Näkymät Eiffel-tornista

Sen lisäksi, että näet Eiffel-tornin eri puolilta kaupunkia, suosittelen sinua myös näkemään kaupungin sen tunnusomaisimmalta monumentilta.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Näkymät Eiffel-tornista

Postikortti Eiffel-tornista | ©Yovan Verma

Yksi ensimmäisen Pariisin-vierailun kohokohdista on kiipeäminen Eiffel-torniin. Maailmankuulu Rautarouva on yksi Pariisin parhaista näköalapaikoista. Tornista voi nähdä Riemukaaren, Grand Palais'n, Louvren, Notre Dame de Paris'n ja jopa Sacre Coeurin basilikan, jos sää on hyvä.

Tornin huipulla on kylttejä, joissa kerrotaan kuuluisista nähtävyyksistä, jotka näkyvät huipulta. Mutta rehellisesti sanottuna pitäisi kysyä itseltään, mitä paikkoja ei voi nähdä tornin huipulta, sillä itse asiassa sieltä näkee enemmän tai vähemmän selvästi lähes joka puolelle Pariisia. Mutta no, katsotaanpa, mitkä ovat ne merkittävimmät paikat, jotka voi nähdä Rautarouvalta.

1. Riemukaari

Näkymä Eiffel-tornista Riemukaarelle.| ©Dennis Jarvis
Näkymä Eiffel-tornista Riemukaarelle.| ©Dennis Jarvis

Ensimmäinen monumentti, jonka näet aivan tornin edessä ja pohjoispuolella, on Riemukaari, joka on paitsi yksi kaupungin tärkeimmistä monumenteista, myös sen strateginen sijainti ja 50 metrin korkeus mahdollistavat sen näkymisen ongelmitta myös huonolla säällä. Suosittelen kuitenkin katsomaan monumenttia ensimmäisestä kerroksesta (115 metrin korkeudesta), koska sieltä on suorempi näkymä.

Jos nouset torniin päivällä, voit nähdä Riemukaaren puiden ympäröimänä ja osittain Seine-joen reunustamana. Ja jos olet Eiffel-tornissa yöllä, voit nähdä kaaren ja ympäröivien puistojen valot. Kaukaisuutensa vuoksi sen muotoja on vaikea nähdä kovin hyvin, vaikka se on helppo tunnistaa sen korkeuden vuoksi.

Osta lippuja Eiffel-torniin

2. Grand Palais

Näkymä Eiffel-tornista Grand Palais'lle| ©Roger W
Näkymä Eiffel-tornista Grand Palais'lle| ©Roger W

Tornin koillispuolella näet Grand Palais' n (Suuri palatsi), 45 metriä korkean ja 200 metriä pitkän rakennuksen, jonka lasikatto on suurin laatuaan Euroopassa.

Grand Palais'n kivijulkisivuissa, pylväissä ja friiseissä on klassisia muotoilun piirteitä, kun taas sisätilojen monimutkaiset metallityöt ovat klassista jugendtyyliä. Rakennus koostuu kolmesta pääalueesta: Galeries Nationales, Palais de la Découverte ja Nave.

Kyseessä on näyttelyhalli ja suuri museokompleksi, joka on rakennettu Champs Elysées'n ja Seine-joen väliin Pariisissa. Jos todella arvostat arkkitehtuuria, sinun kannattaa tutustua tähän loisteliaaseen rakennukseen.

Osta liput Eiffel-torniin

3. Louvre-museo

Louvre-museo| ©Dennis Jarvis
Louvre-museo| ©Dennis Jarvis

Louvren museo sijaitsee aivan Rautarouvan itäpuolella noin 3,5 kilometrin päässä suorassa linjassa (5 km) ja se on 21,64 metriä korkea neliönmuotoisella pohjalla 35,42 metriä sivultaan.Museon lasipyramidi, jonka näet oikeastaan tornista, on gallerian pääsisäänkäynti.

Louvren sanotaan olevan maailman suurin museo. Olipa se totta tai ei, se on yksi Pariisin tärkeimmistä museoista Euroopassa ja maailmassa. Alun perin tämä oli Ranskan kuninkaiden entinen asuinpaikka. Nykyään Louvren museossa on esillä yli 38 000 taideteosta, ja jotkut Louvren hienoimmista maalauksista ovat myös maailman hienoimpia.

Varaa liput Louvren museoon

4. Les Invalides

Näkymä Les Invalidesin Eiffel-tornista käsin| ©TracyElaine
Näkymä Les Invalidesin Eiffel-tornista käsin| ©TracyElaine

Hieman tornin kaakkoispuolella voit arvostaa Les Invalidesia, jonka 107 metriä korkea kultainen kupoli on silmiinpistävä eri puolilta kaupunkia (Kuvittele Eiffel-tornista).

