Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Top of the Rock yöllä

New York kimaltelee yöllä - kirjaimellisesti! Kaupunkimaisema yöllä on hieno suunnitelma, varsinkin jos se tehdään niinkin ikonisesta paikasta kuin Top of the Rock. Oletko valmis siihen?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Top of the Rock yöllä

Yönäkymät Top of the Rockilta | ©Sven Becker

Yöllisestä New Yorkista voi nauttia aivan eri tavalla, varsinkin jos voit nähdä sen kaikessa loistossaan Manhattanin sydämessä sellaisesta etuoikeutetusta paikasta kuin Top of the Rock.

Kiipeäminen Top of the Rockin huipulle yöllä on yksi jännittävimmistä kokemuksista, joita voit kokea Isossa Omenassa ollessasi. Jätä huimaus syrjään ja uskalla ottaa "kaupungin, joka ei koskaan nuku" pulssi ylhäältä käsin.

Näet Empire State Buildingin valaistuna kuin koskaan ennen ja paljon muuta. Tässä kerrotaan, miksi Top of the Rockissa kannattaa käydä yöllä.

1. Kuinka paljon maksaa Top of the Rockin näkeminen yöllä?

Empire State Building kallion huipulta| ©Jorge Gobbi
Empire State Building kallion huipulta| ©Jorge Gobbi

New Yorkin horisontista nauttiminen iltahämärässä on niinkin yksinkertaista kuin ostaa liput Top of the Rockille ja varata yöaika haluamallesi päivälle. Toisin sanoen sinun ei tarvitse hankkia erityisiä lippuja, jotta voit mennä observatorioon yöllä, vaan sinun on vain ostettava yleiset pääsyliput.

Alkaen 35 € voit hankkia Helloticketsistä Skip-the-line -lipun Top of the Rockille, joka sisältää pääsyn paitsi tälle näköalatasanteelle osoitteessa 30 Rockefeller Plaza, myös General Electric Buildingiin ja Channel Gardensiin Rockefeller Centerissä. Supertäydellinen vierailu!

Paras vaihtoehto on ostaa liput Top of the Rockiin netistä. Tämä observatorio on yksi Manhattanin tunnusomaisimmista, Empire State Buildingin vieressä, ja lipunmyyntipisteellä on yleensä pitkät jonot lippujen saamiseksi.

Lippuja saa noin 35 eurolla, mutta koska sen ympärillä on valtavasti vä keä, on vaarana, että et voi varata yöaikaa, koska vapaita paikkoja ei ole. Auringonlaskun jälkeen iltahämärä on turistien suosima aika nähdä Iso Omena ylhäältä. Kaupungin valojen syttyminen hitaasti auringonvalon hämärtyessä on maaginen kokemus.

Tästä syystä suosittelen säästämään aikaa lippuluukuilla jonottamiselta ja yksinkertaistamaan tätä prosessia verkossa varmistaaksesi varauksesi Top of the Rock -yönäytökseen.

Liput Top of the Rockiin

2. Kuinka myöhään Top of the Rock on auki yöllä? Aukioloajat iltaisin

Rakennuksen sisällä ennen näkymistä nauttimista| ©Nick Night
Rakennuksen sisällä ennen näkymistä nauttimista| ©Nick Night

Top of the Rock on avoinna viikon jokaisena päivänä ja vuoden jokaisena päivänä klo 10-22. Melko joustavat aukioloajat, mikä sopii matkailijoille, sillä voit nousta Rockefeller Centerin näköalatasanteelle lähes mihin aikaan päivästä tahansa ja pitkälle yöhön.

Jos kuitenkin haluat nähdä muita alueen nähtävyyksiä ennen Top of the Rockin yöllistä vierailua, muista, että viimeinen käytettävissä oleva hissi on kello 21.10 hissillä. Pidä tämä mielessäsi, kun suunnittelet päivän nähtävyyksiäsi, jotta et jää paitsi niistä.

Jos vierailet New Yorkissa joulun aikaan, matka Rockefeller Centeriin joulun aikaan ei ainoastaan tarjoa parhaita näkymiä kaupunkiin, vaan tarjoaa myös paljon nähtävää sen ympärillä: luistinradan, joulukuusen...

Milloin Top of the Rockin yöaika alkaa?

Kaikki New Yorkin pilvenpiirtäjät ovat avoinna yöllä auringon laskiessa, mikä tarkoittaa, että tämä aika vaihtelee ympäri vuoden ja kaikkina vuodenaikoina.

Esimerkiksi talvella New Yorkissa pimeä tulee noin kello 16.30, kun taas kesällä aurinko laskee vasta kello 20.30. Kun tiedät nämä tiedot auringonlaskusta ja auringonlaskusta etukäteen, voit suunnitella iltakäyntisi Top of the Rockille yksityiskohtaisesti.

