The Book of Mormon Broadwaylla: kaikki musikaalista

Nauti Broadwayn The Book of Mormon -musikaalin hauskasta tarinasta, joka on suurin musikaaliteatterin referenssi. Kerron kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta voit nauttia tästä näytelmästä.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

6 minuuttia luettu

The Book of Mormon Broadwaylla: kaikki musikaalista

Mormonin kirja Broadway-teatteri | ©Eric Konon

Tämän musikaalin ovat luoneet Trey Parker ja Matt Stone, South Parkin luoneet nerot. Robert Lopez, joka on kirjoittanut kappaleet elokuviin Coco ja Frozen, työskenteli myös elokuvan parissa. Tämä superlahjakas trio herätti tämän upean teoksen henkiin.

Se on satiiri järjestäytyneistä uskonnoista, mutta loppujen lopuksi se antaa melko hyvän viestin inhimillisestä empatiasta ja siitä, miten voimakas usko itsensä parantamiseen on. Sen laulut noudattavat parhaiden Broadway-musikaalien tyyliä, ja joissakin lauluissa käytetään jopa Leijonakuningas-elokuvan näyttelijöitä.

Miten saada lippuja The Book of Mormoniin Broadwaylla?

Mormonin kirja Broadwaylla| ©Robert Couse-Baker
Mormonin kirja Broadwaylla| ©Robert Couse-Baker

Lippujen hankkiminen The Book of Mormoniin on erittäin helppoa. Suosittelen, että ostat ne netistä ennen New Yorkin matkaa, sillä se säästää paljon aikaa ja rahaa. Voit valita joko E-ticketin (sähköiset liput, jotka tulostat itse) tai Will call -lipun (noudat liput lippukassasta esityspäivänä luottokortillasi), ja säästät toimituskuluissa.

Lisäksi kyseessä on suosittu ja myydyin Broadway-musikaali. Tämä tarkoittaa, että liput kannattaa ostaa vähintään kuukausi etukäteen, jos olet jo suunnittelemassa matkaasi.

Jos ostat liput suoraan lippukassasta, voit tehdä sen teatterin lippukassasta tai mistä tahansa Broadwayn teattereiden lippukassoista. En kuitenkaan suosittele tätä vaihtoehtoa, koska jonot ovat pitkät ja ne ovat todennäköisesti loppuunmyytyjä, kun saavut paikalle. Lippu lippukassalla voi maksaa noin 100 tai 150 dollaria (noin 88,70 tai 133,06 euroa).

Osta Book Of Mormon -lippusi nyt!

Kuinka paljon liput The Book Of Mormoniin Broadwaylla maksavat?

Mormonin kirjan mainonta| ©Studio Sarah Lou
Mormonin kirjan mainonta| ©Studio Sarah Lou

Musikaalin lippujen hinnat vaihtelevat noin 135 eurosta 239 euroon. Hintojen vaihtelu johtuu paikasta tai istumapaikasta, josta lippusi ostat. Muista myös, että sesonkiaikana hinnat voivat nousta, kun taas hiljaisella kaudella saatat saada ne jopa alennuksella, sillä usein on tarjolla 2 1 -tarjous, joka edistää lippujen ostamista näytelmiin. Vauvat ja lapset maksavat saman lipun hinnan.

Mormonin kirjan paikat

Eugene Oneill -teatterin sisätiloissa| ©Timo
Eugene Oneill -teatterin sisätiloissa| ©Timo

Kun ostat lippusi, saatat joutua tekemään vaikean päätöksen siitä , mistä ostat paikkasi. Selitän teatterin eri osastot:

 • Välipohja: sijaitsee teatterin ensimmäisessä kerroksessa. Sen istuimet ovat etuosaan päin, ja niistä on hyvä näkymä lavalle. Yleensä niitä on saatavilla kohtuuhintaan.
 • Orkesteri: Tämä on teatterin paras osa, joka sijaitsee pohjakerroksessa. Joissakin tapauksissa lippuja myydään Orkesterin sisäpuolella sijaitsevalle premium-alueelle.
 • Parveke: Vain muutamissa teattereissa on tämä osa, joka sijaitsee teatterin ensimmäisessä kerroksessa. Koska ne ovat kauimpana näyttämöstä, ne ovat myös halvimmat.

On myös sivu- ja takaistuimia, joista on hieman vaikeampi nähdä koko lava, joten ne ovat myös halvempia.

Mormonin kirja Broadwayn juoni

Kohtaus näytelmästä The Book of Mormon (Mormonin kirja)| ©SMUDailyCampus
Kohtaus näytelmästä The Book of Mormon (Mormonin kirja)| ©SMUDailyCampus

Tämä upea musikaali nimeltä The Book Of Mormon kertoo kahdesta nuoresta mormoniuskonnon lähetyssaarnaajasta. Molemmat pojat lähetetään Ugandaan, köyhään maahan, jonka väestöstä 80 prosenttia on sairastunut aidsiin, saarnaamaan uskontoaan ja käännyttämään paikallisia.

