Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vierailu Wieliczkan suolakaivoksissa lasten kanssa

Lue nämä vinkit, jotta vierailu Wieliczkan suolakaivoksille lasten kanssa onnistuu - heillä on varmasti hauskaa!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Vierailu Wieliczkan suolakaivoksissa lasten kanssa

Wieliczkan suolakaivokset | ©Muhammad Younas

Wieliczkan suolakaivokset lupaavat olla yksi niistä vierailuista, jotka räjäyttävät kotona olevien pienimpien mielet, mutta kuten kaikissa perhevierailuissa, myös tässä on juju.

Varmistaaksesi, että kaikki sujuu ongelmitta, älä jätä väliin näitä 8 vinkkiä, jotka auttavat sinua suunnittelemaan matkaasi tähän upeaan puolalaiseen nähtävyyteen. Ota huomioon!

1. Järjestetty retki, joka sopii paremmin perheretkille

Ryhmävierailu kaivoksiin| ©Aleksandr Zykov
Ryhmävierailu kaivoksiin| ©Aleksandr Zykov

Vaikka voit vierailla Wieliczkan suolakaivoksilla myös yksin, perheen kanssa matkustaessa on hyvä järjestää kaikki hyvin eikä improvisoida. Varsinkin, kun tutustut nähtävyyksiin pienten lasten kanssa.

Tässä mielessä järjestetty retki Krakovasta Wieliczkan suolakaivoksille helpottaa ja yksinkertaistaa asioita aina huomattavasti.

Sinun ei tarvitse käyttää aikaa kuljetusvälineen etsimiseen tai nopeimman reitin selvittämiseen, jotta lapset eivät uuvu. Itse asiassa useimmat näistä järjestetyistä retkistä hakevat sinut ja vievät sinut hotellillesi, mikä on erittäin kätevää kaikille. Lisäksi sinun ei tarvitse puhua vierasta kieltä saadaksesi liput lippukassasta ja joutua odottamaan lapsia tarpeettomasti jonossa. Tämä on erittäin suosittu nähtävyys maassa, ja päivästä riippuen jonot voivat olla pitkiä.

Jos valitset järjestetyn retken Wieliczkan suolakaivoksille Krakovasta, kaikki on helpompaa, ja kaikki on suunniteltu niin, ettei sinun tarvitse huolehtia mistään näistä asioista - pidä vain hauskaa ja anna itsesi mennä!

Jos ajatus järjestetystä retkestä tähän kauniiseen muistomerkkiin kiinnostaa sinua, suosittelen sinua tutustumaan postaukseen Retket suolakaivoksiin Krakovasta, josta löydät lisätietoja aiheesta ja joitakin mielenkiintoisia ehdotuksia.

Varaa matka suolakaivoksiin

2. Varaa liput aina etukäteen

Sisäänkäynti kaivoksiin| ©Brian Snelson
Sisäänkäynti kaivoksiin| ©Brian Snelson

Jos minun pitäisi antaa teille yksi neuvo, kun vierailette perheen kanssa Wieliczkan suolakaivoksilla, se olisi "älkää lykätkö huomiseen sitä, mitä voitte tehdä tänään", erityisesti lippujen ostamisen osalta.

Kuten sanoin, tämä on hyvin kuuluisa Krakovan muistomerkki, ja joka vuosi siellä vierailee lähes 2 miljoonaa ihmistä. Siksi on tärkeää varata liput mahdollisimman pian, jos et halua jäädä ilman niitä matkan jälkeen (kuvittele lasten pettymys!).

Sinun ei myöskään tarvitse jonottaa loputtomiin lipputoimistoissa saadaksesi paikan puolan- tai englanninkielisille kierroksille, joilla et ymmärrä kieltä, etkä ymmärrä oppaan selityksiä, eikä kierros ole lainkaan hauska.

Tässä mielessä suosittelen ostamaan liput Wieliczkan suolakaivoksiin netistä, sillä voit vertailla aikatauluja, saatavuutta, hintoja ja reittityyppejä (lasten iästä riippuen on olemassa retkiä, jotka yhdistävät vierailun kaivoksiin Auschwithzin, joulumarkkinoiden tai Oskar Schindlerin tehtaan kanssa). Helloticketsissä sinulla on monia vaihtoehtoja, joista valita, ja voit ottaa liput mielenrauhassa mukaan kotoa!

Lisätietoja voit lukea artikkelista Liput suolakaivoksille: hinnat ja ostotavat.

Varaa matka suolakaivoksiin

3. Hyödynnä lasten alennetut lippujen hinnat

Perhe vierailee kaivoksissa| ©Andrew Milligan sumo
Perhe vierailee kaivoksissa| ©Andrew Milligan sumo

Kun matkustamme perheenä, retken hinta on olennainen tekijä, kun laskemme budjetin, jonka käytämme johonkin aktiviteettiin matkan aikana.

