10 tekemistä Lissabonissa kesällä

Lissaboniin ei ole koskaan huono aika matkustaa, mutta kesä on aikaa, jolloin valo ulottuu joka nurkkaan. Haluatko tutustua siihen?

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

10 tekemistä Lissabonissa kesällä

Cascais | ©Courtney Boyd Myers

Olet menossa Lissaboniin kesällä, ja olen niin kateellinen! Se on erittäin miellyttävä vuodenaika, jolloin ihmiset lähtevät kaduille juhlimaan hyvää säätä ja kaupungin kulttuuria.

Vaikka kesähelle voi nousta korkeisiin lämpötiloihin, sitä vastaan voi aina taistella hyödyntämällä kaikkea, mitä Lissabonissa on nähtävää ja koettavaa. Olen koonnut yhteen suosikkipuuhani, jotta sinäkin voit nauttia niistä.

1. Näe auringonlasku risteilyllä Tagus-joella

Tagus-joen risteily| ©wolli s
Tagus-joen risteily| ©wolli s

Näinä Lissabonin aurinkoisina kesäiltapäivinä lupaan, ettei ole parempaa suunnitelmaa kuin risteily Tajo-jokea pitkin. Kun nouset laivaan ja lähdet risteilemään jokea pitkin ja katselet, kuinka auringonlasku hehkuu maalaten rantoja, ymmärrät, miksi sanon niin. Näkymät ovat paljon paremmat, kun on valoisaa, minkä vuoksi tämä kokemus on niin paljon nautittavampi kesäkuukausina. Myös lempeää tuulta kannella arvostetaan kuumimpina päivinä.

Vene vie sinut kierrokselle, jotta voit nähdä Cristo Rein, Jerónimosin luostarin tai Belémin tornin, joka on yksi Belémin kaupunginosan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Jotta kierroksesta tulisi vieläkin virkistävämpi, siihen sisältyy yleensä juoma laivalla, joten käytä tilaisuutta hyvissä ajoin hyväksenne ja juo lasillinen portugalilaista viiniä!

Ole varovainen, sillä aurinko voi olla kesällä vaarallinen, joten älä unohda ottaa mukaan aurinkorasvaa ja jopa aurinkosuojavisiiri. Jos varaat auringonlaskukierroksen, tarkista lämpötilat ja ota varmuuden vuoksi mukaan kevyt takki.

Varaa purjehdusretki Tagus-joella

2. Nauti kulttuurista Festas dos Santos Populares -tapahtumassa

Festas dos Santos Populares| ©Miguel Viterbo
Festas dos Santos Populares| ©Miguel Viterbo

Kukapa ei haluaisi karnevaalia ympäri vuoden? Hyvä asia on se, että jos matkustat Lissaboniin kesällä, voit juhlia sitä käytännössä koko kesäkuun ajan. Hyvä sää, musiikki, värit... Kaupunki muuttuu yhdeksi suureksi juhlaksi Pyhän Pietarin, Pyhän Johanneksen ja Pyhän Antoniuksen päivinä. Näiden kolmen suojeluspyhimyksen muistot yhdistyvät niin sanotuissa **Festas dos Santos Populares -**juhlissa, joita ei kannata jättää väliin!

Tärkein päivä, tai pikemminkin yö, on 12. kesäkuuta. Silloin järjestetään suuri paraati Avenida Liberdade -katua pitkin, joka on yksi Lissabonin keskeisimmistä ja suurimmista kaduista. Varaudu tanssimiseen, nuotioihin, ulkoilmatansseihin ja grillijuhliin aamuyön pikkutunneille asti.

Kävele ympäri Lissabonia ja tutustu sen väreihin

Lissabonin eri kaupunginosat koristellaan vuotuisen kilpailun voittajiksi, joten älä missaa tilaisuutta kiertää niitä kaikkia ja valita suosikkisi. Jokaisella alueella on myös omat musiikki- ja koreografiaryhmänsä, jotka voivat myös voittaa himoitun palkinnon.

.

Festas-perinteet

Jos on yksi ruoka, jota on ehdottomasti maistettava Lissabonin kesässä, se on paistetut sardiinit, joilla legendan mukaan pyhä Antonius ruokki italialaisen kylän. Tämä suojeluspyhimys ei ole vain kaupungin suojeluspyhimys, vaan myös vastanaineiden pariskuntien suojeluspyhimys, minkä vuoksi näet monia kaduilla 12. kesäkuuta, sillä silloin juhlitaan samanaikaisesti monia häitä.

