Miten vierailla Dyker Heightsin jouluvaloissa?

Jos sinulla on onni vierailla New Yorkissa joulun aikaan, et voi jättää väliin kaupungin kauneimmin koristeltua kaupunginosaa - se on kuin elokuvasta!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Miten vierailla Dyker Heightsin jouluvaloissa?

Erään Dyker Heightsin talon valot | ©Hellotickets

New Yorkissa on joulun aikaan paljon tekemistä: valaistuja näyteikkunoita, koristeltuja katuja ja katuja, luisteluratoja.... Mutta jos yhtä asiaa ei voi jättää väliin, se on Dyker Heightsin koristeet.

Brooklynissa sijaitsevan Dyker Heightsin asukkaat ovat tehneet Brooklynin kaupunginosastaan joulun aikaan New Yorkin ehdoton nähtävyys suurella mielikuvituksella ja luovuudella. Et ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa kuin elokuvissa, joten valmistaudu väriloistoon ja valoihin ja tutustu yhteen New Yorkin parhaista asuinalueista!

Paras vaihtoehto

Brooklynin Joulun Taika Kierros

Tutustu Dyker Heightsiin Boorklynin kierroksella ja ihaile kaupunginosan jouluvaloja.

Paras tapa tutustua tähän hämmästyttävään paikkaan on ottaa opastettu bussikierros, jolla voit nähdä paikallisten itsensä pystyttämät upeat joulukoristeet.

Dyker Heightsin jouluretki on loistava idea niille, jotka etsivät tapaa nauttia joulusta New Yorkissa. Bussikierros Brooklynin kaduilla joulukoristeita katsellessa jättää sinut sanattomaksi ja on yksi parhaista muistoista, joita saat kaupungilla olostasi tänä taianomaisena vuodenaikana.

Näet ylenpalttiset valot, lumiukot ja vaikuttavia joulupukin hahmoja, jotka koristavat taloja tällä asuinalueella, jonka asukkaat ovat tehneet siitä erittäin suositun kohteen tähän aikaan vuodesta. Paikallinen oppaasi kertoo sinulle, miten tämä alkuperäinen idea Dyker Heightsista syntyi, ja voit ottaa matkan varrella parhaita tilannekuvia.

Suositellaan, jos... haluat tutustua tähän New Yorkin kolkkaan, jossa paikallisten järjestämä jouluvaloshow häikäisee sinut ja nautit siitä tuplasti, kun matkustat mukavalla bussilla Manhattanilta.

Millainen on Dyker Heights?

Yhden alueen talojen valaistus| ©Hellotickets
Yhden alueen talojen valaistus| ©Hellotickets

Dyker Heights on itse asiassa Brooklynissa sijaitseva asuinalue, joka ei olisi mitään erikoista, elleivät sen asukkaat pääsisi joka joulu joulumielelle ja muuttaisivat omakotitalonsa valtavan joulukoristeiden ja valaistuksen ansiosta paikaksi, joka näyttää kuin jostain amerikkalaisesta elokuvasta.

Jotkut valitsevat kotinsa koristeluun hillittyjä ja hienostuneita valoja, kun taas toiset menevät liiallisuuksiin ja täyttävät ne ääriään myöten kaikenlaisilla seppeleillä, palloilla, puhallettavilla esineillä ja joululauluja laulavilla hahmoilla. Jos haluat kävellä kaduilla ja nauttia tästä spektaakkelista mukavasti, suosittelen ilmoittautumaan Dyker Heightsin joulukierrokselle.

.

Varaa Dyker Heightsin joulukierros

Miksi mennä Dyker Heightsiin jouluksi?

