Hop on Hop off -bussikierrokset

Hyppää Rooman kiertoajelubussin kyytiin ja tutustu ikuisen kaupungin viehätykseen! Kerron, miten varaat liput ja miten saat tästä kokemuksesta kaiken irti.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Hop on Hop off -bussikierrokset

Bussi Hop on Hop off | ©Chris Sampson

Rooma on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, ja sillä on valtava historiallinen ja kulttuuriperintö. Sen monista aarteista nauttiminen kävellen voi olla uuvuttavaa, varsinkin kesällä. Miten voit siis tutustua niihin kaikkiin lyhyellä vierailulla ilman, että se on uuvuttavaa? Rooman kiertoajelubussilla!

Ennen matkaa voit varata lipun verkossa ja aktivoida sen kaupungissa ollessasi, kun nouset bussiin sinä päivänä, jona haluat tehdä aktiviteetin. Valitsemastasi vaihtoehdosta riippuen**(24, 48 tai 72 tuntia**) voit käyttää sitä rajattomasti valitun ajan ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen.

Taloudellisin vaihtoehto

Rooman Hop-On Hop-Off City Sightseeing Bussikierros

Kierrä Rooma bussilla parhaaseen hintaan 1, 2 tai 3 päivää.

Jos haluat tutustua ikuiseen kaupunkiin ilman pitkiä kävelymatkoja tai kesähelteitä, voit valita lipun keston (24, 48 tai 72 tuntia). Siihen sisältyy myös äänikommentti kierroksen aikana, jossa selitetään tärkeimmät nähtävyydet.

.

Kaupunkikierroksen turistibussia voi käyttää kahdella tavalla. Yhtäältä voit käyttää sitä kulkuvälineenä, jolla pääset nopeasti ja helposti vierailemaan haluamillesi nähtävyyksille. Vapaiden pysäkkien järjestelmän ansiosta voit jäädä pois haluamillasi pysäkeillä tutustuaksesi alueeseen kaikessa rauhassa ja nousta sitten takaisin kyytiin jatkaaksesi Rooman kierrosta.

Toinen mielenkiintoinen tapa on kulkea koko reitti ainakin kerran: näin voit tutustua Rooman kaupunkiin toisesta näkökulmasta ja nauttia maisemien panoraamanäkymistä samalla, kun matkustat mukavasti istuen ja kuuntelet äänioppaiden selostusta kaupungin eri muistomerkeistä.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Sen lisäksi, että se on halvin, se on joustava vaihtoehto.

Suositellaan, jos... harkitset lippujen varaamista etukäteen turistibussille parhaaseen hintaan.

Erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto

Rooman Hop-On Hop-Off Big Bus Kierros

Tutustu Roomaan mukavasti ja joustavasti

24, 48 tai 72 tunnin Big Bus -lipulla voit tutustua Italian pääkaupunkiin erittäin mukavalla tavalla, sillä voit pysähtyä ilmaiseksi kaikilla kiinnostavilla paikoilla reitin varrella ja tutustua kaupungin historiaan nauhoitetun selostuksen avulla.

Rooman Big Bus -matkailubussilla voit tehdä ilmaisia pysähdyksiä kaikissa reitin varrella olevissa nähtävyyksissä ja nousta takaisin kyytiin milloin haluat. Lisäksi voit bussissa ollessasi kuunnella nauhoitettua selostusta, joka pitää sinut ajan tasalla kaikista kaupungin nähtävyyksistä ja historiasta.

Bussit kulkevat aamusta iltaan, ja bussi lähtee 20 minuutin välein, ja ne kulkevat kaupungin tärkeimpien monumenttien, kuten Colosseumin, Circus Maximuksen, Castel San Angelon, Santa Maria Maggioren basilikan ja Piazza Venezian, kautta. Lisäksi tällä vaihtoehdolla voit matkustaa City Sightseeing Rome- ja Vatican&Rome Open Bus -busseilla sekä Big Bus -bussilla.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Se on erittäin mukava ja joustava vaihtoehto tutustua kaupunkiin, ja se sisältää monia vaihtoehtoja, koska voit matkustaa City Sightseeing Rome- ja Vatican&Rome Open Bus -busseilla sekä Big Bus -bussilla.