Pian he kuitenkin huomaavat, että asiat eivät olekaan niin helppoa kuin he odottivat, sillä paikalliset pilkkaavat Jumalaa ja uskontoa. Lisäksi piirin johtaja on homoseksuaali, joka ei ole tullut ulos vaatekaapista. Alun perin nämä kaverit halusivat lähteä aurinkoiseen Floridaan, mutta he päätyvät vaikeaan tehtävään Ugandaan.

Näytelmä on täynnä upeaa tanssia, kauniisti kirjoitettuja lauluja ja täydellisiä esityksiä. Näet kohtauksia, jotka olet ehkä jo kokenut henkilökohtaisesti: kun he tulevat kotiisi ja soittavat ovikelloa vakuuttaakseen sinut liittymään heidän uskontoonsa.

Mormonin kirja Broadwayn esitysajat

Teoksen näyttelijäkaarti| ©Krisjaus
Teoksen näyttelijäkaarti| ©Krisjaus

Toinen suositus on, että ennen lippujen ostamista tarkistat aikataulun. Näin voit osallistua ajoissa ja nauttia näytelmästä ilman kiirettä, sillä se kestää noin 2 tuntia ja 30 minuuttia.

Kuten useimmissa Broadway-musikaaleissa, maanantai on ainoa viikonpäivä, jolloin musikaaliin ei voi osallistua. Tässä on loppupäivien aikataulu:

 • Tiistai: 19.00.
 • Keskiviikko: 19:00.
 • Torstai: 19.00.
 • Perjantai: 20:00.
 • Lauantai: 14:00 - 20:00.
 • Sunnuntai: 14:00 - 19:00.

Missä teatterissa The Book Of Mormon Broadwaylla esitetään ja mikä on osoite?

Mormonin kirja Eugene O'Neillin teatterissa| ©Jeffrey S
Mormonin kirja Eugene O'Neillin teatterissa| ©Jeffrey S

Tämä Broadway-näytelmä esitetään Broadwayn Eugene O'Neill -teatterissa. Pääset sinne C- tai E-metrolinjalla 50 Streetin asemalle tai 1-linjalla 50 St-Broadwaylle. Seuraavilla metrolinjoilla on reittejä teatteriin:

 • Bussi: BXM2, M104, M20, M50, M7, QM1, QM10, QM18.
 • Juna: Far Rockaway, Hudson, Mountauk, Path, Port, Jefferson, Port Washington.
 • New Yorkin metro: 1, B, C, E, N, R, W.

Jos olet keskustan alueella, bussilla pääset noin 65 minuutissa, junalla noin 62 minuutissa ja metrolla hieman yli puolessa tunnissa.

Voinko nähdä The Book Of Mormonin Broadwaylla lasten kanssa ja onko se lapsille sopiva?

Eugene Oneill Theater Broadwaylla| ©Krisjaus
Eugene Oneill Theater Broadwaylla| ©Krisjaus

Tätä näytelmää ei suositella lapsille eikä alle 17-vuotiaille. Jos olet siis tulossa lasten kanssa, kehotan sinua lukemaan tämän artikkelin siitä, mitä New Yorkissakannattaa tehdä lasten kanssa.

The Book Of Mormon on melko hauska sarja, mutta se on täynnä kirosanoja ja käsittelee muun muassa aidsia, kansanmurhaa, sukuelinten silpomista, köyhyyttä ja uskontoa. Se ei koske vain mormonien uskontoa, kuten otsikosta voisi päätellä, vaan se kattaa monia juutalais-kristillisiä uskontoja. Se pilkkaa heitä kaikkia hyvin erityisellä tavalla, ja monet saattavat jopa loukkaantua. Jos suhtaudut siihen kuitenkin huumorilla ja yrität ymmärtää sen sanoman, sinulla on erittäin hauskaa.

Yleisesti ottaen näytelmässä yritetään kertoa, miten uskontoon kuulumattomat ihmiset näkevät sen kannattajat. Näytelmää ei siis suositella uskonnollisille tai herkille ihmisille, sillä siinä on melko synkkää huumoria.

Minkä tasoinen englannin kielen taito on tarpeen, jotta voin nähdä The Book Of Mormonin Broadwaylla?

Mormonin kirja - musikaali| ©Krisjaus
Mormonin kirja - musikaali| ©Krisjaus

Tämä näytelmä on täynnä englanninkielisiä vitsejä ja vitsejä, joten jos englannin kielen taito ei ole hyvä tai jos et osaa englantia lainkaan, tuskin pystyt ymmärtämään ja tietysti nauramaan.

Tarjolla on kuitenkin kuulokkeilla varustettu audio-kuvausjärjestelmä, joka on varattava etukäteen. Voit soittaa 48 tuntia ennen haluamaasi esitystä, jolloin varaus maksetaan luottokortilla ja sinulta pyydetään passi takuuksi. Kun palautat kuulokojeet näytöksen päätyttyä, ne palautetaan sinulle.

