Päiväretket Krakovasta Wadowiceen

Wadowicen läheisyyden ja historiallisen merkityksen vuoksi vierailu Krakovasta Wadowiceen on erinomainen tapa ottaa kaikki irti lomastasi Puolassa.

Katherine Betances

Katherine Betances

5 minuuttia luettu

Päiväretket Krakovasta Wadowiceen

Krakova, Puola | ©Jacek Dylag

Wadowice on kaupunki, joka sijaitsee Puolan Pienellä alueella vain 52 kilometriä lounaaseen Krakovasta. Wadowice tunnetaan kaikkialla maailmassa keskiaikaisista muistomerkeistään, puukirkoistaan ja vuoristomaisemistaan, ja vierailu Wadowicessa on yksi parhaista asioista, joita kannattaa tehdä Krakovassa, jos olet kiinnostunut tutustumaan Puolan muihin osiin.

Seuraavassa esitellään Krakovan Wadowicen nähtävyyksiä, nähtävyyksiä, joita et voi jättää väliin, ja miksi Wadowice on vierailun arvoinen.

1. Puolen päivän retki Wadowiceen Krakovasta.

Wadowice, Puola| ©Grzegorz
Wadowice, Puola| ©Grzegorz

Wadowice on pikkukaupunki, joka on kuuluisa paavi Johannes Paavali II:n syntymäpaikkana. Se on yksi suosituimmista vierailukohteista Puolassa vieraileville pyhiinvaeltajille sekä uteliaille matkailijoille, jotka haluavat tutustua Keski-Euroopan alueiden historiaan ja uskonnolliseen perinteeseen.

Tämän ansiosta siitä on tullut yksi parhaista matkoista ja retkistä Krakovasta. Sen tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan, ja muutaman tunnin retki riittää yleensä kaikkien tärkeiden nähtävyyksien näkemiseen.

Huomaa, että kiertoajelu voi vaihdella sen mukaan, minkä yrityksen palkkaat kokemusta varten.

Silti joitakin kohokohtia, joita voit odottaa näkeväsi, ovat paavi Johannes Paavalin perhekoti, joka toimii museona ja johon vierailijat voivat tutustua, kaupungin pääaukio, joka on nimetty paavin kunniaksi Johannes Paavali II:n aukioksi, Pieni basilika, Jumalallisen laupeuden pyhäkkö ja Kalwaria Zebrzydowskan pyhäkkö.

Useimmat järjestävät yritykset tarjoavat suoran noutopalvelun hotellista. Kierrokset järjestetään pienissä matkustajaryhmissä, ja ne lähtevät Krakovasta aikaisin aamulla, jotta päivän retkestä saadaan kaikki irti.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Tämäntyyppinen elämys on saatavilla alkaen 80 € per matkustaja.
  • Kierroksen kesto: Tämä on lyhyin kierros muihin vaihtoehtoihin verrattuna, joten sinun kannattaa varata puoli päivää tai 6 tuntia tämän kokemuksen suorittamiseen.
  • Suositellaan, jos... Olet lyhyellä 3 päivän tai lyhyemmällä matkalla Krakovassa ja haluat hyödyntää joitakin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Tämä kierros voidaan tehdä puolessa päivässä, ja se voidaan helposti yhdistää muihin kokemuksiin.

Varaa puolen päivän retki Wadowiceen

2. Yhden päivän retki Wadowiceen ja Czestochowaan Krakovasta

Krakowska 18, 42-202 Częstochowa, Puola, Częstochowa.| ©Anton Mentii
Krakowska 18, 42-202 Częstochowa, Puola, Częstochowa.| ©Anton Mentii

Toinen mielenkiintoinen vaihtoehtoinen kiertomatka Krakovasta on päiväretki Wadowiceen ja Czestochowaan.

Kuten huomaat, tämä on hyvin erityinen matka, jolla on syvä hengellinen merkitys ja joka on suunniteltu katolisesta uskonnosta kiinnostuneille matkailijoille.

Vaikka molemmat kaupungit sijaitsevat eri suuntiin Krakovasta, on selvää, että niillä on suuri merkitys katolisen uskon uskonnolle ja historialle Euroopassa.

Toisaalta Wadowice on kuuluisa paavi Johannes Paavali II:n syntymäpaikkana, kun taas Czestochowaa pidetään Puolan uskonnollisena pääkaupunkina.

Nämä matkat lähtevät kaupungista aikaisin aamulla, minkä vuoksi useimmat yritykset Puolassa tarjoavat suoran noutopalvelun Krakovan keskustassa sijaitsevasta hotellistasi.

Jos jaksat, voit vierailla edellä mainituissa kylissä ja nähdä tärkeitä kohteita, kuten paavi Johannes Paavali II:n talon, ihmeellisen Mustan Madonnan ja monia muita kiinnostavia paikkoja.