Suositellaan, jos... haluat saada yleiskuvan kaupungista ja sen jälkeen tutustua syvällisemmin kuhunkin kiinnostavaan kohteeseen ja muistomerkkiin.


Mitä lippu sisältää

Kiertoajelubussi| ©Chris Sampson
Kiertoajelubussi| ©Chris Sampson

City Sightseeing Bus -bussin tai Rooman suuren bussin lipun kanssa voit ostaa 24, 48 tai 72 tunnin liput.

 • Audio-opastus bussissa useilla eri kielillä (englanti, ranska, espanja, italia, portugali, saksa, venäjä ja perinteinen tai yksinkertaistettu kiina).
 • Ilmainen Wi-Fi-yhteys bussissa: aina kätevä, jos haluat etsiä internetistä läheisen ravintolan kiertoajelun jälkeen tai jakaa valokuvia heti sosiaalisessa mediassa ilman, että mobiilidatasi kuluu.
 • Ilmainen mobiilisovellus.

Varaa Rooman Big Bus -kiertoajelubussi

Miksi suosittelen sinua tutustumaan Roomaan turistibussilla?

Kiertoajelubussi Rooman kiertomatkalla| ©Chris Sampson
Kiertoajelubussi Rooman kiertomatkalla| ©Chris Sampson

Ensinnäkin siksi, että se on mielestäni käytännöllisin tapa nähdä Rooma, jos sinulla on vähän aikaa tai jos vierailet Italian pääkaupungissa ensimmäistä kertaa, sillä turistibussissa voit ihailla täydellisellä kiertoajelulla useita kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten muun muassa Vatikaania, Colosseumia ja Trevin suihkulähdettä (yksi Rooman kauneimmista suihkulähteistä).

Toiseksi, koska voit käyttää bussia kuljetukseen. Se on erittäin mukava ja hauska tapa tutustua Roomaan, varsinkin jos matkustat lasten kanssa. He eivät väsy kävelemällä monumentilta toiselle, koska turistibussilla voit jäädä pois millä tahansa reitin varrella olevalla pysäkillä tutustuaksesi johonkin alueeseen ja nousta sitten takaisin jatkamaan matkaa seuraavalle nähtävyydelle.

Kolmanneksi, koska turistibussilla voit ladata ilmaisen mobiilisovelluksen, joka näyttää interaktiivisen kartan, jossa näkyy bussien sijainti reaaliajassa ja odotusaika kullakin pysäkillä, joten voit suunnitella reittisi paremmin. Sovellus sisältää myös ilmaisen kävelyreitin, joka on mielestäni hyvä idea, jos et tiedä, mistä aloittaa vierailusi. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Varaa City Sightseeing -bussi

Rooman kiertoajelubussin reittisuunnitelma

Vieraile Colosseumissa| ©Mike Swigunski
Vieraile Colosseumissa| ©Mike Swigunski

Rooman klassinen avoin kaksikerroksinen kiertoajelubussi odottaa sinua hauskalle, mukavalle ja dynaamiselle kiertoajelulle ikuiseen kaupunkiin, joka kestää 1 tunti ja 40 minuuttia.

Pysähdykset

 • Via Marsala, 7 - terminaali A
 • Via dell'Esquilino, 8 - pysäkki n. 2 Santa Maria Maggiore (Santa Maria Maggiore).
 • Via di San Gregorio - Pysäkki n. 3 Colosseum
 • Piazzale Ugo la Malfa - Pysäkki nro 4 Circo Massimo Circo Massimo
 • Via del Teatro di Marcello, 12 - Pysäkki n. 5 Piazza Venezia
 • Lungotevere Tor di Nona, 7 - Pysäkki n. 6 Vaticano
 • Via Ludovisi - Pysäkki n:o 7 Piazza di Spagna
 • Via Barberini, 2 - Pysäkki n. 8 Piazza Barberini

Varaa kaupunkikierrosbussi

Mitä näet kierroksen aikana?

