Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vinkkejä Versaillesin palatsiin tutustumiseen ja vierailusta parhaan mahdollisen hyödyn saamiseen

Ota huomioon nämä vinkit nauttiaksesi tästä ohittamattomasta vierailusta Pariisissa. Bon voyage!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Vinkkejä Versaillesin palatsiin tutustumiseen ja vierailusta parhaan mahdollisen hyödyn saamiseen

Versaillesin palatsi | ©Gary Todd

Versaillesin palatsi ja puutarhat sijaitsevat lähellä Pariisia. Sekä rakennus että sen ympäristö ovat niin vaikuttavia, että se on nykyään ehdoton nähtävyys (siellä käy vuosittain noin 15 miljoonaa kävijää) ja se on julistettu maailmanperintökohteeksi.

Tässä postauksessa annan sinulle vinkkejä, joita sinun on noudatettava, jotta vältät onnettomuudet ja nautit matkastasi täysillä.

1. Jos lähdet Pariisista, vuokraa järjestetty kiertoajelu.

Pariisin RER| ©Rob Dammers
Pariisin RER| ©Rob Dammers

Jos vierailusi Versaillesiin on pakomatka Pariisista, voit varata järjestetyn retken.

Tämä on erittäin kätevä vaihtoehto, sillä sen avulla säästät aikaa kuljetuksen järjestämisessä ja sen päättämisessä, mitä haluat nähdä, ja saat samalla asiantuntevan oppaan apua. Hänen kanssaan et jää paitsi mistään: historiasta, anekdooteista... Lähdet Versaillesista täydellisen käsityksen kera.

Valittavana on useita vaihtoehtoja: kerron kunkin kohokohdat, jotta voit päättää, mikä niistä sopii parhaiten matkallesi.

.

Julkisen liikenteen kiertomatka Pariisista

Versaillesin paikka on lähellä pääkaupunkia, matka kestää alle tunnin ja sitä palvelee julkinen liikenneverkko. Voit matkustaa junalla (RER) oppaan saattelemana, joka tapaa matkailijat Pariisin keskustassa ja kertoo Versaillesiin saavuttuaan matkan varrella paikan historiasta.

Pidän tässä vaihtoehdossa siitä, että se on erittäin kätevä (sinun ei tarvitse tarkistaa aikatauluja tai seurata pysäkkejä), mutta sinulla on myös aikaa elää omaa kokemustasi: kun pääset palatsiin, opas antaa sinun tutkia paikkoja omin päin ja nauttia ympäristöstä haluamallasi tavalla.

Kun olet kertonut sinulle historian yksityiskohdat, voit päättää kierroksen omatoimisesti ja viipyä siellä niin kauan kuin haluat. Nyt tiedät, millä junalla paluumatkalle lähdet.

 • Kesto: Noin 4 tuntia.
 • Hinta: alkaen 55 €.
 • Kuljetus: Juna.
 • Ruoka sisältyy hintaan: Ei. Voit syödä paikan päällä tai tuoda omat eväät.

Yksityinen retki Pariisista

Jos matkustat mieluummin yksityisautolla, voit valita kattavamman opastetun kierroksen. Tässä jälkimmäisessä vaihtoehdossa bussi noutaa matkustajat Pariisista ja vie heidät suoraan Versaillesin palatsiin, jossa opas kertoo palatsin lisäksi myös puutarhojen historiasta.

Hinta sisältää sisäänpääsyn, kuljetuksen ja oppaan toiminnan koko päiväksi. Jos sinulla ei ole aikaa valmistella vierailua itse, tämä on erittäin mukava ja täydellinen vaihtoehto.

 • Kesto: Noin 7 tuntia.
 • Hinta: alkaen 75 €.
 • Kuljetus: Yksityinen linja-auto
 • Lounas sisältyy hintaan: Ei. Voit valita, missä haluat syödä Versaillesissa, tai tuoda omat eväät mukanasi ja nauttia piknikistä piknik-alueilla.

Varaa lippu Versaillesiin

2. Hyödynnä Pariisin passi

Paris Pass -kortti| ©ViajandoDescubre
Paris Pass -kortti| ©ViajandoDescubre

Kolmas vaihtoehto matkustaa Versaillesiin Pariisista on hyödyntää ** Paris Pass -korttiin sisältyvää sisäänpääsyä palatsiin**. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua, mutta sinun on maksettava paluumatka ja lounas.

