Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

NYC One World ObservatorionLiput: Kuinka ostaa ne, turistipassitjotka sisältävät tämän nähtävyden, jne.

Se on epäilemättä Manhattanin alajuoksun paras näköalapaikka: tässä kerrotaan, mitä näet täältä, kuinka paljon sisäänpääsy maksaa ja miten saat liput.

Alex Grande

Alex Grande

8 minuuttia luettu

NYC One World ObservatorionLiput: Kuinka ostaa ne, turistipassitjotka sisältävät tämän nähtävyden, jne.

Näkymät One World Observatorion huipulta | ©Hellotickets

One World Observatory sijaitsee One World Trade Centerissä, ja se on New Yorkin (ja Yhdysvaltojen) korkein pilvenpiirtäjä, joka on kunnianosoitus kaksoistorneille.

Koska se on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, lippu kannattaa ostaa etukäteen, jotta säästyt jonottamiselta. Jos et tiedä, miten se tehdään tai miten valita vaihtoehtojen välillä, tässä vinkki suosikeistani:

Paras vaihtoehto

NYC One World Observatorio Skip-the-Line -lipuilla

Pääsy One World Observatoryyn parhaaseen hintaan

One World Observatorion yleinen sisäänpääsy on suosituin tapa, jolla kävijät ympäri maailmaa pääsevät kiipeämään tähän vaikuttavaan pilvenpiirtäjään, tai voit päivittää sisäänpääsyn ja valita VIP-käynnin.

Keskustassa sijaitsevassa One World Observatoryssa on yksi kaupungin upeimmista näköalatasanteista juuri nyt. One World Trade Centerin yleisölipulla pääset 100. ja 102. kerroksen välissä sijaitsevaan observatorioon.

Suosittelen ostamaanyleisölipun ennakkoon, sillä sen avulla pääset myös sisään rakennukseen ilman jonottamista, suoraan rakennukseen.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Jos haluat nauttia Manhattanin alajuoksun näkymistä yhdestä kaupungin mahtavimmista pilvenpiirtäjistä, tämä on halvin tapa tehdä se (ja säästyt pitkältä jonottamiselta lipunmyyntipisteessä).

Suositellaan, jos... sinulla ei ole paljon aikaa kierrellä aluetta tai haluat yksinkertaisesti nähdä Ground Zeron mieluummin omin päin ja maksat vain sisäänpääsystä observatorioon.


Näin ostat liput One World Observatory -observatorion lippukassasta

Näkymät observatoriosta| ©Hellotickets
Näkymät observatoriosta| ©Hellotickets

Voit ostaa liput One World Observatory -observatorioon One World Observatory -observatorion lipputoimistosta, joka aukeaa klo 9.00. Yleensä New Yorkissa en suosittele lippujen ostamista lipputoimistosta, sillä siellä on pitkät jonot, ja tulet todennäköisesti One Worldiin jo uupuneena odottelusta.

Paras tapa ostaa liput netistä on se, että sen sijaan, että odottaisit lipun ostamista tuohon aikaan, voit mennä suoraan ylös ja katsella, kuinka elämä alkaa New Yorkissa päivän alkaessa. Voit myös vertailla lippujen hintoja ja tariffeja kohteeseen One World Observatory ja katsoa, onko vierailullesi tarjolla alennuksia.

Varaa liput kohteeseen One World Observatory

New York Pass ja muut passit, joihin sisältyy pääsy One World Trade Centeriin

Sisäänpääsy Explorer Passilla| ©Hellotickets
Sisäänpääsy Explorer Passilla| ©Hellotickets

Jos haluat saada täydellisen kierroksen New Yorkissa, hyvä vaihtoehto on ostaa nähtävyyspassi. New York Pass sisältää sisäänpääsyn One World Observatoryyn monien muiden aktiviteettien ohella.

Tämän erityisen passin avulla voit valita 1-10 päivän voimassaolon, jolloin sinulla on "avoin baari" aktiviteetteja. Suosittelen sitä, jos kuulut niihin ihmisiin, jotka haluavat saada matkasta kaiken irti ja olla missään missään tapauksessa jäämättä mistään paitsi. On kuitenkin olemassa myös muita passeja, ja jos harkitset sellaisen ostamista vierailusi täydentämiseksi, suosittelen tutustumaan artikkeliini, jossa vertailen niitä: New York -passi ja muut passit

New York Passin varaaminen

Missä One World Observatory sijaitsee ja miten sinne pääsee?

One World Observatory -observatorion sijainti Manhattanin alaosan kartalla.
One World Observatory -observatorion sijainti Manhattanin alaosan kartalla.

