Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Versaillesin vierailu lasten kanssa

Versailles'n vierailu lasten kanssa vaatii jonkin verran valmistautumista, koska se on niin laaja ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Versaillesin vierailu lasten kanssa

Versaillesin palatsi | ©Stephanie LeBlanc

Versailles on epäilemättä yksi Euroopan erikoisimmista paikoista. Jokainen historiaa ja kulttuuria arvostava aikuinen nauttii siitä kuin lapsi. Aina lapsi ei kuitenkaan voi nauttia Versaillesista aikuisena. Tämä johtuu sivuston ominaispiirteistä, sillä se on hyvin laaja ja sen kiertäminen voi kestää tunteja.

Versailles on myös kulttuurinsa ja historiansa vuoksi ehdoton vierailukohde. Kaksi elementtiä, jotka saattavat lumota aikuisia, mutta joita lapset saattavat pitää tylsinä tai epäkiinnostavina. Tässä artikkelissa annan sinulle 10 vinkkiä, joiden avulla voit tehdä vierailustasi heidän kanssaan mahdollisimman optimaalisen ja mukavan ja ennen kaikkea varmistaa, että sekä he että sinä nautitte siitä yhtä paljon!

Varaa opastettu kierros palatsissa, jotta lapset eivät pitkästy

Versaillesin palatsin ulkopuolella| ©Hellotickets
Versaillesin palatsin ulkopuolella| ©Hellotickets

Versaillesin palatsi on Ranskan parhaan taiteen aarrearkku. Tunnetut arkkitehdit, kuvanveistäjät ja taidemaalarit antoivat parhaansa koristaakseen Ranskan kuninkaiden asuinpaikan. Sen huoneisiin tutustuminen voi kuitenkin olla ylivoimaista ilman asiayhteyttä ja tietoa. Tämä voi olla tylsää aikuisille, mutta vielä tylsempää lapsille!

Lisäksi vierailu Versaillesin palatsissa kestää helposti 1,5-2 tuntia. Siksi on suositeltavaa tehdä siitä mahdollisimman viihdyttävä. Siksi kannattaa varata opastettu kierros englanninkielisen oppaan kanssa. Heidän selityksensä ja anekdootit tekevät vierailusta siedettävämmän, ja lapset voivat myös oppia. Vierailu vie kuitenkin aikaa. Siksi suosittelen, että valitsemastasi kiertoajelusta riippumatta tutustut näihin vinkkeihin, jotta saat kaiken irti vierailustasi Versaillesiin.

On olemassa kahdenlaisia opastettuja kierroksia, jotka selitän nyt yksityiskohtaisesti.

 • Kierrokset ilman kuljetusta Pariisista: Nämä ovat kierroksia, joilla saat englanninkielisen oppaan, kun saavut sinne omin avuin. Niihin sisältyy yleensä myös sisäänpääsy palatsiin.
 • Kierrokset, joihin sisältyy kuljetus Pariisista: Näitäkierroksia suositellaan, koska ne ovat kätevämpiä lasten kanssa matkustettaessa. Ne koostuvat yleensä busseista, jotka lähtevät Eiffel-tornilta ja vievät sinut suoraan Versaillesiin. Julkisten kulkuneuvojen (joko perinteisen bussin tai junan) käyttäminen voi olla lapsille tylsää mahdollisten vaihtojen vuoksi.

Varaa retki Versaillesiin Pariisista käsin

Pidä lapset kärsimättömiltä pitkissä jonoissa

Lapset kiertävät Versaillesissa| ©Joe Shlabotnik
Lapset kiertävät Versaillesissa| ©Joe Shlabotnik

Kuten voitte kuvitella, Versailles on yksi Ranskan suosituimmista nähtävyyksistä. Tämän seurauksena jonot ovat valtavia, ja ne voivat olla jopa parinsadan ihmisen pituisia. Jonojen ja lasten kärsimättömyyden välttämiseksi kannattaa varata kierros, johon sisältyy sisäänpääsy.

