Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 parasta pizzaa Roomassa

Rakastatko pizzaa? Napolia lukuun ottamatta missään muualla ei voi syödä parempaa pizzaa kuin Roomassa - siellä pizza on huippuluokkaa!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

10 parasta pizzaa Roomassa

Pizza | ©Krisp Cut

Jos on olemassa pizza, joka pärjää neapolitanilaiselle pizzalle, se on roomalainen pizza. Ohuen, rapean taikinansa ansiosta Roomassa sitä on tapana syödä iltaisin ja harvoin lounaalla, vaikka se on niin herkullinen ruokalaji, että se maistuu aina mihin vuorokaudenaikaan tahansa, ja sen maistaminen on epäilemättä yksi niistä asioista, joita Roomassa kannattaa tehdä.

Kun olet ikuisessa kaupungissa, kysyt itseltäsi varmasti miljoonan dollarin kysymyksen: missä Roomassa syödään parhaat pizzat? Ota huomioon! Tässä ovat Rooman 10 parasta pizzaa.

1. Pizzeria da Baffetto

Pizzeria da Baffetton sisäänkäynnillä| ©Mike Wegner
Pizzeria da Baffetton sisäänkäynnillä| ©Mike Wegner

Sisäänkäynnille muodostuvat jonot todistavat, että Pizzeria da Baffettossa tarjoillaan Rooman parhaita pizzoja. Kannattaa mennä ajoissa pöydän saamiseksi, sillä paikka on pieni, ja monet ihmiset tulevat tänne nauttimaan aitoa puulämmitteistä pizzaa.

Pizzeria da Baffetton pizzat ovat ohutpohjaisia, rapeita ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuja. Koko on mittava, joten et lähde nälkäisenä. Palvelu on nopeaa, ja tarjoilua odotellessasi voit katsella, kuinka "pizzaiolot" valmistavat pizzat - se näyttää helpolta katsoa, mutta se on temppu!

Pizzeria sijaitsee Piazza Navonan läheisyydessä.

 • Osoite: Via del Governo Vecchio, 114, 00186 Roma.
 • Suositeltava pizza: Pizza Salami

Varaa Rooman kiertoajelu ja pizzanvalmistuskurssi

2. Pizzeria La Montecarlo

Pizzeria La Montecarlo Prosciutto-pizza| ©su-lin
Pizzeria La Montecarlo Prosciutto-pizza| ©su-lin

Pizza on Pizzeria La Montecarlon erikoisruoka. Se on yksi Rooman parhaista pizzoista, joka valmistetaan puu-uunissa, jossa on ohut kuori ja rapea reuna, joka saa sinut haluamaan toistoa.

Tarjolla on laaja valikoima (napolilainen, mausteinen salami, marinara, vihanneksilla...), vaikka Pizzeria La Montecarlo tarjoaa myös muita erittäin hyviä italialaisia erikoisuuksia, kuten pastaa, salaatteja ja crostineja.

Palvelu on nopeaa ja sinua palvellaan välittömästi. Heillä on myös terassi, joka on ihanteellinen herkullisen pizzan nauttimiseen Rooman kesäiltoina. Tunnelma on yleensä melko vilkas.

Tämä pizzeria sijaitsee myös lähellä Piazza Navonaa, ei kaukana Pizzeria da Baffettosta.

 • Osoite: Vicolo Savelli, 13, 00186 Roma.
 • Pizzasuositus: Pizza Napolitana

Varaa pizzan kokkauskurssi illallisen kanssa

3. Sforno

Pizzeria Sfornon tilat| ©Igor W. Schiaroli
Pizzeria Sfornon tilat| ©Igor W. Schiaroli

Tämä pizzeria ei ole kovin keskeisellä paikalla kaupungissa vaan Subaugustan alueella, mutta matka kannattaa, sillä Sfornossa tarjoillaan yhtä Rooman parhaista pizzoista, ja siitä on tullut kulttiravintola roomalaisten keskuudessa.

Sfornoa johtaa keittiömestari Stefano Callegari, joka on yksi pizzamaailman johtavista nimistä, sillä hän on luonut trapizzinon, näyttävän pizzan, joka on täytetty mitä erilaisimmilla aineksilla (lihapullia kastikkeessa, munakoisoa parmesaanissa, juustoja...). Kun näet ne, suu vuotaa, koska ne näyttävät niin hyviltä!

Palvelu on huomaavaista ja nopeaa. Tunnelma on erittäin hyvä ja hinnat ovat kohtuulliset. Vaikka se on hieman syrjässä turistiradalta, kannattaa käydä.