Useimmat kävijät viipyvät One World Observatory -observatoriossa yleensä noin tunnin. Liput eivät rajoita observatoriossa oleskeluaikaa, joten voit viipyä siellä niin kauan kuin haluat. Jos vierailet lasten kanssa, vierailu voi kestää hieman kauemmin, sillä interaktiiviset näytöt pitävät heidät kiireisinä jonkin aikaa.

One World Trade Center näkyy lähes kaikkialta Manhattanilta. Sen korkeus, heijastavat lasi-ikkunat ja nyt jo legendaarinen siluetti tekevät siitä erehtymättömän, joten sinne on helppo tulla kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Sijaitsee Ground Zerolla, hyvin lähellä Wall Streetiä, joten voit kävellä melkein mistä tahansa Manhattanin alaosasta.

Jos asut hieman kauempana, pääset sinne nopeimmin metrolla tai jopa kaupunkibussilla (huomaa, että myös New Yorkin turistibussilla on pysäkki hyvin lähellä One World Observatorya). Jos haluat järjestää matkasuunnitelmasi paremmin ja saada tietoa etäisyyksistä, hinnoista ja julkisen liikenteen kartoista, voit tutustua tähän artikkeliin aiheesta Miten päästä One World Observatoryyn New Yorkissa.

Varaa liput kohteeseen One World Observatory

One World Observatory aukioloajat

Näkymät Manhattanille One World Observatorysta| ©Hellotickets
Näkymät Manhattanille One World Observatorysta| ©Hellotickets

Vierailun suunnittelun helpottamiseksi muistathan, että One World Observatory on avoinna kello 9-21 paitsi kesäisin, jolloin pilvenpiirtäjä on avoinna kello 8-22. One World Trade Centeriin voi nousta ympäri vuoden viikon jokaisena päivänä.

Varaa liput kohteeseen One World Observatory

Vieraile One World Observatory -observatoriossa lasten kanssa

Näyttely ennen kiipeämistä| ©Hellotickets
Näyttely ennen kiipeämistä| ©Hellotickets

One World Observatoryyn meneminen pienten lasten kanssa on suunnitelma, jota et tule katumaan, sillä siellä on erityisesti heitä varten ohjelmoituja aktiviteetteja.

Itse asiassa suosittelen, että lasten kanssa vieraillessasi annat heidän leikkiä hetken Sky Portalissa, lattialla sijaitsevissa interaktiivisissa näytöissä, jotka heijastavat kuvia elämästä New Yorkissa One World Trade Centerin alla ja antavat vaikutelman leijumisesta ilmassa, sekä City Pulse -näytöissä, jotka esittävät esityksiä New Yorkin kulttuurin ikoneista, kuten sen kuuluisasta juustokakusta tai sen eri urheilujoukkueista.

Tutustu tähän artikkeliin, josta löydät lisää hienoja asioita, joita voit tehdä New Yorkissa lasten kanssa, jotta perheesi vierailu Isoon Omenaan onnistuu.

Varaa liput One World Observatoryyn

One World Observatory -observatorion sisällä

Sisällä oleva näköalatasanne| ©Hellotickets
Sisällä oleva näköalatasanne| ©Hellotickets

Kun olet astunut One World Trade Centeriin, aloitat nousun 102. kerrokseen (jossa näköalatasanne sijaitsee) hissillä, joka on kokonaan peitetty valkokankailla, joilla näytetään upea aikakuva New Yorkin kehityksestä sen perustamisesta hollantilaisena siirtokuntana 1600-luvulla nykypäivään.

Kun olet päässyt pilvenpiirtäjän huipulle, pääset One World Observatory -observatorioon See Forever Theater -kävelyreitin kautta, jossa on toinen show, jossa näytetään upeaa kuvamateriaalia New Yorkin arjesta.

Varaa liput kohteeseen One World Observatory

Observatorio

Brooklynin silta One World Observatorysta nähtynä| ©Hellotickets
Brooklynin silta One World Observatorysta nähtynä| ©Hellotickets

Nyt voit vihdoin nauttia siitä, minkä vuoksi olet tullut tänne asti: henkeäsalpaavista näkymistä New Yorkiin huipulta. Näköalatasanne on suljettu toisin kuin Empire State Building ja Top of the Rock, mikä antaa sinulle tunteen suuremmasta etäisyydestä kaupunkiin. Lisäksi One World Trade Center on kaupungin korkein pilvenpiirtäjä, joten voit nähdä New Yorkin ulottuvan kilometrien päähän.

Varaa liput One World Observatoryyn

Näkymät

Huimausta uhmaten One World Observatory -observatoriossa| ©Hellotickets
Huimausta uhmaten One World Observatory -observatoriossa| ©Hellotickets

Ennen kuin suuntaat näköalatasanteelle, tee mielesi mukaan lista One Worldin nähtävyyksistä. New Yorkin kokoisessa kaupungissa ja varsinkin ensivierailulla on helppo unohtaa kaikki ne kuuluisat maamerkit, jotka on mukava nähdä pienoiskoossa ja jotka tunnistat sitten kävellessäsi ympäri Isoa Omenaa.