Jos valitset tämän kolmannen vaihtoehdon, suosittelen lataamaan Versaillesin palatsi -sovelluksen, jotta sinulla on saapuessasi mukanasi kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit nauttia vierailustasi (kerron tästä sovelluksesta kaiken vinkissä numero 7. Jatka lukemista!).

Varaa lippusi Versaillesiin

3. Jos olet menossa yksin, varaa lippusi etukäteen

Kukkia ja puita| ©Gary Todd
Kukkia ja puita| ©Gary Todd

Versaillesin palatsi on erittäin suosittu nähtävyys. On suositeltavaa ostaa lippu palatsiin etukäteen. Voit ostaa ne ennakkoon tai lipunmyynnistä, mutta jos aiot tehdä jälkimmäisen, ota huomioon, että jono voi olla hyvin pitkä. Suosittelen, ettet vietä päivääsi Versaillesissa tällä tavoin ja ostat lippusi etukäteen.

Sesonkiaikana (toukokuusta syyskuuhun) joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina palatsiin on ilmainen sisäänpääsy, mutta siitäkin huolimatta lipun varaaminen etukäteen on välttämätöntä.

Neuvoni on, että jos saat päivämäärät sovitettua, valitse jokin muu päivä, jolloin voit vierailla palatsissa. Näinä vapaan sisäänpääsyn sunnuntaipäivinä on paljon turisteja, ja silloin on vaikea nauttia kaikesta Versaillesin palatsin nähtävyydestä, kuten rauhallisesta kävelystä peilisalissa tai museon maalaus- ja veistoskokoelmista.

Versaillesin palatsi on avoinna joka päivä paitsi maanantaisin. Puutarhat ja puisto ovat avoinna päivittäin, ja niihin voi tutustua maksutta. Koska ne ovat niin suuret, tämä on ilmainen vierailu, jonka voit hyödyntää ja josta voit nauttia ongelmitta.

Varaa lippusi Versaillesiin

4. Päätä vierailusi pituus ennen matkaa

Vierailu Versaillesin puutarhoissa| ©Dennis Jarvis
Vierailu Versaillesin puutarhoissa| ©Dennis Jarvis

Suosittelen, että käytät Versailles'n palatsissa ja puutarhoissa vierailuun vähintään 4 tuntia. Muista, että Versaillesin palatsi ei ole pelkkä museo eikä pelkkä kävelyretki. Se on yksi maailman suurimmista kulttuuriperintökohteista. Jos haluat viettää siellä 6 tai 7 tuntia, et kyllästy.

Vierailun aikana voit tutustua yli sataan huoneeseen, Ranskan historian museon maalaus- ja veistoskokoelmiin, peilisaliin, kuninkaalliseen kappeliin, taistelugalleriaan... ja eksyä 30 hehtaarin puutarhoihin. Tarkoitan, että nähtävää on paljon.

Suosittelen esimerkiksi, ettet jätä väliin tallia. Vaunujen lisäksi voit nähdä Marie-Antoinetten lasten vaunut tai heidän reittinsä. Se on osa Versaillesin aluetta, joka saattaa jäädä huomaamatta palatsin muiden tilojen tarjoaman loiston rinnalla, mutta se on erittäin mielenkiintoinen.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Aukioloajat: Palatsi on avoinna klo 9:00-17:30. Puutarhojen aukioloajat ovat hieman pidemmät, klo 8:00-18:00.

Varaa lippusi Versaillesiin

5. Käytä mahdollisimman mukavia kenkiä

Mukavat kengät| ©MART PRODUCTION
Mukavat kengät| ©MART PRODUCTION

Versailles yhdistetään väistämättä aikakausielokuviin, mutta sen 787 hehtaarin alueella vierailemiseen on parempi käyttää mukavia kenkiä, eikö totta?

Vierailu palatsissa kestää puolitoista tuntia (suosittelen kuitenkin, että annat sille sen ansaitseman ajan ja pysähdyt nauttimaan siitä omaan tahtiisi), johon on lisättävä kävely puiston ja puutarhojen läpi ja paluumatka Pariisiin.

Lyhyesti sanottuna vierailu Versaillesiin vie koko päivän, ja vaikka seuraavissa vinkeissä annetaankin joitakin vinkkejä, joiden avulla voit levätä tai ottaa rennosti (kuten vuokrata sähköauton, jolla voit vierailla puutarhoissa tai pysähtyä piknikille puistoon), älä anna epämukavien kenkien estää sinua nauttimasta tästä ainutlaatuisesta ympäristöstä.

