Parhaat Krakovan Liput

Krakova on yksi Puolan suosituimmista nähtävyyksistä, ja tästä lopullisesta oppaasta löydät kaupungin parhaita aktiviteetteja Auschwitzissa vierailusta juutalaisen musiikin konserttiin.

Parhaat Krakovan Liput

Krakow edificio blanco |©Kerttu

Krakova on yksi Puolan tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Vaikka se ei ole yhtä kuuluisa kuin Varsova, joka on maan pääkaupunki, se on yksi Itä-Euroopan kulttuurisista ja uskonnollisista keskuksista. Vierailun aikana on paljon aktiviteetteja, ja voit tutustua kaupungin menneisyyteen, joka liittyy läheisesti puolalaisen itsensä kehittämisen historiaan.

Krakova tarjoaa lippuja kaikenikäisten aktiviteetteihin Auschwitzin tuhoamisleirillä vierailusta juutalaisen musiikin konserttiin, perinteisiin folklore-esityksiin illallisineen, Krakovan eläintarhan nähtävyyksiin ja Energylandiaan, yhteen Puolan tunnetuimmista huvipuistoista.

1. Liput Auschwitzin tuhoamisleiriin

Krakovan keskitysleiri|©Pixabay
Krakovan keskitysleiri|©Pixabay

Toinen maailmansota oli yksi ihmiskunnan historian synkimmistä jaksoista, ja Puola oli yksi niistä maista, jotka kärsivät eniten konfliktista. Vainoista ja pommituksista kärsivien lisäksi sen alueelle rakennettiin Auschwitz-Birkenau. Se oli natsi-Saksan kuuluisin tuhoamisleiri, joka tuli tunnetuksi kasarmeistaan, krematorioistaan ja teloitusryhmistään.

Krakovan-matkasi aikana voit vierailla tässä kaupungin laitamilla sijaitsevassa paikassa, kiertää leiriä, mennä parakkeihin ja vaeltaa sisäisissä museoissa, jotka esittelevät karuimpia puolia paikasta, jossa yli miljoona ihmistä murhattiin ja vain harvat jäivät henkiin.

Auschwitz on täysin opastettu, joten voit vaeltaa paikoissa omatoimisesti ja käyttää aikaa tutustuaksesi perusteellisesti tähän paikkaan, jota nykyään pidetään historiallisena kunnianosoituksena holokaustin uhreille. Paras vaihtoehto on valita skip-the-line -liput, jotta vältät viivytykset ja tungoksen.

Varaa Auschwitzin kiertoajelu ilman lippua

2. Liput illallisella varustettuun kansanmusiikkinäytökseen Krakovassa

Krakovan tanssi -baletti|©ilvic
Krakovan tanssi -baletti|©ilvic

Paras tapa kokea puolalaista kansanperinnettä on mennä tyypilliseen ravintolaan Krakovan keskustassa kuuntelemaan kansanmusiikkiyhtyettä samalla kun syöt tyypillistä paikallista ruokaa, joka yleensä koostuu puolalaisesta pastasta kaalilla ja sienillä. Lipun kanssa voit maistaa perinteisiä pierogeja ja juustolla, lihalla ja vihanneksilla täytettyjä nyyttejä , joita kaikkia pidetään herkkuna alueellisessa keittiössä.

Näissä elämyksissä voit tutustua puolalaisiin tansseihin, pukuihin ja perinteiseen puolalaiseen keittiöön maagisen illan aikana 1400-luvun rakennuksissa, jotka vievät sinut matkalle ajassa taaksepäin. Voit myös osallistua kansantansseihin, osallistua aktiviteetteihin ja ottaa valokuvan esiintyjien kanssa, joiden puvut ja meikit herättävät huomiosi.

Varaa liput illallisen sisältävään kansanmusiikkinäytökseen

3. Liput kohteeseen Energylandia

EnergyLandia|©Łukasz Miska
EnergyLandia|©Łukasz Miska

Energylandia on noin 50 kilometrin päässä Krakovasta sijaitseva teemapuisto, jonka avulla voit valita matkasi aikana erilaisen suunnitelman ja tutustua yli 60 nähtävyyteen viidellä teemavyöhykkeellä, jotka erottuvat toisistaan koko perheelle suunnatun monipuolisuutensa ja huimapäisten leikkiensä ansiosta. Fairytale Land, Family Zone, Extreme Zone, Dragone Zone ja vesipuisto ovat tämän Puolan suurimpiin kuuluvan puiston kohokohtia.

Se on myös ihanteellinen vaihtoehto, jos aiot vierailla Krakovassa lasten kanssa tai jos haluat oppia kaupungin historiasta fantastisten tarinoiden kautta Dragon Castlessa, joka on puiston epikeskus ja josta löytyy myös tärkein vuoristorata. Tämä vetonaula on rakennettu zadra-puusta, ja sitä pidetään yhtenä Euroopan korkeimmista. Jaksaisitko ottaa haasteen vastaan ja ratsastaa sillä? Varaa liput etukäteen, jotta et jää paitsi.

Varaa liput huvipuisto Energylandiin

4. Liput Krakovan eläintarhaan

Krakovan eläintarha|©ragnebl
Krakovan eläintarha|©ragnebl

Suojellut eläinalueet ovat usein parhaita paikkoja vierailla lasten kanssa, jos suunnittelet kaupunkikierrosta perheen kanssa, eikä Krakova ole poikkeus, sillä voit vierailla paikallisessa eläintarhassa. Tämä kompleksi sijaitsee kaupungin laitamilla, ja vaikka se ei olekaan kovin suuri, se on eläinparatiisi, jossa voit törmätä eksoottisiin eläimiin, kuten amurintiikeriin tai maneesisuteen.

Kierroksen aikana tapaat myös muita eläimiä, jotka ovat harvinaisia muissa eurooppalaisissa eläintarhoissa, kuten pandakarhuja, Rothschildin kirahveja, kääpiöjuoksijoita tai makeita, sekä muita yleisempiä lajeja, kuten pingviinejä, antilooppeja, hevosia, leopardeja ja norsuja.

Krakovan eläintarhan lipuilla pääset myös virkistysalueelle, jossa voit nauttia elämyksistäsi tai rentoutua ravintolassa, joka tarjoaa juomia ja aterioita.

Varaa liput Krakovan eläintarhaan

5. Liput juutalaisen musiikin konserttiin

Perinteinen juutalainen tanssi|©Universidad de Guadalajara / Feria Internacional del Libro de Guadalajara
Perinteinen juutalainen tanssi|©Universidad de Guadalajara / Feria Internacional del Libro de Guadalajara

Jos kuulut niihin, jotka haluavat kokea paikallista kulttuuria vieraillessaan jossakin paikassa, et voi jättää väliin lippuja näihin 1 tunnin mittaisiin klezmer-musiikin konsertteihin, jotka ovat tyypillinen itäeurooppalainen musiikkilaji. Tämä tyyli on tunnettu tanssimelodioistaan, joita ammattimuusikot esittävät ja jotka lauletaan jiddishillä, jota useimmat slaavilaisperäiset juutalaiset puhuvat.

Tämän tyylilajin perinne syntyi ortodoksijuutalaisten keskuudessa, minkä vuoksi monia melodioita käytetään nykyään häissä tai uskonnollisissa juhlissa, mutta se on myös juhlava musiikkityyli, joka ylittää juutalaisuuden rajat, ja monissa tapauksissa, kuten Krakovassa, voit kuulla sitä maallisten muusikoiden esittämänä, mikä tekee siitä uskonnosta riippumattoman kulttuurielämyksen.