Parhaat kuvat, jotka voit ottaa Wieliczkan suolakaivoksilla

Wieliczkan suolakaivos on ehdoton nähtävyys Krakovan-matkallasi. Ota selvää, miten saat parhaat matkamuistokuvat.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Parhaat kuvat, jotka voit ottaa Wieliczkan suolakaivoksilla

Wieliczkan kaivostunneli | ©Dennis Jarvis

Wieliczkan suolakaivos on yksi Euroopan vanhimmista ja suurimmista suolakaivoksista ja yksi Krakovan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kahden tunnin kierroksen aikana näet hämmästyttäviä nähtävyyksiä: suolakammioita, maanalaisia järviä ja hämmästyttäviä kalliomuodostelmia, jotka jättävät sinut sanattomaksi.

Nyt siis tiedät, hanki liput Wieliczkan suolakaivoksiin ja lataa kameraan runsaasti akkua, sillä tämän maan syvyyksiin suuntautuvan kierroksen aikana et pysty lopettamaan kuvien ottamista.

Tässä postauksessa näytän sinulle paikkoja, joissa voit ottaa parhaita kuvia matkaltasi suolakaivoksille, ja saat myös vinkkejä siitä, miten saat parhaat kuvat kamerallasi. Valmiina?

1. Kuvia Pyhän Kingan kappelista

Pyhän Kingan kappeli| ©G. Weston
Pyhän Kingan kappeli| ©G. Weston

Pyhän Kingan kappeli on Wieliczkan suolakaivoksen helmi. Jo tämä kammio on vierailun arvoinen.

Sen mitat ovat vaikuttavat, ja se muistuttaa enemmän katedraalia kuin kappelia. Sen kaiteelta avautuu upea näköala koko temppeliin, joten älä epäröi ottaa sieltä ylös muutama valokuva.

Se on hyvin erityinen paikka, jonka rakentaminen kesti lähes 70 vuotta, sillä työ oli hyvin työlästä ja sen sisustuksen jokaiseen yksityiskohtaan panostettiin paljon vaivaa.

Kun laskeudut portaita alas päälaivaan, näet valtavat kattokruunut ja raamatulliset reliefit, jotka koristavat seiniä ja toimivat alttaritauluina. Erityismaininnan ansaitsee Leonardo da Vincin kuuluisan teoksen innoittama "Viimeinen ehtoollinen". Ota niistäkin kuvia!

Varaa matka suolakaivoksiin

2. Kuva Santa Kingan pääalttarista

Santa Kingan korkea alttari| ©Dennis Jarvis
Santa Kingan korkea alttari| ©Dennis Jarvis

Maanalaisena temppelinä Pyhän Kingan kappelin alttarilla pidetään messu joka sunnuntai ja erityistilaisuuksissa, kuten jouluaaton keskiyön messussa, joka on avoin yleisölle ja johon mahtuu jopa 400 ihmistä!

Tämä paikka on omistettu Pyhälle Kingalle (suolakaivostyöläisten suojeluspyhimykselle), ja vuodesta 1994 lähtien hänen pyhäinjäännöksiään on säilytetty alttarin kapealla paikalla. Alttarin keskellä on hänen kunniakseen pystytetty patsas, mutta se ei ole ainoa, sillä sivuilla on myös Pyhän Klemensin ja Pyhän Joosefin hahmoja.

Saarnastuolin alaosassa on Krakovan Wawel-kukkulaa ja linnaa kuvaava kuva, ja sivualttareille on veistetty reliefit, jotka kuvaavat raamatullisia jaksoja "Herodeksen asetus" ja "Viattomien teurastus". Siellä on myös Lourdesin rouvalle omistettu patsas.

Pyhän Kingan kappelin koristeluun osallistuivat pääasiassa Markowskin veljekset ja Antoni Wyrodek, jolla ei yllättäen ollut kuvataidekoulutusta. Mutta he eivät olleet ainoita: paavi Johannes Paavali II:n kunniaksi pystytetty patsas oli taiteilija Stanisław Aniofin teos, joka on maailman ainoa paaville omistettu suolamuistomerkki.

Varaa matka suolakaivoksiin

3. Janowicen kamarin kuva

Prinsessa Kingan legendan uudelleen esittäminen| ©Dennis Jarvis
Prinsessa Kingan legendan uudelleen esittäminen| ©Dennis Jarvis

Tämä on yksi mielenkiintoisimmista kammioista turistireitillä. Täällä useat suolaveistokset esittävät unkarilaisen prinsessa Kingan (josta tuli myöhemmin pyhimys ja Puolan kuningatar) legendaa, jossa viitataan hänen kihlasormuksensa löytymiseen Wieliczkan suolakaivoksista.

Hän on hyvin tärkeä henkilö maan historiassa, joten älä epäröi ottaa muutama matkamuistokuva Janowicen kammiossa samalla kun kuuntelet oppaan kertovan Pyhän Kingan legendasta.

Varaa matka suolakaivoksiin

4. Kuva Cunegundan kaivosta

Suolan louhinta kääpiöinä| ©Aleksandr Zykov
Suolan louhinta kääpiöinä| ©Aleksandr Zykov

Tämä on yksi hienoimmista nähtävyyksistä, joita näet Wieliczkan suolakaivosten opastetulla kierroksella, joten ota kamera valmiiksi, sillä haluat ikuistaa kaiken näkemäsi Cunegundan kaivoksessa.