3. Millaiset ovat yönäkymät Top of the Rockilta?

Yönäkymä New Yorkiin kallion huipulta| ©Mack Male
Yönäkymä New Yorkiin kallion huipulta| ©Mack Male

On vaikea löytää sanoja kuvaamaan sitä hetkeä, kun New York on jalkojesi juuressa. Se on koettava! Kaupungin näkeminen yöllä lintuperspektiivistä on ihmeellistä, sillä se antaa meille mahdollisuuden ainutlaatuiseen perspektiiviin kaupungista, joka ei koskaan nuku.

Auringon laskiessa tähdet ilmestyvät vähitellen, mutta Top of the Rockin huipulla huomiosi ei kiinnity taivaaseen (vaikka tunnetkin olevasi lähempänä sitä), vaan kauniiseen kaupunkikuvaan, joka levittäytyy eteesi ja jota koristavat Isoa Omenaa koristavat pienet värivalot.

Kun kiipeät Top of the Rockille yöllä, tunnet olevasi etuoikeutetussa paikassa. 67., 69. ja 70. kerroksessa sijaitsevista observatorioista avautuvat upeat 360º näkymät Manhattanille, ja voit tutustua New Yorkin sieluun pilvenpiirtäjien kautta.

Yksi niistä on Empire State Building, jonka siluetti näkyy täältä täydellisesti ja loistaa yöllä erityisellä tavalla. Yöllä voi olla hieman vaikeampaa havaita muita nähtävyyksiä kaukaa, mutta jos olet tarkkaavainen ja katsot tarkkaan, voit nähdä ne Top of the Rockin näköalatasanteelta:

Kaiken kaikkiaan New Yorkin näkeminen yöllä tämän amerikkalaisen art deco -jalokiven huipulta on maagista. Kuorrutus sensaatiomaiselle päivälle Ison Omenan kaduilla.

4. Voiko Top of the Rockille kiivetä yöllä lasten kanssa?

Breezeway-lounge LED-valoilla| ©Ansel Adams
Breezeway-lounge LED-valoilla| ©Ansel Adams

Totta kai he tekevät niin! Lapset rakastavat tällaista kokemusta. Ota ensin yksi pilvenpiirtäjän Sky Shuttle -hisseistä, joka kuljettaa sinut valon nopeudella 30 Rockefeller Plazan huipulle alle minuutissa. 260 metriä alle 60 sekunnissa tuntuu taikuudelta!

Sen jälkeen observatoriossa huomaat hämmästyneenä , kuinka korkealla olet, ja näet New Yorkin valtavan yömaiseman, jota valaisevat tuhannet pienet värivalot.

Ja lopuksi, leikkimällä hieman Breezeway-huoneessa LED-valoilla, jotka liikkuvat kävijöiden kulkiessa ohi, siitä tulee kaunis matkamuisto, jota he eivät koskaan unohda!

Liput Top of the Rockiin

5. Miksi Top of the Rockille kannattaa kiivetä yöllä?

Silmälasilinssit kallion huipulla| ©Mack Male
Silmälasilinssit kallion huipulla| ©Mack Male
 • Kun kiipeät Top of the Rockille yöllä, voit nähdä Ison Omenan ylhäältä käsin niin kuin et ole koskaan ennen nähnyt sitä. Sinusta tuntuu kuin olisit maailman huipulla ja näet kaiken yhtä aikaa pienenä ja valtavana - se on tajunnanräjäyttävää!

 • Observatoriosta on paras panoraamanäkymä New Yorkiin yöllä, ja näet Empire State Buildingin valaistuna kaikessa loistossaan. Se näyttää kauniilta tällaiselta näköalapaikalta, etkä kyllästy ottamaan kuvia!

 • Tässä mielessä yöllä Top of the Rock -huipulle nouseminen antaa sinulle mahdollisuuden nauhoittaa paljon matkamuistovideoita ja ottaa upeita kuvia, joissa koko New York on valaistu kaukaisuudessa. Se on hyvin romanttinen hetki.

 • Toinen syy mennä Top of the Rockille yöllä on se, että pimeän tultua observatoriossa on yleensä paljon vähemmän kävijöitä, sillä päivän huippu on auringonlaskun aikaan. Yöllä observatoriossa ei ole hälinää. Kaikki on hiljaista ja hiljaisuus vallitsee. Välillä tuntuu jopa siltä, että olet siellä ylhäällä yksin, kuin olisit yksityisvierailulla.

 • Ja lopuksi, yövierailu Top of the Rockilla kannattaa, koska sinulla on koko päivä aikaa tehdä muita kiireettömiä suunnitelmia ja päättää New Yorkin nähtävyyksien katselu tyylikkäästi (ei ole koskaan sanottu paremmin!).

