10 aktiviteettia Roomassa lasten kanssa

Ikuiseen kaupunkiin matkustaminen lasten kanssa voi olla loistava suunnitelma: ota huomioon tämä luettelo asioista, joita Roomassa voi tehdä pienten lasten kanssa.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

10 aktiviteettia Roomassa lasten kanssa

Lapset leikkivät aukiolla Roomassa | ©David Ramírez

Rooma voi olla kuin huvipuisto lapsille, varsinkin kun on vähän tietoa imperiumin historiasta ja oikeat vierailut ja aktiviteetit. Onneksi ikuisessa kaupungissa on paljon vaihtoehtoja, joiden avulla lapset voivat nauttia unohtumattomasta matkasta.

Tässä on luettelo 10 asiasta, joita kannattaa tehdä Roomassa lasten kanssa, ja niissä on aktiviteetteja, joita jopa sinä haluat tehdä. Mutta sori, saat olla lapsi vain kerran elämässä!

1. Vieraile Bioparcossa, joka on aivan erityinen eläintarha

Bioparcon sisäänkäynti
Bioparcon sisäänkäynti

Bioparco, joka tunnetaan myös nimellä Giardino Zoologico di Roma, on Villa Borghesen puistossa sijaitseva eläintarha, jossa on yli kaksisataa eri eläinlajia. Siellä on leijonia, apinoita, norsuja, tiikereitä, kirahveja ja joitakin uhanalaisia lajeja, kuten egyptiläinen kilpikonna.

Se tarjoaa erittäin miellyttävän kävelymatkan, ja toisin kuin muissa Euroopan pääkaupungeissa sijaitsevat eläintarhat, se on luonnonmukainen ympäristö, joka sopii hyvin kävelyyn Borghesen puutarhoissa. Suosittelen kuitenkin, että ostat Bioparco-lippusi etukäteen, jotta vältyt jonoilta eläintarhan sisäänkäynnillä.

Varaa liput Bioparcoon

2. Koe päivä gladiaattorin elämässä

Rooman gladiaattorikoulu
Rooman gladiaattorikoulu

Rooman virallinen gladiaattorikoulu, joka sijaitsee muinaisella Appian tiellä, tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen kaupungissa vieraileville nuorille matkailijoille: tule päiväksi gladiaattoriksi.

Tämä on tapa oppia eräs Rooman valtakunnan historian osa-alue eri tavalla, kun opit aidon gladiaattoriharjoituksen, jossa opit taistelutekniikoita, jotka herättivät hurraa-huutoja Colosseumilla. Koulussa käytetään erityisiä tunikoita, miekkoja ja kilpiä, jotta gladiaattorikokemus voidaan luoda uskollisesti uudelleen.

Varaa liput gladiaattorikouluun

3. Etsi piilotettuja aarteita Roomasta

Aarteita etsimässä Trasteveressä
Aarteita etsimässä Trasteveressä

Joskus on vaikea saada lapsia olemaan halukkaita viettämään koko päivä kävellen ympäri kaupunkia sen parhaimmillaan, varsinkin jos kyseessä on tyypillinen kierros täynnä faktoja ja historiaa. Onneksi on olemassa hauska tapa tutustua Roomaan, ja se on kävelyn muuttaminen piilotettujen aarteiden etsintäleikiksi.

Tällaisen leikin suhteen sinulla on muutama eri vaihtoehto; voit varata etsintäleikin Rooman vanhassa kaupungissa ja hyödyntää sitä samalla, kun nuoremmat viihdyttävät Rooman kuuluisimpia nähtävyyksiä.

Kun varaat tämän elämyksen, saat vahvistussähköpostin, jossa ilmoitetaan tapaamispaikka. Kun olet perillä, syötät sähköpostissasi olevan koodin verkkosivustolla ja saat salasanan, jolla voit avata salaisen laatikon ja saada inventaariosi seikkailun aloittamista varten. Ota aikaa ja löydät Rooman parhaiten varjellut salaisuudet, jotka räjäyttävät tajuntasi!

