Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat retket Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen

Jos sinulla on vapaa-aikaa Roomassa ollessasi, käytä tilaisuutta hyväksesi ja tutustu kaupungin ympäröiviin alueisiin, kuten Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen. Lazion alueella on monia helmiä löydettäväksi.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Parhaat retket Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen

Puutarhat, Villa d'Este, Tivoli | ©William Warby

Vain 30 kilometrin päässä Italian pääkaupungista sijaitseva Tivolin kaupunki on yksi Rooman parhaista nähtävyyksistä.

Sen kauniin historiallisen keskustan lisäksi lähistöllä sijaitsevat Villa Adriana ja Villa d'Este, kaksi pientä kartanoa, jotka aikansa vaikutusvaltaiset henkilöt valitsivat aikoinaan vetäytymispaikakseen ja joissa nykyään sijaitsee suuri roomalainen arkeologinen kompleksi (ensin mainittu) ja kaunis italialainen renessanssipuutarha suihkulähteineen (jälkimmäinen), jonka ansiosta Unesco on tunnustanut ne maailmanperintökohteeksi.

Vaikka voit tehdä tämän vierailun myös yksin, suosittelen liittymään Roomasta käsin järjestetylle kiertomatkalle Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen, koska ne ovat erittäin viihdyttäviä, sinulla on mukana paikallinen opas, joka tietää paljon tästä vierailusta, eikä sinun tarvitse huolehtia matkan järjestämisestä. Siinä on kaikki edut! Tutustu kaikkiin mahdollisuuksiin, jotka ovat käytettävissäsi alla.

1. Kokopäiväretki Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen

Vierailu Hadrianuksen huvilassa| ©Angel de los Rios
Vierailu Hadrianuksen huvilassa| ©Angel de los Rios

Kokopäiväretket Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen ovat hieman pitkiä aktiviteetteja, jotka vaativat yleensä vähintään yhden päivän Italian pääkaupungin lomasta**(** noin7-8 tuntia).

Näin ollen se on loistava vaihtoehto matkustajille, jotka ovat käyneet ikuisessa kaupungissa jo aiemmin ja haluavat laajentaa horisonttiaan vierailemalla maan muissa osissa, tai niille, jotka etsivät tekemistä Roomassa 5 päiväksi, koska he aikovat viettää kaupungissa paljon aikaa.

Millaisia nämä matkat ovat?

Nämä matkat tehdään yleensä bussilla, ja niihin sisältyy kuljetus Roomaan ja Roomasta alkuperäiseen lähtöpaikkaan. Riippuen siitä, onko kyseessä yksityinen kiertomatka vai ei, matkustaja noudetaan hotellista tai hänen on tavattava muu ryhmä kaupungin keskeisellä paikalla, jotta hän voi lähteä määränpäähänsä.

Lisäksi näihin retkiin sisältyy yleensä pääsyliput huvilavierailuille, lounas paikallisessa ravintolassa tai paikallisen oppaan palvelut, jonka tarinat ja anekdootit auttavat sinua saamaan kaiken irti tästä hauskasta retkestä.

Mitä näet toiminnan aikana?

Tällä Roomasta lähtevällä järjestetyllä kiertomatkalla Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen voit tutustua yksityiskohtaisesti Tivolin keskustaan, tutustua Villa Adrianoon (yli 2000 vuotta vanha lomakeskus) ja Villa de l'Esteen (entinen benediktiiniläisluostari, jonka kardinaali Ippolito II d'Este muutti renessanssin ajan palatsiksi ja koristeli kauniilla puutarhoilla, suihkulähteillä ja vesiputouksilla).

Varaa retki Villa d'Esteen ja Villa Adrianaan

2. Puolipäiväretki Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa d'Esteen, jos sinulla on vähän aikaa

Näkymä Villa d'Estestä| ©Joe Shlabotnik
Näkymä Villa d'Estestä| ©Joe Shlabotnik

Roomasta järjestetään myös puolipäiväretkiä Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen niille matkustajille, joilla on kiireinen aikataulu Roomassa ollessaan mutta jotka eivät halua luopua mahdollisuudesta tehdä retki kaupungin ulkopuolelle tutustumaan muihin nähtävyyksiin.

Tämäntyyppinen pikakierros kestää yleensä vain noin 4-5 tuntia, joten se sopii erinomaisesti niille, joilla on vähän aikaa, tai Roomaan matkustaville lapsiperheille, jotka haluavat tehdä retken Rooman ulkopuolelle, joka ei vie liikaa aikaa.

Millaisia nämä matkat ovat?

Puolipäiväretket tehdään myös yleensä bussilla, ja yleensä on paluukuljetus Roomaan ja takaisin alkuperäiseen lähtöpaikkaan.

Jotkut näistä pikakierroksista Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen tarjoavat noutoa valituista hotelleista Roomassa, mikä on erittäin hyödyllinen vaihtoehto, koska sinun ei tarvitse nousta niin aikaisin päästäkseen tapaamispaikalle yksin. Toiset matkat edellyttävät kuitenkin, että ryhmä kokoontuu ennen lähtöä yhteiseen kokoontumispaikkaan jossain Rooman keskustassa.

Muuten näillä puolipäiväretkillä Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen on kaikki, mitä tarvitset nauttiaksesi pienestä seikkailusta ja tehdessäsi jotakin erilaista Italian pääkaupungissa ollessasi. Joko osana pientä ryhmää (enintään 7 matkustajaa) tai suurta ryhmää (enintään noin 30 matkustajaa).

He lähtevät yleensä aikaisin aamulla, jotta he saisivat kaiken irti päivästä ja retkestä Lazion alueella. Palatessasi sinulla on koko iltapäivä aikaa nauttia aperitiivi Roomassa tai nauttia kaupungin parhaista näkymistä auringonlaskun aikaan.

