Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooma toukokuussa: päivitetty käytännön opas

Jos matkustat Roomaan toukokuussa, olet onnekas! Täydellisen sään ja maltillisen matkailijamäärän ansiosta voit nauttia kaupungin upeista tapahtumista ja festivaaleista enemmän kuin koskaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Rooma toukokuussa: päivitetty käytännön opas

Piazza di Spagna Roomassa | © Daniel Basso

Jos päätät matkustaa Roomaan toukokuussa, ole onnekas, sillä matkasta tulee ikimuistoinen. Toukokuun 1. päivästä (Primo Maggio -konsertti) kuun loppuun (Roma Summer Fest ) asti on tarjolla runsaasti eksklusiivisia tapahtumia, kuten Open House Roma, 88. Rooman hevoskilpailut, Museoiden yö tai Garden Rose -tapahtuman avajaiset.

Lisäksi samassa toukokuussa voit sen ominaispiirteiden ansiosta arvostaa lähemmin ja tarkemmin monia roomalaisia arkkitehtonisia rakenteita ostamalla liput Pietarinkirkkoon tai uppoutumalla muinaisen Rooman kaupungin syvyyksiin roomalaisissa katakombeissa tehtävien kävelyretkien ansiosta.

1. Tutustu Rooman taiteelliseen kauneuteen Museoiden yössä

Apollon ja Daphnen patsas Roomassa| ©Architas
Apollon ja Daphnen patsas Roomassa| ©Architas

Jos rakastat taidetta ja matkustat paljon, saatat tuntea tämän tapahtuman nimen, sillä se järjestetään myös muissa Euroopan maissa. Rooman pääkaupungissa tämä tapahtuma järjestetään toukokuun puolivälissä, ja useimmat museot avaavat ovensa ilmaiseksi kello 20.00 alkaen. Lisäksi voit ostaa liput Capitoliinisiin museoihin tai Borghesen galleriaan ja täydentää unohtumattoman kokemuksen.

Kuka tietää? Saatat saada tilaisuuden nähdä Apollon ja Daphnen patsaan henkilökohtaisesti tai jopa pohtia taiteellista kauneutta, joka loistaa Caravaggion maalauksista. Jos rakastat taidetta, toukokuun pitäisi olla suosikkikuukautesi, jolloin pääset lähelle ihmiskunnan historian ikonisimpia maalauksia, veistoksia ja monumentteja. Älä missaa sitä!

Varaa liput Capitoliumin museoihin

2. Nauti Rooman historiallisen keskustan parhaista illanviettopaikoista toukokuussa

Yöt Campo de Fiorilla| ©Allie_Caulfield
Yöt Campo de Fiorilla| ©Allie_Caulfield

Rooman valot, lämpötila ja tunnelma tekevät toukokuusta yhden parhaista kuukausista vierailla Italian pääkaupungissa. Roomalaiset tapahtumat ja yöelämä ovat päivänvaloa, eikä vierailukohteita ole loputtomasti.

Campo de Fiori -aukio on epäilemättä yksi tärkeimmistä paikoista, joissa kannattaa vierailla toukokuussa, sillä siitä tulee erityisesti nuorten yöelämän keskus, koska sieltä pääsee melkein minne tahansa kaupungissa.

Toinen Rooman ikonisista paikoista nauttia poikkeuksellisesta illanvietosta on Trastevere, historiallinen kaupunginosa, joka on täynnä baareja ja ravintoloita, jotka laajentavat kaupunginosansa ulos niin silmien kuin makunystyröidenkin nautittavaksi.

Varaa kiertoajelu Trastevereen

3. Älä lähde tutustumatta Sikstuksen kappeliin ja Rooman katakombeihin.

Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel
Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel

Toukokuu on erityinen kuukausi vierailla Rooman katakombeissa, sillä se on vuodenaika, jolloin hyvä sää ja kiinnostus muunlaiseen vapaa-aikaan mahdollistavat sen, että muinaisen kaupungin uumenissa kulkevien kosteiden käytävien läpi voi kävellä paljon miellyttävämmin; epäilemättä se on yksi vuoden parhaista kuukausista vierailla Rooman katakombeissa. 4 vierailukohdetta Rooman lähellä

Edellä mainittu koskee myös Sikstuksen kappelia, joten voit nauttia näistä arkkitehtuurin ihmeistä, joilla on myös tärkeä uskonnollinen tausta, entistä tarkemmin ja mukavammin.

