Parhaat retket Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen

Jos sinulla on vapaa-aikaa Roomassa ollessasi, käytä tilaisuutta hyväksesi ja tutustu kaupungin ympäröiviin alueisiin, kuten Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen. Lazion alueella on monia helmiä löydettävänä.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Parhaat retket Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen

Puutarhat, Villa d'Este, Tivoli | ©William Warby

Vain 30 kilometrin päässä Italian pääkaupungista sijaitseva Tivolin kaupunki on yksi Rooman parhaista nähtävyyksistä.

Sen kauniiseen historialliseen keskustaan tutustumisen lisäksi lähistöllä sijaitsevat Villa Adriana ja Villa del Este, kaksi pientä kartanoa, jotka aikansa vaikutusvaltaiset henkilöt valitsivat aikoinaan vetäytymispaikakseen ja joissa nykyään sijaitsee suuri roomalainen arkeologinen kompleksi (ensin mainittu) ja kaunis italialainen renessanssipuutarha suihkulähteineen (jälkimmäinen), joka on tunnustettu Unescon maailmanperintökohteeksi.

Vaikka voit tehdä tämän vierailun omatoimisesti, suosittelen liittymistä Roomasta järjestetylle kiertomatkalle Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen, koska ne ovat erittäin viihdyttäviä, sinua seuraa paikallinen opas, joka tietää paljon tästä vierailusta, eikä sinun tarvitse huolehtia matkan järjestämisestä. Siinä on kaikki edut! Tutustu kaikkiin mahdollisuuksiin, jotka ovat käytettävissäsi alla.

1. Kokopäiväretki Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen

Vierailu Hadrianuksen huvilassa| ©Angel de los Rios
Vierailu Hadrianuksen huvilassa| ©Angel de los Rios

Kokopäiväretket Roomasta Tivoliin, Adrianon huvilaan ja Villa de l'Esteen ovat hieman pitkiä aktiviteetteja, jotka yleensä vaativat vähintään yhden päivän Italian pääkaupungissa vietetystä lomasta**(** noin7-8 tuntia).

Siksi se on loistava vaihtoehto niille matkailijoille, jotka ovat käyneet ikuisessa kaupungissa jo aiemmin ja haluavat laajentaa näköalojaan vierailemalla muualla maassa, tai niille, jotka etsivät tekemistä Roomassa 5 päivän ajaksi, koska aikovat viettää kaupungissa paljon aikaa.

Millaisia nämä matkat ovat?

Yleensä nämä kiertomatkat tehdään bussilla, jossa on kuljetus Roomaan ja takaisin alkuperäisessä lähtöpaikassa. Riippuen siitä, onko kyseessä yksityinen kiertoajelu, matkustaja haetaan hotelliltaan tai hänen on tavattava muu ryhmä jossakin kaupungin keskeisessä paikassa, josta hän lähtee määränpäähänsä.

Lisäksi näihin retkiin sisältyy yleensä pääsyliput huvilavierailuille, lounas paikallisessa ravintolassa tai paikallisen oppaan palvelut, jonka tarinat ja anekdootit auttavat sinua saamaan kaiken irti tästä hauskasta retkestä.

Mitä näet aktiviteetin aikana?

Tällä Roomasta lähtevällä järjestetyllä retkellä Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen voit tutustua yksityiskohtaisesti Tivolin keskustaan, selvittää, millaisia Villa Adriano (yli 2000 vuotta vanha matkailukaupunki) ja Villa de l'Este (entinen benediktiiniläisluostari, jonka kardinaali Ippolito II d'Este muutti renessanssin ajan palatsiksi ja koristeli kauniilla puutarhoilla, suihkulähteillä ja vesiputouksilla) olivat.

