa, jotta pääsee Da Enzo al 29 -ravintolaan ja maistamaan yhtä Trasteveren parhaista pastoista. Voin vain sanoa, että carbonara-annos oli niin upea, että toistin sen seuraavina päivinä. Olisi synti tulla Roomaan syömättä täällä - varokaa, että he eivät ota vastaan varauksia!

Mutta kuka on omistaja? Häntä on etsittävä kuin Wallya ruokasalin yhdeltä seinältä, jossa roikkuu kuva hänestä trattoriassa. Hän kuoli 80-luvun lopulla, mutta Enzon läsnäolo on edelleen hyvin tuntuva: hän on niiden asiakkaiden muistissa, jotka kävivät ravintolassa silloin, kun hän itse johti sitä.

Käytännön tietoja trattoria Da Enzo al 29:stä

  • Missä: Via dei Vascellari, nro 29.
  • Keskihinta: 13 € pasta-annoksesta.
  • Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 12.15-15 ja 19.00-23.00.
  • Kokin vinkki: Kokeile mitä tahansa pastaa - ne ovat kaikki herkullisia!
  • Suositellaan, jos... haluat aidon roomalaisen aterian paikassa, joka säilyttää Rooman olemuksen.

Varaa gastronominen kierros Trasteveressä

4. Paras spagetti ravintolassa Tonnarello

Carbonara ravintola Tonnarellossa Trasteveressä| ©Jaclyn Chen
Carbonara ravintola Tonnarellossa Trasteveressä| ©Jaclyn Chen

Kuulutko niihin ihmisiin, jotka ottavat neuvoja vastaan vai niihin, jotka käyvät ravintoloissa hullun lailla? Itse kuulun ensimmäiseen ryhmään, en tee päätöstä ennen kuin olen lukenut tuhat positiivista arvostelua. Hyvä esimerkki tästä oli vierailuni Tonnarello-ravintolassa, jolla oli yli 35 000 arvostelua, joista suurin osa oli erinomaisia. Ajattelin: eivät kai kaikki voi olla väärässä? Niinpä uskaltauduin, ja kokemukseni oli julma.

Upea terassi, joka sopii erinomaisesti Rooman kesään, viehättävä paikka ja talon tunnusmerkki: herkulliset tonnarellit (eräänlainen spagetti), jotka on tehty käsin kuten italialaiset nonat. Lihansyöjät voivat puolestaan syödä lammasta, häränhäntää ja lihapullia. Jokainen ainesosa on huolella valittu, kuten myös esillepano.

Käytännön tietoa ravintolasta Tonnarello

  • Missä: Via della Paglia, 1-2-3
  • Keskihinta: 9 € pasta-annos ja 14 € pääruoka.
  • Aukioloajat: 10:00-23:00 h.
  • Kokin vinkki: Tonarello Cacio e Pepe, joka on Rooman paras.
  • Suositellaan jos... haluat mennä viehättävään ravintolaan ja syödä varmasti hyvin.

5. Osteria Der Belli -ravintolassa parasta pastaa merenelävillä hyvään hintaan

Osteria Der Belli -ravintolan sisäänkäynti| ©Gillian Longworth McGuire
Osteria Der Belli -ravintolan sisäänkäynti| ©Gillian Longworth McGuire

Jos haluat hemmotella itseäsi ja tuntea olosi roomalaiseksi hyvään hintaan, suosittelen Osteria Der Belliä, sardinialaista ravintolaa, joka on erikoistunut yksinkertaisiin äyriäisruokiin, kuten mustekalaan takkiperunoiden kanssa, meriahvencarpaccioon ja grillattuun mustekalaan, ja kaikki tämä edulliseen hintaan!

Kyseessä on hyvin perheravintola, jossa kaikki ovat mukana: omistajan siskot valmistavat joka päivä herkullista tuorepastaa äyriäisruokien kanssa. Tarjolla on myös maukkaita vaihtoehtoja kasvissyöjille, kuten pastaa sienikastikkeella tai raviolia pinaatin ja ricottajuuston kera. Kesällä kannattaa kokeilla ruokalistaa vilkkaalla ulkoterassilla.

