Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Rooman Pantheon Matkat

Kuuluisalla Piazza della Rotondalla, Italian pääkaupungin historiallisessa sydämessä, sijaitsee kuuluisa roomalainen Pantheon. Yksi antiikin Rooman parhaiten säilyneistä monumenteista, joka rakennettiin vuonna 27 eKr. ja rakennettiin uudelleen vuonna 125 jKr.

Ivana Nazareno

Ivana Nazareno

5 minuuttia luettu

Parhaat Rooman Pantheon Matkat

Rooman Pantheon | ©Antonello Tanteri

On mahdotonta puhua Roomasta ilman, että palataan Rooman kukoistuskauteen ja siihen kiehtovaan historiaan, jota tämä kaupunki pitää sisällään joka kolkassa. Rooma huokuu kulttuuria, taidetta ja loistoa. Pantheon on tästä hyvä todiste. Siellä vierailee vuosittain tuhansia turisteja, jotka ovat innokkaita saamaan tietoa ja kuvaamaan paikan uskomatonta arkkitehtuuria.

Se on epäilemättä ehdoton nähtävyys Roomassa, ja kerron sinulle, miksi ja miten voit tutustua siihen erilaisilla retkillä, joista voit valita. Lisäksi kutsun sinut tutustumaan tähän postaukseen, josta löydät kaiken, mitä Roomassa voi nähdä ja tehdä.

1. Express-kierros Pantheoniin pienille ryhmille

Pantheonin sivukuva| ©motfemme
Pantheonin sivukuva| ©motfemme

Tämä kierros on täydellinen , jos sinulla ei ole paljon aikaa vierailla Rooman tunnetuimmissa paikoissa, mutta haluat silti tutustua omakohtaisesti parhaiden historiallisten kohteiden kulttuuriseen rikkauteen

Kierros on aina opastettu ja voit nauttia siitä joka minuutti!

Kaikki Pantheonin historia, sen salaisuudet, kuriositeetit ja legendat. Voit myös lisätä kierrokseen opastetun vierailun tärkeimpiin läheisiin kirkkoihin ja ympäröiville aukioille.

Kierros kestää noin 35 minuuttia sovitusta lähtöpaikasta kierroksen loppuun.

Varaa kierros Pantheoniin

2. Opastettu kierros Rooman Pantheoniin ja Santa Maria Sopra Minervaan

Yksityiskohta Rooman Pantheonin ulkopinnasta| ©Kristof Verslype
Yksityiskohta Rooman Pantheonin ulkopinnasta| ©Kristof Verslype

Jos rakastat tutustua historiallisiin kohteisiin ja suuriin muistomerkkeihin, jotka ovat nähneet modernin sivilisaation historian, tämä matka on ihanteellinen.

Mitä näet?

Ainutlaatuinen kiertoajelu uskonnollisessa Roomassa, jossa Agrippan Pantheon ja Santa Maria Sopra Minervan basilika ovat retken keskipisteenä.

Voit nähdä muinaisia hautakammioita, oppia ajan arkkitehtuurista ja ihailla hienoja taideteoksia.

Kierroksen kesto on noin 1:30 tuntia.

Varaa retki Pantheoniin & Santa Maria Sopraan

3. Täydellinen kierros Rooman Pantheoniin

Vierailu Rooman Pantheonissa| ©Carlo Raso
Vierailu Rooman Pantheonissa| ©Carlo Raso

Tämä kierros sopii niille, jotka haluavat oppia lisää Rooman Pantheonin yksityiskohdista.

Mitä näet?

Erikoistuneiden oppaiden kanssa, jotka kertovat monumentin rakentamisen suurimmista mysteereistä, kuuluisien veljesten Romuluksen ja Remuksen uskomattomasta tarinasta, harhaoppisten ja noitien vastaisesta tuomioistuimesta, jota kutsuttiin dominikaaniseksi, ja monista muista yksityiskohdista.

Kierros on räätälöity, ja ryhmät eivät koskaan ylitä 15:tä henkeä, minkä vuoksi on suositeltavaa tehdä varaus etukäteen.

Kierroksen kesto on 1 tunti puhdasta Rooman historiaa.

Varaa opastettu kierros Pantheoniin

4. Ruoka- ja viinikierros Trevin suihkulähteelle, Pantheoniin ja Campo Dei Fiori -markkinoille

Trevin suihkulähde| ©kat kye
Trevin suihkulähde| ©kat kye

Tällä puolen päivän retkellä voit yhdistää hyvän italialaisen ruoan, parhaat viinit ja Trevin kaupunginosan tärkeimmät historialliset kohteet.

Mitä näet?