Vasemmalla rannalla sijaitseva suuri Les Invalides -kompleksi on helposti tunnistettavissa sen upeasta kupolista. Kunnollisen korkeutensa ja tornin läheisyyden ansiosta voit ihailla tätä uskomatonta palatsia rakennuksen mistä tahansa kerroksesta, joskin parhaiten se näkyy ensimmäisestä kerroksesta (115 metriä). Ehdottomasti yksi Pariisin parhaista rakennuksista.

Hauska fakta: Ludvig XIV rakennutti sen alun perin majoittamaan kuninkaan armeijan kodittomia ja haavoittuneita veteraaneja. Nykyään Hôtel des Invalides on kuuluisa siitä, että siellä sijaitsee Ranskan keisari Napoleon Bonaparten hauta.

.

5. Champs de Mars

Näkymä Champs de Mars -kadulle| ©Dennis Jarvis
Näkymä Champs de Mars -kadulle| ©Dennis Jarvis

Eiffel-tornin eteläpuolella ja vain 482 metrin päässä näet tämän loistavan ja erittäin kuuluisan puiston. Voit nähdä sen lähes mistä tahansa Pariisin rakennuksen kohdasta.

Vaikka se näyttää tornista katsottuna vihreältä alueelta, tämä avoin alue on todistanut tärkeitä tapahtumia, kuten erilaisia vallankumouksellisia tekoja tai vuoden 1791 verilöylyä. Jos vierailet Pariisissa keväällä, puisto on todellinen herkkupala, ja sitä ympäröivät ravintolat lähellä Eiffel-tornia, jos upeista näkymistä tulee vähän nälkä.

6. Notre-Dame

Näkymä Eiffel-tornilta, taustalla Notre-Dame.| ©Yortw
Näkymä Eiffel-tornilta, taustalla Notre-Dame.| ©Yortw

Notre-Dame sijaitsee aivan tornin itäpuolella ja on 69 metriä korkea. Tosin sen mitat ovat 130 metriä pitkä ja 48 metriä leveä. Sen sijainnin vuoksi on suositeltavaa valita hyvä päivä, jotta sitä voi ihailla kunnolla tornista käsin. Suosittelen joka tapauksessa kiipeämistä tornin huipulle (276 metriä), jotta saat hyvän näkymän tähän historialliseen katedraaliin.

Neitsyt Marialle omistettu Notre-Dame de Paris on yksi maailman vanhimmista goottilaisista katedraaleista ja yksi tunnetuimmista.Kahdeksan vuosisadan aikana katedraalirakennusta on kunnostettu ja restauroitu useita kertoja. Merkittävin remontti tehtiin vuonna 1845, ja se kesti kaksikymmentäviisi vuotta. Restauroinnin aikana korvattiin lentävät tukipilarit, kunnostettiin kappeli, lisättiin patsaita ja asennettiin uusi ruusuikkuna.

7. Pont Alexandre III

Näkymä Pont Alexandre III:lle| ©Little Italy
Näkymä Pont Alexandre III:lle| ©Little Italy

Pont Alexandre III, joka sijaitsee koillisessa, ei kaukana Grand Palais'sta (siksi saatat nähdä nämä kaksi samassa tasossa), on toinen tärkeimmistä monumenteista, joka on nähtävissä tornin huipulta.

Silta on tehty yksijännitteisestä teräskaaresta, joka on uskomaton insinöörityön mestariteos tuohon aikaan. Sillan koristelu on yksinkertaisesti upea neljän ** 17 metrin (**55 jalkaa) korkean pylvään ansiosta, joiden päällä on kultaiset siivekkäät hevoset rakenteen vastakkaisissa päissä. Kaunis musta kattokruunu, kerubit ja muut koriste-elementit tekevät sillasta vaikuttavan rakennelman, jonka monet valitsevat hääkuviensa taustaksi. Tosin on sanottava, että tornista käsin arvostat vain osaa näistä yksityiskohdista.

Tiedoksi, että Pont Alexandre III (Alexandre III -silta) on Pariisin kiehtovin silta. Vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyä varten vihitty ylikulkusilta sijaitsee L'Hôtel des Invalidesin sekä Grand ja Petit Palais'n välissä.

8. Sacré Coeur

Sacré Coeur taustalla Eiffel-tornista katsottuna| ©Roger W
Sacré Coeur taustalla Eiffel-tornista katsottuna| ©Roger W

Sacré Coeurin basilika (Sacré Coeur ) sijaitsee kaukana tornin koillispuolella. Sen 130 metrin korkeudesta huolimatta olisi ihanteellista kiivetä huipulle, jotta basilika olisi eristetty muista häiriötekijöistä, jotka saattavat risteillä 6,6 kilometrin pituisen katseenne kanssa.

Jos haluat nähdä basilikan Eiffel-tornista mahdollisimman selvästi, suosittelen kiipeämään torniin vain silloin, kun taivas on täysin kirkas. Kuka tietää, saatat jopa nähdä vilauksen basilikan kellosta, joka on Ranskan suurin ja painaa 18 tonnia.

