Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Top of the Rock yöllä

New York kimaltelee yöllä - kirjaimellisesti! Kaupunkimaisema yöllä on upea suunnitelma, varsinkin jos sen tekee niinkin ikonisesta paikasta kuin Top of the Rock. Oletko valmis siihen?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Top of the Rock yöllä

Yönäkymät Top of the Rockilta | ©Sven Becker

Yöllisestä New Yorkista voi nauttia aivan eri tavalla, varsinkin jos näet sen kaikessa loistossaan Manhattanin sydämessä niinkin etuoikeutetusta paikasta kuin Top of the Rockilta.

Yöllinen kiipeäminen Top of the Rockille on yksi jännittävimmistä kokemuksista, joita voit kokea Isossa Omenassa ollessasi. Jätä huimaus syrjään ja uskaltaudu ottamaan "kaupungin, joka ei koskaan nuku" sykettä ylhäältä käsin.

Näet Empire State Buildingin valaistuna kuin koskaan ennen ja paljon muuta. Tässä kerrotaan, miksi Top of the Rockissa kannattaa vierailla yöllä.

Kuinka paljon maksaa Top of the Rockin näkeminen yöllä?

Empire State Building Top of the Rockilta| ©Jorge Gobbi
Empire State Building Top of the Rockilta| ©Jorge Gobbi

New Yorkin horisontista nauttiminen iltahämärässä on yhtä helppoa kuin ostaa liput Top of the Rockille ja varata yöaika sille päivälle, jolloin päätät käydä. Alkaen 35 eurosta voit ostaa lipun Rockefeller Plazan näköalatasanteelle skip-the-line -lipun.

Paras vaihtoehto on ostaa liput Top of the Rockille netistä, sillä tämä observatorio on yksi Manhattanin ikonisimmista Empire State Buildingin ohella, ja lippujen saamiseksi on yleensä pitkät jonot lippukopeissa.

Sieltä saa lippuja noin 35 eurosta alkaen, mutta koska siellä on valtavat ihmisjoukot, on vaarana, ettei yöaikaan voi varata lippua, koska vapaita paikkoja ei ole. Auringonlaskun jälkeen iltahämärä on turistien suosima aika nähdä Iso Omena ylhäältä.

Osta liput Top of the Rockiin

Milloin Top of the Rock on avoinna yöllä? Iltaisin

Rakennuksen sisällä ennen näkymistä nauttimista| ©Nick Night
Rakennuksen sisällä ennen näkymistä nauttimista| ©Nick Night

Top of the Rock on avoinna viikon jokaisena päivänä ja vuoden jokaisena päivänä klo 10-22. Tämä on hyvin joustava aikataulu, joka sopii matkailijoille erinomaisesti, sillä sen ansiosta voit nousta Rockefeller Centerin näköalatasanteelle lähes mihin aikaan päivästä tahansa ja pitkälle yöhön. Suosittelemme silti, että ostat Top of the Rock -lippusi netistä jonojen välttämiseksi.

Jos kuitenkin haluat tutustua alueen muihin nähtävyyksiin ennen yöllistä vierailua Top of the Rock -huipulla, muista, että viimeinen käytettävissä oleva hissi on kello **21.**10 hissillä. Pidä tämä mielessäsi, kun suunnittelet nähtävyyksiäsi päiväksi, jotta et menetä niitä.

Jos vierailet New Yorkissa joulun aikaan, Rockefeller Centerissä joulun aikaan käydessäsi saat paitsi parhaat näkymät kaupunkiin, myös paljon nähtävää sen ympärillä: luistinradan, joulukuusen...

Milloin Top of the Rock aukeaa yöllä?

Kaikki New Yorkin pilvenpiirtäjät ovat avoinna iltahämärissä, mikä tarkoittaa, että tämä aika vaihtelee vuoden ja kauden mukaan.

Niinpä esimerkiksi talvella New Yorkissa pimenee noin klo 16.30, kun taas kesällä New York issa aurinko laskee vasta klo 20.30. Kun tiedät nämä tiedot auringonlaskusta ja auringonlaskusta etukäteen, voit suunnitella iltaisen vierailusi Top of the Rockin huipulla yksityiskohtaisesti.

Osta liput Top of the Rockiin

Millaiset ovat yölliset näkymät Top of the Rockilta?

Yöllinen näkymä New Yorkiin Top of the Rockilta| ©Mack Male
Yöllinen näkymä New Yorkiin Top of the Rockilta| ©Mack Male

On vaikea löytää sanoja kuvaamaan sitä hetkeä, kun New York on jalkojesi juuressa - se on koettava! Yöllinen lintuperspektiivi New Yorkista on upea tilaisuus saada ainutlaatuinen näkökulma kaupunkiin, joka ei koskaan nuku.

Auringon laskiessa tähdet ilmestyvät vähitellen, mutta Top of the Rockin huipulla huomiosi ei kiinnitä taivas (vaikka tunnetkin olevasi lähempänä sitä), vaan edessäsi levittäytyvä kaunis kaupunkikuva, joka on täynnä pieniä värivaloja, jotka koristavat Isoa Omenaa.