Yhtäältä söpöt, värikkäillä valoilla valaistut pienet kääpiöt, jotka edustavat kaivosten sisällä työskentelevien kaivostyöläisten eri työtehtäviä (murskaaja, kuormaaja, pyöräilijä ja puuseppä). Toisaalta toivomusjärveä ympäröivät erikoiset kivimuodostelmat, kuten tippukivet ja tippukivit.

Pozo Cunegunda on paras paikka tarkkailla suolan kiteytymistä, ja tulet hämmästymään!

Varaa matka suolakaivoksiin

5. Kuva Pyhän Johanneksen kappelista

Pyhän Johanneksen kappeli| ©steve_w
Pyhän Johanneksen kappeli| ©steve_w

Jos laskeudut Wieliczkan suolakaivoksen kolmannelle tasolle, reitin syvimpään kohtaan 135 metriin, voit vierailla Pyhän Johanneksen kappelissa. Kaunis ja värikäs pyhäkkö, jossa on ristiinnaulittu Kristus ja jonka ilmapiiri kutsuu meditaatioon.

Pyhän Johanneksen kappeli on yksi niistä 40 jumalanpalveluspaikasta, jotka puolalaiset kaivostyöläiset rakensivat Wieliczkan suolakaivosten sisälle rukoilemaan päivisin. Jatkuva maanvyöryjen uhka työssä johti siihen, että kaivostyöläiset uskoivat elämänsä Jumalalle ja olivat hyvin hartaita.

Jos haluat tietää lisää näistä ja muista kaivoksen tiloista, suosittelen tutustumaan postaukseen Mitä nähtävää Wieliczkan suolakaivoksilla.

6. Michalowicen jaoston kuva

Michalowicen kamarin puiset telineet| ©Aleksandr Zykov
Michalowicen kamarin puiset telineet| ©Aleksandr Zykov

Michalowicen kammio ei ole yhtä taiteellinen kuin edelliset, sillä siinä ei ole koristeita tai veistoksia, mutta tänne tullessasi kannattaa ottaa muutama kuva, sillä tämä paikka on vaikuttava 35 metrin korkeuteen kohoavien puisten telineidensä ansiosta, joista roikkuu jopa suurempi kattokruunu kuin Pyhän Kingan kappelissa.

7. Weimarin kamarin kuva

Weimarin kamari| ©Aleksandr Zykov
Weimarin kamari| ©Aleksandr Zykov

Kun astut tähän kammioon, huomaat, että tässä Wieliczkan suolakaivoksen osassa on lumoava ja ainutlaatuinen tunnelma. Itse asiassa on rakastuneita pareja, jotka valitsevat sen kihlajaispaikaksi.

Kammiota koristaa kaunis valaistu suolajärvi, ja haluat luultavasti ottaa siitä muutaman valokuvan samalla kun kuuntelet säveltäjä Frédéric Chopinin melodioita, joka kävi kaivoksissa hoitamassa astmaansa.

Weimarin kammiossa on veistos, joka on omistettu kirjailija Goetelle, joka piti kovasti speleologiasta ja vieraili toisinaan kaivoksissa.


Kuvausvinkkejä Wieliczkan suolakaivoksiin

Laita kamera valmiiksi| ©Vlad Shalaginov
Laita kamera valmiiksi| ©Vlad Shalaginov

Kun otat valokuvia Wieliczkan suolakaivoksessa, sinun on ensinnäkin tiedettävä, että sinun on maksettava pieni, noin 2,50 euron sisäänpääsymaksu. Muuten sinut saatetaan huomata kierroksen aikana.

Wieliczkan suolakaivoksen turistireitti on kuitenkin täysin valaistu, jotta matkailijoiden on helpompi kulkea eri gallerioissa ja maanalaisissa käytävissä. Tietyillä alueilla valaistusolosuhteet eivät kuitenkaan ole parhaat mahdolliset valokuvien ottamiseen, joten saatat huomata, että yrität ottaa huonosti erottuvia kuvia.

Wieliczkan suolakaivos on niin uskomaton paikka, että et halua lähteä sieltä ottamatta paljon kuvia, joten ota huomioon nämä vinkit saadaksesi upeita otoksia!

  • Aktivoi HDR-tila: Tämä toiminto auttaa sinua ottamaan kuvia hämärässä, ja se voi erottaa kirkkaimmat alueet kohtauksen tummimmista osista.
  • Käytä itselaukaisinta: se auttaa sinua välttämään epätarkkoja kuvia ja antaa sinulle riittävästi aikaa löytää paras kuvakulma. Suosittelen 5 tai 10 sekunnin vaihtoehtoa.
  • Harkitse, onko salama paras vaihtoehto: Salaman kytkeminen päälle heikossa valaistuksessa tekee joskus kohteesta liian kirkkaan ja taustasta liian tumman. Jos haluat luonnollisemman lopputuloksen, yritä päästä lähelle sitä valoa, joka on käytettävissäsi kuvaa ottaessasi.
  • Nosta ISO-arvo 400:aan: Mitä korkeampi ISO-arvo kameroissa on, sitä kirkkaampi kuva on. Jos haluat välttää salaman käytön, aseta puhelimen ISO-arvo 400:aan ja yritä saada paras mahdollinen kuva käytettävissä olevalla valaistuksella.
  • Käytä toista kännykkää valaistukseen: Käytä seuralaisesi kännyköiden taskulamppuja valaistaksesi kuvaan haluamasi kohteen tai henkilön imartelevammasta kulmasta. Se on kätevä temppu!

Varaa retki suolakaivoksiin