Jos siis haluat käydä Versaillesissa omatoimisesti. Kuten edellisessä kohdassa mainitsin, jos varaat opastetun kierroksen, sisäänpääsymaksu sisältyy usein jo hintaan.

Varaa Versaillesin kiertoajelu, jonka voit jättää väliin

Valitse paras tapa päästä Versaillesiin

Pariisin kaupunkibussi| ©Les Chatfield
Pariisin kaupunkibussi| ©Les Chatfield

Harva asia tekee lapsista kärsimättömämpiä kuin pitkät, tylsät matkat. Ja harva asia on aikuisten kannalta ärsyttävämpi kuin epämukava kuljetus lastenvaunujen ja muiden epämukavuuksien kanssa.

Siksi on suositeltavaa päättää, miten aiot päästä Versaillesiin. Jos vuokraat matkan, joka sisältää kuljetuksen Pariisista ja sisäänpääsyn, kaikki on hoidettu. Jos kuitenkin lähdet yksin, sinun on löydettävä tasapaino matkan mukavuuden ja yksinkertaisuuden välillä.

Seuraavassa esittelen käytettävissä olevat liikennevälineet ja arvioin niitä näiden kahden kriteerin perusteella. Jos kuitenkin haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, voit selvittää , miten pääset Versaillesiin Pariisista tästä artikkelista.

.

Bussi

Voit käyttää linjaa 171, joka lähtee Pont de Sèvresistä. Matka kestää noin 30 minuuttia, ja pääset hyvin lähelle Versaillesin palatsia. Ne toimivat noin 10 minuutin välein ja ovat aktiivisia kello 0:10 ja 23:50 välillä.

Bussi voi olla hieman epämukava, jos matkustat lastenvaunujen kanssa. Parasta on se, että se jättää sinut hyvin lähelle palatsia, joten sinun ei tarvitse lisätä ylimääräistä kävelyaikaa matkaasi. Jos kuitenkin asut kaukana Pont de Sèvresistä, sinun on käytettävä muita kulkuvälineitä, mikä tekee koko matkasta hieman hankalamman ja aikaa vievämmän.

Juna

Jos valitset junan, paras vaihtoehto on käyttää RER-junan linjaa C. Matka kestää 30 minuuttia, ja 4 eurolla se vie sinut Versailles Rive Gauchen asemalle. Tarkista kaikki aikatauluja ja vuorovälejä koskevat tiedot RER-linjan C verkkosivuilta.

Tämä on kätevin vaihtoehto, jos aiot ottaa mukaan lastenvaunut. Huonona puolena, vaikkakaan ei kovin vakavana, on se, että se ei jätä sinua aivan Versaillesin palatsin alueelle, vaan vain 10 minuutin päähän. Sinun on käveltävä.

Vuokraa auto

Luultavasti vähiten vaikeaa, katsotpa asiaa miten tahansa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Versailles'ssa pysäköinti on maksullista, ja pysäköintimaksu alkaa 12 eurosta.

.

Valitse aamuvierailu

Lapset Grand Trianonissa| ©Photoski141
Lapset Grand Trianonissa| ©Photoski141

Versaillesin pinta-ala on lähes 800 hehtaaria. Tämä tarkoittaa, että jos suunnittelet koko vierailua, vietät siellä noin puoli päivää. Tämä on suurin piirtein aika, jonka tarvitset sen tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustumiseen:

 • Versailles'n palatsi: 1,5-2 tuntia;
 • Kävely Versailles'n puutarhoissa: 2 tuntia;
 • Vierailu Grand Trianoniin, Petit Trianoniin ja kuningattaren kylään: 1 tunti.

Keskimääräinen aika Versailles'n puutarhoihin tutustumiseen riippuu tietenkin siitä, kuinka kauan haluat viettää sen laajoilla alueilla. Täältä löydät tietoa siitä, mitä Versailles'n puutarhoissa on nähtävää.