Tyypillisiä Dyker Heightsin koristeita| ©Hellotickets
Tyypillisiä Dyker Heightsin koristeita| ©Hellotickets

Jos pidät joulukoristeista ja -valoista, suosittelen lämpimästi, sillä on melkoinen näky nähdä amerikkalaisaiheinen naapurusto jouluna. Paikalliset näkevät joka vuosi paljon vaivaa tehdäkseen vaikutuksen vierailijoihin, ja vierailijoilla on hauskaa ottaa kuvia joulupukista, poroista, lumiukoista, tontuista ja muusta sellaisesta - pimeää taloa on vaikea löytää iltahämärässä!

Varaa Dyker Heightsin joulukierros

Miten päästä kohteeseen Dyker Heights?

Dyker Heightsin koristelun yksityiskohdat| ©Hellotickets
Dyker Heightsin koristelun yksityiskohdat| ©Hellotickets

Dyker Heights sijaitsee Brooklynin lounaisosassa, Bensonhurstin ja Bay Ridgen kaupunginosien välissä. Voit mennä sinne omin päin julkisilla liikennevälineillä tai tehdä Brooklynin jouluisen kiertoajelun mukavassa ajoneuvossa, joka vie sinut Manhattanin keskustasta edestakaiselle matkalle.

Julkisilla liikennevälineillä

Dyker Heights on noin tunnin metromatkan päässä Manhattanilta. Siellä ei ole metroasemaa, mutta ympäröivillä kaupunginosilla on. Julkisilla liikennevälineillä pääsee sinne useilla eri tavoilla (katso New Yorkin metron käyttöoppaamme täältä).

  • Ota metrolinja R ja jää pois Bay Ridgen kaupunginosassa pysäkillä 86th St. Tämän metropysäkin ympärillä on kahviloita ja kauppoja, joten jos sinun on käytävä vessassa tai haluat ostaa jotain lämmittävää, sinun on tehtävä se täällä. Muista, että Dyker Heights on asuinalue, eikä siellä juuri ole kauppoja. Metrosta on vain 15-20 minuutin kävelymatka sinne.
  • Ota D-metrolinja ja jää pois Bensonhurstin pysäkillä osoitteessa 79th St. Vaikka tällä alueella on jonkin verran ostosmahdollisuuksia, tunnelma ei ole samanlainen kuin Bay Ridgessä, ja 20 minuutin kävelymatka metroasemalta vie sinut Dyker Heightsiin.
  • Voit myös ottaa Wall Streetiltä bussin linjalla X28, joka on vaihtoehto ja joka jää pois 86th St. ja 12th Avenuen kulmassa, viiden minuutin kävelymatkan päässä koristelluista taloista. Voit palata bussilla Manhattanille B1-bussilla.

Varaa jouluinen kiertoajelu Dyker Heightsiin

Millainen on Dyker Heightsin jouluvalokierros?

Joulukoristeet| ©Hellotickets
Joulukoristeet| ©Hellotickets

Joulu on New Yorkissa taianomaista aikaa vuodesta, ja siitä voi nauttia monin tavoin. Jos rakastat joulukoristeita, suosittelen, että otat Dyker Heightsin jouluvalokierroksen, jotta et jää paitsi mistään tästä perinteestä, sillä on yksityiskohtia, jotka saattavat jäädä huomaamatta, jos teet sen omin päin.

Sen lisäksi, että pääset näkemään valot tässä viehättävässä kaupunginosassa, pääset tutustumaan siihen kuuntelemalla espanjaksi oppaan anekdootteja tästä hauskasta tapahtumasta, ja saatat jopa tavata joitakin upouusien talojen omistajia. Etkä myöskään palele New Yorkin keskellä talvea, sillä matkustat ryhmän kanssa mukavasti ajoneuvossa sen sijaan, että siirtyisit julkisilla liikennevälineillä.

Kaiken kukkuraksi paluumatkalla Midtowniin pysähdytte Brooklynin sillalla ja voitte ihailla Manhattanin upeaa taivaanrantaa. Kaiken kaikkiaan tämä on loistava tapa päästä New Yorkin joulumielelle, ja lähdet varmasti Dyker Heightsista hymy huulilla. Jos olet myös joulun ystävä, et voi jättää väliin New Yorkin parhaita joulukuusia.

