Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Wieliczka Suoakaivosten Liput: Kuinka ne ostaa, hinnat ja alennukset

Jos haluat nähdä Wieliczkan suolakaivokset henkilökohtaisesti, tarvitset lipun. Tässä postauksessa kerron, kuinka paljon liput maksavat ja miten ne voi ostaa.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Wieliczka Suoakaivosten Liput: Kuinka ne ostaa, hinnat ja alennukset

Kaivostunneli | ©Lars Plougmann

Vierailu Wieliczkan suolakaivoksilla ja yli 100 metrin syvyydessä maan alla on ainutlaatuinen kokemus, joka on koettava ainakin kerran elämässäsi. Mikä olisikaan parempi hetki kuin Krakovan-matkasi aikana? Tämä oli yksi ensimmäisistä Unescon maailmanperintökohteeksi julistetuista muistomerkeistä, ja tästä postauksesta löydät hyödyllistä tietoa lippujen hinnoista ja niiden ostamisesta.

Tästä postauksesta löydät hyödyllistä tietoa Wieliczkan suolakaivosten lippujen hinnoista ja niiden ostamisesta. Älä missaa sitä!

Paras vaihtoehto

Wieliczkan suolakaivokseen päiväretki Krakovasta

Vieraile Wieliczkan suolakaivoksilla retkellä, johon sisältyy kuljetus Krakovasta.

Paras tapa tutustua Puolan vaikuttaviin suolakaivoksiin ilman jonottamista, sillä tähän ammattitaitoisesti opastettuun pakettiin sisältyvät liput.

Suolakaivoksilla käynti on yksi olennaisista suunnitelmista, jotka sinun tulisi tehdä Krakovan matkallasi. Paras tapa välttää kuljetusten, lippujen ja muiden hankalien asioiden etsiminen on ottaa retki, joka sisältää kuljetukset Krakovasta, sisäänpääsyn kompleksin alueelle ja 4 tunnin opastetun kierroksen, jonka aikana opit tämän ainutlaatuisen maanalaisen kaupungin historiasta.

Nauti tästä kokemuksesta 135 metriä maan alla, jossa näet maanalaisia järviä, gallerioita, koristeltuja huoneita ja jopa jättimäisen kappelin. Vuodesta 1978 maailmanperintökohteena olleet kaivokset ovat olleet toiminnassa keskiajalta lähtien, ja ne ovat säilyneet täydellisesti. Joten jos sinulla on mahdollisuus, vierailu Wieliczkan suolakaivoksiin voi muuttaa kokemuksesi Puolan nähtävyyksistä.

Suositellaan, jos... haluat välttää pitkät jonot lipputiskillä ja päästä suolakaivoksille mahdollisimman mukavasti ja edullisesti.Täydellisin vaihtoehto

Auschwitzin ja Wieliczkan suolakaivokseen päiväretki Krakovasta

Kierrä Wieliczkan suolakaivokset ja Auschwitz yhdessä päivässä.

Vieraile molemmissa Puolan historian maamerkeissä samalla retkellä Krakovasta. Tutustu perusteellisesti kummankin paikan ominaispiirteisiin ammattitaitoisen oppaan johdolla, joka seuraa sinua koko retken ajan.

Tämä kierros vie lähes koko päivän, mutta se on sen arvoinen, jos haluat hyödyntää Krakovassa oleskeluasi käymällä kahdessa tärkeimmässä paikassa, joita Puola tarjoaa kävijöilleen.

Ensimmäinen pysähdyspaikkasi on Auschwitz-Birkenaun valtionmuseo, jossa sijaitsee historian kuuluisin keskitysleiri. Siellä voit vierailla kaikissa paikoissa, jotka leimasivat juutalaisten historiaa natsien aikana, sekä kunnioittaa siellä henkensä menettäneitä. Huomaa, että sinun on otettava mukaan henkilöllisyystodistus, ja valokuvaaminen on yleensä sallittua, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Sen jälkeen kierros vie sinut Wieliczkan suolakaivoksille, jossa voit nähdä patsaita, kappeleita ja veistettyjä teoksia, jotka tekevät tästä maanalaisesta kompleksista todellisen ihmeen.

Hienoa tässä yhdistelmäkierroksessa on se, että se sisältää myös kuljetukset nähtävyyksien välillä sekä Krakovaan ja takaisin. Sinulla on aina mukana asiantunteva opas, ja molempien kohteiden sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan.

