Mitä näet risteilyllä NYC:ssä?

Jos epäröit lähteä jollekin Manhattanin ympäri purjehtivista risteilyistä, tässä on luettelo alukselta nähtävistä kohokohdista, jotka tekevät tästä kokemuksesta pakollisen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Mitä näet risteilyllä NYC:ssä?

Risteily laiturilla | ©Roland Turner

Olet melkein saapunut New Yorkiin ja olet juuri järjestämässä matkaasi. Kaikista kaupungin tarjoamista elämyksistä ja aktiviteeteista risteily on yksi suosituimmista.

Haluatko tietää, mitä näet laivalta Manhattanin risteilyllä? Huomaa, että tämä on vain alkupala siitä, mitä sinua odottaa.

1. Vapaudenpatsas ja Liberty Island

Liberty Island| ©Kevin Dooley
Liberty Island| ©Kevin Dooley

Maailmankuulu Vapaudenpatsas seisoo Liberty Islandilla, aivan Hudson-joen suulla. Kirkkaana päivänä voit nähdä hänen siluettinsa Manhattanilta käsin, mutta mikään ei voita veneajelua sen ympärillä ja lähietäisyydeltä nähtyä massiivista jalustaa, hänen korkeuttaan ja piirteitään.

Jokainen Manhattanin risteilyalus vie sinut lähelle sitä, joten et halua jättää näkemättä sitä läheltä. On totta, että risteilyalukset eivät pysähdy, joten sinulla ei ole tällä kertaa mahdollisuutta jäädä pois Liberty Islandilla ja kävellä ympäriinsä, mutta sinun ei tarvitse. Näkymät veneestä ovat uskomattomat.

Jos haluat käydä siellä, suosittelemme, että otat yhden lautoista, jotka kulkevat jatkuvasti Battery Parkista, lähellä Financial Districtiä. Nämä lautat vievät sinut saarelle, ja voit jäädä pois ja vierailla patsaan jalustalla tai jopa kruunulla.

Miltä risteilyalukselta näet sen? Kaikki matkareitit kulkevat tämän kautta.

Vertaa New Yorkin risteilyjä

2. Brooklynin silta

Brooklynin silta| ©dicau58
Brooklynin silta| ©dicau58

Kun se avattiin vuonna 1883, se oli maailman pisin riippusilta (se on lähes 2 kilometriä pitkä!), ja tämän ennätyslukeman ansiosta se jää historiaan yhtenä maailman arvostetuimmista insinööritaidoista. Tämä kuuluisa silta, joka näkyy miljoonissa valokuvissa ja kaupungin postikorteissa, yhdistää Brooklynin ja Manhattanin kaupunginosat.

Siinä on kaksi kerrosta, yksi jalankulkijoille ja yksi Manhattanille saapuville ja sieltä lähteville autoille ja kuorma-autoille. Jos sillan ylittäminen kävellen on käytännössä pakollista kaupunginvierailun aikana, sen alla navigoiminen antaa sinulle ainutlaatuisen perspektiivin.

Tässä vinkki? Riippumatta siitä, milloin risteilet, et voi olla huomaamatta siltaa päivällä tai yöllä, joten merkitse se kartalle, sillä se on yksi kaupungin tärkeimmistä kohdista, johon sinun on palattava pari kertaa.

Miltä risteilyalukselta näet sen? Kaikki reitit kulkevat tämän kautta

3. One World Trade Center

One World Trade Center| ©Joe Mabel
One World Trade Center| ©Joe Mabel

New Yorkia tuona kohtalokkaana syyskuun 11. päivänä leimanneen murhenäytelmän keskelle rakennettiin upouusi One World Trade Center, joka käytännössä vartioi koko rahoitusaluetta nykyisin myyttisellä horisontillaan ja lasi-ikkunoillaan, jotka näyttävät heijastavan kaupungin horisonttia.

Korkeutensa vuoksi et voi välttää sitä silmilläsi, sillä se on eteläisen Manhattanin uusi tähti. Jos sen arkkitehtuuri, tyyli ja koko kiinnittävät huomiosi, kannattaa myös harkita kiipeämistä rakennuksen huipulle ja vierailla One World Observatory -observatoriossa, josta saat täydellisen ilmakuvan kaupungista.