Varaa lippusi Versaillesiin

6. Järjestä lounas Versailles'n vierailun ajaksi

Piknik Versaillesissa| ©Viator
Piknik Versaillesissa| ©Viator

Voiko Versaillesin palatsin alueella syödä? Totta kai voi! Ja sinulla on useita vaihtoehtoja, jotka varmasti täyttävät odotuksesi. Hinta heijastaa näiden paikkojen tilannetta (se on hieman kalliimpaa kuin mitä löydät ulkona), mutta voit syödä jotain yksinkertaista kohtuulliseen hintaan ja poistumatta alueelta.

Mutta milloin syödä Versailles'n vierailun aikana? Voit järjestää sen palatsin sisäänpääsyn mukaan, jolla on määrätty sisäänpääsyaika ja kesto. Hyvä vaihtoehto on käydä aamulla puutarhassa, istahtaa lounaalle terassille tai jollekin piknik-alueista ja käydä sitten palatsissa.

Tässä on joitakin paikkoja, joissa voi syödä alueella, vaikka voit myös tuoda ruokaa ulkopuolelta ja syödä rauhassa.

Yksinkertainen vaihtoehto: La Brasserie de la Girandole

Puutarhassa on kuuluisa Brasserie de la Girandole, jossa on kaksi terassia, joilla voit syödä lounasta, aamiaista tai välipalaa

Siellä on myös tarjolla ruokaa take away -palvelua, jos haluat istua mieluummin yksin tai jatkaa kävelyä nälkäsi sammuttaen. Haluatko vilkaista ruokalistaa?

 • Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 10:00-18:00.

Piknik ainutlaatuisessa ympäristössä

Voit myös pitää piknikin yksin missä tahansa puistossa (ei kuitenkaan puutarhassa), paitsi katetulla alueella. Voit syödä kaiken, mitä päätät tuoda mukanasi puutarhassa tai kanavan rannalla. Parasta tässä vaihtoehdossa on näköala. Voileipä ei vain maistu samalta tässä ympäristössä.

Nauti keittiömestarin ruokaa Versaillesissa

Tosin jos olet hieman gourmet tai haluat hemmotella itseäsi, voit nauttia Versaillesin palatsissa sijaitsevasta kokki Alain Ducassen ravintolasta Ore.

Tämä on kalliimpi vaihtoehto kuin kaksi edellistä: noin 60 eurolla voit syödä 1600-luvun paviljongissa.

Tämä ravintola on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11.30-15.00 ja viikonloppuisin klo 9-17. Muista varata pöytä.

Nauti!

7. Asenna Versaillesin palatsi -sovellus

Versailles'n vierailu perheenä| ©Dennis Jarvis
Versailles'n vierailu perheenä| ©Dennis Jarvis

Versaillesin palatsin sovellus on ilmainen. Voit ladata sen tablettiin tai puhelimeen ja saada ääniopastuksen palatsiin ja puutarhoihin sekä interaktiivisen kartan koko Versaillesin alueesta.

Ääniopas on saatavilla 12 kielellä (myös espanjaksi), ja sitä voi käyttää offline-tilassa, joten se sopii täydellisesti matkalle Versaillesiin.

Kun olet perillä, opas voi auttaa sinua päättämään matkasuunnitelmasta: siinä on tietoa mielenkiintoisista asioista virallisen vierailun lisäksi, kuten Trianonin puista ja kahdesta lapsille suunnatusta äänikierroksesta (vierailu puutarhoihin ja soittolähteisiin on sovitettu pienimmille sopivaksi).

Se on ilmainen ja erittäin hyödyllinen lähde, jonka avulla voit oppia lisää Versaillesin palatsin historiasta. Erittäin hyvin harkittua luksusta, joka voi parantaa matkakokemustasi. Suosittelen sitä.

8. Hyppää Petit Train -junaan kiertämään puutarhoja

Petit Train -junassa| ©Pablo C.M
Petit Train -junassa| ©Pablo C.M

Jos mukavista kengistäsi huolimatta sinun on pidettävä taukoa Versaillesin vierailun aikana, tässä on yksi niistä vinkeistä, joiden avulla voit levätä ja hengähtää.