Jos et ole kiinnostunut tyypillisistä turistiaktiviteeteista, New Yorkissa on paljon muitakin rakennuksia, joissa voit vierailla, vaikka niissä ei olisikaan observatoriota. Woolworth Building, Chrysler Building, Flatiron Building ja monet muut ihastuttavat kaikkia arkkitehtuurista kiinnostuneita.

 • Empire State Building
 • Hudson-joki
 • East River
 • Vapaudenpatsas
 • Brooklynin silta
 • Manhattanin silta
 • Manhattanin keskustan horisontti

Varaa liput kohteeseen One World Observatory

Käytännön tietoa siitä, miten pääset One World Observatoryyn

Pääsy One World Observatoryyn| ©Hellotickets
Pääsy One World Observatoryyn| ©Hellotickets

Paras aika mennä One Worldiin

Sen lasitettujen näköalatasanteiden ansiosta vierailu onnistuu mihin aikaan päivästä (ja jopa vuodesta) tahansa. Auringonlasku antaa taivaalle upeat värit, aamulla saat selkeän, esteettömän näkymän pilvenpiirtäjiin ja Hudsoniin, ja yöaika New Yorkissa on aina erityinen, kun Skylineen syttyy miljoonia valoja.

Jos et osaa päättää, tutustu tähän kätevään oppaaseen parhaista ajoista One World Observatoryyn ja valitse itsellesi sopivin ajankohta.

Näin vältät väkijoukkoja

One World Observatoryn ruuhkaisimmat ajat ovat noin klo 16-17, jolloin kävijät valmistautuvat katsomaan auringonlaskua. Jos haluat samanlaiset iltapäivän näkymät ja vähemmän tungosta, suosittelen menemään kello 9 (tai kesällä kello 8), jolloin sinulla on koko päivä aikaa tutustua kaupunkiin, jonka olet juuri nähnyt ylhäältä käsin.

Mitä tiloja rakennuksessa on tarjolla

One World Observatory -observatoriossa on lahjatavarakauppa 100. kerroksessa ja ravintola, kahvila ja jäätelökioski 101. kerroksessa, jotta voit päättää vierailusi tauolla.

Varo hintoja

Kannattaa olla tietoinen siitä, että One World Observatory on täynnä "ansoja", joilla turistit houkutellaan maksamaan hieman ylimääräistä kierroksen interaktiivisista tableteista, matkamuistokuvista ja vastaavista.

Mitä tapahtuu, jos sää on huono

Ostamalla liput hyvissä ajoin etukäteen otat riskin siitä, että One World Observatoryyn mennään pilvisenä päivänä. Temppu on ostaa liput viikkoa tai kahta ennen New Yorkin matkaa, jolloin voit tarkistaa sään suhteellisen luotettavasti ja valita parhaan päivän sen mukaan. Sanomattakin on selvää, että jos menet pilvenpiirtäjään kirkkaana päivänä, sinulla on upeat näkymät New Yorkiin.

Jos menet ylös päivänä, jolloin sataa hieman, hyvä uutinen on, että One World Trade Centerin näköalatasanne on katettu. Tästä voi olla etua myös silloin, jos vierailet New Yorkissa hyvin kylmänä tai hyvin kuumana aikana.

Alexin matkustajavinkki

One World Observatory -observatorion alueella on paljon turisti "ansoja", joten ole varovainen, jos et halua päätyä reikäiseen lompakkoon!

Toinen tapa nauttia näkymistä: helikopterikierros

Näkymät helikopterista| ©Hellotickets
Näkymät helikopterista| ©Hellotickets

Ja jos pilvenpiirtäjään kiipeäminen ei oikein houkuttele, mutta haluat nauttia New Yorkin näkymistä ylhäältä päin, sinulla on muitakin vaihtoehtoja, kuten helikopterikierros Manhattanilla tai vierailu yhdessä kaupungin monista kattobaarista. Mielestäni pilvenpiirtäjään kiipeäminen on kuitenkin henkeäsalpaava kokemus, jota ei kannata jättää väliin, varsinkaan kun olet ensimmäistä kertaa New Yorkissa.