Sacré-Cœurin basilika näkyy monista Pariisin kaupunginosista ja on Montmartren kukkulan kohokohta. Romaanis-bysanttilaistyylinen kirkko muistuttaa enemmän Intian Taj Mahalia kuin Notre-Damen goottilaista katedraalia.

9. Musée d'Orsay

Musée d'Orsay Eiffel-tornista katsottuna| ©Brule Laker
Musée d'Orsay Eiffel-tornista katsottuna| ©Brule Laker

Toinen nähtävyys Rautarouvan koillispuolella on kuuluisa Musée d'Orsay, 188 metriä pitkä, 75 metriä leveä ja 32 metriä korkea suurirakennus. Sen läheisyys torniin on todellinen plussa, sillä sen mittasuhteita ja arkkitehtonisia yksityiskohtia voi ihailla siristelemättä liikaa. Sen sijainti Seinäjoen rannalla tekee tornista avautuvasta näkymästä entistäkin upeamman.

Museo sijaitsee entisellä rautatieasemalla, joka avattiin Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1900, ja se sijaitsee vain 783 metrin päässä Louvresta, jotka molemmat on luokiteltu kahdeksi maailman parhaaksi Pariisin museoksi.

10. Seine-joki

Seine-joki| ©Joe Shlabotnik
Seine-joki| ©Joe Shlabotnik

Vaikka Seine-joki on pelkkä vesivirta, sitä on järkevää katsella huomattavasta korkeudesta, sillä silloin näet, missä se virtaa ja millaisia mittasuhteita sillä on . Ja mikä olisikaan tähän parempi näköalapaikka kuin itse Eiffel-tornista käsin? Parasta on se, että tornin huipulta ja sen mittasuhteiden ansiosta voit nauttia siitä mihin aikaan päivästä tahansa. Jos olet Eiffel-tornilla yöllä, voit seurataSeine-joen risteilyjen reittiä, ja jos kiipeät torniin päivällä, näet vielä selvemmin, miten uskomattoman pitkä se on ja miten se kiemurtelee Pariisin halki.

Nykyään se on yksi Pariisin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja maamerkeistä sen ylitse kulkevien upeiden siltojen ansiosta ja sen ansiosta, että se ympäröi Pariisin kahta saarta. Seine-joki on merkittävä joki Luoteis-Ranskassa, ja se on itse asiassa Ranskan toiseksi pisin joki Loire-joen jälkeen, sillä sen pituus on 776 kilometriä. Seinen suu sijaitsee Englannin kanaalissa Haute Normandian alueella sijaitsevan Le Havren ja Basse Normandien alueella sijaitsevan Honfeurin välillä.

Osta lippuja Eiffel-torniin

Eiffel-tornin näköalapaikat

Näkymä Eiffel-tornin kerroksesta 01| ©Guilhem Vellut
Näkymä Eiffel-tornin kerroksesta 01| ©Guilhem Vellut
  • Ensimmäinen kerros: Ensimmäisestä kerroksesta näet tarkasti tornia lähinnä olevat alueet, muun muassa Parc du Champ-de-Marsin puiston ja Musée de L'Hommen.
  • Ensimmäinen kerros: Tätä ensimmäistä kerrosta voidaan pitää sellaisenaan näköalapaikkana, Pariisi alkaa avautua ja näet jo joitakin kaupungin tärkeimpiä monumentteja, kuten edellisissä kohdissa mainitut. On syytä huomata, että tämä kerros on suosituin.
  • Yläkerta: Kolmas kerros on yksinkertaisesti upea näköalapaikka, Pariisi tuntuu hiljenevän ja näet Pariisin jalkojesi juuressa. Täällä voit arvioida Pariisin laajuutta ja nähdä joitakin syrjäisiä monumentteja, kuten Sacre Coeurin basilikan ja Montmartren alueen yleensä.

Miten ottaa kuvia Eiffel-tornista?

Näkymä Eiffel-tornin kerroksesta 02| ©Guilhem Vellut
Näkymä Eiffel-tornin kerroksesta 02| ©Guilhem Vellut

Korkeudella on suuri vaikutus valokuvaukseen, sillä sekä valo että tarkennusaste ovat hyvin erilaisia kuin mihin olet tottunut. Toisaalta valo on etu, sillä mikään este ei estä kameraa vangitsemasta riittävästi valoa, ellet ota kuvia yöllä. Toisaalta tarkennus on heikoin kohta, koska ei ole mitään läheistä kohdetta, johon tarkentaa, jos haluat tarkentaa tiettyyn alueeseen, ota mukaan hyvä objektiivi.

Jos ajatuksesi on kuitenkin ottaa panoraamakuvia, sinun ei tarvitse olla huolissasi, mikä tahansa kameran asento kelpaa, riippuen etsimästäsi kuvasta. En kuitenkaan suosittele ottamaan kuvia yöllä Eiffel-tornista, sillä tornin itsensä aiheuttama valo "häikäisee kamerasi" ja vaikeuttaa kuvien ottamista kaupungista selkeällä tavalla.

Osta liput Eiffel-torniin