Wieliczkan suolakaivoksilla alle 4-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi, kun taas kaikille muille 4-12-vuotiaille lapsille on tarjolla erittäin alennetut hinnat, jotka korvaavat tämän.

Esimerkiksi Helloticketsissä, kun menet varaamaan lippuja, voit valita lasten iän, jolloin kustakin lapsesta maksettava alennettu hinta lasketaan automaattisesti. Eikö se olekin käytännöllistä?

Varaa retki suolakaivoksiin

4. Suojaa ne kylmältä kaivoksissa, jopa kesällä!

Suojaudu kylmältä| ©Aleksandr Zykov
Suojaudu kylmältä| ©Aleksandr Zykov

Vierailitpa Wieliczkan suolakaivoksilla yksin tai järjestetyllä kiertoajelulla, kiertoajelu syvyyksissä kestää noin 2 tuntia.

Kuten huomaatte, kierros on pitkä, ja kaivoksissa on melko viileää jopa kesällä kosteuden vuoksi. Lämpötila vaihtelee 17ºC:n ja 18ºC:n välillä, joten on tärkeää pitää lapset lämpiminä, jotta he eivät palele retken aikana ulkolämpötilasta riippumatta.

Muista myös käyttää mukavia kenkiä, jotta jalkoihin ei satu kävellessä, ja että pohjan on oltava liukumaton, jotta vältytään putoamisilta alueilla, joilla on vähemmän valoa tai joilla maa on hieman liukkaampi.

Varaa matka suolakaivoksiin

5. Käy vessassa ennen kierroksen alkua

Daniłowicza Kaivo| ©Aleksandr Zykov
Daniłowicza Kaivo| ©Aleksandr Zykov

Ennen Wieliczkan suolakaivoskierroksen aloittamista on tärkeää viedä lapset vessaan, sillä luonnon kutsu yllättää heidät usein kaikkein yllättävimmällä hetkellä.

Käymälät sijaitsevat Daniłowicza-kaivon sisäänkäynnin luona, mutta kierroksen aikana (40 ja 90 minuutin kuluttua kierroksesta) pidetään myös lyhyt tauko muihin maanalaisiin käymälöihin, jotta sinun ei tarvitse kiirehtiä matkan varrella.

Varaa retki suolakaivoksiin

6. Pakkaa reppuun eväitä

Tuo lapsille välipalaa| ©daveynin
Tuo lapsille välipalaa| ©daveynin

Lapset ovat arvaamattomia. Emme tiedä, milloin he haluavat pitää tauon tai milloin heille tulee nälkä. Siksi on aina hyvä idea pakata reppuun eväitä ja vettä siltä varalta, että niille tulee nälkä vaelluksen aikana.

Drozdowicen kammiossa sinulla on lyhyt tauko juomaa varten, ja voit myös ostaa sieltä ruokaa ja juomia, jotka auttavat sinua pitämään ne tarpeeksi energiaa kierroksen loppuun.

7. Aseta ne asiayhteyteen, jotta he ymmärtävät, mitä he näkevät

Kaivostyön edustus vuosien varrella| ©Dennis Jarvis
Kaivostyön edustus vuosien varrella| ©Dennis Jarvis

Kaivoksen sisätilat saattavat tuntua epätyypilliseltä paikalta perhelomalle, mutta totuus on, että tämä on erilainen ja hyvin omaperäinen aktiviteetti, jossa lapset voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen ja tuntea itsensä pieneksi tutkimusmatkailijaksi päivän ajaksi. Se on jotain, jonka he muistavat koko loppuelämänsä!

Wieliczkan suolakaivosten läpi kulkevan matkan aikana he näkevät uskomattomia nähtävyyksiä: kauniita suolajärviä, erikoisia kalliomuodostelmia ja paljon maanalaisia kammioita ja gallerioita, joista jokainen on vaikuttavampi kuin edellinen. Opas kertoo sinulle myös monia legendoja ja kuriositeetteja, jotka jättävät sinut sanattomaksi - tulet rakastamaan sitä!

Ennen kuin saavut muistomerkille, voit kuitenkin antaa heille pienen esimakua siitä, mitä he tulevat näkemään, jotta he saavat paremman kontekstin ja ymmärtävät vierailun paremmin. Postauksessa Mitä nähdä Wieliczkan suolakaivoksissa on yhteenveto, joka auttaa sinua.

8. Ole varovainen lastenvaunujen kanssa

Vanhemmat kantavat vauvoja| ©Mavi Villatoro
Vanhemmat kantavat vauvoja| ©Mavi Villatoro

Jos aiot vierailla Wieliczkan suolakaivoksilla vauvan kanssa, suosittelen lastenvaunujen sijaan vauvan kantorepun ottamista, sillä kun kierros alkaa, vaunuja ei voi jättää minnekään, ja matkan varrella on monia portaita.

Varaa matka suolakaivoksiin