Trevin suihkulähde| ©kat kye
Trevin suihkulähde| ©kat kye

Trevin suihkulähde

Maailman kaunein barokkisuihkulähde. Sen alkuperä juontaa juurensa vuoteen 19 eKr., vaikka varsinainen monumentti onkin peräisin 1700-luvulta.

Se on Palazzo Poli -rakennuksen julkisivuun kiinnitetty upea ulkoilmataideteos, joka esittää Neptunus-jumala Neptunuksen kesyttämässä vedet. Legendan mukaan, jos haluat palata Roomaan, sinun on heitettävä kolikko suihkulähteen veteen.

Jos haluat tietää lisää kauniista Trevin suihkulähteestä, älä jätä väliin artikkelia Trevin suihkulähde: tarinoita, kuriositeetteja ja nähtävää suihkulähteen lähellä Roomassa.

Circus Maximus Roomassa

Nykyään on tuskin enää mitään jäljellä siitä, mikä oli aikoinaan Circus Maximus, kaupungin suurin Circus, joten sinun täytyy kuvitella, millainen se oli kukoistuskaudellaan. Täällä järjestettiin julkisia kisoja, jotka koostuivat hevosvetoisista vaunukilpailuista, jalkajuoksukilpailuista, ratsastuskilpailuista ja näytösotteluista.

Piazza Venezia

Piazza Venezia on yksi Rooman tärkeimmistä aukioista, ja se on saanut nimensä Palazzo Venezian mukaan, joka oli ensimmäinen kaupunkiin rakennettu renessanssityylinen palatsi. Aukion keskellä on kuningas Vittorio Emanuele II:n kansallinen muistomerkki, joka oli Giuseppe Garibaldin ohella yksi Italian yhdistymisen arkkitehdeistä.

Basilica di Santa Maria Maggiore

Sitä pidetään Rooman suurimpana Neitsyt Marialle omistetuista kirkoista. Se on peräisin 4. vuosisadalta jKr., ja legendan mukaan Neitsyt Maria itse ilmestyi paavi Liberiukselle antaakseen hänelle ohjeet sen rakentamista varten. Basilikassa on hyvin erilaisia arkkitehtonisia tyylejä, jotka kuvastavat kristillisen taiteen vaiheita Roomassa. Se on yksi Rooman neljästä suuresta basilikasta, joita ei kannata jättää väliin.

Colosseum

Colosseum on Rooman tunnus ja yksi modernin maailman seitsemästä ihmeestä. Se on lähes 2000 vuotta vanha, suurin Rooman valtakunnan aikana rakennettu amfiteatteri, jossa järjestettiin gladiaattoripelejä, meritaisteluita, eläintaisteluita ja jopa vankien teloituksia.

Haluatko nähdä sen henkilökohtaisesti ilman tuntikausien jonottamista ovella, katso postaus Colosseum Tickets Rome!

Piazza Barberini

Tämä on yksi Rooman ikonisimmista aukioista, joka on kuuluisa Gian Lorenzo Berninin suunnittelemista Tritonin ja mehiläisten suihkulähteistä. Lähistöllä on Palazzo Barberini, jossa sijaitsee Antiikin taiteen kansallisgalleria.

Piazza Vittorio Emanuele II

Tunnetaan myös nimellä Piazza Vittorio, ja se oli yksi Rooman tärkeimmistä ruokamarkkinoista. Keskellä on puutarha, jossa näet Aleksanterin nymfaeumin jäännökset ja niin sanotun Taikaportin, joka on sisäänkäynti muinaiseen Villa Palombaraan, joka oli alkemisti Massimiliano Palombaran asuinpaikka.

Vatikaani

Se on Rooman sydämessä sijaitseva kaupunkivaltio ja katolisen kirkon päämaja.

Matkalla tänne on kolme ehdotonta nähtävyyttä: Pyhän Pietarin aukio ja basilika sekä Vatikaanin museot, joissa sijaitsee Sikstuksen kappeli.

Jos mietit, miten hankit liput tämän himmelin näkemiseen, klikkaa kohdasta Mistä ostaa lippuja Vatikaaniin tai Vatikaanin parhaat opastetut kierrokset.