Ennakkotilaa Rooman tutkimusmatkailupeli

4. Tutustu Vatikaaniin lapsille suunnatulla opastetulla kierroksella!

Vatikaanin kupoli| ©Javier Martinez
Vatikaanin kupoli| ©Javier Martinez

Toinen Vatikaanin museoiden kaltainen aarreaitta voi häkellyttää vanhimmatkin meistä. Mutta kun tiedät etukäteen, että se on yksi Rooman pakollisimmista nähtävyyksistä, älä jätä sitä väliin, jos matkustat lasten kanssa, sillä siellä on erityisesti heille suunniteltuja kierroksia.

Perheille suunnatun opastetun kierroksen avulla Vatikaanin museoiden, Sikstuksen kappelin ja Pietarinkirkon kiertoajelu on paljon hauskempaa. Opas kertoo anekdootteja, keksii interaktiivisia leikkejä ja huolehtii siitä, etteivät pienet lapset kyllästy ja opi historiaa. Lisäksi liput sisältyvät hintaan, ja vältät jonot lipunmyyntipisteessä.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin lapsille

5. Tutustu Leonardo Da Vincin koneisiin työssään

Da Vinci -museo
Da Vinci -museo

Leonardo Da Vinci -museo osoitteessa Via Conciliazione, 19, on maailman ainoa museo, jossa on yli 50 sertifioitua Da Vincin keksintöä ja jossa voit myös nähdä joitakin hänen kuuluisimmista maalauksistaan.

Täällä voit tutustua renessanssin neron mieleen käyttämällä hänen koneitaan ja tutustumalla mekaniikkaan ja fysiikkaan, mikä voi olla hyvin mielenkiintoista sekä aikuisille että teini-ikäisille. Leonardo Da Vinci -museon lipuilla pääset myös maanalaiseen lampeen.

Varaa liput Leonardo Da Vinci -museoon

6. Tutustu Rooman katakombeihin

Rooman katakombit
Rooman katakombit

Kun olin lapsi, vuoden lempilomani oli halloween ja lempipuuhaani kavereiden kanssa oli pelata Dungeons and Dragonsia, joten jos vanhempani olisivat vieneet minut vierailulle Rooman katakombeihin, se olisi luultavasti kokemus, jota en koskaan unohtaisi.

Okei, ehkä se ei ole kaikkien lasten aktiviteetti, koska se voi olla hieman pelottava, mutta kunhan teet kierroksen San Calliston tai San Sebastianon katakombeissa, et löydä ihmisjäännöksiä tai luista tehtyjä hautoja. Nämä ovat kaksi Rooman suosituinta katedraalia, joista ensin mainittu saattaa olla kiinnostavin historiallisen merkityksensä ja kokonsa vuoksi.

Jos haluatte nauttia tästä kokemuksesta perheen kesken, huomioikaa, että niihin voi tutustua vain järjestetyllä kierroksella. Jos haluat lisätietoja Rooman katakombeissa vierailusta, suosittelen lukemaan tämän artikkelin: Rooman KatakombienLiput: kaikki mitä sinun tulee tietää.

Varaa vierailu Rooman katakombeihin

7. Vuokraa pyörä tai rullaluistimet tutustuaksesi Borghesen puutarhoihin

Villa Borghese
Villa Borghese

Villa Borghesen puutarhoissa on ihana kävellä, ennen kuin vierailet kiehtovassa Borghese-galleriassa. Suosittelen kuitenkin jotain hieman erilaista perheen kanssa nautittavaksi, ja se on polkupyörän, rullaluistinten tai Segwayn vuokraaminen tämän puiston kukkiville poluille. Villa Borghesen ympärillä on kauppoja ja myyntikojuja, joita voi vuokrata.

Voit myös hypätä pienoisjunaan, joka kiertää kaikki Villa Borghesen nähtävyydet aamukymmenestä puoli kymmeneen auringonlaskuun asti non-stop. Se on hauska tapa kiertää puutarhoja ja nähdä samalla kauniita veistoksia.

Varaa pyöräretki Roomaan

8. Hanki adrenaliinipumput Rainbow MagicLand -huvipuistossa

Rainbow MagicLand
Rainbow MagicLand

Rainbow MagicLand on tunnin ajomatkan päässä Roomasta, Valmontonen kylässä sijaitseva huvipuisto, josta löydät laajan valikoiman 40 nähtävyyttä ja esitystä, jotka sopivat täydellisesti jännittävään päivään perheen kanssa.

