Parhaat Rooman matkat Civitavecchialta

Rooma odottaa sinua risteilyaluksesi telakoitumisen jälkeen Civitavecchian satamassa. Jos et halua missata mitään, lue eteenpäin ja tutustu parhaisiin retkiin, jotka vievät sinut katsomaan "ikuista kaupunkia".

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minuuttia luettu

Parhaat Rooman matkat Civitavecchialta

Civitavecchia | ©Ana Roana

Civitavecchia on satamakaupunki, joka kehittyi etruskien asumuksesta ja josta tuli kaupallinen keskus Tyrrhenanmeren sataman ja Italian pääkaupungin läheisyyden ansiosta.

Jos lähestyt sitä laivallasi ja haluat tietää , miten hyödyntää risteilysi pysähdyspaikan, et voi jättää väliin mielenkiintoisimpia retkiä, joilla pääset nauttimaan Rooman parhaista nähtävyyksistä.

1. Rooman kierros Civitavecchian satamasta käsin

Civitavecchian satama| ©Andres Alvarado
Civitavecchian satama| ©Andres Alvarado

Kun laivasi telakoituu Civitavecchian satamaan, oletko miettinyt, mitä haluat nähdä Roomassa? Ehdotan teille kiertoajelua Roomassa satamasta, ja tällä kiertoajelulla näette Rooman tärkeimmät monumentit ja nähtävyydet unohtamatta etsiä kuljetuksia erikseen.

Tällä kierroksella, johon mahtuu enintään 8 henkeä ja jonka kesto on 7 tuntia, matkustat kaupungin kaduilla ilmastoidussa tila-autossa, eikä sinulta jää huomaamatta mitään yksityiskohtia englanninkielisen ääniopastuksen ansiosta.

Nouto satamasta tapahtuu yleensä aikaisin aamulla, jotta sinulla on aikaa nähdä tärkeimmät monumentit Rooman risteilyn pysähdysaikana. Keskeiset nähtävyydet, kuten Piazza Venezia, Colosseum ja Pietarinkirkko, ovat parhaita nähtävyyksiä, jotka näet mukavasti omakohtaisesti kaupungissa.

Mutta risteilyaluksesi odottaa sinua jatkaaksesi matkaasi. Jos varaat tämän kaupunkikierroksen, sama kuljettaja vie sinut takaisin satamaan, josta voit nousta laivaan kävelemättä ympäri kaupunkia, kun olet käynyt Roomassa.

Hyödyllisiä yksityiskohtia

 • Hinta: Alkaen 87 €
 • Kesto: Noin 7 tuntia
 • Kulkuväline: Minibussi
 • Tämän vaihtoehdon edut: Tämä on edullisempi kiertoajelu (enintään 8 henkilöä), johon sisältyy kätevästi kuljetukset, etkä jää paitsi yhdestäkään Rooman tärkeimmästä monumentista.
 • Vaihtoehdon haitat: Koska kyseessä on yhteinen kiertoajelu, saatat menettää aikaa noutaessasi muita matkustajia.

Varaa Rooman kiertoajelu Civitavecchiasta käsin

2. Yksityinen Rooman kiertoajelu Civitavecchiasta käsin

Trevin suihkulähde| ©kat kye
Trevin suihkulähde| ©kat kye

Jos matkustatte ryhmässä ja haluatte hyödyntää risteilypysähdyksenne parhaalla mahdollisella tavalla, mutta yksityisen kierroksen yksinoikeudella, suosittelen tätä Rooman kierrosta Civitavecchian satamasta.

Forum Romanum, Colosseum, Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat... Tällä 9 tunnin yksityisellä kiertoajelulla et missaa yhtään Rooman parhaista monumenteista. Lisäksi opas, joka seuraa sinua kierroksen aikana, kertoo sinulle roomalaisten tunnusten kaikki historialliset yksityiskohdat.

Jos sinulla on vain tarpeeksi aikaa nähdä "ikuisen kaupungin" suosituimmat nähtävyydet, älä huoli, tällä kiertomatkalla voit räätälöidä kiertomatkan käytettävissäsi olevan ajan ja sinua ja ryhmääsi eniten kiinnostavien paikkojen mukaan.

Kun kiertoajelu on päättynyt, kuljettaja vie sinut ja ryhmäsi takaisin Civitavecchian satamaan, josta voitte nousta risteilyalukseenne ja jatkaa matkaanne seuraavaan kohteeseenne. Tämä kaikki tapahtuu mukavasti ennalta sovittujen aikojen mukaisesti ja ilman pelkoa siitä, että myöhästyt laivasta muiden matkustajien mahdollisten myöhästymisten vuoksi.

.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Alkaen 213 €
 • Kesto: 8-9 tuntia
 • Kuljetusmuoto: Minibussi
 • Vaihtoehdon edut: Nouto- ja jättöajat satamassa ovat räätälöitävissä, sillä retki on varattu yksinomaan sinulle ja ystävä- tai perheryhmällesi.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Kustannukset ovat jonkin verran korkeammat, kun varaus tehdään yksityisesti.

Miten varata retki Roomaan satamasta käsin?