Mikä on tämän Broadway-musikaalin pukukoodi?

The Book of Mormon, useita Tony Award -ehdokkuuksia.| ©André-Pierre du Plessis
The Book of Mormon, useita Tony Award -ehdokkuuksia.| ©André-Pierre du Plessis

Osallistumisessaei ole pukukoodia tai protokollaa, mutta...
Teatterissa käyminen on erityinen tilaisuus. Voit siis pukeutua muodollisesti, eli naisille tyylikkään mekon ja herrasmiehille smokin ja solmion.

Mutta kun otetaan huomioon, että kyseessä on näytelmä, joka on ollut käynnissä jo jonkin aikaa, useimmat ihmiset eivät pukeudu niin fiksusti kuin jos kyseessä olisi ensi-ilta. Voit siis valita vaatteet, jotka ovat mukavia ja viileitä. Kaikki riippuu henkilökohtaisesta mausta.

Pitäisikö minun syödä illallista ennen vai jälkeen esityksen? Ovatko ravintolat auki lähialueella?

Ruoka, jota voit löytää teatterin ympäriltä| ©David Nazar
Ruoka, jota voit löytää teatterin ympäriltä| ©David Nazar

Kaikki riippuu lipun ostoajankohdasta. On olemassa lippuja, joilla esitys alkaa kello 19.00 ja 20.00 välillä, mikä vastaa New Yorkin illallisaikaa. Tässä kaupungissa voit kuitenkin löytää paikkoja, jotka ovat avoinna myöhemmin, sillä Broadwayn alue on hyvin täynnä turisteja.

Tässä on muutamia ravintoloita Eugene O'Neill -teatterin lähellä, joihin voit mennä:

 • Cielo at the Mayfair:. Se sijaitsee osoitteessa 242 W 49th St, New York, NY 10019-7405 ja on italialainen ravintola. Se toimii kello 12:00 ja 12:00 välillä.
 • Da Marino -ravintola. Sijaitsee osoitteessa 220 W 49th St, New York, NY 10019-7562. Avoinna klo 11:00-02:00.
 • Lillie 's Victorian Establishment. Mene osoitteeseen 249 W 49th St, New York, NY 10019-7404. Avoinna klo 11:00-16:00. Se on BarBup.
 • Times Square Diner & Grill. Se sijaitsee osoitteessa 087, 8th Ave. Between 48 & 49 ST, New York, NY 10019. Avoinna 24h.

Miksi suosittelen tätä musikaalia?

Mormonin kirja -näytelmän ohjelma| ©Timmy Tummy
Mormonin kirja -näytelmän ohjelma| ©Timmy Tummy

Suosittelen sitä, koska naurut ovat taattuja, ja siinä on upeita lauluja ja koreografiaa, ja se saattaa jopa saada kyyneleet silmiin. Se on upeasti kirjoitettu näytelmä, jossa kaikella on tarkoitus, ja se on ehdottomasti yksi niistä asioista, jotka kannattaa nähdä ja tehdä New Yorkissa.

Vaikka tämä musikaali on hyvin rienaava, sillä on tärkeä viesti positiivisuuden tärkeydestä. Uskotpa mihin tahansa, toivo voi auttaa sinua olemaan vahvempi. Tämä musikaali ei ole turhaan yksi Broadwayn eniten tuottaneista esityksistä, mutta paras tapa nähdä, onko se niin hyvä kuin miltä se kuulostaa, on nähdä se itse.

Mormonin kirja ja sen palkinnot

Tämä näyttävä Broadway-musikaali on voittanut peräti 9 Tony-palkintoa ja jopa Grammy-palkinnon. Vuonna 2011 tapahtuneen ensi-iltansa jälkeen se on herättänyt miljoonien katsojien huomion ympäri maailmaa.

Entä sen näyttelijät? Näyttelijä Andrew Ranells sai Tony-palkinnon parhaasta miespääosasta. Mukana on myös näyttelijä Josh Gad, joka tunnetaan Olafin äänenä Frozen-elokuvassa ja Modern Family -sarjasta. Sitten on loistava Nikki M.James, joka sai ensimmäisen Tony-palkintonsa Les Miserables -musikaalista The Book Of Mormon -musikaalista lähdettyään.

Muita samankaltaisia musikaaleja kuin Book of Mormon, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua

Eri liput Broadwayn esityksiin| ©HelloTickets
Eri liput Broadwayn esityksiin| ©HelloTickets

Toinen kuuluisa musikaali, josta voin kertoa, on Leijonakuningas. Yli 60 miljoonaa ihmistä kaikkialta maailmasta on tullut Broadwaylle kokemaan tämän maagisen musikaalin loistokkuuden.

Toinen loistava elokuva on The Phantom of the Opera, jossa yhdistyvät kauhu ja rakkaus ja joka takaa sinulle unohtumattoman elämyksen.