Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Brooklynin museon opas

Se on yksi Yhdysvaltojen suurimmista ja vanhimmista kulttuuritemppeleistä, ja se kätkee sisäänsä yllätyksen: maan parhaan egyptiläisen taiteen kokoelman. Matkustat ajassa taaksepäin kuin oikea faarao!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuuttia luettu

Brooklynin museon opas

Brooklyn Museumin sisäänkäynti | ©Alison Day

New Yorkissa sijaitseva Brooklyn Museum räjäyttää tajuntasi heti, kun näet sen. Sen mahtava rakennus voisi hyvin olla presidentti Joe Bidenin tai Yhdysvaltain kongressin virallinen asunto, mutta se on yksi New Yorkin parhaista museoista, kaupungin toiseksi tärkein museo Modernin taiteen museon (MoMA) jälkeen ja yksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista. Haluatko tutustua sen sisältämiin aarteisiin?

Maailmankuulun instituution pysyvä kokoelma sisältää yli puolitoista miljoonaa amerikkalaiseen taiteeseen keskittyvää esinettä ja asiakirjaa. Voit myös nauttia sen nykytaidekokoelmista, ja sen kruununjalokiven, egyptiläisen taidekokoelman, ansiosta voit matkustaa ajassa taaksepäin ja tutustua faaraoiden maailmaan ja tuntea olosi Kleopatran ja Tutankhamonin kaltaiseksi. Eikö olekin mielenkiintoista?

Paras vaihtoehto

Brooklynin Museo Liput

Ohita jonot ja pääset suoraan Brooklyn Museumiin

Älä tuhlaa minuuttiakaan lippukassalla, jotta ehdit nähdä yhden maan suurimmista taidekeskuksista.

Tässä postauksessa kerron, miten saat alennettuja lippuja, parhaat teokset museon sisällä (jotkut niistä ovat hyvin uteliaita!) ja kaikki pienet salaisuudet, jotka sinun on tiedettävä, jotta saat vierailustasi kaiken irti.

Päätöksenteko siitä, ostatko lipun ennakkoon vai lipunmyyntipisteestä, voi olla hankalaa. Itse suosittelen, että ostat sen etukäteen, jos voit. Tässä on syy. Tämä taiderakennus, joka on yksi maan suurimmista, toivottaa vuosittain tervetulleeksi yli 500 000 ihmist ä. Voitte siis kuvitella pitkät jonot ja väkijoukot, jotka muodostuvat ovelle joka päivä, joten on parasta välttää vaivaa!

Suositellaan, jos... haluat saada lipun parhaaseen hintaan ja olet hukkua lipputoimiston jonoihin ja tungokseen.


Paljonko Brooklyn Museumin sisäänpääsy maksaa?

Brooklyn Museumin aula| ©Daniel Kelly
Brooklyn Museumin aula| ©Daniel Kelly

Kuten sanoin, fiksuinta on ostaa etuajo-oikeuslippu, joka maksaa 13 euroa. Hyvä uutinen on, että se on yksi Ison Omenan halvimmista museoista, toisin kuin muut, jotka maksavat yleensä noin 20 euroa.

Lisäksi tähän hintaan sisältyy päivittäinen opastettu museokierros ammattilaisen kanssa. Näin kokemus on paljon kattavampi, ja voit keskittyä kohokohtiin ja oppia muun muassa taideteosten historiasta, egyptiläisten papyrusten legendasta ja rakennuksen arkkitehtuurista.

Mitä tähän lippuun sisältyy

  • Pääsy Brooklyn Museumiin
  • Päivittäiset opastetut kierrokset erikoiskokoelmiin ja pysyviin kokoelmiin
  • 10 % alennus lahjatavarakaupassa, mikä ei ole koskaan huono asia.
  • Ilmainen peruutus, jos matkasuunnitelmasi muuttuvat

Nurian matkavinkki

Jos aiot ylittää Brooklynin sillan museovierailusi aikana, se kannattaa tehdä heti aamulla, jotta voit ottaa kuvia ilman liikaa turisteja. Nauti 1,8 kilometrin kävelystä!

Brooklyn Museumin lippujen hankkiminen lippukassasta

Brooklynin museo Ticketeria| ©Tatyana
Brooklynin museo Ticketeria| ©Tatyana

Jos haluat ostaa lippusi mieluummin lippukassasta, voit tehdä niinkin, vaikka se maksaakin enemmän (noin 14 €) ja menetät ennakkoon ostettujen lippujen edut, kuten alennuksen, jonottomuuden ja maksuttoman peruutuksen.