Jos matkustat lasten kanssa, suosittelen, että menet aamulla ja että nämä 5 tuntia ajoittuvat lounasaikaan. Jos olet menossa omin päin, on erittäin hyödyllistä tietää kaikki yksityiskohdat siitä , miten ostaa liput Versaillesiin.

Mihin aikaan Versailles on avoinna? No, se riippuu paikasta:

 • Versaillesin palatsi ja palatsin rakennukset: klo 9.00 alkaen;
 • Versaillesin puutarhat: klo 8.00 alkaen.

Näin voit tehdä laskutoimitukset sen mukaan, mikä sinulle parhaiten sopii. Jos saavut paikalle klo 9 aamulla, vierailusi päättyy juuri lounasaikaan (noin klo 14). Jos saavut paikalle kello 8 aamulla, voit aloittaa puutarhojen katselun ja saada koko kierroksen päätökseen kello 13:00 mennessä.

Alueella on ravintoloita, joissa voit syödä jotain. Alueella on jopa piknik-alueita, joten Pariisiin ei tarvitse palata tyhjin vatsoin.

Lisätietoja aukioloajoista löydät Versaillesin eri nähtävyyksien aukioloajat täältä.

Käy wc:ssä ennen Versaillesin palatsiin menoa

Versailles'ssa vierailu perheenä| ©Dennis Jarvis
Versailles'ssa vierailu perheenä| ©Dennis Jarvis

Kuka ei ole ollut siellä? Olette rauhassa tutustumassa museoon tai muistomerkkiin, ja yhtäkkiä lapsilla on ylivoimainen tarve päästä vessaan. Tämän ei-toivotun halun välttämiseksi heidän on aina hyvä käydä vessassa ennen vierailun aloittamista. Erityisesti siksi, että Versailles'n palatsissa on paljon nähtävää, kuten näet.

Käymälöitä on sisäänkäynnin luona, lipunmyyntipisteiden vieressä ja vaatehuoneissa. Puutarhassa on myös käymälöitä. Ne ovat yleensä vähemmän täynnä kuin Versaillesin palatsissa. Täältä voit tarkistaa Versaillesin käymälöiden sijainnit.

Ota mukaan kankainen vauvan kantokoppa, jos aiot mennä Versaillesin palatsiin

Äiti ja lapsi rattaissa| ©William Fortunato
Äiti ja lapsi rattaissa| ©William Fortunato

Turvallisuussyistä, joiden tarkoituksena on evakuointi hätätilanteessa, lastenrattaat ja metalliset kantolaitteet eivät ole sallittuja Versaillesin palatsissa. Siksi on suositeltavaa ottaa mukaan kankainen kantokoppa, joka on täysin sallittu.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Versaillesiin ei voi mennä ilman lastenrattaita - niistä voi olla paljon hyötyä puutarhoihin tutustumisessa! Sinun tarvitsee vain jättää se vaatehuoneeseen, kun päätät astua sisään palatsiin.

Tutustu lasten kanssa satumaiseen Versaillesiin

Kuningattaren kylä| ©ToucanWings
Kuningattaren kylä| ©ToucanWings

Se, että Versailles on palatsimainen ja hyvin "tunkkainen" ympäristö, ei tarkoita sitä, etteikö siellä olisi paikkoja, joissa lapset voivat tuntea olevansa kuin satumaailmassa. Tämä pätee erityisesti Queen's Villagessa. Paikka, jonka Marie-Antoinette oli rakentanut virkistystarkoitukseensa.

Siellä on erilaisia nähtävyyksiä, kuten englantilaisia puutarhoja (jotka jäljittelevät luontoa) ja järvi, jossa on markiiseja ja haukia. Hän rakennutti myös 12 flaamilaiseen ja normannilaiseen tyyliin rakennettua puuhuonetta, jotka ovat lasten mielestä suoraan sadusta.