 • Osoite: Via Statilio Ottato 110/116, 00175 Roma.
 • Suositeltava pizza: Pizza Clemente

4. Il Fiorentino

Nauti hyvästä italialaisesta pizzasta Il Fiorentinossa.| ©Tiziano J
Nauti hyvästä italialaisesta pizzasta Il Fiorentinossa.| ©Tiziano J

Löydät Pizzeria Il Fiorentinon läheltä Pyhän Johanneksen Lateraanin basilikaa, San Giovanni /Pigneton alueelta. Tämä tyypillinen italialainen pizzeria tarjoilee suuria, kotitekoisia, puulämmitteisiä pizzoja. Täydellinen paikka saada pizzasta tarpeekseen.

Paikka on pieni, vaatimaton, mutta melko viihtyisä ja ilmapiiri on ystävällinen. Palvelu on viehättävää ja huomaavaista. He huolehtivat sinusta heti. Kun olet tilannut pizzat, voit nähdä pizzojen raaka-aineet ja miten ne valmistetaan puu-uunissa keittiössä.

Il Fiorentinon pizzat ovat Rooman parhaita. Ne ovat herkullisia ja hinnat ovat erittäin edullisia. Lisäksi omistajat ovat myös kondiittoreita, ja heidän makeisensa ovat hyvin kuuluisia.

Ravintola on avoinna vain illalliselle klo 19 jälkeen. Pidä tämä mielessä, jos haluat käydä siellä!

 • Osoite: Il Fiorentino, Via del Pigneto, 87, 00176 Roma.
 • Suositeltava pizza: Pizza Margherita

5. Panattoni Ai Marmi

Pizzeria Panattoni Ai Marmin pizzavalikoimasta nauttiminen.| ©Aimarmi
Pizzeria Panattoni Ai Marmin pizzavalikoimasta nauttiminen.| ©Aimarmi

Jos kuljeskelet Trasteveren kaupunginosassa ja vatsasi alkaa yhtäkkiä murista, suuntaa Pizzeria Panattoni Ai Marmi -ravintolaan korjaamaan tilanne nopeasti. Siellä valmistetaan Rooman parhaita pizzoja!

Ravintola on vilkas, eikä ole harvinaista, että sisäänkäynnin luona on jonoja, jotka odottavat pöydän saamista. Vaikka kukaan ei pidä pitkästä odottelusta, positiivisena puolena se tarkoittaa, että Panattoni Ai Marmin pizzat ovat kuolemanarvoisia.

Voit itse asiassa seurata niiden valmistusta paikan päällä, sillä uuni on ruokasalissa täysin näkyvillä - ei ole mitään estettä! Vaikka pizzat ovatkin ravintolan tähtiannos, se valmistaa myös muita ruokia, kuten suppli al telefono (riisiä, mozzarellaa ja keitettyjä kananmunia sisältäviä kroketteja) tai turskafileetä.

Tunnelma on nuori ja rento. Erittäin miellyttävä. Heillä on terassi, jossa voi syödä, kun sää on kaunis.

 • Osoite: Viale di Trastevere, 53, 00153 Roma RM, Italia.
 • Suositeltava pizza: Pizza Capricciosa

Varaa ruokakierros Trastevereen

6. Dar Poeta

Pizzeria Dar Poetan sisäänkäynti| ©Marco Verch
Pizzeria Dar Poetan sisäänkäynti| ©Marco Verch

Trasteverestä poistumatta sinun on mentävä syömään toinen Rooman parhaista pizzoista Dar Poetaan, joka on pieni ravintola, joka sijaitsee pienellä kujalla naapurustossa. Tämän ravintolan hyvän sijainnin ansiosta pääset sinne nopeasti jopa ruuhka-aikaan lounaalle.

Ravintolan sisäänkäynnillä on toisinaan jonoja, joten kannattaa mennä ajoissa tai varata pöytä, jos aiot viihdyttää Trasteveren Santa Maria -basilikaa, joka on yksi Rooman kauneimmista ja kuuluisimmista kirkoista.

Hyvien pizzojen lisäksi Dar Poetassa voit kokeilla muitakin parhaan italialaisen keittiön ruokia. Suosittelemme lämpimästi calzonea ja pistaasipähkinätiramisua, jotka ovat aivan uskomattomia. Ja juomaksi lasi valkoviiniä. Jos päivä on aurinkoinen, suosittelen syömään terassilla, se on upea!

 • Osoite: Vicolo del Bologna 45 00153 Roma.
 • Suositeltava pizza: Pizza Roma

7. Porto Fluviale

Pizzan tarjoilu Porto Fluvialesta| ©Porto Fluviale Pizza
Pizzan tarjoilu Porto Fluvialesta| ©Porto Fluviale Pizza

Jos etsit Roomasta syrjäistä pizzeriaa, jossa käyvät pikemminkin roomalaiset kuin turistit, Porto Fluviale on erittäin hyvä valinta.

Tämä Ostienden kaupunginosassa sijaitseva ravintola on mukava, tilava ja nuorekkaan modernin tuntuinen. Sisustukseltaan se poikkeaa hieman useimmista kaupungin pizzerioista. Palvelu on nopeaa ja huomaavaista.

