Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Tekemistä Brooklynissa

Jos matkustat New Yorkiin, et voi jättää väliin Brooklynia, kaupungin siistimpää vaihtoehtoista aluetta. Ota huomioon, mitä siellä on tehtävä, nähtävä (ja syötävä)!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuuttia luettu

Tekemistä Brooklynissa

Kuuluisa Brooklynin silta | ©Hellotickets

Brooklynin kaupunginosa kuuluu ehdottomasti New Yorkin nähtävyyksien ja tekemisten listalle. Se on ollut maailman hipsteripääkaupunki jo vuosikymmeniä, ja se on täynnä kahviloita, kauppoja ja ravintoloita, jotka ovat olleet entisiä tehtaita ja edustavat nyt New Yorkin gastronomista epikeskusta.

Brooklyn on yksi New Yorkin trendikkäimmistä kaupunginosista. Kaupunginosassa on teollinen menneisyys ja vahva kulttuuri-identiteetti, joka on vierailun arvoinen. Tervetuloa Brooklyniin!

1. Ylitä Brooklynin silta

Brooklynin sillan ylittäminen| ©Hellotickets
Brooklynin sillan ylittäminen| ©Hellotickets

New Yorkin kaltaisessa kaupungissa, jossa ei ole pulaa upeista matkailunähtävyyksistä, yksi ensimmäisistä paikoista, joissa on pakko käydä, on kuuluisa Brooklyn Bridge. Olet varmasti nähnyt sen lukemattomia kertoja televisiossa, mutta sen ylittäminen on kunnioitusta herättävää, ja näkymät East Riverin yli New Yorkin horisonttiin ovat kiehtovat. Voit kävellä sillan yli tai tehdä pyöräretken Manhattanilta.

Tämä vuonna 1883 avattu insinööritaidon ihme kohoaa joen yli yhdistäen Brooklynin ja Manhattanin Brooklynin DUMBO:n ja Brooklyn Heightsin kaupunginosista Manhattanin Civic Centerin kaupunginosaan. Täältä on itse asiassa parhaat näkymät Manhattanin horisonttiin.

 • Kuinka kauan kävely kestää: Kun otetaan huomioon, että pysähdyt ottamaan kuvia ja katselemaan näkymiä, kävelyyn menee noin 45 minuuttia. Se on 1,8 kilometriä pitkä.
 • Manhattanilta Brooklyniin tai päinvastoin: Valitse sinulle parhaiten sopiva suunta sen mukaan, mitä haluat tehdä seuraavaksi. Vaikka useimmat ihmiset ylittävät sen Manhattanilta, minä pidän siitä, että ylität sen Brooklynista, koska pääset näkemään saaren horisontin näkymät koko matkan ajan.
 • Milloin kannattaa käydä: Ihanteellinen aika on heti aamulla, jotta voit ottaa valokuvia ilman liikaa turisteja. Toinen hyvä aika on kuitenkin auringonlaskun aikaan, kun aurinko laskee hitaasti ja New York alkaa valaistua.
 • Kulje omalla kaistallasi: Kun aloitat kävelyn, pysy onnettomuuksien välttämiseksi jalankulkijoiden kaistalla, sillä sen erottaa pyöräkaistasta vain maahan maalattu viiva, ja molemmat ovat hyvin kapeita. Älä eksy kuvia ottaessasi, ole varovainen!

Varaa Brooklyn Bridge -kierros

2. NBA Barclays Centerissä

Barclays Center, Netsin koti| ©Hellotickets
Barclays Center, Netsin koti| ©Hellotickets

Barclays Center on valtava areena Brooklynin sydämessä aivan BAMin kulman takana. Se on yli 17 000 katsojaa, ja se on kuuluisa Brooklyn Netsin (NBA) ja New York Islandersin (NHL) " kotistadionina " vuodesta 2012 lähtien.