Mikään ei ole parempaa kuin maistella hienoa juusto- ja kinkkuvalikoimaa italialaisten merkkiviineiden kera Italian pääkaupungin ikonisimpien paikkojen, kuten Trevin suihkulähteen, 2. vuosisadan Pantheonin ja Piazza Navonan edustalla.

Kierrokseen sisältyy vierailu Campo de Fiorin viljelijöiden markkinoille, jossa voit ostaa paikallisia herkkuja ja tuoreita, käsityönä valmistettuja tuotteita.

Se on ehdottomasti erilainen ja hauska retki, joka kutsuu sinut luovasti nauttimaan kaupungin parhaista puolista. Suosittelen, että jatkat tämän artikkelin lukemista, jos etsit muita aktiviteetteja Roomassa.

Muita ruokakierroksia lähellä Pantheonia

Tärkein turistireitti, joka alkaa kuuluisalta Trevin suihkulähteeltä ja johtaa suoraan Rooman Pantheonille, on ehdoton retki aurinkoisena kevätiltapäivänä, jolloin voit eksyä mukulakivikujille ja tutustua uusiin ja houkutteleviin nähtävyyksiin omaan tahtiisi.

Jos majoituspaikkasi on lähellä aluetta, voit aloittaa päiväsi nauttimalla aamiaisen yhdessä alueen monista baareista kadun varrella sijaitsevassa pöydässä ja lähteä sitten kaikin voimin kierrokselle.

Ravintoloissa ja ruokakojuissa voi maistella tyypillistä italialaista ruokaa, kuten napolilaista pizzaa!

5. Rooman bussikierros, jossa pysähdytään Agrippan Pantheonissa.

Rooman kiertoajelu bussilla| ©Chris Sampson
Rooman kiertoajelu bussilla| ©Chris Sampson

Suuret avoimet panoraamabussit ovat klassikko suurissa kaupungeissa kaikkialla maailmassa, eikä Rooma ole poikkeus! Ne ovat täydellisiä, jos haluat ottaa kaiken irti ajasta pitkällä välilaskuajalla, jos sinulla on Roomassa vain muutama päivä aikaa tai jos yksinkertaisesti nautit siitä, että sinut viedään parhaisiin nähtävyyksiin.

Linja-autoissa on useita hop-on hop-off-pysäkkejä, joten voit hypätä bussiin ja poistua siitä rauhassa.

Voit ostaa yhden tai useamman päivän lippuja matkasuunnitelmasi mukaan. Suosittelen näitä Rooman kiertoajelubussit

Varaa iso bussikierros Roomassa

6. Kävelykierros Roomassa Pantheonin ja Trevin suihkulähteen kanssa

Pantheonin kupoli| ©Pedro Layant
Pantheonin kupoli| ©Pedro Layant

Roomassa on monenlaisia aktiviteetteja ja retkiä, ja jokainen turisti voi valita makunsa ja budjettinsa mukaan, joten tällä kertaa kerron sinulle erinomaisesta ja edullisesta kävelykierroksesta kaupungin tunnusomaisimpiin paikkoihin.

Mitä näet?

Voit tutustua hauskalla tavalla kaupungin eri historiallisiin kohteisiin, kuten Rooman Pantheoniin, Trevin suihkulähteeseen, suosittuun Piazza Navonaan ja Piazza Barberiniin.

Voit tutustua Sant'Ignazion kirkon historiaan ja kokea paikallista kulttuuria erikoistuneen oppaan johdolla, joka kertoo sinulle kaikki yksityiskohdat.

Kierros päättyy Vatikaanin aukion läheisyyteen, ja se on ihanteellinen, jos aiot vierailla tällä alueella iltapäivällä.

7. Nauti Pantheonista Roomassa perheen ja lasten kanssa

Lapset nauttivat Patheonista| ©Domina Viaggi Evento
Lapset nauttivat Patheonista| ©Domina Viaggi Evento

Kuka on sanonut, ettei pienten lasten kanssa voi vierailla museoissa ja historiallisissa kohteissa?

Mitä näet?

Vaikka on totta, että lasten keskittymiskyky on heikompi kuin aikuisten ja että jotkin yksityiskohdat eivät välttämättä kiinnosta kaikenikäisiä, on olemassa luovia ja innovatiivisia tapoja ottaa kaikki irti Rooman-matkasta perheenä.

Tässä tapauksessa kierros on räätälöitävissä, ja se on suunniteltu niin lapsille kuin aikuisillekin pitämään hauskaa aarteenmetsästyksen, trivian ja värikkäiden faktojen avulla kaikenikäisille.