Brooklyn Museum hinnat ja alennukset

Suosittelen sinua menemään tiskille vain, jos kuulut seuraaviin alennusryhmiin:

  • Aikuiset - 14 € (yleinen sisäänpääsy ja ilman alennusta)
  • Senior (yli 65-vuotiaat) - 8,70 €.
  • Yli 20-vuotiaat opiskelijat (henkilökortilla) - 8,70 €.
  • Vammaiset vierailijat (omaishoitajan mukana ilmaiseksi) - 8,70 €.
  • 19-vuotiaat ja nuoremmat - ilmaiseksi

Ilmainen sisäänpääsy Brooklynin museoon lauantaisin keväästä 2022 alkaen

Joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina Brooklynin museo tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn ja valmistelee iltaan asti (klo 17.00-23.00) ulottuvan päivän, jonka aikana järjestetään kulttuuriohjelmia, joilla toivotetaan tervetulleiksi turisteja ja taidekeskukseen saapuvia newyorkilaisia. Tällä toiminnalla on yli 20 vuoden perinne, ja sitä jatketaan keväällä 2022. Pysy kuulolla!

Nurian matkavinkki

Jos rakastat kirpputoreja ja matkustat New Yorkiin talvella, suuntaa Winter Flea -kirpputorille, joka on marraskuusta maaliskuuhun avoinna oleva antiikki-, käsityö- ja ruokakirpputori. Se on erittäin mielenkiintoinen!

Miten Brooklyn Museumiin pääsee

New Yorkin metroasema
New Yorkin metroasema "Eastern Parkway - Brooklyn Museum".| ©Taigatrommelchen

Brooklyn Museum on erittäin hyvien yhteyksien päässä ja helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Brooklynin kaupunginosan sydämessä sijaitseva Brooklyn Museum on vain30 minuutin metromatkan päässä Manhattanilta, ja se sijaitsee Eastern Parkwayn varrella. Se on osa 1800-luvun puistojen ja puutarhojen kokonaisuutta, johon kuuluvat myös Prospect Park ja Brooklyn Botanic Garden.

  • Missä se sijaitsee? 200 Eastern Parkway Brooklynissa.
  • Miten sinne pääsee: Metrolinjat B , D , Q , N , R. / Bussilla linjat B41, B45 ja B69. Voit matkustaa sinne myös pyörällä ja nauttia matkan varrella olevista viheralueista.

Pääset Brooklyniin maanalaisella

Jos mietit, mikä on paras tapa liikkua Isossa Omenassa ja päästä museoon, helpoin tapa on käyttää metroa. Lippu maksaa noin 2,60 euroa. Jotta et hikoilisi maanalaisessa kaupungissa liikkuminen, tässä on muutamia perusvinkkejä New Yorkin metron käyttöön.

Brooklyn Museumin aukioloajat

Brooklynin museon sisällä| ©THE.ARCH
Brooklynin museon sisällä| ©THE.ARCH
  • Maanantai ja tiistai, suljettu
  • Keskiviikko ja torstai, klo 11-18.
  • Perjantaina ja lauantaina klo 11.00-20.00.
  • Sunnuntaisin klo 11-18.
  • Joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 14.00-18.00.

Huomioi! Brooklyn Museum on suljettu maanantaisin ja tiistaisin, eikä sillä ole pitkiä aukioloaikoja. Talvella se on useimpina päivinä avoinna vain kello 11-18 (paitsi perjantaisin ja lauantaisin, jolloin se on avoinna kello 20.00 asti). Kuten kaikki muutkin New Yorkin museot, se on suljettu 25. joulukuuta, 1. tammikuuta ja kiitospäivänä.

Neuvoni on, että yritä vierailla museossa viikolla, koska arkisin on vähiten väkeä, ja vältä lauantaita ja sunnuntaita. Muista myös, että museoiden aukioloajat muuttuvat usein sesongin mukaan. Parasta on siis tarkistaa ne niiden virallisilta verkkosivuilta sinä päivänä, jona aiot vierailla.