Barclays Centerissä on järjestetty myös nyrkkeilymestaruuskilpailuja ja musiikkitapahtumia (täällä ovatkin esiintyneet maailman parhaimmat artistit, kuten Celine Dion, Ariana Grande ja Marc Anthony). Jos haluat nähdä NBA-ottelun New Yorkin-vierailusi aikana, et voi olla huomaamatta Brooklyn Netsin peliä täällä. Kausi alkaa lokakuun lopussa ja päättyy huhtikuun puolivälissä.

Miksi suosittelen sinua menemään Barclays Centeriin?

Tulet New Yorkiin viettämään hauskaa, ja vaikka et olisikaan suuri urheilufani, NBA-ottelun katsominen Yhdysvalloissa on todellinen show, jossa on musiikkia, juhlimista, tanssia ja ennen kaikkea koripalloa. Oletko valmis näkemään maailman parhaat pelaajat läheltä? Näin saat NBA-lippuja New Yorkista.

.

Varaa NBA-liput

3. Pidä hauskaa Coney Islandilla

Luna Parkissa, Coney Islandin huvipuistossa.| ©Hellotickets
Luna Parkissa, Coney Islandin huvipuistossa.| ©Hellotickets

Yksi parhaista asioista Brooklynissa, varsinkin jos matkustat New Yorkiin kesällä lasten kanssa, on mennä Coney Islandille, kaupunginosaan, jonne newyorkilaiset menevät rentoutumaan ulkona ja nauttimaan rannasta, kun sää on hyvä.

Kävele rantakadulla

Yksi lempiasioistani Coney Islandilla on kävely rantakäytävää pitkin Atlantin tuulahdus kasvoilla ja meren tuoksu - se on mahtava tunne!

Luna Park

Alueen toinen suuri nähtävyys on Luna Park, vanhan tivolin ja huvipuiston sekoitus, jossa on säilynyt monia alkuperäisiä nähtävyyksiä, kuten Wonder Wheel tai Cyclone-vuoristorata, ja se vintage-viehätys, joka on niin erityinen. Pidä sitä välttämättömänä suunnitelmana, jos lähdet New Yorkiin lasten kanssa.

Lähistöllä on 20- ja 30-luvuille niin tyypillinen kummajaisnäytös. Esitys on joka kausi erilainen, ja vaikka osa tempuista toistuu, tunnet eläväsi uudelleen menneitä aikoja parrakkaiden naisten, kääpiöiden ja muiden tyypillisten hahmojen keskellä.

Vieraile New Yorkin akvaariossa

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä hauska nähtävyys Coney Islandilla on New Yorkin akvaario, kaupungin ainoa akvaario, joka sijaitsee veden äärellä. Sen tarkoituksena on näyttää vierailijoille, miten tärkeää on säilyttää vesiekosysteemit. Täällä voit nähdä muun muassa merisaukkoja, haita ja pingviinejä. Tarkista sisään tullessasi, milloin eläimet syövät, äläkä jätä väliin, jos se osuu samaan aikaan vierailusi kanssa - lapset tulevat pitämään siitä!

.

Varaa kiertoajelu Boroughsiin ja Coney Islandiin

4. Joulumieli Dyker Heightsissa

Tyypillinen koristelu yhdessä Dyker Heightsin taloista.| ©Hellotickets
Tyypillinen koristelu yhdessä Dyker Heightsin taloista.| ©Hellotickets

Dyker Heights on Brooklynissa sijaitseva asuinalue, joka ei olisi mitään erityistä, elleivät sen asukkaat tekisi kaikkensa joulun viettämiseksi koristelemalla kotinsa ja puutarhansa sadoilla seppeleillä, palloilla, värivaloilla ja muilla koristeilla - ja kun sanon kaikki, tarkoitan kaikki!

Jotkut valitsevat tyylikkäät ja hillityt valot, kun taas toiset täyttävät puutarhansa ääriään myöten kaikenlaisilla valoilla, ilmatäytteisillä laitteilla ja joulunajan figuureilla, jotka laulavat joululauluja ja liikkuvat ympäriinsä.