Varaa Big Bus -kiertoajelu Roomaan

Rooman kiertoajelubussin aikataulu

Kierrä Rooma kiertoajelulla kiertoajelubussilla| ©Chris Sampson
Kierrä Rooma kiertoajelulla kiertoajelubussilla| ©Chris Sampson

Aukioloajat ovat maanantaista sunnuntaihin klo 9-18.

Varaa Big Bus Rooman kiertoajelubussi

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen tämän kokemuksen varaamista

Vittorio Emanuele II:n muistomerkki, Piazza Venezia| ©Michele Bitetto
Vittorio Emanuele II:n muistomerkki, Piazza Venezia| ©Michele Bitetto
 • Valitse päivämäärä, jolloin haluat tehdä tämän aktiviteetin, ja osallistujien määrä. Valitse sitten 24, 48 tai 72 tunnin vaihtoehto. Pääset sivulle, jossa sinulta kysytään henkilötietojasi ja sähköpostiosoitettasi.
 • Tärkeää: anna voimassa oleva sähköpostiosoite, koska saat vahvistussähköpostin varauksen päätyttyä. Tarkista, että kaikki varauksen tiedot ovat oikein, ja säilytä tämä sähköposti, jotta sinulla on se käsillä, kun sinun on näytettävä se matkabussin kuljettajalle noustaksesi kyytiin.
 • Jos et jostain syystä voi osallistua tähän kokemukseen ja haluat täyden hyvityksen, muistathan, että sinun on peruutettava varauksesi vähintään 24 tuntia ennen aktiviteetin alkamispäivää. Löydät ohjeet peruutuksen tekemiseen vahvistussähköpostista.

Kahden vaihtoehdon vertailutaulukko

 • Rooman Hop-On Hop-Off City Sightseeing Bussikierros
 • Alkaen 24 €
 • 24, 48 tai 72 tunnin liput.
 • Joka päivä aamusta iltaan.
 • Ääniopas bussissa.
 • Vapaat pysäkit.
 • Ilmainen Wifi bussissa.
 • Lastenvaunut ovat saatavilla.
 • Pääsy pyörätuolilla.
 • Tämä lippu on voimassa City Sightseeing Roma, Big Bus ja Vatican&Rome Open Bus -bussilla.
 • Varaa nyt
 • Rooman Hop-On Hop-Off Big Bus Kierros
 • Alkaen 35 €.
 • 24, 48 tai 72 tunnin liput.
 • Joka päivä aamusta iltaan.
 • Ääniopas bussissa.
 • Vapaat pysäkit.
 • Nauhoitettu selostus.
 • Ilmainen Wifi bussissa.
 • Lastenvaunut ovat saatavilla.
 • Pääsy pyörätuolilla.
 • Varaa nyt

Jos olet kiinnostunut Rooman kiertoajelubussista, sinua kiinnostaa myös

Vieraile Firenzessä| ©Jonathan Körner
Vieraile Firenzessä| ©Jonathan Körner

Rooma on ulkoilmamuseo, jolla on paljon tarjottavaa. Joka nurkassa on suihkulähde, palatsi tai muinainen monumentti, jolla on kiehtova historia. Jos Rooman kiertoajelubussilla ajettuasi haluat tietää enemmän Italian pääkaupungista, sen kulttuurista, ruokakulttuurista ja tavoista, suosittelen opastettua kierrosta.

Tarjonta on erittäin monipuolista, varsinkin kesällä: kävellen, pyörällä, päivällä, yöllä, pienissä ryhmissä, yksityisryhmissä, gastronomisia kierroksia... Tutustu artikkeliin Rooman parhaat kiertoajelut valitaksesi itsellesi sopivimman.

Ja jos sinulla on tarpeeksi aikaa päästä pois kaupungista Rooman-matkasi aikana, älä unohda vierailla ympäröivillä alueilla, siellä on ihania paikkoja, joita tulet rakastamaan! Tutustu artikkeliin Parhaat retket Roomasta löydät siisteimmät ehdotukset.

Varaa matka Toscanaan