Varaa retki Villa d'Esteen ja Hadrianuksen huvilaan

3. Omakohtainen kiertoajelu Tivolissa, Hadrianuksen huvilassa ja Villa d'Estessä Roomasta käsin omalla aikataululla

Pikku Tivoli| ©Retaggio
Pikku Tivoli| ©Retaggio

Jos nautit nähtävyyksien katselusta eniten, kun olet omatoimisesti liikkeellä ja tutustut reitin varrella sijaitseviin eri kohteisiin, on selvää, että omatoiminen kiertomatka Roomasta kohteisiin Tivoli, Villa Adriano ja Villa de l'Este on paras tapa tutustua Lazion alueeseen.

Millaisia nämä matkat ovat?

Itsenäisille matkailijoille se on paras vaihtoehto, koska siinä yhdistyvät järjestetyn kiertomatkan ja omatoimisen vierailun edut.

Toisin sanoen voit räätälöidä retken itsellesi sopivaksi ottamalla itseopastetun kierroksen. Sinun ei tarvitse huolehtia logistiikan suunnittelusta, sillä tämäntyyppinen aktiviteetti sisältää kuljetuksen Roomaan ja takaisin, eikä sinun tarvitse jakaa sitä muiden matkustajien kanssa, jotka eivät kuulu ryhmääsi.

Mitä näet toiminnan aikana?

Voit mukavasti valita itsellesi parhaiten sopivan lähtöajan, ja perillä sinulla on vapaata aikaa, jonka voit viettää haluamallasi tavalla tutustumalla Hadrianuksen huvilan raunioihin ja viehättävään Villa d'Esteen omaan tahtiisi.

Koska kyseessä on itseopastettu kierros, tähän aktiviteettiin ei kuulu oppaan palveluja, joten saadaksesi jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä näet retken aikana, suosittelen lukemaan hieman Tivolin kaupungista, Hadrianuksen huvilasta ja Villa d'Estestä etukäteen. Pienellä tietämyksellä saat kokemuksesta enemmän irti!

Varaa liput Villa d'Esteen

4. Vespa-kierros Roomasta Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa d'Esteen

Kiertoajelu Vespalla| ©Samy Mitha
Kiertoajelu Vespalla| ©Samy Mitha

Vespa on yksi italialaisen kulttuurin tunnetuimmista symboleista, koska se esiintyy usein italialaisissa elokuvissa ja italialaisissa postikorteissa. Skootteri, joka on noussut ikonin asemaan elokuvissa kuten "Roman Holiday" ja josta yksikään turisti ei ole välinpitämätön.

Kukapa ei haluaisi matkia Audrey Hepburnia ja Gregory Peckiä ja uppoutua päiväksi Rooman ympäristön viehätykseen. Unelma, jonka voit tehdä todeksi osallistumalla henkilökohtaiselle retkelle Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen Vespalla!

Millaisia nämä matkat ovat?

Nämä Vespa-kierrokset on suunniteltu siten, että voit olla skootterin matkustaja, jolloin kuljettaja vie sinut mukavasti kaikkiin reitin varrella sijaitseviin kohteisiin.

Jos kuitenkin haluat ajaa Vespaa itse, se on myös mahdollista! Sinun tarvitsee vain maksaa ajoneuvon vuokraus päiväksi, näyttää kansainvälinen ajokorttisi ja seurata opasta. Kypärä, sadeponcho ja perusvakuutus sisältyvät yleensä retkiin.

Voit myös vuokrata oman skootterin ja lähteä jännittävään seikkailuun Rooman maakunnan läpi, jossa voit nähdä pääkaupunkia ympäröivien kukkuloiden ja maaseudun kauniit maisemat matkalla Tivoliin.

Vuokraa Vespa Roomassa

5. Yksityinen kiertoajelu Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa d'Esteen, henkilökohtainen kokemus

Hadrianuksen huvilan tutkiminen| ©Sebastià Giralt
Hadrianuksen huvilan tutkiminen| ©Sebastià Giralt

Jos olet saanut tarpeeksesi Rooman katujen hälinästä ja väkijoukoista ja haluat tehdä jotain erilaista, kuten kaupungin ulkopuolisen retken, joka on rauhallinen ja ruuhkaton, suosittelen yksityistä retkeä Roomasta Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen.

Millaisia nämä matkat ovat?

Yleensä tällaiset yksityiset matkat ovat pikamatkoja. Toisin sanoen ne eivät vie koko päivää, vaan ne voi tehdä puolessa päivässä (5-6 tuntia), mikä on hienoa, jos sinulla ei ole paljon vapaa-aikaa Roomassa, mutta et halua jättää käyttämättä tilaisuutta laajentaa näköaloja ja kokemuksia tekemällä retken kaupungin ympäristöön.

Nämä retket ovat yksityisiä ja niihin osallistuu vain ryhmäsi, joten sinun ei tarvitse jakaa ajoneuvoa muiden matkustajien kanssa ja voit räätälöidä retken oman makusi ja kiinnostuksesi mukaan.

Koska kyseessä on henkilökohtainen kokemus, hinta on yleensä hieman korkeampi kuin muilla retkillä Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen, mutta se on sen arvoinen, jos etsit ylimääräistä yksinoikeutta ja mukavuutta aktiviteetin aikana, sillä useimmat näistä retkistä sisältävät yleensä kuljetuksen hotelliin ja takaisin sekä paikallisen oppaan, joka on mukana vain sinun kanssasi retken aikana.

.

Varaa retki Villa d'Esteen ja Villa Adrianoon