Se on aivan Petit Trianonin vieressä, joten älä epäröi mennä sinne lasten kanssa. Heillä on varmasti hauskaa.

Ota mukaan reppu, jossa on ruokaa ja juomaa

Sveitsin kaartin järvi| ©Wikimedia
Sveitsin kaartin järvi| ©Wikimedia

Versaillesiin saa tuoda repun. Voit ottaa mukaan välipalaa ja juomaa, jos lapsilla on nälkä. Versaillesin puutarhat ovat kuitenkin täynnä kioskeja ja ruokapaikkoja. Katso lisätietoja näistä ruokapaikoista Versaillesissa täältä.

Ei kuitenkaan koskaan haittaa saapua Versaillesiin hyvin varustautuneena kaiken varalta. Itse asiassa piknikille on varattu alueita. Nämä ovat:

Viihdytä heitä junamatkalla

Petit Train -junassa| ©Pablo C.M
Petit Train -junassa| ©Pablo C.M

Kukapa lapsi ei rakastaisi pienen junan kyytiä? Lisäksi Versaillesin valtavan koon vuoksi se voi olla hyvä tapa tutustua ympäristöön väsyttämättä heitä. On olemassa turistijuna, Train Versailles, jota voit käyttää näissä tapauksissa. Reitti on melko kattava, ja se kulkee palatsin, Petit Trianonin, Grand Trianonin ja Grand Canal -kanavan pään kautta. Aikataulut ovat seuraavat:

 • 1. marraskuuta-31. maaliskuuta: ensimmäinen lähtö klo 11.10 ja viimeinen lähtö klo 17.10.
 • 1. huhtikuuta-31. lokakuuta: sama aikataulu lukuun ottamatta viimeistä lähtöä, joka on klo 17.50.

Kierroksella voi olla mukana ääniopas 10 kielellä. Ääniopas on saatavilla 4 euron lisämaksusta. Lipun hinta on 7,50 euroa (aikuiset), 5,80 euroa (alle 18-vuotiaat) ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Se on täydellinen!

Pidä lapsia silmällä

Vierailu Versaillesin puutarhoissa| ©Dennis Jarvis
Vierailu Versaillesin puutarhoissa| ©Dennis Jarvis

Versailles on paikka, joka on rakennettu absoluuttisten kuninkaiden mukavuuksia varten, mutta se ei ole riskitön. Suosittelemme, että olet erityisen valpas seuraavissa tilanteissa:

 • Palatsin sisällä: Kävijöiden ja huoneiden määrän vuoksi ei ole harvinaista, että lapset katoavat näkyvistä. Varsinkin, jos olemme uppoutuneet kauniin maalauksen tarkasteluun tai äänioppaiden selityksiin.
 • Puutarhapoluilla: Vaikka kaikki Versaillesissa on kohtuullisen turvallista, sinun on syytä pitää lapsia silmällä, kun kuljeskelet poluilla ja kujilla. Edellä mainitun turistijunan kaltaiset ajoneuvot ovat yleisiä. Puutarhoissa voi kuitenkin vierailla myös moottorikäyttöisillä kärryillä. Matkailujunan pysähdykset löydät täältä:. Näin sinun ei tarvitse pitää silmiäsi auki joka askeleella puutarhassa.
 • Lammet ja järvet: Versailles on täynnä suihkulähteitä, järviä, kanavia ja lampia. Ympäristön kauneuteen on helppo uppoutua ja kadottaa pienokaiset hetkeksi näkyvistä. Ja tiedämme, millaisia he ovat, heillä on tapana mennä kaikkiin lätäköihin, ei koskaan paremmin sanottuna. Siksi sinun on oltava erittäin varovainen näissä ympäristöissä.

Jos otat kaikki nämä vinkit huomioon, voit olla varma, että vierailusi Versaillesiin lasten kanssa on mahdollisimman mukava ja että lapset nauttivat kokemuksesta yhtä paljon kuin sinäkin!

Varaa matka Versaillesiin Pariisista