Varaa Dyker Heightsin jouluretki

Mitkä ovat Dyker Heightsin kuuluisimmat talot?

Yksi Dyker Heightsin kuuluisimmista taloista| ©Hellotickets
Yksi Dyker Heightsin kuuluisimmista taloista| ©Hellotickets

Dyker Heightsin näyttävimmät koristeet sijaitsevat 83rd ja 86th Streetsin sekä 10th ja 12th Avenuen välissä. Koska kyseessä on naapuruston aloite, ei joka vuosi koristella samoja taloja naapurustossa, mutta yllätyksiä löytyy aina. Tässä ovat suosituimmat:

Lucy Spatan talo

Tämän perinteen edelläkävijän talo houkuttelee turistijoukkoja. Se on kuin Dyker Heightsin kruununjalokivi. Tunnistat sen hänen puutarhassaan olevasta häikäisevien hahmojen armeijasta, jossa on lumiukkoja, leikkisotilaita ja kymmeniä enkeleitä, jotka hän sijoitti vuonna 1986 kuolleen äitinsä kunniaksi. Se sijaitsee osoitteessa 1152 84th Street.

Polizzoton perhekoti

Samalla kadulla, mutta osoitteessa 1145, sijaitsee Polizzoton perheen koti, joka on tunnettu jättimäisestä joulupukista talon sisäänkäynnillä, näyttävästä karusellista puutarhassa ja lähes 9 metriä korkeista lelusotilaista.

James Bonaviton talo

Hänen kotinsa joulukoristeita pidetään Dyker Heightsin tyylikkäimpinä, ja James Bonavito tuntee asiansa, sillä hän on joulukoristeita valmistavan B&R-yrityksen omistaja. Kultaiset, valkoiset, vihreät ja punaiset valot koristavat julkisivua ja puutarhaa sekä elävän kokoisia hahmoja.

Sam the Greekin talo

Kolmikerroksinen talo osoitteessa 71st St. & 14th Avenue on koristeltu ylhäältä alas 260 000 valolla, eikä yksikään yksityiskohta puutu. Sam itse sytyttää ne, kun joulu saapuu.

Sininen joulutalo

Kaikki ulkokoristeet ovat sinisiä. Sisällä puolet talosta on koristeltu jouluksi ja toinen puoli hanukaksi, sillä talossa asuva perhe on puoliksi kristittyjä ja puoliksi juutalaisia.

.

Varaa Dyker Heightsin joulukierros

Milloin valot syttyvät Dyker Heightsissa?

Yksityiskohta Dyker Heightsin valoista| ©Hellotickets
Yksityiskohta Dyker Heightsin valoista| ©Hellotickets

Dyker Heightsin jouluvalojen sytyttämiselleei ole tarkkaa päivämäärää, vaikka jotkut paikalliset tekevät sen kiitospäiväviikonloppuna. Parhaiten kaikki koristeet ovat kuitenkin pystyssä joulukuun puolivälistä joulupäivään. Jotkut naapurit jättävät ne pystyyn jopa uudenvuodenaattoon asti.

Mikä on paras aika vierailla naapurustossa?

Lisää koristeltuja taloja Dyker Heightsissa| ©Hellotickets
Lisää koristeltuja taloja Dyker Heightsissa| ©Hellotickets

Joulukuussa aurinko laskee New Yorkissa noin kello 16.30. Suosittelen menemään Dyker Heightsiin hieman ennen pimeän tuloa, jotta ehdit osallistua valojen sytyttämiseen, mutta jos et ehdi, älä mene liian myöhään, sillä kello 21.00 monet talot sammuttavat valonsa.

Eniten joulukoristeita on päällä viikonloppuna, mutta silloin naapurustossa on myös eniten kävijöitä, ja joissakin taloissa on paljon väkeä.

