Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vatikaanin lippujen hinnat 2023

Vatikaanissa vierailu on mahdollista ilman, että matkabudjettisi rikkoutuu. Kerron, kuinka paljon liput maksavat, miten saat alennuksia ja mitä Vatikaanissa voi käydä ilmaiseksi - lue lisää!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Vatikaanin lippujen hinnat 2023

Pietarinkirkon sisätilat | ©Mathew Schwartz

Jos olet ajatellut vierailla Vatikaanissa, olet varmasti miettinyt, kuinka paljon rahaa tarvitset yhteensä, mitä sisäänpääsymaksuja sinun on maksettava, mihin voit vierailla ilmaiseksi ja kuinka paljon sinun pitäisi käyttää lippuihin tai opastettuun kierrokseen.

Tärkeintä on tietää, että Vatikaaniin pääsee sisään jo 30 eurolla ilman lippukassalla jonottamista, mutta jos haluat mieluummin kuulla yksityiskohtia taideteoksista, opastetut kierrokset maksavat noin 43 euroa.

Paljonko jonon ohituslippu Vatikaaniin maksaa?

Pietarin kupoli| ©Aldo Loya
Pietarin kupoli| ©Aldo Loya

Skip-the-line -lipun hinta Vatikaaniin on 31 euroa, jos ostat ne etukäteen verkossa virallisilta lippusivustoilta, kuten Helloticketsistä. Näillä lipuilla pääset sisään Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin ja voit vierailla eri huoneissa omaan tahtiisi ilman opasta, sinun tarvitsee vain valita aika, jolloin haluat aloittaa vierailun.

Opastetut kierrokset

Voit myös varata verkkosivuiltamme lipun, johon sisältyy opastettu kierros, hintaan 43 ¤, ja voit tehdä muutoksia tai palautuksia, mikä on tärkeää, jotta matkasi olisi joustavampi. Tällä lipulla pääset sisään Vatikaanin museoihin, joissa Sikstuksen kappeli sijaitsee.

Miksi opastettu kierrosvaihtoehto kannattaa valita? Koska sen lisäksi, että Vatikaanissa on useita museoita, siellä on lukematon määrä freskoja, veistoksia, maalauksia ja taideteoksia. Näin suurenmoisen paikan edessä on suositeltavaa vierailla asiantuntijan kanssa, joka varmistaa, että näet olennaisen ja selittää näkemäsi perusasiat.

Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin voi myös ostaa lipun, jolla pääsee sisään ennen muita varhain aamulla. Tällä eksklusiivisella kierroksella pääset Vatikaaniin asiantuntijaoppaan ja hyvin pienen turistiryhmän kanssa, mikä takaa intiimimmän vierailun. Se maksaa noin 60 euroa.

Muista, että voit ostaa liput lipputoimistosta, mutta sen lisäksi, että saat saman hinnan kuin verkossa (he eivät koskaan anna alennuksia tai erikoishintoja), joudut odottamaan kirjaimellisesti tuntikausia jonossa Vatikaanin porteilla. Miksi jonon ohittaminen on tärkeää? Juuri siksi, että voit välttää Vatikaanin edessä olevat ikuiset jonot, jotka ovat Rooman pisimmät.

Varaa liput Vatikaaniin skip-the-line -periaatteella

Kuinka paljon lippu Sikstuksen kappeliin maksaa?

Sikstuksen kappeli| ©Unsplash
Sikstuksen kappeli| ©Unsplash

Sikstuksen kappeliin pääsemiseen tarvitaan Vatikaanin museoiden lippu, sillä Sikstuksen kappeli sijaitsee Vatikaanin museoiden sisällä. Lipun hinta vaihtelee 31 ¤:sta Helloticketissä (ilman opastusta) 43 ¤:iin, jos sinulla on opastettu kierros, jolla pääset Sikstuksen kappeliin asiantuntijan kanssa, jonka kanssa vierailet myös muissa Vatikaanin gallerioissa. VIP-lippu, jolla pääset Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin ennen kuin se avataan yleisölle, maksaa noin 60 euroa.

Varaa liput Sikstuksen kappeliin

Vatikaanin pääsylipun hinta Roma Passilla tai Omnia Cardilla

Roma Pass| ©Hellotickets
Roma Pass| ©Hellotickets

Jos Sikstuksen kappelin ja Vatikaanin museoiden lisäksi harkitset pääsyä muihin Rooman museoihin tai nähtävyyksiin, kuten Borghesen galleriaan, Capitoliinisiin museoihin, Colosseumiin tai vaikka turistibussilla, kannattaa ostaa Roma Pass yhdessä kaupungin turistikorttien Omnia Cardin kanssa.

Voit ostaa Omnia Cardin 116 €:lla Helloticketistä, ja pääset ilman jonoja Angelon linnaan, Colosseumille, Capitoliinisiin museoihin ja ennen kaikkea Vatikaanin museoihin, Sikstuksen kappeliin ja Pietarinkirkkoon.