Todellinen kilpailu alkoi 80-luvulla, ja siitä on tullut jokavuotinen tapahtuma, jota varten jotkut perheet jopa maksavat koristeluyrityksille uteliaiden yllättämisestä. Perinne, jota ei kannata jättää väliin Brooklynissa, jos matkustat New Yorkiin jouluna.

Käytännön tietoja

 • Milloin: Vaikka jotkut paikalliset sytyttävät valot jo marraskuun lopussa, yleensä se tehdään joulukuussa vuoden loppuun asti.
 • Missä: Suosituimmat kadut, jotka järkyttäisivät itse Grinchiä, ovat 11th ja 13th Avenuen sekä 83rd ja 86th Streetin välissä.

Varaa jouluinen kierros Dyker Heightsiin

5. Uppoudu katutaiteeseen

Katutaide| ©Steven Dolan
Katutaide| ©Steven Dolan

Toinen ehdoton aktiviteetti on tutustua Brooklynin Bushwickin kaupunginosan taiteelliseen kulttuuriin. Eikä tähän ole parempaa tapaa kuin katutaidekierros. Noin puolitoista tuntia kestävällä kierroksella, jonka vetää paikallinen taiteilija, joka tuntee graffititekniikat perusteellisesti, voit ihailla kaikkia kaupunginosan seinämaalauksia - todellinen ulkoilmanäyttely!

Opit myös kaiken kaupunginosan historiasta ja tämän taidesuuntauksen kehityksestä sekä tutustut aivan toisenlaiseen näkemykseen New Yorkista.

Huomaa, että jos olet tehnyt tämän aktiviteetin aiemmin, voit tehdä sen uudelleen, sillä kyseessä on vuosittainen tapahtuma, jossa taiteilijat eri puolilta maailmaa kokoontuvat maalaamaan teoksiaan, jotka säilytetään seuraavaan tapahtumaan asti, jolloin muut taiteilijat tekevät uusia teoksia edellisten päälle.

Varaa katutaidekierros Brooklynissa

6. Tuo esiin graffititaiteilija sinussa!

Brooklynin graffitit| ©zimwizdotcom
Brooklynin graffitit| ©zimwizdotcom

Ja jos katutaidekierros ei riitä sinulle, voit varata graffitityöpajan, jossa voit luoda oman graffitisi ja pitää sen matkamuistona ikuisesti. Työskentelet aidon graffititaiteilijan kanssa ja opit kaikki taidonnäytteet.

Ihanteellinen suunnitelma aikuisille, mutta myös talon lapsille. Tule mukaan tähän omaperäiseen ja hauskaan suunnitelmaan, joka on yksi seikkailuista, joka jättää ystäväsi sanattomiksi!

Varaa graffiti-työpaja Brooklynissa

7. Kävele Williamsburgin juutalaiskorttelissa

Williamsburgissa| ©berk2804
Williamsburgissa| ©berk2804

Williamsburgissa, tässä Brooklynin juutalaisessa kaupunginosassa, asuvat rinta rinnan hipsterit ja New Yorkin konservatiivisempi juutalaisyhteisö. Kummallakin on kuitenkin oma tilansa ja ne elävät omalla tavallaan: hipsterit Williamsburgissa ja ortodoksiset juutalaiset South Williamsburgin alueella, jonne pääsee ylittämällä Williamsburgin sillan.

Tämä paikka on kuin kävelisi läpi toisenlaisen maailman, ankaran ja yksinkertaisen. Viehättäviä kauppoja ei ole yhtä paljon, ja rakennukset näyttävät hieman laiminlyödyimmiltä verrattuna kaupunginosan toiseen osaan. Siellä asuu hasidijuutalaisia (ortodoksisen juutalaisuuden haara), jotka tulivat Unkarista pakoon toista maailmansotaa.