.

Käytännön tietoa Osteria Der Belli -ravintolasta

  • Missä: Piazza di Sant'Apollonia, 11.
  • Keskihinta: 10-16 euroa per annos.
  • Aukioloajat: lounas klo 12.30-15.00 ja illallinen klo 19.00-23.30.
  • Keittiömestarin vinkki: simpukat, bruschetta al pomodoro ja pasta spigolalla (meriahven).
  • Suositellaan, jos... haluat nauttia mereneläviä kaikissa muodoissaan hyvään hintaan.

6. Nauti omaperäisimmästä pizzasta Tu pizza Illuminati -ravintolassa

Hyvästä pizzasta nauttiminen| ©Seu Pizza Illuminati
Hyvästä pizzasta nauttiminen| ©Seu Pizza Illuminati

Jos olet kyllästynyt tyypilliseen ohutpohjaiseen italialaiseen pizzaan (vaikka siihen on mahdotonta kyllästyä) ja haluat kokeilla jotain erilaista, suosittelen varaamaan pöydän Tu pizza Illuminatista, minimalistisesta paikasta, joka etääntyy perinteisten pizzerioiden kliseistä ja kansanperinteestä.

Täällä pizzat ovat calzonen ja kreppikakun risteytys, ja niiden paksut, mutta erittäin mehukkaat reunat ihastuttavat sinua. Yksi ravintolan erityispiirteistä on, että ruokalista vaihtelee sesongin mukaan, ja heillä on myös ihania makeita pizzoja (kannattaa käydä) ja paistettuja pizzoja, jotka ovat erinomaisia. Hinnat ovat hieman korkeammat kuin muissa paikoissa, mutta eivät liioiteltuja ja sopusoinnussa ruokalistan kanssa.

Käytännön tietoa Tu pizza Illuminatiista

  • Missä: Via Angelo Bargoni, 10-18.
  • Keskihinta: 10-15 euroa per pizza.
  • Aukioloajat: kello 19.00 - 24.00 joka ilta (maanantaisin ei).
  • Kokin vinkki: Klassikkopizzat ovat pettämättömiä, kuten muun muassa margherita, marinara ja cosaco.
  • Suositellaan, jos... haluat kokeilla minimalistista pizzaa ja sen makeampaa versiota.

7. Paras aperitiivi Cantina dei Papin kinkkukaupassa

Aperitiivi Cantina Dei Papi -ravintolassa| ©cantinadeipapiviterbo
Aperitiivi Cantina Dei Papi -ravintolassa| ©cantinadeipapiviterbo

Jos haluat saada täyden kokemuksen Roomassa, sinun on maistettava Roomalle tyypillistä aperitiivoa, josta on tullut rituaali. Se on eräänlainen hauska afterwork-bile, joka järjestetään yleensä joka päivä noin kello 18.00, ja se on yhtä perinteinen kuin sunnuntaisin Espanjassa nautittu vermuttikin.

Tässä tapauksessa maksat juomasta kiinteän hinnan, joka sisältää erittäin hienostuneen aperitiivin. Haluatko pitää tauon pastasta ja kokeilla tätä herkkua? Suosittelen vierailua Cantina dei Papin kinkkukaupassa, joka erottuu edukseen pöydissään, joissa on hieno valikoima paikallisia suolattuja lihoja ja juustoja.

Voit nauttia niistä hyvän viinin kera viihtyisässä ja intiimissä ilmapiirissä. Jos haluat juoda vettä, sitä tarjotaan maksutta kannussa, mikä on erittäin tervetullutta.

Tilaa sekalainen lautanen

Suosittelen tilaamaan "tabla mixta" (sekoitettu lautanen ), jossa sinulle tarjoillaan kinkkua, pekonia, villisikamakkaraa, porsaan ulkofileetä, sianlihaa ja muita italialaisia gourmet-tuotteita maalaispuun päällä. Voit myös maistella erilaisia juustoerikoisuuksia, kuten tryffeleillä maustettuja juustoja sekä pistaasi- ja saksanpähkinäjuustoja. Tarjolla on myös bruschettoja (eräänlaisia italialaisia paahtoleipiä), joissa on erilaisia kastikkeita ja pasteijoita, kuten oliiveja, artisokkia, tryffeleitä... Ne ovat ihania!

