St. Peter's Basilica Liput Roomassa: kaikki mitä sinun tulee tietää

Älä pelästy ulkona olevia pitkiä jonoja: Pietarinkirkko on nähtävä sisältä käsin, ja kerron sinulle parhaat vinkit, joilla voit ohittaa jonot ja nauttia siitä täysillä tutustumalla siihen perusteellisesti.

Alex Grande

Alex Grande

3 minuuttia luettu

St. Peter's Basilica Liput Roomassa: kaikki mitä sinun tulee tietää

Pietarinkirkon sisätilat | ©Anna Church

Pyhän Pietarin haudan päälle rakennettu Pyhän Pietarin basilika on paikka, josta paavi osoittaa rukouksensa koko maailmalle. Rooman nähtävyyksien joukossa vierailu Pietarinkirkossa voi olla erittäin mielenkiintoinen kokemus, mutta vain jos tiedät joitakin vinkkejä, joilla vältät loputtomat jonot.

Täydellisin vaihtoehto

Opastettu kierros Vatikaanin museoissa, Sikstuksen kappelissa ja Pietarinkirkossa

Vieraile Vatikaanin ikonisimmissa nähtävyyksissä ilman jonottamista.

Tällä noin kaksi ja puoli tuntia kestävällä opastetulla kierroksella tutustut Pietarinkirkkoon, Sikstuksen kappeliin ja Vatikaanin museoihin asiantuntevan oppaan johdolla ja ilman jonottamista.

Tällä lipulla pääset nauttimaan kahden ja puolen tunnin kierroksesta, joka on täynnä arkkitehtuuria, taidetta ja historiaa ja jossa tutustut perusteellisesti Pietarinkirkkoon, Sikstuksen kappeliin ja Vatikaanin museoihin asiantuntijaoppaan yksityiskohtaisten selitysten ansiosta.

Lisäksi pääset pohtimaan Italian renessanssitaiteilijoiden, kuten Caravaggion, Rafaelin ja Michelangelon, suosittuja maalauksia. Kaikki tämä ilman jonottamista.

Halutessasi voit pyytää kuulokkeet, jotta voit kuunnella kaikki selitykset selkeästi ja kuulla kaikki yksityiskohdat.Suositellaan, jos...

Sinulla on vähän aikaa Rooman-matkallasi, tämä on ihanteellinen kokemus, sillä sen avulla voit ohittaa jonottamisen ja saada tehokkaan ja tiiviin kierroksen Pietarinkirkossa, Sikstuksen kappelissa ja Vatikaanin museoissa.

Paras jonoton sisäänpääsy Pietarinkirkkoon

Pietarinkirkon ulkopuoli| ©Wikimedia
Pietarinkirkon ulkopuoli| ©Wikimedia

Pietarinkirkon sisätilat ovat niin vaikuttavan yksityiskohtaisia, että järjestetty kierros on täydellinen tapa varmistaa, ettet missaa mitään. Tällä opastetulla kierroksella käytössäsi on Vatikaanin virallinen opas, joka on Pietarinkirkon, Sikstuksen kappelin ja Vatikaanin museoiden symboliikan ja taiteen asiantuntija, ja lisäksi sinulla on se suuri etu, että voit jättää jonot väliin.

Varaa vierailusi Pietarinkirkkoon ja Vatikaanin museoihin

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin varaat lipun Pietarinkirkkoon?

Pietarinkirkon kupoli| ©Briana Tozour
Pietarinkirkon kupoli| ©Briana Tozour
  • Ensinnäkin sinun on hyvä tietää, että sisäänpääsy Piet arinkirkkoon on täysin ilmainen. Jos haluat vierailla tässä paikassa omin päin, voit tehdä niin ilman opasta tai varausta. Jonot sisäänpääsyyn ilman järjestettyä kierrosta ovat melko pitkiä, mutta älä huoli, kerron alla, miten voit välttää ne!
  • Kun varaat jommankumman kierroksen, saat vahvistussähköpostin, joten on erittäin tärkeää, että annat voimassa olevan sähköpostiosoitteen, jota yleensä käytät ostoksia tehdessäsi. Tarkista, että kaikki on oikein sähköpostissa, ja pidä se käsillä, jotta voit näyttää sen oppaalle.
  • Jos et jostain syystä halua osallistua kierrokselle sen jälkeen, kun olet varannut sen, älä huoli, voit saada hyvityksen, mutta sinun on käynnistettävä hyvitysprosessi 24 tunnin kuluessa kierroksen ajankohdasta. Saat ohjeet postitse.

Varaa retki Pietarinkirkkoon ja Vatikaanin museoihin

Ohita jonot Pietarinkirkossa

Pietarinkirkkoonon ilmainen sisäänpääsy, etkä tarvitse lippua päästääksesi sisään, mutta pitkät jonot ovella lähes mihin vuorokaudenaikaan tahansa saavat sinut miettimään kahdesti. Siksi on olemassa vaihtoehtoja, joilla voit ohittaa pitkät jonot ja päästä suoraan basilikaan.