Se on korkein pilvenpiirtäjä, johon voit kiivetä tällä New Yorkin alueella, ja näkymät ovat hyvin erilaiset kuin Empire State Buildingista tai Top of the Rockista: täältä joki ja sen sillat sekä Brooklynin horisontti ovat etualalla, ja huimauksen ja adrenaliinin tunne on taattu.

Miltä risteilyalukselta näet sen? Kaikki reitit kulkevat tämän kautta

4. Financial District Skyline

Financial Districtin horisontti yöllä| ©James Howard
Financial Districtin horisontti yöllä| ©James Howard

Tämä on toinen niistä lukemattomista postikorteista, jotka tulevat mieleen, kun ajattelemme New Yorkia. Financial District on Manhattanin liike-elämän sydän maanantaista perjantaihin. Tuhannet pukuihin pukeutuneet työntekijät kiiruhtavat kaduilla toimistoihinsa, pankkeihin.... Siellä sijaitsee myös New Yorkin pörssi ja kuuluisa Wall Street.

Tämän eteläisen Manhattanin alueen horisontti koostuu kymmenistä pilvenpiirtäjistä (enimmäkseen toimistoja), joita ympäröi jokin puisto tai kävelyalue. Jos haluat saada hyvän kuvan tämän alueen koosta, on parasta mennä joen toiselle puolelle tai Governors Islandille, jossa saat parhaat kuvat.

Onneksi Hudson-joen risteilyalukset kulkevat tämän joen osan läpi matkustajiensa iloksi, joten sinulla on runsaasti aikaa nauttia nähtävyyksistä.

Sen valaistu näkymä on todella henkeäsalpaava, joten jos olet päättänyt lähteä yölliselle illallisristeilylle, tämä on luultavasti se kuva, johon tulet aina yhdistämään Manhattanin laivamatkan.

Miltä risteilyalukselta näet sen? Kaikki reitit kulkevat tämän kautta

5. Empire State Building

Empire State Building Hudsonilta katsottuna| ©Patrick Marella
Empire State Building Hudsonilta katsottuna| ©Patrick Marella

Hudsonin risteilyillä ei voida unohtaa toista New Yorkin ikonista maamerkkiä. Empire State Building sijaitsee Manhattanin sydämessä, Midtownissa, ja sinulla on mahdollisuus nähdä se laivalta käsin, jos valitset vähintään kaksi tuntia kestävän risteilyn.

Useimmat risteilyt lähtevät myös Chelsean tai Hudson Yardsin laitureilta, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä se myös lyhyemmillä risteilyillä, kun *hyppäät laivaan ja poistut laivasta.

Et tarvitse paljon aikaa havaitaksesi sen pilvenpiirtäjien joukosta, sillä sen siluetti ja antenni tekevät siitä erehtymättömän. Jos kaipaat vielä enemmän, muista, että voit kiivetä näköalatasanteelle, josta avautuvat uskomattomat näkymät tähän osaan Manhattania.

Miltä risteilyalukselta näet sen? Kahden tunnin tai pidemmät kierrokset

Vertaa New Yorkin risteilyjä

6. Midtown Skyline

Midtown Skyline| ©Ken Lund
Midtown Skyline| ©Ken Lund

Se ei ehkä ole yhtä vaikuttava kuin Financial District, mutta Midtown Manhattanin kaduilla sijaitsevat kaupungin kuuluisimmat rakennukset: Empire State Buildingin lisäksi täältä löydät Rockefeller Centerin ja sen Top of the Rockin, Chrysler Buildingin, Flatiron Buildingin... Lyhyesti sanottuna joitakin niistä rakennuksista, jotka tekevät New Yorkista miljoonien matkailijoiden suosiman matkakohteen ympäri maailmaa.

Jos nouset risteilyalukselle päivällä, on hyvin todennäköistä, että näet kaikki tai lähes kaikki niistä risteilyn edetessä. Huomaa myös, että joillakin laivoilla on opastettu kerronta, joka auttaa sinua tunnistamaan tärkeimmät rakennukset risteilyn edetessä.

Yöllä tämän kaupunginosan valot lumoavat sinut, ja ymmärrät, miksi sitä kutsutaan kaupungiksi, joka ei koskaan nuku.

Miltä risteilyalukselta näet sen? Syvällisesti, vähintään kahden tunnin mittaisilla kierroksilla.

