Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Näkymät Eiffel-tornista

Sen lisäksi, että näet Eiffel-tornin eri puolilta kaupunkia, suosittelen sinua myös näkemään kaupungin sen tunnusomaisimmalta monumentilta.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Näkymät Eiffel-tornista

Postikortti Eiffel-tornista | ©Yovan Verma

Yksi ensimmäisen Pariisin-vierailun kohokohdista on kiipeäminen Eiffel-torniin. Maailmankuulu Iron Lady on yksi Pariisin parhaista näköalapaikoista. Tornista näet Riemukaaren, Grand Palais'n, Louvren, Notre Dame de Paris'n ja jopa Sacre Coeurin basilikan, jos sää on hyvä.

Huipulla on kylttejä, joissa kerrotaan kuuluisista nähtävyyksistä, jotka voi nähdä huipulta. Rehellisesti sanottuna on kuitenkin syytä kysyä itseltään, mitä paikkoja ei voi nähdä tornin huipulta, sillä todellisuudessa voit nähdä enemmän tai vähemmän selvästi lähes kaikki Pariisin kolkat. Mutta katsotaanpa, mitkä ovat ne merkittävimmät paikat, jotka voit nähdä Rautarouvalta.

1. Riemukaari

Näkymä Eiffel-tornilta Riemukaarelle| ©Dennis Jarvis
Näkymä Eiffel-tornilta Riemukaarelle| ©Dennis Jarvis

Ensimmäinen monumentti, joka näkyy aivan tornin edessä ja pohjoispuolella, on Riemukaari. Sen lisäksi, että se on yksi kaupungin tärkeimmistä monumenteista, sen strateginen sijainti ja 50 metrin korkeus tekevät siitä helposti nähtävän myös huonolla säällä. Suosittelen kuitenkin katsomaan muistomerkkiä ensimmäisestä kerroksesta (115 metrin korkeudesta), koska sieltä on suorempi näkymä.

Jos nouset torniin päivällä, näet Riemukaaren puiden ympäröimänä ja osittain Seine-joen reunustamana. Ja jos olet Eiffel-tornilla yöllä, voit nähdä Kaaren ja ympäröivien puistojen valot. Koska se on syrjässä, sen muotoja on vaikea nähdä kovin hyvin, vaikka se on helppo tunnistaa sen korkeuden perusteella.

Osta liput Eiffel-torniin

2. Grand Palais

Näkymä Eiffel-tornista Grand Palais'lle| ©Roger W
Näkymä Eiffel-tornista Grand Palais'lle| ©Roger W

Tornin koillispuolella on Grand Palais (Suuri palatsi), 45 metriä korkea ja 200 metriä pitkä rakennus, jonka lasikatto on suurin laatuaan Euroopassa.

Grand Palais'n kivijulkisivut, pylväät ja friisit ovat klassisen muotoilun piirteitä, kun taas sisätilojen monimutkaiset metallityöt ovat klassista jugendtyyliä. Rakennus koostuu kolmesta pääalueesta: Galeries Nationales, Palais de la Découverte ja Nave.

Se on näyttelyhalli ja suuri museokompleksi, joka on rakennettu Champs Elysées'n ja Seine-joen väliin Pariisissa. Jos todella arvostat arkkitehtuuria, sinun kannattaa tutustua tähän loistokkaaseen rakennukseen.

Osta liput Eiffel-torniin

3. Louvre-museo

Louvre-museo| ©Dennis Jarvis
Louvre-museo| ©Dennis Jarvis

Louvre-museo sijaitsee lähes suoraan itään Rautarinnasta noin 3,5 km:n päässä suorassa suunnassa (5 km pitkä), ja se on 21,64 metriä korkea 35,42 metrin neliönmuotoisella pohjalla.Museon lasipyramidi, jonka näet oikeastaan tornista, on gallerian pääsisäänkäynti.

Louvren sanotaan olevan maailman suurin museo. Olipa se totta tai ei, se on yksi Pariisin tärkeimmistä museoista Euroopassa ja maailmassa. Alun perin tämä oli Ranskan kuninkaiden entinen asuinpaikka. Nykyään Louvren museossa on esillä yli 38 000 taideteosta, ja jotkut Louvren hienoimmista maalauksista ovat myös maailman hienoimpia.

Varaa liput Louvren museoon

4. Les Invalides

Näkymä Les Invalidesin Eiffel-tornista Les Invalidesiin| ©TracyElaine
Näkymä Les Invalidesin Eiffel-tornista Les Invalidesiin| ©TracyElaine

Hieman tornin kaakkoispuolella näet Les Invalidesin, jonka 107 metriä korkea kultainen kupoli on silmiinpistävä eri puolilta kaupunkia (kuvittele Eiffel-tornista).