Jos haluat oppia lisää portugalilaisesta kulttuurista ja kaikkien näiden juhlien merkityksestä, tämä vuodenaika on yksi parhaista ajankohdista lähteä opastetulle kiertoajelulle pääkaupunkiin. Jos ymmärrät ympäristöäsi paremmin, voit nauttia juhlallisuuksista paljon enemmän.

Varaa kierros Lissabonissa

3. Ihaile katusirkusta BaixAnima-festivaalin aikana

BaixAnima-festivaalin aktiviteeteista nauttiminen| ©Jose RJD
BaixAnima-festivaalin aktiviteeteista nauttiminen| ©Jose RJD

Lissabonin kesä eletään kaduilla, siitä ei ole epäilystäkään, ja siksi sen kolmen kuukauden ajan järjestetään BaixAnima-festivaali. Akrobatiaa, sirkusta, urheilua, tanssia, musiikkia, teatteria... Lyhyesti sanottuna, paljon taidetta täyttää kaupungin lähiöt tämän festivaalin ansiosta. Parasta on, että kaikki nämä esitykset, jotka järjestetään viikonloppuisin heinäkuusta syyskuuhun, ovat ilmaisia.

Portugalin pääkaupungin keskustassa, erityisesti Baixan kaupunginosassa, Rua Augustan lähellä, järjestetään BaixAnima-katufestivaali. Vaikka festivaalilla on kaikenlaisia esityksiä, suosikkejani ovat sirkusesitykset.

Varaa Lissabonin katutaidekierros

4. Vilvoittelehan Cascaisin rannoilla

Cascais| ©Luiz Pantoja
Cascais| ©Luiz Pantoja

En tiedä sinusta, mutta minulle kesä tuoksuu rannalta, joten jos olet Lissabonissa, sinun on pakko paeta Cascaisiin. Se onnistuu helposti Lissabonista järjestetyllä retkellä, jota suosittelen lämpimästi, jotta voit keskittyä rentouttavaan vierailuun kaupungin Atlantin rannoilla. Vain 40 minuutin ajomatkan päässä pääkaupungista sijaitseva Cascais on osa kuuluisaa Portugalin Rivieraa, jossa valkoisen hiekan ja turkoosin sinisen rannat tarjoavat täydellisen kesätaustan.

Vuosia sitten tämä kaupunki oli vain varakkaiden omaisuutta, ja glamour sekoittui Atlantin aaltoihin. Nykyään se on kaikille avoin matkakohde, jonka hinnat ovat edullisia. Jos aiot kuitenkin yöpyä, varaa hotelli etukäteen, sillä kesällä ne täyttyvät.

Sen lisäksi, että voit pulahtaa uimaan, kun kuumuus tuntuu kaupungissa, on hyvin tavallista nähdä myös surffaajia tai yksinkertaisesti vain kävelyä rantakadulla. Neuvon viettämään siellä ainakin yhden päivän ja tutustumaan yhteen minun (ja monien portugalilaisten) suosikkirannoista: Praia da Rainhaan. Se on lähellä rautatieasemaa ja on kaunis, täydellinen rentoutumiseen.

Varaa matkasi Cascaisiin

5. Koe Lissabonin pitkät kesäyöt

Yön laskeutuminen Santa Lucian näköalapaikalla| ©Theo Crazzolara
Yön laskeutuminen Santa Lucian näköalapaikalla| ©Theo Crazzolara

Jos et ole vielä käynyt Lissabonissa, saatat yllättyä baarien koosta yöllä. Miksi sanon niin? Koska ne ovat melko pieniä. Tämä tarkoittaa, että suurin osa Lissabonin yöelämästä tapahtuu terasseilla ja kaduilla. Talvella Lissabonissa tämä voi olla vaikeaa kylmyyden vuoksi, mutta kesällä se on luksusta. Iltaisin lämpötila laskee juuri sen verran, että et kuole kuumuuteen mutta voit silti nauttia tunnelmasta.

Cais do Sodrén yökerhojen lisäksi parhaat baarit ovat Barrio Altossa ja Alfamassa, joissa voit myös kuunnella eläviä fadokonsertteja ulkoilmassa. Löydät kuitenkin myös paikkoja, joissa soitetaan kaupallisempaa musiikkia. Älä kuitenkaan mene liian aikaisin, sillä kesällä joudut odottamaan melkein puoleenyöhön asti, että paikalliset lähtevät ulos juhlimaan.

Varaa lippusi fadokonserttiin Lissabonissa

6. Ota suojaa kuumuudelta turistibussissa

Lissabonin turistibussi| ©laredawg
Lissabonin turistibussi| ©laredawg

Lissabonissa lämpötila voi kesäkuukausina nousta 35 celsiusasteeseen, ja keskellä päivää kävely kaupungin monilla kukkuloilla ei välttämättä tunnu hyvältä idealta. Kun kuumuus ei anna sinun kävellä ympäri kaupunkia, oletko ajatellut varata Lissabonin kiertoajelubussin? Ne ovat ilmastoituja, ja ne ovat loistava tapa päästä mukavasti paikasta toiseen.

