Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Eiffel-tornin lippujen hinnat

Haluatko käydä Eiffel-tornissa Pariisin matkallasi, mutta et tiedä, kuinka paljon rahaa tarvitset lippujen ostamiseen? Selvitämme epäilyksesi tässä postauksessa!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Eiffel-tornin lippujen hinnat

Eiffel-tornin siluetti | Pixabay

Eiffel-torniin kiipeäminen on yksi tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa tehdä Pariisissa lomalla. Se sijaitsee Champ de Marsilla, ja se pystytettiin vuoden 1889 maailmannäyttelyä varten. Kuka olisi tuolloin voinut kuvitella, että siitä tulisi Ranskan tunnus?

Eiffel-tornin näköalatasanteilta on upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Nauttiaksesi tästä kokemuksesta tarvitset liput Eiffel-torniin, ja vierailun järjestämiseksi sinun on tiedettävä, kuinka paljon ne voivat maksaa. Katso alla.

Halvin vaihtoehto

Pariisin Eiffel Tornin Liput

Kävele Eiffel-torniin ja nauti matkan varrella avautuvista näkymistä.

Näillä parhaaseen hintaan myytävillä lipuilla pääset Eiffel-tornin 2. kerrokseen portaita kiipeämällä, ja voit lisätä kokemukseen oppaan.

Jos haluat säästää mahdollisimman paljon ja varmistaa, että saat kokemuksen, varaa Eiffel-tornin kävelyliput etukäteen. Pääset ikonisen muistomerkin ensimmäiseen kerrokseen, josta avautuvat upeat näkymät Pariisin kaupunkiin.

Suositellaan, jos... haluat mahdollisimman edullisen kokemuksen Pariisin Eiffel-tornista etkä ole huolissasi yli 600 askeleen kiipeämisestä.


Kuinka paljon liput Eiffel-torniin maksavat?

Lippujen jonottaminen Eiffel-tornissa| ©Hello Paris
Lippujen jonottaminen Eiffel-tornissa| ©Hello Paris

Kun haluat järjestää budjettiasi Eiffel-torniin kiipeämistä varten, sinun on hyvä muistaa, että lippujen hinta riippuu kolmesta päätekijästä: ensinnäkin siitä, haluatko osallistua opastetulle kierrokselle, toiseksi siitä, mitä tasoja haluat nähdä ja kolmanneksi siitä, haluatko kulkea hissillä vai kävellä portaat ylös.

Jos haluat nähdä monumentin omin päin, voit hankkia aikuisen lipun lipunmyyntipisteestä alkaen 10 eurolla, jos haluat kulkea portaat ylöspäin (halvin vaihtoehto), ja alkaen 17 eurolla, jos haluat kulkea hissillä. Lippu, joka kattaa osuuden hissillä Eiffel-tornin huipulle, on kallein, ja sen voi ostaa 26 eurosta alkaen.

Jos haluat säästää hieman rahaa tutustumalla tähän nähtävyyteen omin päin, suosittelen valitsemaan välivaihtoehdon, joka on lippu, jolla pääset portaita pitkin ensimmäisen kerroksen näköalatasanteelle ja sieltä hissillä huipulle. Aikuisen lipun saa 20 eurosta alkaen. Tämä on paras vaihtoehto, jos haluat nähdä monumentin sisältä ylhäältä alas.

Miksi tehdä Eiffel-tornikierros omin päin?

 • Jos olet käynyt Pariisissa jo aiemmin ja haluat vain nauttia kaupungin näkymistä muutaman valokuvan verran.
 • Jos tiedät kaiken Eiffel-tornin historiasta, koska olet imeytynyt aiheeseen katsomalla dokumentteja tai lukemalla kirjoja ennen matkaa, etkä tarvitse opasta kertomaan kaikkea alusta alkaen.
 • Josmatkustat Pariisiin tiukalla budjetilla, mutta et halua jättää käyttämättä tilaisuutta nähdä kaupunkia jalkojesi juuressa.
 • Jos pidät nähtävyyksiä kiertäessäsi vapaudesta, kun voit määrätä oman tahdin ilman, että ryhmän muut kävijät ehdollistavat sinua.