Varaa retki Villa d'Esteen ja Villa Adrianaan

2. Puolipäiväretki Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa d'Esteen Roomasta, jos sinulla on vähän aikaa

Näkymä Villa d'Estestä| ©Joe Shlabotnik
Näkymä Villa d'Estestä| ©Joe Shlabotnik

Roomasta järjestetään myös puolipäiväretkiä Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa d'Esteen Roomasta niille matkailijoille, joilla on kiireinen aikataulu Roomassa ollessaan, mutta jotka eivät halua luopua mahdollisuudesta tehdä retki kaupungin ulkopuolelle tutustumaan muihin nähtävyyksiin.

Tämäntyyppinen pikakierros kestää yleensä vain noin 4-5 tuntia, joten se on ihanteellinen niille, joilla on vähän aikaa, tai Roomaan lasten kanssa matkustaville perheille, jotka haluavat tehdä retken Rooman ulkopuolelle, joka ei vie liikaa aikaa.

Millaisia nämä kierrokset ovat?

Tyypillisesti myös puolen päivän retket tehdään bussilla, johon kuuluu kuljetus Roomasta ja takaisin alkuperäiseen lähtöpaikkaan, yleensä.

. Jotkut näistä pikakierroksista Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen tarjoavat noutoa valituista kaupungin hotelleista, mikä on erittäin hyödyllinen vaihtoehto, sillä sinun ei tarvitse nousta niin aikaisin, jotta pääset yksin tapaamispaikalle. Toiset retket edellyttävät kuitenkin, että ryhmä kokoontuu ennen lähtöä yhteiseen kokoontumispaikkaan jossain Rooman keskustassa.

Muuten näillä puolipäiväisillä retkillä Roomasta Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen on kaikki, mitä tarvitset nauttiaksesi pienestä seikkailusta ja tehdessäsi jotain erilaista Italian pääkaupungissa oleskelusi aikana. Joko osana pientä ryhmää (enintään 7 matkustajaa) tai suurta ryhmää (enintään noin 30 matkustajaa).

Ne lähtevät yleensä aikaisin aamulla, jotta päivästä ja retkestä Lazion alueella saadaan kaikki irti. Palatessasi sinulla on koko iltapäivä edessäsi nauttia aperitivo Roomassa tai nauttia kaupungin parhaista näkymistä auringonlaskun aikaan.

Varaa retki Villa d'Esteen ja Villa Adrianaan

3. Itseopastettu kiertoajelu Roomasta Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa d'Esteen omaan tahtiin

Pieni Tivoli| ©Retaggio
Pieni Tivoli| ©Retaggio

Jos nautit nähtävyyksien katselusta eniten matkustaessasi, kun kuljetaan omaan tahtiin ja tutustutaan reitin varrella oleviin eri kohteisiin, omaehtoinen kiertoajelu Roomasta käsin kohteisiin Tivoli, Villa Adriano ja Villa d'Este on ehdottomasti paras tapa tutustua tähän Lazion alueeseen.

Millaisia nämä matkat ovat?

Itsenäisille matkailijoille tämä on paras vaihtoehto, koska siinä yhdistyvät järjestetyn kiertomatkan edut ja itseopastetun vierailun edut.

Toisin sanoen, kun osallistut itseopastetulle kiertomatkalle, voit räätälöidä retken itsellesi sopivaksi. Sinun ei tarvitse huolehtia logistiikan suunnittelusta, sillä tämäntyyppinen aktiviteetti sisältää kuljetuksen Roomaan ja takaisin, eikä sinun tarvitse jakaa sitä muiden matkustajien kanssa, jotka eivät kuulu ryhmääsi.

Mitä näet aktiviteetin aikana?

Voit mukavasti valita itsellesi parhaiten sopivan lähtöajan, ja perillä sinulla on vapaata aikaa, jonka voit käyttää haluamallasi tavalla tutustuaksesi Hadrianuksen huvilan raunioihin ja viehättävään Villa d'Esteen omaan tahtiisi.