Varaa liput One World Observatoryyn

Missä syödä One World Observatorion lähellä

Jos korkeat paikat ovat herättäneet ruokahalun, olet onnekas: Manhattanin keskustan kaltaisella vilkkaalla alueella on runsaasti ruokapaikkoja ylellisimmistä ja hienoimmista nopeimpiin ja halvimpiin. Ainoa kysymyksesi on, minkä valitset, joten olen koonnut listan parhaista ruokapaikoista One World Observatory -observatorion lähellä, jotta voit suunnitella vierailusi ilman, että sinun tarvitsee improvisoida lennossa.

Hyödynnä alueella oloa, jotta voit pitää tauon, ladata akkujasi ja suojautua kylmältä tai kuumuudelta, olitpa sitten New Yorkissa talvella tai kesällä, ja jatka sitten tutustumista tähän alueeseen, jolla on niin paljon tarjottavaa.

Varaa liput kohteeseen One World Observatory

Muita suositeltuja kokemuksia alueella

9/11-muistomerkki| ©Hellotickets
9/11-muistomerkki| ©Hellotickets

One World Trade Center on väistämättä osa Ground Zeroa, ja se liittyy 9/11 Memorial and Museum -muistomerkkiin ja -museoon. Vierailujen yhdistäminen molempiin on erittäin mielenkiintoista kaikille New Yorkiin matkustaville, sillä voit tutustua syvällisesti lähihistorian tapahtumaan, joka on leimannut kaupunkia enemmän kuin mikään muu.

Tästä syystä suosittelen, että vierailet 9/11 Memorialissa ja jos voit, menet museoon tutustumaan yhteen maailman mielenkiintoisimmista ja ainutlaatuisimmista näyttelyistä, sillä se kertoo kaksoistornien iskujen tarinan suoraan raunioista pelastettujen esineiden avulla. Voit lukea kokemukseni kronikan täältä: 9/11 Muistomerkin Liput ja New York kierrokset.

Voit myös varata New Yorkin opastetun kierroksen, johon sisältyy sisäänpääsy One World Observatorioon: opit kaupungin historiasta asiantuntevalta oppaalta ja näet sen sitten ylhäältä päin.

Varaa kierros, johon sisältyy liput One Worldiin

Järjestä vierailu muihin pilvenpiirtäjiin

One World -observatorio alhaalta päin
One World -observatorio alhaalta päin

New Yorkissa on myös kaksi muuta pilvenpiirtäjää, joista voit katsella kaupunkia ylhäältä päin. New Yorkin horisonttiin kuuluvan Empire State Buildingin, joka on New Yorkin taivaanrannan ikoni, kiipeäminen on ehdoton osa ensimmäistä New Yorkin vierailua, sillä sen seinien sisällä on pala kaupungin historiaa.

Ja tietenkin Rockefeller Center, jonka Top of the Rock -nimisestä näköalatasanteesta avautuvat parhaat näkymät kaupunkiin, mukaan lukien upeat lähikuvat Empire State Buildingista. Kokemukseni mukaan New Yorkin paras pilvenpiirtäjä.

The Edge on hiljattain avannut ovensa, innovatiivinen rakennus, jossa on upea observatorio, jonka lasilattialta näet New Yorkin lintuperspektiivistä (kirjaimellisesti). Se on tehty testaamaan kaikkien huimausta, joten lue täältä, miten vierailu järjestetään: The Edge New YorkLiput: vaihtoehdot, kuinka ostaa ne, aukioloajat, jne..

Jos haluat olla edelläkävijä ja vierailla kaupungin trendikkäimmässä pilvenpiirtäjässä, kannattaa harkita nousua New Yorkin uudelle SUMMITin näköalatasanteelle: sen arkkitehtuuri, innovatiivinen näköalatasanne ja uskomaton sijainti ovat jo tehneet siitä monien newyorkilaisten ja vierailijoiden suosikin.

 • Empire State Building
 • Alkaen 46 €.
 • Näköalapaikka: Avoimessa ulkoilmassa
 • Kerros: 86
 • Näkymät: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue ja kaukaa One World Building.
 • Sijainti: Manhattanin keskusta
 • Varaa
 • Top of the Rock
 • Alkaen 42 €
 • Observatorio: ulkoilmassa
 • Kerros: 70
 • Näkymät: Empire State Building, Central Park ja kaukaa One World Building.
 • Sijainti: Manhattanin keskusta
 • Varaa nyt
 • One World Observatory
 • Alkaen 42 €
 • Observatorio: Sisätilat
 • Kerros: 102
 • Näkymät: Wall Street, Vapaudenpatsas, Brooklyn Bridge ja kaukaa Empire State Building.
 • Sijainti: Etelä-Manhattan
 • Varaa nyt
 • The Edge
 • Alkaen 40 €
 • Observatorio: ulkoilma ja lasilattia
 • Kerros: 110
 • Näkymät: Empire State, Midtown ja kaukaa One World Building.
 • Sijainti: Manhattan West
 • Varaa nyt