.

Varaa liput Vatikaaniin

4. Älä missaa Primo Maggion konserttia Piazza San Giovannin aukiolla Roomassa.

Primo Maggio -konsertti| ©Simona Caleo/Cgil
Primo Maggio -konsertti| ©Simona Caleo/Cgil

Primo Maggio -konsertti on yksi Rooman tärkeimmistä tapahtumista, se on musiikkimaraton, jossa useat italialaiset ja kansainväliset taiteilijat tulvivat ilmapiiriin uskomattomilla konserteilla , todellinen herkku korville! Sen lisäksi siellä on tilaa myös monille muille kulttuuritoiminnoille, jotka saavat Piazza San Giovannin (konserttipaikka) loistamaan entistäkin kirkkaammin.

Kolme italialaista ammattiliittoa on järjestänyt Piazza San Giovannin konsertin vuodesta 1990 lähtien! Tapahtuma järjestetään ainoastaan toukokuussa, ja se osuu juuri kuukauden 1. päivään (tästä nimi); jos siis aiot mennä toukokuussa, ei ole huono ajatus ehtiä paikalle.

Konserttitiedot

Concertone del Primo de Maggio -konsertti on ilmainen konsertti, joka alkaa yleensä noin klo 14:00 ja päättyy päivän päätteeksi klo **00:**00. Lisäksi bonuksena on se, että jokainen artisti esittää yleensä 2-3 kappaletta, ennen kuin seuraava vieras siirtyy esiintymään.

Aukiolle kannattaa mennä mahdollisimman aikaisin, sillä tämä on Italian pääkaupungin eksklusiivinen tapahtuma, eikä ole epätavallista, että aukio on täynnä turisteja ja italialaisia jo ennen konsertin alkua.

Matkustajan vinkki

Muista, että tämä on kiireinen päivä Roomassa, sillä monet kaupat ovat suljettuina ja kadut ovat vilkkaampia ja iloisempia kuin melkein mihin tahansa muuhun aikaan vuodesta.

5. Hyödynnä Open House Rome - Ainutlaatuinen tapahtuma!

Vierailu Pantheoniin Open House Roomassa| ©Joan
Vierailu Pantheoniin Open House Roomassa| ©Joan

Älä missaa tätä ainutlaatuista ja eksklusiivista tapahtumaa Roomassa, jolloin julkiset ja yksityiset rakennukset, joista osa on useimmilta turisteilta kiellettyjä, avaavat ovensa ilmaisille opastetuille kierroksille

. Tapahtuma järjestetään joko toukokuun ensimmäisenä tai toisena viikonloppuna, ja se tarjoaa pääsyn erilaisiin kulttuurihistoriallisiin ja historiallisiin rakennuksiin antiikista uusklassiseen. Olitpa arkkitehtuurin ystävä tai et, en epäile, ettetkö muistaisi nostalgisesti jokaista näkemääsi yksityiskohtaa.

Tärkeää! Näiden etujen hyödyntämiseksi sinun on tehtävä varaus Rooman Open House -tapahtuman virallisen verkkosivuston kautta.

6. Älä lähde Roomasta piipahtamatta Summer Fest -festivaaleilla

Roma Summer Fest| ©Rockon.it
Roma Summer Fest| ©Rockon.it

Mikä olisikaan parempi tapa hyvästellä toukokuu kuin Roma Summer Fest! Tämä on ainutlaatuinen tapahtuma, jolla suljemme toukokuun luvun ja näemme yhä selvemmin kesän saapumisen. Tapahtuma järjestetään Parco della Musican auditoriossa, joka sijaitsee lähellä Piazza del Popoloa, ja sinne pääsee helposti bussilla tai raitiovaunulla.