Kun kuljeskelet South Williamsburgissa, huomaat, että sen ravintoloissa ja kaupoissa on hepreankielisiä kylttejä, samoin kuin tyypillisissä keltaisissa koulubusseissa. Jos voit, suosittelen, että menet kosher-liikkeeseen ja ostat makeisia tai muffinsseja - ne ovat varsin maukkaita!

Matkusta vastuullisesti

Tämä on hyvin suljettu yhteisö, joka kunnioittaa elämäntapaansa ja perinteitään. Vierailijat eivät kiinnitä heihin paljon huomiota ja ovat tottuneet näkemään heitä kulkevan naapuruston läpi, mutta on hyvä olla huomaavainen South Williamsburgin kierroksellasi (etenkin ottaessasi valokuvia, joissa naapurisi saattavat näkyä).

Erilaisten elämäntapojen välinen kontrasti voi olla järkyttävä, mutta vaikka heidän vaatetuksensa, kampauksensa tai muut yksityiskohdat tekisivätkin sinuun vaikutuksen, yritä olla tuijottamatta heitä uteliaasti tai seuraamalla heitä kuvataksesi, jotta he eivät tuntisi oloaan epämukavaksi. Vastuulliseen matkustamiseen kuuluu myös toisten kunnioittaminen.

Varaa kierros Williamsburgissa

8. Syö Time Out Marketissa

Time Out Market| ©Hellotickets
Time Out Market| ©Hellotickets

DUMBOssa ei ole pulaa ravintoloista, joissa voit pysähtyä syömään. Koko New Yorkissa pepperonipizzastaan tunnetun Grimaldi's Pizzeria -ravintolan vieressä on Time Out Market, yli 20 ruokakojuun perustuva ruokahalli, jossa voit maistella erilaisia ruokia poistumatta Empire Storesista, maalauksellisesta rakennuksesta, jossa ravintola sijaitsee ja joka kertoo Brooklynin teollisesta menneisyydestä 1800-luvulla.

Täydellinen vaihtoehto, jos matkustat porukalla ja haluat välttää ikuisen väittelyn siitä, minne kaikki haluaisivat mennä syömään. Täällä on vähän kaikkea: italialaista, japanilaista, thaimaalaista, libanonilaista, bageleita, hampurilaisia, kasvisruokaa, makeisia ja paljon muuta. Jotkut Time Out New York -lehden valitsemista kaupungin parhaista kokkeista jakavat 2 400 neliömetrin tilan.

The Time Out Market osoitteessa 55 Water Street kokoaa myös New Yorkin parhaita baarimestareita kolmeen baariin, jotka valmistavat herkullisia cocktaileja matkasi kunniaksi. Jos kaipaat drinkkiä näköalalla sekä täyttä vatsaa, merkitse muistiin New Yorkin parhaat kattokatokset.

Käytännön tietoa

 • Osoite: 55 Water Street, Brooklyn.
 • Aukioloajat: Avoinna perjantaisin klo 11-21 ja viikonloppuisin klo 9-21.
 • Maksut: Time Out Market ei hyväksy käteistä ravintoloissaan, ainoastaan baareissa. Sinun on maksettava kortilla.

Varaa ruokakierros Brooklynissa

9. Ihaile näkymiä DUMBOsta

Näkymät DUMBOsta| ©Hellotickets
Näkymät DUMBOsta| ©Hellotickets

DUMBO oli aikoinaan teollisuusalue, joka oli täynnä ankeita tehtaita ja varastoja, mutta nyt se on yksi New Yorkin trendikkäimmistä alueista. 1970-luvun lopulla DUMBOssa asui boheemeja ja taiteilijoita, jotka muuttivat kaupunginosan sielun. Alueesta tuli uusien taidesuuntausten keskus, ja se houkutteli Manhattanin läheisyyden ansiosta uusia varakkaita naapureita.