Suositellaan, jos... sinulla on vapaa päivä, jolloin voit lähteä kaupungista ja vierailla näissä vaikuttavissa, jännittävissä ja historiallisissa kohteissa. Sinun ei tarvitse huolehtia mistään logistiikasta ja voit elää kokemuksen syvemmin.

Miten ostaa liput Wieliczkan suolakaivoksiin?

Yksityiskohta Pyhän Kingan kappelista| ©puffin11k
Yksityiskohta Pyhän Kingan kappelista| ©puffin11k

Wieliczkan suolakaivos on yksi Krakovan suosituimmista nähtävyyksistä, itse asiassa se on Puolan toiseksi suosituin.

Liput Wieliczkan suolakaivoksille voi hankkia usealla eri tavalla. Jos haluat vierailla omin päin, voit ostaa liput muistomerkin lipputoimistosta puolan- ja englanninkielisille kierroksille, mutta jos haluat välttää valtavat jonot ja osallistua opastetulle kierrokselle omalla kielelläsi, voit varata tämän Wieliczkan suolakaivosten kierroksen Krakovasta verkossa.

Valitsitpa minkä tahansa paikan ostaa liput Wieliczkan suolakaivoksiin, tarkista aukioloajat ja varaa liput hyvissä ajoin ennen matkapäivääsi, sillä kyseessä on erittäin suosittu nähtävyys, ja muilla kielillä järjestettävät kierrokset ovat pieniä, mutta niillä on suuri kysyntä - liput myydään loppuun!

Varaa vierailu suolakaivoksiin

Wieliczkan suolakaivoksen lippujen hinnat

Kaivokseen johtavat portaat| ©Aleksandr Zykov
Kaivokseen johtavat portaat| ©Aleksandr Zykov

Voit varata liput Wieliczkan suolakaivokseen omatoimisesti, jos haluat säästää vierailustasi mahdollisimman paljon. Muilla kielillä kuin puolaksi järjestettävien kierrosten lippujen hinnat muistomerkille lipunmyynnissä ovat seuraavat:

 • Tavallinen yksittäinen lippu: 100 PLN (21,59 euroa).
 • Alennettu kertalippu lapsille ja nuorille: 80 PLN ('17,27 euroa).
 • Alennettu yksittäinen lippu opiskelijoille ja eläkeläisille: 90 PLN (19,43 euroa).
 • Perhelippu (2 aikuista + 2 4-16-vuotiasta lasta): 280 PLN (60,45 euroa).
 • Alle 4-vuotiaat lapset: ilmaiseksi

Jos ostat lippusi lipunmyyntipisteestä, joudut kuitenkin odottamaan pitkissä jonoissa sisäänkäynnillä. Aina ei siis kannata säästää rahaa, jos haluat ottaa kaiken irti ajasta Krakovassa.

Aktiviteetin hinta on keskeinen tekijä, kun suunnittelet budjettiasi aktiviteettia varten matkasi aikana. Jos haluat tietää siitä lisää, suosittelen lukemaan postauksen Kuinka paljon maksaa vierailu suolakaivoksissa.

Varaa retki Suolakaivoksiin

Onko Wieliczkan suolakaivoksiin ilmainen tai alennettu sisäänpääsy?

Suolakaivoksen tunneli| ©James Antrobus
Suolakaivoksen tunneli| ©James Antrobus

Ei, Wieliczkan suolakaivokseen ei yleensä pääse ilmaiseksi, vain alle 4-vuotiaat lapset pääsevät sisään. Kaikkien muiden kävijöiden on ostettava lippu nähdäksesi koko muistomerkin.

Voit kuitenkin osallistua messuun, joka pidetään joka sunnuntai klo 7.30 upeassa Pyhän Kingan kappelissa, ilmaiseksi, mutta vain tässä yhteydessä ja vain eukaristiaan osallistumisen yhteydessä.

Alennuksia tai tarjouksia ei sinänsä ole, mutta lipunmyyntipisteessä on alennettuja hintoja tietyille ryhmille, kuten lapsille, opiskelijoille, nuorille ja eläkeläisille.

Varaa retki suolakaivoksille

Kuinka paljon Wieliczkan suolakaivoksen retki maksaa?

Kaivostyöläisten suolapatsaat| ©Davis Staedtler
Kaivostyöläisten suolapatsaat| ©Davis Staedtler

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka matkalle lähtiessään eivät mieluummin halua mutkistaa asioita käsittelemällä vierasta kieltä, etsimällä kuljetusta, lippuja tai oppaan palveluja, neuvon sinua valitsemaan järjestetyn retken Wieliczkan suolakaivoksiin Krakovasta ja tutustumaan tähän kauniiseen maailmanperintökohteeksi julistettuun monumenttiin.