Vasemmalla rannalla sijaitsevan Les Invalidesin suurenmoisen rakennuskompleksin tunnistaa helposti sen upeasta kupolista, ja sen kohtuullisen korkeuden ja tornin läheisyyden ansiosta tätä uskomatonta palatsia voi ihailla mistä tahansa rakennuksen kerroksesta, joskin ensimmäinen kerros (115 metriä) on siihen paras paikka. Se on epäilemättä yksi Pariisin parhaista rakennuksista.

Ludvig XIV rakennutti sen alun perin majoittamaan kuninkaan armeijan kodittomia ja haavoittuneita veteraaneja. Nykyään Hôtel des Invalides on kuuluisa siitä, että siellä sijaitsee Ranskan keisari Napoleon Bonaparten hauta.

5. Champs de Mars

Näkymä Champs de Marsilta| ©Dennis Jarvis
Näkymä Champs de Marsilta| ©Dennis Jarvis

Eiffel-tornin eteläpuolella ja vain 482 metrin päässä on tämä loistava ja hyvin kuuluisa puisto. Itse asiassa voit nähdä sen lähes mistä tahansa Pariisin rakennuksen kohdasta.

Vaikka torni näyttääkin vain viheralueelta, tällä avoimella alueella on nähty tärkeitä tapahtumia, kuten erilaisia vallankumouksellisia tekoja ja vuoden 1791 verilöyly. Jos vierailet Pariisissa keväällä, puisto on todellinen herkkupala, ja sitä ympäröivät ravintolat lähellä Eiffel-tornia siltä varalta, että upeista näkymistä tulee nälkä.

6. Notre-Dame

Näkymä Eiffel-tornista, taustalla Notre-Dame kirkko| ©Yortw
Näkymä Eiffel-tornista, taustalla Notre-Dame kirkko| ©Yortw

Notre-Dame sijaitsee tornin itäpuolella ja on 69 metriä korkea. Se on kuitenkin 130 metriä pitkä ja 48 metriä leveä. Sijaintinsa vuoksi on suositeltavaa valita hyvä päivä, jotta tornista voi ihailla sitä kunnolla. Suosittelen joka tapauksessa kiipeämistä tornin huipulle (276 metriä), jotta saat hyvän näköalan tähän historialliseen katedraaliin.

Neitsyt Marialle omistettu Notre-Dame de Paris on yksi maailman vanhimmista ja tunnetuimmista goottilaisista katedraaleista.Kahdeksan vuosisadan aikana katedraalirakennusta on kunnostettu ja restauroitu useita kertoja. Merkittävin peruskorjaus tehtiin vuonna 1845, ja sen valmistuminen kesti kaksikymmentäviisi vuotta. Kunnostuksen aikana korvattiin kantavat tukipilarit, kunnostettiin kappeli, lisättiin patsaita ja asennettiin uusi ruusuikkuna.

7. Pont Alexandre III

Näkymä Pont Alexandre III:lle| ©Little Italy
Näkymä Pont Alexandre III:lle| ©Little Italy

Pont Alexandre III, joka sijaitsee koillisessa, ei kaukana Grand Palais'sta (siksi voit nähdä molemmat samassa tasossa), on toinen tärkeimmistä muistomerkeistä, joka on nähtävissä tornin huipulta.

Silta on tehty yksijännitteisestä teräskaaresta, joka on aikansa uskomaton insinööritaidon mestariteos. Sillan koristelu on yksinkertaisesti upea, sillä sen neljässä ** 17-metrisessä** pylväässä on kultaiset siivekkäät hevoset, jotka ovat rakenteen vastakkaisissa päissä. Kaunis musta kattokruunu, kerubit ja muut koriste-elementit tekevät tästä sillasta vaikuttavan rakennelman, jonka monet ovat valinneet hääkuviensa taustaksi. On tosin sanottava, että tornista käsin voit arvostaa vain joitakin näistä yksityiskohdista.

Pont Alexandre III (Aleksanteri III -silta) on Pariisin kiehtovin silta. Vuonna 1900 Pariisin maailmannäyttelyä varten käyttöön otettu ylikulkusilta sijaitsee L'Hôtel des Invalidesin sekä Grand ja Petit Palais'n välissä.

8. Sacré Coeur

Sacré Coeur taustalla Eiffel-tornista katsottuna| ©Roger W
Sacré Coeur taustalla Eiffel-tornista katsottuna| ©Roger W

Sacré Coeurin (Pyhän sydämen) basilika sijaitsee kaukana tornin koillispuolella. Vaikka basilika on 130 metriä korkea, kannattaa kiivetä sen huipulle, jotta voit eristää sen muista häiriötekijöistä, jotka saattavat häiritä 6,6 kilometrin pituista matkaasi.

Jos haluat nähdä basilikan Eiffel-tornista mahdollisimman kirkkaana, suosittelen, että kiipeät torniin vain silloin, kun taivas on täysin kirkas. Kuka tietää, saatat jopa nähdä basilikan kellon, joka on Ranskan suurin ja painaa 18 tonnia.