Kun saavut DUMBOon, ensimmäinen asia, jonka haluat tehdä, on lähteä pitkälle kävelylle ja eksyä sen kaduille. Tulet hämmästymään siitä, miten se on säilyttänyt täydellisen yhdistelmän vanhaa teollista arkkitehtuuria ja mukulakivilattioita, joissa vanhat junaradat ovat yhä näkyvissä, sekä modernimpaa muotoilua ja ylellisiä tiloja, joita naapurustossa voi nähdä.

Mitä nähtävää DUMBOssa on?

 • Washington Street: Lähellä Brooklynin siltaa on tämä katu, josta voit ottaa kuvia upeasta Manhattanin sillasta, jonka taustalla on New York.
 • Tilaa pizza Grimaldi'sissa: Kokeile pizzoja legendaarisessa Grimaldi'sissa osoitteessa 1 Front Street, aivan Brooklynin sillan alapuolella. Jonot sisäänkäynnillä ovat sen arvoisia heidän herkullisen pepperonipizzansa vuoksi - vinkki: ota mukaan käteistä, sillä he eivät hyväksy kortteja!
 • Plymouth Street: Tätä katua pitkin kävellessäsi huomaat, että sen poikki kulkevat vanhat raiteet, joita pitkin tavarajunat kulkivat aikoinaan Isoon Omenaan.
 • Ihaile katutaidetta: DUMBOn kaduille ripotellut veistokset, graffitit ja seinämaalaukset kertovat Brooklynin boheemista ja taiteellisesta sielusta, ja voit osallistua Brooklynissa järjestettävään graffiti-työpajaan, jossa opit tekemään oman graffitisi!
 • Elokuvaillat: Heinä- ja elokuussa torstai-iltaisin Pier 1 Harbor View Lawnilla on klassisten elokuvien ulkoilmailtoja. Nappaa popcornit mukaan ja nauti East Riverin kesätuulesta Manhattanin horisontti taustalla.

Varaa valokuvaus Brooklynissä valokuvaajan kanssa

10. Ilta BAM:ssa

BAMin ulkopuolella Brooklynissa| ©Hellotickets
BAMin ulkopuolella Brooklynissa| ©Hellotickets

Toinen asia, jota Brooklynissa kannattaa tehdä, on viettää ilta BAMissa (Brooklyn Academy of Music), monitaidekeskuksessa, joka on yli sadan vuoden ajan ollut koti seikkailunhaluisille taiteilijoille, joiden rohkeat ideat ovat yllättäneet yleisön. He työskentelevät erityisesti nousevien taiteilijoiden kanssa, mutta myös innovatiivisten taiteilijoiden kanssa, jotka ovat jo tehneet itselleen mainetta. Jopa Cate Blanchettin, Jeremy Ironsin ja John Malkovichin kaltaiset näyttelijät ovat esiintyneet BAM:n lavoilla.

Atlantic Avenue - Barclays Center -metropysäkin lähellä sijaitsevan päärakennuksen jakavat omaperäisiin elokuviin erikoistunut Rose Cinemas, Howard Gilmanin oopperatalo ja Lepercq Space, joka on monikäyttöinen esitystila.

Jos pidät innovatiivisesta ja vaihtoehtoisesta taiteesta, tutustu sen virallisiin verkkosivuihin, sillä sieltä löydät todella hienoja ja erilaisia kulttuuritarjouksia. Ja jos haluat jatkaa matkaasi tutustumalla yhteen New Yorkin parhaista museoista, älä jätä väliin Brooklyn Museumia.

Varaa liput parhaisiin museoihin

11. Kävele Main Street Parkissa

Tauko Brooklyn Parkissa| ©Hellotickets
Tauko Brooklyn Parkissa| ©Hellotickets

Yksi suosikkipaikoistani DUMBOssa henkeäsalpaavien näköalojensa vuoksi on Main Street Park, yksi New Yorkin parhaista puistoista. Kun toisella puolella on Brooklynin silta, toisella Manhattanin silta ja edessä on East River ja Financial Districtin horisontti, et pysty lopettamaan kuvien ottamista!