...

Käytännön tietoa Prosciutteria Cantina dei Papi -ravintolasta

  • Missä: Via della Scala, nro 71.
  • Keskihinta: 5€ -10€.
  • Aukioloajat: Joka päivä klo 11:30-23:30.
  • Keittiömestarin vinkki: Kokeile lautasia ja voileipiä, jotka perustuvat korkealaatuisiin käsityönä valmistettuihin kinkkuihin ja juustoihin.
  • Suositellaan, jos... haluat välipala-illallisen epävirallisessa ja nuorekkaassa ilmapiirissä, jossa on ystävällinen ja avulias henkilökunta.

8. Parasta ja terveellisintä jäätelöä voit syödä Fiordilunassa

Heladerian sisäänkäynti| ©mdfeeds
Heladerian sisäänkäynti| ©mdfeeds

Miksi Audrey Hepburn rakastui Roomaan - maisemiin, pizzoihin, italialaisiin? Emme tiedä, mutta selvää on, että yksi syy oli sen hieno käsityöläisjäätelö, jota pidetään maailman parhaana. Pidän erityisesti Fiordilunan jäätelöstä, koska he hemmottelevat tuotettaan: he käyttävät vain tuoreita hedelmiä!

Tämä paikka on valmistanut jäätelöä yli 25 vuoden ajan huippulaatuisista raaka-aineista, jotka he ostavat pieniltä tuottajilta: hasselpähkinöistä kaakaoon. Ja sen huomaa, kun maistaa niitä. Jos olet dieetillä, älä huoli, sillä he ovat kehittäneet myös jäätelöitä, joissa ei ole lisättyä sokeria ja joissa on uskomaton maku ja kermaisuus. Vielä ei ole liian myöhäistä kokeilla niitä!

Tutustu Rooman kaupunginosiin niiden jäätelöiden kautta

Jos olet makeanhimoinen ja utelias siitä, mistä löydät ikuisen kaupungin upeimmat jäätelöt, tässä on opas Rooman parhaista jäätelöistä. Sinusta tulee asiantuntija!

Käytännön tietoa Fiordilunasta

  • Missä: Via della Lungaretta, 96.
  • Kokin vinkki: pistaasijäätelö on herkullista.
  • Suositellaan, jos... haluat maistaa Trasteveren aidointa gelatoa.

9. Maista parasta katuruokaa Trapizzino Trilussassa

Ruoka Trapizzino Rome Trilussassa| ©Trapizzino
Ruoka Trapizzino Rome Trilussassa| ©Trapizzino

Nykyaikaisemmat ja katuruoan ystävät voivat nauttia hyvää katuruokaa Trapizzino Trilussassa, joka on luonut eräänlaisen tapaksen, jossain voileivän ja pizzan välissä, jonka voi tilata mukaansa ja syödä aukiolla.

Tarkemmin sanottuna kyseessä on kolmion muotoinen, keskeltä auki rullattu pizzaviipale, joka on täytetty tyypillisillä ja herkullisilla roomalaisen gastronomian ruokalajeilla. Nykyään ideasta on tullut niin suosittu, että se on jo avannut useita franchising-yrityksiä Italiassa ja jopa New Yorkissa!

...

Perinteiset reseptit käärittynä pizzaan

Perustaja Stefano Calligarilla on muistikirja, johon hän kirjoittaa äitinsä ja tätinsä perinteisiä reseptejä, kuten seepia herneitä, kanaa ja paprikaa jne., jotka hän sitten sisällyttää suljettuihin pizzoihinsa. Keittiömestari on antanut asialle uuden käänteen tällä hauskalla maistelutavalla: ei sotkuisia ruokailuvälineitä ja mahdollisuus nauttia trapizzinoja kadulla, missä tahansa Italian kolkassa.