Organisaatio tekee sen sinulle erittäin helpoksi: Petit Trains-junilla pääset kiertelemään puutarhoja. Kyseessä on pieni juna, joka kuljettaasinut puutarhan ympäri ja yhdistää kiertoajelulla olevat eri rakennukset.

Petit Train pysähtyy Chateau'ssa, Trianonissa, kanavalla ja puutarhoissa. Niillä voit kulkea puolelta toiselle ja nähdä kaiken, mitä Versailles'n puutarhoissa on: tai voit istua hetken ja nauttia maisemista lepäillessäsi hetken.

Mielenkiintoisia tietoja

 • Aikataulu: Petit Trains -junat kulkevat hyvin usein, 15-20 minuutin välein. Voit vapaasti hypätä junaan ja poistua siitä.
 • Hinta: Noin 8 €. Sisältää audio-oppaan 10 kielellä (kyllä, myös espanjaksi) alkaen 5 €.
 • Reitti: Juna kulkee Palais'n pohjoisterassilta Petit Trianoniin. Sitten se menee Grand Trianoniin ja jatkaa Grand Canal -kanaalin päähän.
 • Lapsiystävällinen: Versaillesiin kannattaa tutustua lasten kanssa.

9. Nauti "Grandes Eaux Musicales" -esityksestä

Show'sta nauttiminen| ©Yvon Maurice
Show'sta nauttiminen| ©Yvon Maurice

Versailles'n palatsin puutarhassa järjestetään joka lauantai kesäisin (kesäkuun alusta syyskuun loppuun) kello 20.30-23.05 hämmästyttävä musiikki- ja valoshow: "Grandes Eaux Musicales" eli "Suuret musiikkivedet".

Valot heijastetaan puutarhojen ja metsiköiden suihkulähteisiin ja valaisevat tätä ainutlaatuista ympäristöä. Koreografioidut vesisuihkut ja valotehosteet ovat näkemisen arvoisia. Ilta päättyy taianomaisesti ilotulitukseen. Se on täydellinen tapa nauttia puutarhojen kauneudesta.

Suosittelen tarkistamaan sääennusteen ennen lipun varaamista, sillä liput maksavat noin 30 euroa, ja niitä ei palauteta eikä vaihdeta (vaikka sinä iltana sataisi vettä). Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät kuitenkin ilmaiseksi ja alle 17-vuotiaille tai opiskelijoille on alennettu hinta.

.

Mielenkiintoisia tietoja

 • Aikataulu: Lauantai-iltaisin kesäkuun alusta syyskuun loppuun klo 20:30-23:05.
 • Hinta: Hinta vaihtelee esityksen mukaan, mutta lippuja on saatavilla noin 25 € alkaen.
 • Sopii lapsille: Kyllä, itse asiassa kyseessä on erityisesti lapsille suositeltu aktiviteetti.

10. Valitse täydellinen aika vierailullesi

Versaillesin palatsi| ©Travis Wise
Versaillesin palatsi| ©Travis Wise

Vieraile Versaillesissa kesällä, jotta voit nauttia täysin siemauksin puutarhoista ja kanavan maisemista. Sesonkiaika Pariisin alueella on toukokuusta syyskuuhun. Lämpötilat ovat miellyttävät (18-21 celsiusastetta) ja leudot, joten täällä on täydellinen aika kävelyyn ja maisemista nauttimiseen.

Tämä on myös ainoa aika vuodesta, jolloin voit nauttia puutarhoissa järjestettävistä ulkoilmanäytöksistä, kuten edellisessä vinkissä mainituista.

Jos menet talvella, keskilämpötila on 6 astetta. Pohjois-Ranska on kylmää aluetta, ja monet Versailles'n palatsin alueella sijaitsevat ruokapaikat ovat kiinni.

Tämä ei tarkoita, etteikö vierailu kannattaisi - ei suinkaan! Versaillesin palatsin sisätiloissa on valtava kulttuurinen rikkaus, joten voit viettää koko päivän kiertelemällä näitä huoneita. Ainoastaan vierailu puutarhoissa jää luultavasti lyhyemmäksi, mutta se on erilainen näkökulma tähän ainutlaatuiseen paikkaan.

Toivottavasti nautit vierailustasi niinkin upeassa paikassa kuin Versaillesin palatsi näiden vinkkien avulla. Mukavaa matkaa!