Pizzat ovat loistavia, ja Porto Fluviale tarjoaa sekä ohutpohjaisia että napolilaistyylisiä pizzoja. Mutta miksi valita - on parasta tilata yksi kummastakin!

Suosittelen varaamaan pöydän etukäteen, sillä paikka on hyvin suosittu roomalaisten keskuudessa ja siellä on paljon väkeä, varsinkin viikonloppuisin.

 • Osoite: Via del Porto Fluviale, 22 - 00154 - Roma.
 • Pizzasuositus: Pizza Napolitana

8. Pizza e Mozzarella

Pizzeria Pizza e Mozzarellan kasvispizza| ©Cindy Kurman
Pizzeria Pizza e Mozzarellan kasvispizza| ©Cindy Kurman

Jos olet menettänyt laskelmasi päivän aikana jo käydyistä nähtävyyksistä ja kaipaat taukoa akkujen lataamiseksi, ei ole mitään parempaa kuin hyvä italialainen pizza Pizza e Mozzarellassa- nimi kertoo kaiken! Tämä pizzeria on Italiaa parhaimmillaan.

Pizzat valmistetaan tuoreista raaka-aineista, ja laatu näkyy jokaisessa suupalassa. Taikinassa on juuri sopiva määrä suolaa ja paksuutta, lopputulos on lyömätön!

Paikka on pieni, sillä se on keskittynyt enemmän take away -palveluun, mutta siinä on paljon charmia. Pizza e Mozzarella on ihanteellinen paikka, jossa voi käydä nopeasti syömässä, levätä hieman ja jatkaa Rooman vierailua.

Palvelu on erittäin miellyttävää. Toistamiseen!

 • Osoite: Via del Piè di Marmo 32, 00186 Roma Italia.
 • Suositeltava pizza: Pizza Margherita

9. Trattoria Da Francesco

Paikallinen Trattoria Da Francesco| ©Da Francesco
Paikallinen Trattoria Da Francesco| ©Da Francesco

Lähellä Piazza Navonaa, Piazza del Ficon aukiolla, sijaitsee tämä tyypillinen italialainen perheomisteinen trattoria, jossa voit maistella Rooman parhaita pizzoja: Trattoria Da Francesco.

Koska se sijaitsee näin keskeisellä paikalla, saatat ajatella, että jos menet sinne ilman pöytävarausta, pöydän odottelu on pitkä, mutta näin ei todellakaan ole. Vaikka ravintolan sisäänkäynnille voi joskus muodostua jonoja, palvelu on niin nopeaa ja tehokasta, että sinut palvellaan hetkessä ja nautit valtavan pizzan sisällä ravintolassa.

Trattoria Da Francescon pizzat ovat erittäin ohuita ja rapeita, täydellisiä niille, jotka eivät pidä paksusta taikinasta. Valikoima on laaja (capricciosa, neljä juustoa, tryffeli, makkara, kinkku ja sieni...), joten jos olet todella nälkäinen, suosittelen tilaamaan useita, jotta voit kokeilla vähän kaikkea. Tai voit liittää pizzasi seuraksi lautasellisen pastaa tai burrataa aurinkokuivattujen tomaattien kera - kaikki on herkullista!

 • Osoite: Piazza del Fico 29, 00186 Roma Italia 00186 Roma
 • Pizzasuositus: Boletus-pizza

10. Pizzeria Italia vuodesta 1987

Pizzeriat Roomassa| ©Pizzeria Italia dal 1987
Pizzeriat Roomassa| ©Pizzeria Italia dal 1987

Jos aiot tehdä pitkän kävelyretken Villa Borghesen (yksi Rooman suurimmista ja kauneimmista puistoista ) ympärillä joko siksi, että haluat vierailla sisällä sijaitsevassa Borghese-galleriassa, tai vain siksi, että haluat nauttia hieman luonnosta matkasi aikana, suosittelen, että ennen vierailuasi tai sen jälkeen pysähdyt Pizzeria Italia dal 1987: ssä lataamaan akkujasi.

Paikka ei ole kovin suuri, mutta se on täydellinen paikka tauon pitämiseen ja nopean ja herkullisen aterian nauttimiseen. Voit jopa tilata pizzan mukaan ja pitää pienen piknikin puistossa.

Pizzeria Italia dal 1987:ssä on laaja valikoima erilaisia pizzamakuja, ja ravintolan omistaja on erittäin ystävällinen ja ottaa aikaa selittääkseen sinulle ruokalistan. Jos sinua viehättävät uteliaat maut, tilaa Nutella-pizza - saat herkkua!

 • Osoite: Corso d' Italia 103, 00198 Roma Italia
 • Pizzasuositus: Calzone makkaraa ja juustoa