.

Käytännön tietoa Trapizzino Trilussasta

  • Missä: Piazza Trilussa, 46.
  • Keskihinta: 4 € per trapizzino.
  • Aukioloajat: Joka päivä klo 12.00-1.00. Perjantaisin ja lauantaisin klo 2:een asti.
  • Keittiömestarin ehdotukset: polpetta al sugo, zighini, pollo alla cacciatora...
  • Suositellaan, jos... haluat kokeilla merkkiruokaa hyvään hintaan etkä halua tuhlata siihen liikaa aikaa.

10. Kokeile parasta slushieta Sora Mirellassa, josta on näkymät joelle.

Sora Mirellan koju Roomassa| ©Kalboz
Sora Mirellan koju Roomassa| ©Kalboz

Kesällä paras tapa torjua Rooman korkeita lämpötiloja on nauttia kunnon grattachecca (roomalainen keksintö, joka muistuttaa slushien kaltaista jäähdyttelyä). Suosittelen, että menet Sora Mirellaan, Tiber-joen varrella sijaitsevaan viehättävään pieneen ulkoilmakioskiin ja tilaat yhden näistä smoothieista - näkymät ovat upeat!

Se on myös yksi harvoista paikoista, joissa grattachecca valmistetaan perinteisellä tavalla: eli raaputtamalla jäälohkoa työkalulla, eikä modernilla koneella. Grattacheccan päälle saat herkullisia tuoreita hedelmiä, ja voit tilata sen jopa alkoholin kanssa. Auringonlaskun katselu tämän juoman kanssa kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Käytännön tietoa Sora Mirellasta

  • Missä: Lungotevere Degli Anguillara.
  • Keskihinta: erittäin halpa.
  • Aukioloajat: joka päivä klo 9:00-13:30.
  • Suositellaan, jos... haluat nauttia herkullisen jälkiruoan ulkoilmassa, josta on hyvä näköala joelle ja sillalle.

Varaa ruokakierros Trastevereen

Kuinka paljon rahaa tarvitsen, jotta voin syödä Trasteveressä?

Laskun maksaminen| ©David Lombardía
Laskun maksaminen| ©David Lombardía

Yksi suurimmista huolenaiheistamme matkalle lähtiessämme on luultavasti rahan määrän laskeminen. Kuten olet nähnyt, tässä Rooman kaupunginosassa on kuitenkin vaihtoehtoja kaikille budjeteille, ja joistakin ei tarvitse maksaa juuri ja juuri mitään.

Hyvä esimerkki tästä ovat tapakset, joita voit tilata mukaan ravintolassa Trapizzino Trilussa, ja jokainen niistä maksaa noin 4 euroa. Jos haluat syödä edullisesti mutta istua alas, suosittelen myös perheomisteisia trattorioita, jotka tarjoavat päivän ruokaa edullisesti.

Jos taas etsit jotain hienostuneempaa ja modernimpaa, tämä esikaupunki on alan eturintamassa, joten löydät runsaasti vaihtoehtoja, jotka miellyttävät makuaistisi ilman, että joudut vararikkoon.

Miten juomarahojen antaminen toimii Rooman ravintoloissa

Kuinka antaa tippiä Roomassa| ©Sam Dan Truong
Kuinka antaa tippiä Roomassa| ©Sam Dan Truong

Miljoonan dollarin kysymys: pitääkö tippiä antaa? Voit hengittää rauhassa... Italiassa juomarahojen antaminen ei ole pakollista eikä se ole kovin yleistä. Sinun ei tarvitse jättää laskusta prosenttiosuutta, kuten muissa Euroopan maissa.

Voit kuitenkin jättää vapaaehtoisesti rahaa kiitokseksi, jos pidit palvelusta ja ruoasta, jota luultavasti rakastat! Ravintoloissa maksat yleensä palvelusta kiinteän summan per henkilö, joka voi vaihdella 1 eurosta 4 euroon ravintolasta riippuen. Ja nyt, hyvää ruokahalua!