Vaikka kuumuus Lissabonissa ei aina ole ongelma, voi olla hetkiä, jolloin et voi nauttia matkastasi täysin, varsinkin jos joudut kävelemään auringossa. Tämän välttämiseksi suosittelen ottamaan liput kiertoajelubussiin, jossa on ilmaisia pysähdyksiä. Ylhäältä avautuu panoraamanäkymä Lissaboniin, ja liikkeellä ollessasi tunnet tuulen kasvoillasi, eikä sinulla ole niin kuuma.

Parasta on se, että nämä bussit yhdistävät kaupungin tärkeimmät kohteet, kuten Praça do Comércion, Belémin tornin tai Eduardo VII -puiston. Koska vaikka Lissabonissa kaikki on enemmän tai vähemmän lähellä, sen kukkulat voivat olla haastavia kuumimpina päivinä, huomaat kyllä.

Varaa paikka Lissabonin kiertoajelubussista

7. Tanssi Lissabonin kesäfestivaaleilla

Festival de Musica| ©Hanny Naibaho
Festival de Musica| ©Hanny Naibaho

Kesäkuusta syyskuuhun Lissabon on täynnä musiikkia, ja parhaat festivaalit saapuvat kaupunkiin. Olet varmaan kuullut kesän alussa järjestettävästä Rock in Rio-festivaalista, mutta Portugalin pääkaupungissa on myös monia muita festivaaleja, jotka löytävät täydellisen ilmaston ja ilmapiirin tuodakseen musiikkia ja taidetta kaduille, kuten:

. NOS' Alive: se järjestetään heinäkuun ensimmäisinä päivinä, ja sen kokoonpano kokoaa yhteen loistavia bändejä ja maailmankuuluja laulajia. Muutama vuosi sitten siellä esiintyivät The Weeknd, Metallica ja Ryan Adams. Super Bock Super Rock: Pidätkö enemmän rockista? Tämä festivaali järjestetään joka heinäkuu Parque de las Nacionesissa, ja siellä esiintyvät suuret rokkarit, kuten The Strokes ja Red Hot Chili Peppers. Festivaalilla on hyvin kosmopoliittinen ja urbaani tunnelma, joten voit odottaa näkeväsi paljon uusia ja erilaisia bändejä ... Jazzfestivaalit: monikossa, koska kyllä, kesällä Lissabon kuulostaa jazzilta. Ensimmäinen on heinäkuussa järjestettävä Cool Jazz Fest, joka järjestetään Lissabonin kauneimmissa puistoissa ja jossa kuullaan myös blues- ja funk-konsertteja. Myöhemmin, elokuussa, järjestetään Jazz em Agosto, jossa on paljon kesäisempi ja portugalilaisempi tunnelma. Sumol Summer Fest: Kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa noin kahden päivän ajan Ericeiran leirintäalueella, lähellä Cascais'ta, surffataan ja DJ:t soittavat koko päivän. . Festas do Mar de Cascais: muutakin kuin musiikkia. Vaikka kansallisten artistien konsertit ovatkin tärkeässä roolissa, kaupunki on täynnä myös katumarkkinoita, käsitöitä ja ilotulituksia, jotka valaisevat kesäyöt elokuussa.

8. Nauti maukkaasta piknikistä Lissabonin puistoissa

Pedro IV:n aukio Lissabonissa| ©Thomas
Pedro IV:n aukio Lissabonissa| ©Thomas

Kesässä on jotain sellaista, joka tekee piknikistä parhaan suunnitelman lounaaksi (tai illalliseksi). Lissabonissa on myös monia puistoja ja viheralueita, joten se on sekä paikallisten että vierailijoiden suosikkipuuhaa. Vinkkini on paitsi mennä jonnekin Cerca da Graçan kaltaiseen paikkaan, myös ostaa tuoretta, tyypillistä ja laadukasta ruokaa joltakin Lissabonin markkinoilta.

Yksi suosikkipuistojani on Eduardo VII-puisto; se on kaupungin suurin, ja siellä on paljon tilaa, myös piknikalue. Monet ihmiset käyvät siellä keskellä päivää haukkaamassa raitista ilmaa. Jos matkustat Lissaboniin lasten kanssa, kannattaa tutustua Jardim da Estrela -puistoon, jossa on leikkipaikka.