Lopuksi voit huomata, että suosionsa vuoksi kierroksella on oppaita useilla kielillä, kuten espanjaksi, englanniksi, italiaksi ja ranskaksi.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Hinta vaihtelee hieman matkustajien määrän mukaan; suurten ryhmien kierrokset ovat saatavilla 90 eurosta alkaen ja pienempien ryhmien kierrokset 140 eurosta alkaen.
  • Kierroksen kesto: Kierroksen kesto on reittisuunnitelmasta johtuen noin 10-12 tuntia, joten kokemukseen kannattaa varata vähintään 1 kokonainen päivä.
  • Suositellaan, jos... Haluat ottaa kaiken irti ajasta Krakovassa ja tutustua ympäröivään alueeseen.

Varaa retki Wadowiceen ja Czestochowaan

3. Päiväretki Wadowiceen ja Kalwariaan Krakovasta.

Kalwaria Pacławska, Puola| ©NISZOgen
Kalwaria Pacławska, Puola| ©NISZOgen

Vierailu Wadowiceen ja Kalwariaan Krakovasta käsin on toinen mielenkiintoinen vaihtoehtoinen retki, jonka voit tehdä kaupunkivierailusi aikana.

Paikalliset yritykset tuntevat retken nimellä "Paavi Johannes Paavali II:n reitti", sillä se sisältää kaksi paikkaa Puolassa, jotka ovat leimanneet merkittävän uskonnollisen johtajan elämää ja nuoruutta.

Ensin sinulla on mahdollisuus vierailla Wadowicessa, joka on Krakovan lounaispuolella sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan paavin syntymäpaikkana.

Sen jälkeen vierailet Kalwaria Zebrzydowskassa, joka on yksi Keski-Euroopan mielenkiintoisimmista alueista ja joka julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1999.

Tämä kaupunki tunnetaan paikkana, jossa Johannes Paavali II sai uskonnollisen koulutuksensa, ja se on vain 20 minuutin ajomatkan päässä Wadowicesta.

Vaikka kiertoajelujen tarkat yksityiskohdat voivat hieman vaihdella sen mukaan, minkä yrityksen palkkaat kokemusta varten, löydät Krakovasta yrityksiä, jotka tarjoavat sekä ryhmä- että yksityisiä kiertoajeluita, ja yksityiset kiertoajelut ovat perinteisiä kiertoajeluita kalliimpia.

Kiertoajelut lähtevät kaupungista melko aikaisin aamulla, jotta aikaa voidaan hyödyntää mahdollisimman hyvin. Useimmat yritykset tarjoavat tätä kierrosta englanniksi, mutta saatat löytää yrityksiä, jotka tarjoavat kokemusta useilla kielillä.

Hyödyllistä tietoa

  • Hinta: Halvin kiertoajeluvaihtoehto on noin 70 euroa matkustajaa kohti. Tämä koskee vähintään noin 20 matkustajan ryhmää. Yksityinen kiertoajelu voi maksaa jopa 330 euroa kahdelta matkustajalta yksityisautossa.
  • Kierroksen kesto: Se voi vaihdella hieman sen mukaan, minkä yrityksen palkkaat kokemusta varten, mutta kannattaa varata noin 5-7 tuntia.
  • Suositellaan, jos... Pääasiallinen kiinnostuksesi tutustua tähän osaan Puolaa ei ole pelkästään uskonnollisen taustan vaan myös itse paavi Johannes Paavali II:n elämän ja historian vuoksi. Pidät tätä kokonaan hänen elämäänsä Puolassa keskittyvää kierrosta erittäin mielenkiintoisena.

Varaa retki Wadowiceen Krakovasta käsin

4. Päiväretki Wadowiceen, Kalwariaan ja Łagiewnikiin Krakovasta.

Krakova, Puola| ©Dawid Labno
Krakova, Puola| ©Dawid Labno

Tämä retki yhdistää Krakovasta käsin saatavilla olevat Wadowice-elämykset yhdeksi retkeksi. Näin voit vierailla kolmessa Krakovan ympärillä sijaitsevassa paikassa, joilla on suurin painoarvo Keski-Euroopan katolisuuden historian kannalta: Wadowicessa, Kalwariassa ja Łagiewnikissä.

Wadowice tunnetaan paavi Johannes Paavali II:n syntymäpaikkana, kun taas Kalwaria oli hänen koulutuspaikkansa. Łagiewnikin kaupunginosassa sinulla on myös mahdollisuus vierailla Jumalan laupeuden pyhäkössä, jossa vierailee vuosittain miljoonia pyhiinvaeltajia eri puolilta maailmaa.

Łagiewniki sijaitsee Wadowicesta koilliseen noin 45 kilometrin päässä.

Kokemuksen tarkat yksityiskohdat voivat vaihdella sen mukaan, minkä yrityksen palkkaat matkalle. Ne kaikki kuitenkin aloittavat seikkailun aikaisin aamulla, jotta kiertoajasta saadaan kaikki irti.

