10 parasta puistoa New Yorkissa

Yksi niistä pienistä nautinnoista, joista voi nauttia Isossa Omenassa, on kävely sen puistoissa ja puutarhoissa. Mitkä ovat New Yorkin 10 ehdotonta puistoa? Lue lisää!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuuttia luettu

10 parasta puistoa New Yorkissa

Central Park syksyllä | ©Andrea Belussi

Kun ajattelet New Yorkin tekemistä ja nähtävää, ajattelet asfaltin ympäröimiä pilvenpiirtäjiä ja raskasta, kaoottista liikennettä, mutta mikään ei voisi olla kauempana totuudesta!

Vaikka se ei ehkä näytä siltä, se on myös paikka, joka kätkee sisäänsä lukuisia vehreitä puistoja ja puutarhoja, joihin newyorkilaiset vetäytyvät irrottautuakseen maailman hälinästä, ja legendaarisen Central Parkin lisäksi on muitakin vaikuttavia paikkoja! Valmistaudu, sillä haluat astua niihin kaikkiin!

1. Central Park, New Yorkin legendaarinen puisto

Päivä auringossa Central Parkissa| ©Hellotickets
Päivä auringossa Central Parkissa| ©Hellotickets

Central Park on lähes yhtä kuuluisa kuin New York City itse, joten on väistämätöntä, että se avaa tämän postauksen. Sen nimi tulee varmasti tutuksi, sillä olet nähnyt sen heijastuvan useaan otteeseen elokuvissa, mutta matka Isoon Omenaan on paras hetki nähdä itse, onko sillä ansaittu maine.

Ja sanonpa vain, että sillä todellakin on! Central Parkin maisemat ovat kauniit ja luonto on täydessä iskussa. Se on täydellinen paikka viettää päivä ulkoilmassa ja hyödyntää mahdollisuus ottaa kauniita valokuvia kävellen tai pyöräretkellä, jota on myös tarjolla.

Paras aika vierailla

Paras aika on kevät ja syksy, jolloin lämpötila on leudompi ja puiden lehdet kukkivat tai vaihtavat väriä. Älä kuitenkaan sulje pois puistossa käyntiä talvella, sillä on myös viehättävää nähdä se kokonaan jäässä, ja voit myös luistella Wollman Rinkillä, jos lähdet New Yorkiin jouluna.

Muista, että tämä on kaupungin suurin kaupunkipuisto, joten suosittelen, ettet käytä energiaa nähdäksesi sen kokonaisuudessaan, vaan sinun on parempi tutustua puistoon yleiskatsauksella, jotta voit käyttää aikaa muihin suunnitelmiin.

 • Osoite: Fifth ja Eighth Avenuen sekä 59th ja 110th Streetin välissä
 • Miten sinne pääsee: Metrolla linjoilla 5, 6, 7, A, B, C ja D.

Vuokraa pyörä Central Parkissa

2. High Line, New Yorkin hippipuisto

Kävely High Linen varrella| ©Hellotickets
Kävely High Linen varrella| ©Hellotickets

Kaikista New Yorkin puistoista High Line erottuu erityisesti omaperäisimpänä ja modernimpana. Minulle siitä on tullut yksi kaupungin pakollisista nähtävyyksistä kauniiden näkymien sekä taiteen, luonnon ja arkkitehtuurin yhdistelmän vuoksi.

Se on yksi viimeisistä yleisölle avatuista turistikohteista Isossa Omenassa, sillä se valmistui hiljattain entiselle korkealle nousevalle junaradalle. Alue on muuttunut ankeasta, teollisesta ilmeestä hedelmätarhaksi, joka on täynnä kasveja, kukkia ja puita.

Se on myös puisto, jossa on paljon nähtävää, aina Hudson Yardsin yläluokkaisesta naapurustosta ja Meatpacking Districtin taidegallerioista The Spurin design-rakennuksiin ja pilvenpiirtäjiin sekä brasilialaisen taiteilijan Eduardo Kobran katutaiteeseen.

Paras vuodenaika vierailla

Pue päällesi ja lähde liikkeelle mihin vuodenaikaan tahansa, vaikka olisi kylmä. Puisto ei herätä huomiota pelkästään vehreydellään, vaan "kelluvalla" rakenteellaan ja näkymillään joelle ja Isolle Omenalle, jonka uudet pilvenpiirtäjät nousevat nyt Manhattanille.

 • Osoite: Gansevoort St. ja 34th St. välissä
 • Miten sinne pääsee: Metrolla: 34th St - Hudson Yards.