Esimerkiksi tällä vaihtoehdolla, joka sisältää opastetun kierroksen Pietarinkirkkoon, Sikstuksen kappeliin ja Vatikaanin museoihin, pääset kirkkoon suoraan Vatikaanin museoiden läpi kulkemisen jälkeen (asiantuntevan oppaan johdolla) ja säästät odotusaikaa. Neuvoni on, että jos aiot vierailla Pietarinkirkossa omin päin, varaavähintään 3 tuntia aikaa nähdä kaikki omaan tahtiisi ja hyödynnä kupoliin kiipeäminen.

Varaa vierailusi Pietarinkirkkoon ja Vatikaanin museoihin

Käytännön tietoa Pietarinkirkosta osoitteessa Pyhän Pietarin basilika

Pietarinkirkon ulkoasu| ©Aldo Loya
Pietarinkirkon ulkoasu| ©Aldo Loya
  • Pyhän Pietarin basilika avaa ovensa kesällä(huhti-syyskuussa) kello 7 aamulla ja sulkeutuu kello 19.00 ja talvella(loka-maaliskuussa) kello 18.30. Keskiviikkoisin basilika on suljettu yleisöltä paavin audienssia varten, ja se palaa tavanomaisiin aukioloaikoihinsa kello 13.00 alkaen.
  • Paras aika vierailla Pietarinkirkossa on yleensä heti aamulla, kun ovet avataan, klo 9:ään asti. Suosittelen joka tapauksessa tarkistamaan Vatikaanin kalenterin, jotta voit ennakoida mahdolliset tapahtumat, jotka voivat muuttaa aukioloaikoja ja kävijöiden määrää.
  • Pietarinkirkolle Piazza San Pietrolla pääsee parhaiten metrolinja A:lla pysäkille Ottaviano - San Pietro. Älä jätä väliin aukiolle johtavan kävelymatkan teatraalista mahtavuutta.
  • Sisäänpääsy basilikaan, kuten jo mainitsin, on ilmainen. Ainoastaan sakastiin ja aarrekammiomuseoon sekä kupoliin tarvitaan erityinen pääsylippu.
  • Muista pukukoodi, joka pätee kaikissa Rooman jumalanpalveluspaikoissa: olkapäät ja polvet peitettynä, eli ei shortseja, hameita tai hihattomia toppeja.
  • Jos sinulla on vielä kysyttävää, tutustu oppaaseeni, jossa on parhaat vinkit Vatikaanissa vierailuun.

Varaa vierailusi Pietarinkirkkoon ja Vatikaanin museoihin

Vieraile myös Vatikaanin museoissa

Pietarinkirkon sisätilat| ©Unsplash
Pietarinkirkon sisätilat| ©Unsplash

Tämä vaihtoehto, joka sisältää vierailun Vatikaanin museoihin sekä Pietarinkirkkoon, on ihanteellinen, sillä Vatikaanin museoissa sijaitsee Pyhän istuimen kruununjalokivi: Sikstuksen kappeli.

Lisäksi siellä on muita mielenkiintoisia huoneita, kuten Rafaelin huoneet, Vatikaanin kuvagalleria tai karttagalleria. Kokemuksen Vatikaaninmuseoissa antaa Vatikaanin virallinen opas, joka esittelee sinulle perusteellisesti huoneet, joissa vierailet.

Varaa vierailusi Pietarinkirkkoon ja Vatikaanin museoihin

Mitä tehdä vierailun päätteeksi

Sikstuksen kappeli| ©Unsplash
Sikstuksen kappeli| ©Unsplash

Jos vierailusi on saanut sinut hieman nälkäiseksi ja haluat tappaa ruokahalusi Vatikaanin alueella, varo ansoja, joita tämä kaupunginosa on valmistellut turisteille.

Tässä kerron , missä Vatikaanin lähellä voi syödä, jotta lähdet sieltä hyvä maku suussa. Ja kun olet käynytkristinuskon tyyssijan kaikessa loistossaan, haluat ehkä palata tämän kultin alkulähteille. Tätä varten vierailu Rooman katakombeihin on erittäin mielenkiintoinen kokemus, sillä siellä voit nähdä joidenkin ensimmäisten paavien hautoja ja ensimmäisten kristittyjen taiteellisia ja uskonnollisia ilmaisuja. Tietoa retkistä kaupungin maanalaiseen maailmaan löydät täältä: Rooman KatakombienLiput: kaikki mitä sinun tulee tietää

. Ja tässä on postaus siitä, mitätehdä Roomassa, jotta voit suunnitella matkasi loppuosan.

Varaa vierailusi katakombeihin