Kannattaako liput ostaa Eiffel-tornin lipputoimistosta?

Mielestäni ei ole paras vaihtoehto odottaa Pariisiin laskeutumista lippujen ostamiseksi lipputoimistosta. Eiffel-torni on maan suosituin matkailunähtävyys, joten on hyvin tavallista nähdä pitkiä jonoja, jotka voivat kestää yli tunnin.

Vaikka viettäisit Pariisissa pidemmän oleskelun, 7 päivää tai 15 päivää, ja sinulla olisi muitakin vaihtoehtoja, on sääli tuhlata arvokasta aikaasi kaupungissa jonottamiseen, kun voisit nauttia muista aktiviteeteista, kuten risteilystä Seinen risteilyllä, Pariisin parhaisiin museoihin tutustumisesta tai Ranskan pääkaupungin kiertoajelusta. Sitä paitsi ei ole mitään takeita siitä, että kun pääset lipunmyyntipisteelle, ne on myyty loppuun haluamasi päivämäärän ja kellonajan osalta.

Kannattaa myös muistaa, että jos suunnitelmasi Pariisissa muuttuvat viime hetkellä hieman ja vierailu ei enää sovi aikatauluusi, lippuluukulla myytäviä Eiffel-tornin lippuja ei voi palauttaa.

Kaikista näistä syistä neuvon, että jos voit, pidä asiat yksinkertaisina ja vältä pitkiä jonoja lippukassalla saadaksesi skip-the-line -liput Eiffel-tornin huipulle.

Varaa liput Eiffel-torniin

Entä kuinka paljon opastetut kierrokset Eiffel-torniin maksavat?

Eiffel-tornin opas| ©gbfernie5
Eiffel-tornin opas| ©gbfernie5

Eiffel-tornin opastettujen kierrosten hinta vaihtelee sen mukaan, mitä tasoja haluat nähdä monumentin sisältä ja haluatko opastetun kierroksen, jossa on portaat ja mahdollisuus kiivetä huipulle, vai kierroksen toiselle tasolle menemättä huipulle. Katsotaan se taulukosta!

 • Halvin vaihtoehto
 • Opastettu kierros portaita ylöspäin
 • Alkaen 33 €.
 • Kävellen pääsy tornin ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen
 • Keskitason vaihtoehto
 • Opastettu hissikierros
 • Alkaen 43 €
 • Sisäänpääsy Eiffel-torniin ja hissikyyti 2. kerrokseen.
 • Kalliimpi vaihtoehto
 • Opastettu kierros huipulle hissillä
 • Alkaen 50 €
 • Nousu ensimmäiseen kerrokseen (kävellen tai hissillä) ja pääsy huipulle (hissillä).

Miksi ottaa opastettu kierros Eiffel-torniin?

 • Jos olet ensimmäistä kertaa Pariisissa, suosittelen opastettua kierrosta Eiffel-tornissa, sillä se antaa sinulle enemmän tietoa vierailukohteesta, sen historiasta ja sen merkityksestä ranskalaisille. Lyhyesti sanottuna saat enemmän irti kokemuksesta.
 • Sen sijaan, että kiipeät vain muutaman portaikon ja nautit kauniista näkymistä, opastuksestasi saat tietää paljon mielenkiintoisia faktoja monumentin historiasta, sen rakentamisesta ja rakenteesta. Yksityiskohtia, jotka saattavat jäädä huomaamatta, jos teet kierroksen omin päin, mutta joilla on loppujen lopuksi suuri merkitys.
 • Muistomerkin sisällä olevat jonot, joilla valvotaan kävijöiden virtausta sisälle, voivat joskus käydä hieman rasittaviksi ja tylsiksi. Olet varmasti iloinen, että opas on näinä aikoina kanssasi ja piristää odotusta kertomalla hienoja asioita Eiffel-tornista.
 • Oppaat tuntevat Eiffel-tornin rakenteen lä pikotaisin, joten he eivät epäröi kertoa sinulle parhaita paikkoja näköalatasanteilla, jotta voit ottaa parhaat valokuvat maisemista. He auttavat sinua myös tunnistamaan paremmin täältä näkyvät Pariisin horisontin monumentit, kuten Notre Damen katedraalin, Louvren museon, Riemukaaren ja monet muut.
 • Opastetun kierroksen aikana voit kysyä oppaaltasi mitä tahansa muistomerkkiä koskevia kysymyksiä ja jopa kysyä suosituksia, joiden avulla voit hyödyntää Pariisin-lomasi parhaalla mahdollisella tavalla - he ovat erittäin ystävällisiä ja auttavat aina mielellään!