3. Tuo kulttuuripuolesi esiin Bryant Parkissa

Bryant Park Manhattanin sydämessä| ©Michael Hutchinson
Bryant Park Manhattanin sydämessä| ©Michael Hutchinson

Manhattanin vilkkaan Midtownin sydämessä on Bryant Park, pieni keidas, jonne sekä newyorkilaiset että turistit kerääntyvät etsimään rauhaa ja luontoa asfalttiviidakon keskeltä.

Toisin kuin Central Park, tämä on yksi Ison Omenan pienimmistä puistoista, mutta myös yksi rakastetuimmista, sillä täällä on aina jotain mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää, olipa sitten kuuma tai kylmä.

Paras aika vierailla

Esimerkiksi kesällä voit käydä Bryant Parkissa tuomassa esiin kulttuurisen ja hauskan puolesi aktiviteeteilla, kuten konserteilla ja ulkona järjestettävillä klassikkoelokuvafestivaaleilla, lukunurkkauksella, lautapeleillä tai ilmaisilla jooga-, tai-chi ja tanssikursseilla.

Talvella taas voit luistella jäähallilla tai nauttia kuumaa kaakaota joulumarkkinoilla.

Bryant Parkissa on vähän kaikkea, jotta New Yorkin-matkasi olisi erilaista ja viihdyttävää.

 • Osoite: Bryant Park Park (Park Park Park): 42nd Streetillä Fifth ja Sixth Avenuen välissä, lähellä Times Squarea.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla B-, D-, F- ja M-linjoilla (pysäkki 42nd St/Bryant Park) ja linjalla 7 (pysäkki 5th Ave).

4. Katsele auringonlaskua Battery Parkissa.

Iltapäivän välipala Battery Parkissa| © JJBers
Iltapäivän välipala Battery Parkissa| © JJBers

Kävely Battery Parkissa on ehdottomasti pakollinen kohde New Yorkin matkallasi, sillä tämä kaunis puisto Lower Manhattanin eteläpuolella on erittäin suosittu upeiden esteettömien näkymiensä vuoksi Vapaudenpatsaalle.

Useimmat ihmiset menevät rantakadulle nauttimaan auringonlaskusta New Yorkin sataman yllä, mutta moni ottaa myös lautan Liberty Islandille tai Staten Islandille nähdäkseen ikonisen maamerkin lähempää, kun laivat lähtevät Battery Parkista.

Suosittelen tutustumaan siihen Ground Zeron tai Financial Districtin kierroksen jälkeen ja käyttämään tilaisuutta hyväkseen ja rentoutumaan luonnon ympäröimällä penkillä tai syömään piknikin nurmikolla. Battery Park on täydellinen paikka rentoutumiseen!

Jos kuitenkin kaipaat hieman toimintaa, voit harrastaa myös muita aktiviteetteja, kuten pyöräilyä, osallistua opastetulle kierrokselle Castle Clintoniin tai vierailla Museum of Jewish Heritage -museossa. Postauksessa Mitä nähdä ja tehdä Battery Parkissa annan lisää ideoita, jotta saat vierailustasi kaiken irti.

Paras aika vierailla

Olipa vuodenaika mikä tahansa, käy aamulla. Koska alue sijaitsee lähellä talousaluetta, se on päivisin hyvin vilkas, ja voit tehdä muita suunnitelmia lähialueella vierailun jälkeen. Illalla tai iltahämärässä täällä on paljon vähemmän väkeä, ja koska se on niin lähellä vettä, kosteus tekee tuulen kylmyydestä paljon viileämpää.

 • Osoite: Lower Manhattanin eteläpuolella
 • Miten sinne pääsee: Metrolla linjoilla 4 ja 5 (Bowling Green).

Varaa pikaristeily Vapaudenpatsaalle

5. Washington Square Park, elokuvapuisto

Washington Square Park| ©Hellotickets
Washington Square Park| ©Hellotickets

Tämä on toinen New Yorkin puistoista, joka on sinulle tuttu siitä, että olet nähnyt sen kuuluisan Riemukaaren useaan otteeseen elokuvissa. Löydät sen Manhattanilta Greenwich Villagesta.

Washington Square Park ei ole yksi suurimmista puistoista, mutta se on yksi tunnelmallisimmista, sillä se on aina täynnä ihmisiä, jotka kuuntelevat elävää musiikkia, rentoutuvat nurmikolla, pelaavat shakkia tai viilentävät jalkojaan sitä koristavassa suuressa suihkulähteessä.