Sacré-Cœurin basilika näkyy monista Pariisin osista, ja se on Montmartren kukkulan kohokohta. Romaanis-bysanttilaisen tyylinsä ansiosta kirkko muistuttaa enemmän Intian Taj Mahalia kuin Notre-Damen goottilaista katedraalia.

9. Musée d'Orsay

Musée d'Orsay Eiffel-tornista käsin| ©Brule Laker
Musée d'Orsay Eiffel-tornista käsin| ©Brule Laker

Toinen nähtävyys Rautarouvan koillispuolella on kuuluisa Musée d'Orsay, joka on 188 metriä pitkä, 75 metriä leveä ja 32 metriä korkea rakennus. Sen läheisyys torniin on todellinen etu, sillä sen avulla voit arvioida sen mittasuhteita ja arkkitehtonisia yksityiskohtia siristelemättä liikaa. Sen sijainti Seinäjoen rannalla tekee tornista avautuvasta näkymästä entistäkin upeamman.

Museo sijaitsee entisellä rautatieasemalla, joka avattiin Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1900, ja vain 783 metrin päässä Louvresta, jotka molemmat on luokiteltu maailman parhaiksi Pariisin museoiksi.

10. Seine-joki

Seine-joki| ©Joe Shlabotnik
Seine-joki| ©Joe Shlabotnik

Vaikka Seine-joki on vesivirta, sitä on järkevää katsella huomattavan korkealta, koska silloin näkee, missä se virtaa ja kuinka suuri se on . Ja mikä olisikaan parempi näköalapaikka kuin Eiffel-torni? Parasta on se, että tornin huipulta käsin ja sen mittasuhteiden ansiosta voit nauttia siitä mihin aikaan päivästä tahansa. Jos olet Eiffel-tornilla yöllä, voit seurataSeine-joen risteilyjen reittiä, ja jos kiipeät torniin päivällä, näet vielä selvemmin, miten uskomattoman pitkä se on ja miten se kiemurtelee Pariisin halki.

Nykyään se on yksi Pariisin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja maamerkeistä sen ylittävien upeiden siltojen ansiosta ja sen ansiosta, että se ympäröi Pariisin kahta saarta. Seine-joki on merkittävä joki Luoteis-Ranskassa, ja se on itse asiassa Ranskan toiseksi pisin joki Loire-joen jälkeen, sillä sen pituus on 776 kilometriä. Seinen suu sijaitsee Englannin kanaalissa Haute Normandian alueella sijaitsevan Le Havren ja Basse Normandien alueella sijaitsevan Honfeurin välillä.

Osta liput Eiffel-torniin

Eiffel-tornin näköalapaikat

Näkymä Eiffel-tornin kerroksesta 01| ©Guilhem Vellut
Näkymä Eiffel-tornin kerroksesta 01| ©Guilhem Vellut
  • Ensimmäinen kerros: Ensimmäisestä kerroksesta näet tarkasti tornia lähinnä olevat alueet, kuten Parc du Champ-de-Marsin puisto ja Musée de L'Homme.
  • Ensimmäinen kerros: Ensimmäistä kerrosta voidaan pitää näköalapaikkana, sillä Pariisi alkaa avautua, ja voit jo nähdä joitakin kaupungin tärkeimpiä monumentteja, kuten edellisissä osissa mainitut. On syytä huomata, että tämä kerros on suosituin.
  • Yläkerta: Kolmannesta kerroksesta avautuvat upeat näkymät, Pariisi tuntuu hiljenevän ja näet Pariisin jalkojesi juuressa. Täällä voit arvioida Pariisin laajuutta ja nähdä joitakin syrjäisiä monumentteja, kuten Sacre Coeurin basilikan ja Montmartren alueen yleensä.

.

Miten ottaa kuvia Eiffel-tornista?

Näkymä Eiffel-tornin 02. kerroksesta| ©Guilhem Vellut
Näkymä Eiffel-tornin 02. kerroksesta| ©Guilhem Vellut

Korkeudella on suuri vaikutus valokuvaukseen, sillä sekä valo että tarkennusaste ovat hyvin erilaisia kuin mihin olet tottunut. Toisaalta valo on etu, sillä mikään este ei estä kameraa vangitsemasta riittävästi valoa, ellet ota kuvia yöllä. Toisaalta tarkennus on heikoin kohta, koska tarkennettavia kohteita ei ole lähellä, joten jos haluat tarkentaa tiettyyn alueeseen, sinun on syytä ottaa mukaan hyvä objektiivi.

Jos ajatuksesi on kuitenkin ottaa panoraamakuvia, sinun ei tarvitse olla huolissasi, sillä mikä tahansa kameran asento riittää etsimäsi kuvanlaadun mukaan. En kuitenkaan suosittele ottamaan kuvia yöllä Eiffel-tornista, sillä tornin valo "häikäisee kameran" ja vaikeuttaa selkeän kuvan ottamista kaupungista.

.

Osta liput Eiffel-torniin