Miten ostaa liput Eiffel-tornin opastetulle kierrokselle?

Jos olet päättänyt, että opastettu kierros Eiffel-tornissa on sinulle paras vaihtoehto, nopein ja kätevin tapa varata liput on ostaa ne verkossa Helloticketsin kaltaisilta verkkosivustoilta. Vain muutamassa vaiheessa voit valita mieleisesi ja saat kupongin sähköpostiisi. Ei odottelua eikä loputtomia jonoja, niin yksinkertaista se on!

Toinen etu, joka on verkossa ostamisessa, on se, että voit tehdä sen hyvissä ajoin ennen matkapäivääsi, jolloin voit valita sinulle parhaiten sopivan päivämäärän ja kellonajan ja sovittaa kokemuksen paremmin yhteen muiden kyseiselle päivälle suunniteltujen aktiviteettien kanssa. Lisäksi vältät pisimmät jonot lipunmyyntipisteessä.

Toisin kuin lipunmyyntipisteestä ostetuissa lipuissa, Eiffel-tornin opastetun kierroksen lipuissa on yleensä peruutusmahdollisuus (ks. kunkin aktiviteetin yksityiskohdat), mitä matkailijana on erittäin hyvä arvostaa, sillä se mahdollistaa suuremman joustavuuden Pariisin suunnitelmien järjestämisessä.

Voiko Eiffel-tornin nähdä yöllä ja kuinka paljon liput yökierrokselle maksavat?

Näkymä sisäänkäynniltä| ©Philip Daly
Näkymä sisäänkäynniltä| ©Philip Daly

Eiffel-torni on parhaimmillaan yöllä, ja jos sinulla on mahdollisuus osallistua yökierrokselle, sitä ei kannata jättää Pariisissa väliin. Alkaen 76 € saat lipun Helloticketsistä, johon sisältyy ääniopas, jonka avulla voit tutustua monumenttiin yksityiskohtaisesti.

Kaupungin horisontin näkeminen tuhansien värivalojen valaisemana 276 metriä korkean Eiffel-tornin huipulta on maaginen tunne. Muisto vierailustasi, jota et unohda koskaan.

Lisäksi yön laskeutuessa alkaa monumentin valaistusaikataulu, ja joka tunti tasatunnein se loistaa useiden minuuttien ajan aamun varhaisiin tunteihin asti. Et ehkä pysty näkemään sitä nähtävyyden sisältä, mutta tornin juurelta se on upea spektaakkeli, etkä lakkaa ottamasta videoita sosiaaliseen mediaan!

Varaa yöliput Eiffel-torniin

Voinko nähdä Eiffel-tornin turistikortilla ja kuinka paljon se maksaa?

Pariisi Eiffel-tornista| ©JD
Pariisi Eiffel-tornista| ©JD

Pariisin passilla pääsee yli 60 kaupungin nähtävyyteen, mutta valitettavasti Eiffel-torni ei kuulu niihin. Se on yksi niistä harvoista monumenteista, joihin ei pääse tällä turistikortilla, joten sinun on ostettava erilliset liput lipputoimistosta tai netistä, jos haluat käydä siellä.