Kuinka varata kiertue| ©Vlada Karpovich
Kuinka varata kiertue| ©Vlada Karpovich

Kun olet päättänyt, mikä ehdottamistani retkistä kiinnostaa sinua eniten, kerron, miten voit varata ne, jotta saat kaiken irti Rooman-matkastasi.

Helloticketsin verkkosivuilta löydät parhaat vaihtoehdot tutustua Roomaan. Kun olet löytänyt haluamasi kierroksen, klikkaa Varaa ja valitse päivämäärä sekä kierrokselle osallistuvien henkilöiden määrä.

Jos kyseessä on yksityinen kierros, sinun on ilmoitettava kellonaika, jolloin haluat tulla noudetuksi Civitavecchian satamasta. Varauksesi vahvistetaan automaattisesti sähköpostiisi. Muista, että voit peruuttaa varauksesi maks utta, eikä sinulta veloiteta maksua, jos eteen tulee odottamattomia tilanteita.

Tällä kierroksella pääsee myös pyörätuolilla ja siinä on lastenistuimet.

Toisaalta matkalla, joka on varattu jaettuna enintään 8 hengelle, on oltava vähimmäismäärä matkustajia, jotta se voidaan toteuttaa, joten jos se ei ole täynnä, sinun on vaihdettava matka toiseen päivämäärään tai palautettava rahasi. Muista, että tällä retkellä on myös ääniopas ja kuljetukset satamaan sisältyvät hintaan.

Muita tapoja päästä Roomaan Civitavecchian satamasta

Juna| ©Mattia Deambrogio
Juna| ©Mattia Deambrogio

Laiva tai risteilyalus telakoituu Civitavecchiassa, ja risteilylinjan reittisuunnitelmasta riippuen sinulla on enemmän tai vähemmän aikaa lähteä nauttimaan Roomasta.

Siksi on tärkeää valmistella vierailu ikuiseen kaupunkiin etukäteen ottaen huomioon välilaskun pituus, Civitavecchian ja Rooman välinen kuljetusaika sekä budjetti, joka sinulla on käytettävissä tutustumiseen.

Näiden suositeltujen kierrosten lisäksi kaikille matkustajille on tarjolla ilmainen kuljetuspalvelu, joka yhdistää alusten kiinnityspaikat sataman sisäänkäynnille. Sieltä pääset Roomaan itse valitsemallasi tavalla.

Roomaan pääset seuraavasti:

Halvin ja suosituin vaihtoehto on juna. Civitavecchian asema on noin 15 minuutin kävelymatkan päässä sataman sisäänkäynniltä. Jos et halua kävellä, koska sinulla on paljon matkatavaroita tai matkustat pienten lasten kanssa, voit ottaa bussin sataman ja aseman välillä. Lipun hinta on noin 2 euroa per henkilö.

Sieltä voit ottaa junan Civitavecchiasta Roma Termini -asemalle.

Seuraavassa on kaksi vaihtoehtoa:

 • FrecciaBianca-juna: nopea ja suora juna Roomaan maksaa noin 16 euroa kumpaankin suuntaan ja kestää 47 minuuttia.
 • Regionale-juna: tämä juna on hitaampi ja pysähtyy usein, erityisesti Roomassa (Roma S. Pietro, joka on Vatikaanissa), mutta sen hinta on paljon alhaisempi kuin suurnopeusjunan, noin neljännes hinnasta (matka-aika: 1h - 1h30). Civitavecchiasta voi matkustaa Roomaan myös taksilla. Tämä vaihtoehto on mukavin mutta myös kallein. Takseja on saatavilla suoraan laiturilta ilman, että sinun tarvitsee mennä kaupungin keskustaan.

Palvelu voi maksaa noin 150 € neljältä hengeltä yhteen suuntaan Civitavecchian sataman ja Rooman Colosseum-aukion välillä. Matka-aika on 1h15 riippuen liikenneolosuhteista.

Jos sinun on palattava Civitavecchiaan, voit joko yhdistää matkan junaan tai ottaa toisen taksin vastaavaan hintaan.

Roomaan... retkellä vai omatoimisesti?

Kesästä nauttiminen Roomassa| ©Miriam Mezzera
Kesästä nauttiminen Roomassa| ©Miriam Mezzera

Riippumatta kunkin matkailijan mausta ja matkan odotuksista, on olemassa tiettyjä paikkoja, jotka ovat maailmanhistoriallisia maamerkkejä, joita et voi jättää väliin, jos olet kaupungissa ensimmäistä kertaa.

Jos taas Italian pääkaupunki on sinulle jo tuttu, voit valita vaihtoehtoisen matkailumuodon ja tutustua alueisiin, jotka ovat vähemmän turistien suosiossa.

Roomassa on niin paljon nähtävää, että sitä on vaikea kiteyttää yhteen päivään, mutta tässä olen yrittänyt antaa sinulle parhaat vaihtoehdot, jotta vierailustasi tulisi upea.

Lyhyesti sanottuna, jos olet Civitavecchiassa ja haluat ottaa kaiken irti Rooman viehätyksestä, sinulla on paljon valinnanvaraa, opastetuista kierroksista parhaisiin historiallisiin muistomerkkeihin ja kauniista kävelyretkistä kaupungin suihkulähteillä ja kaduilla.

Nauti Roomasta!