Varaa Dyker Heightsin joulukierros

Dyker Heightsin jouluvalot - hauskoja faktoja

Dyker Heightsin joulukoristeet| ©Hellotickets
Dyker Heightsin joulukoristeet| ©Hellotickets

Milloin jouluvalojen perinne alkoi Dyker Heightsissa?

Kaikki alkoi 1980-luvulla, kun naapuri Lucy Sparta päätti koristella talonsa jouluvaloilla edesmenneen äitinsä kunniaksi. Vähitellen muutkin naapurit liittyivät mukaan, ja nyt siitä on tullut vuosittainen tapahtuma ja naapuruston julistamaton kilpailu joulun parhaiten koristellusta talosta. Jotkut perheet jopa maksavat ammattilaisille koristelijoille, jotka luovat persoonallisen ja ainutlaatuisen kuvion.

Tämä perinne houkuttelee vuosittain tuhansia ihmisiä Dyker Heightsin kaupunginosaan, ja se on niin suosittu, että on perustettu opastettuja kierroksia, joilla heille näytetään kaupunginosan kaikki pienetkin yksityiskohdat.

Missä naapurit säilyttävät koristeet loppuvuoden ajan?

Monet naapurit säilyttävät koristeet omissa kodeissaan, joko varastoissa tai autotalleissa. Näiden kotien koko on melko suuri, joten pienellä organisoinnilla ei ole yllättävää, että heillä on tietty tila niiden säilyttämistä varten.

Toiset asukkaat säilyttävät niitä koristeita koristeluyrityksissä, koska ne ovat niitä, jotka toimittavat valot ja koristeet, kun perheet palkkaavat heidän palveluitaan.

Paljonko koristeet maksavat?

Se riippuu koristeista ja talon koosta, mutta luvut vaihtelevat 5 000 ja 20 000 dollarin välillä sähkölaskujen ja koristeluun erikoistuneiden yritysten palvelujen välillä. Se on paljon rahaa!

Varaa Brooklynin joulukierros

Muita kiertomatkoja New Yorkin jouluvalojen katseluun

New Yorkin jouluvalot| ©Anthony Quintano
New Yorkin jouluvalot| ©Anthony Quintano

Jos olet jouluvalojen ystävä ja rakastat jouluvalojen katselua, olet valinnut parhaan kaupungin, jossa voit imeytyä New Yorkin katuja täyttävään joulumielialaan. Tässä on joitakin parhaita jouluvalokierroksia Dyker Heightsin kierroksen lisäksi, joten voit varata itsellesi mieluisimman:

Mitä muuta kannattaa tehdä New Yorkissa jouluna?

Kauppakeskuksen joulukoristeet| ©Hellotickets
Kauppakeskuksen joulukoristeet| ©Hellotickets

Joulu on yksi taianomaisimmista ajoista olla New Yorkissa. Kaupunki on täynnä joulukuusia, valoja, joululaulajia, koristeltuja katuja ja kauppoja... Se on ehdottomasti parasta aikaa matkustaa kaupunkiin, koska se on kaunis ja siellä on niin paljon nähtävää. Kuten Andy Williams sanoi suositussa laulussaan: It's the Most Wonderful Time of the Year!

Manhattanin Midtownin sydämessä sijaitsevaa Rockefeller Centeriä ei kannata jättää väliin joulun aikaan, sillä siellä voit nähdä historiallisen puun ja luistella jäähallilla. Ja jos haluat tutustua kaupunkiin Manhattanin ulkopuolella, Bronxin eläintarhan jouluvalot jättävät sinut sanattomaksi.

Ja kun olet Brooklynissa, suosittelen vierailemaan kaupunginosassa (jos mahdollista, tutustu siihen päivänvalossa, ennen kuin saavut Dyker Heightsiin nauttimaan sen markkinoista, arkkitehtuurista, puistoista...). Jos jaksat, tässä on kokoamani opas siitä , mitä nähdä ja tehdä Brooklynissa ja mitä nähdä ja tehdä Williamsburgissa, New Yorkin juutalaisessa kaupunginosassa.