Ja jos olet kulkemassa Washington Square Parkin läpi, se on myös hyvä paikka pitää nopea lounastauko, sillä siellä on runsaasti ruokakärryjä.

Paras aika vierailla

Suosittelen käyntiä kesällä, kun päivät ovat pidempiä ja haluat viettää enemmän aikaa ulkona, tai talvella, kun tänne pystytetään kaunis joulukuusi ja jouluaattona järjestetään joululaulukonsertti.

 • Osoite: Washington Square, New York, NY 10012
 • Miten sinne pääsee: Metrolla A-, B-, C-, E-, F- ja M-linjoilla (W 4th Station - Wash Sq.) ja N-, Q-, R- ja W-linjoilla (8th Street Station).

6. Governor's Island, suuri puisto, jonne pääsee lautalla

Ilmakuva Governor's Islandista| ©Mary and Andrew
Ilmakuva Governor's Islandista| ©Mary and Andrew

Aikaisemmin tämä New Yorkin lahdessa sijaitseva saari oli avoinna vierailijoille vain toukokuun ja lokakuun välisenä aikana, mutta tämä muuttuu vuonna 2021, sillä se on nyt avoinna ympäri vuoden newyorkilaisten ja erityisesti turistien iloksi, joilla on vähemmän aikaa nauttia siitä.

Governor's Island on täynnä nurmikoita ja puutarhoja, joten se on toinen New Yorkin upeista puistoista, jossa voi viettää erilaista hauskaa aikaa.

Tähän Manhattanin ja Brooklynin välissä sijaitsevaan paikkaan pääsee lautalla, ja kun poistut laivasta, huomaat, että täällä on paljon tekemistä.

Paras aika vierailla

Jos haluat ottaa kaiken irti kaikista tarjolla olevista aktiviteeteista, lähde kesällä tai keväällä: voit valokuvailla ja katsella Vapaudenpatsasta ja Manhattanin horisonttia The Hillsissä, pyöräillä, katsella jättimäisiä vesiliukumäkiä, meloa kajakilla, ottaa aurinkoa riippumatossa Hammocks Groven riippumatossa tai herkutella tänne pystytettyjen ruokarekkojen antimilla - tulet rakastamaan tätä kokemusta!

 • Osoite: New York Bay
 • Miten sinne pääsee: Lautta lähtee joka päivä Battery Maritime Buildingista, joka sijaitsee osoitteessa 10 South Street Lower Manhattanilla.

7. Suuntaa Prospect Parkiin katsomaan vanhan New Yorkin alkuperäistä kasvistoa

Prospect Park Brooklynissa, New Yorkissa| ©Tyler Goodell
Prospect Park Brooklynissa, New Yorkissa| ©Tyler Goodell

East Riverin toisella puolella voit vierailla Prospect Parkissa, jota pidetään Brooklynin keskuspuistona. Sattumoisin sen suunnittelivat samat maisemasuunnittelijat kuin Manhattanin kuuluisan puiston, mutta he päättivät antaa sille oman identiteettinsä säilyttäen sen villin ilmeen, ja joillakin alueilla alkuperäiskasvillisuus on jätetty ennalleen.

Jos siis haluat nähdä, miltä New Yorkin metsät näyttivät ennen kuin ne muutettiin suurkaupungiksi, Prospect Park on loistava paikka.

Muiden Ison Omenan puistojen tapaan myös tämä puisto on täynnä ihmisiä, jotka kuljeskelevat, urheilevat tai viettävät piknikiä. Sen tunnetuimpia paikkoja ovat Long Meadow, eläintarha ja suuri keinotekoinen järvi, jossa voit katsella ankkoja uimassa.

Paras aika vierailla

Jos haluat tutustua tähän puistoon, suosittelen menemään sinne aamulla, jotta saat päivästä kaiken irti, ja käymään sen jälkeen muissa lähistöllä sijaitsevissa nähtävyyksissä, kuten Brooklynin kasvitieteellisessä puutarhassa, Greenwoodin hautausmaalla tai Brooklyn Museumissa.

 • Osoite: 95 Prospect Park West Brooklyn , NY 11215
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, B- ja Q-linjoilla (Prospect Park Station).

8. Opi luonnosta Brooklyn Botanic Gardenissa

Brooklynin kasvitieteellinen puutarha| ©NYC Go
Brooklynin kasvitieteellinen puutarha| ©NYC Go

Brooklynin kasvitieteellinen puutarha on yksi niistä paikoista, joita rakastan New Yorkissa, kun etsit hieman rauhaa ja pakoa kaupungin kiireestä. Se on osa Prospect Park -kompleksia ja sijaitsee vain muutaman askeleen päässä Brooklyn Museumista historiallisella Park Slope -alueella.