Suuri osa huvipuistosta sijoittuu Winx Club-universumiin, ja siellä on Alfean linnan ja Keijujärven jäljitelmä, jossa voit ajaa vuoristoradoilla, sukkuloilla, vesiajeluilla ja nauttia esityksistä ja musiikkiesityksistä. Siellä on myös kuningas Arthurin legendalle omistettuja alueita, joissa on hevosturnauksia, areenataisteluita ja keskiaikaiseen tyyliin tehtyjä ruokailuja (spoileri: ei hopeaesineitä).

Rainbow MagicLand -huvipuistoon pääsee parhaiten junalla tai bussilla, jotka molemmat lähtevät Terminin asemalta. Koska tämä on kokopäiväretki, suosittelen sitä vain, jos olet Roomassa vähintään viisi päivää.

9. Vieraile Largo di Torre Argentiinan kissojen turvakodissa

Näkymä Largo di Torre Argentinan aukion raunioille.| ©gérard
Näkymä Largo di Torre Argentinan aukion raunioille.| ©gérard

Largo di Torre Argentina on Rooman tasavallan ajalta peräisin olevan raunioryhmän nimi, ja siihen kuuluu neljä temppeliä sekä osa Rooman senaatin rakennuksesta. Useimmat kävijät tulevat tänne sen historiallisen kiinnostavuuden vuoksi: historian mukaan Julius Caesarin salamurha tapahtui täällä vuonna 44 eaa.

Toisaalta Largo di Torre Argentinassa asuu satoja hylättyjä kissoja, jotka asuvat itse aukiolla sijaitsevassa turvakodissa ja vaeltavat rauhallisesti muinaisen Rooman tärkeän paikan raunioiden keskellä. Jos menet sinne lasten kanssa, kokemus siitä, että voit oppia paikan historiasta samalla, kun silität kissaa tai katselet sen kävelyä, voi olla hyvin herttainen ja kaunis.

10. Osta puuleluja Bartoluccista

Bartolucci
Bartolucci

Rankan kävely- ja nähtävyyspäivän jälkeen voit ostaa pienille mukavan matkamuiston Bartoluccista osoitteessa Via dei Pastini 96-99. Tämä on puulelukauppa, josta löydät käkikelloja, pinokkia, lentokoneita ja hevosia, jotka on tehty hyvällä maulla ja joita on enää vaikea löytää.

Toinen vaihtoehto on vierailla Piazza Navonalla 53 sijaitsevassa Al Sognossa, joka tunnetaan loputtomasta pehmolelujen luettelostaan. Täällä lapsesi voivat viedä kotiin ainutlaatuisen matkamuiston Rooman vierailustaan.

Vinkkejä ja niksejä lasten kanssa Roomaan matkustamiseen

En voi lopettaa tätä artikkelia kertomatta joitakin vinkkejä ja niksejä, joiden avulla voit matkustaa perheen kanssa Roomaan ja säästää rahaa ja aikaa, sillä moniin nähtävyyksiin ja museoihin on ilmainen sisäänpääsy lapsille tai niissä on erityisiä etuja. Tässä on muutamia asioita, jotka on hyvä tietää ennen matkaa:

  • Metro ja bussi ovat ilmaisia 9-vuotiaille lapsille, ja juna on ilmainen 3-vuotiaille lapsille, ja 4-11-vuotiaille lapsille on 50 prosentin alennus.
  • Katakombeihin on ilmainen sisäänpääsy enintään 6-vuotiaille lapsille, ja 7-15-vuotiaille lapsille on alennettu sisäänpääsy.
  • Samoin Vatikaanin museoihin on ilmainen sisäänpääsy alle 5-vuotiaille lapsille ja alennettu sisäänpääsy alle 18-vuotiaille lapsille.
  • Rooma ei ole kaikkein rattaiden kanssa kulkeva kaupunki, joten suosittelen lapsen kuljettamista kantorepussa. On myös hyvä idea ottaa vaipat ja vauvanruoka mukaan kotoa, sillä siellä sijaitsevissa supermarketeissa myytävät tuotemerkit eivät todennäköisesti ole sinulle tuttuja.
  • Roma Pass -passilla lapsesi pääsevät ilmaiseksi sisään ja saavat käyttää kaikkea, mikä sisältyy passiin.
  • Suosittelen, että valmistelet lapsesi hieman ennen matkaa ja dokumentoit heidät edes pintapuolisesti Rooman historiasta ja paikoista, joita he aikovat nähdä.