Varaa liput Brooklyn Museumiin

Parhaat näyttelyt, joita ei kannata jättää väliin Brooklyn Museumissa

Juliste Christian Dior: Unelmien suunnittelija -näyttelyyn, 2021 Brooklynin taidemuseossa.| ©Katerina Jebb
Juliste Christian Dior: Unelmien suunnittelija -näyttelyyn, 2021 Brooklynin taidemuseossa.| ©Katerina Jebb

Tiesitkö, että muinaisina aikoina egyptiläiset uskoivat, että kuolleen naisen piti muuttua hetkeksi mieheksi, jotta hän voisi syntyä uudelleen? Tämän ja muita mielenkiintoisia seikkoja voit tutustua näyttelyyn "Beyond a Woman: Gender Transformation in Ancient Egypt", jossa on esillä niinkin kiehtovia esineitä kuin muumion naamio ja vaikuttava sarkofagi Lady of the House.

Muinaisen Egyptin taidenäyttelyssä on esillä vaikuttavia aarteita, kuten Amunhotep III:n kullattu puupatsas, Akhty-hotep-nimisen miehen haudasta peräisin oleva reliefi ja yli 5000 vuotta sitten tehty terrakottapatsas. Kyllä, luitte oikein, viisituhatta vuotta!

Luettelo pysyvistä näyttelyistä

  • Aasian taiteet
  • Amerikkalainen taide
  • Brooklyn Della Robbia
  • Muinaisen Egyptin taide
  • Naisen lisäksi: sukupuolen muutos muinaisessa Egyptissä
  • Assyrian taide
  • Suunnittelu: 1880-luvulta nykypäivään
  • Judy Chicagon illalliskutsut

Brooklyn Museumin tilapäiset näyttelyt

Erikoisnäyttelyt ovat korkeatasoisia. Tilapäisnäyttelyiden joukossa on "Andy Warhol: Revelation", joka tutkii 19. kesäkuuta 2022 asti taiteilijan tuntemattominta puolta: taiteilijan suhdetta uskontoon ja sen vaikutusta hänen taideteoksiinsa. Ja tosiasia on, että pop-taiteen luoja oli uskovainen uskovainen, kuka olisi uskonut!

Toinen suosituimmista ja tyylikkäimmistä näyttelyistä on "Christian Dior: Unelmien suunnittelija", joka esittelee Dior-talon uraauurtavaa historiaa ja sisältää yli kaksisataa haute couture -vaatekappaletta sekä valokuvia, luonnoksia ja vanhoja hajuvesipulloja. Eleganssia puhtaimmillaan!

Nurian matkavinkki

Yksi museon egyptiläisistä jalokivistä on papyrus Kuolleiden kirjasta, joka on yksi Uuden valtakunnan tärkeimmistä uskonnollisista teksteistä - ja suosikkini! Muumiointikammio on erityinen osasto, jossa tutkitaan muumioitumiseen liittyviä rituaaleja.

Brooklynin museon myymälä ja katumarkkinat

Ostraca-kokoelma Brooklyn Museumissa| ©Hans Ollermann
Ostraca-kokoelma Brooklyn Museumissa| ©Hans Ollermann

Brooklyn Museumin myymälä on hyvin värikäs, ja siellä on tarjolla kaikkea lapsille suunnatuista palapeleistä paitoihin ja kodin sisustukseen. Heillä on myös "Made in Brooklyn" -osio, joka on omistettu paikallisten brooklynilaisten taiteilijoiden valmistamille tuotteille.

Se ei kuitenkaan ollut suosikkikauppani. Yksi kaupoista, jotka tekivät minuun suurimman vaikutuksen New Yorkissa, oli New Yorkin kaupungin museo, jossa on upea kokoelma Sesam Street -nukkeja - ikoninen sarja lapsuudestani!

Brooklynissa suosikkini oli ehdottomasti Brooklyn Museumin katumarkkinat (The Market), joita järjestetään joka sunnuntai (klo 10.30-17.30) ulkoilmassa museon edessä. Pieni kirpputori, jossa myydään käsintehtyjä tavaroita, löydät kaikkea koruista käsintehtyihin kenkiin. Kaikilla esineillä on mielenkiintoinen tarina. Tule ja tutustu siihen, se on sen arvoista!

Brooklyn Museum Suunnitelmat lähistöllä

Vintage Brooklynin kirpputori| ©Ankur Verma
Vintage Brooklynin kirpputori| ©Ankur Verma

Mäntykirjastossa käynnin jälkeen yksi Brooklynin parhaista asioista on tehdä kävelyretki Brooklynin kirpputorille, joka järjestetään joka lauantai klo 10-17 huhtikuusta lokakuuhun. Kyseessä on vintage-kirpputori, jossa yli 150 paikallista myyjää ja käsityöläistä esittelee rakkaudella erilaisia tavaroita (vaatteita, huonekaluja, kirjoja, pukukoruja ja käsitöitä).