Jos rakastat luontoa, kasvitieteellinen puutarha on loistava paikka rentoutua. Se on täynnä niittyjä, joilla voit levätä hetken, lukea kirjaa tai katsella kasvihuoneessa, Shakespearen puutarhassa tai japanilaisessa puutarhassa kasvatettuja kasveja ja kukkia.

Paras aika vierailla

Syksy ja kevät ovat hyviä aikoja tulla tänne, sillä aistisi täyttyvät tuoksuista ja väreistä. Sisäänpääsy on ilmainen perjantaisin ennen puoltapäivää ja talvella joka arkipäivä.

Vierailun jälkeen voit lähteä kiertoajelulle Brooklyniin ja tutustua muihin mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten Brooklynin museoon, julkiseen kirjastoon tai Brooklynin perinteisiin ruskeisiin kerrostaloihin.

 • Osoite: 990 Washington Ave, Brooklyn, NY 11225
 • Miten sinne pääsee: Metrolla linjoilla 2 ja 3 (Eastern Parkway-Brooklyn Museum).

9. Columbus Park, Chinatownin aidot kasvot

Yhteisö kokoontuu leikkimään Chinatownin Columbus Parkissa.| ©Juan Di Nella
Yhteisö kokoontuu leikkimään Chinatownin Columbus Parkissa.| ©Juan Di Nella

Chinatown on olennainen vierailukohde New Yorkin-matkalla, ja ensimmäinen vierailukohde on Columbus Park, joka on kaupunginosan suurin puisto ja kiinalaisen yhteisön jäsenten tavallinen kohtaamispaikka.

Jos siis haluat tutustua Chinatownin autenttisimpaan puoleen, käynti Columbus Parkissa on ehdoton käyntikohde. Paikalliset kokoontuvat sinne usein joka aamu pelaamaan mahjongia, harjoittelemaan taijia tai soittamaan perinteistä musiikkia. On ihailtavaa, että yhteisö haluaa pitää tapojaan ja kulttuuriaan elossa.

Columbus Parkin lisäksi voit käydä myös muissa Chinatownin paikoissa, kuten Kimlaun sotamuistomerkillä, joka on pystytetty taistelussa kuolleiden kiinalais-amerikkalaisten sotilaiden kunniaksi. Ja tietysti maistamaan herkullista kiinalaista ruokaa erittäin kohtuulliseen hintaan.

Jos haluat tietää, mitä muuta voit tehdä naapurustossa, älä jätä väliin opastustamme siitä , mitä Chinatownissa kannattaa nähdä ja tehdä.

Paras aika vierailla

Mikä tahansa vuorokauden- tai viikonaika on hyvä idea. Chinatownin sydän on toinen kaupungin nurkka, joka ei koskaan nuku.

 • Osoite: 67 Mulberry St. Manhattan, NY 10013
 • Miten sinne pääsee: Metrolla linjoilla 4, 5, 6, J, Z (Brooklyn Bridge - City Hall) ja N, Q, R, W (Canal Street).

10. Madison Square Park, keidas Midtown Manhattanin sydämessä

Madison Square Park| ©Hellotickets
Madison Square Park| ©Hellotickets

Midtown Manhattanin läpi kulkevalla reitilläsi löydät matkalla Flatiron Buildingiin pienen, rauhallisen keidas: Madison Square Park. Puisto, jossa voit aika ajoin piipahtaa ja päästä kosketuksiin luonnon kanssa ja paeta kaupungin hälinää, etenkin kuumina päivinä.

Shake Shackin ystävillä on toinenkin hyvä syy vierailla Madison Square Parkissa: tässä puistossa on yksi näistä kuuluisista hampurilaispaikoista sekä pöydillä ja tuoleilla varustettu alue, jossa voit istahtaa nauttimaan herkullisesta välipalasta, ennen kuin jatkat kävelyä Ison Omenan kaduilla.

Paras aika vierailla

Kun sää on kaunis, Madison Square Park on yksi New Yorkin suosituimmista vierailukohteista. Siellä järjestetään aina ulkoilma-aktiviteetteja, kuten konsertteja, taide- tai valokuvanäyttelyitä, sillä puistossa on tiivis kulttuuriohjelma.

 • Osoite: Puistoa ympäröivät Fifth Avenue ja Madison Avenue sekä 23rd Street ja 26th Street.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla R-, W- ja 6-linjoilla (23rd Streetin asema).