Jos päätät ostaa liput Top of the Rockin huipulle, yöllä ylös noustessasi tunnet olevasi etuoikeutetussa paikassa. 67., 69. ja 70. kerroksessa sijaitsevista observatorioista avautuvat upeat 360º näkymät Manhattanille, ja voit tutustua New Yorkin sieluun pilvenpiirtäjien kautta, jotka kohoavat taivaanrannalla.

Yksi niistä on Empire State Building, jonka siluetti näkyy täältä täydellisesti ja joka yöllä loistaa erityisellä tavalla. Muita turistinähtävyyksiä voi olla hieman vaikeampi havaita kaukaa yöllä, mutta jos olet tarkkaavainen ja katsot tarkkaan, voit nähdä ne myös Top of the Rockin näköalatasanteelta:

Kaiken kaikkiaan New Yorkin näkeminen yöllä tämän amerikkalaisen art deco -tyylisen korun huipulta on maagista. Kuorrutus kakun päälle sensaatiomaiselle päivälle Ison Omenan kaduilla.

Osta lippusi Top of the Rockiin

Voiko Top of the Rockille kiivetä yöllä lasten kanssa?

Breezeway-huone, jossa on LED-valot| ©Ansel Adams
Breezeway-huone, jossa on LED-valot| ©Ansel Adams

Totta kai he voivat! Pienet lapset tulevat rakastamaan tätä kokemusta. Ota ensin yksi pilvenpiirtäjän Sky Shuttle -hisseistä, joka kuljettaa heidät valon nopeudella 30 Rockefeller Plazan huipulle alle minuutissa. 260 metriä alle 60 sekunnissa tuntuu kuin taikaiskusta!

Sen jälkeen he hämmästyvät observatoriossa, kun he huomaavat, kuinka korkealla he ovat, ja näkevät New Yorkin valtavan yömaiseman valaistuna tuhansilla pienillä värillisillä valoilla.

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, leikkiminen Breezeway-huoneessa LED-valoilla, jotka liikkuvat kävijöiden kulkiessa ohi, on kaunis matkamuisto, jota he eivät unohda!

Osta liput Top of the Rockiin

Miksi Top of the Rockille kannattaa mennä yöllä?

Silmälasit Top of the Rockilla| ©Mack Male
Silmälasit Top of the Rockilla| ©Mack Male
 • Kun kiipeät Top of the Rockille yöllä, voit nähdä Ison Omenan sellaisena kuin et ole koskaan ennen nähnyt sitä. Tunnet olevasi maailman huipulla ja kaikki on yhtä aikaa pientä ja kolossaalista - se on tajunnanräjäyttävää!
 • Observatoriosta avautuu paras panoraamanäkymä New Yorkiin yöllä, ja näet Empire State Buildingin valaistuna kaikessa loistossaan. Et tule katumaan lippujen ostamista tähän paikkaan. Kaikki näyttää niin kauniilta tällaisesta etuoikeutetusta paikasta! Et kyllästy ottamaan kuvia!
 • Tässä mielessä menemällä Top of the Rockille yöllä voit nauhoittaa paljon matkamuistovideoita ja ottaa upeita kuvia, joissa koko New York on valaistu kaukaisuudessa. Se on hyvin romanttinen hetki.
 • Toinen syy mennä Top of the Rockille yöllä on se, että pimeän tultua observatoriossa on yleensä paljon vähemmän kävijöitä, sillä päivän huippu on auringonlaskun aikaan. Yöllä observatoriolla ei ole hälinää. Kaikki on hiljaista ja hiljaisuus vallitsee. Toisinaan tuntuu jopa siltä, että olet siellä ylhäällä yksin, aivan kuin kyseessä olisi yksityisvierailu.
 • Ja lopuksi yöllinen vierailu Top of the Rockilla kannattaa, koska sinulla on koko päivä aikaa tehdä muita kiireettömiä suunnitelmia ja päättää New Yorkin nähtävyyksien kiertelypäivä vihdoin ja viimein tyylillä (ei ole koskaan sanottu paremmin!).