Kulttuurivierailun aikana voit myös tutustua Brooklynin kaupunginosaan ja erityisesti kuuluisaan Brooklyn Bridgeen. Olet nähnyt sen tuhansia kertoja elokuvissa ja televisiossa, mutta sen ylittäminen on unohtumaton ja maaginen kokemus. Et tiedä, miten vaikuttava se on, ennen kuin ylität sen, ja tämä kuva jää matkustavana ikuisesti mieleesi! Tässä on 10 parasta tekemistä ja nähtävää Brooklynissa.

Kannattaako Brooklyn Museumiin mennä lasten kanssa?

Kuukauden ensimmäisenä lauantaina toimintaa Brooklyn Museumissa| ©Op204
Kuukauden ensimmäisenä lauantaina toimintaa Brooklyn Museumissa| ©Op204

Jos matkustat New Yorkiin lasten kanssa, sinun on hyvä tietää, että Brooklyn Museum järjestää joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina toimintaa myös lapsille. Pienimmille on tarjolla ilmaisia puolen tunnin taideistuntoja, joita ohjaavat taideopettajat. Yhdellä luokalla he esimerkiksi rakensivat miniatyyri vuoristoradan. Oletko sinä valmis tähän luovaan suunnitelmaan perheesi kanssa?

Me kaikki tiedämme kuitenkin, että museot voivat olla uuvuttavia. Ja heille vielä enemmän. Jos kuvittelet tällä hetkellä, että lapsesi juoksee kuin hullu museon käytävillä, älä huoli, sillä laitos on laatinut joitakin yksinkertaisia vinkkejä museovierailuun perheenä.

Käytännön vinkkejä museovierailuun lasten kanssa:

  • Valitse retkelle sellainen kellonaika, joka sopii parhaiten lapsillesi ja heidän energiatasolleen.
  • Tärkein sääntö, joka heille on opetettava, on se , ettei taideteoksiin tai vitriineihin saa koskea.
  • Ole joustava. Jos lapsesi väsyvät tai ovat levottomia, varaudu varasuunnitelmaan, kuten kahvilaan tai kauppaan katsomaan lasten leluja.
  • Gallerioissa voit kysyä heiltä kysymyksiä, kuten "Miten tämä maalaus eroaa edellisestä?", ja kehottaa heitä ajattelemaan, tai leikkiä "Minä näen, minä näen".
  • Vierailun jälkeen voit kysyä kysymyksiä, kuten "mistä pidit eniten?" tai "missä haluaisit käydä uudelleen?".

Missä syödä Brooklyn Museumissa

Brooklynin gastronomia| ©Alexandru Bodgan
Brooklynin gastronomia| ©Alexandru Bodgan

Jos kaikki tämä taide on herättänyt ruokahalusi ja vatsasi alkaa murista, pysähdy syömään kevyttä purtavaa The Norm -ravintolassa, jonka arkkitehtuuri on saanut inspiraationsa museon salaisista ja mystisistä labyrinteistä.

Great Performancesin luoma menu sisältää paikallisia tuotteita ja globaaleja makuja, jotka heijastavat Brooklynin eri kulttuureja ja monimuotoisuutta. Tarjolla on muun muassa savulohta fenkolin ja tomaatin kera (19 €), grillattua vasikanfileetä karamellisoidun sipulin kera (25 €) ja kasvissyöjille paistettua sienisalaattia lämpimällä sitrushedelmällä ja talon vinaigrette-juustolla (noin 8 €). Sormia nuoleskellen hyvää!

Toisaalta, jos haluat nauttia erilaisesta ja urbaanista gastronomisesta suunnitelmasta, suosittelen, kuten hyvä "tripita-neuvoja", joka olen, että menet Food Truck BkM: hen, joka tarjoaa valikoiman tuoretta ruokaa, välipaloja ja juomia nauttimaan museon veistospuutarhasta hieman varjossa. Ruokarekka avautuu hyvän sään saapuessa. Ja jos nälkä yllättää, ei hätää, tässä ovat Brooklynin parhaat ruokapaikat.

Hyvää ruokahalua!

Varaa liput Brooklyn Museumiin