Ohjelmisto sisältää pääasiassa rockmusiikkia, mutta ei kuitenkaan unohdeta jazzin ja kansainvälisen musiikin viimeisintä antia. On myös huomattava, että juuri ennen Roma Summer Fest -tapahtumaa, eli juuri ennen toukokuun viimeistä henkäystä, voit saada selville tarkat tiedot tapahtumista ja esiintyvien artistien nimet.

.

7. Nauti historiallisista hevoskilpailuista Piazza di Sienalla.

Piazza di Siena| ©Simone Ferraro
Piazza di Siena| ©Simone Ferraro

Historiallinen hevoskilpailu on roomalainen perinne. Jos olet nurmikentän ystävä ja olet Roomassa toukokuun lopussa, sinun ei pidä jättää väliin tätä uskomatonta vuosittaista kilpailua, sillä Piazza di Sienan aukiolla on odotettavissa vertaansa vailla oleva tunnelma.

Jos hevoskilpailujen katsominen kaukaa on jo visuaalinen kohokohta, kuvittele, miltä tuntuu nähdä nämä vahvat hevoset henkilökohtaisesti, nauttia show'sta reaaliajassa ja kuulla jokainen niiden ravi Rooman pääkaupungin keskustassa. Voit tarkistaa ohjelman tapahtuman viralliselta verkkosivustolta.

.

8. Nauti ruusutarhasta tyylillä

Rooman kunnallinen ruusutarha| ©MM
Rooman kunnallinen ruusutarha| ©MM

Jos päätät lähteä toukokuussa, pidä mielessä, että näet hyvin vihreän ja kauniin Rooman; lisäksi sinulla on varaa käydä ruusutarhassa joka päivä! ja täysin ilmaiseksi. Sen lisäksi kaikki Rooman puutarhat ovat virallisesti toukokuun puoliväliin mennessä valmiina vierailijoita varten.

Roomassa on hyvin erikoinen tapa nauttia kevään kukinnasta, ja se tekee sen avaamalla ruusutarhan, joka on ennennäkemätön kokemus, jossa voit nähdä ja haistaa lukemattoman määrän kukkia ja tuoksuja. Se on epäilemättä maaginen paikka, jonka ainutlaatuinen tunnelma leimaa vierailusi Rooman pääkaupungissa.

9. Tee leppoisa pyöräretki roomalaiseen tyyliin.

Pyöräretkestä nauttiminen| ©Blue Bird
Pyöräretkestä nauttiminen| ©Blue Bird

Toukokuu on Roomassa epäilemättä paras kuukausi nauttia miellyttävästä ilmastosta ja ilmapiiristä, jossa kevään kauneus sekoittuu kesän parhaisiin piirteisiin. Siksi on melkeinpä kulttuurillinen merkki nähdä sekä matkailijoita että italialaisia pyöräilemässä ympäriinsä nauttimassa terveellisestä auringonpaisteesta samalla kun he ravitsevat näkymiään kauniilla panoraamakuvilla.

Voit pyöräillä aamulla ja nauttia kauniista roomalaisista aukioista tai jopa muinaisista ja historiallisista kaduista luonnonvalossa. Voit myös pyöräillä illalla nauttiaksesi viileämmästä säästä ja ihastellaksesi Rooman suihkulähteiden ja yöelämän valoja.

10. Hyödynnä vierailustasi nauttimalla yksinoikeudella musiikkikonserteista Auditorium Conciliazionessa.

Auditorio Conciliazionen ulkopuolella Roomassa| ©Gustavo La Pizza
Auditorio Conciliazionen ulkopuolella Roomassa| ©Gustavo La Pizza

Jos olet sinfoniaorkesterin ystävä, sinun ei pidä jättää käyttämättä tilaisuutta istua ja tuntea, miten äänet materialisoituvat ja nuotit resonoivat aisteissasi. Orkesterikonsertti Roomassa on ainutlaatuinen kokemus, yksinkertaisesti maaginen.