Jos varaat matkan Helloticketsistä, tarjolla on useita vaihtoehtoja järjestetylle retkelle Wieliczkan suolakaivoksiin riippuen siitä, haluatko yksityisen retken (126 €), all inclusive -kierroksen (44 €) vai vain kuljetuksen ja opastetun kierroksen (43 €), vaikka tässä viimeisessä vaihtoehdossa sisäänpääsymaksut ovat omalla kustannuksellasi eivätkä sisälly retken hintaan.

Siksi suosittelen sinua lukemaan tarkkaan lippuja varatessasi, mitä retki sisältää ja mitä se ei sisällä, jotta voit valita tarpeisiisi ja makuusi parhaiten sopivan retken.

Mitä järjestettyihin retkiin yleensä sisältyy

 • Edestakainen kuljetus ilmastoidulla bussilla
 • ammattitaitoinen opas
 • Sisäänpääsymaksut Wieliczkan suolakaivoksiin.

Mitä retket eivät yleensä sisällä

 • Juomarahat
 • Ruoka ja juomat
 • Retki ei sisällä hissiä kaivoksen pohjalle.

Varaa retki suolakaivoksiin

Maksavatko lapset pääsymaksun Wieliczkan suolakaivokseen?

Lapset vierailevat kaivoksissa| ©Lars Plougmann
Lapset vierailevat kaivoksissa| ©Lars Plougmann

Ensi silmäyksellä suolakaivos ei ehkä vaikuta ihanteelliselta paikalta lasten kanssa tehtävälle retkelle. Mutta koska se on niin epätavallinen ja erilainen, vierailu Wieliczkan suolakaivoksessa on jotain, jonka lapset muistavat ikuisesti. Ei joka päivä pääse syvälle maan alle!

Lisäksi Wieliczkan suolakaivoskierros on avoinna kaikenikäisille lapsille, ja sisäänpääsy on ilmainen alle 4-vuotiaille lapsille. Kaikilla muilla lapsilla on oltava oma lippu.

Heillä on varmasti hauskaa tutustua muinaisen keskiaikaisen kaivoksen sisätiloihin ja kuunnella kaikkia sen ympärillä kiertäviä legendoja. He näkevät paljon maanalaisia kammioita ja gallerioita, erikoisia kalliomuodostelmia, kauniita suolajärviä, hämmästyttäviä veistoksia ja oppivat kaivostyöläisten kovasta työstä.

Jos haluat tietää lisää vierailusta tähän erityiseen muistomerkkiin perheesi kanssa, suosittelen lukemaan postauksen Vierailu suolakaivoksilla lasten kanssa.

Varaa retki suolakaivoksiin

Mikä on kuljetuksen hinta Wieliczkan suolakaivoksille Krakovasta?

Sukiennice, Krakova| ©Jorge Láscar
Sukiennice, Krakova| ©Jorge Láscar

Koska Wieliczkan suolakaivokset ovat niin lähellä Krakovaa sijaitseva turistikohde, niillä on erittäin hyvät yhteydet kaupunkiin, ja sinne pääsee useilla eri kulkuvälineillä omin avuin, jos sulkee pois vaihtoehdon, joka koskee järjestettyä retkeä Wieliczkan suolakaivoksiin, johon sisältyy kuljetus.

Kun suunnittelet budjettiasi vierailua varten Wieliczkan suolakaivoksille, myös kuljetukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Onneksi Krakovan liikenne ei ole kovin kallista, ja voit löytää edullisia tapoja päästä muistomerkille kuluttamatta omaisuuksia. Tässä mielessä parhaat vaihtoehdot ovat juna ja bussi, kaksi nopeaa ja halpaa liikennevälinettä, joilla pääset muistomerkille noin 30 minuutissa.

Bussilippu Wieliczkan suolakaivoksille Krakovasta maksaa noin 4 zlotya kumpaankin suuntaan (noin 1 €), kun taas junalipun hinta on noin 4 zlotya kumpaankin suuntaan (noin 1 €). Voit tarkistaa sen netistä tai juna-aseman lippuluukulta.

Postauksessa Miten Wieliczkan suolakaivoksille pääsee Krakovasta kerron kuitenkin lisää tästä aiheesta.

Varaa retki suolakaivoksiin