Suosittelen kuitenkin ostamaan Paris Passin, jotta voit tutustua moniin Ranskan pääkaupungin tärkeimpiin monumentteihin, kuten Versaillesin palatsiin, Louvren museoon, Pariisin oopperaan, Pantheoniin tai Riemukaarelle, monien muiden muassa.

Jos haluat lisätietoja kaikista eduista, joita voit hyödyntää Pariisin-matkallasi, älä jätä väliin postausta Paris Pass: miten se toimii ja mitä se sisältää, jossa tätä turistikorttia analysoidaan perusteellisesti.

Onko Eiffel-torniin tarjolla alennettuja lippuja?

Näkymä tornin pilariin| ©Ivo Jansch
Näkymä tornin pilariin| ©Ivo Jansch

Lipunmyyntipisteessä

Kyllä, lipunmyynnissä on kolmenlaisia alennettuja lippuja, joita Eiffel-tornin kävijät voivat hyödyntää. Ne koskevat tiettyjä ikäryhmiä, kuten lapsia (4-11-vuotiaita), nuoria (12-24-vuotiaita) tai tiettyjä ryhmiä, kuten vammaisia.

 • Lasten alennettu hinta (4-11-vuotiaat): alkaen 2,70 €.
 • Nuorten (12-24-vuotiaat)alennettu hinta: 5,40 € alkaen.
 • Alennettu hinta vammaisille: alkaen 2,70 €.

Näiden alennettujen lippujen hinnat ovat voimassa vain, jos Eiffel-tornin sisäänkäynnin yhteydessä esitetään lippujen lisäksi todistus lippujen kelpoisuudesta. Lasten ja nuorten alennettujen hintojen osalta on esitettävä todiste iästä (esimerkiksi passi tai henkilökortti), kun taas vammaisten on esitettävä todiste vammaisuudesta (nimikortti).

Helloticketsin opastetut kierrokset

 • Lasten alennettu hinta: alkaen 29 € iästä ja vierailun tyypistä riippuen.

Varaa liput Eiffel-torniin ja risteilylle

Voinko mennä Eiffel-torniin ilmaiseksi, ja maksavatko lapset pääsymaksun?

Lapset kiipeilevät Eiffel-tornin portaita pitkin| ©Poom!
Lapset kiipeilevät Eiffel-tornin portaita pitkin| ©Poom!

Ei, se ei ole mahdollista. Ainoastaan alle 4-vuotiaat lapset voivat vierailla Eiffel-tornissa maksutta (tätä varten voidaan pyytää asiakirjaa, kuten henkilökorttia). Kaikkien muiden vierailijoiden on ostettava oma lippunsa.

Koska Pariisi on kuitenkin yksi Euroopan kalleimmista kaupungeista, on mahdollista osallistua ilmaiselle kierrokselle Eiffel-tornin ympärillä, jolloin voit tutustua kaikkeen tähän monumenttiin kuluttamatta euroakaan päästäksesi sisään.

Se on loistava vaihtoehto, jos matkustat kaupunkiin tiukalla budjetilla, mutta haluat nauttia myös Eiffel-tornin näkymistä (vaikka alhaalta ylöspäin!).

Kuinka paljon maksaa päästä Eiffel-torniin?

Pariisin metro| ©FranceHouse
Pariisin metro| ©FranceHouse

Jos ostat Paris Passin, voit käyttää julkista liikenneverkkoa (metro, bussi, Montmartren raitiovaunu ja RER) ilmaiseksi vyöhykkeillä 1-3. Eiffel-torni sijaitsee vyöhykkeellä 1.

Muussa tapauksessa voit ostaa metrolla tai bussilla Eiffel-tornille menevän kertalipun alkaen 1,90 €.

Miten Eiffel-tornille pääsee julkisilla liikennevälineillä?

 • Metrolla: Linja 6 (Bir-Hakeimin asema), linja 8 (Ecoile Militairen asema) ja linja 9 (Trocadéron asema).
 • Bussilla: linjat 82 ja 42, Eiffel-tornin pysäkki.

Varaa liput Eiffel-torniin