Koska kyseessä on omaehtoinen kierros, tähän aktiviteettiin ei kuulu oppaan palveluja, joten saadaksesi jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä näet kierroksen aikana, suosittelen lukemaan etukäteen hieman Tivolin kaupungista, Hadrianuksen huvilasta ja Villa d'Estestä. Tietojen avulla saat kokemuksesta enemmän irti!

4. Vespa-kierros Roomasta Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen

Kierros Vespalla| ©Samy Mitha
Kierros Vespalla| ©Samy Mitha

Vespa on yksi italialaisen kulttuurin tunnetuimmista symboleista, sillä se esiintyy lukuisia kertoja italialaisissa elokuvissa ja italialaisissa postikorteissa. Skootteri on noussut ikonin asemaan esimerkiksi elokuvissa "Roman Holiday", eikä yksikään turisti ole välinpitämätön.

Kukapa ei haluaisi matkia Audrey Hepburnia ja Gregory Peckiä ja uppoutua päiväksi Rooman ympäristön viehätysvoimaan. Unelma, jonka voit tehdä todeksi osallistumalla henkilökohtaiselle kierrokselle Tivoliin, Hadrianuksen huvilaan ja Villa de l'Esteen Vespalla!

Millaisia nämä kierrokset ovat?

Nämä Vespa-kierrokset on suunniteltu niin, että sinä olet skootterin matkustajana, jolloin kuljettaja vie sinut mukavasti jokaiselle reitillä sijaitsevalle kohteelle.

Jos kuitenkin haluat ajaa Vespaa itse, se on myös mahdollista. Sinun tarvitsee vain maksaa ajoneuvon vuokraus päiväksi, näyttää kansainvälinen ajokorttisi ja seurata opastustasi. Kypärä, sadeponcho tai perusvakuutus kuuluvat yleensä matkan hintaan.

Voit myös vuokrata oman skootterin ja lähteä jännittävälle seikkailulle Rooman maakunnan läpi, jossa voit nähdä pääkaupunkia ympäröivien kukkuloiden ja maaseudun kauniit maisemat matkalla Tivoliin.

Vuokraa skootteri Roomassa

5. Yksityinen retki Roomasta Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen henkilökohtaista kokemusta varten

Hadrianuksen huvilan tutkiminen| ©Sebastià Giralt
Hadrianuksen huvilan tutkiminen| ©Sebastià Giralt

Jos olet saanut tarpeeksesi Rooman katujen hälinästä ja väkijoukoista ja haluat tehdä jotain erilaista, kuten retken kaupungin ulkopuolelle, joka on rauhallinen ja jossa ei ole tungosta, suosittelen yksityistä retkeä Roomasta Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen.

Millaisia nämä retket ovat?

Yleensä tämäntyyppiset yksityiset kierrokset ovat pikakierroksia. Toisin sanoen ne eivät vie koko päivää, vaan ne voi tehdä puolessa päivässä (5-6 tuntia), mikä on hienoa, jos sinulla ei ole paljon vapaa-aikaa Roomassa, mutta et halua jättää käyttämättä tilaisuutta laajentaa näköaloja ja kokemuksia tekemällä retken kaupungin laitamille.

Nämä retket ovat yksityisiä ja niihin osallistuu vain sinun ryhmäsi, joten sinun ei tarvitse jakaa ajoneuvoa muiden matkustajien kanssa ja voit räätälöidä retken oman makusi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.

Koska kyseessä on henkilökohtainen kokemus, hinta on yleensä hieman korkeampi kuin muilla Roomasta Tivoliin, Villa Adrianoon ja Villa de l'Esteen suuntautuvilla retkillä, mutta se on sen arvoinen, jos haluat ylimääräistä yksinoikeutta ja mukavuutta aktiviteetin aikana, sillä useimpiin näistä retkistä sisältyy yleensä kuljetus hotellille ja takaisin sekä paikallinen opas, joka on mukana vain sinun kanssasi retken aikana.

.

Varaa retki Villa d'Esteen ja Villa Adrianaan