Osta liput Top of the Rockiin

Top of the Rockin yökiipeilyvinkit

Pariskunta Top of the Rockilla| ©Pascale Amez
Pariskunta Top of the Rockilla| ©Pascale Amez
 • Top of the Rock on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, joten jos haluat välttää jonot näköalatasanteen lippukopeilla, suosittelen ostamaan Skip-the-line -lipun Top of the Rockille etukäteen netistä.
 • Jos haluat järjestää yöllisen vierailun Top of the Rockin huipulle, muista vierailua varatessasi, että se aukeaa joka päivä ja **sulkeutuu kello 22.**00, ja viimeinen hissi nousee näköalatasanteelle kello 21.10.
 • Jos olet jo ostanut liput Top of the Rockin hu ipulle perheenä ja lapset ovat vielä pieniä, suosittelen tekemään yökierroksen mahdollisimman aikaisin, etteivät lapset väsy liikaa, sillä seuraavana päivänä heidän on noustava aikaisin ja oltava virkeinä jatkamaan New Yorkin tutkimista.
 • Ota kaikki irti vierailustasi Top of the Rockilla ja ota sen jälkeen muutama drinkki Sixty-Five Barissa osoitteessa 30 Rockefeller Plaza. Löydät sen 65. kerroksesta, näköalatasanteen alapuolelta. Se on loistava paikka jatkaa Manhattanin näkymien nauttimista ja päättää hyvin erityinen päivä kaupungissa.
 • Kun vierailet Top of the Rockissa illalla, poistut näköalatasanteelta todennäköisesti myöhään. Älä kuitenkaan huolehdi, sillä New Yorkin metro kulkee 24 tuntia vuorokaudessa, ja pääset takaisin hotelliisi hetkessä. Kerron, miten pääset observatoriolle ja sieltä pois postauksessa How to get to the Top of the Rock.
 • Kuvien ottaminen Top of the Rockin huipulta yöllä on houkutus, jota ei voi vastustaa, mutta on olemassa temppu, jolla saat kuvat oikein, jos et ole valokuvauksen asiantuntija. Jotta saat kauniita kuvia heikosta valaistuksesta huolimatta, suosittelen aktivoimaan kamerasi yötilan, käyttämään laukaisinta epätarkkojen kuvien välttämiseksi tai asettamaan ISO-arvon 400:aan.

Osta lippusi Top of the Rockiin

Onko mahdollista käyttää turistikorttia, jotta voi nousta Top of the Rockille yöllä?

Top of the Rockin liput| ©HelloTickets
Top of the Rockin liput| ©HelloTickets

Jos harkitset turistipassin hankkimista, jotta saisit kaiken irti New Yorkin matkastasi, ja haluaisit käyttää sitä Top of the Rockin yölliseen nousuun, olet onnekas, sillä jo 65 €:sta alkaen löydät vaihtoehtoja, jotka sisältävät vierailun Rockefeller Centerin observatorioon, kuten New York Explorer Pass, New York Pass, New York CityPASS tai New York Sightseeing Pass.

Postauksessa New Yorkin paras turistikortti saat lisätietoa erilaisista turistipasseista, joita Isossa Omenassa on olemassa. Suosittelen tutustumaan siihen, sillä se varmasti auttaa sinua valitsemaan omasi.

.

Miten Top of the Rock -turistikortti toimii?

Kun menet Top of the Rockiin Top of the Rock Tourist Card -kortilla, sinun on mentävä lipputoimistoon vaihtamaan kortti voucheriin. Sen jälkeen voit valita, haluatko päästä observatorioon seuraavana vapaana olevana ajankohtana, tai jos se sopii sinulle paremmin, voit valita päivämäärän ja kellonajan toiselle päivälle. Näin yksinkertaista se on!

Tutustutaanpa kaikkiin turistikortteihin, joilla pääsee Top of the Rockille

 • New York Explorer Pass
 • Alkaen 73 €.
 • Pääset kiipeämään Top of the Rockille.
 • Pääsy yli 80 nähtävyyteen
 • Kesto 60 päivää
 • Varaa
 • New York Pass
 • Alkaen 142 €
 • Pääsy Top of the Rockille
 • Pääsy yli 100 nähtävyyteen
 • Kesto 1-10 päivää
 • Varaa
 • New York CityPASS
 • Alkaen 127 €
 • Kiipeä kallion huipulle
 • Pääsy 6 nähtävyyteen
 • Kesto 9 päivää
 • Varaa
 • New York Sightseeing Pass
 • Alkaen 73 €
 • Pääset kiipeämään Top of the Rockille.
 • Pääsy 100 nähtävyyteen
 • Kesto 1-10 päivää
 • Varaa

UKK

 • Kuinka paljon liput Top of the Rockin näköalapaikalle maksavat?

  Lipun hinta lippukassalla on yleensä noin 35 euroa, mutta voit ostaa liput myös verkosta ilman jonottamista noin 42 eurolla.

 • Onko yölippuja?

  Yölippuja ei ole. Sisäänpääsy on sama mihin aikaan tahansa, eli yövuoroa ei ole. Suositeltavaa on katsella auringonlaskua tältä näköalapaikalta, jotta voit nauttia valoista ja New Yorkin horisontista yöllä. Tästä syystä väkijoukot ovat paljon suurempia iltahämärässä. Huomaa, että Top of the Rock on avoinna viikon jokaisena päivänä ja vuoden jokaisena päivänä: klo 10-22.

 • Voiko lasten kanssa mennä yöllä ylös?

  Tietenkin on sallittua mennä ylös lasten kanssa. Jos päätät tehdä niin ja lapset ovat vielä pieniä, on suositeltavaa tehdä yövierailu mahdollisimman aikaisin, jotta he eivät ole liian väsyneitä.