Varaa Roma Pass ja Omnia Card

Yhdistetty lipun hinta Vatikaaniin ja Colosseumiin

Colosseumin lippu| ©Unsplash
Colosseumin lippu| ©Unsplash

Erittäin hyvä vaihtoehto säästää myös lippujen ostossa Rooman matkasi aikana on hankkia yhdistetty lippu Vatikaaniin ja Colosseumiin. Helloticketistä saat yhdistelmälipun Vatikaaniin, Sikstuksen kappeliin ja Colosseumiin sekä Forum Romanumille 76 €:lla. Lisäksi pääset sekä Vatikaaniin että Colosseumiin ohittaen jonot. Loistava vinkki!

Jos haluat, pääset molempiin monumentteihin opastetulla kierroksella täydellisimmällä säästöpaketilla, joka sisältää puolen päivän kierroksen asiantuntevan oppaan johdolla ymmärtämään Vatikaanin museoiden, Sikstuksen kappelin, Colosseumin, Rooman foorumin ja Palatinuksen kukkulan historiaa ja merkitystä. Kaikki 89 €:lla.

Varaa Colosseumin ja Vatikaanin säästöpaketti

Kuinka paljon sisäänpääsy Pietarinkirkkoon maksaa?

Vatikaani Pietarinkirkko| ©Michele Francioso
Vatikaani Pietarinkirkko| ©Michele Francioso

Sinulla on onnea, sillä pääsy Pietarinkirkkoon on ilmainen. Jonot basilikan ovilla ovat kuitenkin loputtomat, joten Vatikaaniin on olemassa lippuja, jotka sisältävät pääsyn museoihin ja basilikaan, jolloin jonot jäävät väliin. Tällainen on tämä opastettu kierros Vatikaaniin ja Piet arinkirkkoon, joka maksaa Helloticketissä 49 €. Kun pääset paikalle ja näet jonot ovella, olet kiitollinen, että varasit tämän vaihtoehdon etukäteen.

Pyhän Pietarin kupoliin kiipeämisen hinta

Pyhän Pietarin kupoliin kiipeäminen maksaa 8 €, eikä lippuja voi ostaa verkosta. Sinun on mentävä sisään basilikaan ja ostettava ne sieltä lipputiskiltä. Se on selvästi merkitty, joten tunnistat sen heti, kun astut sisään. Jos haluat ottaa hissilipun, jolla on mahdollisuus nousta hissillä yhden osaston ylöspäin, hinta on 10 €.

Paljonko maksaa laskeutuminen Paavien kryptaan?

Jos haluat mennä alas krypteille, joihin osa paaveista on haudattu, sinun on maksettava erillinen 13 €:n sisäänpääsymaksu, jota et taaskaan saa netistä. Sinun on mentävä samaan paikkaan, josta ostat liput kupoliin, eli Pietarinkirkon sisälle, ostamaan ne.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Mitä voin nähdä ilmaiseksi Vatikaanissa?

Pietarin kupoli| ©Briana Tozour
Pietarin kupoli| ©Briana Tozour

Itse Vatikaanissa voi vierailla ilmaiseksi, se on maksuton eikä sinne tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua. Pääset sinne ilmaiseksi kävelemällä rauhallisesti Rooman keskustasta (yleensä jos tulet Castel Sant'Agenlosta, ylität majesteettisen Via della Conciliazionen), kunnes saavut Pietarinaukiolle, jossa on Berninin myyttinen valkoinen pylväikkö. Kaikki tämä on ilmaista, ja Pietarinkirkkoon pääseminen on myös ilmaista (kärsivällisyyttä tarvitaan, jotta pääset temppelin sisätiloihin).

Päästäksesi Sikstuksen kappeliin (joka on Vatikaanin museoiden sisällä), Vatikaanin museoihin ja puutarhoihin sekä Pietarinkirkon kupoliin ja kryptaan sinun on kuitenkin ostettava lippu.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Erikoishinnat ja alennukset

Vatikaani| ©Anelale Najera
Vatikaani| ©Anelale Najera

Jos olet asianmukaisesti akkreditoitu pyhiinvaeltaja, toimittaja, taideopettaja tai akkreditoitu historioitsija, voit päästä Vatikaaniin kutsusta, mutta sinun on tuotava mukanasi oikein täytetyt viralliset asiakirjasi ja mentävä lipunmyyntipisteeseen lunastaaksesi ilmaisen tai alennetun lippusi (sinun on jonotettava samassa jonossa kuin kaikki vierailijat, jotka odottavat lippujensa ostamista). Opiskelijat ovat oikeutettuja alennettuun hintaan (8 €/lippu ilman opastettua kierrosta) 25 ikävuoteen asti, mutta heidän on esitettävä opiskelijakorttinsa ovella.

Varaa liput Vatikaaniin jonon ohittamiseen

Maksavatko lapset sisäänpääsymaksun Vatikaaniin?

Pietarinaukio| ©Unsplash
Pietarinaukio| ©Unsplash

Kyllä, yli 6-vuotiaat lapset tarvitsevat lipun päästäkseen Vatikaaniin, mutta alennettuja hintoja on saatavilla. Esimerkiksi Sikstuksen kappeliin ja Vatikaanin museoihin pääsemiseksi lasten alennettu lippu on 8 euroa aikuisten 17 euron hinnan sijaan. Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Varaa vierailu Vatikaaniin lasten kanssa