6. Vinkkejä Top of the Rockin kiipeämiseen yöllä

Pariskunta kallion huipulla| ©Pascale Amez
Pariskunta kallion huipulla| ©Pascale Amez
 • Top of the Rock on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, joten jos haluat välttää jonot näköalatasanteen lippuluukuilla, suosittelen ostamaan lipun Top of the Rockille etukäteen netistä.

 • Jos haluat järjestää yöllisen vierailun Top of the Rockin huipulle, muista vierailua varatessasi, että se on avoinna joka päivä ja **sulkeutuu kello 22.**00. Viimeinen hissi nousee näköalatasanteelle kello 21.10.

 • Jos aiotte mennä Top of the Rockille perheenä ja lapset ovat vielä pieniä, suosittelen tekemään yökierroksen mahdollisimman aikaisin, jotta he eivät väsyisi liikaa, sillä seuraavana päivänä heidän on noustava aikaisin ja oltava virkeitä jatkaakseen New Yorkin tutkimista.

 • Ota kaikki irti vierailustasi Top of the Rockissa ja ota sen jälkeen drinkki Sixty-Five Barissa osoitteessa 30 Rockefeller Plaza. Löydät sen 65. kerroksesta, näköalatasanteen alapuolelta. Se on loistava paikka jatkaa Manhattanin näköaloista nauttimista ja viimeistellä hyvin erityinen päivä kaupungissa.

 • Kun vierailet Top of the Rockilla illalla, poistut näköalatasanteelta todennäköisesti myöhään. Älä kuitenkaan huoli, sillä New Yorkin metro kulkee 24 tuntia vuorokaudessa, ja pääset takaisin hotelliisi hetkessä. Kerron, miten pääset observatoriolle ja sieltä pois postauksessa How to get to the Top of the Rock.

 • Kuvien ottaminen Top of the Rockin huipulta yöllä on houkutus, jota ei voi vastustaa, mutta jos et ole valokuvauksen asiantuntija, on olemassa temppu, jolla saat kuvat oikein. Jos haluat saada kauniita kuvia hämärästä huolimatta, suosittelen, että otat kameran yötilan käyttöön, käytät laukaisinta epätarkkojen kuvien välttämiseksi tai asetat ISO-arvon 400:aan.

Liput Top of the Rockiin

7. Voinko käyttää turistikorttia, jotta voin mennä Top of the Rockille yöllä?

Liput Top of the Rockiin| ©HelloTickets
Liput Top of the Rockiin| ©HelloTickets

Jos ajattelit hankkia turistipassin, jotta saisit kaiken irti New Yorkin matkastasi ja haluaisit sen avulla mennä yöllä Top of the Rockille, olet onnekas, sillä jo 65 eurosta alkaen löydät vaihtoehtoja, jotka sisältävät vierailun Rockefeller Centerin observatorioon, kuten New York Explorer Pass, New York Pass, New York CityPASS tai New York Sightseeing Pass.

Viestissä Paras turistikortti New Yorkissa on lisätietoja erilaisista turistipasseista, joita on olemassa Isossa Omenassa. Suosittelen, että katsot sitä, koska olen varma, että se auttaa sinua valitsemaan omasi.

Miten Top of the Rock -turistikortti toimii?

Kun menet Top of the Rock -kukkulalle turistikortilla, joka sisältää tämän nähtävyyden, sinun on mentävä lipputoimistoon vaihtamaan se kuponkiin. Sen jälkeen voit valita, haluatko mennä observatorioon seuraavana vapaana olevana ajankohtana, tai jos se sopii sinulle paremmin, voit valita päivämäärän ja kellonajan toiselle päivälle. Näin yksinkertaista se on!

Katsotaanpa kaikkia turistipasseja, joilla pääsee kiipeämään Top of the Rockille

 • New York Explorer Pass
 • Alkaen 68 €
 • Voit kiivetä Rockin huipulle.
 • Pääsy yli 80 nähtävyyteen
 • Kesto 60 päivää
 • Varaa nyt
 • New York Pass
 • Alkaen 130 €
 • Pääsy kallion huipulle
 • Pääsy yli 100 nähtävyyteen
 • Kesto 1-10 päivää
 • Varaa nyt
 • New York CityPASS
 • Alkaen 124 €
 • Voit kiivetä Top of the Rockin huipulle.
 • Pääsy 6 nähtävyyteen
 • Kesto 9 päivää
 • Varaa nyt
 • New Yorkin kiertoajelupassi
 • Alkaen 68 €
 • Voit kiivetä Top of the Rockin huipulle.
 • Pääsy 100 nähtävyyteen
 • Kesto 1-10 päivää
 • Varaa nyt