Totta puhuakseni en pidä siitä vain tästä syystä, vaan myös siksi, että täällä on Jane's Carousel, aito 1920-luvun karuselli, joka on kunnostettu alkuperäiseen loistoonsa ja joka on ollut osa Brooklynin maisemaa 1980-luvulta lähtien, jolloin se tuotiin tänne Ohiosta.

Main Street Park lasten kanssa

Jos vierailet New Yorkissa perheen kanssa, tämä on loistava paikka viedä lapset hauskanpitoon ja käydä itse ajelulla. Jane's Carousel on tarkoitettu kaikenikäisille, joten älä ujostele ja ratsasta yhdellä heidän söpöistä pikku hevosistaan vain 2 dollarilla. Se on myös täydellinen paikka, jos matkustat kumppanisi kanssa ja haluat yllättää hänet romanttisella illalla.

Brooklyn Beach

Main Street Parkissa puolestaan on pieni kivinen ranta, joka tunnetaan nimellä Pebble Beach. Siellä on eräänlaiset katsomot, joissa voit istua hetken ja rentoutua, katsella tähän mennessä ottamiasi valokuvia ja nauttia panoraamanäkymistä kaupunkiin. Jos matkustat New Yorkiin kesällä, tämä on paikka, jossa kannattaa olla heinäkuun ja elokuun kuumimpina päivinä New Yorkissa.

Toinen suunnitelma, jonka voit tehdä Brooklynissa vierailusi aikana, erityisesti elokuun ja lokakuun välisenä aikana, on vuokrata kajakki, jolla voit risteillä East Riverillä. Löydät lisätietoja virallisilta verkkosivuilta. Jos etsit lisää tällaisia erikoisia suunnitelmia, älä jätä väliin tätä listaa New Yorkin pakollisista kokemuksista.

12. Tutustu Brooklynin kirpputoriin

Brooklynin kirpputori| ©Jason Lam
Brooklynin kirpputori| ©Jason Lam

Yksi parhaista asioista, joita Brooklynissa voi tehdä, on käydä DUMBOssa sijaitsevilla Brooklynin kirpputoreillalauantaisin klo 10-17 huhtikuusta lokakuuhun. Kyseessä on vintage-kirpputori, joka tarjoaa monenlaisia tavaroita (vaatteita, huonekaluja, kirjoja, pukukoruja ja käsitöitä), joita yli 150 paikallista myyjää ja käsityöläistä esittelee rakkaudella.

Jos rakastat kirpputoreja ja olet New Yorkissa talvella, tämä tila muuttuu **Winter Flea -**kirpputoriksi, joka on marraskuusta maaliskuuhun avoinna oleva antikvariaattien, käsityöläisten ja elintarvikkeiden kirpputori. Shoppailuhullut, täältä löydät New Yorkin parhaat ostokset.

Miksi pidän tästä kirpputorista

Kyseessä ei ole tyypillinen kirpputori, jossa tavarat vain kasataan kasaan, vaan täällä on harkittu esillepano, joka vetää katseen kojuihin ja houkuttelee ottamaan kotiin ainutlaatuisen matkamuiston itsellesi tai perheellesi. Siellä on jotain ainutlaatuista!

Jos et lähde täältä superhieno vintage-takki mukanasi, lähdet täältä vatsa täynnä. Täällä voit maistella New Yorkin parhaita tacoja, hodareita, hummerirullia ja sisilialaisia cannoleita. Tämä on yksi Brooklynin parhaista ruokapaikoista.

Hyödyllistä tietoa

 • Aukioloajat: Brooklynin kirpputori klo 10-17. Talvella Brooklynin kirpputori klo 10-18.
 • Sijainti: Brooklyn Flea Market at Manhattan Bridge Archway - 80 Pearl St. Winter Brooklyn Flea at 25 Kent Ave (8th fl.) Williamsburg.
 • Pääsy: ilmainen.