Mitä ruokaa kannattaa ottaa mukaan? Jos sinua ei haittaa herätä aikaisin ostamaan tuoretta leipää ja hedelmiä, suuntaa Mercado da Ribeiraan. Ja jos haluat maistaa rikkaita ja kuuluisia kansallisia säilykkeitä, kannattaa mennä Conserveira de Lisboa -ravintolaan. Sieltä saat täydellisen menun päiväksi.

.

9. Käy kesäkonserteissa Jardim Da Estrelassa

Jardim Da Estrela| ©Jens Cederskjold
Jardim Da Estrela| ©Jens Cederskjold

Yksi lempipuuhistani Lissabonissa kesällä on kuunnella musiikkia ulkoilmassa, mikä on helppoa Jardim Da Estrela-konserttisarjassa. Pääasiassa heinä- ja elokuussa tässä puistossa sijaitsevassa rautakioskissa järjestetään keikkoja.

Tämä puutarha, jota kutsutaan myös nimellä Guerra Junqueiro, sijaitsee Lissabonin keskustassa ja toimii sen suurena keuhkona. Jos menet johonkin sen kesäkonsertteihin (liput tulevat myyntiin sen verkkosivustolla, kun päivämäärät saapuvat), suosittelen menemään sinne etukäteen, jotta sinulla on aikaa kävellä ympäriinsä. Miksi? Koska siellä kasvaa monia eksoottisia kasveja sekä riikinkukkoja ja joutsenia. Siellä on myös paljon veistoksia, joten se on melkein kuin museo luonnon keskellä.

.

10. Ota aurinkoa (ja ota kuvia) Lissabonin näköalapaikoilla

Portas do Solin näköalapaikka| ©Vitor Oliveira
Portas do Solin näköalapaikka| ©Vitor Oliveira

Jos haluat palata Lissabonista ruskettuneena, hyödynnä kesäisin sen näköalapaikoille laskeutuvaa aurinkoa. Uskomattomien näköalojen lisäksi monilla näistä paikoista on terassit auringonottoa varten. Itse asiassa joissakin niistä on aurinkotuoleja, joita voit vuokrata, kuten Portas do Solin oleskelutilassa.

En aio valehdella sinulle, mutta keskipäivällä sinne meneminen voi olla hieman ahdistavaa, sillä aurinko paistaa suoraan. Neuvoni on, että kannattaa hyödyntää iltapäivän tunteja ja ottaa säteitä auringon laskiessa; samalla voit varmasti ottaa upeita valokuvia korkealta, kun koko Lissabon on jalkojesi juuressa ja valoa on kadehdittavaa.

Jos et halua kiivetä Lissabonin kukkuloille, voit aina ottaa aurinkoa Tejo-joen rannalla. Suosittelen erityisesti Ribeira Das Nausin aluetta, joka muuttuu kesäkuukausina maisemoiduksi rannaksi.

.

Lissabonin kesälämpötilat

Torre de Belen kesällä| ©Maxim Sinelshchikov
Torre de Belen kesällä| ©Maxim Sinelshchikov

Lämpötilat vaihtelevat 15ºC:sta 35ºC:een, sademäärät ovat hyvin vähäisiä ja päivänvaloa on jopa 15 tuntia päivässä, joten Lissabon on kohde, jossa voi nauttia Välimeren kesästä. Sää voi kuitenkin olla hieman tukahduttava ja hyvin kuiva, erityisesti elokuussa. Kaupungin eloisuus näinä kuukausina ja kaikki ulkoilma-aktiviteetit ovat kuitenkin vaivan arvoisia.

Jos matkustat Lissaboniin näinä kuukausina, kannattaa muistaa, että kuumuus on tuntuvaa, vaikka ymmärrätkin paremmin kuin koskaan ennen, miksi kaupunkia pidetään "valon kaupunkina". Niin lissabonilaiset kuin turistitkin lähtevät kaduille kesäkaudella, etenkin iltaisin, kun lämpötila laskee ja on miellyttävämpi.

Mitä pakkaan matkalaukkuun, jos lähden Lissaboniin kesällä?

Matkatavaroiden valmistelu| ©Kindel Media
Matkatavaroiden valmistelu| ©Kindel Media

Et tarvitse sateenvarjoa, sillä sateen mahdollisuus on minimaalinen. Muista muuten, että lämpötila voi nousta jopa 35ºC:een, joten pakkaa mukaan kesävaatteita, kuten hameita, shortseja ja toppahousuja. Älä tietenkään unohda aurinkovoidetta, aurinkolaseja ja hattua tai lippistä.

Vaikka sää on melko kuuma, iltaisin se viilenee hieman. Et tarvitse lämpimiä vaatteita, mutta tarvitset ohuen takin, jonka voit ottaa mukaan auringonlaskun jälkeen.