Joitakin lisänäkökohtia, jotka eivät useinkaan sisälly hintaan, ovat oppaan saattaminen historiallisiin kohteisiin, ruoka ja juomarahat.

Hyödyllistä tietoa

Varaa retki Wadowiceen Krakovasta käsin

Mitä näen tämäntyyppisellä retkellä

Krakova, Puola| ©Lucas Albuquerque
Krakova, Puola| ©Lucas Albuquerque

Wadowice ja sitä ympäröivä alue tunnetaan kaikkialla maailmassa siitä, että se tarjoaa matkailijalle vaikuttavan kulttuuriympäristön, jolla on suuri hengellinen merkitys.

Alueelle on 1600-luvun alusta lähtien järjestetty useita Jeesuksen Kristuksen kärsimykseen ja Neitsyt Mariaan liittyviä symbolisia palvontapaikkoja. Nämä paikat ovat säilyneet ajan myötä lähes muuttumattomina, ja nykyään ne ovat tärkeä pyhiinvaelluskohde katolilaisuuden kannattajille.

Wadowice on pienestä koostaan huolimatta kuuluisa paavi Johannes Paavali II:n syntymäpaikkana. Vierailijat tulevat alueelle tutkimaan omaa uskoaan ja oppimaan korkeimman paavin elämästä hänen varhaisvuosinaan.

.

Varaa retki Wadowiceen Krakovasta käsin

Vinkkejä Wadowicen retkelle Krakovasta

Krakova, Puola| ©Severinus Dewantara
Krakova, Puola| ©Severinus Dewantara

Jos haluat ryhtyä tämäntyyppiseen kokemukseen, on muutama vinkki, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen matkaa. Ota ne huomioon muiden tärkeiden Krakovan matkavinkkien lisäksi ja valmistaudu mitä upeimpaan lomaan.

Käytä mukavia kävelykenkiä

Vaikka Wadowice ja sen lähialueet ovat itse asiassa pieniä kaupunkeja, joudut sinne päästyäsi kävelemään melko paljon paikasta toiseen.

Suosittelen käyttämään mahdollisimman mukavia kenkiä, jotta voit liikkua koko päivän ilman, että jalkasi kipeytyvät. Samoin kannattaa kuljettaa mukanasi vettä, jotta pysyt koko ajan nesteytettynä.

Aina kun mahdollista, tee varaus etukäteen.

Kun järjestät lomaa Krakovassa, voit varata useimmat retket verkossa. Tämä on korvaamaton apu, jos haluat, että matkasuunnitelmasi on täysin järjestetty, ja myös silloin, jos päätät vierailla Puolassa matkailun huippusesongin aikana, kuten kesäkuukausina Krakovassa.

Nauti paikallisesta ruoasta

Riippumatta siitä, onko sinulla mahdollisuus vierailla Wadowicessa vai tutustua muihin lähikaupunkeihin, suosittelen lämpimästi maistelemaan paikallista ruokaa. Koko tämä Puolan alue on tunnettu siitä, että se on kiintynyt vanhoihin tapoihin ja haluaa ylläpitää puolalaista kulttuuria keittiönsä avulla.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tai halua kokeilla perinteisiä reseptejä Wadowicen matkallasi, erinomainen vaihtoehto on tutustua Krakovan parhaisiin ravintoloihin, joissa on tarjolla herkullisia ruokia.

Varaa retki Wadowiceen Krakovasta käsin

Mitä etuja on ottaa opastettu retki verrattuna siihen, että vierailen Wadowicessa Krakovasta käsin omin päin?

Krakova, Puola| ©Ostap Senyuk
Krakova, Puola| ©Ostap Senyuk

Wadowicen näkeminen Krakovasta opastetulla retkellä on fiksuin päätös ja suositeltavaa useissa tilanteissa: ensinnäkin, jos vierailet Puolassa ensimmäistä kertaa eikä sinulla ole paljon kokemusta liikkumisesta.

Toiseksi kannattaa harkita järjestettyä kiertoajelua, jos et osaa puolan tai englannin kaltaisia kieliä yksinkertaisia perusilmaisuja paremmin...

Näillä kielillä kommunikoidaan paikallisten kanssa, mutta kiertoajeluita järjestävissä yrityksissä on koulutettua henkilökuntaa, joka puhuu sujuvasti myös muita kieliä, kuten espanjaa, ranskaa, saksaa ja italiaa.

Järjestetty matka on täydellinen vaihtoehto niille, jotka haluavat yksinkertaistaa lomansa suunnittelua mahdollisimman paljon.

Kun palkkaat matkanjärjestäjän, olennaiset seikat, kuten kuljetus Wadowiceen ja Wadowicesta, kulkureitti ja matkareitti, ovat täysin järjestettyjä, joten ainoa huolesi on saapua määränpäähän sovittuna päivänä ja kellonaikana.

Varaa matka Wadowiceen Krakovasta