Oppaat ovat asiantuntijoita kertomaan lapsille anekdootteja ja tietoja, jotka herättävät heidän mielenkiintonsa. Ja koska kierros on perheystävällinen, on helppo tavata muita lapsia kierroksella.

Ja mikä parasta? Voitte kaikki yhdessä nauttia aitoa italialaista gelatoa maistellen.

Kierros kestää noin 2:30 tuntia ja päättyy ennalta sovittuun tapaamispaikkaan. Suosittelen myös tätä artikkelia, jos haluat tietää 10 asiaa, joita voit tehdä Roomassa lasten kanssa.

Pantheonin rakenne

Pantheon yöllä| ©Ricardo Ramírez Gisbert
Pantheon yöllä| ©Ricardo Ramírez Gisbert

Ulkopuolelta Pantheon on vaikuttava, ja se näkyy jo Place de la Rotondelta, joka on Rooman kuuluisa aukio Trevin alueella.

Aivan sen vieressä on egyptiläinen obeliski ja kaunis suihkulähde. Mutta kaikki paikan kauneus on epäilemättä sisällä - se on upea!

Pantheon on muodoltaan varsin yllättävä ja poikkeaa kaikista Rooman tähänastisista temppeleistä. Itse asiassa siinä sekoittuu kolme erilaista muotoa:

  • Rakenne on suorakulmainen
  • Sisäänkäyntiä koristaa kolmionmuotoinen korokeparveke
  • Sisätilat ovat sylinterimäiset, ja niiden päällä on kupoli.

Vähän historiaa ja kuuluisan muistomerkin kuriositeetteja

Pantheonin sisällä| ©Julien Chatelain
Pantheonin sisällä| ©Julien Chatelain

Kuten mainitsin, Pantheon rakennettiin noin vuonna -27 eKr. Sen toteutti Agrippa, kenraali ja poliitikko, Augustuksen, Rooman ensimmäisen suuren keisarin, komennossa.

Muistomerkki on rakennettu kivistä, tiilistä ja laastista, ja se on omistettu kaikille jumalille niiden alkuperästä riippumatta ja erityisesti Marsille ja Venukselle. Tästä johtuu sanan "panteon" merkitys: "pan" tarkoittaa "kaikki" ja "theos" tarkoittaa "jumalia".

Agrippan Pantheon paloi Rooman suuressa tulipalossa vuonna 80, mutta se rakennettiin uudelleen vuosina 118-125 keisari Hadrianuksen aikana.

Se on todellinen arkkitehtoninen taidonnäyte! Sen kupoli on pitkään ollut maailman suurin halkaisijaltaan 43 metrin korkuinen.

Itse asiassa Michelangelo on sanonut, että rakennus näyttää enkelimäiseltä eikä ihmiseltä.

Vuonna 609 Pantheonista tuli kristillinen kirkko, kun se luovutettiin paavi Bonifatius IV:lle. Se toimi myös mausoleumina joillekin Italian kuninkaille, kuten Viktor Emmanuel II:lle, ja muille maan suurmiehille, kuten taidemaalari Rafaelille.

Uteliaita faktoja Rooman Pantheonista

  • Kuuluisa oculus suunniteltiin alusta alkaen siten, että valo läpäisi panteonin kohtisuoraan sekä syys- että kevätpäiväntasauksen aikaan.
  • Kun katsot kattoa, huomaat viisi tasoa, joista jokainen symboloi muinaisen planeettajärjestelmän taivaankappaleita.
  • Pantheonin keskilaivan yläpuolella on seitsemän astraalijumalille omistettua alttaria: Kuu, Aurinko, Venus, Mars, Merkurius, Saturnus ja Jupiter
  • Pantheonin korkeus ja halkaisija ovat täsmälleen samat. Se on siis 43,4 metriä
  • Vaikka pantheon on suuri monumentti, jolla on mittaamaton historiallinen arvo, se toimii edelleen kirkkona ja siellä järjestetään jopa tiettyjä seremonioita ja häitä.

Eikö olekin uskomatonta?

Missä Pantheon on?

Piazza Rotonda| ©KlausF
Piazza Rotonda| ©KlausF

Agrippan Pantheon sijaitsee Piazza Rotondalla, Centro Storicon alueen kapeilla kaduilla, hyvin lähellä Piazza Navonaa.

Rooman Pantheon on 7 minuutin kävelymatkan päässä Trevin suihkulähteeltä ja 15 minuutin päässä Piazza di Spagnalta.

Sinne pääsee metrolla linjalla A ja jää pois Barberini-asemalla tai bussilla, jonka useat linjat lähtevät läheltä.

Pantheonin historia on niin rikas ja kätkee sisäänsä niin monia salaisuuksia, että olisi sääli jättää se väliin!