7. Manhattanin silta

Manhattanin silta| ©Bryan Pocius
Manhattanin silta| ©Bryan Pocius

Tämä kaunis silta yhdistää myös olennaisesti eteläisen Manhattanin Brooklyniin Long Islandilla. Vaikka silta ei ole koskaan saavuttanut isoveljensä Brooklynin sillan kaltaista näkyvyyttä ja vaikka se on Williamsburgin siltaa uudempi, näkymät tältä sillalta vesiltä ovat korvaamattomat.

Itse asiassa monet turistit ylittävät tämän sillan päästäkseen Brooklynin DUMBO-alueelle ja ottaakseen kuuluisan valokuvan ikonisella kadulla, jolla on New Yorkin tiilirakennuksia ja silta taustalla.

Sinulla ei ole tilaisuutta ottaa tätä kuvaa veneestä, mutta näkymät sillalle ja Manhattanille taustalla ovat paljon paremmat. Mutta jos haluat käydä DUMBOssa, merkitse se karttaan ja tule takaisin jonain toisena päivänä, sillä tämä Brooklynin alue, joka on täynnä trendikkäitä kahviloita ja ravintoloita, on myös vierailun arvoinen.

Miltä risteilyalukselta se nähdään: Kahden tunnin tai pidemmät kierrokset

8. Governors Island

Näkymä Governors Islandille risteilyalukselta käsin| ©Avi Werde
Näkymä Governors Islandille risteilyalukselta käsin| ©Avi Werde

Hieman yli kilometrin päässä Manhattanista etelään sijaitsee Governors Island, pieni saari, joka vielä vähän aikaa sitten oli sotilastukikohta. Vaikka se ei ehkä kuulu New Yorkin suosituimpien vierailukohteiden listalle, totuus on, että tällä saarella, jolla asuu vain hieman yli 3000 ihmistä, on paljon viheralueita, jotka auttavat sinua irrottautumaan Manhattanin keskustan hälinästä.

Jos sinulla ei ole aikaa tai et halua käydä siellä, ei hätää: veneestä avautuu täydellinen panoraamanäkymä saarelle, ja mikä vielä parempaa: tästä kaupunginosasta avautuvat näkymät Manhattanille.

Varaudu siihen, että pilvenpiirtäjät tuntuvat kelluvan veden päällä, ja ihmettele Manhattanin saaren silkkaa kokoa. Täältä saat luultavasti risteilyn parhaat valokuvat, joten ota kamera esiin ja hyödynnä risteilyreitin panoraamanäkymät.

Miltä risteilyalukselta näet sen? Läheltä, kahden tunnin tai pidemmillä kierroksilla.

9. New Yorkin sataman satama

New Yorkin laiturit| ©carlfbagge
New Yorkin laiturit| ©carlfbagge

Yksi yleisimmistä laitureista, josta esimerkiksi kaikki Circle Linen risteilyt lähtevät, on Hudson River Parkin keskellä sijaitseva laituri 83.

Laivaan nousualue on helposti tunnistettavissa, ja sieltä voit kävellä ympäriinsä ja katsella kaikkia New Yorkin satamasta lähteviä ja sinne saapuvia aluksia.

Tämä on aina vilkas alue, sillä pelkästään Hudson River Parkissa on jopa 12 eri laituria. Alueella on myös viheralueita, joilta on upeat näkymät ja joilla voit rentoutua ennen risteilyä tai sen jälkeen.

Tarvittaessa löydät myös ravintoloita ja ruokakojuja, joissa voit tankata tai ostaa välipalaa risteilyn ajaksi.

Miltä risteilyalukselta näet sen? Kaikki reitit kulkevat tämän kautta

10. Tutustu rantaan

Aluksen sisällä, Husonin telakat| ©Clay Banks
Aluksen sisällä, Husonin telakat| ©Clay Banks

Risteilyalukset lähtevät yleensä Manhattanin West Shorelta, aivan Midtownin edustalta. Laiturit ovat Manhattanilla täydellisellä korkeudella, jotta voit järjestää erilaisia elämyksiä tai aktiviteetteja ympäröivällä alueella ja ottaa kaiken irti ajasta.

Voit esimerkiksi kuljeskella Hudson Yardsissa, Manhattanin uudessa trendikkäässä kaupunginosassa, jossa kelluvan High Linel -puiston lisäksi on The Vessel - rakennus ja kaupungin uusi observatorio The Edge.

Laiturilta 83 on vain 20 minuutin kävelymatka Times Squarelle, joten voit kävellä tänne, jos olet tutustunut tähän vilkkaaseen aukiolle.

Vertaa New Yorkin risteilyjä