Autditorium Conciliazionin musiikkikonserteilla on keväällä ja erityisesti maalis- ja toukokuussa erehtymätön vaikutus. Jos siis matkustat toukokuussa ja rakastat oopperaa ja sinfoniaorkestereita, on synti jättää tällainen tilaisuus väliin.

Rooman sää toukokuussa

Kävely Roomassa| ©Jordan Rowland
Kävely Roomassa| ©Jordan Rowland

Säästä puheen ollen, toukokuun sää Italian pääkaupungissa on yleensä varsin miellyttävä ja viihtyisä; se on epäilemättä yksi parhaista kuukausista nauttia tästä upeasta kaupungista ja kaikesta, mitä se tarjoaa. Voit nauttia miellyttävästä ilmastosta, jonka ansiosta voit tehdä melkein mitä tahansa, istumatyöstä dynaamisimpaan, ilman pelkoa siitä, että sää olisi sinulle vastustaja.

Vaatteiden osalta olisi parasta ottaa mukaan vähän kaikkea, sillä on kesäisiä ja viileämpiä päiviä, eikä sadetta, vaikka se onkin harvinaista tässä kuussa, pitäisi sulkea pois. Jos kuitenkin haluat tarkemman organisaation, suosittelen joitakin virallisia sääsivuja, jotta et jää kiinni härkien kanssa. Kiität minua varmasti siitä!

Entä Rooman gastronomia toukokuussa?

Sagra del Carciofon ruokalajeista nauttiminen| ©Andrea M
Sagra del Carciofon ruokalajeista nauttiminen| ©Andrea M

Rooman ruokakulttuuri saa toukokuussa erityisen maun ja erottuu edukseen paremmin kuin koskaan ennen. Hyvän sään ja hyvien satojen ansiosta Rooman pääkaupungin gastronominen monimuotoisuus on merkittävä piirre. Lisäksi ei pidä unohtaa, että hyvän ruoan nautinto syntyi antiikin Rooman kaupungissa.

Suosituimpia ruokia, joita Roomassa tarjoillaan toukokuussa, ovat muun muassa:

  • La Sagra del Carciofo
  • La Sagra del Pesce
  • Torta di primavera
  • Crostata di mermelada
  • Bruschetta
  • Crocchette di patate

Jos suusi on jo vetistänyt, tässä on artikkeli parhaista ruokapaikoista Roomassa.

Rooman toukokuun turistijoukot

Vierailu Vatikaanissa| ©Kai Pilger
Vierailu Vatikaanissa| ©Kai Pilger

Tämän kuukauden erityispiirre Roomassa on se, että sillä on taipumus olla samanaikaisesti sekä kesä- että kevätominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että matkailijoita ei ole niin paljon kuin kesällä tai muina juhlavina ja täsmällisinä ajankohtina. Tämä on ilo niille, jotka haluavat nauttia tästä historiallisesta kaupungista ilman tungosta.

Lisäksi, koska se on kuukausi, jolloin matkailijoiden virta ei ole niin liioiteltu, on mahdollista löytää mielenkiintoisia yksinoikeustarjouksia ja hinnanalennuksia, joiden avulla voit nauttia tietyistä oikuista ja herkuista muistia varten.

Onko toukokuu yksi parhaista kuukausista vierailla Roomassa?

Trevin suihkulähde| ©Michele Bitetto
Trevin suihkulähde| ©Michele Bitetto

Jos minun pitäisi päättää, mikä olisi paras aika vierailla Roomassa, toukokuu olisi yksi valinnoistani. Toukokuu on epäilemättä yksi houkuttelevimmista kuukausista nähdä tämän kauniin kaupungin jokainen kolkka. Toukokuun sää Roomassa on varsin miellyttävä, ja voit nauttia useista päivistä, jolloin lämpötila on ihanteellinen. Voit myös vierailla aukioilla, suihkulähteillä ja muilla julkisilla alueilla vapaammin, koska kadut ovat vähemmän täynnä.

Mikä parasta, toukokuu on juuri yksi epätavallisimmista kuukausista Roomassa, joten voit ilmoittautua moniin ainutlaatuisiin toukokuun suunnitelmiin ja nauttia kaikenlaisista upeista tapahtumista.